Új privát üzeneted érkezett!

hűűűűűűű :oops: :oops: :oops:

Batthyány, Batthyány, Batthyány :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Lányok! Kidőlt mindenki????

Nekem még megy egy mosásom, mert rájöttem, hogy muszáj lesz elindítani, mert Lilinek holnap anyák napja van az oviban. És az még majd 3/4 óra :evil: :evil:

Lili a kórusfesztiválom rájött, hogy van olyan, hogy kánon, és azóta az "Egy boszorka van..." kezdetű nótát próbáljuk kánonban énekelni. Ma összejött (azért fellépésre még nem vállalkoznék), Lili szerint azért, mert jól tudott "koncentrálni". AMúgy a végkimerülésig gyakoroltatná velem. Szerencsére ő is ismeri az a szót, hogy utoló - igaz azt is, hogy legutolsó, és legeslegutolsó :lol: .

ayse
 
 


Helló!

Én még itt....

Újabb fejlemények..

Anyósom duóban fosik és hány :twisted: :twisted: :twisted:
Fel is vetettem férjnek hogy szivesen megyünk vendégeskedni holnap reggel mondjuk.. :x :x :x :x :twisted: :twisted: :twisted:

Ja és a dédipapa is :? :(

most nem akarok sárkány lenni, de erről csakis férj tehet....
mert megmondtam neki hogy BETEG GYEREKET NE VIGYEN SEHOVA...DE Ő CSAK ERŐSKÖDÖTTT....

Most legalább majd mindenki visszavesz a lendületből...hogy igy meg úgy nincs semmi baja a gyereknek.. :evil: :evil: :evil: , majd az ÉN TUDOM...hogy van-e baja, vagy nincs....

Ja és még el kellett ugranom este 8 után pelenkáért, mert Léna délután kb 10 percenként fosott mindig egy nagyon keveset :( :( szegénynek már tiszta piros a nunija meg a popsija, holnap megyek sudokrémért....szegényke...hogy sirt fürdésnél is... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

M.

Kép

Kép
megann
 
 

 
 

gyors leszek, mert megyek aludni :)

holnapután megyünk balatonfüredre kongresszusra, úgyhogy majd vasárnapig egyáltalán nem leszek. ez lesz a családi nyaralás, anya okosodik is egy kicsit közben :)


Megann, hát anyós megérdemelte, a többieket nagyon sajnálom :( jó, hogy viszonylag hamar átment rajtatok, de marha egy agresszív virnya ez...

körömvágás nálunk is szörnyű, még álmában is úgy húzza el a lábát, hogy nem bírom lefogni sem, mert a legutolsó ujjpercét is képes minden irányban mozgatni.

Fanni&Csibb képek nagyon meghatóak szerintem is!!!!! teljesen elérzékenyültem, mjég jó, hogy van egy Esztim, aki így hasonlít Fannira, különben tök irígy lennék ;) ;) :)
mindig megdöbbenek Fannin, hogy hogy lehet ennyire csibész egy csaj :)

valaki kérdezte, nem body van az Esztin, hanem olyan pizsi, ami végig patentos, és simán kibújik minden lyukából. hálózsákon tudja hol a cippzár (oldalt), aztán jönnek a patentok. van egy pizsije, ami alul-felül patentos, azt talán nem tudja teljesen levenni, majd teszteljük azt is.

muszáj mennem aludni, jóéjt

KépKép
KépKép
and
 
 


Ne hari Megann, de itt fetrengek a gép előtt.... hiába, csak nem úszták meg! :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


Ayse! :D

Akkor lehet, hogy tegnap találkoztatok Gergőékkel az Állatkertben?
Képzeld, az ő kocsijukat ellpota valaki, amíg bementek a barlangba. Aztán a papám felesége visszaszerezte, mert meglátta valakinél. :D

Szerintem az, aminek oka van, az nem is hiszti. Legalábbis én az ok nélküli, vagy akaratát érvényesíteni akaró sírást, dühöngést hívom hisztinek.

Rókica! :D

Kaja: Délben mindig főtt kaj, kivéve ha kirándulás vagy ilyesmi miatt megcserélődik, este is próbálok azt adni, de nem mindig kérnek. Ált. reggel vagy előző este előkészítem a kaját, de néha csak délben főzöm meg, ahogy épp kijön a lépés.

Levegő:Délelőtt és délután is kimegyünk, ha jó az idő. A játszótér nekünk is messze van, de azért kb. hetente szoktunk menni. A környékbeli ismerősökkel együtt azért megvan a játszótér is. :) Nekünk van homokozó, hintaágy, hinta, ugrálóvár, másoknál van csúszda, mérleghinta.

Körömvágás: Nálunk is nagy a tiltakozás.

Büntetés: Na ez a legrosszabb. Főleg Gergővel, mindig ellentmond, nem csinálja meg amit kérek, ha szépen kérem, ha kiabálok, nem sok az eredmény. Néha hiszti is van, akkor hagyom. Bubus is tud hisztizni, és elég kitartó. És ő is szeret ellentmondani és olyat csinálni, amit nem szabad. :twisted:

Takaró: Mindaketten takaróval alszanak újszülött koruk óta. Gergő sokszor kitakarózik, Bubus ritkán. Gergő párnával alszik, mostanába néha Bubus is, de egy nagyon lapossal.

Megann!:)

Jobbulást!
Anyós :twisted: Utálom ezt a mondást, de most ideillik: Isten nem ver bottal.

MSE!

Nagyon szépek a képek, azért írj, ha tudsz!

Annamami!

Remélem, rendeződnek a dolgaitok, szorítunk!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Sziasztok lányok!

MICSODA KÉPEK!!! El vagyok ájulva

Megann, végülis "jól" alakultak a dolgok! :lol:

Róki, általában 1x van főtt kaja...levegőzni általában délelőtt is és du.is megyünk...(persze nekünk már könnyebb)
Körömvágást már aránylag hagyja...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Jó reggelt!

Léna ma egy korty tápit sem volt hajlandó inni...várok, hátha :roll: :roll: :roll:

Rókica!

Jaj egy csomó mindent akartam irni...de már egy csomóra nem emlékszem belőle...

Körömvágás:
Nálunk elég jól megy...nem panaszkodom..a kezéről simán...ölbe veszem és ő nézi..egyszer kétszer max elhúzza a kezét..közben dumálok folyamatosan hogy már csak 3 ujjacska, már csak 2 stb..
Lábról kicsit nehezebb, mert szerintem csikis.... :lol: :lol: de folytonos dumálással azért megy az is elég jól..

Levegőzés:
Attól függ..nekünk van kert és innentől már ne is olvasd tovább ha nincs időd,...mert ugye máris más a szitu...
..több órát is levegőzhetünk, annélkül hogy elmennénk itthonról..ha más nem de viráglocsolás cimén kiugrunk 10-20 percre, aztán egy két virághagymát eldugdosni...vagy bogyót gyűjteni...vagy postaládát üriteni..ilyenkor Léna labdázik, motorozik, megnézzük a szomszéd kutyákat, a szomszéd cseresznyefáját őrizzük :lol: :lol: persze tüzetesen megvizsgálva minden szem zöld cserkót :lol: , vagy hintázunk, körbekergetőzünk a házon, kiássuk a virágokat, megnyitjuka slagot és összevizezzük a 3. szerkó ruhát aznap :twisted: ..de ha épp nincs más teendő eljátszóterezünk egy-két órát...vagy férjjel elmatatnak 1-2 órát a kerben, ha meg utcabuli van(azaz a szomszédok beállnak a kapunkba) akkor órákhosszat kint traccsolunk.., amig a gyerekek bicajoznak és várat épitenek a kavicsainkból..
És mi még mellette sokat jövünk megyünk...plázázunk ha úgy tetszik... :P , mert az itteni felhozatal.

Alvás:

Léna rugis pizsiben alszik, de van már egy kétrészes lábatlanja is...nincs vele gond..van kispárnája, paplanja, egyiket sem használja rendeltetésszerűen, össze vissza gabalyodik benne, de általában ezeken szeret feküdni.
Lefekvés után rányitom az erkélyajtót hogy jó friss levegőn aludjon...aztán bezárom egy-két óra múlva...

