Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát ezek után biztos nem fogok pólyát venni, akármit is mond a védőnő, csak azért vegyek, hogy hazáig beletegyék nem sok értelme van.
Teszek fel 4 D-s képet.
A nyaka körül az a köldökzsinór, remélem szülésnél nem akarja magát akaszgatni.
Kép

Régen tettem fel magamról is, ez egy hete készült! Kép

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Móni: most jól elborzasztottál azzal, hogy csak pólyában lehetnek bent a babák a kórházban :shock: . Egyik barátnőm munkatársnője pénteken szült ott, majd jól kifaggatom, milyen. (de pl. rögtön írta a barátnőm, hogy - mivel programozott csaszi volt, előre be kellett feküdnie - első nap azzal kezdték a nővérek, hogy hol van a lázmérő + 2 fásli, mert kellett volna vinnie magával :shock: )

Szilvi: aranyos a pici is :lol: Neked meg milyen lapos még a hasad :lol: .
A vonalzódat nem szeretnéd "átszinezni"? :wink:

Petra: majd holnap du. megyek CTG-re + UH-ra, küldöm majd az adatokat hasonlítgatásra :wink:

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam. :)

Először is Szilvi,
de csinos vagy! :shock: :D :D Igazán nincs rajtad felesleg. :wink:
Köldökzsinórtól ne aggódj szerintem, a legtöbb gyereken rajta van. Marcin is volt sálként. :)

Köszi mindenkinek a pöttyös hozzászólásokat. Komolyan mondom nem tudom mi ez. Holnap 9-11-ig rendel a dokink, szeretném, ha előtte ki tudna szaladni megkukkantani a lányomat, mert ha utána jön az azért nem jó, mert Viki 12-3ig mindig alszik, és nem szívesen ébreszteném fel. :?
Nem lázas, nincs hőemelkedés, jókedvű, alszik, eszik, a pöttyök halványodtak, nem viszketnek, nem hólyagosodnak és viszont mintha látnék újabbakat a mellkasánál. fene se érti ezt..... :? :? :roll: :roll: :roll:

teszek egy tegnap képet Marcikáról. kicsit sötét lett maga kép .. :oops: Kép
Vendég
 

 
 

ja tudom mit akartam még.. köldök téma. gy pici szál tartja csak, ott lifeg a háromnegyede..holnap megnézi dokinéni ezt is természetesen.

komolyan néha olyan hülye vagyok, mint akinek soha nem volt dolga babával még.. :oops: :oops: :roll:
Vendég
 


Dóri: annak idején Livinél is így volt a végén, hogy csak egy szál tartotta a köldökcsonkot. Az a legrosszabb, mindig féltem, nehogy letépjem véletlenül :shock: . Minden tisztába tételnél reménykedtem, hogy végre nem lesz ott :wink:
Nem Te írtad pár hete, hogy vittétek Vikit oltásra? Mert mintha az egyiknek lehetne ilyen mellékhatása, hogy kb. 2 hét múlva lesz pöttyös vagy lázas a gyerek.
Édes Marcika, el se hiszem, hogy nemsokára nálunk is lesz egy ilyen kis csomag :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


sziasztok

Timiknek és Mónikáknak NAgyon Boldog Névnapot kívánok!!

Dóri drukk hogy ne baripöttyök legyenek Vikin. (amugy nem vagy egyedül, néha én is tök parázok, mintha nem a 3. gyerekem lenne hanem az első.. :) )
Marci nagyon aranyos kissrác. Viki nem féltékeny?

Szilvi nagyon csinos vagy :)

Timoca el kell hogy keserítselek, a Sote-n tényleg pólyába vannak ill az alatt csak egy kising van (ami néha baromi nagy a gyerekre.. nem egy éjjel öltöztettem Petit, mert kivetkőzött belőle..) és a pólyára van felfűzve egy szám ,am i az ágyszámodat takarja.. (hogy tudják hova kell fürdetés után visszavinni, ill mikor súlty kell mélrteni /hazajövetel előtti nap 3x ki kell vinned méretni- éás nem mindig mondják..)
befekvés..nekem pl ha nem kerülök be a kórházba nem tudom hogy vinni kell lázmérőt (én se vittem.. a szülészeten adnak csak a várandós osztályon nem..) ill császárosoknak fáslit, + a házassági anyakönyvi kivonat másolatért is szerdán mentünk el (csüt-n meg szültem..) mert Fehérváron nem kéri, sőt itt mindent az ágyadhoz hoznak (lsd lakcímkártya és anyakönyvi kivonat, a Taj kártyát meg postázzák /2hét alatt itt volt Katánál/ )
de azt már a kutya se nézte mibe hozod haza.. magad öltözteted fel stb.. (fehérváron pl a csecsemős öltöztette, és csak hordozóba vagy mózeskosárba vihetted haza..)

nekem már volt 2 éjjel mikor nem virrasztott Peti :) ma ellenben nagyon síros volt, Kata meg anyás de nagyon..így hulla vagyok, és este mikor hazajött kisfiam férjemel (anyuéknak segítettek.. ) akkor még neki is mesélni kellett ill. altassam el.. :roll: lassan 3 fele kell szakadnom... :oops:

Timóca most láttam amit írtál, és igazad van, anno nekem is mondta a védőnő, hogy a 15 hós oltás után (ha jól emlékszem Viki most kapta csak meg) 10-14 napőpal jöhetnek ki pöttyök (enyhe rózsahimlő.. ) drukk hogy Vikinek is csak az legyen.. Katán nem volt 1 sem..


