Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma sok mindent történt velünk. Leeset a köldökcsonk (de így még rondább lett), és megvolt az első babakocsis sétánk. Nálunk csak az elején sírt, majd elaludt és 3 órán keresztül alaudt.

Nikole: Nekem is ez a rémálmom, hogy a gyerek végig üvölti az utat és nem tudok vele mit csinálni. Nálunk még hála égnek nem volt ilyen, úgyhogy egyenlőre tanácsot nem tudok adni.

Kismama18: Nem vagy lelketlen nálunk már most ez megy, pedig Dávid még nagyon kicsi. De az apja nem nagyon engedi kézben lenni, mert van egy ismerős család ahol kislány van és ott a mama úgy föz, hogy a gyerek végig kenguruban rajta van mert ha leteszi üvőlt. Ezért nem engedi a párom, hogy sokat kézben legyen, bár nekem a szívem szakad meg. :cry:

Gyönyörűek a fiúk Márk és Gabika is. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Hoztam egy pár képet én is:

Kép kajakoma

Kép

Kép anyával

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan dicsekszem egy kicsit! Samuli ma a hasáról a hátára fordult, kétszer egymás után! És még nincs egy hónapos se!!! A kis büdös,úgy imádom!

Ja,és ő is elkezdett ordítani a babakocsiban,ezért nem tudom,hogy merek-e vele elindulni,max. a ház körül... Mert mit csinálok,ha messzebb rájön az üvöltés???? Eddig akkor vittem,ha üvöltött,mert pont a levegőn aludt el... Ki érti ezt?

Kép
babzsák
 
 

 
 

És természetesen a babák nagyon éééédesek!

Kép
babzsák
 
 


krisy: ilyen korban még nem lehet elkényeztetni hiszen még nem tudja mi is az neki csak anyura van szüksége.próbáld meg hogy beszélsz hozzá simogatod hátha ez is elég lesz megnyugtatni.én pl mindig felveszem Gegét ha sír mert nem jellemzö rá vagy éhes vagy csak anya kell neki.Nagyon jól elvan magában is hosszu percekig :9 ja és 3 nyügös nap után végre ugy tünik visszaáll a rend tegnap már nem kellet a tápi neki elég volt csak a cici.Dávid nagyon édes :):):):)

Dijcsi : Márk már nagyon helyesen ül ha jól látom hintában van? Most én is nagyon rákattantam egy pihenöszékre ami késöbb is használható gyerekszéknek kb 5 éves koráig tudná használni.De nekem 17000 elég drága de majd bedobom a családnak az ötletet és akkor talán többen összedobjuk majd rá a pénzt és akkor nem lesz olyan drága.:):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Na sziasztok lányok :)

Élek még, csak a négy napba itthon volt apa és rengeteg mindent csináltunk, meg most volt a szülinapom, ugyhogy vendégek tömkelege volt itt, ugyhogy nem igen volt időm sajnos idekeveredni, hétfőn is csak gyorsan a táblát dobtam fel, de most visszaolvasok és megpróbálok reagálni mindenre, hacsak Kyrus fel nem ébred közbe...

Babzsák, hihetetlen ügyes Samuli, nem semmi ez a forgolódás 26 naposan, gratula neki :)

Szerencsére Kyra imád a babakocsiba lenni, soha eszébe nem jut sírni benne, max. ha megállok beszélgetni valakivel és nem ring a feneke :lol:

Krisy Dávid nagyon édes baba :)

dijcsi...Márknak iszonyat huncut mosolya van, nem csoda hogy ez az egyik kedvenc képed :lol:

A kisfiu-kislány téma nálunk is megy ám...tök mindegy, hogy Kyrát milyen színűbe öltöztetem, mert ha tetőtöl talpig rózsaszínbe van is kisfiunak nézik...pedig szerintem tök lányos...vagy nem? :roll:

A fürdetés nálunk is régóta hamival kezdődik, de igy is csak egy fokkal jobb a helyzet...a nagykádba apával már jobb, de még mindig nem az igazi...de remélem ha nagyobb lesz és már tud ülni meg pancsolni, meg játszani benne akkor élvezni fogja és megszereti majd a fürdést... :roll:

Zsana nagyon csini vagy, és az a kis sárga satyesz, meg kell zabálni :lol:
Hol vetted egyébként? Mert én most keresek Kyrusnak valami siltes satyeszt, de nem találok! Én leginkább dátul megköthetős kendőszerűre gondoltam, aminek siltje van, de nem találok sehol :(

Kyra tegnap volt 6 hetes, és elértük az 5 kilót :) Tegnap volt 5130gramm :) Bár ez nem olyan sok, de nemrég még alig akart hízni valamit, alig evett, ugyhogy most nagyon örülök, hogy összekapta magát :)
Jajj és egy kérdés, a babóknak is kell hathetes vizsgálat? Vagy az csak nekünk van? Mert a mi doktornőnk nem túl kommunikatív, mindenért nekünk kell hívni...azt se mondta mikor kell oltani vinni, vagy bármi...ti honnan tudjátok ezeket? :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


csajok: holnap megyek vérvételre, bizti lesznek csillagok...szerintetek szülés után normális, ha vannak csillagok a vérképben? Volt valaki szülés óta vérvételen??
Tudjátok milyen parás vagyok....