Büntetés:

Nagyon nehéz, nem tudom Lénát büntetni, mert még szerintem nem elég érett rá, hogy összekapcsolja az ok-okozatot ebben az értelemben......általában fenyegetőzöm, érzelmi zsarolás stb....hogy pl apa sirni fog, ha nem eszel semmit...vagy szegény Macc(maci) sirni fog ha nem rakod a helyére, de ez csak abban a pillanatban működik, amikor épp helyzet van, és akkor sem mindig....úgy látom a komoly dolgokban még nem tudok eredményt elértni....és nem nagyon tudom büntetni mert különösebben nem ragaszkodik semmihez pl amit meg tudnék vonni tőle büntetés cimén... :roll: :roll: ,talán a ropi :oops: :oops: :oops: , de kajával meg nem szeretek "fenyegetőzni és jutalmazni".
De ha pl nagyon megijedek vagy nagyon komolyan leszidom akkor látom hogy érzi hogy itt modt komoly dologról van szó...

Kaja:

Mi sokszor hozzuk a kaját délben, 2 fogásos, abból jut vacsira is...de néha beugrik bébiétel is...hideget ritkán eszünk vacsira..
De ha nekem kellene főznöm, bizti nem igy lenne...
Rengeteget macerál anyukám hogy hozom az ebédet és nem én főzök, mert szerintem egy családos anyának főznie KELL!!! :oops: :oops:
Az hogy mi lesz ha lesz kistesó is..foggalmam sincs..... :roll: :roll: :roll: Állati nehéz lehet :roll: :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Lányok!

Nagyon remélem hogy mindenki levonta a családunkban a megfelelő konzekvenciát a betegség ügyében :twisted: :twisted:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Na, végre!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Másfél nap után újra van babanet! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ma és tegnap lett volna időm netezni, erre be sem jutottam. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Szép jó estét!

Én is azt írom, mint Benianyu!!! :) Végre Babanet!!!!!!!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Ezt az oldalt visszaolvastam, meg még vasárnap este a hétvégi termést, csak már nem volt erőm írogatni.

Megann,
Remélem, Ti már jól vagytok! Anyós extra:evil: :twisted: , de úgy néz ki, hogy most talán tanul a leckéből.
Zárójelben jegyzem meg, hogy az én Anyukám is ennyire erőszakos, és néha csak némi sértődés árán tudom lerázni.

Mse, Csibb,
Gyönyörűségesek a képek Fanniról és Csibbről és persze Kisnyusziról is ! Mse, te aztán profi vagy! Tényleg olyan, mint egy babamagazin címlapképe. Én régen nagyon utáltam fényképezkedni, mióta megvannak a fiúk, azóta már nem annyira, de egy ilyen gyönyörűséges, megható sorozatot biztos bevállalnék (ez nem felhívás, csak úgy írom), mert ilyet csak profi tud készíteni.

Totka,
Hogy van a szemed?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Benianyu:
Jaj, ne is mondd a szemem:szerintem úgy néz ki, mint a műtét előtt! :cry: :cry: Nagyon kíváncsi vagyok, hétfőn mit mond a Tanár.A varratok kezdenek kipotyogni, ritka szép látvány! :? :? Én semmit nem értek a szemészethez, egyre mondom itt Oh-n, és Szegeden is, hogy közvetlenül a szemöldökívem alatt lévő bőr v.akármi lóg, nem a szemhéjjam, de mindenki hülyének néz.pedig a szemhéjjam most is változatlan, és ott fönn nem stimmel valami.nagyon mérges vagyok.

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Sziasztok!

Csak jöttem jelentkezni, hogy megvagyunk még! Tegnap lett volna időm írni, meg egy kicsi volt ma 11 körül is, de a babanet na az nem volt, így most megint csak ennyit tudtam, bocsi......

Hajni!

Neked kitartás!

Megann!

Jobbulást a családnak! (anyóst kivéve :evil: )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Na hála annak a magasságosnak hogy végre visszakaptuk az oldaluinkat.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Már tiszta ideg voltam....

Léna:
Hát nem is tudom...reggelizni egész jól reggelizett....ebédelt is egy keveset, majd délután 150 milli kakaó...aztán egyszer fosott, majd kihányta a vacsorát... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: , majd hajszáritózás közben egy milli túrókrém felét megette...az egyelőre benne maradt...

Én már ezt nem értem...

Tegnap du még elmentem mégis a kistarcsai kórházba..azt mondta a doki, Léna egyelőre rendben van, akár még 2 nap is eltarthat ez a helyzet...
Hát marha jó..már teljesen kiborultam az itthonüléstől, a karanténtól, a szélvihartól ami miatt alig tudunk még ki is menni a házból...
komolyan sik ideg vagyok már :evil: :evil: :( :( :( :(

Már mindenki jól van egyébként, csak szegény 80 éves nagypapa nem. :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Épp egy órája beszéltem anyósommal, és elmondtam a véleményemet férj felelőtlenségéről stb....
Persze ő kezdte hogy ne okozzak lelkiismeretfurdalást, de most megmondtam neki, hogy de igenis okozok, és hogy nekem merőben más a véleményem a felelősségről mint a férjemnek...

Most már csak a dédiért aggódom...leküldtem férjet hogy vigyen neki gyógyszert ha már ilyen jól kib...ott mindenkivel :evil: :evil: :evil: :evil:

Ja és MEA telefonált hogy Livi is megkapta a kórságot :( :(...de egyelőre még jó erőben van....

Csak szegény Lénának lóg már a bőrikéje :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Rokica,

A körkérdéseidre néhány válasz. Nálunk nagyon sokban más a helyzet, mivel nagyon sok dolgot befolyásol, hogy Dani már a második gyerkőc. :)

Körömvágás:
Eddig nálunk is nagyon balhés volt, főleg Daninak a lábán, de most megpróbáltam úgy, hogy egy körmöt Beninek, egyet Daninak és így jobban hagyta. A kezén nem annyira vészes, odaülünk a csaphoz (a szennyesládára), folyatom a vizet, egyik kezében valami pacsálós játék, a másikról meg gyorsan lenyisszantom.

Levegőzés:
Ha épp nem szakad az eső ( :( ), akkor mi visszük Benit oviba, ez általában 9 felé van, hacsak nem kell valamiért korábban beérni. Ha nagyon jó az idő, akkor haza sem jövünk ebédig. Oviból elmegyünk elintézni a postát, vásárlást, ami épp van, aztán irány a játszó. 12 körül érünk fel, rögtön ebéd (ha már kész, ha nem, akkor gyorsan sütő bekapcs, pici játék addig, míg el nem készül) és utána rögtön irány az ágy.
Alvás után jön a második felvonás, megyünk Beniért az oviba, ha elmaradt a vásárlás, vagy kell még valami, akkor hazafelé lebonyolítjuk, aztán hazajövünk Beni biciklijéért (mert nem lehet az oviban hagyni) és Dani motorjáért és estig (1/2 7-7) irány a játszótér. Utána haza, gyorsan vacsorát csinálni, evés, fürdés, alvás.
Néha úgy érzem, hogy egy rohanás az egész napom és így is van. :?

Alvás:
Dani hálózsákban alszik, (Beni is majdnem 4 éves koráig abban aludt és még most is visszasírom, mert szinte sosincs betakarva). Hálózsák alatt van egy lábatlan pizsama és egy body. Most, hogy hidegebb van, egy rövidnadrgáos hosszúujjú body és egy nem szoros zokni is van rajta. Daninak rágós takarója van, az néha a feje alá keveredik, de párnája nincs. Beni is csak 4 éves kora óta, mikor vettünk neki a hálózsák helyett rendes nagyfiús ágyneműt, alszik párnával, de legtöbbször nem kell neki.

Büntetés:
Én sajnos elég hamar felkapom a vizet és kiabálok. :( Aztán magamba szállok, hogy felesleges, de néha úgy kiakasztanak a fiúk, hogy nem tudok uralkodni magamon.
Dani egyedül nem annyira rosszcsont, rászólok kicsit hangosabban vagy többször és abbahagyja, amit nem szabad vagy elveszem onnan a kezét és elirányítom. A játszón is, ha ütögetni akarja a gyerekeket, meg(le)fogom a kezét, hogy ne tudja csinálni. Igyekszem időben odaérni. :oops: :wink:
Mostanában, kicsit megfenyegetem, hogy beültetem a babakocsiba, ha rosszalkodik és már érti, hogy mit akarok. Egyre kevésbé van el a babakocsiban és egyre jobban motorozik. Lassan át fogunk állni erre a közlekedési eszközre.

