Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma vagyunk elösször itthon, és Szilárd ordít, én meg totál kész, mert nem tudom mi a baja. A rugkapál, és nem bír megnyugodni. Már többször is szopizott az este. De nem tudom mi abaja:
Éhes még?
Fáj valami?
Vagy szomjas?

Help! Mit csináljak vele, mert a szívem megszakad

myssnia+Szilárd 4 napos
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia

Bármelyik lehet a baj, meg egyik sem, lehet hogy csak anyut akarja....Ha már próbáltad a klasszikus dolgokat,etetés büfiztetés, nem fázik, nincs melege, akkor próbáld meg magadra fektetni hasra, úgy hogy Te hanyatt fekszel. Az én lányom imádott ebben a pózban elaludni.
Azt hogy hasfájós-e még talán nem lehet tudni, bár ugyan nálunk ez nem volt szerencsére, úgy hogy ebben a témában nem vagyok kompetens...de biztosan lesz aki tud jó tanácsokat adni.

Kitartás!
És ne feledd, még csak 4 napja bújt ki, még nagy és ijesztõ neki a világ!
NyusziKép

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Nyuszi,
Örülök, hogy Eminek már tetszik az etetõszék. Szerintem a héten megint megkóstoltatok Lilivel valami újdonságot majd, vagy a körte vagy a banán lesz. Ma képzeld almás krumplit adtam neki ebédre és szokás szerint az etetõszékbe tettem Lilit az ebédhez. De pár kanál után nem akart tovább enni, aztán fogtam kivettem az ölembe és a Micimackót elkezdtem neki énekelgetni, erre olyan szépen elkezdett enni, hogy 70gr-ot le is nyomottKép. Csak néztemKép.

Beszti,
Azért az hihetetlen, hogy az üveges kajcsikból dupla annyit megesznek ezek a kis manók, mint a finom hazaiból. Azért én sem hagyom magamKép, ha itthon vagyunk akkor szinte mindig saját gyártmányút kap.

Gomb,
Küldhetek akkor majd mailt a könyvekrõl? Elõre is köszike!

Conti,
Jó ötlet ez az újból össze turmixolás, de én már gondoltam arra is, hogy darabolva fagyasztom le a gyümiket és akkor csak egyszer kell pacsmagolni.
Betti okos lány, hogy nem fél a porszívótólKép.

Ági,
Nekem is az volt az elsõ dolgom amikor megvettük az etetõszéket, hogy a tálcát leszedtem rólaKép. Jaj te szegény, rossz lehetett ez a harapásKép, én is sokszor félek már Lilitõl.
Azért az túlzás, hogy Lili mindent megeszik, mondjuk a krumplit nem nagyon díjazza. Csak keveset tehetek a kajcsijába. Szerintem nyugodtan megkóstoltathatod vele a zöldségeket is már.
Ügyes vagy, hogy ki tudtad szedni a szempillát, nekem eddig még sohasem sikerült.
Mi nem valószínû, hogy fogunk járni úszni, mert egyáltalán nem javul Lili bõre, hihetetlenül száraz.
Köszi, megkeresem majd a Babagondozási könyvet.

Bringa,
Nagyon ügyes Hanna!

Macsek,
Az a 4 év diétázás elég rossz lehetett. Nehéz lehet, hogy ilyen sok mindenre allergiásak vagytokKép. A páromnak fél évesen már megállapították a lisztérzékenységet. A zab sajnos tartalmaz glutént (azt sem ehet a párom). Nekünk mindegyik doki mást mond, a babadoki 1 éves korig, a párom dokija pedig 2 éves korig nem javasolja a glutén tartalmú ételeket, még nem tudom kinek higgyek.
Etetni én is szoktam kocsiban, de mi mindig megállunk, mert annyi õrült van az utakon, fõleg az autópályákon. Volt, hogy mentünk le tavaly az M7-en és mindenhol meg kellett állni, mert Lili nagyon nyûgös volt, és csak a szopi nyugtatta meg. Hát nem mondom nekünk is kétszer annyi ideig tartott az útKép.

Dió,
A baba-mama torna az Újpest Központnál van az Önkormányzat épületével majdnem szemben az Ifjúsági Házban. Címet most nem tudok, de holnap megkérdezem majd. A torna idõpontok keddenként 10-11-ig azt hiszem. De holnap megkérdezek mindent biztosra, mert magamnak is fel akarom írni. Teljesen meg tudlak érteni az alvások miatt, Lili is délelõttönként magától szokott játék közben többször is visszaaludni. Mi is mindig délutánonként megyünk mindenhová. De ettõl függetlenül azért az a véleményem, hogy ha valahova el kell menni, akkor megetetem és viszem, aztán ha nagyon álmos lesz akkor úgy is elalszik bárhol van.

Djeszter,
Jogos a kérdés, hogy ilyen hozzáállással minek szül egy nõKép?

Pemeske,
Az elválasztás az amikor a szoptatás elõtt adod a kajcsit, és utána még megkínálod.
A hozzátápláls az amikor a szopi után adod. Mi ezt a hozzátáplálást kezdtük el, mert nem akartam, hogy csökkenjen a tej és a rendes adag szopi után Lili simán elfogadta a kajcsikat. Most tartunk kb 1 hónap után ott, hogy kb. 60 gr kajcsikat eszik meg szopi után. Mondjuk Lili szopi elõtt nem volt hajlandó elfogadni mást, így nem is nagyon volt választásunkKép.

Nyuszi,
Már én is gondoltam rá, hogy ha újra babásak leszünk majd akkor hova fogunk irogatni, mert picit mindenhova fogunk tartozniKép. Már én is elkezdtem kimásolgatni a régi írásokat, de alig gyõztem, olyan sok van. Elég lassan megy.
Lili meg az mondogatja mikor elkezd sírni, hogy jajajajajajaj, mindig nevethetnékem van tõle, annyira édesen mondja, persze rögtön felveszem és jól megszeretgetemKép.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 

 
 

Sziasztok!

Koszonjuk a kedves fogadtatast! Kép

Uppsz....Jazmin ebred. Leleptem, kesobb irok hosszabban! Kép

Norka
norkini
 
 


Köszönöm a választ! Még mindig tart, és most már semmi nem jó neki. Kép Kép Kép
Ha hasamra teszem, szopit keres, ha szopik, akkor is abbahagyja egy idõ után, és bömbi. Mindenki ennyit stresszel az eslõ este? A kórházban nem tudom mi volt vele az este, én hülye meg elfelejtettem megkérdezni. Kép

myssnia és bömbi szilárd.
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Lányok!
Elolvastan a 17:39-es hozzászólásomat. Bocs a sok butaságért. Kicsit ki voltam akadva.

Tehát nekem barna, a nagyiknak pedig zöld szemük volt.