Gabi nagyon aranyos a pocakod, jó rátok nézni a képen a fiaddal..
drukk hogy Brendon már kibírja odabenn a pár napot :)

íme egy mai kép :)

Kép


Kép
cintia2
 
 


Timi,
az nem én voltam, aki oltatta mostanság a gyerekét, ill. igazad van, én vittem a 15 hósra, aminek 1-2 héttel később lehet pöttyös mellékhatása, de az már márciusban volt. Erre sem tudom fogni. :?
Viszont, most hogy írok róla 2 napja kifolyt a pisi a pelusból úgy, hogy át kellett öltöztetnem kompletten a bodyból is. Lehet, hogy az? :roll: Mert Viki is hason alszik.

Kriszti,
jaj, nagyon jó a hármas kép! :D Nagyon szépek a gyerekek! :)
Hát igen, nem semmi a háromgyerekesség. :roll: :lol:
Nálunk nincs féltékenység és Viki már nem azt mondja, hogy baba, hanem, hogy "Marszi". Mondja a testrészeit és a szeme rohadtul izgatja, nagyon résen kell lenni. Szopi nem zavarja, egyáltalán nem is érdekli szerencsére. :D Nálatok ezek a dolgok hogy vannak Katával :?: :?:

Megy a műsor lassan beleerősít a kislegény, mert a 7 órás fürcsi+kajálás óta bealudt és most evett 1 órája és élénkeskedik. :roll: pedig díjjaznám a éjszakai alvást. :roll:

Peti hogy van fenn éjjel egyébként azt a bizonyos 2 éjszakát leszámítva? :D
Vendég
 


szylvi!milyen kis csini vagy!!!

dori!na,mit mondott a doki?

cintia2!nagyon édi bébi!köszi a drukkot!már csak 2 nap van!!! :P

csajok!nagyon durván bedagadtam ott lenn reggelre!tipp??????

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi :)
Drukk a 2 naphoz!

Cintia :)
Gyönyörűségesek a gyerekek :lol:

Petra :)
100%-osan akkor lesz kislány, ha megszületik, és nunija van :lol: Addig az én orvosom mindig azt mondja, hogy nagyon úgy néz ki, hogy .... lesz.
Jók az eredmények! És már szép nagy!

Szilvi :)
Nagyon csini kismami vagy!
Köldökzsinór meg reméljük, lemegy a nyakáról!

Nekünk is pólyában hozzák ki a gyereket, de ha utána nem teszed vissza rá, a kutya nem szól.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Hello Csajok!!


Kicsit magamról, hogy megismerjetek: 25 leszek aug. 16-án, a bébit aug. 26-ra várjuk. Állítólag kislány lesz, bár az apukája a 4D-s UH-n még mindíg úgy látja, "márpedig ott kuki van"!!! Majd meglátjuk, lesz még uh...Bár, teljesen mind1, hogy mi lesz a kis pocaklakó, a lényeg, hogy minden rendben vele, szépen fejlődik, és aktivitásából ítélve igen jól érzi magát odabent... :lol: Első babám lesz,így még kissé zöldfülűnek számítok ezen a téren :oops:
Viszont biztosan sokmindent megtudok itt a már tapasztaltabb anyukáktól, ami a későbbiekben a segítségemre lehet.
Most 24 hetesek vagyunk. Pénteken megyek terheléses cukorvizsgálatra. Kicsit parázok...

Segítene valaki? Hogy lehet vonalzót csinálni???


Sylvi: Nagyon édes a baby, és Te is csini vagy!!!

Még melózom, júni.30-ig van tervben, aztán onnantól aug.26-ig pihi...Szerencsére a munkahelyem elég laza, a munka nem megerőltető, és kímélnek a többiek is. Mondhatni, arany életem van bent...

Timóca!

Olvastam a leveled, írtam is, de mire elküldtem volna, error.... :twisted: Majd fel robbantam!!!
Úgyhogy majd újra bepróbálkozok...
Amúgy, szerintem a Baross jó kórház, én 5 éve oda járok, a nővérem ott szült...Én is ott fogok a Krasznainál.
kitta
 
 


szia kitta!kellemes babavárást köztünk.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Köszi Gabi.baba!!!
:D
Látom, neked már nincs sok hátra szülésig...
Hogy viseled az ucsó heteket???
kitta
 
 


Sziasztok,

Kitta, üdv itt :) neked akkor még van időd :wink:
Vonalzó, klikk arra amilyet szeretnél, mármint babafalva, vagy lilypie, vagy babi.gag stb.Ott elígazit tovább.Ki kell választanod milyen legyen, meg be kell írni az adatokat, uccsó vérzés asszem, meg ha nevet akarsz adni már a babádnak azt is.Aztán elküldöd, amikor is kapsz egy URL-t és azt kell az adatlapodba bemásolni a BBC kódhoz!

Szilvi, nagyon csinos vagy Kép És a babád 4D-je is édes.köldökzsinór :? attól én is parázok! :oops:

Dóri, Marci baba nagyon széééép :) :) Szerintem nem is bari lesz Vikin.De igazad van, hogy föl nem keltetted!

