Új privát üzeneted érkezett!

Ja, és köszi az infókat!
Csi
Csi

Köszi lányok az infót a mellszivóval kapcsolatban, még majd alakul.
curly
Névtelen

Curly!

Én végsõ elkeseredésemben megkaptam a kórházi mellszívót, ami akkor nekem gyors segély volt. Azt nem tudom, hogy a használatától hogyan tud begyulladni a mell, minden esetre, amíg megjött a sajátom nekem jó volt, bár elég gyenge, az Avent Isissel nem veszi fel a versenyt, de legalább van. Nem nagyon reklámozzák, mert a kézzel történõ fejésnek van propagandája, az viszont nekem nem jött össze.
Ha tudsz inkább vigyél be magaddal az a tiszta.
Üdv.:Moncsúr
moncsur

Maci_2
Én sem választottam annak idején szülésznõt, de a következõnél fogok, ui. kb. négyen voltak, mire megszültem, a nevükre egyáltalán nem emlékeztem. Aki a legtovább volt velünk, annak lejárt a mûszak a szülés vége elõtt, pedig õ nagyon kedves volt, akinél pedig megszületett Peti, az nem volt szimpi és cigiszagú volt a keze. Végül egy szülésznõnek sem adtam hálapénzt. Mennyivel jobb lett volna, ha uaz az ember van velünk végig! (persze nem a hálapénz miatt)

Gorsi
gorsi

Sziasztok!
Nagyon megtetszett, amiket irtatok a Tidrenczellrol! Nekem is fiatal orvos a volegenyem, na meg az egesz csaladja es rokonai, igy latom egy kicsit az O szemszogukbol is a dolgokat. Igaz nem szuleszek, de orvosok. Egyszoval jo a fiatal orvos, mert meg nincs benne az a regi SZTK szellem. Persze kivetel erositi a szabalyt. Latom, hogy a fiatalok meg lelkesek es szeretik csinalni amit csinalnak, sot nem szegyelnek kerdezni sem, viszont Ok tudjak kitol erdemes kerdezni, ki a jo. Igy en is egy fiatal dokit keresek a MAV-ban. Kerlek segitsetek! Mennyi idos ez a Tidrenczell, mikor es hol lehet elerni? Mi mennyibe kerul nala?
Névtelen

Kedves névtelen!

olvass egy kicsit vissza, akár az arhívokat is és minden kérdésedre megtalálod a választ.

Maci_2
Maci_2

Moncsúr!
Én 1999-ben csak az elektromos mellszívóval találkoztam, és arra mondták, hogy annyira erõsen szív, hogy bajt okozhat. Akkor még nem volt szó kézirõl.

Gorsi!
Köszike!
Nekem mindkettõ császár lett, ezért nem tudom, hogy mi a helyzet!

Csi
Csi

Sziasztok Lányok?

Nem tudjátok, hogy a MÁV-ba minden babát visszarendelnek 6 hetes kontrollra? Nekünk azt mondta a gyerekorvosunk, hogy szerinte nincs értelme. És mit csinálnak velük a kontrollon?

Elõre is köszi a válaszokat!
Tüni
tüni

Nem, minket nem rendeltek vissza. De én nem is halottam ilyenrõl!

Üdv: Vica
vica

Tüni!

Én sem hallottam arról, hogy visszarendelik a babákat, szerintem félreérthettél valamit. (Mondjuk nálunk sima szülés volt, és a pici is makkegészséges.)
Én pl. be se vittem a kicsit 6 hetes korában.

Bodorka
bodorka

Tüni!

Azokat a babákat szokták visszarendelni, akik besárgultak. De ebbõl se mindegyiket. Ezt még nem sikerült megfejteni!Kép

Zafi
zafi

6 hetesen az anyukákat kontrollozzák, nem a babákat. Kép

Virág
Virág (fiore)

Jövõhéten lesz felkészítõ elõadás, mit gondoltok?
Szerda 18.00h vagy 17.00h?

Ha valaki tud bõvebb infoval szolgálni, megköszönném.