Djeszter
djeszter
 
 


Myssnia,
nálunk is ilyenek voltak az elsõ napok, de én is mindig arra gindoltam, amit Nyuszi írt, hogy csak most pottyantak ki a jó kisa meleg kuciból, annyi minden zavarhatja õket.
Nekem nagyon bevált a pokrócba csavarás, sokszor megnyugodtak tõle. Meg azt is szerette Anna, ha levettem róla a rugit, csak egy kombit hagytam rajta, levettem a saját pólómat, és bebújtunk együtt a paplan alá.
De kitartás, az elsõ napok áltaban ilyen kaotikusak, aztán észre sem veszed, és elmúlikKép.
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Myssnia
Nekunk is a pokrocba csavaras valt be+ ringatas, vagy 1utt agyba bujas. KITARTAS! Kép
Norka
norkini
 
 


Gumicukor!

Szerintem nem nagyon lehet barna szermü gyereketek (biológia emlékeim szerint), ha mindkettötöknek kék van.Kép
Pont a domináns-recessziv öröklödés miatt. Mert ha valakinél a recessziv jön ki, akkor az azt jelenti, hogy mindkét szülöjétöl a recessziv gént örökölte. Azaz, ha neked és a párodnak kék szeme van, akkor nektek csak recessziv génjeitek vannak (különben a domináns már nálatok is elnyomta volna), és a gyerekeitek is csak azt örökölhetik.
Csak akkor lehetne barna szemü gyereketek, ha az egyikötök barna. Az viszont igaz, hogy két barna szemü embernek lehet kék szemü gyereke, ha mind a ketten hordozzák a recessziv gént.
Persze ez csak egyszerüsités, mert az emberi öröklödésnél egy jelleget (szemszin, hajszin) nem feltétlenül egy génpár ad...

Ilke!

Az üveges kajáknál már arra is gondoltam, hogy nincs-e valami "beetetö" bennük? Ami állitólag a kutyaeledelekben van... Tudom, hülyeségKépKépKép, de egyszerüen nem értem, hogy a (számomra) sokkal rosszabb izüt miért eszi, az itthoni meg miért nem kell neki...

Melltartóbetét:
Nekem még mindig kell. Bár azt is hallottam már véleméynként, hogy a tejleadó reflexet sem érzi az ember egy idö után (föleg többedik gyereknél), hát nekem az is igen erös tud lenni, föleg ha tele van a mellem.

Djeszter!

Még nem nött föl! Csak a gyerek!!!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Köszi mindenkinek a választ! Olyan jó, hogy válaszoltatok!
Azt hiszem jól beköszöntem hozzátok, még mesélni sem tudtam, és rendesen üdvözölni mindenkit. Elaludt a tökmag mellettem, most megyek fogat mosni, és vissza bújok hozzá.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Gomboc szerintem ez nem igaz, hogy a moho gyerekeken jon ki a tejkiutes. Lacko egyaltalan nem moho, megis tiszta ragya. Inkabb az anyatej hormontartalma a hibas benne.KépEs szerintem felesleges kenni barmivel, szepen mulnak Lackoe is.
Jezus, ilyet mondani hogy adjunk kevesebb tejet. A gyerek tudja hogy mennyi kell neki.
Enyem gyerek is aludt egy honaposan gyakorlatilag egesz nap (kiveve szopik alatt), most mar delutan igenyli a foglalkoztatast. Ugyhogy szerintem ez teljesen ok, orulj neki.Kép

Szemszin oroklodes: a barna a dominans, es mindenkinel 2 gen adja, egyet apatol, egyet anyatol orokol a lurko. Tehat kek szinu emberkenek 2 kek genje van, barna szemu embernek pedig vagy 2 barna, vagy 1 barna es 1 kek. Igy ket kek szemu embernek csak kek szemu lehet a gyerkoce. Ket barnanak viszont lehet kek szemu gyereke is, hiszen mindketten kaphattak egy kek es egy barna gent is es mindketten a keket adtak tovabb. Ez most igy eleg sarkalatos, de remelem ertheto. Kép

orsoly es Lacko (8het)
orsoly
 


jo reggelt
Sasha
a babatornáztatot 4-5 hónapos kortol lehet szerintem használni petike is akor kapta és jol elvan alata ütögeti forgatja a játékokat és dumál közben Kép.

Missynia
üdv köztünk Képés kitartás Kép.

Beszti,Ilke
szerintem nekik más a finom mint nekünk Kép meg van amelyikbn van cukor és ezért eszik meg mert édes .

Szemszin
nálunk petikének kékesszürke szeme van amit a nagypapáktol örökölt mert az apukámnak kékszeme van a párom apukájának meg szürkeszeme van .nekem barna a páromnak meg zöld igy nem a mi szemszinünket örökölte hanem a nagypapákét . Kép

Lányok
tegnap adtam krumplis almát uzsira petikének és mind megete 180gr evet meg belöle Kép .

Pusz mindenkinek Csics és Petike
csics
 
 


Lányok
tetem föl uj képet a profilombe petikéröl épp napozik a babakocsiba sétálás közben .

Csics és petike
csics
 
 


Csics!

Persze, tudom én, viszont azt nem értem, hogy ha ugyanaz csinálom, akkor miért jobb az üveges?Kép
Én nem veszek hozzáadott cukrot tartalmazó bébiételt (teljesen felesleges, hogy a plusz cukor miatt szeresse), viszont azt nem gondolom, hogy a gyári sütötök burgonyával édesebb lenne, mint az én banán-körtémKépKép. És mig a gyárit eszegette, az enyém 1 kanál után köpködésbe ment át. Ki érti ezt???
Ezt a pici megint másképp csinálja, mint a nagyobb ennyi idös korában! Neki teljesen mindegy volt, hogy melyik, ette.Kép
A párom azt javasolta, hogy keverjem a kettöt ugy, hogy egyre kevesebb gyárit teszek bele, egyre több sajátot. Majd meglátom...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Hétvégén nem voltunk itthon, alig gyõztem elolvasni a terméstKép.

Ádámnak azóta kibújt még 2 foga, így már 7 van. Ebbõl 5 db 1 hét leforgása alatt jött ki!

Conti!
Egyáltalán ne aggódj a fejlõdás miatt! Ádám is nagyon lusta volt, 5,5 hónaposan kezdett forogni, aztán kb. 1,5 hónap alatt felállt, kúszott, mászott. Most 8,5 hónapos, mászik mint a csík, és kapaszkodva lépeget.

Szemszín ügyben nálunk elég érdekes a dolog. Mindkét részrõl csak kék és barna szemûek vannak a családban, egyedül a húgom és én vagyunk zöldszemûek. A férjemnek barna szeme van, én is azt hittem, hogy a gyerekeké barna lesz. Miután Noémi szõkének született, gondoltam, õ kékszemû marad, így is lett. De az meglepett, hogy Ádám is kékszemû, pedig barna a haja, tisztára az apjáéKép.

