Sziasztok!
Fürdető, sampon, stb.: Azt hiszem, már többször írtam, hogy nekem a védőnő már a terhességem alatt többször elmondta, hogy ne nagyon használjak a gyógyszertárin kívül más cuccokat, amíg nem muszáj. Különösen a Johnson and Jonhnsontól „tiltott el”, mondván, el sem hinném, hogy mennyi néhány hetes babához hívják ki a dokit, mert mindenféle kiütések vannak rajta, és általában kiderül, hogy ezektől a szerektől. Amikor mi hazajöttünk (mi csak 2 és fél napot töltöttünk a kórházban), akkor Kírának elég piros volt a popsija. Azt mondta a dokinéni, hogy kezdjem el használni azt a kenőcsöt, amit felírt, és hozzátette, hogy biztos J J volt a kórházban. És igaza volt, az volt a kórházban, és abban is igaza volt, hogy két nap alatt rendbejött, és azóta nem volt gondunk. Úgyhogy én nem használok semmilyen fürdetőt, szappant, babaolajakat és egyebeket azóta sem.
Andy, sajna késő! Egyébként nem voltunk messze, mi Balatonudvariba szoktunk menni néha, ez kb. 10 km Balatonfüredtől NY-ra. De leszünk még ott a nyáron, remélem, jó idő lesz, és akkor sokat!
Kimi, járássegítő szerintem is jó lenne Milánnak! Abból gondolom, hogy Kíra unokatesója is nagyon lusta volt, bár nem önszántából, hanem azért, mert sose engedte az apja, hogy letegyék a földre, és így már viszonylag nagy csecsemő volt, és még mindig nem tudott se ülni, se mászni, mert nem volt alkalma gyakorolni. Neki volt ilyen járássegítője, mint a képen, kb. 1 hét alatt megtanult vele menni, és kilenc hónaposan úgy szaladt vele, alig bírtuk utolérni. Az igaz, hogy ez megintcsak nem ösztönözte arra, hogy egyedül elinduljon, mert ezzel mindenhova el tudott jutni, úgyhogy viszonylag későn kezdett magától menni. Egyébként mi megörököltük ezt a szerkezetet, de Kírát nem nagyon érdekli. Játszik a színes kütyükkel az elején, néha toligálja, de úgy, hogy áll egyhelyben, és eltolja magától, majd visszahúzza, de ha menni szeretne valahova, akkor inkább mászik, vagy feláll az ágy mellett, és kapaszkodva elközlekedik. Ja! És ezt mondták, hogy ez azért jó, mert ezzel gyakorlatilag nem tud esni, úgy értve, hogy nem tudja felborítani. Kíra akkorákat esik vele, mert állandóan hátrafelé akarja húzni, aztán amikor elveszti az egyensúlyát, hanyattesik, de nem engedi el, így az egész szerkezet rázuhan.
Gabella, reméljük, azért közel sem olyan vészes a helyzet, mint ahogy hirtelen a blogban látod.
Sajnos az a helyzet, hogy az antibiotikumok nagyon legyengítik az immunrendszert, főleg, ha az ember gyereke folyamatosan szedi őket. És ilyenkor sokkal érzékenyebb mindenféle anyagra, ami nem természetes. Teljesen mindegy, hogy éppen tartósítószerről, színezőanyagról, vagy bármi adalékanyagról van szó. És szerintem akkor sem biztos, hogy ezt el tudtad volna kerülni, ha másfajta antibiotikumot adnak a „második körben”. Mert akkor is antibiotikum, ha máshogy hívják, mindegy, hogy mi a neve. De ne izgulj, rendbe fog jönni. Én anno a torkomra szedtem folyamatosan antibiotikumot, aztán még jobban fájt állandóan. Amikor végre eljutottam egy normális fül-orr-gégészhez, majdnem elájult, amikor belenézett a számba. Azt mondta, úgy képzeljem el, mintha egy smirglipapírral jó alaposan megdörzsölték volna. Gyakorlatilag nem volt nyálkahártyám, a légcsövemtől a homlokomig. Igaz, hogy a bacik eltűntek, nyálkahártyástól. Azóta nem szedtem antibiotikumot, kizárólag homeopátiás bogyókat, amikor feltétlenül szükséges, mert most már tudom, hogy ezekkel is lehet célt érni. Sőt! Meglátod, rendbejöttök!
Mári, Vencelnek gyógypuszik!
Kitti, Peti, boldog névnapot Nektek!!!
Kata, tök jó, hogy építkeztek! És mi a terv?
Eni, sajnos nekünk az anyáknapja is egésznapos program, mert két helyre kell mennünk, úgyhogy vasárnap már nem lesz jó. Sajnálom, hogy nem jött össze, majd legközelebb. Megyünk mi még a ti utcátokba
Reni, jobbulást! Nézd a jó oldalát: hét és fél óra alvás egyben! Ez kellett, hogy a férjed rájöjjön, a gyereket éjjel vissza kell altatni
És ezek szerint ügyesen végzi a dolgát!
Mi Balcsin voltunk 3 napot. Nem kezdődött túl jól, és nem is végződött túl jól. Odafelé 4 azaz négy óra alatt értünk oda. Ebből két óra volt, amíg eljutottunk az M7-esen a 31. Kilométer-kőig, mert a 30-asnál volt baleset. Aztán a pályán haladtunk, egészen addig, ahol rá kellett kanyarodnunk a 71-esre, ott viszont akkora sornyi autó akart kanyarodni, hogy a pályán állt a sor vége. És onnan egy jó darabig megint lépésben. A férjem és apukám két napig dolgoztak, betonoztak. Amikor hétfőn végre pihenhettek volna egy kicsit, meg együtt lehettünk volna, elkapta mindkettejüket valami nyavalya, aminek következtében, hát tudjátok, alul-felül… Biztos valami vírus, mert kaját ugyanazt ettek, mint mi, és nekünk anyukámmal semmi bajunk.
Kírának is hasmenése van, de neki a fiúkétól függetlenül, mert már régebben kezdődött. Lehet, hogy emlékeztek, egyszer már írtam, hogy hasmenése van, biztos a fogától. Nem gondoltam tényleg semmi rosszra, mert nagyon jó kedve volt, nagyon jó étvágya, hőemelkedés láz nincs. Volt hogy egy-két nap hasmenés, aztán 3 napig semmi gond, és aztán kezdődik előről. De most a hétvégén már kezdtem gyanítani, hogy valami más áll a háttérben, mert –bár a kisasszonyka továbbra is nagyon jó kedvű, szerencsére – az étvágya elment, anyatejen kívül gyakorlatilag semmit nem tudok belediktálni. Úgyhogy most megint többször szopizik, de azért nincs annyi tejem, hogy ez így elegendő legyen neki. Ha holnap délutánig nem változik a helyzet, akkor irány a dokinéni.
Katus, nagyon édesek a lányaid! Én is már úgy várom, hogy Kírának tehessek csatot a hajába,vagy összeköthessem. Attól olyan igazi lány lesz
De ez nekünk még odébb van. Szerintem sose lesz akkora haja
A múltkor már úgyis volt téma az egyedi szekrénydísz!
Most beszálltatok a csapatba
Meteor, a hír felháborító, ha tényleg így van.
Kitti, várjuk a nyomozás eredményét!!!
Juca, tessék összeszedni magad, és sűrűbben jönni!!!
[/b]