Kaja:
Mi délben mindig meleget eszünk, de sokszor két napig ugyanazt (kis variációval - más feltét vagy más köret) és elég egyszerű kajákat. Ha rosszabb az idő és hétvégén főzök inkább kicsit bonyolultabb dolgokat. Többnyire hétfőn és néha még kedden is van maradék hétvégéről (csak kettőnknek kell).
Az ebédet általában megcsinálom reggel, mielőtt megyünk az oviba, legalább 80-90%-os készültségig. Vagy ha hazajövünk még játszózás előtt, akkor amíg Dani tízóraizik és elvan az etetőszékben valameddig, akkor gyorsan.
Vacsorára többnyire hideget eszünk, salátákat, körözöttet, felvágottat, ilyesmit.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Kicsinyítettem egy pár hétvégi képet, volt időm délben, mivel nem volt babanet :twisted: :twisted:

Dani ilyen pózban szokott elaludni. :)
Kép Kép

Beni az anyák napján. (sajnos nem jó szögben állt, alig tudtam fényképezni és nem lehet ott rohangálni az anyukáknak, hanem szépen meghatódva kell ülni :) )
Kép Kép

Vasárnap a Kölyökparkban voltunk. Annyira élvezték a fiúk, hogy alig tudtam őket hazahozni. :)
Kép Kép
Kép Kép
Kép

Még egy-két itthoni kép. Ő Berci baba, Dani új (és Beni régi - az utolsó képen) haverja. :)
Kép Kép
Kép Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu
 
 


Megann:
jobbulást Nektek!Férjednek is azért, mert ápolhatod aztán!
Benianyu:
édesek a fiaid!!!Dani továbbra is gombi ám!!!! :D Beninek meg jól áll a hajszerkezet!!A múltkori felzselézett meg nekem nagyon bejött!!!A labdis képek is jók nagyon!!Sírtál az anyák napi ünnepségen????(vagy ilyen nem illik kérdezni?)
Viki:
szia Te csavargóóó!!!száz éve nem írtál!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Ezt a fatális véletlent!!!! Működik a babanet!!!
Elvonókúrának nem volt rossz! :wink:

Én is dobok pár képet az ovis anyák napjáról
(és itt jegyzem meg, hogy Benianyu nagyon csinos volt Beni az ünnepségen - is és Andris ugyanebben a pózban alszik, szerintem keresik a szűk kis helyet, mint amilyen anya pocakja volt, és még a kutyusunk is ugyanolyan :D)

Lili az anyák napján

Kép

Ez egy kicsit homályos, de a szívem csücske :)

Kép

A kisfiú nem jó helyre állt a jelenet alatt. Lili "észrevétlenül" helyretette. :twisted:

Kép

Andris figyeli az eseményeket

Kép

Délután plázáztunk egyet. Kivételesen én is élveztem. ANdris hatalmasakat kacagott a mozgólépcsőn, és a cunda-ban kapott egy pulóvert, ami annyira cuki volt, hogy nem bírtam otthagyni, de jó lesz még ősszel is.


Rájöttem, hogy ANdris negatív vámpír: nincs szemfoga és tejet szív. :lol:

ayse
 
 


Megann!
Na mostmár aztán hess ronda betegség!!!!! :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


Van egy régi-új dilemmám...

Nekünk azt vezette fel a védőnő megint, hogy nulla tolerancia a tejfehérjékkel kapcsolatban. De basszus ezt hogy oldjam meg, amikor a másik gyerekem két pofára falja a sajtot-tejfölt-joghurtot-pudingot? Hogy a túrórudiról (a családi vriágnyelvben TR), csokiról már ne is beszéljek. Ráadásul nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez jó így. Mert a mérleg egyik serpenyőjében ott van, hogy száraz a bőre, kenegetjük, időnként viszket neki. A másikban meg, hogy nem jut egy nagyon fontos alapélelmiszerhez, ami szereoet játszik abban is, hogy a számára genetikailag adott magasságot megnőhesse. Nem tudom, hogy a fennt említett negatívumon kívül van-e még valami. Ami lehetőleg bizonyított és nem feltételezéseken alapul.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrr

ayse
 
 


Sziasztok!

Na végre, újra Babanet!! Amindenit, igaza van Ayse-nak, tényleg elvonási tüneteim voltak!!!
Bár, a szokásos módon még mindig nem tudok belépni, mindenféle linkeket kell keresgélnem a nyitó oldalon, csak így sikerül egyelőre...

MEgann!
Örülök, hogy jól vagytok, vagy legalábbis, hogy alakul a dolog...
Dédipapának is jobbulást kívánunk!!!

Tényleg szegény Lívi is benyalta a vírust, úgy volt, hogy jönnek ma hozzánk, de nekem nem jó, felhívtam tegnap, hogy lemondjam a mai napot, aztán Mea is mondta, hogy nekik sem jó, mert szegény Lívi beteg lett.
Remélem, mi megússzuk...

Benianyu!
Nagyon jó képeket tettél fel ám!!!
Anyák-napi kérdés részemről is él: sírtál egy ici-picit??? Én tuti, hogy nem fogom kibírni!!

Ayse!

A gyerekek valami padon álltak, vagy Lili ennyivel magasabb a többieknél?
És Te sírtál az anyák napi ünnepségen?

Kép
kuha
 
 


Ayse!

Andris semmiilyen tejterméket nem eszik???????? :shock: :shock:
És Lili?????
Bocsi nem emlékszem Andrisnál bizonyitott a tejallergia????

Hát bevallom tisztesen, hogyha csak Lánánál nem jelentkezne komoly allergiára utaló tünet, én biza nem tudnám kivitelezni hogy tejmentesen étkezzen.... :? :?

Nem tudom hogy van- e még olyan család aki annyi tejet iszik mint mi???? :shock: :shock: (én speciel még szomjúság ellen is azt iszom, még húsleves után is... :shock: :shock: :shock: )..
Ezen kivül a levesekbe, a főzelékekbe, a rakott dolgokban ott a tejföl....a túrórudi nálunk elhagyhatatlan, és a joghurtokat is szeretjük, nem beszélve milli túróvarázsról és túrókrémről.., tejfölről már nem is beszélve, amit magában is szoktunk enni... :shock:

Másrészt most elgondolkoztam mert Lénának is nagyon száraz a bőre..de nem gondolom hogy ez a tejtől lenne......

EGyébkén mik a jellemzői a tejallegiás bőrszárazságnak?????? :roll: :roll:

(hamarabb gondolnám azt hogy Léna nem iszik eleget, azért ilyen kis száraz a bőre.... :roll: :roll: :roll: )...

Másrészt én meg egy másik fölvetést vetnék föl :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Léna mióta beteg nem nagyon akarja meginni a tápit....
Viszont reggel kakaóval próbálkoztam és annak nagyon megörült. :shock: :shock:

(most ne nézzetek igy :shock: :shock: :shock: , a kórházban a doki mondta, hogy az ő koncepciójuk szerint nem érdemes a szigorú hagyományos diétához ragaszkodni, szerinte ha a gyerek a kakaót kivánja, akkor azt kell adni neki...igen, keresztül fog menni rajta, de még jobb mint a semmi :shock: :shock: )..hát én is igy vagyok vele, hogy mindegy már nekem, csak igyon :( :( :( :(

Szóval a körkérdés:

Ki mikor gondolja abbahagyni a tápit???
Én most elgondolkoztam, hogy talán nem veszek másik dobozzal, és marad reggelira a kakaó, mézestej, tejeskávé, karamell variáció........ :roll: :roll: :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Ja.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Gyerkőcök nagyon helyesek :oops: :oops: :oops:
Lili még mindig hercegnő :oops: :oops: :oops: :oops:

És hát Benianyufiúk :shock: :shock: :shock:
Irtó csibészfejű mind a kettő :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann!

Mi is nagyon tejtermékesek vagyunk. Bár Robi nem issza a tejet, én imádom, és a mi kajáinkban is rendre ott van a tejszín, tejföl, sajt.
Bár Gergő még soha nem ivott sima tejet, azért a spenótot, és a borsófőzeléket most utoljára tejjel csináltam neki.
Mert valljuk be, azért az úgy az igazi!!!!
Nem volt ellenvetése, ízlett neki, bár a borsófőzelék után a napi 1 helyett 3x kakilt, és nem is a szokásos állagú volt, hanem sokkal hígabb. Nem tudom, hogy ez a tejnek köszönhető-e,vagy esetleg annak, hogy zabálta a főzeléket, és szinte csak nyelte a borsót. (Ki is jött belőle szépen, ott figyeltek a borsók egészben a kaksiban-bocsi... :evil: :evil: :evil: :evil: )

Szóval, vissza az eredeti kérdéshez, a nyáron mindenképpen szeretném Gergőt a sima tejehez szoktatni, tápszer helyett. De csakis azért, mert a bölcsiben úgyis nyilván sima tejet fog kapni (nem pedig 2.500 Ft-os Humana tápszert), szóval, örülnék, ha nem akkor ütné őt ki hirtelen a tej.