Kriszti, nagyon aranyosak a gyerekek, és Peti is naon arika :)
Köszönöm a névnapit :wink:

Timi, hááát pólya ügy, úgy biza.nekem az utolsó 3 évben 4 barátnőm is szült ott és mindenkinek a babája pólyában volt.De Kriszti ott is szzült, így írta, hogy valóban az van!Ja, meg a szám, igen :lol: azt én el is felejtettem!De nem neked kell vvinned, azt ők adják!
manóci
 
 


Sziasztok!

Nagyon arik vagytok lányok, olyan jól estek a bókok.
Voltam ma dokinál, a méhszájam zárva, csütörtökön kell mennem Uh-ra, ő 28 hetesen szokta csinálni a kötelezőt. Kiváncsi leszek ő mit mond.

Dóri, Kriszti!
Nagyon szépek a kisbabák és olyan sokat nőttek és változtak.

Kitta!
Én is jun 30-ig szeretnék dolgozni. Biztos minden rendben lesz a cukorterhelésen. Ne aggódj!

Gabi!
Nincs tippem a bedagadásra. :cry: A vérbőség miatt egy kicsit mindenkinek duzzadtabb. Neked nagyon durva lett?

Jövő hét vasárnap lesz a kismama által szervezett bababörze. Szeretnénk elmenni, , de nem tudom megéri -e ezért utazni? Ti voltatok már?

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok!

Szylvi: én kismamás börzén még nem voltam (a belépőmet el is küldtem már a barátnőmnek - ő most kb. 19 hetes :lol: ), én meg remélem, addigra meglesz Marcika :wink: . De ha nem, akkor se hiszem, hogy lenne kedvem ott tolongani ezzel a hatalmas hasammal :roll: Majd talán a következőre :wink:

Cintia, Móni: köszönöm az infokat a kórházról :lol: . Pólyán kivagyok, de azt a pár napot kibírjuk :lol: . Amúgy holnap megyek az ottani dokihoz (remélem, odatalálok :wink: ), majd felmérem a terepet :lol:

Cintia: ahol hárman vannak, nagyon jó kép :lol:

Kitta: megkaptam a levelet, majd írok :lol:

Megvolt a CTG, minden rendben. Megjött a GBS-szűrés + gomba tenyésztés eredménye is, mindkettő negatív :lol: Az UH szerint is pont jó Marcika :lol:

Petra :lol: kedvéért :wink: (ma, azaz 36+3)
BPD: 9,3 cm
Thorax: 9,7 cm
Femur: 7,1 cm
Ezek alapján becsült súlya: 3074 g (ami az UH szerint 36+5-nek felel meg, tehát pont jó :lol: ) A hegvastagságomra is azt írták, hogy normális :lol: (keringés is)
Szóval minden rendben :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


sziasztok!

NINCS BARIIIIII!!!! :D :D :D :D :D Fogalma nincs senkinek mitől lehetett, de elmúlt. :shock:
fürdés előtti állapot van :wink: majd este benézek még.

rohantam :)
Vendég
 


Ja, még a jó hírekről lemaradt: megjött a múlt heti vérvételes eredményem - nagy labor - (amitől még mindig sötét lila a kezem), és teljesen jó minden :lol:

Megvettük Marcika ajándékát Livikének :lol: . Eredetileg valami nagyobb ajándékot szerettünk volna, ami emlékezetes marad esetleg neki, de nem találtunk semmi olyasmit, ami jó lett volna. A babákért annyira nincs oda, autópályához mégiscsak lány (pedig annak örült volna :lol:- apa is :wink: ), úgyhogy végül úgy döntöttünk, hogy kap több apróságot. Elég sok mindent vettünk, kisebb dolgokat, de csupa olyat, amiről tudjuk, hogy kedvence, vagy szereti, vagy örülne neki (pl. felmosó szett, sminkszett ékszerekkel, játékmobil tatyival, plüss zsebibaba, karúszó, matricák, traktor, verdás buborékfújó, pici fürdőhabos állatkák) más nem jut eszembe, de egy csomó ilyen kicit-kacat apróság. Már előre látom, hogy fog neki örülni :lol: . (legszívesebb már most odaadnám :wink: ) Legalább tesóka egy nagy piros ponttal fog nyitni Livinél :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri: az a lényeg, hogy semmi baja Vikinek :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri!
Ez igazán jó hír, a legkevésbé hiányzott volna neked ez a bárányhimlő. Viki már beszél? Emlékszem Adri már két éves is elmúlt amikor elkezdett beszélni, aggódtam is miatta.

Timi!

