Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsának és Judynak:
Kép
Talán így is kivitelezhetõ egyedül Kép
Menta
menta
 
 


Hello Kép

Ujfennt a segitsegetek kernem !

Adam baba most harom honapos es a valtozatossag kedveert ujra gondjaink vannak a szopival Kép

Nehany hetig megint ment minden normalisan majd ujra elkezdte tepkedni, kikopni a cicit s utanna bombol. Megfogadtam a tanacsaitokat s elkezdtem ketorankent szoptatni ket napig(amugy harom orankent evett, ejjel akar 6-7 ora szunettel is).Ettol ugyan ereztem , hogy a melleim ujra feszulnek de a problema nem valtozott. Adam minden alkalommal eszik kb 5 percet utanna elkezdi huzogatni, tepkedni a cicit, kikopi, ordit majd vadul keresi.Ha visszateszem sziv egyet majd ujra duhosen ordit.Ha sikerul megnyugtatnom ujra visszatennem akkor sziv nehanyat-hallom, hogy nyel, tehat gondolom en van mit szivnia- utanna kezdodik elolrol.Probaltam bofiztetni, visszatenni nem segitett.Ha leveszem a cicirol keservesen ordit s annyira felhergeli magat hogy alig kap levegot ket orditas kozben.Megprobaltam attenni a masik cicire, ami tuti tele van de ket szivas utan ugyanez a cirkusz.
Legyszi adjatok valami otletet mert kezdem feladni ...lassan harmadik hete megy ez a balhe minden kaja utan.Ja es ha nem teszem vissza, akkor ordit egy darabig majd megnyugszik mintha mi sem tortent volna. Egyebkent jokedvu, mosolygos baba, szepen gyarapszik (kb.210 grammot hetente).

Van valami otletetek mit lehet ilyenkor tenni???????

koszi elore is
ketsegbeesett kamelia
kamelia
 


Kamélia!
Lehet, teljesen rossz felé tapogatózom, de nem lehet, hogy valami szag zavarja?
Mit tudom én, az öblítődé, a tusfürdőé, vagy ha valamivel lemosod a melled, azé?
Talán BMártinak volt olyan problémája, hogy a hidegsterilizáló folyadék szaga miatt (amivel a mellszívót fertőtlenítette) cirkuszolt szopi közben a kisfia.

Erre az egészre rájátszhat még az is, hogy te egyre idegesebb vagy, és ezt a babók nagyon pontosan érzik.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 

 
 

Kamélia!

Hihetetlen, hát minden baba átesik ezen?!
Az én fiam 3 hónaposan ugyanezt csinálta. Én végül arra jutottam, hogy nem is éhes igazán... Miután lenyugodtam (1 hónap alatt), és nem erõltettem, elmúlt. Szóval, ha egyébként minden ok. (pelusok, jókedv), akkor nem kell izgulnod!

Anita
anita9
 
 


Kamélia! Szoktatok a babádnak cumisüvegbõl adni valamit, vagy csak játszócumit?
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Valamikor mintha lett volna szo rola, de nem talaltam meg, hatha valaki emlekszik: van a jobb mellbimbomon, a mellbimbom alatt egy dudor fele. Ez valami elzarodas? Nem faj, de mintha nagyobb lenne...Mintha azt irta volna valaki, hogy felszurjak egy tuvel? Vagy ne foglalkozzak vele? A tej mennyiseget es kijovetelet ha nem gatolja...

Koszi:

Kati
katkamano
 
 


Mert cumi-mellbimbó zavarnk is lehetnek ezek a tünetei.
M.
menta
 
 


Sziasztok,

Borcsa,
En direkt nem mosom a mellem semmi massal csak tiszta vizzel.Meg ha zuhanyzom akkor is figyelek ra ne keruljon veletlenul sem tusfurdo ra stb.

Anita,
Koszi Kép JO tudni, hogy van ilyen mas babaval is. Akkor meg van remeny...

Menta,
Neha kapott cumibol lefejt anyatejet (kb.egy honapja max.3 -szor). Egyebkent nagy cumis-jatszocumi- de egy honapos koratol cumizik es ez a problema csak ket honapos kora utan jelentkezett.

koszi
kamelia
kamelia
 


Sziasztok!

