Új privát üzeneted érkezett!

Halihó,

Boga: Szerintem ehetsz, nem puffaszt, viszont nagyon hasznos, mert nagyon sok ásványi anyag és vitamin van benne.

Lilla

lilló

Sziasztok!

Tegnap éjjel ismét a kórházban kötöttünk ki.Sikerült abban a kevés benn töltött idő alatt valami vírust benyalnia Hannának.Tegnap semmi nem maradt benn,és nagyon belázasodott.
Ismét itthon vagyunk!Remélem már nem kerülünk vissza.
Szerencsére ma már nem hányt Hanna és lázas sem volt.Kapott 1 L infúziót,meg pihent a gyomra,így a reggeli tea már benn maradt.Igaz a tápin kívül más kaját ma nem fogadott el,de nem is erőltettem.Az a lényeg a folyadék pótlás meglegyen.Tegnap estére már a kiszáradás határán volt,de próbáltam megfogni a dolgot,és nem visszamenni a kórházba.Sajnos nem sikerül,ezért este 1/2 11 után bevittük.Ma du.3-kor jöttünk haza,este f..ott,valószínű most megy át a belein a vírus.Már elaludt,remélem nem lesz már semmi baj vele.
A füle és a sebe rendben!Holnap kontroll,kiveszik a draint,biztos nagyon sírni fog!

Nekem kellemes gesztussal kezdődött a nap,azon kívül,hogy az éjszakánk már jól telt Hannával,ez már önmagában is ajándék volt,a mai ügyeletes gyerekorvos a kórházban egy ffi,és végig ment a kórtermeken és az összes édesanyát megkínálta egy-egy bon-bonnal.Szerintem ez minden anyukának jól esett,akik a beteg gyerekük mellett töltötték ezt a napot!

Rebi még pénteken,amikor hazajöttek az oviból mondott egy verset,és ajándékot is készítettek nekem.Zsolti is ott állt mellette amikor Rebi szavalta a verset,sajnos ő még nem tudta elmondani,de így is aranyosak voltak mind a ketten.Ma akart orgonát szedni a Rebi,de nem talált olyan helyen amit egyedül is le tudott volna szedni.A szándék meg volt! Wink

Keresek még én is valami szépet a nap végére!

Pusz

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Annyi szépet láttam már
Annyi érzés rám talált
Köszönöm a féltő perceket
Anya kérlek vigyázz rám
Vígasztalj ha nagyon fáj
Ne lássa könnyem senki más

Annyi éjjelen örzöd álmomat
Ha beteg aszívem
Könnyed símogat mindig
Vigyázz rám

Legyen áldott minden perced szép
Őrzöm álmod álmodj szép mesét
Anya kérlek légy mindig velem
Soha ne múljon ez a perc

Annyi nehéz pillanat
Annyi nehéz gondolat
Nem látom arcodon ha fáj
Ez a dal csak érted szól
A szeretet mi válaszol
Símogat a hangod, oly nyugtató

Kép

Kép
timiban

Timi!
Sajnálom,hogy szegény Hanna ennyit szenved!Remélem most már minden jó lesz! :lol:
Vendég

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

Megjöttünk a nyaralásból! KAtánk megkeresztelve és megfázva került elő! :cry: :lol: (Azért vagyok fenn!)

De haladjunk csak szépen sorba!!! :lol:

Timi
Mennek a gyógymanók Hannának a fülére és a vírusra!
Neked energialöket megy!!
ABLAKOT KINYITNI!
Sok boldog névnapot kívánok! :lol:

Móni
Sok boldog névnapot kívánok neked is!

Gabek
Gergőt az isten éltesse sokáig!

Ti,mint nagy utazók:hol érdemes a gyerek útlevelét megcsinálltatni,ahol nem kell sokat sorban állni??
Mit kell hozzá vinni??

Panzej
Jót nevettem a "krumplis világ" kifejezésen! :lol:

Sziasztok új pocakos kismamik!

Rólunk:
Megünnepeltük anyukám szülcsinapját, meglátogattunk rengeteg ismerőst, és vasárnap megvolt akeresztelő!
Hát nekünk ezt is sikerült kalandosra venni:majdnem lekéstük,ugyanis a pap egyszercsak a mise közben,mai anyáknapjáról szólt közölte,hogy keresztelő is lesz, és akkor Kata jöjjön előre! :roll:
A baj csak az volt, hogy Kata ekkor még az uncsitesójával öltözködött otthon! :shock:
A leendő keresztanya a gyülekezett előtt felállt és közölte,hogy egy kis csúszás van! Mire a papa,hogy akkor énekeljünk tovább!
NAgyon rendesek voltak,megvártak minket, de mi is szaporáztuk: 13 perc alatt ott voltunk a templomban, a lakás modjuk 15km-re volt a templomtól! :shock:
Szóval mint az őrült rongyoltunk be a templomba.A pap nagyon örült nekünk,hogy végre!
A bajt az okozta,hogy eddig ezeket a dolgokat mindig mise után tartották, most meg közben intézte volna el, mi meg nem akartuk akét gyerekeket a hidegben tartani,hisz két örökmozgóról van szó!
De nagyon jól bírta Kata, nézelődött,nem ijedt meg a fekete ruhától!
Amiért szertek ebbe kis templomba járni az az,hogy nagyon emberi prédikációkat tart a tiszteletes! Jó,persze mondja az egyházi szöveget is, denem erre van kihegyezve. Egyébként református hitben kapta a keresztséget a gyerek!
A "buli" jó volt utánna, végülis kertiparti volt, nem volt nagy fényűzés.
A gyerek valahogy érezte,h ogy ő van a középpontban,mert nem akat délután aludni, viszont hazáig alukált. Így csak 10 körül ment aludni. De sajna már ekkor látszott,hogy valami nincs rendben, s hát éjjel nyüglődött is.
Már túl vagyunk 2 porszívózáson, meg egy kúpon. De remélem,hogy csak ennyi és nem dúrvul be!
Mondjuk elég sokat volt levegőn és hát olyan összevissza idő volt végig.
A heti tali nekünk így nagyon kétséges!!

Kaja dolog: a gyerkőcnek kevés már a gyümi:húst,hússal enne,meg halat,meg amit mi!Szóval át kell gondolnom ezt a kaja témát!

Tündi
Álldogálásról:azt mondják,ha magától csinál valamit,akkor az okés!
Jó nagyot ugrott Imi,hogy csak kúszott még két hete, aztán most emg őkelme felállt! Lehet,hogy a talin látottak miatt?? :roll: :lol:

Sára
Vince is ugyeskedik látom: biciklin ül a kisképen??
Hajrá mászás!
Mondjuk nagy aszám,mert még Kata ezt csak kicsiben csinálja! :lol:

Lilla
A vezetést illetve kreszt kezded?

Dorka
Azért azokról a bizonyos NŐI praktikákról sem kell megfeledkezni! :oops: :lol:

Most hirtelen ennyi!Pusszantás

Kép
anid

Jó reggelt!

Nagyon boldog első szülinapot kívánunk Berregőnek!!!

Anid: Mi a Lurdyban csináltattuk Bálintnak az útlevelet egy szombat délelőtt (merthogy apa is kell hozzá), fél óra alatt megvolt.

Timi: :cry: :cry: :cry: :cry:

Lilla

lilló

Hello!