Amikor megszületik Marci, az ő nevében adjátok oda az ajándékot?
Húúú, nagyon jó ötletnek tartom, így talán elkerülhető a féltékenység.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Szylvi: úgy gondoltuk, hogyha hazajövünk a kórházból, akkor hozza magával Marcika az ajándékot :lol: Remélem én is, hogy így valamennyire elkerülhető a féltékenység :wink:

Kép
Kép
timóca
 
 


Dóri, de jóóóóó, szuper hírek! :lol: :lol: :lol:

Timi, a te híreid is szupik, tök jó, hogy minden téren minden ok. :wink:
Ez az ajándék 5let nálunk is fennáll, több ismerős is mondta, hogy vegyünk mi is Esztinek!De még nemtom mit!Névnapja ugyanis most lesz, szülinapja júni végén, így 3 ajin is törhetjük a fejünket :roll: :lol:
manóci
 
 


kitta!ha rajtam múlna,csütörtökön mennék már!minden bajom van,főleg éjjel...

szylvi.eddig kicsit volt duzzadt,de most..... :oops:

dóri!végre nyugizhatsz,ez tök jó!

timóca!mi is hozunk valamit tesóval majd haza a kórházból Patriknak!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Ajándék: ez egy nagyon jó, általánosan használt dolog arra, hogy a kistesó jól nyisson a nagynál :lol:

Dóri :)
De jó, hogy nem bari :lol: Gondolom, most egy nagy kő esett le a szívedről!

Timi :)
Gratula a jó eredményekhez!
Szép nagyok ezek a babák már! Most már ha megszületnének, sem lenne semmi gond, és ez megnyugtató, igaz?

Kitta :)
Üdv itt!

Én ma álmodtam először, hogy szülök. persze neve még nem volt, és elég érdekes volt az egész :lol:
És nagyon sajnáltam a pocim, hogy már nincs.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Az előző témával kapcsolatban találtam:


http://www.vitalmagazin.hu/index.php?szam=19&id=27

http://www.mamanet.hu/modules.php?name= ... int&sid=71

Most nincs több időm sajnos mert apa szülinapos és arra készülök kicsit, de igyekszem ma még gépközelbe jutni.
Sziasztok!

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok lányok!

Először is örömteli babavárást és könnyű szülést kívánok mindenkinek,aki pedig már babázik,annak sok boldogságot a kicsihez!!

Az én legkiseb lánykám tavaly június 1-jén született,és ezalatt a közel 1 év alatt sok olyan kisruhát kinőtt,amire már nincs szükségünk,és néhány babafelszerelés (pihenőszék,cumisüvegmelegítő,pelenkázófeltét stb.) is feleslegessé vált.Ha van kedvetek nézzetek nálam körül,hátha találtok valami kedvetekre valót!

http://www.gportal.hu/portal/laboda/

Kedvcsináló Kép Kép nak néhány ruhácska: Kép

Ha többminden megtetszik ,akkor alkudhatunk is,vagy ajándékot adok!

Mindenkinek szép napot kívánok:

Jutka

Dundiégó
dundiégó
 
 


Sziasztok!

El sem hiszem, hogy végre működik a babanet :lol:

Petra: köszi a linkeket, nagyon hasznosak :lol:

Pont tegnap nem volt egész nap jó a babanet, mikor a leginkább szükségem lett volna rátok :oops: . 2-re mentem az új helyre. A nagy izgalomban már fél 2-re odaértem. A recepciós nőcitől próbáltam felvilágosítást szerezni, de elég bunkó volt (máshol be kell jelentkezni, stb... nem tudhattam, hogy ott mi a módi). Végül kiültem a várandós ambulancia elé. Beszedték a papíromat, megcsinálták a vizeletvizsgálatot, vérnyomást mértek, ctg-t csináltak. Aztán vártam-vártam. Mondták, hogy még nincs bent a doki, valami dolga van. Végül fél4 felé behívott egy másik doktornő, hogy őt kérte meg a doktor úr, hogy vizsgáljon meg, mert nem ér rá. Alig nézett a papírjaimra, durván vizsgált meg, meg egyébként sem volt valami kedves (és akkor finoman fogalmaztam). Szűk ujjnyira nyitva a méhszájam (ugyanígy volt Livivel is, és pár nap után, pont mikor betöltöttem a 37. hetet, megszületett). A végén annyit mondott, hogy hetente egyszer azért menjek CTG-re. Kérdeztem, hogy mikor, ugyanígy kedden 2-re? Erre: nem kell 2-re, úgyse lesz bent a doki (vagy vmi ilyesmi). Gondolhatjátok, mennyire kivoltam tegnap.
Délelőtt jött anyukám, vigyázott Livire, míg elmentem fodrászhoz (már nem tudtam magamnak festeni, és szülés előtt meg akartam csináltatni + levágni, mert aztán ki tudja, mikor jutok el).
Délután átmentük egy szomszéd kismamához, Livike nagyon jól eljátszott a kislányához. Aztán mikor néztem a telefonomat, akkor láttam, hogy hívott az új doki. Visszahívtam, elnézést kért, hogy nem volt, de át kellett mennie a II-be előadást tartani, nem tudott már mindenkit értesíteni, és mire visszaért, már nem volt itt egy betege sem. De amúgy kedves volt. Kérdezte, mi volt utolsó uh-on, ki csinálta, csináltak-e CTG-t, stb... Mondta, hogy egyik nap csináljak egy vércukor profilt, majd hívjam este az eredménnyel. Illetve jövő héten kedden reggel menjek 3/4 8-ra be, akkor csinálnak megint CTG-t, és ő is ott lesz akkor. Úgyhogy most már kezdek megnyugodni...
Na, röviden ennyi, megyek, mert vár Livike :lol:

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!
dOBOK MAGAMRÓL EGY POCAKOSAT, LEHET, HOGY AZ UTSÓ.:)
Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


sziasztok!!!!!végre van babanet!!!2 napja elvonási tüneteim vannak!!!ma voltam dokinál,minden ok,ÉÉÉÉÉS:MA MEGVAN A 180. NAPOOOOOOMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Hurrá, Gabi, nem hiába szorítottunk!!!
Akkor holnap szülsz? :twisted:

Ajándék: Nálunk is kap DOrka egy játékbuszt (imád autózni) meg egy új KIPP-KOPP könyvet a kistesótól, remélem, fog neki örülni.