De még mindig bizonytalan vagyok, pedig annyiszor volt már téma: egész egyszerűen nem tudom, hogyan fogjak hozzá. Forraljam, ne forraljam, zsírosabb v. zsírszegényebb teje vegyek, higítsam vízzel, ne higítsam, meg ilyenek.
Egyébként Gergő tápszerébe már én is tettem kakaót, nem nagyon volt lenyűgözve tőle.

Kép
kuha
 
 


Kuha!

Értem....
szerintem a tápszer és kakaó nem a nyerő párositás :lol: :lol: hiszen ugye a tápik általában valamilyen gyümölcs izesitésűek...de te tudod...

Én kb egy hétig forraltam és vizeztem a tejet Lénának, utána semmi értelmét nem láttam, mert nem lett semmi baja..
Jelenleg ha Auchanba megyünk, mindig veszek 3,5 ös tejet, mert talán Róki irta hogy az anyatejben még magasabb a zsir...
Tehát a tejben szerintem nem a zsir a probléma, hanem a tejfehérje.... :roll: :roll: de aztán lehet hogy most nagy hülyeséget irtam... :roll: :roll:

van még egy KÖRKÉRDÉSEM....és itt most a már tapasztalt netán 2 gyermekes anyukákat kérdezem...de mindenki véleménye érdekel..

Most akarok rendelni az Alexandrától egy adag könyvet....jó néhányat, és persze elosztva kapja meg majd Léna őket, több hónap alatt...

TEHÁT TUD VALAKI AJÁNLANI VALAMI JÓ KÖNYVET????????

(van már a rendelés között Öreg néne őzikéje, Vakondos, Boribon, Vidám mesék........(ami már ugye koplett mesekönyv...lehet hogy még korai is...de hát ugye nem romlik meg a polcon..)

Tehát itt most az érdekel, hogy mit szertnek, szerettek a gyerekeitek ebben a korban?????
Esetleg teszvesz város már aktuális lehet??

És mondom...akár fél év múlva is maradhat még eldugott könyv...akkor ugy már több mint 2 éves lesz...

Ugye egyedül még alkalmasabbak a keménylaposak, de hát csak halad az idő.....

Nagyon várom a segitségeteket, véleményeket....

Köszi:M.

Kép

Kép
megann
 
 


Megann!
Én is ezeket a könyveket írtam volna! A Tesz-vesz város is mehet sztem. A Bóbita volt még nálunk nagy kedvenc. A Kipp-kopp könyvek (Boribonhoz hasonló), Babar, vannak Füzesi Zuzsának (rajzoló) mindenféle gyűjteményes kötetei, elősorban a Mondókás könyvekre gondolok. A gyerekek egyébként szeretik ugyanazt ezerszer hallani, az Öreg nénne őzikéjét ha 200x nem olvastam, akkor egyszer sem (Lili két és fél évesen kívülről tudta :P ). Ha eszembe jut még valami, akkor megírom.

Lilinek tejcukor allergiája volt, de kinőtte :P . Ez az egyszerűbb eset, laktózmentes tejet kellett venni, és kész.
Andrisnak nem bizonyított a tejfehérjeallergia, mert elég körülményes a vizsgálat. Ez abból állna, hogy 2 hétig nagyon meg kell terhelni a szervezetét tejfehérjével és akkor vennének vért. Az eredmény viszont nem biztos, mert az allergiától függetlenül nem biztos, hogy kimutatható mértékben megnőne a vérében valamilyen szérum. Viszont ettől függetlenül lehet, hogy allergiás, és akkor szerteszét vakarja magát.
Egyébként az biztos, hogy atópiás dermatitisz-es a bőre, ezek száraz felületek, amik viszketnek és vakarássza őket. Sokmindentől függ, hogy milyen állapotban van. A tavasz és nyár sokkal jobb a napsütés és a meleg miatt. A fogzás, betegség sokat ront rajta (nagyobb, több helyen, viszketőbb). Hasfájós viszont nem volt, amire szintén mondják, hogy a tejfehérje allergiásokra jellemző. Amit csak lehet, kiszűrök az étrendjéből, de az olyan kis dolgokat, minthogy a kalácsban, pigácsában van, azt nem, és nincs szívem mindig azt mondani, hogy nem adok csokit, szóval nem százszázalékos a megvonás. Nagy összefüggést nem látok az elfogyasztott tejfehérje és a kiütések között, a védőnő szerint azért, mert nem a zéró toleranciát követem. Nem tudom, hogy tényleg ennyire elhanyagolható tényező-e ebben az esetben a mennyiség. Nekem úgy tűnik, hogy hetekig szigorúbban veszem és mégis kiütéses, aztán meg nem annyira és mégis eltűnik. Igazából azt sem tudom, hogy az atópiás dermatitisz jelensége csak a tejfehérje-allergiától lehet-e, vagy csak automatikusan rámondják, ha ilyen bőrt látnak, hogy ez az. :roll: :roll: :roll:
Persze tudom, hogy el kell mennünk bőrgyogyihoz, de tartok tőle, hogy ugyanezeket a bevett dolgokat fogom hallani. Akkor meg menjek addig, amíg nem találok egy olyat, aki nem? :roll: Nekem egy kicsit olyan "rámondásos" jellegűnek, bizonyíték nélkülinek tűnik ez az egész.
Azért is foglalkoztat a dolog, mert amíg szopik (és ezt azért sokára tervezem abbahagyni), addig nem aggódok. De 5 éves koráig, vagy 10-ig biztos nem fogom szoptatni.

ayse
 
 


Megann!
Az Anna és Peti sorozatot ki ne hagyd! Meg a Bogyó és Babóca is jó! (Mindkettő szerzője Bartos Erika.) És ezek már most is érdekelhetik Lénát!

Ayse! Lili nagyon szép, bírom, ahogy helyrerakta a rossz helyre álló pajtását. :lol:

Szerintem Sacinál is tartani kéne a tejdiétát, mert neki is ekcémás a lába, de a teljes elvonást én se tudom kivitelezni. Imádok minden tejterméket, és úgy tűnik, neki is ízlik, bár tejet még önmagában nem kapott.

Benianyu! Édesek a fiaid! Úgy várom már én is az anyáknapi ünnepségeket!

Róki!
A körömvágás nálunk is horror, Sacinak is úgy jön le a köröm a lábáról, ha letörik :oops: Úgy üvölt, mintha nyúznánk, érdekes, mert semmi másra nem reagál ennyire rosszul.

Büntetés: alapvetően türelmesnek érzem magam, de a két gyerek néha már engem is kiborít, és ez sajnos mindig Sacin csattan. Fölemelem a hangom, vagy ráütök a kezére (emiatt irtóra szégyellem magam), erre persze nagy sírással válaszol, szóval nem tudom, hogy bármilyen nevelő hatása van-e, vagy csak elkeserítem.

Holnap megyünk le a Balatonra, csak vasárnap este jövünk vissza, addig már nem biztos, hogy jelentkezem.

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Sziasztok!

Megvagyunk, csak ezúttal én taknyolok. :twisted:
Nati végigfertőzte az egész családot! :?
Ő már szerencsére jól van, alig kell már szívnom az orrát.

Megann!
Hogy van a Dédi?
Szegények, jól benyaltátok ti is ezt a sz@rt! :?
Nati már nem szopik, tápit sem kapott soha, ő már tejet iszik.
Szerencsére semmi gondot nem okoz!

Benianyu!
Nagyon helyesek a fiúk! :) Dani tényleg gombi még! :D

felébredt......
Nem hiszem el, most ültem le :?

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Sziasztok!

Holnap tuti megyünk telekre, úgyhogy csak ma vagyok :P
Legközelebb meg jövő kedden.....