Megint a segítségeteket kérném. Amikor a lányomat szültem (2000.), még csak a Garmastan volt forgalomban, de azóta láttam, hogy vannak új kenõcsök is. Van valakinek összehasonlítási alapja, aki esetleg többet is kipróbált? Melyiket érdemes venni? Meg láttam v.mi törlõkendõt is kimondottan szoptatás elõttre vagy utánra. Azt érdemes venni?
Elõre is köszi.
Juli
rjuli
 
 


Szia Juli,
nekem nagyon jó volt a kendõ, azóta is használom, ha túl száraz a bõr a mellemen, jól hidratálja.
A Bepanthent is ajánlják, ez popsikenõcs is, oda használjuk, nagyon jó, egyébként a bõrgyógyásznénim ajánlotta.
De a legjobb a baba nyála, és az anyatej, meg a szellõztetés, ez valóban nagyon hatásos, és ingyen van.Kép


Zsuzsa,
olvasd el ezt a cikket. Nagyon aranyos és tanulságos is:
[url=http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0203/0203_06.htm" TARGET="_top]http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0203/0203_06.htm[/url]
Fõleg a Volt egyszer egy baba címût. Kép

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Kamélia!

És ilyenkor nyûglõdés után a játszócumit elfogadja???
Anno a kisebbik fiam volt ilyen. Még az is volt, hogy dõlt a tej, ez is zavarhatta. MIndenesetre bepipultam rá, hogy a játszócumi jó neki, a mellem nem, és drasztikusan cumi elvonásban részesítettem. Bejött! Õ sem akkor kezdte a játszócumit, hanem már egy-két hónappal elõtte. (Ezzel együtt a nagyfiam végig cumis volt és sose zavarta) Ja, és ha jól emlékszem, akkor õ olyan 5 hónapos kor körül volt. Lehet, hogy semmi köze hozzá, de ha a komfortszopiját nem tudja kielégíteni a jástszócumival, akkor sokkal jobbak az esélyeid, hogy akarjon ellenni a cicin.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Kamelia,

Szerintem ha szopi után csinálja,akkor már nem igazán éhes, és lehet hogy csak egy kis ringatásra,ölelésre vágyik.

Zsófi is szokta ezt csinálni, akkor is amikor a kaki bántja a pocakját, v. ha már nem éhes. Én is próbáltam még betuszkolni a szájába a cicit,de annál jobban üvöltött, és rájöttem nem is éhes, kicsit megbüfiztettem, sétálgattam vele, utána megnyugodott és elaludt.

Szerintem próbáld ki, hátha.....

Juli,
Én Garmastan-t használtam nekem nagyon bejött. Nem használok semmilyen cicitörlõ kendõt, este víz,kicsi babaolaj, mert száraz ( bimbót nem )és ennyi.Zsófinak nem volt szájpenésze, semmi gondja szerencsére.

pusz

Brokkoli és Zsófi ( 11 hetes )
brokkoli
 
 


Szia Kamélia!
Kisfiam most 15 hetes, nálunk ugyanezek a tünetek voltak, mint nálatok.Én is kb. 3 óránként etettem, aztán nagy nehezen én is rájöttem, hohy 3 óra múlva nem igazán éhes, úgyhogy mi mostmár 4 óránként eszünk és így nincs hiszti, mert nem éhes.Nálunk is volt, hogy annyira sírt, hogy már kúpot adtam neki, mert azt hittem fáj vmije.Kép
Kriszinél kb.3 hétig volt, hogy minden szopi közben hisztizett, persze én is azt hittem, hogy kevés a tejci, de most már tudom, hogy nem az volt a baj.Mostanában is elõ szokta adni a hisztit, de már ritkábban és fõleg este, amikor már fáradt és nincs türelme szopizni.Ilyenkor fölösleges erõltetni, én is sokszor próbáltam, de attól csak még jobban feldühödött.Tudják õk mennyi tejcsire van szükségük, ha éhesek, úgyis szólnak.Én is rengeteget parázok a szopi miatt, ezen szerintem mindenki átesik, csak nyugi!Kép
üdv
vivien
 
 


Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni? Azt a leírást keresem, /már egyszer kinyomtattam innen a babanet társalgóból, de nem emlékszem, pontosan honnan/ amiben benne van hogy mit ehetnek és mit nem a szoptatós anyukák. Sajnos nem nekem kell, az egyik barátnõmnek, aki hamarosan szülni fog és e-mailban szeretném neki elküldeni.
Ha meg tudnátok mondani hol találom, melyik topikban, nagyon megköszönném.

Ja, és még annyit, hogy jó ez a topik, ha én is hamarabb rátalálok a babanetre, akkor most biztosan nem tápszert enne a babámKép

Üdv. Ildikó
ildikó
 
 


Névtelen
 


Köszi Áfonya!
De ari vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Kép Kép Kép

Ildikó
ildikó
 
 


Sziasztok!