Alvás ügyben már azt hittem, haladunk, mert 2-3 napig csak 2,5-3 óránként ébredt Ádám, de a hétvége óta megint óránként kelKép. Lefeküdni sajnos nem tudok napközben, mert pont úgy alszanak, hogy mikor Ádám alszik, Noémi fent van és fordítva.

Most megyek, szép napot mindenkinek!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok lanyok

Tegnap Alex alig akart elaludni ugyhogy el kellett akbitani meg egyevessel : )))
Reggel megint nem aludt vissza,viszont fel 10-kor elaludt : )))
Ma amig az ugyvefnel vagyunk egy baratunk fog vigyazni Alexra,remelem pasi letere elboldogul vele egy fel oracskat.


Mano
Na akkor van valami ebbena szemszin oroklodesben.Hat azt hiszem nekunk marad a kek.
A noveremnek mindket fiunak barna pedig az egyik tiszta feherboru szoke mint az apja a masik meg kreolos es barna haju mint az anyja.Szoval egy kek meg egy barna szembol lett a barna szemuk: )

Viki
Koszi hogy rtal hat en azert irtam a tappenzt ert minden kolleganom ezt csinalta.Bar meg nem aktualis,addig meg majd utananezek .

Andy78
Nagyon szep tenyelg a babad haja: )))

Zulu
Es szerinted a sogonod babajanal ez visszaveszi a fejlodest,mert ha igen az tenyleg elrettento.Enindig visszanyomom ha Alex fel akar ulni a kezemben.

Djeszter
Ja egy csomo ilyen eset van en is ki szoktam akadni mert barcsak en tudnek szoptatni ha lenne tej,ezek meg mar unjak.
Szova azt akartam mondani talan az LLL-nek az ilyen anyak koreben kene kampanyolni!

Agi
Hat pont ez a baj hogy mar egy honapja nem voltunk otthon mert vagy nekik vagy nekem nem volt jo.Nekem az egy nyaralas mert nem csak Alexet dedelgetik hanem engem is kiszolgalnak ; ))ezt ki kell hasznalni: )))

Djeszter
Nek em nem volt rossz elmenya mutet,sot utana sem fajt annyira,Olyan buszke voltam magamra hogy igy birom mert neha egy fogfajas is kikeszit: ))

Sasha
Szoval attertetek a 4 oras evesre,Alex meg mindig 6* eszik de neha 7*: ))))
Olyan jo ket kisbabat egyutt latni nem??
Mar aligvromhogy batyamek Zalanja megszulessen 1 honap mulva,majd Alex osztja a szabalyokat a jatszasnal : ))))

Myssnia
Szegeny,nagyon sajnalom hogy igy alakulaz elso este de kitartas lehet O ilyen kis siros baba lesz meg egy darabig,tenlyeg pihenj ha tudsz mert tudom hogy milyen ideges tud lenni az ember lanya ilyenkor.

Zsuzsa
Hat en nem nagyon tudtam oda is irni,de jo hogy atjottel Nekem hianyoztal itt : ))))
Jobbulasta csomokhoz,

Csics
Gratluaa nagy eveshes Petikenek ; )))

Megyek mert ehes az urasag!
kataa es a ma 20 hetes Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok Lányok!

Nálunk ma nagyon rossz idõ van, csupa köd minden, pedig tegnap olyan szépen sütött a Napocska. Mikor lesz már tavasz???

Myssnia!
Valószínõ, hogy lesz még egy pár ilyen sírós estétek, de szerintem is legyél minél többet vele, hiszen milyen sokáig volt a pocakodba Kép

Panda!
Nem semmi, Ádámnak milyen ütemben jönnek a fogai!
De nagyon együttérzek veled, hogy nem tudsz sokat aludniKép

Szemszín:
Nem tudom miért, de én mindig szõke hajú és kék szemû kisbabát akartam. Hát, a szemszín az bejött, a hajból még nem tudom mi lesz? Nálunk az egész család kék szemû, ugyhogy várható volt a kék szem.

Poszívó:
Napsugár imádja a porszívót, mindig vele kell porszívózni, de szinte mindenféle házimunka bejön neki.Mosógépbõl, mosogatógépbõl ki-be pakolás, felmosás, /jár a feje ide-oda, ahogy mozgatom a felmosót.../ csak a fõzést utálja, az uncsi neki.

Djeszter!
Marcinak boldog hét hónaposságot!
Tényleg, az ismerõsöd miért is szült egyáltalán gyereket?
Nem tudom megérteni az ilyen anyákat, akik így beszélnek a SAJÁT babájukrólKép

Na megyek, megnézem a csirkét a sütõbe...

Ildikó
ildikó
 
 


Sziasztok!

Jó ez a szemszín dolog, én azt hittem hogy sokkal gyakoribb a barna szem, erre most kiderül hogy szinte minden babának világos szeme van.Kép Én egyébként azt olvastam valahol, hogy van a sötét és a világos szem, ezt lehet örökíteni, a sötét a barna különbözõ árnyalatai, a világos a kék, zöld, szürke. Tehát ha a baba világos szemszínt örököl akkor vagy kék, vagy zöld, vagy szürke lesz a szeme, de hogy ezek közül melyik az már véletlen. Nem tudom hogy tényleg így van e?
Emmának csak olyan értelemben színjátszós a szeme, hogy ha süt a nap, akkor világosnak látszik, ha meg nem akkor sötétnek, de mindíg szürke színû. Talán némi zöld beütéssel.

Gumicukor!

Tampont? Ezt nem értem. és ráadásul elképzelni se tudom, hogy hoyg kivitelezhetõ, lehet hogy csak én vagyok ilyen béna, de emlékeim szerint már akkor is elég rossz betenni a tampont, ha pl már múlóban van a mensi.KépKépKép

Sasha!

Jajj, nehogy már ne merd megírni Gabi súlyát! Hát ha valaki azt mondja, hogy meg tudja határozni hogy a gyereke milyen ütemben fejlõdjön, akkor azt mondom nem mond igazat. ezek a babócák ha akarnak enni akkor addig sírnak amíg enni kapnak, ha meg nem akarnak enni akkor nincs az az ember aki megeteti õket. (Legalábbis az én lányomnál így mûködikKép) Úgyhogy a súlyuk fejlõdése sokkal inkább múlik a genetikai adottságaikon, mint azon hogy a szülõ hogy gondolja.

Panda!