Timi, sajnálom a rossz tapasztalatot, de remélhetőleg nem annál a taplónál fogsz szülni, hanem a dokinál, aki volt olyan rendes, és felhívott utána. Tudod, ami rosszul kezdődik az jól végződik...:)

Én rengeteget rohangálok mostanában, még mindig születés hetézek, általában én vagyok a legnagyobb pocakos..)
Tegnapi CTG-n is teljesen egy vonal volt a fájásgörbe, a legvégén mutatott egy pici fájást, gondolom, már elgémberedtem ott ülve. Doki meg sem vizsgált, végülis tényleg minek, ha beindul, akkor úgy jó, ha nem, akkor úgy. Ha birizgálna és utána beindulna, még bennem lenne a kisördög, hogy attól... :roll: Jövő héten megyek megint, addig élvezem az életet... Tele vagyok energiával!!! :P

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!!!!

Végre :wink:

Nekem is megvolt az első NST (ez ugyanaz mint a CTG?). Akkor kellett nyomnom a csengőt, amikor bébike mocorgott. Nekem nem egyenes vonalam lett, hanem hegyek tömkelege... épp a reggeli torna kellős közepén volt a vizsgálat, el sem engedtem a gombot :)
Mikor jó, ha egyenes a vonal, vagy ha kileng?

Dokinál is voltam, minden rendben. A méhnyak (?) megrövidült, már csak 2000 (eddig 3000 volt), de a máhszáj szépen zárva van. Pár napja pici barnás foltozásom volt, attól féltem elkezdtem kinyílni. Okos kisfiam tényleg megfordult, arccal a világ felé :lol: :lol: :lol:

Viszont vasárnap egy ártatlan hétköznapi mozdulat közepén roppant egy nagyot a derekam, és úgy maradtam derékszögben. Két napig mozogni sem tudtam, még fekvés közben is fájt, számolatlanul szedtem a fájdalomcsillapítót. Nem tudtam aludni, hajnali 3-kor sírva ébresztettem a férjem, hogy el ne felejtsen Express újságot venni, mert földszinti lakást kell vennünk hogy tudjak közlekedni a tolókocsimmal.
Panaszkodtam a barátnőmnek (6 hónapja szült), mondta, hogy neki is fájt a háta sőt még aranyere is volt... erre kicsit elszégyelltem magam. Hála istennek most már minden rendben, doki szerint ez terheslumbágó, ilyen van.

Csilla
Vendég
 


Csilla :)
Sajnálom ezt a "terheslumbágót" :( Biztos rossz érzés lehet. Nem elég, hogy a has miatt már nehezebben mozog az ember, még ez is.

Timi :)
Hát, elég vegyes érzéseket gyűjtöttél össze az új helyről, de minden jó, ha a vége jó. legalább felhívott az új doki, ez sem semmi.

Szilvi :)
Lehet, hogy az utolsó energiabomba tört Rád :lol:

Nekem a ctg-n a csajokat mindig fel kellett ébreszteni, annyira lusták voltak. Kiváncsi vagyok, majd most hogy lesz.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!!

Ezek szerint nem csak nálunk volt gond a babanettel...

Timóca!
Nagyon sajnálom, hogy elsőre ilyen rossz élményed lett a kórházzal kapcsolatban!!! Az ambulancián már én is tapasztaltam hasonló negatív hozzáállást a kismamákhoz...de talán ez is csak "frontfüggő". Tudom, bosszantó, mikor órákig vársz, ismeretlen a hely, a dokid sincs ott...
Viszont, amit a dokidról írtál, kedvesnek tűnik. Volt, hogy már én is vártam a Krasznaira 2-3 órát is, mert sürgősen műtőbe kellett mennie.
Én holnap megyek...a fél napom tuti ott töltöm...könyv és rejtvény..talán segítenek átvészelni. :?

Manóci!
Köszi a vonalzós segítséget! :wink: Asszem, rá is startolok...

Kitartás Gabi!!!

Nelli!
Eleinte én is sokat álmodtam, szülés, tartom a kezemben a picit, szopiztatom, de az arcát sosem láttam... Nem derült ki, fiú vagy lány, de nagyon jó volt... Talán a tudat alatti dolgozik ilyenkor bennünk...nem tudom...



Képzeljétek, tele van a felső testem piros foltokkal. :cry: A doki szerint ez a terhesség velejárója ...és ez a jobbik fajta, mivel nem viszket, csak van.
Nálatok is volt ilyen??
Roppant murisan nézek ki... :x

Kitta
kitta
 
 


Sziasztok!!

Ezek szerint nem csak nálunk volt gond a babanettel...