Kép
gyanixi
 
 


Jajj lányok, annyira édesek a babák, egyre csak nézegetem őket, és tüneményesek :)
Hát Lilo, Blanka borzasztóan édes, nagyon imádnivaló kis kopika :D
Néha egy-egy képen totál olyan mint Kyrus! :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Sziasztok!Én nem tudom mi van de pici lányom nagyon keveset eszik mostanában és azt is több részletben.Most például 3 órán át levegőn voltunk,utána kaja:először 40 utána őnagysága beszélgetni és ficánkolni akart majd 25perc múlva evett 20at és úgy bealudt hogycsak na...!És mostanában állandóan úgydönt,hogy ő inkább magyaráz nekem és közben kalimpál hevesen,minthogy hamizzon.Nemtudom mit csináljak..ez egyáltalán baj???Elvileg ő tudja mennyi kell neki..

A babók csoda szépek!!!
AKÍRA:a babáknak nem kell hathetes vizsgálat-én úgy tudom-nálunk sem volt.Oltásra elvileg papírt küldenek ki!Nekünk jövőhéten lesz az első a két hónapos!

KépKép
vicuska
 
 


Hát vicuska engem is kiakaszt néha az én drágám!
Nemrég panaszkodtam, hogy nincs elég tejcsim, mert Marci alig eszik, és sírt utána. Aztán tegnap és tegnap előtt annyit evett, mint még soha, és fejtem is le szépen, ma meg megint kevesebbet eszik, és fejni is sokkal kevesebbet tudok. De legalább ma nem sír urtána, így gonolom azért neki elég. Ki érti ezt??? Ilyenkor mindig beparázok, hogy fogy a tejem, dehát ezek szerint nem biztos, csak egyszer lent-egyszer fent :roll:

Kép
Kép
nikole
 
 


Ja és 6 hetes nincs a babáknak, csak a két hónapos oltás.

Kép
Kép
nikole
 
 


Hello Lányok!

Mindegyik baba nagyon édes! Nem tudok Velük betelni!!!

Nikky: gratulálok a kisbabádhoz! Szerintem kiköpött Te vagy! Ha lesznek még képek akkor tegyél fel!

Akíra: a sityak ami Bálint fején van a képen egy régi darab... valahonnan kaptuk, de nagyon szeretem, mert ha olyan meleg van, hogy csak a kis kutacsát kell védeni a fülét nem arra nagyon jó! A olyan kendőt amit Kyrának szeretnél venni, én 2 hete láttam az Auchanban! Szerintem nézd meg. Egy kislányra próbálták és nagyon cuki volt benne, gondolom Kyrának még jobban fog állni! :wink:

Mi jól vagyunk, Bálint egy arany baba, bár vannak néha nehéz pillanatai, amin nem csodálkozom, mert nekem is napokig elviselhetetlen migrénem volt, gondolom az időjárás miatt, így neki is engedélyeztem egy kis nyafit... :wink:
Képzeljétek, a hétvégén voltunk bulizni egyet Apával! Szülinapja volt a barátnőmnek, így egy kisebb csapat indult neki az éjszakának. Jól éreztük magunkat, Anyukám volt Bálinttal az éjjel meg a reggeli etetéskor. Nagyon jól viselkedett ám! Na, szóval ementünk kikapcsolódni egy kicsit, mindenkinek ajánlom, ha megteheti... már jó rég nem voltunk, szerintem legalább fél éve, de szerintem még több is...
Az esti nyügi bügi kezd rendszertelenné válni szerencsére... már azt hittem ez menetrendszerű sírás lesz "végleg", úgyhogy kitartást mamik, akik ezzel a problémával küzdenek!

Őziék már hazajöttek???

Vitte???

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


BabzsáK: gratulálok Samu produkciójához! Nem semmi! Mi még csak oldalról tudunk hasra fordulni...de csak az egyik irányba. A másik irányba viszont tud oldalra fordulni, de onnan nem megy a hasra fordulás... ki érti ezt?!!! :wink:

Nika: a pihenőszékeket én is nézegettem, de a legtöbbre az van írva, hogy max 9 kg-ig használható! Na, hát szerintem ezt nem a mi gyerekeinknek találták ki..., de ha találsz olyan ami tovább is jó, akkor szólj létszi, mert lehet, hogy én is rágerjesztem a családot! Köszi :wink:

Nanett: hogy vagytok? Bálint is mindet a szájába vesz, fujja a buborékokat és a kezei is állandóan a szájában vannak..., de szerencsére még nem olyan gáz a helyzet. Legalábbis nem nyügizik többet, mint eddig, úgyhogy lehet, hogy Dominak már tényleg jön a foga!!! Egyébként hogy bírod a mindennapokat? Tejcsi van még? Segítséged van? Ja és a képek tündériek! Az első amin fintorog, na az a kedvenc! Nagyon édes!