Én ismerek szõke és barna szemû gyerkõcöt, úgyhogy a szemszín és a hajszín nem mindíg van összefüggésben. Ugyanígy a bõrszín sem. Én pl fekete hajjal születtem, és most is sötétbarna a hajam, de a bõröm mindíg is fehér volt, és a napon elõbb égek le, mint hogy egy picit is barnuljak. Kép

Missnya!
ha megkérdezted volna a kórházban, akkkor se biztos hogy okosabb lennél tõle, nekem a kórházban állandóan dícsérték Emmát, hogy eszik, alszik, nagyon jó baba. Aztán hazahoztuk és elkezdõdött a haddelhad, ami a 8. hétig volt a legszörnyûbb, de azért nyomokban még ma is tart. Nálunk az elsõ hetekben az volt a baj hogy éhes volt, sajnos a tejem nemvolt elég neki, utána meg hasfájós lett. Egyébként a hasfájósság 2 hetes kor körül alakul ki, úgyhogy nem hiszem hogy egyenlõre az lenne a baja Szilárdnak.

gyári bébiétel:

Emma szereti egyenlõre a gyárit is és a hazait is. De õ nem egy válogatós lány. Õ pl a sumetrolint is szerti, amit most szed. Pedig ánizs ízû. Néhaaztgondolom, mindegy neki csak follyon valami a szájába.Kép Azt egyébként nem hiszem, hogy tesznek a gyáriba valamit, amitõl jobban szeretik, ugyanúgy ahogy a kutyakajában sincs szerintem, vagy havan, akkor az én kutyám érzéketlen rá, mert egy falat kutyakajcsit se hajlandó megenni.Kép

Ma beszéltem a doktor nénivel, és holnap be akarja oltani Emmát. Pedig még mindíg vanneki esténként hõemelkedése. ugyhogy most már semmit sem értek, ha most már lehet hõemelkedéssel is oltani, akkor eddig miért nem lehetett? Kicsit félek a holnaptól, de hát túl kell elnni ezeken a fránya oltásokon. Annál is inkább mert jó lenne majd elkezdeni a babaúszást végre, meg április közepén lagziba megyünk, oda nem szívesen vinném "oltatlanul".

manó és Emma (20 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Pocok, Zulu!

Áruljátok már el nekem, hogy is megy a konditermes dolog?KépKép Mert én még soha nem voltam, de szeretnék... Az ember odamegy és? Nem szeretnék csapatos ugrabugrát, pont azért, mert egyénileg kéne edzésterv azt hiszem, hisz császár volt, szoptatok...
Olvastam valahol hogy ott a személyi edzö mennyibe kerül, de ez hogy értendö? Nem /alkalom vagy /óra volt az ár, hanem egy fix összeg.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Nincs vkinek veletlenul egy elado hordozokendoje?
Tudom, hogy nem ide illo tema, de titeket mar ismarlek. Kép
Koszi a segitseget,
Kakukkfu
Emma 7 es fel hetes
kakukkfu
 
 


Ildiko
Pesten meg sut a nap,kuldok egy keveset ,jo? : )))
Nekem is megvolt az almaimban hogy egy kreolboru barna haju babut szretnek.Gondolam Ok is lesz a dolog mert a ferjem felig deli volta miatt,de Alexnak olan hofer a bore mint a ho : ))))Persze igy is imadom ezerrel,bar a napon nem lesz konnyu dolga.

Mano
Igazad van az evessel kapcsolatban.Nekem is ugy eszik hogy csak akkor ha akarja,ha nem ehes annyira vagy ahogy nem jott be regebben a BEBA tapszer akkor csak lokdosi ki az uveget.Tenyelg minden hizas genetika.Van aki nem eszik megis hizik,van aki meg nagyon sokat eszik megsem latszik rajta,gondolom ez csecsemo korban is igy mukodhet.

Megyek ebedelni
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok

Ma voltunk az elsõ oltáson. Megnézték, megmérték a lyányt, minden ok, 6250 gramm. Remélem nem lesz lázas. Adtam neki egy fél germicidet, a dokinéni mondta, hogy délbe és este adjak neki. Most alszik a drágám.. Gergõt is sikerült nagy nehezen az ágyba juttatni, de õ még nem alszik, csak forgolódik és játszik. Majd mire elalszik, a Nóra akkor fog felkelni, nem tudnak egyszerrre aludni. Már menne oviba, de hetedikén mûtik, úgyhogy addik nem jár nehogy elkapjon vmit.

Na megyek, bevetem az anyai szigort, mert igy nem lesz alvás Kép

Kata és Nóra 10 hét
Katalin (fkata)
 


Sziasztok,

légyszi segítsen aki tud. Az unokatesómnak babája lesz és kérdezte, hogy melyik pelenka mennyibe kerül kb. De mi nem nagyon hasznalunk (Eddig minden méretb?l 1-1 csomag kellett) és hát nem is tudom.

Köszönöm.

Kíváncsi vagyok, most jók-e az ékezeteim... A férjem állítólag beállította.

most sietek, mert megyünk úszni.

macsek
macsek
 


Sziasztok!

Köszi a szíves fogadtatást. Sajna még nem nagyon tudtam olvasgatni titeket, szinte csak azt olvastam el, amit nekem írtatok a tanácsok végett. Az éjszakánk nagyon fárasztó volt, sírás-sírás-sírás. Csak a cicin nyugodott meg, de csak elaltatta rajta magát. Hajnal tájban már 2-3 órát aludt. Sajna az éjszakával nem lett vége a sírásnak, mert ma is ez megy egész nap. Kép Néha a sírást követõen van egy nagy trotty a pelusba, és ilyenkor mintha megkönnyebülne, de ez is átmeneti. Most is csak egy kicsit bobiskolt el.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz, vele együtt sírok, mert szörnyû látni, hogy szenved, gondolom az én feszültségem sem tesz neki jót.

myssnia+szilár
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Szia Myssnia!

Eloszor is gratulalok Szilardhoz. Batoritani szeretnelek, hogy nalunk is ez volt, en is egyutt sirtam vele az elejen. Volt, hogy felhivtam Papat, hogy jojjon haza gyorsan, mert nem tudom, mit csinaljak. Most igy utolag latom, hogy miota en nyugisabb vagyok, o is kevesebbet sir, vagy en dolgozom mar fol maskeppen.
Az is igaz, hogy a 6. het vizvalaszto.
Sok turelmet,
Kakukkfu
Emma 7 es fel hetes
kakukkfu
 
 


Kakkukfû, többiek!
Köszi a választ!
És mit lehet tenni vele? Babusgatás használhat? Bocsi, ha hülyeségeket kérdezek.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssnia!

Nyugi, nyugi, nyugi!!!!
Küldök neked sok:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Neki nagyon szokatlan lehet idekint, ahol hideg van, nincs mindig tele a pocija, zajok és fények vannak.
Tegyél félre mindent, és babázz!Kép
Ha ugy nyugszik meg, vedd föl, segithet egy hordozókendö is, tedd babakocsiba, tologasd (ha a lakásban van helyed rá), vagy fektesd a hasadra, az sem baj, ha a szopi kell neki sokszor, bujjatok össze, ha anyázzon!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Én nem tudom ma mi van de nagyon nyügös s kisfiam, szinte enni is alig akar.

Kata: Nektek nem vált be a Beba tápszer? Lehet, hogy a kicsinek se jó úgy vettem észre, hogy székrekedést is csinál nála, a védõnõ azt mondta, hogy nem baj az 5nap, de szerintem a tápszertõl van nála, tudsz nekem valami jót mondani? Nálatok mi volt a próbléma a tápszerrel?