Timóca!
Nagyon sajnálom, hogy elsőre ilyen rossz élményed lett a kórházzal kapcsolatban!!! Az ambulancián már én is tapasztaltam hasonló negatív hozzáállást a kismamákhoz...de talán ez is csak "frontfüggő". Tudom, bosszantó, mikor órákig vársz, ismeretlen a hely, a dokid sincs ott...
Viszont, amit a dokidról írtál, kedvesnek tűnik. Volt, hogy már én is vártam a Krasznaira 2-3 órát is, mert sürgősen műtőbe kellett mennie.
Én holnap megyek...a fél napom tuti ott töltöm...könyv és rejtvény..talán segítenek átvészelni. :?

Manóci!
Köszi a vonalzós segítséget! :wink: Asszem, rá is startolok...

Kitartás Gabi!!!

Nelli!
Eleinte én is sokat álmodtam, szülés, tartom a kezemben a picit, szopiztatom, de az arcát sosem láttam... Nem derült ki, fiú vagy lány, de nagyon jó volt... Talán a tudat alatti dolgozik ilyenkor bennünk...nem tudom...



Képzeljétek, tele van a felső testem piros foltokkal. :cry: A doki szerint ez a terhesség velejárója ...és ez a jobbik fajta, mivel nem viszket, csak van.
Nálatok is volt ilyen??
Roppant murisan nézek ki... :x

Kitta
kitta
 
 


Csilla, a CTG=NST. A felső görbe a pici szívhangja, ez 120 és 160 között normális. Ez mindenképpen ugrál fel-le, pláne, ha ébren van a baba, de ha nincs ébren, akkor meg ébresztgetik. A magzat mozgása uis méhösszehúzódásokat gerjeszthet, és erre is kíváncsiak. Meg fordítva is igaz, szeretnék látni, hogy egy esetleges összehúzódásra hogyan reagál a pici szíve, nem esik-e le kórosan a szívhang.
Az alsó görbe volt tök egyenes nálam, ami a fájásokat jelzi, hiába mocorogtattam a babát. Ha nincs fájás, elvileg még messze a szülés, de persze ez ugyanúgy nem evidencia, mint hogy magas hegyekkel holnap szülni fogsz.
Szerintem az, hogy megrövidült a méhszáj, csak jó, ezt sem a vajúdás alatt kell majd elérned.:) Az meg, hogy zárva vagy, meg azért, mert még szabad MINDEN :oops: .
Az a barnás folt nem a nyákdugó volt véletlenül?
Pont tegnap volt szó a gerincfájdalmakról a Grilla előadásában. www.grilla.hu

Kitta, piros foltok??? Érdekes, ilyenről még nem hallottam. Én most olyan büszke vagyok magamra, mert egy terhességi csíkom sincs, pedig Dorkával volt egy a hasam közepén. Viszont a köldököm néha szét akar repedni...:)

Kép
Kép
szilvih
 
 


Sziasztok!

Már írtam egyet, csak leszakadtam a netről, így elszállt az egész :evil:

Szilvi: jó a pocis kép :lol: . Kipp-kopp nekem is gyerekkorom kedvence volt :lol: . (Livinek egyelőre csak a karácsonyos van meg, de ő is szereti :lol: )

Gabi: gratula a 180. naphoz :lol:

Csilla: igen, az NST ugyanaz, mint a CTG. Csak nálunk nem kell nyomogatni (valahogy magától érzi a gép, mikor mocorog a baba)
Az a jó, hogyha kileng :lol: . Szuper, hogy Máté :?: megfordult :lol: Nekem Livivel mikor ilyen kis barnázásom volt, akkor pár nap múlva (talán 3) megszületett :lol:
A lumbágó elég rossz lehet, főleg, ha nem múlik el szülésig :cry:

Nelli: Livivel nekem is sokszor volt, hogy vissza kellett menni megismételni a CTG-t, mert átaludta :lol: . De most Marcika megérzi, mikor rámpakolják a gépet, és rögtön olyan erőseket mocorog, van, hogy alig tudom tartani a gépet :lol: (De UH-nál is ugyanúgy rögtön mocorog, alig tudta a dokim megnézni az áramlást a köldökzsinórben, mert mindig elmászott :wink: )

Kitta: a Krasznait láttam bent, szimpinek tűnik :lol: .A várakozás magában nem zavarna, de ez a bizonytalan helyzet :roll:
Nekem a szám sarkánál jöttek ki gusztustalan vörös foltok (Livivel is pont így volt), de majd szülés után elmúlik :lol: . Úgyhogy nálad is biztos elmúlik :lol:

Lányok, alig tudtam aludni éjszaka, úgy fáj a hasam+derekam, csípőm (alig tudok menni is). Az jutott eszembe, hogy Livinél is így volt, hogy kedden már nyitva a méhszáj, péntek hajnalban, pont mikor betöltöttem a 37. hetet, akkor született Livike. Most is pénteken töltöm a 37. hetet, és Livi 11.05-én született, most pénteken meg 05.11 lesz :lol: Vicces lenne, ha tényleg holnap születne Marcika :lol: . Nem tudom, hogy a fronttól van-e, de nagyon szenvedek :evil: . Olyan rossz, hogy így leépültem a végére.