Berregönek NAGYON boldog szülinapot, még sok-sok ilyet kivanunk!

Anid, jo, h ujra itt vagy! Utlevélnél tényleg ott kell lennie mindkét szülönek. Mi csak a sima kerületi önkormanyzatnal voltunk és sik-suk megvolt. Erdemes minél hamarabb megcsinalni, hatha el tudod kerülni a nyaralok özönét!
Ja és igen V pucéran ül a triciklijén a képen :lol:

Timi, remélem mar jol vagytok!

Boga, sparga szerintem is ok.

V tegnap a nagyszüleinél volt és nagyon becsipte az mutato ujjat a kocsi ajtajaba, csunya bibije lett, faj szegénynek :(
Amugy minden ok!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Berregőnek mi is boldog szülinapot kivánunk, isten éltesse sokáig egészségben, boldogságban!
Lesz nagy buli este? Mit kap a kislegény?

Timi!
Szegény Hanna, akkor üröm az örömben még ez a pár nap! Most már tényleg vége lesz, meglátod!
Van most valami 3 napos virus szerte az országban, ami pontosan illik Hannára. Egy ismerős kislány nem rég ment át rajta és tényleg 3 nap alatt meggyógyult!
Nagyon édesek lehettek a gyerekeid, ahogy anyák napjáztak! Biztos azért elpityeredtél kicsit, nem? :)

Én majdnem bőgtem, mikor Boti átnyújtota a vörös rózsámat! Hihetetlen, hogy most már engem is köszöntenek.
Ti nem érzékenyültetek el?

Anid!
Gratulálok a keresztséghez, most már őrködnek Kata felett odafönt is! Biztos szép volt a szertartás!

Sára!
Vince képe zseniális, nagyon jól elkaptátok a nemes pillanatot! :D :D :D
Örökmozgóság szerintem természetes, meg kell hozzá edződni, mi is folyamatosan gyakorlatozunk! Boti se semmi néha! Szerintem az az egészséges, ha próbálgatja a szárnyait.
Olvastam valahol, hogy nem az a jó taktika, ha félelmet táplálunk a gyerekbe és tiltjuk mindentől, hanem inkább meg kell neki tanitani, hogy hogy csinálja úgy pl. a székre mászást, hogy ne potyogjon le hacsak lehet és le tudjon jönni.

Köszi a tanácsot a vonalzó ügyében! Még nem veselkedtem neki a megvalósitásnak, de nem teszek le róla! :)

Nyilászáróknak üzenem, hogy erőltessék meg magukat végre, mert nekik is jobb lesz, ha hasznosulnak! Remélem, meghallják és elmúlik a probléma!

Jó, hogy irtátok a spárgát, én is már régóta szemezek vele, csak még nem mertem kipróbálni. Akkor lehet nyomatni!

Képzeljétek, úgy néz ki, hogy Botinál egyre jobban beindul a duma gépezet! Tegnap két új szót is megtanult kimondani, a sok-at és a homokot. Ilyen teljesitményt eddig még nem produkált! :) :) :)
KIváncsi vagyok, hogyan tovább. Egy barátnőm mondta, hogy az ő fia 20 hós kor után rohamosan fejlődött.

Fel a fejjel nem alvóknak, hátha a hidegfrontot érzik csak a babák! Egyébként tényleg hülye idő van, esik is, de meleg van és párás. Tiszta trópus!

Na, megyek ebédelni, amig tente van!

Sziasztok!

Kinga
kgk

BERREGŐ!NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!!!!!
Kép

HANNA MÁR JOBBAN VAN.Igaz a tápin kívül nem fogad el más kaját!
Fülészeti kontrollunk rendben volt.Kivették a draint,egész jól viselte a drága!
Köszönöm a gyógymanókat,biztos segítenek nekünk! :wink:

Pusz

Timi
timiban

sziasztok!
34 hetes a kisfiam a pocakomban, és múlt héten dőlt el, hogy a 2-es számú klinikán fogok szülni (a Nyírő Gyula Kórház szülészete magánkézbe került, és csak igen borsos áron maradhattam volna). Tudnátok segíteni, milyenek a körülmények? Hány ágyas szobák vannak? Milyenek a látogatási szabályok? Kik jöhetnek be a szobába? Bárki, csak az apukák, vagy egyáltalán senki látogató? Van rooming-in? Fürdethetem majd én a babámat a kórházban? Mit kapok, és mi az, amit érdemes magammal vinni? Keresgéltem itt a fórumon egy csomót, de már rengeteg hozzászólás van... :?
Nagyon köszönöm, ha segítetek!!!!
syracruz

Sziasztok,

Bíí-nek mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!
puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Szia Syracruz :) Gratula a kisfickohoz! Elsö baba?
ELég sokat irtunk mar a klinikarol, de tény, hogy sokat fecsgünk és nehéz lehet ebben kiigazodni :lol:

Megprobalok sorban valaszolni:
A szülöszobak szép ujak, modernek, egyszemélyesek. (van szülöszoba latogatas is, ha érdekel).
A gyermekagyas osztaly kicsit lepukkantabb, olyan atlag magyar korhaz jellegü, DE van zuhanyzo és wc minden szobaban. 5 agyasak a szobak. Van rooming-in, a babad végig veled lehet.
Vannak egyagyas szobak is, de 1 emelettel feljebb 8000 Ft/éj és elsö gyermekeseknek nem szoktak ajanlani (a csecsemösök, növérek sokkal ritkabban jarnak fel és ha vmi gondod van lehet liftezni a babaval és a huzatos folyoson közlekedni+nem kapsz segitséget a szobatarsaktol - ami jol jön altalaban :)).
Latogatas nagyabol barmikor lehet viszont SENKI nem mehet be a szobakba, még az apak sem. Lehet szarul hangzik, de a gyakorlatban nagyon jo, hogy nem kell a szomszéd latogatojaval foglalkozni. Nyugi van és mindenki csak a picijére tud figyelni. A babakat ki lehet tolni egy üveges folyosora és mindenki onnan nézheti öket. Igy a bacikat is jobban el lehet kerülni pl. Az apukaknak nem tul vidam, de 4-5 naprol van szo.
A babakat a csecsemösök fürdetik (sajnos) :(.
Elvileg kapsz betétet, napi 4-5 pelenkat a babanak (textilt és sima eldobhatosat), de érdemes mindent vinni magaddal, az a biztos. A babara adnak ruhat, tehat az abszolut nem kell.
Lillanak van egy listaja arrol, hogy mit érdemes bevinni magaddal, biztosan elküldi, ha szükséged van ra.

Most hirtelen ezek jutnak eszembe, de biztos, h irnak még ezt-azt a lanyok :) Kérdezz nyugodtan, ha van még vmi.

Sára

Kép

Kép
saara

Halihó,

Küldtem köre-mailt a talival kapcsolatban mindenkinek, akinek tudtam a címét, ha vki nem kapta volna meg, akkor légyszi jelezze!

Syracruz: Bár Sára mindent nagyon korrektül leírt, ha még több infót szeretnél, akkor van itt alattunk (vagy felettünk?) egy másik II. klinikás topic és az rövidebb, annak az eleje táján sok infót írtunk le, asszem csak négy oldal az egész.
Egyébként üdv. a II. női klinikás anyukák között :) (Nemsokára Te is az leszel).
Ha írsz nekem egy e-mail címet priviben, akkor küldök neked egy kórházi és szülőszobás listát, hogy mit érdemes vinni.
Az öcsém barátnője a Nyírőben volt szülésznő, az ő elmondását és az én tapasztalatomat összevetve nem jársz rosszul a cserével, bár biztos nagyon rossz lehet a 34. héten kórházat váltani. :shock: Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél!