Ayse!
Gratula, hogy a jó tanító nénihez kerültetek :D
Lili nagyon csinos volt az ünnepségen, de látam azért határozott mozdulattal helyrerakta a kisfiút :lol:

Tejre nem tudok semmi okosat írni :?
Leonnak is vannak néha száraz foltok a bőrén, eltűnik, majd újabbak jönnek, ami szintén lehet a tejtől, tejterméktől, de én ezért nem vonnám meg az összes tejterméket tőle.
Barátnőm kislánya, Réka se bírja a tejet, rendes tejet nem is iszik, csak rizst. De eszik minden mást, pedig neki is problámás a bőre, hol jobb, hol rosszabb. De Barátnőm se vállalja, hogy totál tejmentesen egyenek.....

Megann!
Jobbulást mindenkinek a családban, remélem most már végre mindenki túl van a nehezén.
Könyv ügyben Ayse elmondott mindent, nekünk is ezek a könyvek vannak. Leon imádja a tesz-vesz várost, a képekről rengeteget lehet beszélgetni. :D
Leon ugye 10 hós kora óta tejet iszik, így mi nem vagyunk mérvadóak. Én nem vizeztem, eleinte forraltam, de max. 1 hónapig...... :P
Most reggelire friss 2,8-as tejet iszik, kakaónak megcsinálva. Vacsira meg ha jól eszik, nem is kap már, mert nem issza meg.

Hajni!
Jaj, nagyon remélem, hogy a szemed azért javulni fog és drukkolok ezerrel, hogy hétfőn jókat mondjon a doki.

Mea!
Lívinek is jobbulást kívánok!

Benianyu!
Csíkos Beni nagyon helyes, de Gombi is a sok labda között. :lol: :lol:
És ez az alvás :lol: :lol: :lol:

Mi tegnap oltáson voltunk, Leon a 18 hóst, Nolcsi a 3 évest kapta. Tök jól viselték, 1 percig sírtak, amíg beadta a dokinéni nekik.
Utána még mentünk piacra, meg cukiba is.

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Sziasztok,

Elmaradasom miatt bocs :oops: mindenkitol, de most eppen szabin vagyok , nalunk majus 1 majus 8 es 16 is unnep, ennek kovetkezteben kivettuk a szabinkat is. De festunk kivul es belul is, palettak, ablakok stb, igy otthon most kihuztuk a szamitogepet meg aztan a festok kozott nem netezek :oops: :x este meg hulla vagyok!

Nagyon aranyosak a gyerkocok, mekkorak mar a nemreg szulottek is :oops: Hogy telik az ido, nekem is neha lejon, hogy most szultem es mar egy akaratos kisemberkem van! :roll:

Totka,
remelem valtozik a szemed es megerte a fajdalmat amit ateltel, valoban csak most mutottek, hatha csak tobb ido kell a gyogyulashoz :oops: A hajad sokkal jobban tetszik igy!

Kuha,
Gratula es kitartas a fogyokuradhoz! Valoban sajat erobol fogsz lefogyni, megha szurkalnak is, ez szerintem csak pszihologia alap, megerositi a tudatod es az akaraterod, dehat 1200 kalorival naponta valoban lehete fogyni!

Itt kijelentem, hogy az en "csodaszerem" szart sem er, jo sokat pisilek(elnezest), a vizelhajto hatas miatt, de ezenkivul egy grammot sem fogytam :cry: Ugy erzem drasztikusabb vagy dragabb megoldashoz kell folyamodjak! A tornara nem visz ra a jolelek, eszmeletlen hogy ellustultam :cry: igy azt hiszem, a penztarcam fogja banni a dolgot es belevagok az endermoba, amit a terhessegek utan is csinaltam es ez legalabb bevalt!

Ayse,
Nagyon jok a kepek, Lili jol helyretette a sracot!
Egyebkent Balazsnak is ilyen volt a bore, de o szerencsere kinotte es nekem ezt sose hoztak ossze a tejallergiaval! Most nagyon szep a bore, bar vigyaznom kell vele es azert hetente legalabb haromszor furdes utan atmaszirozom neki a kis testet a kenocsevel(amit egyebkent imad)

Megann,
Anyos!!! Ugy kellett neki!! Eroszakossagaert kijart a jutalom!
Lena jobban van??
Konyvekben nem tudok segiteni!

Korkerdes!
Nalunk koromvagas ugy zajlik, hogy eloszor Matthieunek vagy magamnak vagom le, igy a kicsim utanozni akar es nagyon kis hos, a kezen meg sem kottyan neki, de a labaval azert meggyult mar a bajom, de ilynkor lefogom es ket perc alatt megvan! Utana megkapja a koromnyirot es o vaghatja nekem :lol:

Kaja,
Delben is es este is meleg kajat eszunk! Ha a dadanal van ez megoldott, ha meg otthon vagyok fozok! Egyszeru kajakat csinalok en is es altalaban olyat, amit este melegiteni kell csak! Leveseket altalaban olyat csinalok, amit turmixolni lehet, rengeteg zoldseg es turmix, ebbol fagyasztok es este mar meg is van a leves! Altalaban hetvegen is ha van idom fozok olyan dolgokat, amit lehet fagyasztani es ebbol melegitek, ha nagyon kicsuszom az idobol!
Nalunk ebedre van hus, este viszon nem adok neki
Ti???

Levegozes,
Nekunk is nagy kertunk van igy altalaban sokat vagyunk kinn, mint Meganek, Balazs megrogzott kertesz, imad palantazni, gazolni, viragot ultetni, de van motorozas, hinta homokozo stb.
Egyebkent ha jo ido van, akkor a nap 80%-at kinn tolti, nagyon nehez benn tartani :lol:

Mi volt meg??????????????
Ja buntetes,
:oops: :( :( Nem igazan jo, de en is hamar begurulok, neha agyamon jonnek ki :oops: , foleg, amikor megy a vita es a sivalkodas! Nem konnyu igazsagot tenni kozottuk, ert tudom, hogy neha a kicsi kezdi, peldaul akarattal szetrombol valamit, vagy kotozkodik Matthieuval, peldaul legujabb szorakozasa, hogy eldugja a TV kapcsolot Mat elol es nem adja elo, vagy kikapcsolja a Tv-t ha nezi stb, de azert ha felemelem a hangom akkor altalaban megerti de van, hogy odacsapok en is, bar nem igazan ehez valoban ki kell hogy akasszon :lol:
De eleg sok furfang van a tarsolyaban es neha ferjjel csak nezunk es amulunk, mert bar mar van egy nagyfiam, de a kicsi haromszor tultesz rajta!

Beszedben is vannak elorelepesek, mind a ket nyelven ismeri a testreszeit es ha peldaul becsapom, o kerdez, hol az orrod mama? en meg peldaul megmutatom a hajam, akkor kacag es mondja, de buta vagy te mama!!!
Egyebkent amit eszrevettem, hogy 1szam 3.szemelyben beszel magarol, Balazs jatszik, Balazs alszik stb, meg nem ertette meg, hogy en es o?? Nalatok is van ez??


Nyulne csucsok a feher-fekete kepek es Csibb Fannyi babaja is ennivalo!!!!!!!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Benianyu,

Fiuk abban a sok labdaban :lol: :lol: Nagyon kis huncutok am!!!

Barbi,
Jo pihizest!


Kuha,
En nem tapszert adok mar, hanem babatejet, de nekem is ez a bajom allandoan, hogy mikor kezdjem a normalisat! Neha kap kajaba fozve, 1x2x elofordul, hogy elfogy es rendeset kap, semmi kiutes stb nincs rajta, szerintem nem lesz gond, megis vacilalok! O igazi kis husi pasi es szerintem egy kicsit a tej is nyom rajta, de o sokat iszik, reggel majd 300ml, azutan bevag egy tanyer cerealt, majd ebed utan is behuz egy uveggel, neha az uzsijat is tejben keri, es meg vacsi utan is tejcsizik :shock: :shock: Imadja a kakaot is, ma reggel visszakuldott, mert elfelejtettem beletenni a tejibe :lol: Joval edesebb es zsirosabb mint a tej, de semmi koze a tapszerhez! Mindig mondom, hogy most akkor valtok, de eleg ha beteg vagy faradtabb, jon egy fog es nem eszik normalisan, akkor valahogy bennem a tudat, hogy a tejcsiben benne van minden, ami kellhet neki! Ugy erzem kihuzom ket eves koraig, az mar csak harom honap es talan akkor!


Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 


Sziasztok!!

Itt vagyok újra!!