Nalunk is uj gond merult felKép A bal mellem a rosszabb cici, altalaban azzal kezdem a szopit. Ekkor ugyanazt csinalja, amit Kamelia is leirt, par perc utan rangatja, kikopi, hisztizik. Visszaszuszakolom a szajaba, ugyanez. Poziciot valtunk parszor, par perc utan minden pozicioban ezt csinalja. Megunom, atrakom masik cicire, amin bekesen szopizik akar fel orat is. Ma megprobaltam, hogy amint levettem bal cicirol a gyerkocot, nekiestem az Aventtel. Hat alig jott eloszor valami, majd par perc fejes utan kicsit beindult. Mondjuk ekkor sem omlott...

Kerdes: mi lehet a baj? Keves benne a tej? Nehezen indul meg a tej? Hogyan lehetne rajta segiteni? Igy szinte csak egy cicibol szopizunk, mert ezen kinkeservvel tolt el 10 percet.

orsoly es Lacko (7hetes)
orsoly
 


Köszönöm a segítséget!

Juli
rjuli
 
 


Orsoly,
amig nem jonnek a profik, leirom, nalunk mi jott be /igaz, nalam a jobb volt a benaKép/:
- nem vartam meg, mig nagyon ehes lesz, igy volt turelme a beinditashoz, nagyjabol tudtam, hany orankent eszik es akkor megkinaltam
- ha a fenti nem jott be, akkor az ugyesebbikkel kezdtm a szopit, az beinditotta a reflexet a benabban, es akkor attettem arra /veszelye, hogy sok elotejet iszik?/
- kezzel rasegiteni szopi kozben /ezt itt tanacsolta valakiKép/, mintha fejnel kozben, C fogassal, es az igy "kipreselt" tej csillapitja a turelmetlenseget

-Afonya
Névtelen
 


Sziasztok!
8 hónapos kislányom van, aki egészen 2 héttel ezelõttig nagyon jó szopó volt.
Mostanában észrevettem, hogy amikor cicivel kínálom csak max.3-4 percig szopizik, utána nyelvével kilöki a mellbimbóm a szájából, nevetgél, játszik. Aztán megint szopizik valamennyit és megint " játékba kezd".
Látványosan lanyhult a szopási kedve. Rövid ideig szopik és ha kínálom a mellemmel többször is inkább elfordítja a fejét.
Ez nagyon különös, mert eddig imádott szopni.
Az evéssel kapcsolatban nagyon érdeklõdõ. Az asztalnál " kinézi szánkból a falatot", ha megkínáljuk lelkesen kóstolgatja az ételt.
6 hónapos koráig csak szopott, a szilárd étellel nemrég kezdtem kínálni.
Soha nem volt rengeteg tejem, minimálisat tudtam egy-egy szoptatás után még kifejni.
Lehetséges, hogy maga fejezi be a szopizást vagy ez csak átmeneti jellegû?
Ez alatt a két hét alatt úgy érzem jelentõsen csökkent a tejem, melleim nem feszülnek, kisebbek lettek. Félek, hogy elapad a tejem.
Segítsetek! Mit tegyek? Hogyan tudnám a szopási kedvét kicsit visszaállítani?
mzperx
mzperx
 


mzperx! Mindig szopi után kínáld más étellel, ha kínálod és egyébként légy vele türelmes. Majd fog õ még rendesen szopizni, csak most ég a felfedezési vágytól, minden más jobban érdekli. Azt próbáld még meg, hogy egy nyugisabb helyen, pl. a hálószobában szoptatod. És ne hagyd ki a félálomban való szopit sem, ha lehet.

Orsoly! Áfonyához én már nem tudok mást hozzáfûzni, csak annyit, hogy nyugi, menni fog az, de ha mégsem, akkor max. egy mellbõl szoptatod majd, az sem tragédia. Azért próbálkozzatok még! Kitartás!
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Annyit segitettetek mar, amiert nagyon halas vagyok!
Most megint lenne egy kerdesem.
Nem mostanaban, de egy kicsit kesobb lesznek olyan estek, hogy nem leszek itthon. Zenesz vagyok, es koncertjeim, probak lesznek.
A probakat meg meg tudom talan oldani 2 etetes kozott, de a koncertnel biztos lefejt tejet kell majd, hogy adjak.
Ez majd csak akkor lesz aktualis, ha Emma 4 - 5 honapos lesz, es termeszetesen addig szeretnek csak anyatejet adni.
A problemem az, hogy igazan a korhazban fejtem utoljara, annyi tejem van, amennyi neki kell.
Hogyan csinaljak tartalekot?
Mikor fejjek?
Talan ejszaka, mikor tobb a tejci?
Vagy minden etetes utan?
Mert lehet, hogy most kellene elkezdeni, hogy akkorra legyenek tartalekaim.
Most azzal is megszenvedek, ha a K vitamin beadasahoz egy kiskanalnyit ki kell fejnem.
Vagy kezzel kene megprobalni?
Koszi a segitseget,
Kakukkfu
Emma ma 7 hetes (van kep a profilomban) Kép
kakukkfu
 
 


:P
Névtelen
 


kedves Menta!

Köszönöm a segítséged! Megpróbálok úgy tenni ahogy írtad,a többi Emmán múlik.
mzperx
mzperx
 


Afonya koszi a tippeket. Erdekes, en mindig a gyengebb cicivel probaltam kezdeni, mondvan, akkor meg erosebben sziv, hatha jobb lesz. Hat az nem jott be! Hatha ez a megoldas bejon, csak itt meg attol felek, hogy elfeledkezem atrakni a gyenge cicire, mert a jobbol jollakik vegulis...na majd merem, es 10-15 perc mulva atrakom (meg 30-40 percig szopizunk, gondolom ez jo lesz). A masszirt mar probaltam, de nem nagyon jott be, azert teszek meg probat.

Sajna a napirendunk meg nagyon hektikus, igy nem birom mindig kiszamitani hogy mikor ebred. Olyan mar volt, hogy a 23 oras szopinal szinte meg felalomban raktam a gyenge cicire, akkor elvolt rajta akar felorat is, de gyakorlatilag csak cumizott. Bar gondolom tejszaporitasra jo az is!Kép

Menta! Koszke neked isKép En is gondolkodtam mar ezen, de azert jo lenne, ha 2 cici lenneKép Nem art ha van tartalekKép Ja es tuti eleg egy cici is? Meg neha 2-t is kevesnek erzek...

orsoly
orsoly
 


Orsoly! Gondolj azokra, akik ikreket szoptatnak, vagy tandem szoptatnak. Gyakorlatilag egy cici jut ott is egy gyerkõcre és elég. Kép

Kakukkfû! Ez olyan klassz, hogy zenész vagy! Nagyon szép Emmácska! Igen! próbálj mindig legalább esténként fejni, de talán az a leghatékonyabb, ha minden szoptatás után fejsz. Próbáld meg elõször melegvizes zuhany alatt, mert az segíti elinditani a tej-leadó reflexet. Ill. ha van mellszívód, akkor még úgy hatékony, hogy amíg az egyikbõl szopizik a kicsi, akkor addig a másikból fejed. Csak ehhez néha 3 kéz kell. Kép Még valami eszembejutott. Én sokáig használtam az Avent bimbókiemelõjét úgy, hogy nem a lyukacsos tetejét raktam rá, hanem azt, amin nem voltak lyukak és amikor szopizott Helena, akkor abba összegyült az, ami a másikból cicibõl kifolyt. Utána azt szépen napközben összegyûjtöttem egy üvegbe a hûtõben, amjd a nap végén szépen le tudtam fagyasztani egy jó kis adagot. Ez azért is jó, mert nem vész kárba az egyébként a melltartóbetétbe folyó tejci és nem is jár sok herce-hurcával.
De a többiek még biztos írnak egy-két hasznos tanácsot!
Menta
menta
 
 


Kakukkfu Kép
Nekem estere mar mindig "kevesebb" a tejem, vagy legalabbis ugy tunik, szopi utan nem nagyon marad benne, csak par cseppet tudok fejni. Reggel viszont "frissen es kipihenten" tobbnek tunik.
Mi lenne, ha a reggeli szopi elott fejnel ki valamennyit, ill. a delelott folyaman meg parszor lehetne probalkozni!? Emmanak is biztos maradna, legfeljebb jobban meg kene dolgoznia erte.

Nagy keszleteket ugysem kell gyujtened, mert majd fejhetsz az eloadasok szuneteben is, es akkor megvan a kovetkezo adag!
Milyen hangszeren jatszol?

Zsuzsi+Miki, aki 10 napja sikeresen szopizik!!!
zsuzsi74
 
 


Menta ez igaz!Kép Ja meg valami eszembe jutott: a ket mellbimbom alakja teljesen kulonbozik, ez nem zavarhatja Lackot?

Kakukkfu miert kell tejben beadni a K-vitamint? En siman adom be kiskanallal, es utana egybol szopi...igy nem kell szenvedni a fejessel, de azert feloldodik majd a tejcsibenKép

orsoly

Ps: ja tegnapi probalkozasom eredmenye: kb 13-14 percig szopizott a jo cicibol, aztan atraktam a balra es erre a kis huncut kisfiam ugy dontott hogy most ennyi tejcsike akkor eleg is leszKép Azota hamarabb rakom at, de oszinten szolva nem sok valtozast latokKép Illetve neha egesz jol elragodik rajta neha meg orditKép
orsoly
 


Menta!
Koszi a segitseget!
A baj csak az, hogy a mellszivo gepet utalom. De majdcsak kibirom valahogy.
Zsuzsi!
Neked is, gratulalok a bator szulesedhez! Es, hogy rogton utana milyen fitt voltal.
Egyebkent enekelek es harfazom.

puszi
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Sziasztok!

Orsoly!
Nálunk is 1 cici jut egy gyerkõcre, és mûködikKép Különbözõ pózokat próbáltad már?

Mzperx!
Mi a helyzet az éjszakai szopikkal? Fölkel még a babád? Egyébként én is csak azt tudom mondani, hogy próbálj nyugis körülményeket teremteni, no meg félálomban-álomban szoptatni.
Egyébként általában korszakaik vannak a babáknak. Hol többet szopiznak, hol kevesebbet, de nem hiszem, hogy elválasztaná most magát a babád.

Zsuzsi!
Gratula a szopihoz!!!!!

Pele
pelcsi
 
 


Kakukkfû!

Én is azt tanácsolnám, hogy inkább reggel próbálj meg fejni, ill evések elõtt, amikor jobban tele van, könnyebb beindítani. Anno az elsõ fiamnál kéthónaposan kezdtem el fejni, elõtte csak a legelsõ héten, akkor nálam is az volt, hogy leginkább akkor tudtam beindítani a reflexet, ha sok volt benne.
Tényleg, szakértõk, ez a módszer viszont rossz amiatt, hogy így leginkább az elõtejbõl -a hígabb tejbõl- fej az ember???
Mondjuk én anno azt csináltam, hogy az egyiket teljesen lefejtem, a másikból evett reggel a baba, utána a következõ etetésre kapta a lefejtet, miközben én nem voltam otthon. Szóval én ilyenkor igyekeztem teljesen kifejni az egyiket, azaz elvileg a hátsó tej is jött. Tényleg, mennyi kb. a hígabb tej aránya?

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok,

Bocs, hogy igy eltuntem, napok ota nincs net a hazban, a szolgaltato meg fule botjat se mozditja Kép grrr...

Latom nem vagyok egyedul a problemammal!

Most ugy tunik valamennyire rendezodott a dolog. Megprobaltam azt, hogy ha elkezdi kikopni akkor egyszer meg visszateszem de utanna tobbszor mar nem. S most ugy nez ki nem duhong. Illetve nem mindig, mar ez is valami...

Viszont ugy tunik inkabb akkor sir ha bal cicibol etetem, ugy latszik nallam is gyengebb az egyik. Megmertem kivancsisagbol s csak 70 grammot evett a balbol, mig elotte a jobbol 170-et. Ja es a 70 utan elegedetten aludt el, szoval most nem sirt. Nem ertem en ezt ...

Mikor kellene atterni a ket cicibol valo szoptatasra?

kamelia
es Adam baba(3 honapos)
kamelia
 


Pele, igen, fekve kezdek, aztan ulve folytatom, majd jon a honaljtartas....van meg egyeb otleted?Kép Ugyanis most mar szinte alig fogadja el a bal cicit. Eloszor meg igen, akkor jon is tejcsi boven kb 2-3 percig, majd hirtelen kikopi es orditKép Nem is tudom ra visszatenni, csak a jobb cicire. Es erzem is, hogy egyre jobban apad el benne a tej. Mellszivoval egyszeruen nem birom szinten tartani. Bar erdekes, tegnap este felalomban felorat elvolt a bal cicin, nem is kellett neki a jobb. KI erti ezt a gyereket?Kép Tenyleg nem lehet gond az hogy mas formaju a ket bimbo? Nem lehet hogy ez zavarja? Meg az a szerencse hogy a jobb cici nagyon megbizhatoan teljesitKép

orsoly
orsoly
 


Sziasztok!

Ildi!
Hát igen, ha evés elõtt fejsz le, akkor az inkább elõtej lesz. Kis súlyú babáknál szokták is ajánlani, hogy szopizás elõtt fejjen le egy kicsit a mama, így a baba több hátsótejhez jut. Viszont ha egyszer-egyszer kap csak lefejt tejet a baba, akkor ez nem olyan lényeges.
Az arány teljesen változó lehet.

Kamélia!
A legtöbb anyukának észrevehetõ eltérés van a 2 cicije között tejtermelés szempontjából. A 70 után is lehet elégedett a babád, ha pl. csak épp szomjas volt, vagy ha elõtte többet evett, és most csak kevesebbre vágyott. Ezért nem is szoktak túl informatívak lenni a mérések, mert evésrõl evésre is nagyon változó a tejecskeigényük a babáknak.
Örülök, hogy rendezõdött valamennyire a "dühöngés". Kép
Nincs olyan, hogy bármikor is át kéne térni a 2 cicibõl való szoptatásra. Ez teljesen a babától függ. Ha elég neki egy cici, akkor szopizzatok egybõl, ha kettõn lakik csak jól, akkor kettõbõl.

Orsoly!
Hát, azt gondolom, nagyjából végigzongoráztál már mindent. Lehet, hogy az eltérõ formájú mellbimbó zavarja - a bal kevésbé esik "szájra". a félálomban-álomban szoptatás általában be szokott jönni, megkínálhatod esetleg többször álmában. De egyébként tényleg sok baba választja végül kizárólagosan az egyik cicit, és ez teljesen normális dolog.

Pele
pelcsi
 
 


Sziasztok!

Lehet, hogy senki nem tudja, de azert megint megkerdezem:

Valamikor mintha lett volna szo rola, de nem talaltam meg, hatha valaki emlekszik: van a jobb mellbimbomon, a mellbimbom alatt egy dudor fele. Ez valami elzarodas? Nem faj. Mintha azt irta volna valaki, hogy felszurjak egy tuvel? Vagy ne foglalkozzak vele? A tej mennyiseget es kijovetelet ha nem gatolja?

A masik kerdes, ha meg szoptatok, lehet tudoszuresre menni?

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok!
Lenne egy kerdesem: mely eteleket erdemes hanyagolni, amik esetleg pocakfajast okozhatnak a babanak? Pl. okozhat a hus puffadast, szelgorcsot a babanal?
Termeszetesen nem eszem kaposztafeleket, igyekszem elhagyni a hagymat (bar melyik magyar etelben nincsen?), a tejet, de szegeny Miki igy is annyit kinlodik neha! Vagy ez termeszetes egy ket hetes csoppsegnel?

Ha mar itt vagyok dicsekedni is szeretnek. Eddig sikeresen vettuk az akadalyokat, Miki baba szepen szopizik, tegnap 3760 gramm volt (3460- nal szuletett, es 3280-ra esett vissza), es nagyon buszke vagyok magunkra! Igaz, van, hogy 2 orankent 1 orat cicizunk, es hulla faradt is vagyok, de baromi boldog, hogy harmadszorra azert csak osszejon a dolog!

Zsuzsi+ Miki baba
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi!

Tök természetes! Sajnos... Olyan három hónapos kora körül magától el fog múlni, addig a puffadás, szélgörcs sajna akár minden evés után elõjöhet. Próbáld meg melegíteni a pocakját, tornáztatni, szopi közben többször megbüfiztetni, hogy kevesebb levegõt nyeljen.
Ihatsz ánizs vagy édeskömény teát is, átmegy a tejbe a hatóanyaga. Bár az édesköményre némelyik baba rosszul reagál.

Kitartás és nagyon ügyesek vagytok! Ja, és láttam a képet Mikirõl, és nagyon édes, és ezúton is gratula Nektek hozzá!

Puszi:

Dia
Dia
 


Szia Zsuzsi!

Biztosan van gyakorlatod hasfajas ugyeben, mert nem kezdo Anyuka vagy, de azert leirom, hogy Emese kb. nyolc honapos koraig elegge hasfajos volt. Szoval amint mondjak, hogy harom honap korul elmulik, hat az nalunk nem jott be, sot meg erosebb lett, pedig 5 es fel honapig csak anyatejet kapott. Az orvos mindig mondta, hogy nyugodjunk meg, semmi baja nincsen, egyszeruen erzekenyebb a pocija. En fel evig nem ittam tejet (valahol olvastam), nem ettem joghurtot, kefirt, egyedul csak sajtot. De nem igazan jott be. En is olvastam azt a listat, amikor megprobaltam betartani, hogy mit ne egyek, ugy ereztem, szinte semmit nem ehetek, es ehes is voltam. Ugyhogy hagytam...Nekunk meg leginkabb a Gripe Water jott be, azt hiszem hat hetes kortol lehet adni (nem gyogyszer, gyogyviz). Kis koraban sokat tartottuk kolikas tartasban (azt hiszem ugy hivjak), amikor tulajdonkeppen hason kekszik a karodban, a pocija a tenyeredben, es teljesen elernyed a keze laba, szoval csak ugy log...Olyankor megnyugodott. Meg a pocijat is kicsit masszirozhatod, a labat is tornaztathatod, nekunk sok puki kijott olyankor. Jo hosszu voltam, bocsi.

Kati
katkamano
 
 


Zsuzsi!

Itt egy táblázat, hátha nem láttad még:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Koszonom a segitseget!
Miki nem annyira orditos-hasfajos (mint Dani volt Kép ), hanem inkabb olyan tekergodzos, annyit bir szenvedni egy kakilassal, pukizassal, aztan meg ha sikerul latszik rajta a megkonnyebbules! Gondoltam hatha csak "miattam".
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Zsuzsi,
esetleg megprobalhatod a gyerekulest-bebihordozot is, vegszukseg eseten. Abban a pozban konnyen kakilnakKép

Es gratula Mikihez, a szopihoz is, irigykedemKép

-Afonya
Névtelen
 


Katkamanó!

Az a valami esetleg lehet egy galactokele kis kivezetõcsöve, ami le van zárva. De akkor elvileg érezned kellene egy csomót, mindig állandó helyen. Szerintem, ha ne fáj, nincs csomó, akkor inkább ne szurkáld, nehogy elfertõzõdjön. A galactokele egy kitágult tejcsitermelõ végkamra, ami, valami miatt nem tud kiürülni.

És menj nyugodtan tüdõszûrésre! Kép

Zsuzsi! Én is gratulálok Mikihez és az ügyes szopihoz! Engem már biztos mindenki ún ezzel, de én hasfájásra mindig a kendõt ajánlom, mert nekünk annyira bejött. Próbáld ki!

Menta
menta
 
 


Pele de nehez belenyugodni hogy miert nem kell neki az a cici. Tegnap kiprobaltam a kutyazast, ami egy kicsit bejott, de baromi kenyelmetlen egy poz, par percnel tovabb nem birom. Valami otlete van valakinek hogyan lehet tovabb ebben a pozban szoptatni?Kép

orsoly
orsoly
 


Orsoly!

En a kisagyba teszem es fole hajolok. Parnakat teszek a fejem ala.
pusz
Kakukk
kakukkfu
 
 


Orsoly!

Emesenel is volt olyan, hogy csak az egyik cicit volt hajlando elfogadni...mondjuk O akkor mar 3-4 honapos lehetett. Lehet, hogy gonoszul hangzik, de en nem adtam addig neki a masikat oda, mert feltem, hogy nem lesz tejcsi igy. Es mivel semmi mast nem kapott, ezert vegul rafanyalodott, mert ehes volt. Biztosan jo modszer az is, ha vegul csak egy cicibol szoptatsz, bar kesobb jol jon majd a ketto...Kiprobaltad mar azt, hogy szembe ulteted Ot egy nagy parnanak dontve? Kitartas!


Menta!
Koszi, azt hiszem akkor elmegyek, ha azt mondod tuti.

Kati
katkamano
 
 


Sziasztok,

tanácsra lenne szükségem.
A történet:
tegnap itt volt nálunk egy baratn?m a 13 hónapos kisfiával. Márk már elég ügyes, egyedül közlekedik (mondjuk csak mászik) és simán feláll bárhol. Szóval ? játszott a szönyegen, az én lányom meg az etet?székból nézte (pont szopi után volt és ilenkor muszáj egy picit nem fekve tartani). Imádja a gyerekeket, jól elvoltak. Márk almalevet kapott cumisüvegb?l, egyedül. Na a lényeg annyi, hogy szépen odamászott Ellihez és felállt. Mi érdekl?dve néztük, hogy mi fog történni. Hát, Márk nem egy irigy gyerek, mert egy laza mozdulattal beletömte a cumisüvegét a lányom szajaba. Nem mondom, hogy örültem neki, de azért nem hiszem, hogy akkora gond lenne. Szóval csak figyeltük ?ket csendben. Mindenesetre én azt hittem, hogy a lányom miután megérzi, hogy mi az köpi majd ki ezerrel, mivel még nem kapott csak tejcsit eddig. Hát nem. Elkezdte nyelni, mint kacsa a nokedlit, jó nagyokat húzott az üvegb?l. Na, erre már ugrottunk mind a ketten és kivettük a lányka szájából a cumit. Erre ? rendesen kiakadt és panaszkodni kezdett, jó hangosan. Pedig szopi után volt, ? hagyta abba, szal éhes nem lehetett.
Most lehet, hogy ezzel nem fogtok egyetérteni, de erre fel en ma lereszeltem egy kevés almát es adtam neki kb 1 mokkáskanálnyit. Be kell vallanom, kíváncsi voltam, hogy ez a tegnapi eset véletlen volt-e. Ezért a déli szopi utan megkínáltam.Elli nyitogatta a száját és úgy nyelte az almát, hogy öröm volt nézni. Szinte semmi nem ment mellé. És miután úgy döntöttem, hogy elég volt, ? még csak tátogatott és várt. Aztán mikor rájött, hogy nem kap többet, megint csak kiakadt. Erre újra mellre tettem, de már nem evett, csak cumizgatott. De megnyugodott.
Na, most a kérdés. Szóval lenne még b? két hetünk a hozzátáplálás tervezett elkezdéséig. Szerintetek mit csináljak? Várjam ki, vagy kezdjük hamarabb? Ha csak a gyereket nézem, akkor adnám neki az almát. De van a családban allergia, asztma szóval minden. Számít ez a két és fél hét? (mondjuk hetek száma szerint ma 22 het 3 napos) Vagy ilyenkor jön az be, hogy vegyük figyelembe a baba jelzéseit is?

Most egy kicsit tanácstalan vagyok. Nem egészen így terveztem, de hát nem ez az els? dolog, ahol én tervezek és Elli "végez".

Ja igen, még annyi, hogy Elli már ismeri a kanalat, nem is olyan régen meg is baratkozott vele, szóval azt szvsz tudta, hogy abból is kaja jön. A cumisüveggel szintén. És hát mostanában elég sok gyogyit szedett, tehát szegény kénytelen-kelletlen ismerkedett az izekkel is. (Eper, málna, cukor, narancs. Err?l jut eszembe, tudja valaki, hogy miért kell a csecsem?gyógyszereket eper meg málnaíz?re csinálni? Mert ezeket aztán tuti nem ehetik évekigKép )

Reklamálni gondolom nem fog, ha nem kap még 2 hétig semmit, csak nem tudom, van-e még jelent?sége.

Bocs, amiért ilyen hosszú voltam, de az a baj, ha egyszer elkezdek írni, azt sose úszo meg pár sorral. Kép

macsek


PS:
írtam tegnap de a másik topicba. LEhet, hogy hallotta a lányom, amit a véd?néni mondott és inkább rá hallgat, nem rám? Kép
macsek
 


Macsek! Ezek szerint 5 és fél hónapos? Mert az a 2 hét ide vagy oda már nem számít! Szerintem is inkább a kislányod jelzéseire figyelj, ami az õ esetében úgy látszik, hogy a hamarabbi hozzátáplálást jelenti. Ha sokáig szeretnéd szoptatni, akkor elõtte mindig szoptasd meg és kínálj neki tuti nem allergizáló ételeket. Alma, õszibarack, rizs, krumpli. Mire ezeket mind megkóstóltatod vele már hipp-hopp 6.5 hónapos lesz.
Kép
Menta
menta
 
 


Sziasztok!

Ha lefagyasztok tejcsit, ugye onthetek masnap ugyanahhoz a zacskohoz.
Csak mert most kezdtem fejni, es meg nem sok jon ossze egyszerre.
A masit topicban volt aki azt irta, hogy ha csak 100gr van, akkor kionti, mert draga az Aventes zacsko.
pusz
Kakukkfu
kakukkfu
 
 


Kakukkfu, en ugy tudom, nem szabad hozzaonteni. Belegondolva logikus is, hisz azzal tk. felolvasztod azt a reszt, ahol erintkeznek.

-Afonya
afonya
 
 


Kakukkfû! A lefagyasztotthoz már tényleg ne önts frisset! Inkább a hûtõben tárolthoz öntsd! A hûtõben jól lezárva 8 napig is lehet tárolni és elég utána berakni a fagyasztóba.
Menta
menta
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?