Timi: Hurrá! Nagyon sokat gondoltam/gondolok Rátok. Ha van bármi hír mindenképpen oszd meg velünk!

Prücsök:Tegnap jártunk kis községetekben :) Körülnéztünk világosban is :wink: , mert a páromnak felkeltetted az érdeklődését az alacsony ingatlan árakkal. Gyönyörűséges kis hely, mint egy kis ékszerdoboz (a belső rész a gesztenyefákkal), a külső (amerre laktok) meg nekem olyan, mint egy amerikai kertváros. Nagyon tetszett a hely.

Szép napot Mindenkinek!
Lilla

lilló

Kedves Saara!
NAGYON köszönöm a híreket!! :) Első baba, a nevét egyszerűen nem tudjuk eldönteni... Szuper a rooming-in, örülök neki, a Nyírőben nem lett volna, de az orvosom nem is ajánlotta, úgy gondolja, abban a helyzetben jobb kezekben vannak a babák éjjel a csecsemősöknél. Viszont ha öten vagyunk egy szobában, csak nem lesz baj!!! ugye?!! Örülök annak is, hogy tiltják a látogatók bemászkálását, és az üvegablaknak is, egynémely ismerősök egész értetlenek tudnak lenni, bár nyilván nem tudják, milyen védtelen az a pici emberke...
Lilla, kérem szépen a listádat!!! Nagyon jó lenne!
Mennyire lesz meleg? Vastag hálóinget pakoljak, és vastag köntöst, vagy elég vékony?
Éjjel nem ébresztik fel egymást a babák? Na nincs rögtön teje az embernek, akkor mi történik? Nem szárad ki a pici?
Na és a nővéreknek szokás/érdemes hálapénzt adni? Mennyit?
syracruz

szia Lilló!
Köszönöm a lehetőséget és a segítséget + megértést, még sose fórumoztam, és olyan hálás vagyok, hogy így segítetek!! Elég szokatlan ez manapság... Oké, küldöm a címem priviben, és megnézem a másik fórumot.

Kép
syracruz

Sziasztok!
Syracruz!

Lényegében már mindent leírtak előttem.
Szerintem a vastag köntös nem kell.
A babák nem ébresztik fel egymást.
A csecsemősök minden reggel tesznek ki cukros vizet a babáknak.Előszőr én is bizonytalan voltam,bár már a 3. gyermekem,de az első kettő nem itt született.A csecsemősők azt mondták amíg nem indul be a tej adjunk a babáknak belőle.
Remélem meg leszel elégedve!
Vendég

Sziasztok!

Kedves Gergő!
1. születésnapodon a jó Istenke éltessen sokáig és még sok ilyen szép napod legyen! :P :P :P

Timi,
Hannának gyógyulást! Nagyon kis hős lehetett a cső kivételénél, pedig még belegondolni is rossz. Remélem most majd rohamosan javul a kedve és egészséges lesz, mint a makk! :wink:

Anid,
Kata is gyógyuljon meg! Pont ma délután eszem be jutott ahogy tologatta Bí járássegítőjét. :D Élmény volt nézni! Az'szem a szülinapjára Blanka is kap, a kertben az'szem hasznát fogja venni, de lehet, hogy nekem is kéne egy, olyan göröngyös... :roll:

Sara,
Nagggyon tuti Vince új fotója!!! :lol:

Lilló,
Na és mi a vélemény fényes nappal? :) Én imádok itt lakni, egyre több szolgáltatás van és a régieket is felújítják. Például nemsokára új postánk lesz, amikor mindenfelé bezárták őket. Ha meg végre nem csak naponta 2x bír erre jár az új elővárosi vasút csoda, akkor a vonatozás is kultúrált lesz, ami errefelé fő közlekedési eszköz, mert óránként jár.

Syracruz,
Én májusban szültem és nagyon meleg volt, igaz kint szinte a mínuszok röpködtek akkortájt.
A babák általában nem ébresztik fel egymást, de persze lehet egiyk-másik érzékenyebb.
Tejci hiján valóban cukros víz van csak. Ha már beindult és mégsem elég, akkor azért adnak tápszert pótlásnak, csak a nyakukra kell járni. Aztán ha megindul, már minden oké. :wink:
A nővéreknek nem szokás adni pénzt - tudtommal se a csecsemőosztályon, se a gyerekágyon - ahhoz sokan is vannak.
Kisfiút vagy kislányt vártok? És kinél fogsz szülni, az ügyeletesnél?

Blanka ma 2,5 savanyú uborkát, 1/4 paradicsomot és alig 1 szelet kenyeret vacsorázott - persze mindegyiket külön-külön. :roll: Ez normális? Közben a főtt kajánkat nem eszi meg... mikor fog végre rendesen enni? :?
Kata küldhetne neki egy kis ízelítőt az étvágyából! :P

Huncut Móni,
Ha mégis Budaörsön lesz a tali, akkor beviszem a kockákat. Ha nem, akkor kitalálunk valamit!

Prücs

prucsok

Sziasztok,

Gergönek is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Csilláék

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Vagyok ám, csak olvasó üzemmódban. De múltkor valaki lelkemre kötötte, hogy írjak, úgyhogy írok. Először is

Berregőt Isten éltesse sokáig!

Velünk meg annyi van, hogy Máté már szépen sétál úgy, hogy csak egyik kezét kell fogni. Néha felbátorodik, és egy-két lépést tesz, de ez még inkább a karjaimba zuhanás, nem stabil járás.

Aztán kaját tekintve nagyon el vagyok bizonytalanodva - Prücsök, ezek szerint nálatok meg a darabos kaja. Nálunk a kenyér a sláger, meg a banán. Meg persze az összetört főzelékfélék, lehetőleg abból, amiől mi eszünk, de ha nem, akkor legalább egy kis dinsztelt hagyma legyen alatta. Szóval a kérdés, hogy fog a Máté 1 éves korában mindent enni? Hogyan kell bevezetni a sültkrumplit, rántott húst, tésztaféléket, stb. ? Erről nem szól a kismamás táblázat. Na, mindenesetre 7végén otthon voltunk Pécsen, és a gyerek már somlóit, meg túrós rétest evett... (anyukám szerint ez már simán mehet). Szóval itt tartunk.

Angyalka,
úgy emlékszem, ti jártatok annak idején Pécsre. Ajánlom figyelmedbe a volt Apolló mozi helyén lévő játszóházat, Jencike nagyon élvezné. 10-14 óra között 350 Ft/félóra, 500 Ft egy óra (de ennyi bőven elég). Még nem voltunk, de tervezem, hogy unokatesókat elviszem, ha legközelebb megyünk. Állítólag nagyon jó.

Nem tudjátok Joe-val mi van? Nagyon rég hallottam róluk.

Na, megyek, mert még itt a ló túlsó oldalára esem.
Üdv,
R

Kép

Kép
rita81

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Volna nekem is kajás kérdésem:
-a tojással mi a helyzet????Azt tudom,hogy csak a sárgája mehet,de mikortól??
-a hal is mehet már? Mondjuk én már adom rendesen KAtának és imádja!