Bacilivi: ahova költöztök az új házikó? Most épül azért nem tudtok beköltözni? Ja, Bálintnak megmutattam Dalmi képét..., hát egy széles mosolyt megeresztett Neki! :wink:

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana
 
 


Helló Csajszik! Ne haragudjatok a pofátlankodásért ,tudom még nem tartozok ide, bár már nagyon jó lenne,csak hát Dorinám nem úgy gondolja.......... :? A babák annyira édesek ,nagyon büszkék lehettek rájuk!!!! Csajok akiknek apás szülése volt ,ott hogy van a vizsgálat alatt kiküldik az apákat vagy bennt maradnak?? Nézik ahogy a doki ezerrel kuksol befelé?Mostanában ez a parám :oops: Ja és csajok akik túlhordták a babát mennyivel hordtátok túl? Ilyenkor meginditják a szülést vagy magától megindult? Volt közületek olyan akinek szülés elött nem igen voltak jósló fájásai? Bocsi a sok hülye kérdéd miatt!!!!!
Vendég
 


zsana: amit én láttam az 18 kg.ig jó:) fisher price vag hogy írják:):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!!

Végre alszik a kis vadorzó! Éjszaka megszivatott,ilyen még egyszer sem fordult elő... 2től fél ötig fent volt,és morgott,meg nyögött....Aztán fél 7től megint,de elvittem sétálni,és azóta is horpaszt!!!

Nika! Nekünk vett az anyukám pihiszéket,de még Debrecenben pihen...Ha kipróbáljuk,akkor leírom majd,hogy milyen,de amit hallottam eddig,hogy a kíváncsibb gyerkőcök nagyon szeretik.Azt nem tudom,hogy hány kilóig ajánlják,de pár hónapig remélem még jó. Az ismerősi körben egy 5 hónapos kislány javában használja!

Itt egy link,ha valakit érdekel Sámuel,itt megtekintheti:
http://picasaweb.google.com/johanna.mozes

Kép
babzsák
 
 


Sziasztok!

Sajnos nincs sok időm, ezért csak felrakok egy két aktuális képet Nikiről, most volt 3 hónapos.
Már minden megfog, főleg a hajamat, hasról hátára fordul, hátáról oldalra és egyfolytában gügyög.
Majd jelentkezem.

Puszi mindenkinek, tündériek a babák!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
rekanna
 
 


CSajok, Dalmi cumisüvegből kapja a kajcit, tehát mindig látom mennyit eszik. Vannak napjai, hogy tökre ledöbbenek, mert ALIG kajál valamit.... Ezt csak azért írom, hog yaki szoptat ne gondoljon a legrosszabbra feltétlenül... :D :D

REKANNA,
MÁR HIÁNYOLTALAK!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niki zabálnivaló...ÉS NAGYON ÜGYES!!!

nika,
nekünk olyan Fischer Price pihenőszék van amit ti is vesztek és bazijó.Tényleg ez az egyetlen ami 18kgig jó!! Ja és legutóbb a tesóm 2éves gyermeke is használta és tényleg kibírta... :wink: :lol:

bacsbern,
apa csak az első vizsgálatnál nem volt bent (amikor tulképp kiderült, hogy akkor most szülünk vagy sem) amúgy a szülőszobán nem küldték ki (nem is engedtem volna) Hidd el kisebb gondod is nagyobb lesz annál, hogy ez aggaszon ott.
tökarivagy, ahogy be vagy sózva!! :D Nálam pl nem volt beöntés és nem kell mondanom, hogy mitől tartottam...ami be is következett :lol: :lol: De ott konkrétan nemérdekelt semmi, csak hogy jöjjön már ki az a kölök :lol: Én 5 nappal hordtam túl és minimális jóslók voltak...inkább nem is volt asszem. Nem indították amúgy, de ezt doki válogatja.

rzsana,
nem új ház, használt, csak a tulaj még nem tud kiköltözni, mi viszont már szerződés szerint el kellett menjünk a régi lakásból. De már közeledik a vég...12-én elhúz a régitulaj, aztán festés és megyünk. Van még 1-2 meló, de akkor már ottleszünk.
jaajjj örülök Bálintnak bejön Dalmi :P :wink: szép pár lennének :lol:
Nem fogod elhinni...mi is bulizni voltunk!!!!!!! :lol: :lol: MEgszervezni se volt nehéz, csak odaadtuk anyumnak a bébiőrt (nem ébredt Dalmi) Aaaanyira jól esett!!!!!!! :lol: :lol:

gyannixi,
nyugiiiiiiiiii :D :D Dokidat kérdezt, de ha belegondolsz a szülés után még a szopi is "leszív", tehát szerintem ne parázz a csillagok miatt :wink:

dijcsi,
ÓÓÓRiási a hintás kép!!Kész nagyfiú!!!!!!!!!

krisy,
nagyon helyesek vagytok!!

Na rohanok hív Dalmi... :D
Vendég
 


Nálunk sajnos odáig fajult a fogzási baj, hogy ma el kellett vinnem a dokinőhöz. Este nagyon sokáig üvöltött a fájdalomtól, a Dentinox gél csak rövid időre segít. Éjjel se sokat aludtunk. Délelőtt is volt két "roham". Most valami fogport írt fel, holnapra lesz kész, remélem, segíteni fog. Ja, egyébként nem elöl jön a foga, hanem lent két oldalt 1-1, úgyhogy vámpír lesz. Dokinő szerint Domi nem nézte meg a tankönyveket, hogy nem az első foga akar kijönni. Nagyon fárasztó már ez mindannyiunknak. Domi is csak akkor alszik, ha már nagyon kifáradt. Reméljük, hogy mindenki más szerencsésebb lesz a fog-kijövetel terén, mint mi.