Saci
charlottee

Legyszi segitsetek, mert nincs idom vissza olvasni azt a rengeted hozzaszolast az arhivban! Tidrenczel Dr. erdekelne, hogy hol, mikor es mennyiert redel? Hol lehet elerni es mikor? Segitsetek legyszi!
Koszonom
Agi
Névtelen

Szia Ági!
Tudom milyen az, amikor az embernek nincs ideje semmire (én is dolgoztam, diplomáztam, lakásfelújítottam amikor terhes voltam ), de itt - dramatikusan hangzik - de két életrõl van szó. Ez minden idõráfordítást megér, bármennyire nincs is! Nekem nem volt akkor lehetõségem ilyen sokféle véleményt elolvasni, amikor orvost választottam, de most, hogy a másodikat tervezzük, én is elolvasok mindent, pedig nem volt semmi bajom az orvosommal. De ki tudja...
És ne gondold, hogy gyerek mellett több ideje van az embernek!
Bildiy
Névtelen

SziasztokKép

Köszi a válaszokat. Szerintem nem értettem félre, mert a zárójelentésén van rajta. Lehet, hogy az én terhességi cukrom miatt kérik vissza ellenõrzésre? Na mindegy, majd felhívom õket.

Tüni
tüni

Koszi a segitsegeteket!
Udv. Agi
Névtelen

Ági!

Dr. Tidrenczelrõl a kért info.

Dr. Tidrenczel Zsolt
475-2600/1845 mellék (MÁV Kh.)
Nem beszélt pénzrõl, én 3000,- forintot adok neki egy vizitért és 30 körül gondoltam a szülést.

Nyugodtan hívd fel.

Sacc
Névtelen

Tüni!
Amikor én szültem, akkor a mellettem fekvõ anyuka Petõ doki betege volt, és az õ babáját, aki nem volt sárga, a doki akkor visszarendeltette a gyerekosztályra hat hetesen. Az én dokimat megkérdeztem errõl, õ azt felelte, hogy ezt a kontrollt a gyereko.val kell megbeszélni. Én úgy gondolom, hogy ezt kezelõorvosa válogatja. Talán egy dolog miatt érdemes ezt tisztázni a gyerekosztállyal, mégpedig azért, mert van egy csecsemõUH, amivel igen sok gond kiszûrhetõ, és ha pl. vérszegénység merül fel, nem kell külön rohangálni, mert ott rögtön laborvizsgálatra is van lehetõség- legalábbis anno még volt, de akkor még nem volt szó a gyerekosztály bezárásáról. Szerintem hívd fel a gyerekosztályt, a csecsemõultrahangos vizsgálatról a Szentpéteri doktornõt kérdezd, õ az illetékes, õ ad idõpontot, mert õ vizsgál. UHval nézi a koponyát, a belsõ szerveket, és a csípõt is. Én azt gondolom, hogy ha van egy ilyen lehetõség, akkor kár kihagyni. És /elvileg/ ellentétben más kórházakkal, itt ez a vizsgálat ingyenes.
Sziasztok
Csi
Csi

Még valami: Gyerekemrõl a szûrés során derült ki, hogy a csípõje nem túl tökéletes, de dupla pelenkával sikerült javítani igen korán, így nem vártuk meg, hogy késõbb terpeszteni kelljen. Pedig "szemre" tökéletesnek tûnt a csípõje. Refluxot is néznek UHval.

Csi
Csi

Még valami: Gyerekemrõl a szûrés során derült ki, hogy a csípõje nem túl tökéletes, de dupla pelenkával sikerült javítani igen korán, így nem vártuk meg, hogy késõbb terpeszteni kelljen. Pedig "szemre" tökéletesnek tûnt a csípõje. Refluxot is néznek UHval.

Csi
Csi

Csi ez az ultrahang lehetoseg 4 keruleti lakosoknak is van es szinten ingyen. Nem csak a MAV kivaltsaga ez a lehetoseg.
Névtelen

Tüni, Csi!

Nálunk tavaly csináltak vérvételt, UH-t is a kontrolon.
A szülésemrõl és a sárgaságról majd írok, csak legyen egy kicsit több idõm.

Djeszter
djeszter

Tudnátok ajánlani egy középkorú vagy idõsebb nõgyógyászt, aki a MÁV-ban rendel, megnyugtató, kedves személyiség? Mindegy, hogy nõ vagy férfi.
Köszönöm elõre is.
Pipi
Névtelen

Névtelen!
Ez jó hír. A Madarászról anno olvastam, hogy 3000/vizsgálat.
Remélem jól emlékszem a kórházra, és az összegre is, lehet, hogy azóta változott. Nem kiváltságként említettem, hanem lehetõségként.
Csi
Csi

Szerintem sem árt, ha tudtok a lehetõségrõl, hogy a MÁV gyerekosztályára bármikor vihetitek a babátokat, mivel ott születtek ezért oda is tartoznak, nem csak a lakóhely szerinti körzetihez! És tényleg jó, hogy egy csomó vizsgálatot ott helyben el tudnak végezni és akár egyéb osztályokra is helyben be tudnak utalni (bõrgyógyászat, fül-orr stb...)