Ez egy keddi kép (36+4) - még fodrász előtt :wink: :
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, tegnap hidegrfront+szél is volt, lehet, hogy ezt érezted. De elég gyanús a dolog :P Most mennyit tippeltek súlynak?

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szilvi: Hétfőn volt kb. 3074 g. De alig tudok mozogni. Beültem ide a számítógép elé a labdámra (ezen még egész jó ülni), és innen nem vagyok hajlandó elmozdulni :wink: Még jó, hogy apa itthon van, tud ugrálni Livinek :wink:

Kép
Kép
timóca
 
 


Szilvih:
Büszke is lehetsz akkor!
Még rajtam sincs csík, bár, lehet, még nálam korai lenne 24. héten ehhez, de remélem, megúszom nélkülük... egyik barátnőm "zuhany után, vizes bőrre babaolajat"-ra esküszik. Én is így óvom a bőröm a repedéstől.
Neked van rá tipped?
A foltok olyanok, mintha allergiám lenne vmire. Rem. hamar elmúlnak. Holnap megyek vele újra bőrgyógyhoz, kapok rá új kencét...hátha az beválik, és elmúlik. :roll:

Timóca:

Remélem, hamarosan jobban leszel, és csillapodik a fájdalmad.
Tuti a front miatt van. Nekem gerincferdülésem van, néha nekem is fáj a derekam. mi lesz később, ha már akkora lesz a pocóm, mint neked??? :shock:
Huhh, ha belegondolok, hogy még 3 hónapig úgy nézek ki, mint egy dalamata, csak épp piros foltokkal... :x Olyan, mintha allergiás lennék valamire, vagy vmi ilyesmi...De nem, bőrgyógyi is mondta, hogy nem az.

Kitta
kitta
 
 


Úgy látom, a vonalzó nem jött össze...egyenlőre...
:oops: :oops: :lol: :oops: :oops:

Kitta
kitta
 
 


Szilvi, most kicsit összezavartál. Látom Te jobban értesz hozzá mint én, szóval segíts:
Amit nekem csináltak: le kellett ülni egy karosszékbe, a hasamra ragasztottak 2 tappancsot, a kezembe adtak egy villanykapcsoló-szerűt. Ki volt hangosítva a szívhang, és azt mondták, hogy amikor érzem hogy megmoccan a baba, abban a pillanaban nyomjam meg a kapcsolót.
Nekem úgy tűnt, hogy a felső vonal a kapcsoló, az alsó a baba mocorgása, mert nagyjából egyformán hegyes mindkét vonal.
(Megjegyzem a nővér közben ki is ment a szobából pasizni...) A baba különben egész nap hasonló intenzitással mozog, nem érzek fájást vagy hasonlót.
A doki csak mosolygott a hegyeimen, azt mondta na, ez egy ritka élénk magzat..., de nem jelezte, hogy emiatt esetleg hamarabb szülnénk.
Sajnos lent maradt a papír a kocsiban, de holnap bescennelem neked.

A barna folt kb. hüvelykujj-köröm nagyságú, de nem nyákos nem síkos, csak egy pici száraz folt. Az orvos szerint ahogy megrövidült a méhszáj (vagy mi), a szalagok gyors nyúlása okozhat ilyen tünetet. Azóta sincs semmi.

Szóval én eddig azt hittem, hogy minden rendben, ne is ijesztgessetek azzal, hogy pár napom van hátra! Van még 3 vizsgám és egy rendőrségi idézésem a jövő hétre, majd utána!!!

Csilla
Vendég
 


vonalzó próba...

Kitta
kitta
 
 


sziasztok!
már nagyon régen jártam itt,de azért nyomon követem az eseményeket.
én most vagyok a 33. héten,és a méretek a következők:
Bpd:85 mm
thorax:91*92 mm
Femur:68 mm
nagyon csinos kimamák vagytok én sajnos elefántnak érzem magam és nagyon nehezen tudok már aludni is.
a terhességi csíkokról annyit, hogy van aki olyan falyta, hogy megreped a bőre akármivel is keni és van olyan is aki nem keni semmivel mégsem lesz csikos a hasa.
timea toszegi
 
 


kezdek mérges lenni...
nahogy már egy kis vonalzó kifogjon rajtam!!! :twisted:

Kitta
kitta
 
 


Csak egy A N Y A ?

Egy nőtől - miközben jogosítványát újította meg egy önkormányzati
hivatalban - egy adatfelvevő hölgy megkérdezte, hogy mi a jelenlegi
foglalkozása. A megkérdezett egy ideig tétovázott. Bizonytalan volt,
hová is sorolja magát.
"Arra gondolok," magyarázta az adategyeztető, "hogy van-e munkája,
vagy csak..?"
"Természetesen van munkám!" csattant fel a nő. "Anya vagyok."
"Nincs 'anya' kategóriánk foglalkozásként. A 'háztartásbeli' fedi le ezt." mondta az adatfelvevő segítőkészen.
Már el is felejtettem ezt a történetet, mígnem egyik nap ugyanilyen helyzetben találtam magam a városházán. A hivatalnok nyilvánvalóan
egy karrierista nő volt. Magabiztosan, hatékonyan dolgozott, olyan jól
csengő címet viselt, mint például "Hivatali kikérdező" vagy "Városi adatfelvevő".
"Mi a foglalkozása?" kérdezte. Mi késztetett arra, hogy ezt mondjam?
Nem tudom. A szavak egyszerűen kibuggyantak belőlem.
"Gyermekfejlődési és emberi kapcsolatok területén dolgozom társkutatóként."
A hivatalnok abbahagyta pillanatnyi munkáját, golyóstolla megállt a levegőben. Felnézett, mint, aki rosszul hallott. Megismételtem a titulust

lassan, kihangsúlyozva a leglényegesebb szavakat. Aztán csodálkozva
láttam, hogy ezt mind leírta nagy fekete betűkkel a hivatalos kérdőívre.