Zsana, köszi az érdeklődést. Irigykedem az angyal Vackorod miatt!
Holnap is kimegyek anyukámékhoz, vasárnapig ott leszünk. Így könnyebb.

Nekünk egy Fisher Price-os hinta-pihenőszékünk van, ez 18 kg-ig lesz jó. Ebben sokszor jó darabig elvan. Mondjuk most nem az az időszak van.

Tegnap voltunk a cégünk családi napján, így kellett pelenkáznom. Hiába volt több száz gyerek, pelenkázóhely sehol sem volt. Kép

KépKép
nanett
 
 


nanett,
sajnáom, hogy még ez is bekavar nálatok... CSodálom a türelmed és kitartásod!! Remélem tényleg hamartúllesztek a fogmanón... :?
Az a kép tökvicces... :lol: :lol:
Vendég
 


köszi Bacilivi a segítséget sokat segítettél pláne a jóslóval kapcsolatban már kezdtem rendesen parázni hogy nem normális hogy ennyire nincsenek jósló fájások. Remélem Dorcykám is nem sokára szeretne megszületni,és nem akar anya pociában lakni örökre :shock:
Vendég
 


Nem tudom, mennyire látszik, de ez az a hinta:
Kép

KépKép
nanett
 
 


Sziasztok!

Hát úgy néz ki, hogy most hétvégén sem tudunk költözni :cry: Ma voltunk a bakfiókban, és kiderült, hogy legkorábban pénteken fogunk szerződni, aztán hétfőn vagy kedden lesz utalás... Nagyon ezlhúzódott ez a dolog... MÁr olyan érzésem van, hogy a büdös életben nem költözünk el innen :? :cry:

Lányok, a babák nagyon édesek!!

nanett,
sajnálom, hogy ilyen nehéz időszakot életek most meg, de hamar túl lesztek rajta!

babzsák,
Samuli nagyon ügyes kiskrapek! Márk még nem fordul semerre, de mivel neki kész szenvedés a hasonfekvés, így annak örülök, hgoy tök jól tartja a buksiját.

Márk ma nagyon aluszékony, kajálni is úgy kellett felébresztenem, mert amúgy 5 órákat képes egyhuzamban aludni... Amúgy éhes volt, nem értem, hogy ilyenkor miért nem ébred..
NÁlunk is gond van a kaja mennyiségekkel, eléggé keveset eszik. És igazából inni sem akar. Szoktam adni neki Mecsek teát, kamilla teát, vagy forralt vízet, egyiket sem szereti...

Kép
dijcsi
 
 


hinta,
A fenti képen látható hitna Graco-s. KÉsz áldás ez a szerkentyü. Van, hogy sír, vagy nyűgös, beültetem, és máris jól érzi magát :)

Kép
dijcsi
 
 


Sziasztok Lányok!

Ma nem tudok sokat írni mert Dávid nem hajlandó aludni, csak kézben akar lenni.

Bacsbern: Nálam semmi jósló fájás nem volt, sőt pénteken voltam ctg-n és semmi méh tevékenység nem volt és szombaton megszültem. Nálunk is csak az első vizsgálatnál nem volt bent Apa a többinél már ott volt, de ilyenkor olyan állapotban vagy, hogy nem igazán fog érdekelni semmi. Szerintem ha lehet kérj beöntést megéri és nem olyan vészes.

Tündériek a babák, föleg az a morcos kép Nikiről.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Na jól van akkor nem parázok a mennyiség miatt,de így úgy érzem kevesebb a tejcsi is...Mi is annak a homeós bogyónak a neve?És azon is gondolkoztam nem-e a fogamzásgátló kavar be?Most is csak 60evett 1 óra alatt 3 részletben...Lehet,hogy a mérlegelés elég hülye dolog,mert ha nem lenne nem is tudnám,mert amúgy nem sirdogál,sőt kis huncutka nekem!

Bacsbern:nekem sem voltak jóslók,kiírás előtt 2 nappal szültem!

KépKép
vicuska
 
 


bacsbern:

nekem is csak kósza jóslóim voltak.csütörtökön voltam nst-n de nem mutatott semmit.pénteken bekelett feküdnöm mert fehérje volt a vizeletben és a kórháztól indultak el a fájásaim 23 óra körül.szombaton 13:25 kor pedig meglett a Töpi császival.addigra 6 napot huzott rá.

MIELŐBBI OSZTÓDÁST,GYORS,SIMA,ÉS SZÉP SZÜLÉSSEL.ÉS RENGETEG TEJCSIT KIVÁNOK!!!!!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: én olyan pipa vagyok!!!!!meg nagyon balszerencsés a babakocsikkal.most hogy már felszoktam ültetni a Patrikot mindig megszivom mert alig tudom elfektetni.rossz a szar amivel el lehet és ooooolyan nehéz.megőrülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!valaki megátkozott!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

a tegnapi "gyerek kínzásnak" meglett az eredménye.igaz hogy nem sír minden szarért de nemis nevet ránk.biztos megsértődött. :( :( :( :( :( :( :( :( :( tiszta én!!!!!!
kismama18
 