zafi
zafi

Csi 4 keruletiek mar nem a Madaraszba jarnak, van sajat ultrahangjuk. Habar Madaraszba 92-be meg ingyen csinaltak amikor en ott jartam.
Névtelen

Abban a Kismamában, ami a MÁV szülészetét mutatta be, én ott olvastam arról, hogy /emlékeim szerint/ a Madarászban ennyit kérnek egy vizsgálatért. De végülis lényegtelen, hogy Madarász, vagy IV-ker, örüljünk, hogy VAN UH., és ma talán már nem kell kalapozni érte, mint anno kellett a MÁVnak....Nemde???
Csi
Csí

Csi

Vegulis igen. De azert nekem az egy jo hir hogy Ujpestiek ezt a kivaltsagot mar 92-ben elveztek minden kapalozas es kulon penz nelkul. Igaz ujpest az is ahol a nem kotelezo vedo oltasok is ingyenesek es Ujpest az is ahol altalanos iskolaba a tankonyvek is ingyenesek. De ez mar igazan nem ide tartozik
Névtelen

Remek.Továbbléphetünk?
Csi
Csí

Kedves orvost keresõ kismama!
Én tavaly szültem dr.Tidrenczel
Zsoltnál, és nagyon elégedett vagyok vele. Ha fiatal, agilis orvost keresel, benne nem fogsz csalódni. Nem is beszélve arról, hogy végig velem volt a szülõszobán, ami igen jól esett.
Szülésznõt kérdezd meg tõle! Én Kõrös Ottiliát választottam,
benne sem fogsz csalódni. Sok sikert kívánok, és olyan kellemes szülést, amilyenben nekem is részem volt.
Egy boldog anyuka
Névtelen

4,5 éve mikor szültem, egy vékony, vörös-szõke copfos, szemüveges, Andi nevû szülésznõ volt velem. Õ ott van még, ki tudja? Ha ma megfogad az ember egy szülésznõt, mennyit szokás adni?

Saci
charlottee

Én a Dr Kelemen Csaba fõorvost ajánlom mindenkinek. korrekt, kedves, aranyos, nagy tudásu, tapasztalt, kb 58-60 éves lehet. Rengeteg szûlõnõje van. A magánrendelésére járok, szerda délutánonként a MÁV Nõgyógyászati Ambulanciáján rendel. A megbeszélt idõpontban fogad, nem kell rá várni. Idõpontot az Olga nõvér ad: 475-26-00/1845 mellék.
Most 38 hetes terhes vagyok a második babámat várom.
A 19 hetes UH-t a Tidrenczel Zsolt végezte. Borzasztó undok volt, nem mondott és nem mutatott semmit sem egész vizsgálat alatt. Azt hitte szerintem, hogy Õ egy sztár, pedig... csak egy beképzelt alak, aki most mászott fel az uborkafára. Nem is tud ultrahangozni, pedig õ azt hiszi magáról, hogy igen. Csak 17 hetesnek mérte a babát, ezért megkérdõjelezte, hogy a 7 héttel ezelõtti, 12 hetes UH tényleg 12 hetes volt. Azt mondta, hogy mivel azt nem õ végezte, ezért nem lehet 100 %-osan értékelni azt!!! Hogy mit képzel magáról...Pedig azt a Mészáros Zoltán fõorvos végezte. És ugy tudom, hogy a Mészáros fõorvos a fõ ultrahangos a MÁV Kórházban. A Tidrenczel valamit nem látott jól, ezért visszahivott 2 hét múlva magához. Természetesen nem mentem hozzá vissza. Egész éjjel zokogtam, hogy valami baj van, nem fejlõdik rendesen a baba. Nagyon megijedtem. Másnap megkerestem a Kelemen fõorvost, elmondtam neki a tõrténteket. Rõgtõn, személyesen elvitt a Mészáros fõorvoshoz, aki ujra elvégezte az UH vizsgálatot, és tényleg 19 hetes voltam. Tehát nem 17, mint ahogy a Tidrenczel mondta. Szerencsére mindent rendben találtak a babánál. Utána már megnyugodtam. De az az 1 nap kétségek kõzõtt, az borzasztó volt. Nem kivánom senkinek sem. Most már nagyon várjuk, hogy megszûlessen a kislányunk. Remélem akkor fogok szûlni, amikor nem a Tidrenczel lesz az ûgyeletes. Nem fogom engedni, hogy õ vizsgáljon meg, mert egyáltalán nem bizom benne. Nem értem, hogy miért van igy felkapva. Lehet, hogy valakinek szimpatikus, de a tudása az vajmi kevés. Már korábban is tõbben irták róla, hogy tapasztalatlan, egy kezdõ doki. Akkor miért van ekkora mellénye??? Az a véleményem, hogy kicsit vissza kéne fognia magát, nem kéne lehurrognia az õregebb orvosokat. Hiszen õ még nagyon nagyon messze van attól, hogy sztár orvos legyen. Ez az én magánvéleményem, persze biztos vannak akik másként látják. De nem lehetnek sokan...
Nóra
Névtelen

