Sziasztok!
Jaj, Timi, most olvasom, hogy Hanna műtéte holnap lesz. Én is nagyon szorítok nektek, és drukkolok, hogy ez valóban megoldást jelentsen erre az elhúzódó fülgyulladásra.
Márti, öszinte részvétem a nagymamád miatt! Biztos nehéz lehet... (óriási szerencsére a nagyszüleim még élnek, illetve az egyik nagypapám - akit alig ismertem - halt meg sok-sok évvel ezelőtt)
Ibolya - elhiszem, hogy kiakadtál, én is előre félek ezektől a dolgoktól. Furcsa lehet szembesülni azzal, hogy mennyit változik egy gyerek (tavaly kitűnő - most meg nem érdekli a tanulás), és hogy nem egészen érted, mit miért is tesz. Iza jót mondott nagyon, próbálj vele sokat beszélgetni, kettesben lazulós programot csinálni (bár könnyű ezt mondani), hátha jobban beavat ilyen alkalmakkor az élete történéseibe.
Zsu, jobbulást Katának!
Zsuzsi, gyógyulj meg te is! És remélem, hogy a skarlátot megússzátok! Megnéztem neked a skarlát terjedését, ezt írja az okos könyv: váladékkal, levegővel és tárgyakkal is átvihető (azaz érintéses és cseppfertőzéses), DE többnyire csak azok kapják meg akik szorosabb kapcsolatban vannak egy sakrlátos beteggel (egy lakásban, egy légtérben). Akkor fertőz, amikor a tünetek jelentkeznek, és addig, amíg a tünetek észlelhetők. Lappangási idő: 2-5 nap (ritkán 7 nap), tehát 1 héten belül jelentkezik. Az emberek csak mintegy 10%-a kapja el a betegséget, leggyakrabban a 3-8 éves gyerekek.
Zsandi, majd mesélj, hogy sikerült a mai délután.
Barbi - én is kérek halat, ha esetleg nem bírtok a rengeteg zsákmánnyal
Nálunk após nagy horgászguru.
Julcsi - mamatali ismétcsak jó ötlet. Időpontjavaslat?
Edith, jó volt olvasni a kirándulásbeszámolót! És a tavaly nyári fotók is tök jók!
Samu továbbra is imádnivaló kiscsávó, nagyon sokszor megnevettet minket. Dumagép, legújabb tudománya a köszönés (hellóhellóhelló), kéri a cumisüveget (tetete), stb. Elkezdtett bohóckodni (bujócskázik, kukucskál egyre többet), és jelentkeznek a hisztikorszak első tünetei (rugózik, leül és így nyökög vagy kiabál)... Ez utóbbi persze a kevésbé vicces. Az evésnél is egyre öntudatosabb, ő is kitartóan szeretne próbálkozni az önálló kanalazással, aminek az az eredménye, h minden csupa kaja lesz körülötte, és 3x annyi ideig tart egy étkezés, mint eddig.
No, megyek aludni, jó éjt!
RÉ