Holnapután megyek az orvoshoz mert akkor kapja meg õ is az elsõ oltást kérek neki valami másik tápszert.
Remélem tud adni valami másféle tápszert is.

Még egy kérdés: Aki tápszert ad a babájának az milyet ad van olyan ami helyre állítja megint a kakit?

Kakukk: Küldtem emailt. Sikerült felteni a képet?

Kösz a segítséget
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok Lanyok,
Most nem olvasok vissza, mert Lili nagyon nyugos, visit, es meg almaban is sir (ha eppen alszik). Ugyanis delelott kapta meg a kethonapos oltasat. A kis combja bedagadt es nagyon voros. Bekentuk a kremmel, amit a doki felirt, borogatjuk...volt valakinek hasonlo tapasztalata? Mikor mulik el szegenykemnek? Esetleg van valakinek valami jo kis receptje, hogy ilyenkor hogyan lehet gyorsabban elmulasztani a fajdalmat?
Segitsetek!!! Kép

gomb es Lili (8 het)
gombolyu
 
 


Andy78,
Most olvasom, hogy Ti is most kapjatok az elso oltast. Vigyel magaddal egy kis zsebkendot, es mar ott borogasd be a csemeted labat. A noveremnek mindig egybol ezt javasolta a doki. Nagyon tud fajni a bebiknek, ha bedagad. Lili meg a cicit sem fogadja el Kép, pedig ilyen meg soha nem volt.

gomb
gombolyu
 
 


Myssnia!

Vsak ido kerdese. Mikor a kezedben van, es ugy is sir, valts gyakran poziciot.
Nekem pl nagyon bevalt, hogy szemben fekszik hason rajtam, en ulok. (lehet, hogy erthetetlen...) Ilyenkor ringatom es cumit adok a szajaba. Tudom, hogy ez nem tul jo, de az elejetol fogva megnyugtatja. Igy konnyen el is alszik.
En sokat is enekelek neki. Eloszor gyorsabbakat, aztan egyre lassabbakat, es igy is elalszik.

Andy!

Meg nem kaptam meg. Mindig sok ido kell, hogy aterjen a mail. Nem ertem miert.

Lanyok!

Lehet fogaszaton erzestelenito injekciot kerni? Nem megy at a tejbe?

Udv
Kakukkfu, Emma
kakukkfu
 
 


Sziasztok
Mano
aban igazad van hogy a hizás genetikai adotság de azért van amikor nem lehet anyiban hagyni hogy nem éhes én legalábis nem hagyom anyiban mert az igaz hogy se én se a párom nem voltunk elhizva gyerekorunkba de engem nagyon zavart hogy nem evet rendesen és nem hizott semmit .de most már hizik szerencsére Kép

Sasha
irigylem gabika sulyát Kép

Macsek
az ékezeteid jokKép a Pelenkák árai különbözöek a PEMPÖRS oriáscsomagosa újszülötekre 3100ft körül van a libero is ennyi körülbelül mi nekünk ezek váltak be ezenkivül probáltuk a Helen harpelt is az ugyan olcsobb 2500ft a oriás csomagosa de nekünk nem vált be mert petike mindig kipisilt belöle ,de anyiféle pelenka van anyiféle áral .mi pelenkát mindig a tescoban vagy az auchanban veszük mert ott olcsobb .

Missyina
NYUGI mert ha idegeskedc azal ártasz a tejtermelésnek is nyugodj meg. inkább én is küldök sok mosolyt KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép ÉS NE SIRJ .

DJeszter
boldog hófordulot Kép

Fkata
hogy viseli az oltást a lányod ?

Lányok
petike megint hizott most délben 6550 volt és végre megkapta az 5hónapos oltását is Kép most itt alszik meletem miután kapot 1 kupot és megevet egy üveg almás csirkét ebédre Kép .képzejétek mostmár alig akarja beveni a vitamin koktélját petike apja mindig közelharcot viv vele miközben én lefogom a két kezét Kép alapjáraton is nehéz neki beadni bármiféle kanalas dolgot mert öröké jár a keze és hadonászik de mostmár néha be is csukja a száját vagy elforditja a fejét .

Pusz csics és petike
csics
 
 


Sziasztok!

Kataa!

Hát a napon tényleg nehéz dolga lesz, de a lányok nagyon szeretik a szép kék szemú fiúkat.KépKépKép

Myssnia!

Én is végig bõgtem az elsõ néhány hetet, nyugalom.Kép Így utólag persze könnyû mondani. Nálunk sajnos egyedül az jött be, hogy az ölemben volt Emma, csak akkor volt csendben egy ideig, ott is aludt. Kb 8 hétig szinte folyamatosan. Aztán éjjel már le tudtam tenni aludni egyszer csak, és aztán fokozatosan könnyebb egyre a dolog. Sajnos csak az idõ segíthet. Neked akkor is sír Szilárd ha ölben van? Biztos hogy elég neki a kajcsi? Mert már hallottam itt lányoktól olyat hogy az elsõ 1 hétben szinte folyamatosan cicin volt a baba, hogy beinduljon a megfelelõ tejtermelés. De van aki errõl biztos többet tud neked mondani.Én ezt sajnos nem bírtam idegileg, és a végén tápszer lett a dologból, mert úgy derült ki hogy kevés a kajcsi, hogy ha teát adtam neki, akkor mindíg megnyugodott, így egyszer kiváncsiságból kifejtem a tejet és kevés volt, én meg teljesen ki voltam borulva és a 24 órás szoptatást nem bírta.Kép Azóta már nagyon bánom.(

Andy!

Sajnos olyan táp nincs, azért még próbálj ki néhányat, de nem valószínû sajnos javulás. Mi 3 félét próbáltunk, Nutrilon, Beba és Humana, sajnos 12 hetes koráig mind székrekedést okozott, pedig Emma eleinte csak estére kapott tápot, és még jó ideig felesben kapta az anyatejjel.

Gömb!

A 2 hónapos oltás ilyen, nekem elõre szolt a doktornõ hogy megfigyelték hogy sírósak tõle a babák. Mikor Emma megkapta le se tudtam tenni, csak az ölemben volt hajlandó lenni, és ha csak megmozdultam sikítozott. Én kenguruban magamra kötöttem. Este felé már semmi baja se volt.Kép Germicid C-t adtál neki?

Manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


andy
persze hogy tud adni másik tápszert kérd meg hogy irjon fel másfélét mert székrekedést csinál a babádnak .

Gömb
sajna nem tudok receptet rá én csak borogatam igaz csak a 3hónapos oltástol kezdve mert atol már petike lába is bedagadt no meg a kup is kelet megelözés kép és vigyázok-vigyáztam hogy ne nyomjam meg az oltás helyét mikor oltöztetem .