 


nanett ezt néztem ki én is nagyon tettszik és addig hisztizek :) :lol: amig nem szerzünk be egyet :)

nika70
Salgótarján
 
 


Bacsbern: Nekem sem voltak jóslók, egyszerűen csak elfolyt a magzatvíz. Mondjuk Marci 3 héttel korábban bújt ki. Nekem a ctg még a vajúdóban semmutatott méhtevékenységet, közben már menni alig bírtam a fájásoktól. Apa nálam sem volt bent a vizsgálatoknál, csak mikor már a szülőágyon nézegettek, de azzal már nincs mit tenni, és ő is csak rád fog figyelni, te pedig csak a fájásokra. Szóval nagyon jó, hogy ott van, és ne parázz, ez számukra is felejthetetlen élmény, még akkor is, ha úgy lát téged, mint amilynennek eddig soha, és valószínű többet sem, kivéve a következő szülésnél!

Nekünk is van pihenőszékünk, kétféle is, kaptuk őket. Az egyik olyan 3 hónapos kortól jó, azt még hanyagolom, a másik már most is. Próbálgatom beletenni Marcit, de kb. 3 percet bír ki benne sírás nélkül, pedig ebben nőtt fel állítólag a család apraja nagyja, és mindenkinek nagyon bejött. Hát nem tudom, Marcinak csak a kézben levés jön be, én meg már lassan nem bírom. Az apja persze mikor itthon van, folyton cipeli, mert hát ne sírjon az a gyerek, de akkor hogy fogom önállóságra szoktatni???
Ha én is csak pár órát látnám naponta, nyílván nyomogatnám, meg cipelném, de a nap 24 órájában azért egy kicsit sok.

De örömmel jelenthetem, hogy a mai sétát megúsztuk hiszti nélkül. Néha rájött a sírhatnék, de a cumi megnyugtatta. Komolyan, már végigstresszelem a sétákat, hogy mikor kezdi el. Rá van tapadva a tekintetem az arcára, és imádkozom, hogy csak neeeee!!!!
Mondjuk félig meddig oldalra fordítva volt, lehet ez segített, de gondolom holnap már nem lesz ekkora szerencsém. Most meg a kiságyban van, és hol nyöszörög, hol alszik, vagy legalábbis úgy tesz. Gondolom ha éhes lenne, akkor nem maradna csendben, sőt!

Marci sem hozta be a délelőtti kevés evését, sőt még kevesebbet szopizik, de nem sír (mármint közvetlenül kaja után), tök nyugodt, és alszik. Szóval úgy látszik ma nem éhesek a babák :roll: Pedig tökre parázok, hogy így hat hetesen várható a fejlődési ugrás, mi van, ha nem lesz elég neki a tejcsi. Na mindegy, majd egész nap a cicin lóg, aztán csak nem hal éhen. Bár lehet, hogy egy kicsit előbbre hozta, mert hétvégén volt katasztrófális amit kajálás terén művelt. Elvégre nincs bennük időmérő, hogy tudják mikor hány hetesek?!?!?

Kép
Kép
nikole
 
 


Ez a mi csecsenőknek való pihenőszékünk, ősi darab, de jó sok gyereket kiszolgált már.
Kép

A másik még az ágy alatt pihen, így arról nincs kép, de ha belenövünk tuti lesz. Az a baj velük, hogy nincsenek rajtuk ilyen lógó bigyók, de majd kitalálok valamit, hogy ne kelljen egész nap báboznom neki!

Kép
Kép
nikole
 
 


Sziasztok Lányok!

Dijcsi: Láttom, Te is teáztatod Márkot, milyen idős korában kezdted el? Nekem mindenki mondja ezt a Mecsek teát, de még nem mertem adni neki, mert azzal riogattak, hogy ha megszokja a cumisüveget akkor nem kell neki majd a cici. Meg nem tudom, hogy nem e fiatal még a teához?

Mi a véleményetek az ivásról, meg a szoptatásról?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Az a Mecsek tea mire jó??? Nekem mindenki azt mondja, hogy az anyatejes babáknak nincs szükségük folyadékra, mert az anyatej eleje nekik a folyadék, a második fele pedig a "táplálék". A cumisüveget pedig csak legvégső esteben mondják, nekem a védőnő azt mondta, hogy ha pótolni kell a szopi után a lefejt anyatejjel, azt is pihárból tegyem, ne cumisüveggel. Szerencsére még nem kellett eddig. Mondjuk sokan a cumit sem nézik jó szemmel, de nálunk azért van, ha végképp nem nyugszik meg. Sajna a párom meg folyton nyomkodja Marci szájába, ahelyett hogy kitalálná mi a gondja. Van is ebből néha gondunk, hogy miért szólok rá :roll:

Kép
Kép
nikole
 
 


Nikole: Nekem is azt mondta a védőnő, hogy ne adjak neki semmit csak anyatejet, de az öregek, meg a szüleim mind azt mondják, hogy kell neki a folyadék, és hogy mi is felnöttünk teán stb.
És akkor most légy okos.
Mi még nem kezdtük a cumit bár annak idején vettem belőle, de most azt beszéltük a párommal, hogy még nem adunk neki. Meg azzal riogatnak, hogy akkor nagyon kiszolgáltatott leszek a cuminak, mert ha éjszaka kiesik a szájából akkor kelhetek fel belerakni, na azt meg nem akarom, elég nekem az etetés miatt felkelni. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
krisy79
 
 
 


Egy kérdés aki szedi a cerazettet:kell szünetet tartani a két levél között?Vagy folyamatosan kell szedni?