Szombaton megvolt a temetés... :cry: :cry: :cry: ,dehát az élet megy tovább!!
Azt azért leirom,hogy a temetés után volt a halotti tor(nem tudom merrefele szokás,itt igen) és egyszer csak anyukám észrevette,hogy Meli nincs sehol.Hát képzeljétek a hálószobában volt ahol utoljára látta a másik nagyiját és simogatta a franciaágyat ahol feküdt anyósom!!Mikor észrevette,hogy anyukám nézi,ránézett és széttárta mindkét karját,hogy nincs nagyi!!! :cry: :cry: :cry: :cry: Hát a szivem szakadt meg!!!

Körkérdések:
-körömvágás:a kezén általában reggel szoktam levágni,mikor issza a tápiját és akkor szépen engedi.
A lábához már kell apa is,hogy szórakoztassa közben!! :D

Kaja:általában egyszer eszik főtt kaját Meli.Ez mostanában a napközbeni alvás után van!

Levegőzés:délelőtt szinte minden nap lemegyünk...bolt,posta stb,és ha jó idő van akkor délután is levegőzünk egy kicsit!!

Büntetés:hát büntetni még nem igazán tudok,de hál istennek nem is nagyon kell.Ha valami olyat csinál amit nem kellenne akkor picit ráütök a kezére....de nem mindig hatja meg!!! :?

Tápi:reggel és este még issza Meli és azt hiszem két éves koráig még adom neki!!
A sima tejet is imádja...megy a hűtőhöz és mondja,hogy teeeej!! :D

Egyébként szinte mindent mond már utánnunk.
Ja és már egy éneket is el tud kezdeni...mikor esik az eső szoktam énekelni,hogy Esik az eső... és vagy két hete ha esik az eső,vagy éppen esernyőt lát rögtön elkezdi,hogy Esik a... :D :D Egyenlőre ennyit mond belőle,de meg kell falni!!!

Szerintetek mikortól lehet elvinni valami táncos foglalkozásra őket??Meli hihetetlenül szeret táncolni(volt kire ütnie!! :D :D ).Akármilyen zenét hall,rögtön riszálja magát!!! :lol: :lol:

Na lassan befejezem,megyek kinait főzni!!

ancsi26
 
 


Jajj,még gyorsan pár kép!!

Levágtam a haját előre hosszabbodó kleopátrásra: :D :D
Kép
Kép

Anyák napja:
Kép
Kép

Ja és a kistesó valószinűleg a MOLLI névre fog hallgatni!! :D :D

ancsi26
 
 


:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Kb.egy órája jöttem haza a sürgősségiről.anyuméknál rácsuknam a vízóraakna tetejét mko.-i nagylábújjamra, leműtöttét mindkét körmöm+a körömházat.akkora kötés van mindkét lábamon alig bírok járni.lüktet mint a ...............

Megann:LÉGYSZÍVES VUDUZZ MEEEEG, MERT MÁR A HÁNYINGER KERÜLGET A TŰKTÖL:
Szerintetek szerencsétlen az ilyen????????????????????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Hajni!

:cry: :cry: :cry: :cry:
Hát ezt tényleg nem hiszem már el :evil: :evil: :evil:
Most már remélem ez volt az utolsó és vége bajoknak!!!!
Megy a vudu innen is ezerrel, meg minden ami kell, csak ne legyen a jövőben semmi.

Tudom, hogy nem vígasztal, de nekem is volt egy ilyen időszakom, hogy folyamatosan minden bajom volt, Nolcsi születése után.......aztán elmúlt :wink:
Kezdődött a császárral, majd Noel 1 hónapos korában a gerincműtét, utána 3 hós volt Noel, amikor nekem is a lábkörmöm műtötték. Benőtt a köröm, ki kellett operálni jóóóó nagy darabot. Átérzem, hogy mennyire fáj, de nekem másnapra a lüktetés enyhült, sokkal jobb volt már.

Utána gombás lett a mellbimbóm, tele volt sebekkel, úgy szoptattam.........

Hajni, kitartást és EZ VOLT AZ UTOLSÓ!!!!!! MONDOM EZ VOLT AZ UTOLSÓ!!!!!! :evil: :twisted:

Ancsi!
Temetés :( :(
Meli nagyon megható lehetett anyós ágyánál.
Mollihoz meg újfent nagy gratula! :D
Meli hajacskája nagyon jó lett, de az alsó képen milyen barna :shock: :shock:
Mintha szolizna, olyan jó színe van és nem utolsó sorban nagyon csini is :wink:

Anikó!
Kitartást a festéshez, felújításhoz, nem lehet könnyű a két gyerek mellett.... :?
Balázs meg milyen kis okos, hogy kijavítja anya tévedéseit testrészeket illetően :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Hajni!
Jaj, te jó ég! :shock: :( :( :(
Te szegény, hogy mi utol nem ér! :(
Drukkolok, hogy holnapra jobb legyen!!!!!!!!!!!!
Menni, ráállni tudsz?
(először nem is értettem, mi az a "mko.-i" :oops: :oops: )

Barbi!
Jó pihenést nektek!
Nolcsi születése utáni időszak neked sem lehetett semmi! :shock: :(

Ancsi!
Szegény Meli! :( Olyan megható, amit írtál anyósoddal kapcsolatban! :(
Férjed hogy viseli?
Meli nagyon vagány az új frizurájával! :D
Először csodálkoztam is, hogy milyen jól sikerült, aztán eszembe jutott, hogy miért vagy ilyen ügyes! :) :wink:
A Molli név nagyon helyes szerintem! :) nem is tudtam, hogy már nálunk is lehet ezt a nevet adni.
Sztem nyugodtan viheted már Melit táncos foglalkozásra! :)

Anikó!
Ti aztán mindig ügyködtök valamit! :) Biztos szép lesz a ház! :)
Csak tarts ki! :)

Körkérdés gyorsban:

körömvágás:
kezén viszonylag gyorsan, egy kéz végeztével megkapja kicsit az ollót és ilyenkor "vágja" a saját ill. az én körmeimet is.
A lába sztem csikis, így az bonyolultabb, de ha elterelem a figyelmét, azért sikerül!

Séta:
délelőtt mindig, akkor ügyintézünk is, ha van mit. Ha nincs, sétálunk, motorozunk, játékbabakocsit tolunk.
Ha jó idő van, délután is megyünk, akkor játszózunk.

kaja: napi 1x főtt kaja, ebédre. Rendelem. :oops:

bünti: igyekszem következetesen, persze nem mindig sikerül.
Leginkább a figyelemelterelés jön be.
Mostanában előfordul nagy hiszti, akkor egyszerűen nem figyelek rá, ha a szép szó/figyelemelterelés nem használ.

nevelés:
Nati köszön (szia, szervusz, csókolom), persze, ha épp kedve van.
Nyösztetni emiatt nem szoktam. Kéri a dolgokat, vagy azt mondja "kélem" vagy "ligyszives" :D
Tudja a "kököszönöm"-öt is! :lol:

nem emlékszem, mit kérdezett még Róki. :?

Andi&Nati


KépKép
duda
 
 


Sziasztok,

bekukkantok!

Anyáknapi és a többi képek is nagyon jók!

Voltam ma uh-n babóca 63 mm-es !
Képet nem adtak sajna,

pusz mindenkinek!

Betegeknek mielőbbi gyógyulást!

Ancsa, temetés :(
Pannának szép lett a haja.

Totka :(

Kriszti

KépKép
Kép
csikken
 
 


Sziasztok!

Megann:

Nekünk megvan szinte az összes mesekönyv amit említesz és Zsuzsa IMÁDJA őket!!! A Vidám meséket főleg, lapozgatja, magyaráz a képekről, hozza nekünk, és mondja hogy melyiket olvassuk!! Szóval nagyon szereti.


Ayse:

:( Nem tudom, mit tudnék javasolni, ahogy írod, főleg Lili miatt. Mert a felnőttek még csak-csak elfogadják, hogy egy ideig tejtermék nélkül kell élni a gyerek érdekében, de egy gyereknek nehezebb elmagyarázni.

Zéró toleranciát a tejfehérjékkel szemben nagyon nehéz elérni... akkor szinte kizárólag azt adhatnád Andrisnak, ami egy bizonyos listán szerepel, hogy bizonyítottan nincs benne tejfehérje. Valószínűleg a mi diétánk sem 100%-os Zsuzsával, mert pl kap rendes kenyeret, zsömlét, stb... és olyan müzlit is adok neki, amire az van írva, hogy olyan üzemben készült, ahol tejterméket is feldolgoznak. Viszont mindent elolvasok, és amiben szerepel a tejfehérje (tej, tejpor, savó, kazeinát, stb) azt nem kap.