"Megkérdezhetem," mondta a nő érdeklődve, "egész pontosan mit
csinál ezen a területen?" Hűvösen, az izgalom legkisebb jele nélkül a hangomban,
szinte kívülről hallottam, amint így válaszolok:
"Folyamatos kutatási programban veszek részt
(melyik anya nem)
laboratóriumban és terepen is.
(normálisan azt mondtam volna kint és bent).
Dolgozom a Felettesemnek
(elsőként az Úrnak, aztán egész családomnak),
és van már négy kreditem is.
(mindegyik lány).
Természetesen a munkámhoz tartozó tevékenység igényli a legtöbb
figyelmet az ember-szakmákban
(melyik anya tagadja?)
és gyakran dolgozom 14 órát 1 nap(inkább 24-et).
Ebben a munkában jóval több a kihívás, mint más, "átlagos"
foglalkozásoknál.
A jutalom inkább a megelégedettség, mint pusztán a pénz".
Érzékelhetően folyamatosan nőtt az elismerés a hivatalnok hangjában,
amint kitöltötte a nyomtatványt. Felállt és személyesen kísért az ajtóig.
Miközben hazafelé vezettem, fényes új karrierem lebegett a szemem
előtt.
Otthon 13, 7 és 3 éves labor-asszisztenseim üdvözöltek. Az emeletről
hallottam új (6 hónapos) kísérleti modellünket gyermekfejlesztési
programunkból, amint új hangmintáit próbálgatja.
Úgy éreztem, ütést mértem a bürokráciára. Hivatalos feljegyzés készült
rólam egy, az emberek számára elfogadhatóbb foglalkozásról. "Egy újabb
anya", vagy 'Anyaság" már nem hangzik elég jól. Micsoda pompás pálya!
Különösen, ha van egy titulus is az ajtón.
Netán ez teszi a nagymamákat "haladó" kutatási munkatárssá a
gyermekfejlesztési és emberi kapcsolatok területén, a
dédnagymamákat pedig a haladó kutatási munkatársak ellenőreivé? Szerintem igen! Még azt is
gondolom, hogy a nagynénik kutatási munkatárs asszisztenssé léphetnének elő!
Kérlek, tudasd ezt a jó hírt a többi anyával, nagymamával, nagynénivel vagy más barátoddal, akiket csak ismersz.
Legyen kevesebb gond és több áldás házadon, és kizárólag a b o l d o g s á g lépjen be ajtódon!



AMEN

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Rég írtam már, még mindig szigorú ágynyugalmon vagyok... tegnap azért lemerészkedtem a helyi születés hete programra, hát nem voltam túl jól mire odaértem, úgy mozgósítottam a családot, hogy hazafelé már fuvarozzanak! :)

Sajna a fiúknak még mindig hasmenésük van, már 1 hete, senki sem tudja mi ez... Szerencsére nem fogynak, csak hát kellemetlen ez a sok hasfájás, meg peluscsere a kicsinél, pedig már bilizne, de így nem bizti hogy odaér időben!

Tök jók a pocakfotók, lassan nekem sem ártana megmutizni magam nektek! :D

Én méretekkel a jövő héten jövök, péntekre vagyok hivatalos a dokihoz, remélem addig minden rendben lesz, és nem kell hamarabb menni. Sajna a görcsök még mindig jönnek... ezért ha eltűnök akkor fekszem! :cry:

na most megyek is, újra peluscsere...

üdv mindenkinek:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


kitta, a forumokhoz használatos linket tetted az aláírásba?
Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


kitta, a forumokhoz használatos linket tetted az aláírásba?
Kép

Kép
Kép
szilvih
 
 


CSilla, ne idegeskedj, elvégre ha a dokid látta a papírt, akkor rá hallgassál, ne rám. 8) Csak próbáltam leírni, hogy melyik görbe micsoda és kb. mit jelent. És írtam, hogy ez egyáltalán nem evidencia, mint ahogy az sem, hogy Dorkával egy napra rá megszültem, hogy kinyílt a méhszáj egy ujjnyira, a picivel meg hónapok óta nyitva vagyok.
Én még csak olyan görbét láttam, ami ilyen fönt-lent beosztású volt, majd én is megpróbálom este beszkennelni az enyémet.

Szóval nyugi!!!!! :D

Kép
Kép
szilvih
 
 


Szia mindenki!

Most csak annyira léptem be, hogy dobok egy képet arról, miként "szereli" a nagytesó a kicsit minálunk már az intrauterint életben... ;)

Kép

A fejem jó setét a pocakhoz képest!!! :)

Kép
Kép
petra78
 
 


Petra: aranyos ez a kép :lol:

Kép
Kép
timóca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?