KépKép
vicuska
 
 


Sziasztok..

Hát mozgalmas volt az első hetünk..vasárnap óta bennt voltunk a Heim Pálban,m Dóri sajna besárgult..hát nem így képzeltem..kék-fény inkubátorban..szörnyű volt de túléltük,csak úgy néz ki a tejem sínyli...remélem az is visszajön lassan lassan...mostmár Ő jól van az a lényeg,én meg iszom ezt a laktoherb teát 2. napja,de nem érzem még a hatását..valakinek valami tipp amitől több jön???

Dijcsi
Láttalak az újságban és tök sok erőt adtál nekem,m pont a Heim Pálban olvastam és tök jó volt tudni h ti már jól vagytok és minden rendben ezután a sárgaság után...szóval köszi :wink:

Ja és egy kérdés..
nekem azt mondták a Heimben adjak Dórinak inni sima babavizet atejem mellé..
a védőnőm meg cukros vizet javasol vmi idegrendszer fejlődés segítése érdekében..szóval most mi van???mindenki mást mond...ti adtok cukros vizet???vagy sima Humana babavizet???
nikky
 
 


Köszönöm csajok a rengeteg hozzászólást........nagyon sokat segítettek :D nem is tudom mi lett volna velem nélkületek.Rendesen kezdtem már parázni. Remélem most már tényleg csak napok kérdése és megszületik életem értelme!!!! :lol:
Vendég
 


Na sziasztok lányok!

bacsbern: én túlhordtam Kyrát 8 nappal! A dokim végül megindította a szülést, oxitocin infúzióval, de nem használt, végül császár lett belőle mert szennyezett volt már a magzatvíz, és végül kiderült, hogy köré volt tekeredve a köldökzsinór, ezért nem jött szegénykém, pedig akart volna már! Jóslóim voltak, nem is kevés, volt hogy már az órát néztem, olyan intenzívek voltak, de látod az se jelent semmit :roll:
Orvosa vállogatja, hogy megindítja e vagy sem, de én ugy tudom egy hét után már meg szokták indítani...de ezt a saját dokid tudja megmondani... :roll:

A mellé itatásról annyit, hogy nekem a sima cukros vizet ugy ahogy van sugárba kihányta, szóval nem erőltetem, de én adok neki babateát, ami édesköményes! Nem azért mert szomjas, mert azt nem hiszem, hanem a hasfájása miatt! Mert én mindent ki akarok próbálni rá, mielött gyógyszert meg cseppeket adok neki...(nagyon gyógyszer ellenes vagyok)
Szóval szerintem is felesleges melléitatni...de ez az én véleményem!

Nikky, nagyon sajnálom ami Dórival történt, de a lényeg, hogy már jól vagytok és otthon vagytok! A teát idd az jót tesz, meg vannak homeopátiás bogyók is amitől elméletileg több lesz, de nem tudom a nevét mert én nem használom, szerencsére nekem a tea egyenlőre elég! De a fejést mindenféleképpen tudom ajánlani! Nekem is volt, hogy kicsit kevesebb lett, és akkor elkezdtem fejni, és szép lassan egyre több lett, szóval tudom ajánlani! Kimerítő dolog, hisz ha nem szoptatsz akkor fejsz, de megéri a kis manó érdekében...szerintem :)

vicuska, én ma megyek a hathetes kontrollra, és ha ajánlja nekem is a dokim, hát feliratom én is azt a fogamzásgátlót, és akkor ha gondolod megkérdezem neked, hogy kell-e szünetet hagyni közte...de szerintem ugy működik mint egy normál fogamzásgátló...bár nem tudom... :roll: ...megkérdezem :D

A cumi dolog...hát én szeretném rászoktatni Kyrust, de nem nagyon akarja...néha elfogadja és akkor elvan vele, de én szeretném ha rászokna még mielött a kezét megtalálná...most is van hogy a szájába van a keze, de ez még nem tudatos, de ha tudatos lesz számára, akkor már nem fogom tudni leszoktatni...pedig bizonyított tény, hogy a kezéről nehezebb leszoktatni mint a cumiról...szóval én nagyon szeretném ha cumizna...valakinek tippje, hogy hogyan szoktassam rá...hogy ne csak hébe hóba fogadja el a cumit... :roll:

Ja és még egy megjegyzés a cumisüveg-tea-cici dologról...hát én ugye itatom cumisüvegből, sőt van, hogy a tejcit is odaadom neki üvegből, ha már lefejtem ne menjen kárba...de Kyra ki nem állhatja! Szerintem ha kisluku cumisüveget használsz akkor utálni fogja, mert sokkal nehezebben jön mint a ciciből...szóval ha nem ömlik a szájába ugy mint a ciciből, akkor miért szokna rá? És a cici meleg, és ott vagy te érzi az illatodat, és megnyugszik...Kyra nem hagyná ott ezt az érzést a cumisüvegért az tuti :lol:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Nikky,
Nagyon sajnálom ami veletek történt. Úgy látom, ugyan az a szitu volt nálatok is, mint nálunk. Megértelek, az életem legszörnyübb 5 napja volt, amit a heim pálban töltöttem. DE!!!! Hidd el, minden rendben lesz, illetve van!!!!! A kiscsajcszi jól van!!! És ez a lényeg!!! Nagyon szurkolok a tej miatt. Nálam is emiatt ment el a tej. Nagyon sokat stresszeltem, aztán meg görcsösen próbáltam visszahozni a tejtermelést, de akkor már azért sem volt. Az a lényeg, hogy ne görcsölj azon, hogy kevés a tejed. Most az a lényeg, hogy ne stresszelj. Meglátod, minden rendben lesz :wink:
Nektek mennyi volt a bilirubinszint?! Nekünk 400-as volt, ami baromi magas. És ennek ellenére minden rendben van!

Na, én meg pont ma voltam tanácsadáson, ahol azt mondta az orvos (nem a mi dokink, hanem egy másik), hogy nem muszáj adni a gyereknek plusz folyadékot. A mi orvosunk meg nagyon feszegette, hgoy adjak neki teát, vagy forralt vizet. DE semmit nem akar inni!! Eddig próbáltam valamennyit belediktálni, de most már hagyni fogom... Ja, és egyébként meg alíg eszik, tegnap pl összesen 560-at evett egész nap alatt. És képzeljétek már 6800 gramm!!!! Lehidaltam, amikor megmérte a védőnő... Nem semmi teljesítmény ahhoz képest, hogy nem túl jóevő. Ezek szerint tök jó hasznosítja a bevítt kaja mennyiséget.

Krisy 79,
Márk sajna most már 100 %-ban tápis. Én úgy tudom, hogy az anyatejes babáknak tényleg nem kell plusz folyadék. Úgy hogy, ha nem adsz Dávid babának teát az sem gond.

nikole,
A mecsek tea elvileg görcsöldóként funkcionál, de nálunk pont az ellenkezőjét váltotta ki. Ja, és Márk arckifejezése szerint az íze meg undoritó :D

Kép
dijcsi
 
 


Nikky!

Én is sajnálom nagyon,hogy kórházba kerültetek! Bár Sámuel is jó sárga volt,a dolog tetőzése előtt hazajöttünk a kórházból (2 nap után), és én nem igazán foglalkoztam a dologgal,mert az étvágya jó volt,és szépen el is múlt a sárgaság. de azt tudom,hogy a nagy súllyal született babák sokkal több esetben sárgulnak be, és ti is jó nagyra nőttetek!

A tejszaporító teákról annyit,hogy tele vannak szélhajtó hatóanyagokkal,amik sajnos annyi szelet csinálnak maguk után,amennyit elhajtanak,szóval csak óvatosan,mert tejet lehet csinálnak,de jó hasfájós babát is! Én 2 napig ittam csak,de Samuli hasa meg is fájdult! BARNASÖR!!!! Én minden este iszom egy pohárral,és Samu fülén is fojik a tej,sőt,egyszerre mind a 2 mellemből!

Ja,és szerintem a rengeteg folyadék,én kb. 3 liter vizet simán megiszom,és mellette levest is eszem minden nap. És a fehérje fogyasztás, fehér húsok,sajt,túró,joghurt,ezek legyenek nagy mennyiségben a napi kaja részei. Na ennyi,amit a tejszaporítással kapcsolatban tudok.

Illetve a kispapa csinálhat egy fergeteges leittasodós tejfakasztó bulit, lehet nálunk ez is segített :lol: :lol:

Kép
babzsák
 
 


niky,
Én szedem homeóbogyókat: Utrica Urens a neve, a patikában kaphatók. Nekem nem segített, de hátha nálad bejön. Ittam Fitolak teát, és hippnek van a "natal" teája, amit a DM-ben kapható.

Kép
dijcsi
 
 


Babzsák:Mi is az a leittasodós tejfakazstó buli?
Nikky:hát nagyon sajnálom,de a lényeg,hogy már minden rendben van!Szerintem is fejjél,tudom,hogy nagyon uncsi de ez talán segít!Most én is ezt csinálom,mert úgyérzem kevesebb a tejem!Én nagyon ritkán adok neki mecsek teát,nem nagyon igényli!

KépKép
vicuska
 
 


Vicuska!

A baráti körünkben ha baba születik,a fiúk tejfakasztó bulit tartanak,ami elég csúfosan szokott végződni... Másnap reggel hazatrámolygott a párom,és Sámuelt a mosógépben kereste...majd krumplisalátát követelt,ami nem is volt... aztán elaludt,és csak du. tért magához,és semmire nem emlékezett :lol: :lol:
Viszont nekem van tejem bőven!!!!

Ez a tejfakasztó,de sajnos ebből mi kimaradunk...

Kép
babzsák
 
 


Lányok!

Egy hülye kérdés...ti milyen pelust használtok?
Mert mi minden félét kipróbáltunk, és az összes nagyon jó volt, semelyikkel se volt gondom, még a tescos, meg aro-s no name pelus is tök jó volt, de a pampers...én ki vagyok akadva...akárhogy adom rá, szegény gyereknek a háta közepe is szaros...már elnézést a kifejezésért...de a pampers nem rak hátulra gumit...ami szerintem idióta dolog...mert a libero is tesz és az összes no name is...szóval...csak nekem van bajom a pampersel? Legszivesebben kivágnám a fenébe az egészet, de szüleim merő jó szándékból, vettek 300darabot (hogy az unoka a "legjobbat" hordja)... :evil:
Szóval most itt vagyok 300 ócska minőségű pelussal... :cry:

Szóval csak nekem van problémám a pampersel? :? :roll:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Akira, nekünk ugyanez a helyzet a Pampersszel, minden más jó, csak ez nem.