Más:
Vettem a múltkor a gyógyszertártban Havasi kövirózsa fülfű és májfoltfű cseppeket.
Hogy kell használni? Okés,hogy rá van írva 3*3 csepp,de fürdés előtt vagy csak úgy napközben??

Prücsök
Mi is ezt játszuk,ráadásul a kiscsaj berekedt az éjszaka. Én nem tudom,hogy hol éneket az éjjel!? :roll:

VAn ám új tudomány is: elfelejt néha ülni és hanyat dobja magát! :twisted: VAgy csak hiszti???

Megyek mert apával fenforgás van!

Kép
anid

Sziasztok!
Anid!
Én tojást a két nagynak is csak 1 éves koruk után adtam és most is így fogom!

Prucsok!
Nekem a legnagyobb majdnem 2 éves koráig szinte csak a bébiételt ette meg!Valószínűleg nem a főztömmel volt baj mert se anyukámét se anyósomét nem ette!Sőt 1 éves korában a tápszerről is leszokott a tejet meg nem fogadta el!
Vendég

Sziasztok lányok!!!!

Megjöttünk!!!!!

Nincs időm most elolvasni titeket, hogy mi volt 2 hétig, csak beugrottam köszönni.
Nagyon rumlis hetem van, mert most van az óvodai beiratkozás, és szerintetek hol várnak két gyereket egyszerre tárt karokkal??!!!
Megpróbálok minél hamarabb jönni és mesélek sokat.
Lesz most végül tali holnap vagy csak jövőhéten? Ha jövőhét, akkor megpróbálok szervezkedni!!!

Puszi mindenkinek!!!!!!!!

Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Csak gyorsan, aztán irány az ágy!
Jól sejtem, hogy nem lesz tali?

Gabek,
Milyen típusú Hauck kocsit vettetek végül?
Most találtam egy szimpatikusat a neten, csak nincs viszonteladó a környéken, látatlanba meg nem szívesen vennék... :? Gödöllőre kéne elmenni megnézni.

Alziza,
(Csak én nem találom az igazi neved? :oops: :roll: )
Hát ezek szép kilátások. Paradicsomos burgonyába fogunk fulladni??? :shock: Na mondjuk a mai nap csak a keksz ment, de remélem csak a foga miatt.

Anid,
Hal biztos mehet, persze szálka nélkül. :)
Tojást Blanka 10 hós kora környékén kapott először, mármint sárgáját. A védőnőnk azt mondta, hogy kezdetben azért elég hetente egyszer egy fél/negyed sárgája.

Rita,
Joékról az'szem pont az előző oldalon írtam. Jól vannak. :)

Remélem mindenki más is jól van + gyógyulgat.
pusszantás,
Prücs

prucsok

Szisaztok lányok,

Köszönjük a köszöntéseket. :lol:

Nálunk nagyon sz*rakodik a babanet, pedig a többi bejön.

Saara
Nagyon jó az új fotója Vincének :lol:

Prücsök
Shopper 6 H-Cross Red vettünk, ti milyet néztek? Vigyázz,mert nem minden típus jó, van ami elég rozoga.

Apa vár, most csak ennyire futotta :)

Gabek

Kép

Kép
gabek

Hali!

Nalunk is szarakodott a babanet 2 napig.... hurra.

Örülök, hogy tetszik az uj képünk! :lol:

Zsu, jo, hogy ujra itt vagy. Mi volt, mesélj! A beiratkozashoz nem is tudom mit kivanjak, de nagyon kivanom :)!

Anid, a hal allergizal ezért mi még nem eszünk (azt sem :x). De ha birja Kata akkor hajra!
Tojas sargajara nekünk anno azt mondta a védönö, amit Prücsök leirt.

Rita, szerintem ne parazz a kaja miatt, majd belejöttök! Sült krumplival szerintem nem lesz gond :lol:

Nalunk megint elöjött a hülye asztma, jo szar volt :(. Az éjszakat szinte végig köhögtük, reggel kapott ventoline-t a dokinal és ez rendbe hozta, szo szerint fellélegzett szegénykém. Kaptunk otthonra is, ez megnyugtatott.
Ma a pulmonologiat is megjartuk, annal a dokinal voltunk, aki az allergiatesztet végezte anno. Szegény dokit kipateroltak a I. klinikarol (reformok miatt) és most "sunyiban" fogadja a sürgös ellatasra szorulo betegeit a Szent Janosban... :shock: Jo, nem?

Sára

Kép

Kép
saara

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
Esküszöm elvonási tüneteim voltak! :lol: :lol: :lol: :lol:
Apát állandóan azzal nyaggattam,hogy mennyi idő megcsinálni egy Linux szervert???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Babanetes informatikusok: ejnye,bejnye!

Prücsök
A hal nagy kedvenc!!!
Bár valaemelyik nap oldalast evett puliszkával.Na az is nagy cuppogások között ment le!
:shock:

Mai menü: almás,hagymás csilkemellfilé süteve!!!!(apa kap hozzá egy kis krumplit is!)

Muzsu
HALI!!! :lol: :lol:
Várjuk a meséket!!

Sára
Mi ez a reformosdi a dokival???
Szegénykém, ez a nem kapok levegőt dolog még hallgatni is szörnyű!

Tényleg? Most nem tudok visszaolvasni, de valaki írta(bocsi), hogy aNYírő is maszek lett! Ez mit jelent??
Friss anyukák! mennyi most a szülés a klinikán? Van egy ismerősön aki júl.1-re van kiírva és érdeklődött!

(Ezt a hálapénz dolgot szerintem,mi betegek rontjuk el! De ez csak személyes véleményem)

Most pá, mert agyerek nagyon nyög!

Kép
anid

Sziasztok!

Vegre van egy kis idom benezni, tegnap egy holtpontos napom volt, megfordult kis fejemben h nem fogom birni sem energiaval, sem tejcsivel a tempot, amit a kis Lujzi diktal. Ejjelente sokat gorcsolt, nappal meg kb 2 orankent enni kert, es kozben is inkabb nyuglodott, mint aludt.

Beszeltem a vedonommel, es megfejtettuk, h azert lehet a hasfajas, es a ket orankenti eves, mert sok a tejem, omlik a gyermek szajaba, es eltelitodik az elotej resszel. Igy nem jut eleg surujehez, ezert hamar ehes lesz, viszont a jo laktozos elotejtol fajhat a pocija. Igy most le kell fejnem az elejebol, gondolhatjatok, mennyire orul ennek az ehes kis bogar!
VISZONT! Tegnap fel2 korul tettuk le utoljara, ES MEG MINDIG ALSZIK! 8h VAN!!!
Olyan cuki, 4:45-kor nyekkent meg eloszor, azota kuzd az alommanokkal, de mindig leteritik :lol: . Az elmult nehany nap utan, van mit kipihennie szegenynek...

Ezt azert irtam le, hatha van meg kezdo anyuka, aki hasonlo nehezsegekkel kuzd!

Timi! Nem semmi, amit birkoztok, a kislannyal, le a kalappal, es tovabbi gyogyulast neki!

Syracruz
Tegnap volt ket hete, h hazajottunk a korhazbol, igy nagyon szivesen valaszolok barmire, meg friss az elmeny :)

Mennem kell, meg jovok!

