Jó estét minden Kismamának!
Először is mindenki babája egy csoda, imádom nézegetni ezeket a képeket a Picurikról.
Azért vagyok mostanában eltűnve, mert Balatonra költöztünk nyárra (férjem ott dolgozik) és nehezen jutok internet-közelbe.
Aztán meg minden szabad percemben dolgoztam, elvállaltam egy 100 oldalas fordítást.
Most megpróbálok gyorsan hozzászólni egy-két témához, de ne haragudjak, ha nem válaszolok senkinek sem személyesen, beleolvastam a hozzászólásokba, de már nem tudom, ki mit írt.
Egyébként holnap utazunk Bécsbe, két napra, a picivel, kiváncsi vagyok hogy bírja. Akkor írom is mindjárt az első témával kapcsolatos hozzászólásomat:
Utazóágy: nekünk is van, kaptuk, nem tudom milyen márka. De. Bécsben lesz a szállodánkban gyerekágy, megkérdeztük. Szerintem itthon is már sok helyen van, csak akkor kell utazóágy, ha vendégségbe megy az ember.
Több tejci, fejés-nem fejés: már írtam, hogy állítólag az a legjobb, ha a gyereket minél többet mellre rakja az ember. Továbbá szedem esténként az Urtica Urens "dilibogyót", de nem tudom, hogy több tejem van-e, nem mérjük Nikit. Sört csak alkoholmenteset iszok, nem is olyan rossz.
Pampers: hogy egy ilyen
szar pelenkát egyátalán el tudnak adni!!!!! Persze, mi is megvettük, 2 x 98 db-ot, így volt olcsó. A 3-6-kg-ig, de hát Niki még csak most volt 5 kg. Ma adtam rá utoljára egyet, fél óra után csupa víz volt szegény gyerek, a pelus meg majdnem teljesen üres. És még van belőle több, mint 100 db. De én bizot, hogy nem adok többet rá, vagy megkapja a kistesó majd, vagy valaki ismerős, akinek pici a babája. A Libero egyenlőre a legjobb, főleg a hátsó gumizása miatt.
Menstruáció: csajok, most tényleg megjött, pedig 3 óránként szoptatok (kivéve éjjel). Én azért örülök ennek, mert most használhatom a hőmérős computeremet, ez egy elektromos kütyü, amivel minden nap megmérem a hőmérsékletemet reggel és kimutatja, hogy esély van-e a teherbeesésre. A férjem már most szeretne még egy gyereket, de még fél évig minimum várunk. Ti hogy vagytok a második gyerkőccel?
Cumisüveg: Niki csak a mellet hajlandó elfogadni, semmit nem eszik meg cumisüvegből, még a lefejt tejet sem. Majd újra próbálkozunk, itató pohárral vagy igazi pohárral. Valaki ad már más kaját tejcin és tápszeren kívül is a babájának?
Képlekicsinyítő programm: nekem Irfan View-m van, arra kéne rákeresni a Google-on.
Alvás: Niki össze-vissza ébred, van, hogy éjfélkor és utána 4-kor és 8-kor, de van, hogy 5-6-ig is átalussza az éjszakát. Sajnos nem sikerüle egy rendszert bevezetnünk, a fürdetés este 6 és 8 között van, amikor éppen jónak találjuk.
Hajhullás: nekem soha nem volt ilyen dús a hajam meg ennyire erős, szinte semmi nem hullik. Viszont a bőrőm kezd elromolni, főleg az államon.
Kenguru: tudom ajánlani a Jané márkájut. Most vettük és nagyon kényelmes, Nikinek is tettszik. Kaptunk kölcsön Brevi-t, de az rémesen kényelmetlen meg Niki sem marad meg benne!
És végül, de nem utolsósorban, Nikiről 1-2 új kép: