Sziasztok,
tanácsra lenne szükségem.
A történet:
tegnap itt volt nálunk egy baratn?m a 13 hónapos kisfiával. Márk már elég ügyes, egyedül közlekedik (mondjuk csak mászik) és simán feláll bárhol. Szóval ? játszott a szönyegen, az én lányom meg az etet?székból nézte (pont szopi után volt és ilenkor muszáj egy picit nem fekve tartani). Imádja a gyerekeket, jól elvoltak. Márk almalevet kapott cumisüvegb?l, egyedül. Na a lényeg annyi, hogy szépen odamászott Ellihez és felállt. Mi érdekl?dve néztük, hogy mi fog történni. Hát, Márk nem egy irigy gyerek, mert egy laza mozdulattal beletömte a cumisüvegét a lányom szajaba. Nem mondom, hogy örültem neki, de azért nem hiszem, hogy akkora gond lenne. Szóval csak figyeltük ?ket csendben. Mindenesetre én azt hittem, hogy a lányom miután megérzi, hogy mi az köpi majd ki ezerrel, mivel még nem kapott csak tejcsit eddig. Hát nem. Elkezdte nyelni, mint kacsa a nokedlit, jó nagyokat húzott az üvegb?l. Na, erre már ugrottunk mind a ketten és kivettük a lányka szájából a cumit. Erre ? rendesen kiakadt és panaszkodni kezdett, jó hangosan. Pedig szopi után volt, ? hagyta abba, szal éhes nem lehetett.
Most lehet, hogy ezzel nem fogtok egyetérteni, de erre fel en ma lereszeltem egy kevés almát es adtam neki kb 1 mokkáskanálnyit. Be kell vallanom, kíváncsi voltam, hogy ez a tegnapi eset véletlen volt-e. Ezért a déli szopi utan megkínáltam.Elli nyitogatta a száját és úgy nyelte az almát, hogy öröm volt nézni. Szinte semmi nem ment mellé. És miután úgy döntöttem, hogy elég volt, ? még csak tátogatott és várt. Aztán mikor rájött, hogy nem kap többet, megint csak kiakadt. Erre újra mellre tettem, de már nem evett, csak cumizgatott. De megnyugodott.
Na, most a kérdés. Szóval lenne még b? két hetünk a hozzátáplálás tervezett elkezdéséig. Szerintetek mit csináljak? Várjam ki, vagy kezdjük hamarabb? Ha csak a gyereket nézem, akkor adnám neki az almát. De van a családban allergia, asztma szóval minden. Számít ez a két és fél hét? (mondjuk hetek száma szerint ma 22 het 3 napos) Vagy ilyenkor jön az be, hogy vegyük figyelembe a baba jelzéseit is?
Most egy kicsit tanácstalan vagyok. Nem egészen így terveztem, de hát nem ez az els? dolog, ahol én tervezek és Elli "végez".
Ja igen, még annyi, hogy Elli már ismeri a kanalat, nem is olyan régen meg is baratkozott vele, szóval azt szvsz tudta, hogy abból is kaja jön. A cumisüveggel szintén. És hát mostanában elég sok gyogyit szedett, tehát szegény kénytelen-kelletlen ismerkedett az izekkel is. (Eper, málna, cukor, narancs. Err?l jut eszembe, tudja valaki, hogy miért kell a csecsem?gyógyszereket eper meg málnaíz?re csinálni? Mert ezeket aztán tuti nem ehetik évekig
)
Reklamálni gondolom nem fog, ha nem kap még 2 hétig semmit, csak nem tudom, van-e még jelent?sége.
Bocs, amiért ilyen hosszú voltam, de az a baj, ha egyszer elkezdek írni, azt sose úszo meg pár sorral.
macsek
PS:
írtam tegnap de a másik topicba. LEhet, hogy hallotta a lányom, amit a véd?néni mondott és inkább rá hallgat, nem rám?