Csics és Petike
csics
 
 


Mano
akor ez alkat kérdése mert petikének nem volt szorulása a bebátol se a nutriliontol a Humánátol volt csak pocakfájás .de most mutkor azt kapot megint és nem fájt töle a hasa ki érti ezt .

na mostmár tényleg befogom a csörömet mert csak magamal fogok a végén beszélni Kép

csics és petike Kép
csics
 
 


Macsek
Mi DM-es babylove-t hasznalunuk annak 41 ft darabja a Newborn +3-6kg+6-9 kg egyarant.En nagyon meg vagyok elegedve vele.Anno nekem Pocok ajalotta : ))))

Mussnia
A lanyok mar adtak eleg tanacsot,szerintem probalj meg Te is egy kicsit aludni ugy hogy rabizod apara vagy a segito nagyira a babat egy ket orara.Utan mindent maskepp fogsz latni hidd el.
Igen az eleje igen nehez.Nek msi az volt pedig Alex nem volt siros baba csak nem volt eleg tej + az ilyenkor szokasos depi is bejatszott.Par het es vege.
Igen mindenfajta babausgatas hasznalhat de talan a borkontaktus a legjobb ilyenkor.

Andy78
Nekunk az votla baj hogy megallt kb 8 hetesen 120/adagnal es nem akart tobbet enni,hizni hizott de feltem hogy nem eleg a folyadek.A vegen mar csak hisztizett ha nyatej utan ezt kapott.Talan azert mert mi kapunk a gyujtobol tejet ami kb 4 napra eleg a hetbol a tobbin eszik tapszert.Ugyhogy persze hogy jobban izlett neki a tej.
De erdekes mert O az elejetol fogva mikor meg eleg volt neki a cici csak 2-3 naponkent volt kaki.Talan O ilyen es nem is szenvedett soha emiatt ezert nem aggodtam,csak kb a 4 napon adtam neki nehanyszor szololet Mano tanacsara.Aztan most egy hete kaptuk az Aptamil Milupa tapszert,ezt bar budu de megeszik belole egyszrre 170-et is a szopi utan ami kb 20 ml lehet.
Szerintem nincs olyan tapszer ami jo szekrekedesre,leglabbis a dokim nem akart ez miatt valtani: ((((
De mara 2 naponkent van kaki szolole nelkul is,foglamam sincs talan felnott a feladathoz ; )))))

Gomb
Nekunk is ugyanez volt a 2 es 3 honaposnal is: )a 4 nel mar nem viszont ott meg hoemelkedese volt.
Holnapra mar kutya baja ,hidd el.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Koszi Mano, azota ugy tunik, hogy jobban van, bar alszik...de nem riad fel percenkent egy-egy visitasra. Remelem, estere el is felejti az egeszet.
Mi az a Germicid C?

Csics,
Azt hiszem, a kovetkezo oltasra mar en is jobban keszulok.

Myssnia,
Udv itt Kép
Sajnos ezt az atmeneti idot at kell veszelni valahogy. A legrosszabb ilyenkor, hogy tehetetlennek erzi magat az ember. A faradtsag pedig meg turelmetlenne is teszi. Neha probald meg Apa kezebe adni a csoppseget, hogy Te is pihenj egy kicsit. Az, hogy Szilardnak hogy a legjobb, azt kozosen kell kitapasztalnotok. De nemsoka mar csak mult ido lesz ez az idoszak.
Kitartas!

...remelem, este sikerul majd vegig ragnom magam az olvasnivalokon...

pusz,

gomb
gombolyu
 
 


Csics!

Folyékony a vitaminja? Mert ha igen akkor kanál helyett próbáljátok meg fecskendövel beadni (lehet kapni a ygógyszertárban 2, 5 és 10 ml-eset is). Ez folyékony gyógyszer beadásához is hasznos lehet (sokkal pontosabban lehet kimérni az adagot), ugyhogy érdemes 2-3 darabot egyébként is venni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


...ja es szegeny gyereket 1/2 10-kor raktam utoljara tisztaba, a szuri elott...eddig azert nem csereltem pelust, mert nem akartam fajdalmat okozni neki, most pedig viszonylag nyugodtan alszik. Mondjuk ez meg mindig csak 7 es fel ora. Van ugy, hogy ejszaka egyfolytaban alszik 8-9 orat, ugyhogy biztos kibirja.

gomb
gombolyu
 
 


Sziasztok!

Hosszú leszek, mert ez 2nap termése.
Hazaértünk szokásos utcai túránkról, és még mindig egy csomó hó van, még jó, hogy terepgumis babakocsit vettem, mert bolygókerekessel nem tudom mit csináltam volna a hóban. Zsófi ma 2 órát aludt, nem viszi túlzásba, de a lényeg az , hogy éjszaka alszik, persze megszakítással! Én sem voltam alvós, az óvodában is kínlódtam, anyukám szerint itthon sem aludtam délután már 2 éves koromban, inkább meztelenre vetkõztem unalmamban.

szemszín: A párom szinte egész rokonsága kék szemû, az én családom pedig barna. Én kéket szeretnék, de ha várunk egy pár hónapot hamarosan kiderül.

Beszti,
Nagyon jó lett a táblázat!
A Mérei könyvben nagyon sok érdekes dolog van, én most a szopóreflex váltakozását figyelem Zsófin. Amikor éhes nem a szája jár, hanem olyan hangokat ad ki, hogy öhöhKép
Lányok, szerintem ez is nagyon érdekes: „ A 17-18 naptól fogva már nem is kell a gyerek ajkát megérinteni, elegendõ olyan testhelyzetbe hozni, amilyenben etetni szokták….. 7 hetes gyereket az anyja függöny mögül kinyúlva a karjára vett és szopási testtartási helyzetbe hozott úgy, hogy a gyerek se a mellet, se az anyját nem láthatta, a testtartás elegendõ volt a szopó mozgás kiváltásához. A 10-12. héten ismét módosul a táplálkozási reflex feltételrendszere. Ekkor már az anyamell látványa önmagában elegendõ ahhoz, hogy a szopó mozgás meginduljon.1-2 héttel késõbb már amíg a gyerek nem látja a mellet nem végez szopó mozgást.”
Nagyon jó könyv, ajánlom mindenkinek.

Norka,
Gratulálok Jázminhoz, nagyon szép neve van, tetszik!!!!KépÉN is gondolkoztam ezen a néven, mert jól passzol a vezetéknévhez is.

Myssnia,
Szia, gratulálok Képhogy szalad az idõ. Kitartás!!!, túl leszel ezeken a napokon, Zsófi nagyon jó kislány volt, szinte aludt, nem nagyon sírt hetekig, és én mégis bõgtem, mert fáradt voltam, lehet hogy késõbb nyugisabb lesz Szilárd. Türelem,ciciztesd sokat, akkor biztosan megnyugszik.