Ami a 6 hetes kontrollt illeti, az én babámat visszarendelték pedig nem volt sárga. Lehet, hogy azért, mert császáros volt.
Zsuzsó
zsuzsó

Zsuzsó!
Kép ! Nekem két császár volt, egyik babám besárgult, mégsem lett visszarendelve egyik sem. Ezek szerint az igazság odaát van. Kép
Csi
Csi

Sziasztok!

Teljesen amatõr vagyok még szülés szempontjából, hiszen még pocaklakóm sincs! De reményeim szerint fél éven belül lesz... Kép)) És most szeretnék nõgyógyászt választani, mert az eddigi igazán nem vagyok megelégedve! Nem is jártam hozzá túl sûrûn, csak ha nagyon kellett, de... úgy érzem, hogy a terhességem végig kíséréséhez és a szüléshez egy olyan orvost szeretnék választani, aki megbízható és kedves! A barátnõm Dr. Szabó Györgyöt ajánlotta, õ hozzá jár! Állítólag fiatalabb és nagyon kedves! Esetleg van valakinek tapasztalata a doktor úrral kapcsolatban? Hálás lennék, ha leírnátok! Elõre is köszönöm: Ági
Névtelen

Kedves Ági!

Ennek a topicnak az a címe, hogy: A MÁV Kórházban szültem. Valószínûleg tudod, hogy Dr Szabó György ott praktizál, hiszen ide írtál. Az eddigi kb. 1500 hozzászólás a MÁV Kórház orvosairól, szülésznõirõl és a szülészetrõl szól (még mielõtt ezekrõl is kérdeznél). Mivel nem a szülés elõtt pár nappal keresel éppen orvost, talán van idõd visszaolvasni egy kicsit! Oldalt, a Segédleteknél van egy Keresés nevû szolgáltatás. Oda pl. beírod hogy Szabó, és kikeresi a róla (és még más topicok Szabóiról)szóló részeket. De tényleg hasznos visszaolvasni, kicsit megismerheted a MÁV Kórház szokásait, körülményeit, s ezekrõl a véleményeket.
Sok sikert, mielõbbi babát kíván:

Nati
Névtelen

Szerintem is hasznos olvasgatni a topicot, én is sok új dolgot ismertem meg az osztályról és az orvosomról is.

Saci
charlottee

Sziasztok,én még uj vagyok a neten.
Három gyermekem közül az utolso kettöt (ikrek) a Máv Korházban szültem.Ahogy bele olvasgattam a hozzászolásokba,találkoztam Herczeg doktorur nevével.Én is nála szültem,bár véletlenül.A következö történt:csak akkor irom le ha valakit érdekel,ugyanis egy kicsit hosszu a történet.A lényeg,hogy ikrek császárral.

Sziasztok Dorcsi.
dorcsi

Sziasztok!Újnak számitok én is a neten.
Tavaly májusban szültem a Máv korházban.Az én orvosom Szentirmay volt.Olvasgattam a régi hozzászólásokat,de sehol nem találkoztam a nevével.Senki nem hallott róla?
Dorcsi:Én kivácsi vagyok a történetedre.
ritax

dorcsi,
jöhet! Kép

V.
Virág (fiore)

Szia Dorcsi!

Engem is erdekelne a torteneted. En is Dr. Herczeghnel szultem tavaly decemberben, szinten csaszarral. Erdekelne, hogy Te mikor szultel nala es mi a velemenyed.
Udv, Virag
virga

Dorcsi,
Én is nála szültem császárral és érdekel a történeted.
Zsuzsó
zsuzsó

Engem is érdekel Dorcsi, írj ezerrel.