Sziasztok!!

Kép
boga

Sziasztok!

Végre nálam is bejön a babanet! Hiányoztatok...

Csajok! Akkor ma nem lesz tali, ugye??? és a jövő héten?

Saara! ki az orvosotok???

Most mennem kell, puszi,
Móni

Kép
Kép
huncut

BBBBRRRRRRRRRR, Nálatok is ilyen rossz az idő?????
Zuglóban olyan mintha valami atomtámadás után lennénk. (mondjuk közrejátszik, hogy lomtalanitás volt)

Boga!
Ügyi vagy, hogy rájöttetek hog miért fáj a pocakja a kis Lujzának.
Reméljük most már nem lesz ilyen rossz a helyzet.

Mi 8 hónapos korunkra még mindig hasfájósak vagyunk, vagy már megint. :-( Tuti valalmit nem bír a pocakja,de nem tudom kideríteni, hogy mit. Így is alig adok Neki valamit. (se tejtermék, se hal, se tojás, se sóska-mert attól tuti fájt- se semmilyen hüvelyes... ) akkor mi a francot lehet neki adni???? Krumpli, meg sárgarépa???? Kicsit már unalmas. :twisted: :twisted: :twisted:

Sára!
Nagyon édi Vince képe. Hogy tudod pelus nélkül hagyni??? Nincs baleset belőle??? Mert Imi is szeret szabadon rohangálni, nagyon élvezi, viszont legutóbb is 2 perc után lerakott egy csomagot. :roll: :roll: Érdekelne, hogy Te hogy oldod ezt meg.
Ez az asztma nagyon szörnyű lehet. Nem is gondoltam volna hogy ilyen pici korban is lehet már. Férjem is az volt, de Ő kinőtte. Szerencsére. Reméljük V is kinövi. De addig is szörnyű lehet azt látni hogy fullad a Picid.

Rita!
Már keresetem a játékot, de gondoltam hogy a kocsiban maradt. Majd a legközlebbi talin visszakerül a gazdihoz.... Imi megvan nélküle. :)

Valaki kérdezte, hogy fejfájásra mit használok, már nemtudom sajna hogy ki... :oops: Válasz: lycopodium clavatum 9CH
Viszont legutóbb már ez sem használt.
A sógornőm viszont menyomkodta a "csakrapontjaimat" és attól elmúlt :shock: :shock: :shock: . Lehet le kelle mennem valami akupunktúráshoz vagy mihez.

Na megyek mert ma is tanulok, na meg takarítok. ahhhh, hosszú nap lesz.

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!

Segítenétek???Kinek milyen élményei vannak a II. számúval kapcsolatban???
kis pupu

HALIHÓÓÓÓÓÓÓ

Útálom ezt az időt!
A múltkor meséltem,hogy vettünk autót,nos azóta egy centit nem mentem vele: először a nagymamázás miatt,majd apa benhagyta a forgalmit,meg az adásvételi szerződést, másnap a ygerekülést vitte magával dolgozni, tegnap pedig a kulcsokat nem hozta haza! :twisted: Így legalább spórolok a gázolajjal! :P :wink:
Nálunk semmi nem megy normálisan!

Lassan meggyógyul a család, mondjuk a gyerkőc hamarabb kilábalt belőlle,mint apa!

Játékvásárlásra, csajok, tudom ajánlani a Guliver nagykereket, simán kapsz vevőkártyát!
Mondjuk gyereket nem veheted ki a kocsiból,meg csak saját felelősségre viheted be, aztán meg 10 év alattit nem is vihetsz be. Mondjuk a mi kis padlócirkálónkat beengedték,de aláírtunk egy papaírt.
Kánaán játékból,ami ott van.Úgyis jön a gyereknap.
Még én is rohangáltam a polcok között,hogy" Nézd! Ezt vegyük meg! meg ezt! Ja és ezt is!"
de elég jól megúsztuk:vettünk egy kisautót, aminek van tolókarja, mert a motorok még nagyok, meg egy malacoskesztyűbábot,ami röfög, meg egy tüsilabdát, meg egy vödrösépítőskockásszütyős játékot!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Persze nem kapta meg mindet(ja csak a kockákat nem)
Apa mondta is, hogy legközelebb csak gyerekkel megy! :lol: :lol: :lol:

Na megyek főzni,míg aporonty alszik!

Kép
anid

Szia Kispupu!
Mégis mire gondolsz??

Kép
anid

Sziasztok!

Végre van babanet!

Úgy néz ki tudunk költözni 26-án az albérletbe!Már ennek is örülök,igaz ez még nem a mienk,de a házamat még nem tudtam eladni!És annyira rossz apa nélkül.Most sem tud hazajönni a hétvégén,mert ügyel!:cry:
Anyukámmal nem tudtam az esetleges pénzben segítségről beszélni a két havi kaukció miatt ,de ma puhatolóztam a nev.apámnál az anyagiakról.Hát most biztos nem számíthatok rájuk ez ügyben,mert jún.12-én indulnak Németországba 2 hétre a barátaikhoz.Ákit is viszik,tehát most nem fognak nekem pénzt adni!
A párom nagynénje,akinél most lakik,ő besegít egy havi kaukcióval.
Most éppen azt próbálom megbeszélni a tulajjal,hogy ha 26-án tudunk menni,akkor 10-ig csak 1/3 bérleti díjat kérjen meg az egy havi kaukciót.És 10-én lenne a teljes tárgyhavi(júniusra) bérleti díj meg a 2.kaukció.Remélem belemegy,mert csak akkor tudunk menni.Mondjuk még a kocsi sincs letisztázva 100%ra.Remélem a nagypapámnak sikerül elkérnie a haverjától a teherautót arra a szombatra.Csak most szanatóriumban van a papám,de addigra hazajön.Olyan jó lenne ha ez összejönne már!A Bandi rengeteget dolgozik,tényleg meg tesz mindent hogy egy kicsit jobb legyen,de így még az utazással is elmegy egy csomó idő és keveset tud pihenni.Ha ott leszünk már akkor oda hamar hazaér,egy hosszabb nap után is!Na meg végre mi is ott leszünk vele.A gyerekeknek nagyon hiányzik.Akárhányszor telefonál mindegyik rohan a telefonhoz,hogy had beszéljenek apával!

Hanna jól van.Igaz az étvágya csapni való,remélem lassan az is rendeződik!A varratokat ma kiszedték,már nem kell rá kötés sem.Különben is viszketett mar neki.Most legalább levegőzik.Mondjuk nem szabad még odanyúlnia Shocked mert két öltés még benn van,ahol a drain volt.
Köszönöm mégegyzer mindenkinek,hogy szorítottatok nekünk és gondoltatok ránk!

Sára,
nagyon cuki az új képed! :wink:

Prücs,
köszi a tippet lakásügyben.Nézegettem én is Herceghalmot,de nincs túl jó tömegközlekedés,ahogy te is írtad.Nem tudom mennyi időben az út Telkiig.De így csak a kocsi jöhet szóba,ezt meg nem támogatják annyira,mint a bérletet vagy a jegyet.De még ez az ötlet sem lefutott!Mire elmegy itt a házam lesz/van időm még ezen agyalni! :roll:
Most az a lényeg,hogy végre együtt leszünk!