Csics,Kép
Ok, akkor tudod milyet vettem. KÉpzeld Zsófit teljesen elbûvöli ez a babatornáztató, képes 20-30 percig elnézelõdni, és ütögetni a plüssállatokat, és oldalt a csörgõket.

Panda,
Neked végre egy jó átalvós éjszakát kívánok, mert úgylátom rádfér. Egy picurral sem könnyû, na de kettõvel!!!

Kataa,
Nekem is az ajó anyóséknál, hogy kényeztetnek rendesenKép, és nem is bánom. Sajna már nagyon rég voltam náluk, vidéken laknak a Tiszánál, nagyon szép kis város, szeretek oda járni, csak hát 110km, és Zsófi még túl pici, de majd áprilisban szerintem beindulunk


Ildikó,
Ma én is csirkét csináltam.Kép Combokat mustárosan és grillezve. nyam-nyam pedig nem vagyok nagy húsevõ

Gumicukor, Manó
tampi , hát igen, állítólag nem is szabad akkor tampit használni, ha nincs meg a megfelelõ mennyiségû folyadék amit felszívjon, mert ott belül megsérthet valamit.

Manó,
A lányok és a nénik is szeretik a szép kékszemû bácsikat. Az én férjem is kék szemû, barna szemû párt el sem tudtam volna képzelni magamnak, és imádom a szemét többekközött.
Mi az a germicid C?
Zsófi jövõhéten kapja a 3hós oltását, ez rosszabb mint a 2hós? ( Szerencséer egy kicsit sírt tõle Zsófi de más baja nem volt a szuritól )
Az volt a jó, hogy cicizés elõtt jött a doktornéni, és szuri után meg tudtam nyugtatni cicivel amin elaludt, persze pancsi után meg sírt 1 óra hosszát.

Macsek,
Szerintem a Pampers newborn elég jó, az 56db-os csomag 1700 Ft volt. Zsófi 3500 grammal született és 3 csomaggal használtam el. Jó nagy rácsos belül, így a kaki nem bántja a pici popsiját. A MIni és Midi pelenkából már nem olyan jó a Pampers, a combgumija jó,csak hátul kifolyik a kaki, és pisiszagú tõle a gyerkõc. Az új Huggies standardot és Liberot használok, ezek 74 db-os csomagban 3100 Ft körül vannak. Derékrészük gumirozott. Ez mind TESCO ár. mert itt olcsóbb, úgy ahogy Csics írta.

tejleadó reflex: érdekes nálam az elején hetekig nem volt csak mostanság, de nagyon

Most úgy néz ki, hogy mégsem jött meg, 2napig volt valami minimális mensi aztán kész végeKép

na megyek

pusz

Brokkoli és a 12 hetes Zsófi
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Hamár elaludt Zsófi megnéztem 1-2 profilet.

Ildikó,
Tünemény a kislányod, nagyon szép!!!Kép

Kakukkfû,
Emma is nagyon szép!!Kép

Csics,
Édes Petike ahogy alszikKép hát igen õk szinte bármilyen pózban képesek elaludni.

na megyek mert vlmit hallok a másik szobából

Brokkoli
brokkoli
 
 


Gömb
Nekünk ue. volt. hidegvizes borogatás. cserélgettem, két óra alatt lement

Germicid c
A dokinõnk 6 kilóig csak a sima germicid tablettát javasolja, ami egyébként ugynúgy lázcsillapító, viszont nyugtató nincs benne, recept nélkül kahtaó, felet kell adni. A germicid C-t receptre adják, de csak 6 kiló felett (tudom, h más sokik nem, mert néhány ismerõsöm is mindig azt adott a babunak)

Kakukkfû
szerintem lehet, én terhesség alatt is kaptam

bringa és hanka
bringa
 
 


Sziasztok!

Gömb
Az én fiam is így reagált a 2 hónapos oltásra, nagyon sírt és a cicit se akarta elfogadni egy órán keresztül. Borogatás és Germicid C kúp segített. A kúp lázcsillapító és nyugtató is, fél elég belõle. este nézzétek a lázát, nehogy éjszaka menjen fel. 39-ig elég a kúp, de azt csak 8 óránként lehet beadni. Afelett esetleg hütõfürdõ. De biztos már jobban van a kislányod, holnapra pedig tényleg el is felejti a szurit!

Myssnia
Kitartás és csatlakozom az elõttem szólókhoz. Hidd el az elsõ pár hét tényleg kicsit nehéz, de utána olyan kis tündériek lesznek a manók. Én is bõgtem állandóan, nekünk is a hasunkon, illetve vállunkon nyugodott meg a gyerkõc.
Mondjuk nálam is bejátszott a kevés tejcsi, de ha ciciztek sokat, nem lesz ilyen gond. Sajna akkor még én nem tudtam babanetezni és segítséget kérni.
Szóval kitartás és gratula a babához.

pusz
Judy & Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Gömb
A germicid c kúp, láz esetére. Mi is most kaptuk meg a kéthónapos oltást és nekünk mondta is a dokinõ, hogy adjak neki egy felet délben és este. Nem is volt idáig semmi gond az oltás miatt, nem volt nyûgösebb vagy ilyesmi.

Csics
Úgy tûnik átvészeljük, (kop-kop) aludt egy jót du-án, néha felsírt álmában, ezt nem szokta lehet, hogy az oltástól volt.

Panda
Gratula Ádám fogacskáihoz, nem aprózza el Kép

Zsuzsa
Jobban vagy már?

FKata
Katalin (fkata)
 


Sziasztok!

Én is csatlakozom a csak gyári kaját evõ babák anyukáihozKép! Remélem, azért elõbb-utóbb meg fogja enni az én fõztömet is!

Kakukkfû!
Ha tudsz varrni, felesleges venni! A férjem épp a múlt héten vett az unokatesójának, 6800 Ft volt, és az egész egy kb. 80cm X 5m lenvászon csík. Csak be kell szegni az anyagot, még szabni sem kell. Szerintem nem éri meg az árát, de ez az én véleményem, nem akarok antireklámot csinálni. Ha akarod, lefénymásolom a kötözési módokat, és elküldöm. (Remélem, ez nem törvénybe ütközõ!Kép)

Ma Ádám jó sokat aludt napközben, délelõtt 2 órát, délután másfelet. Bezzeg éjszaka sosem alszik ennyit egyhuzambanKép!

Myssnia!
Én emlékszem, az elsõ napokban Ádám is rengeteget sírt. mikor ilyen idõs volt, mi még a kórházban voltunk. Egyszer már nem bírtam tovább, tényleg nem tudtam vele mit csinálni, sehogy sem volt jó neki, és kétségbeesésemben már mentem a csecsemõs nõvérhez, hogy segítsen. Csak annyit mondott, hogy szoptassam meg. Hába mondtam, hogy egész nap szopik, meg ringatom, szerinte akkor is ez a megoldás. Igaza lett...
Belövellt már a tejed? Mert nekem mindkét alkalommal csak a 6. nap körül tudtak mérhetõ mennyiséget szopni a gyerkõcök, addig sokat sírtak, hiába ettek szinte folyamatosan. Utána megoldódott a helyzet.
Kitartás!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Bringa
Nagyon ügyes Hanna, hogy ilyen hamar felállt.