Egyébként Dominika semmilyen plusz folyadékot nem akar inni (víz, tea, limonádé). Ha neki nem kell, akkor nem erőltetem, majd csak nagyon meleg napokon.

Most megyek anyukámékhoz, jövőhéten jövök ismét.

KépKép
nanett
 
 


Nikky: én is szedem az Urtica Urens homeos bogyót, mikor úgy érzem, hogy kevesebb a tejem. Szerintem nekem segít! Érdemes kipróbálni! Amikor meg nem azt szedem, iszom a Laktoherb teát, és én már 6 hete fejek folyamatosan minden szopi után, kivéve éjszaka. Volt mikor ellustultam és csak akkor fejtem mikor éreztem, hogy nem szívta ki Marci teljesen, ez inkább reggel van, mikor több a tejcsi, és el is kezdett fogyni. Úgyhogy visszatértem a minden evés utánira, persze éjszaka azért most sem. És van tejcsim elég. A fagyasztó meg szépen telik, és ha baj lesz, akkor elő tudom venni. Ez engem valamennyire megnyugtat.

A barnasört énis kipróbálnám, de nem árt az alkohol minden este a babának??? Lehet hülye kérdés bocsi...
És a többit elteszed másnapra, vagy a párod megissza?

Kép
Kép
nikole
 
 


Cerazett Fogamzásgátló
Ma voltam dokinál, felírta nekem is. Én rákérdeztem, minden szünet nélkül folyamatosan kell szedni. lehet hogy közben megjön, de akkor sem kell abbahagyni a szedését. Szóval nem kell semmi szünet. ha már nem szoptatsz, akkor kell felkeresni a dokit és kapsz egy másikat.

berzkat
 
 


akira,
pamperst mi is elfelejtettük gyorsan...Szar az egész ahogy van. Bár van olyan baba akinek meg pont ez jön be. Nekem a huggies a kedvencem.

babzsák,
:lol: :lol: vicces lehett apa... Nálunk ezt a születés utáni ivászatot áldomásnak hívják, de...a vége ugyanez... :lol: Még a kórházban voltam mikor apa ment áldomást inni és utána bejött a kórházba éjjel hozzám...vicces látvány volt... :lol:

Barnasörrről én is jókat hallottam. Meg lehet próbálni az alkoholmenteset... :wink:

Az anyatej akkora áldás, hogy szerintem vétek melléitatni bármivel is. Teljesen kielégíti a babákat az anyatej, amiben ráadásul több lesz a vizes rész a melegebb időkben, tehát akkor se lehet szomjas a baba. De ahogy akira írta ez az én véleményem, mindeni máshogy csinálja. Tény hogy régen mindent itattak a picikkel...sajnos. Tápnál más a helyzet. Ott jöhet a forralt víz.

Van egy honlap a www.lll.hu Itt naprakész infók vannak az itatásról, hozzátáplálásról, szoptatásról, mindenféléről. Elég jó szerintem érdemes elolvasni. Még én sem jutottam a végére. Ezt találtam ott hirtelen amit bemásoltam, de mindenféle téma van.
:

"Egy édesanya meséli: Azt mondta a védőnő, hogy adjak a 3 hónapos kisfiamnak almát, mert ilyenkor már nem elég az anyatejben lévő vas.
Mit mond az LLL? A 6 hónapos kor előtti hozzátáplálás felesleges és káros. A félévesnél fiatalabb babák emésztőrendszere még nem érett az anyatejen kívül más táplálék befogadására. A korai hozzátáplálás növeli az allergiás megbetegedések kialakulásának veszélyét."
Vendég
 


Lányok, egy újabb kérdés...nektek van utazóágyatok? Ha igen milyen? És melyiket érdemes megvenni? És van hozzá matrac, vagy külön abba is kell matracot venni?
Csak mert jövőhétvégén megyünk horgászni vidékre, és Kyrusnak kéne egy ágy, hogy ne a nagyágyba kelljen aludnia velünk, mert azt nem szeretném, és a másik meg, hogy ha kirakom a kertbe akkor most a babakocsijába alszik, de ez se túl jó dolog, szóval mindenképpen akarok venni valamit...csak nem tudom melyiket érdemes...mert van 15000ért is meg van 60000ért is...az tényleg annyival többet tud :?: :shock:

KépKép
KépKép
akíra
 
 


Barnasör

Szerintem azt a napi egy,másfél decit bőven megszűri a májam,nem hiszem,hogy kárt okozna a babónak. Mondjuk én terhesen is iszogattam,bort, sört, volt hogy HP-t is! Szerintem nem gáz...

Kép
babzsák
 
 


én forralt vizet mindig viszek magammal amikor sétára megyünk föleg ha meleg van az nem tesz semmi rosszat a babával szerintem.

nika70
Salgótarján
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?