Tényleg akkor ma taliztok vagy nem?????????És mi lett a helyszín végül????

Puszi

Timi
Kép

Kép
Kép
Kép
ÁKI:1995.07.26.
timiban

Szia Anid!

Az lenne pontosabban a kérdésem, hogy a II. számúban milyen maga a szülészet? Mit hallotattok róla vagy mit tapasztaltattok?
Sajna nekem semmi tapasztalatom nincsen, viszont nagyon úgy néz ki, hogy ott fogok szülni!!!
kis pupu

sziasztok!

Prücsök,
kisfiút várunk június közepére, és nem az ügyeletesnél szülök, hanem átjön a dokim a Nyírőből a szülésre.

Anid,
én írtam, hogy a Nyírő maszek lett, április 1-től, de sajnos nem tudom pontosan, milyen módon, a szülés 130ezer lett volna (ez a kórháznak fizetendő), plusz napidíj, ha jól tudom... De sajnos semmi konkrét infóm nincs... Továbbra is oda járok terhesgondozásra.

Kép
syracruz

Sziasztok!

Én is tiszta beteg voltam, hogy nem jött be a babanet. :twisted:
Most meg nem akar aludni a kisasszony, hát kitettem a járókába, majdcsak elfárad. :? Pedig még az ebédet is félbehagytam, aztán most újrakezdtem. A mai menü: székelykáposzta "kozma" módra... :roll: - méghogy a Zepterben nem kell víz a hús alá... simán odaég. (Anyósoméktól kaptuk, de bezzeg szakácskönyvet nem adnak hozzá Zepterék a víz nélküli főzéshez.)

Gabek,
Köszi a figyelmeztetést, majd jól megnézem, de ezidáig nem sok helyet találtam, ahol egyáltalán forgalmaznak Hauckot itthon. :? A Shopper 6 is jól néz ki, de én esernyőkocsit szeretnék. Viszont a miénk is piros lesz reményeim szerint, ha lesz egyszer...
Ja tegnap feladtam a börze belépőt, a héten odaér. :)

Boga,
Nagyon ügyesen megfejtettétek a kis Lujzi hasfájását. Csak így tovább! :wink:

Blankának még mindig folyik az orra, pedig előírásszerűen kezelem. Ma megyek a gyógyszertári orrcseppért, hátha az gyorsít a helyzeten végre...

Na vissza az ebédhez!
Szép napot!

prucsok

sziasztok!

lenne egy kérdésem: hol lehet annak utánajárni, hogy milyen gyógyszereket szabad szoptatás alatt szedni (persze csak ha nagyon muszáj... pl. fájdalomcsillapító gátsebre, esetleg)? Sok rosszat hallottam, hogy háziorvosok mindenfélét felírnak... szívesen utánanéznék majd...

Engem is érdekelne, hogy mennyibe kerül egy szülés manapság!! 50-70ezer közé tippelném, de gondolom, ha elégedett az ember...

Kép
syracruz

Sziasztok Lányok!

Az elmúlt néhány napban, ha akartam volna se tudtam volna jönni, mert nem jött be az oldal, de látom más is hasonló gondokkal küszködött.
Iszonyatosan el vagyok havazva, minden este tanfolyamon vagyok, éjszaka Bálint műsoroz (most a változatosság kedvéért meg van fázva és azért nem alszik, kb egy jó éjszakánk volt a fogzása és a megfázása között). Nappal próbálok vele aludni egy órácskát, de közben szalad a lakás, ezért nem tudok aludni. Persze ez így nagyon nem hasznos, hogy fekszem és azon agyalok, hogy takarítanom kéne, mert akkor beljebb lennék, ha takarítanék inkább. Na evvan. Nem panaszkodom tovább.

Voltunk egy éves státusz vizsgálaton. Minden rendben volt, de még mindig megvan a halk kis szívzöreje, úgyhogy megyünk a kardiológiára, ha kigyógyult a megfázásból. :( A doktornő szerint ne idegeskedjek, nem hiszi hogy nagy gond van, csak a biztonság kedvéért...stb stb. Azért persze én idegeskedek.
A kukija rendben van. Ennek is örülök, mert nagyon paráztam rajta, hogy huzogatni vagy nem huzogatni, végül nem huzogattuk és most mégis jó.
Ja, és a doktornő szerint egy kicsit hiperaktívak vagyunk. :shock:

A talival kapcsolatban, amit küldtem mailt kb hatan válaszoltatok, ebből ötnek nem volt jó a mai nap, így nem törtem magam a szervezkedéssel.
Jövő csütörtökre még le tudom foglalni a játszóházat, ha ilyen remekséges idő lesz. Érdekel valakit???

Rita: Nálunk nagyon simán ment a rendes kajára való átállás. Ő maga érdeklődött az iránt, amit mi ettünk. Általában igyekeztünk akkor adni neki enni, amikor mi is ettünk, és ilyenkor a saját kis kajája helyett a mi tányérunk felé tátogott. Mostmár nagyon ritkán főzök neki külön, üvegest meg egyáltalán nem kap.
Tegnap pl. (nagyon durva) máglyarakást ebédelt némi zöldségleves után. Kérte, ízlett neki, baja nem lett tőle.
A sült krumpli volt az első rendes kaja, amit evett. Vendégségben voltunk, azt csinált a barátnőm, Bí elvett egy szálat és megette, aztán még vagy ötöt, utána itthon is csináltam neki, itthon is két pofára ette. :)
Azért Mekibe még nem visszük :D

Timi: De jó, hogy tudtok költözni! Drukkolok, hogy sikerüljön!Annak is örülök, hogy Hanna jobban van, idővel az étvágya is biztos jobb lesz. Kitartás!!!

Anid: Én tojássárgát 10 hós korától adtam Bálintnak, és mostanában már adok neki mindenféle tojásos dolgokat. Annyira nem rajong a tojásért egyébként, ha kajában benne van megeszi, de amúgy köpködi ki.
Halat is eszünk, már elég régen, asszem azt is 10 hós kora körül. Először bébiétel formájában ettünk, aztán vettem neki ilyen Rio Mare tonhalat, azt tettem a kajájába. Múltkor meg simán halrudacskát törtem össze a borsófőzelékjébe.

Prücsök: Nagyon tetszett a hely világosban is :) Nekem nagyon úgy tűnik, hogy jó polgármesteretek van, mert nagyon látszik, hogy fejlesztik a községet, mikor ott voltunk épp valami parkot építettek. És iszonyat hamar be lehet érni az M1-en Pestre. Hétköznap reggel csúcsban illetve este milyen a közlekedés, vannak dugók?

Kis pupu: Szia! Persze, segítünk. Mi érdekel konkrétan? Nekem jó tapasztalataim vannak. :)

Boga: Szuper, hogy így rájöttetek a problémára. Csak így tovább! :wink:

Sára: De sajnálom ezt az asztmás dolgot. Nem lehet könnyű Nektek az allergiával, meg az asztmával. :( Reméljük Vince kinövi ezeket.

Na megyek, próbálok kicsit aludni, míg Enyémke alszik.
Puszi
Lilla

lilló

Halihóóóóóóóóó
Ebéd letudva, gyerek bezabálta a sült almás,krumplis hagymás husit!!! :lol: Napi cuppogás is megvolt! :lol: Most alszik a drága!