Macsek
Ti hova jártok úszni?
Szerintem álljatok meg mikor szoptatsz mert nagyon veszélyes. Inkább érjetek oda valahova késõbb mint, hogy baj legyen.


Tüni
De jó!!! Az tényleg felettünk van egy utcával. Nekünk ott van a garázsunk is. Én is benne vagyok, hogy találkozzunk. Megadom a telefonszámomat: 367-2217 Te is szoktál hozzá jönni? Nekik nincs internetük? Az az egy hónap korkülönbség az semmi. Akkor tudnánk közös programokat csinálni és nyáron mehetnénk együtt a játszótérre.

Kataa
A Petra is alszik este 20-tól másnap 7-ig az 11 óra csak hát én nem fekszem le nyolckor csak 23-24 körül. Reggel még tudnék aludni de akkor meg már õ nem álmos. Vergõdök még egy kicsit 8-ig és felkelek, õ viszont egy óra múlva újra elalszik de én ekkor már nem fekszem vissza.

Dió
Ne is változtassál a napirendjén. Mikor a Petra kisebb volt akkor õ is nagyon sokat aludt de és du is 2-3 órát. Ilyenkor én sem mentem sehova mert ha elmentem akkor nem tudott nyugodtan aludni és mindig nyügõs volt. Szerintem várjál és ez majd úgyis változni fog. Lerövidülnek az alvási idõk.

Djeszter
Nem semmi ez a csajszi. Tényleg az ilyen minek szül? Nekem is van egy barátnõm õ is mindig lepasszolja a kislányát és bemegy a Duna Plazába flangálni kifestve-kifenve a gyerek meg otthon van. Hát vannak ilyenek.
Boldog hófordulót Daninak!

Ági és Petra
petra2
 
 


Sziasztok!

Csics,
nagyon édes a kis ÁlomszusziKép!

Beszti,
én a Duna Plazába vettem egy kedvezményes bérletet, 10-15-ig lehet vele menni. Ez egyéni, csoportosra még nem mertem benevezni, gyakorlatilag konditeremhasználat, lehet izmozni meg mindenféle csodagépeken sínylõdniKép. Személyi edzõt úgy kértem, hogy ír egy edzéstervet, egy pár alkalmat együtt küzdünk, aztán csinálom egyedül. És ha úgy érzem, már többet is bírnék, akkor iratok új edzéstervet. Piszkos anyagiak: bérlet 6000Ft/10 alkalom (idõkorlát nincs, tehát akár 5 órát is kínozhatod magad) személyi edzõ 2500/alkalom, vagy 25000/hó.

Germicid C:
én is úgy tudom, hogy a piciknek jobb a sima Germicid.
Holnap Annalány is szurit kapKép.

na most elvágtatok fürdetni, aztán még jövök
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Myssnia,
Gratulálok SziládhozKép! Látom a többiek már egy csomó jó tanáccsal elláttak a sírással kapcsolatban. Viszont tudom nehéz, de meg kell tanulni azt, hogyha a pici sír, te nyugodt maradj, mert különben õ is nyugtalan marad. Csak egy ötlet: ha pár hét múlva is marad ez az állapot, akkor esetleg megpróbálhatnátok majd a babamasszázst.

Beszti,
BeetetõKép. Jó ötlet a párodtól ez a keverés.
A tejleadó reflexet én is ugyanúgy érzem most is mint az elején, semmit sem enyhült.

Szemszín:
Nálunk is érdekes a helyzet, mert nekem barna a páromnak kékes, Lilinek meg zöldes.

Rzsuzsa,
Szerintem inkább az õszibarackot próbáljátok meg.

Csics,
Cukros bébikaját nem veszek, így ez az ok kilõveKép.
Hogy van Petike? Aranyos a képen.

Panda,
Gratula a fogakhoz, ez hihetetlen 1 hét alatt 5Kép!

Kakukkfû,
Lehet kérni a fogászaton érzéstelenítõt és is nemrég kérdeztem meg a dokimat.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


ÁgiKép

Megadtam a barátnõmnek a számodat, majd fog hívni. Egyébként Aradi Fatimének hívják. Sajnos nem nagyon tudok menni hozzájuk, mert nem Bp-en lakom, kocsink nincs, Gergõ pedig még kicsi az utazáshoz. De ha jobb idõ lesz meglátogatom õket, és akkor találkozhatnánk.

Képzeljétek, a páromnak ki kellett mennie Horvátországba szombatig. Ez csak tegnap késõ este derült ki, ma reggel meg már indultak is. Elég nehéz lesz ez a néhány nap nélküle. Nálunk Õ szokott fürdetni, én eddig kb. 3-4-szer fürdettem csak, úgyhogy kicsit félek tõle. A legrosszabb az, hogy pénteken kell mennem vizsgázni, és eddig úgy volt, hogy Õ marad itthon addig Gergõvel. Most beszerveztem a hugomat, de õt sajnos nem igazán ismeri. Maga a vizsga csak kb. 1 órás, de mivel nem Bp-en lakom ezért az oda-vissza út min. 3 óra. Szóval egy etetés mindenképpen üvegbõl lesz. Remélem, elfogadja, mert nem evett még üvegbõl. Mindössze kétszer próbáltuk, elég kevés sikerrel. Szerintetek itthon merjem így hagyni?

Üdv
Tüni és a ma 8 hetes Gergõ
tüni
 
 


Sziasztok
Mindenkinek köszi a féléves gratulációkat. Kép

zsuzsa
dejó, h megvagytok! Örülök, h minden ok lett már a pocival. Hogyan kaptál mellgyuszit? Én azt hittem, azt csak korábban lehet kapni (naiv-naiv-naivKép

Myssina
Nálam az jött be, hogy jó meleget csináltam a szobában, s levetkõztettem a babut, majd én is levetõztem föntrõl, s rámtettem, ott megnyugodott ált. És tényleg folyamatosan szopizott.

Tüni
Mindenki másképp gondolkodik, de én 8 hetesen biztos nem tudtam volna elutazni mellõle. Mi van, ha késik a busz? És ha tényleg nem fogadja el üvegbõl? vagy végig bömböl s téged felhív a hugod, hogyan fogsz levizsgázni?
Majd biztosan érvel a másik oldal is Kép, azaz, tényleg babája és mamája válogatja. Én különben is betegesen ragaszkodom hozzá, ilyen szempontból, mert tényleg nem nagyon tudom otthagyni senkinek még 3 órára se Kép (jelen pillantaban még el sem tudom képzelni, h egyszer majd a nagyinál alszik meg ilyenek, pedig hát az is természetes Kép

bringa és hanka
bringa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?