Csilla, szerintem nyári gyereknél nem kell pólya, mert meleg van. Ha attól félsz, hogy nehéz lesz a nyeklő-nyakló gyereket megfogni, inkább a fektetős kengurut ajánlom, az sokkal szellősebb, és egy kezed szabad vele.
Dóri, én is nagy cumiellenes vagyok, más gyerekén is idegesít, ha nem látom a száját, nemhogy a magamén.
Én csak műcicinek hívom, , és szerintem is nagyon veszélyes, ha rászokik, meg nekünk is, mert baromi kényelmes első nyekkenésre a szájába dugni.
Viszont a legtöbb ember rákényszerül második vagy harmadik gyereknél, és érdekes módon azoknál, akiknél az anya ellenérzéseket táplált a cumival kapcsolatban, a gyerek nagyon hamar le is szokott róla.
Timi, nem tudnád valahol a Minisztériumban megkérdezni, hogy akkor most támogatják-e, vagy sem? Már ha azt a kórházat jobban szeretnéd. Én ism egpróbálok majd neked hétfőn érdeklődni egy kapcsolatomon keresztül. De szerintem a cukrod miatt Neked még meglesz a baba májusban.
Nem szoptatás után fájt nagyon a hasad tegnap?
Dikó, én rengeteget feküdtem az elmúlt hónapokban, és azért lehet kitalálni dolgokat, amiket fekve is lehet játszani a gyerkőkkel. Mondjuk az enyém pont köztes, hároméves, de rengeteget kirakóztunk, társasjátékoztunk, rajzoltunk, autóztunk így fekve. Neked meg már sokkal kevesebb van hátra.. Kitartás. Különben is melegfront jön.
Móni, boldog névnapot!!!
Pénz: Hallottam már olyat, hogy az anyasági segély az az, ami megy a szülésre, meg olyat is, hogy a dokik a magánrendelési tarifájuk tízszeresét várják el a szülésért.
A "régi" Söfis dokim kerek perec megmondta, hogy 80, kérdés nélkül, az első rendelésen.
Szerintem sokban függ attól, hogy be kell-e jönnie a szülésre, vagy indítottan a saját ügyeletében zajlik, éjjel hánykor rángatod oda, esetleg volt-e téves riasztás, milyen hosszú a szülés, stb.
Ismét ajánlom mindenkinek a Születés Hetét, én egész vasárnap du. ott leszek az Aranytízben, de sok előadás ismétlődik mindenfelé a hét folyamán (vidéken is!!!), pl. az Állatkerti játszóban gyerekfelügyeletet biztosítanak az előadás idejére, úgy hogy féláron lehet játszani!!! És azért az nem egy rossz hely a gyereknek sem!