Syracruz
Akor ezt most nem értem! Miért jön át a dokid?
Hogy megy ez manapság?Légyszi világosíts minket!
Tényleg! Lassan azt is összeszedhetnénk,hogy milyen új változások vannak! Ebben főleg az új mamaák és pocakosok segíthetnek nekünk véneknek!

Az hogy mennyit adsz (mert ugye már fizettél TB-t)az egyéni.
Állítólag a magánrendelés 10 szerese,ami brutáli!
De szerintem kezdhetne a jó nép leszoki,erről a plussz pénzről.Végül is rengeteg mindent fizetsz Tb-ként. Meg ott a magánrendelés, ami szintén 7-8 hónapon keresztül iszonyú pénz.
Végülis ha összeadja az ember,majdnem a telkis ár jön ki.
De minimum aSchöp-Méreis,ahogy hallom mostanság.
Persze nem kötelező, meg jár a szám,de én is adtam, meg hát ha újra megyek és megint a műtőben kötünk ki,persze hogy hálás leszek. Persze csak akkor, ha nem az a rendszer lép életbe,mint Timiéknél.

Kispupu
Szülőszobák: fel vannak újítva, apartman jellegek, van zuhanyzó,szétszedhető ágy, fotel(ez főleg apukának),zene, sétáló folyosó, labda.
Lehet egyéni szülésterved,de ha gond van,akkor az van amit ők akarnak!
Szülésznőt választhatsz is, ha adokidnak van párja,akkor célszerű őt megkeresni, de egyébként minenki aranyos.
Császár esetén apuka a szülőszobában várja csemetét, odadják neki, végignézi,ahogy megvizsgálják,aztán babó megy a"hízlaldába", apuka meg várja,hogy amam is kijöjjön a műtőből. Gyerk,ha nincs baj,akkor 25 perc alatt ott van!
Anyukát nem tudom,ezt nem kérdeztem a páromtől!

Patológia és gyermekágy korszerűsége átlag kórházi!
Kaja és tisztaság szintén!

Csecsemősök kevesen vannak, sok emberre, ha nem kérdezel és nem mész a dolgok után (legközelbb még rámenősebb leszek),akkor nem mennek utánad,hogy kell e neked valami.

Baba veled lehet mindig, de ha pihenni akarsz, akkor beviheted hozzájuk. (Mondjuk az 5 nap alatt kitapasztalod,hogy mely nővérek ügyelete alatt kevés agyerek benn, na akko hozd ki a tied is.)

Van egyágyas is, csak az fizetős és egy emelettel feljebb,liftezhet fürdéshez, meg ha valami kell, mer toda nem jutnak fel a nővérek, a fent említett okok miatt!(Ja,de ha híress vagy,akkor igen!Bár még Palikék is lifteztek anno.Én láttam! :lol: )

Gyeremkágy:elvileg kapsz nagy betét, de azért jó,ha van, öt ágyasak a szobák, ha jó a társaság röpül az a néhány nap,ha nem, akkor is kibírod. Meg saját felelősségre hazamehetsz!
Segítenek a nővérek,ha szólsz!
Fürdő van minden szobában, de a tisztaságra nagyon kell vigyázni,mert a takarító néni, sitty-sutty elintéz. Me gha reggel pont akkor fürdik valki,maikor ő jö,és nem tud bemenni,nem biztos,hogy visszatér!
Ja, és ő adja az ebédet,amivel szintén igyekezni kell,mert megy abusza 14 órakkor! :lol:
Adnak hashajtót, ami használ is!!!!!Gátsebet,aranyeret kezelik!

Összességben én megint oda megyek majd! Ja és a lényeg,de ne legyen rá szükség:PIC első osztályú, és adokik is! Legalábbis,akiket mi ismerünk!

Lilla
Nekünk okés a jövő heti tali!
Én halaim: ponty szelet,illetve afrikai harcsa.

Kipróbálom ezt a sült krumplis dolgot és a tojást is.

Mi az,hogy hiperaktívak vagytok??? :lol:

Timi
Hogy vagytok??
Fül és virus helyzet???
Fentebb írtam egy füles kérdést, valójában neked szántam! megnézed???

Kép
anid

hahó mindenki!

Remélem, nem tájékoztatok félre senkit!! Nem igazodtam el én sem könnyen, ugye a Nyírőben szerettem volna szülni, pontosabban egy bizonyos orvosnál, aztán hallottam március táján, hogy összevonják a szülészetét és csecsemőosztályát a Honvéd kórházéval, de egy harmadik helyen, új épületben, ami még nincs kész, szóval lehet, hogy július 1-ig haladékot kap a kórház. Na, gondoltam, az pont jó lesz nekem, mert jún. közepére vagyok kiírva. Aztán valakik, úgy tűnik, megvették a fent nevezett két osztályt, a többi maradt, tehát nem az egész kórház került magánkézbe, csak ez a két osztály!!!
Aztán kiderült, hogy aki július 1. után nem ott szül, vagy nem oda megy kórházba, ahová lakcíme szerint tartozik, az az ellátásának 30%-át be kell fizesse (max. 100ezret). Hogy ki milyen betegség esetén melyik kórházba menjen, itt megnézhető:
http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

VISZONT: épp ma olvastam itt a babanet kezdőoldalán, hogy ez a szabály mégsem fog szülésre vonatkozni, továbbra is lehet orvost választanunk nekünk kismamáknak szabadon (http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... ?id=070423)! Csak egy nem világos: mi van, ha válaszott orvosunk nem abban a kórházban van, ahová lakcímünk szerint tartozunk. Ugyanis a közleményben ez szerepel: 'Választott orvosnak az az orvos tekinthető, aki az egészségügyi intézmény munkarendje alapján éppen nem beosztott.' Vagyis ez azt is jelentheti, hogy az engedmény csak annyi, hogy nem csak az ügyeletes orvosnál lehet ingyen szülni.

Például én az Uzsoki szülészetéhez tartozom júl. 1-től. Az a kérdés, hogy csak az Uzsokiban választhatok az orvosok közt ingyen, vagy másik kórházban is? Nekem gyanús, hogy az előbbi a helyzet...

Őszintén szólva, mivel július 1. előtt szülök, nem tudom, mi pontos és igazi helyzet.

Kép
syracruz

Syracruz,

pont erről volt szó a tegnapi Vendég a háznál-ban (Kossuth, 13:00 www.radio.hu-ról letölthető). Szoptatási tanácsadónak van konkrét könyve, hogy milyen gyógyszereket lehet szedni. Hívj fel egyet, nyugodtan, ingyen és szívesen segítenek: www.lll.hu. Nemszabad hagyni, hogy mindenféle orvosok beparáztassanak, hogy nem szedhetsz semmit, általában lustaságból mondják, mert nem akarnak utánajárni. Van olyan gyógyszer, amit a gyerek beszedhet, a mamának meg nem meri felírni a felnőttorvos. No comment.

Szülés: mi nem voltunk elégedettek, 40-et kapott a doki, azon a kb 50-en felül, amit a havi rendeléseken otthagytunk. Utólag azt a 40-et is nagggyon sokallom.

A klinika felszereltségével egyébként semmi gond nincs, sőt. Nagyon szuperek a szülőszobák... de ezt már fentebb olvashattad.