Ennek ellenére pl a legújabb hogy a baromfivirslitől is hány. :( Egy ideig csak gyanús volt a dolog, de most már teljesen biztos, mert jó ideig nem kapott, aztán anyukám adott neki, és aznap este menetrendszerűen hányt. Pedig azelőtt egyáltalán nem (a fosós-hányós vírust leszámítva). És a csomagoláson nincs semmiféle tejtermék feltüntetve. Úgyhogy fogalmam nincs hoyg most arról van szó, hogy csak nem írták rá, vagy hogy valami új dologra allergiás, ami a baromfivirsliben van.

Egyébként tényleg úgy van ahogy írod, nincs bizonyíték, mivel még mindig a legjobb diagnosztikája az allergiának az, hogy ha megvonod az allergént, eltűnik a tünet.

Ja még azt akartam írni, hogy Zsuzsa tejtermékmentesen él, mégis vannak a felső karjai hátulján száraz foltok... hogy mitől, fogalmam nincs. De szinte garantáltan nem tejterméktől...


Bodza!

Ne is mondd. :( Én is úgy szégyellem magam, hogy ráütök Zsuzsára. Mindig rajta csattan ha idegesebb vagyok, és úgy de úgy sajnálom, már arra is gondoltam, magamnak is pszichológushoz kéne mennem, mert én vagyok az abuzív szülő! Pedig most már próbálok nagyon-nagyon figyelni arra, hogy ha idegesebb vagyok, akkor nehogy rossz vége legyen, de egész egyszerűen elborul az agyam és gyorsabban cselekszem mint gondolkozom, aztán utólag szánom-bánom, mert nem így akarom nevelni Zsuzsát. Nálunk is pont ugyanez van amit leírsz, hogy valamivel kihoz a sodromból, ráütök, akkor aztán teljesen kikel magából, és vigasztalni kell, szóval én sem tudom, van-e bármilyen nevelő hatása a dolognak.

És Zsuzsa az elmúlt pár napban iszonyú hisztis volt. :(

Ti mit csinálnátok ezekben a konkrét helyzetekben:

1. Fogat mosunk. Én is, hogy jó példát mutassak, ő kap egy gyerekfogkefét egy icipici leheletnyi gyerekfogkrémmel meg egy pohár vízzel, ezt boldogan szipkázza. Aztán mivel fogmosás nincs a dologból, én is megsikálom a fogait, erre visítozós hiszti a válasz. Ne mossunk fogat? Ne erőltessem hogy én is megmossam az ő fogát? Vagy hagyjam hisztizni, majd abbahagyja?

2. Zsuzsa üvölt mert képeket akar nézni a computeren. Szilvi a másik szobában üvölt mert Zsuzsa üvöltése felverte. Altatni kéne, mert magától nem hagyja abba. Ahogy bemegyek hozzá, Zsuzsa mégannyira sikítva üvölt. Szilvit nyugtassam? Zsuzsát nyugtassam? Zárjam be mindkettőt egy hangszigetelt szekrénybe? :evil:

3. Zsuzsa éhes, és nyűgös. Elé teszem a tányér levest, amit amúgy szeret, erre ellöki magától, majdhogy leveri az etetőszékről. A kezére csapok, erre megintcsak sikítva üvölt. Ha kiveszem a székből, a földre dobja magát. Hagyjam éhezni? Adjak neki mást?

Mostanában úgy tűnik, minden napra jut egy kis hiszti. :( Mint akibe belebújt a kisördög! Összefirkálta a falat, eldobja a hajából a csatot, matat a szemétben!

Akkor érzem úgy, hogy jól tudok funkcionálni mint anya és ellátni a gyerekek igényeit, ha külön vannak... akkor tudom Szilvit akkor és addig etetni/altatni hogy ne legyen belőle sírás, ha csak ővele kell foglalkozni. És Zsuzsát is akkor tudom elterelni a hisztiktől, ha csak vele kell foglalkozni, ha rá tudok figyelni. De ha együtt vannak, akkor én is idegesebb vagyok, ezt biztos mindkettő megérzi, és nyűgösebb lesz tőle. Ördögi kör, és nem tudom, hogy szálljunk ki belőle. Sokat van Zsuzsa anyukámmal, vagy ha David itt van, akkor megosztjuk a gyerekeket, viszont ha egyedül vagyok velük, akkor Zsuzsát egyre gyakrabban engedem TV-t nézni, amiért szintén szégyellem magam, de egész egyszerűen nem tudom másképp megoldani.

Próbálok minél több időt szánni Zsuzsára külön, mert szerintem valahol ez lenne a megoldás, de ha nincs rá mód??? Akkor mi van?


Totka!

:( :( :( :( :( :( :(

Micsoda pechsorozat!!! Most már nagyon remélem hogy vége lesz!!! Én nem tudok vuduzni, de nagyon drukkolok!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


TALI!!!!

Jövő hét szerdán, május 16-án! Az esőnap pedig május 24, csütörtök!!!

Aki szeretne jönni, küldjön nekem egy emailt az email címemre, ott van az email gomb minden üzenetem alatt, és elküldöm a részleteket...

Remélem minél többen jöttök!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Totkaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ne már!!!! Hát ezt nem hiszem el!!!! Komolyan nagyon sajnálom, jól rád jár a rúd mostanában!!!!
Gyógypuszik mennem, remélem, holnap már jobb lesz!!!

Rókica!

Fogmosás: sajnos nekünk sem megy :( Semmilyen formában. És én egyedül nem tudom neki megmosni, mert kikapja a kezemből a fogkefét, mindig üvöltés a vége. Csak az esti fürdésnél tudok egyet-kettőt sikálni rajta, mikor Robi segít szegény gyereket lefogni :twisted: :twisted: (csoda, hogy utálja??)
Úgyhogy mi még csak ott tartunk, hogy a csupasz, üres fogkefével mosunk fogat. Sehol nem vagyunk még ahhoz, hogy fogkrémet is tegyek rá...

Kaja elutasítás: sajna ismerős. Nálunk is sokszor előfordul, hogy olyan kaját utasít el, amit egyébként imád. Én már eljutottam odáig, hogy nem hozok be neki semmi más kaját, azzal próbálkozom.
Ma pl. háromszor futottunk neki a rakott krumplinak (imádja, jóóóó sok tejföllel) , egyszer délben, ill, kb. két órakor, majd most este, amikor már nem szokott főtt kaját enni. Hát most este falta fel az összeset...

Kép
kuha
 
 


Bocs Lányok, de most ennyire futotta!!

Anikó!

Örülök, hogy hosszú idő után végre Te is előkerültél! El is olvastam mindent, de majd csak holnap reagálnék, ha nem gond!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
kuha
 
 


Kuha!

Rosszul fogalmaztam... ő szeret "fogat mosni" ami abból áll, hogy a fogkeféjét szívogatja, belemártja a pohár vízbe, játszik vele, még egy-két sikáló mozdulatot is tesz, de hát ettől nem lesz tiszta a foga. Egyébként én is le szoktam fogni, vagy "csak" a nyakát fogom meg és a másik kezemmel tuszkolom a szájába a fogkefét, vagy lefektetem a pelenkázóra, felé hajolok és úgy. De én sem akarm megutáltatni vele...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Amúgy pedig tündéri aranyos is mostanában Zsuzsa... végre készült rólunk hármunkról egy pár kép! :D

Ez a kedvencem!

Kép


Ez meg mindig megnevettet... jó pillanatot sikerült elkapni! :lol:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Totka!

Basszus na ez már sok....
Szegénykém....nagyon sajnálom :( :( :(
Higyj benne, hogy ennél rosszabb már nem jöhet :roll: én meg igyekszem megvuduzni a dolgokat..

Lányok!

Köszi a könyvtippeket, véleményeket, lassan elkülödm a megrendelést..kb 10 e ft :? :? na de ugy nem egyszerrre kapja meg.. :roll: :roll:

Rókica!

Te jó Isten micsoda problémák :shock: :(
Na ettől rettegek én...