Üdv,
Rita

Kép

Kép
rita81

Anid,
fentebb írtam,hogy már jól vagyunk!Köszi!Bár az étvágya még csapni való Hannának de azért már alakul.
Igen,olvastam a kövirózsáról írtakat,de sajnos nem tudom hogy kell használni,mert én nem mertem semmi olyat belecsepegtetni,amit nem orvos írt elő.Hisz nem vagyunk egy egyszerű esetek.Inkább nem kisérleteztem semmivel.

Pusz
timiban

Sziasztok!

Én ugyan "kényszeres" II. női klinikás vagyok, de azért szeretném leirni a mai napon Margitban tapasztaltakat, hátha más is jár még oda terhesgondozésra.

Ma voltam ultrahangon (flowmetrián pontosabban)
és több, mint 2.5 órát várakoztam, holott megadott időpontra mentem. DE nem én voltam az egyedüli. Iszonyú lassúsággal ment a dolog. Mikor sorra kerültem, a szonográfus hölgy elnézést kért, hogy ilyenek a körülmények, de 4 szonográfus helyett csak 2 dolgozik, vagy 1 személynek kell kezelnie a gépet, majd a vizsgálat után megirni a leletetet. Azt mondja, hogy az osztályon a régi 100 ember helyett most dolgoznak 8-an!!!!!!

Elbeszélgettünk a többi kismamával is, akik elmondták, hogy a terhesgondozóban még sokkal nagyobb a káosz, mert a 3 gondozó helyett már csak 1 (!) dolgozik. El tudjátok képzelni, hogy mi lehet ott?????

Rákérdeztem arra az 5 ágyra, amit én is hallottam a rádióban, de azt mondák, hogy ők erről semmit sem tudnak és hogy náluk nincs egyetlen darab ágy sem. Semmi sem hivatalos.

Szóval, ha mentek terhesgondozásra, akkor vigyetek kaját meg innivalót és minimum egy kötetet a Háború és Békéből.

Nagyon sajnálom a Margitot, de most már akármi is lesz én a II. nőinél maradok.

Üdv,
pre

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!
Ma is csak köszönni ugrottam be, semmi időm nincs - sajna!
Ma kórházban voltunk Pannikával, éves ultrahangon a petefészkével.
Óvoda alakul, de teljesen kivagyok.
Remélem, hétvégén utolérem magam!
Megyek Apához, mert szükségem van most pár jó szóra!!!
Jó éjt nektek!!!!
Zsuzsi

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok

Pericious
sajnálom, hogy a Margitban ilyen helyzetek vannak.
Én múlt pénteken voltam a II-es klinikán UH-on, és max. 1/4 órát vártam, és már bent is voltam.
Hogy itt milyen a terhes gondozás nem tudom, mert én maszek alapon járok a dokimhoz magánba, illetve ha a klinikára hív be ott sem szoktam túl sokat várni, max fél óra óra, ez persze attól is függ, hogy rendelési idő alatt van-e más dolga is!

Syracruz
a választott orvos ha nem a körzeted szerinti kórházban dolgozik akkor is szülhetsz nála, én nem is vagyok pest megyei mégis a II-es klinikán fogok ismét szülni
a dokid ad 1 A/4-es lapot + 1 A/5-et, amit a körzeti dokid tölt ki = beutaló a kívánt kórházba, és ezzel felvesznek bármikor az osztályra (II-es nőin)

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Syracruz, Kispupu

Anid annyira reszletesen leirt mindent a klinikarol nehany hsz-sal feljebb, h nincs is mit hozzatenni.

En elso babaval az 5 agyas verziot valasztottam, es nagyon orulok, h igy tettem, mert ha lehet ilyet mondani, kifejezetten jol ereztem magam bent.

Viszont van egy dolog, amire erdemes figyelni: legyen, aki visz be nektek enni, mert 1. nap zoldborso fozelek volt, 2. nap kaposzta leves, 3. nap karfiol leves. Nem kifejezetten szoptatos etrend, en ugy gondolom...

Ja, es javaslom a DM-ben kaphato wc-deszka fertotlenito kendot, es letekarot, klasszisokat tudnak javitani az ember kozerzeten!!!!

Kép
boga

Sziasztok!

Prucsok!
Az igazi nevemet valószínűleg azért nem találtad mert még nem írtam le sehol!Bocsi!Jutka a nevem!
Alziza a gyerekeim nevéből lett összerakva!

Kispupu!
Én császárral szültem,reméljük Te nem így fogsz,de ha ezzel kapcsolatban kérdeznél szívesen válaszolok!Amúgy a klinika szerintem nagyon jó!Én az első kettőt másik kórházban szültem szintén császárral,de zongorázni lehet a különbséget!!!!
Az 5 ágyas szoba szerintem is jó,bár ez attól is függ milyen szobatársakat fogsz ki!
A kaja tényleg nem valami jó!A leves pl. mindíg ugyanaz csak más zöldségekkel!

Sziasztok
Vendég

Hello!

Precious, nem semmi allapotok vannak a Margitban! Szegény mindenki (betegek és dolgozok)! Felszamoljak az egész korhazat vagy csak a szülészetet (nem nézek tévét kicsit le vagyok maradva :oops:).
Huu, Te mar nagyon a finishben vagy! Hogy érzed magad?

Syracruz, köszi a linket. Felrakta mar vki par héttel ezelött, pont kerestem és nem talaltam :).

Kispupu, szia :)! kérdezz batran, ha nem vilagos valami!

Arra én is nagyon kivancsi vagyok, hogy mi van, ha az ember nem abba a korhazba megy, ahova tartozik. Nekem a Szent Janos lenne, de a függönyös szülöszobajukba tuti nem megyek. A II. nöire pedig nem akarok visszamenni legközelebb.
Ha dokit is és korhazat is valasztok akkor mi van?
Kezdjek el lottozni mar most???
Segitsetek!

Lilla, majd küldök képet a lakasunkrol, igy nem lesz lelkifurod, hogy nem takaritasz :lol:

Tündi, egy kalappal a vizsgaidhoz, te hös! (ugye vizsgazol?)

Gabek és a kis ünnepeltje jol eltüntek!

Panzej?

Muzsu, mi a baj Pannival?

Sára

Kép

Kép
saara

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Sára
Miért nem a klinika marad a választottad??

Szeritnem,mire a kistesó projekt mindnekinél realizálódik,addigra hátha tiszttul a folyamat!

A klinikáról leírtakból pedig biztos kihagytam valamit,de kérdezzetek!

A MArgitban megszünt a sebészet és szülészet.Azt hiszem,de é n aNYírőről sem tudtam.
Egyébként láttam azt az új kórházat, ahova mi is tartoznánk,de hát annyi embert terelnek oda,hogy hiába aszép épület,a tömegnyomort én nem bírnám!

Ja, és én már régóta lottózom! :lol: :lol:

Kép
anid

Csajok!

A segítségeteket szeretném kérni!Talán akad közületek valaki akinek van teherautóval rendelkező barátja,ismerőse!
Sajnos a nagyapám haverja nem tudja odaadni az autót.És nekem nincs ilyen ismerősöm.Sajnos egy költöztető céget nem tudok megfizetni,de ha akadna egy segítő szándékú emberke,aki segítene egy nagycsaládon,nagyon örülnénk neki!Természetesen az üzemanyag költséget rendezném.

Köszi előre is mindenkinek!

Puszi

Timi
timiban

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?