1.2. ponthoz sajnos egy betűt nem tudok irni..mert foggggalmam sincs.. :oops: :oops:
3. ponthoz :oops: :oops: :oops: na hát én a kajával mindig szigorú voltam...
ha hiszti van..nincs kaja... :oops: :oops: :oops: :oops: bár hisztizni még nem nagyon hisztizett..csak párszor
Persze más a helyzet ha beteg stb...
Gondolom minden dacosság Szilvivi miatt van :( :( :(
Még be szoktam vetni hogy négyzet alakú poháralátétekből épitek neki kártyavárat.....ő meg mindig lerombolja...és közben etetem...(de ugye nálunk Léna még nem eszik önállóan, bár egyre többet próbálkozik....)

Ancsi!

Jaj de szomorú.. :cry: :cry: :cry:
Hát akkor nektek nagyon szomorú anyáknapjátok volt..mégegyszer őszinte részvétem :cry: :cry: :cry:

Pocid irtó csini a képen :)
Meli tud már Molliról?????Nagyon csini lány abban a szoknyácskában....
Tánci: Én egyszer régebben voltam egy táncelőadáson, ismerőseink gyerekei táncoltak a Thália Szinházban....és ott volt egy csapat kb 2-3 éves forma gyerekekből..
Hát nem lehet elég korán kezdeni :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Rókica!

Jajjjjj de jót röhögtem a másodikon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

És az első na az meg valami idilli :P :oops: :P :oops: :P :oops: :P

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Léna:

Ma nagyon elégedett vagyok...
Majdnem annyit evett és ivott mint máskor..nem hányt és nem is fosott...igaz nem is kakilt...de hát ugye nem is nagyon volt mit...
Jókedvű volt..voltunk játszóterezni, sétálni.. :P
Végre vége ennek a szarságnak...

És mégegy jó hir...végre kezd utánozgatni engem beszédbe, de csak néha :twisted: , és olyan kis sutácska :oops: :roll: de olyan cuki és úgy megdicsérem mindig...

Mai tanulásunk:
Traktor=tatto :D :D :D

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

Hajni!

Nem igaz, most már tényleg érjen véget ez a pechsorozat!!!!!!!!! :( Küldöm a pozitív energiákat++++++++++++++++++++++ hogy mostantól csak jó dolgok történjenek! :wink: :D
Ja, és köszi a hiányolást :wink:

Megann!

Jobbulást mindenkinek, dédipapinak is megy a drukk!

Körömvágás: a kezéről már megy ébren is, ált. a számítógép elé ültetem és fülhallgatón hallgatja agyerekdalokat, mondókákat és közben levámom neki. A lábáról csak alvás közben megy, mikor napközben alszik akkor vágom le neki.

Fogmosás: Peti reggel csak úgy viccesen magának mossa. Este a kádban szintén, de az eski kakaó után én is megmosom neki, ha teszik, ha nem, de kisebb tiltaokás után belátja, hogy ez minden este így szokott lenni :wink:

Tej: Peti már 15 hós kora óta rendes tejet kap, nem hígitottam, csak forralom neki még mindig! Pár hete reggel ivójoghurt van, este meg kakaó, vagy banánturmix. Szopi éjjel még mindig megy!

Minden fénykép, baba, mama, anyáknapja, stb... nagyon szuper!

Levegőzés: mi általában reggeli után elmegyünk a boltba, majd haza, itthon takarítás, főzés, rajzolás, mesélés, építőkocka, stb.... 11 körül alvás, 13 óra körül ébredés evés, utána séta, játszó stb........... van, hogy csak este 6 körül jövünk föl.

Peti is tud már egy csomó új szót, annyira örülök neki! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


vagyok még, csak elküldtem, nehogy elszálljon, mert akkkor :evil:

Új szavaink pedig: olló, pók, inni :D :D :D És már az is megy, hogy : szia anya!!!!!!!!

Ma olyan édes volt, ültem az ágyon, és kicsit felcsúszott a pólóm a farmerről, és van egy anyajegy a hasamon elöl, ami kicsit kidudorodik, Peti odanéz, majd rámnéz, és azt mondja, mikozben mutat az ujjával az anyajegyre, hogy : cici :lol: :lol: :lol: majd megzabáltam, olyan édes volt, csak győztem neki megmagyarázni, hogy az nem cici, de asszem megértette, mert bekapta :lol: és tényleg nem az volt, de ez a nézés :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Megann,

Akkor jo, hogy Lena jobban van! Ne aggodj, olyan gyorsan belejon o is a beszedbe!

Hajni,
Hat mar valoban abbamaradhatna ez a pechsorozat veletek!!!

Rokica, :cry:
Fogmosas
Nalunk is sikitorohammal vegzodik, ebben a korban sajnos ez meg csak jatek, legalabb is Balazs is csak "jatszik" vele, szivogatja, leeszi a fogkremet, stb, de minden egyes alkalommal en szoktam megsikalni! Szerintem muszaly, kinnt van majd mindegyik foga es nem szeretnem, ha elromlana emiatt!

Aterzem a problema lenyeget, mert hiaba van nagy fiam, neha nagyon nehez mindketto kivansagat kielegiteni es mindkettore odafigyelni! Neked meg ugye ket kicsid van es Zsuzsanak szerintem nagyon nagy szuksege van most rad, ebben a korban rengeteget fejlodnek, kivancsiak, hatarokat szabnak ki es hagnak at stb. Nem igazan van megoldas, szerintem a napok mulasa segit csak ezen, lesz rossz es jobb nap. Szerintem egy dologra kell hogy gondolj, ha egyedul vagy veluk! Probald meg lazabban kezelni a dolgokat talan. Szerintem te nagyon lelkiismeretes anyuka vagy es ezert nehez neked most, mert valahol 100%-osan ki akarod elegiteni mindket lany igenyet, holott ez lehetetlen! Probald meg talan Zsuzsat belevonni tobbet Anna gondozasaba, vagy peldaul a konkret helyzetnel, amikor Zsuzsa felebresztette Annat, elmagyarazni neki, hogy most mit csinalt es talan vele maradni amig megnyugszik es csak utana vigasztalni Annat?? Ezek szerintem osztonos dolgok, ilyenkor nem gondolkozunk, hanem osztonbol cselekszunk, vagyis hiaba irtam ezt, a kovetkezo esetben is csak a te osztonodben bizhatsz! Ne legyen lelkiismeret <furdalasod, mert nem lehet, nagyon nehez ket ilyen pici gyerekkel es termeszetes, hogy neha akaratunk ellennere ugy cselekszunk, mint altalaban nem!

Egyebkent ezek az ehes vagyok de nem kell a kaja, tipikus figyelemfelkelto hadmozdulatok a gyerekek reszerol, nem mindig csak azert, hogy bosszantsanak bennunket(bar elegge az, nekem is volt mar benne reszem) neha valoban csak egy jelzes, hogy foglalkozzunk vele! Bar szerintem, igaz nem ismerlek, de biztos vagyok benne, hogy Zsuzsa hisztijei belefernek a normalis keretekbe, mert foglalkozol vele, szereted es annak ellennere, hogy ugye ott van Anna is, kihallatszik minden szavadbol, mennyire odafigyelsz rajuk!

Ugyhogy fel a fejjel, majd a holnap megoldast hoz!!


Ancsi,
Igy utolag is, nagyon sajnalom ami tortent veletek es oszinte reszvetem az anyosod miatt!
Milyen sok dolgot megereznek, szerintem magunk is meglepodnenk, ha tudnank!
Egyebkent Meli nagyon csini a szoknyaban, a haja is aranyos es bar mar megint lemaradtam, de a Molli nev valoban aranyos!
22 hetesen nincs is nagy pocid, nagyon csinos kismama vagy!!

And,
Meg neked akartam irni, hogy nagyon sok kitartast az uj eletedhez, le a kalappal, mennyire belevalo vagy terhesen, gyerek mellett veghezvinni, amit csinalsz!!!!!!!!!!!

Viki,
Nagyon aranyos a tortenet ezzel a cicivel kapcsolatban :lol: :lol: :lol: :lol:

Egyebkent a hazat nem ujitgatjuk, csak inkabb javitgatjuk eladas elott :lol: :cry: Igyhat ez a festes inkabb csak idegesit, mint orommel tolt el :cry: :( Marcsak azert is, mert nagyon szeretem ezt a hazat, az elrendezest, a szomszedokat, a nyari kerti partikat , a medencenket, ahol gyerekzsurokat rendezunk uszassal egybekotve, stb-stb.


Aniko

KépKép
KépKép
aniko47
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?