Egyébként a múltkori elõadáson Marton prof. éppen azt elemezgette, hogy a MÁV Kórházban is emelkedett a császármetszések száma, mert ma már az orvosok is könnyebben döntenek a mûtét mellett és ma már a kismamák is tudják kérni az orvostól a császármetszést - persze mindezt nem helyeselte, de a tény az tény.

Saci
charlottee

Sziasztok!!!

Elõször is köszönöm szépen érdeklõdéseteket:Ritax,Virág,Virqa,Zsuzsó és Saci!
Mikor a párommal úgy döntöttünk , hogy babaát szeretnénk, egy barátnõm ajánlotta a Szentirmai doktorurat.Tanácsát meg is fogadtam, el kezdtem hozzá járni. Két hónap múlva a pocaklakók meg is fogantak(akkor még nem tudtuk,hogy ikrek). Teltek a napok, hetek, míg nem az elsõ UH-on kiderült, hogy ketten vannak. Mondanom sem kell, hogy majdnem leestem az ágyról. Ettõl kezdve nagy izgalomban teltek a hetek és hónapok. A harmadik hónap közepén elmentem táppénzre veszélyeztetett terhesség címén. Amúgy egy hiper márketben dolgoztam, mint pék.Már a negyedik hónapban jártunk, amikor egy másik barátnõm megkérdezte, hogy miért nem megyek inkább a Herczeg dokihoz? Az igazság az, hogy semmi bajom nem volt a Szentirmaival. Nagyon kedves, türelmes, nem úgy vizsgált mint az SZTK-ban(állatok módjára).Amiért nem mentem át az az, hogy féltem attól, hogy ha átmegyek a Herczeghez és valami oknál fogva pont nem tud bejönni amikor szülni megyek, amilyen az én formám, biztos , hogy a Szentirmait fogtam volna ki. Így hát maradtam. Szerencsére nagyon sokat tudtam pihenni. Van egy most 7 éves lányom, Õ is sokat segített. Minél inkább közeledtem a vége felé, annál lassabban teltek a napok. Közben nagy nehezen meg tudtuk, hogy egy fiú és egy lány.A huncutok mindíg fickándoztak az UH alatt. A kisfiú (Krisztofer) decemberben úgy döntött, hogy lefordul. A kislány (Karolina) maradt farfekvésben. Ekkor bepánikoltam, mert nem akartam spontán szülni. DE végül megbékéltem a gondolattal, és a dokim is azt mondta, hogy ha így maradnak,akkor megpróbáljuk simán megszülni. Január második hetében (ha jól emlékszem) éppen a Herczeg Doktorúr volt az UH-on. Megállapította, hogy a Krisztofer újra farosan fekszik. Ekkor megint bepánikoltam, hiszen már beletörõdtem, hogy simán szülök. Hát nem sok nyugalmam volt ezek után, elhihetiek. Ráadásul biztos voltam abban, hogy el fog menni a magzatvíz, hiszen nem tudtam, hogy az milyen. De megnyugtattak, legalábbis próbáltak nyugtatni, hogy észre fogom venni, ha megtörténik a "dolog". Aztán eljött a "nagy" nap. Ugyan olyan volt, mint a többi.Egész nap ettem, ittam, pihentem, dumcsiztunk a nagylánnyal a pocaklakókról. Meg persze mindíg mondtam neki, hogy anyának majd be kell menni a kórházba, de majd jöhet meglátogatni stb... . Este, mint általában a párommal tévéztünk. Emlékszem pont a heti hetes met.Már késõ délután nyugtalan voltam, de betudtam az állapotomnak. Így hát a férjemnek sem szóltam.Egyszer csak egy pukkanást éreztem a hasamban. Hirtelen úgy fel pattantam, hogy a párom csak akkor vett észre, amikor már ott sem voltam. Akarom mondani, azt nem vette észre, hogy mikor mentem el mellõle. Gyorsan beszaladtam a fürdõbe és beálltam a zuhany alá, gondoltam megvárom,amig kiürül belõlem az összes víz. De csak nem akart elállni. Közben apósomék riasztva lettek, hogy jöjjenek a kiscsajra vigyázni. Na aztán elindultunk a férjemmel be a Máv-ba. Azt tudni kell, hogy mi vidéken lakunk. Egy normál napon otthonról 45-50 perc alatt értünk be a kórházba. Azon a bizonyos napon 15 perc alatt odaértünk. Hiába modtam a páromnak, hogy nem kell annyira sietni, Õ csak nyomta a gázt ezerrel. Én meg közben számoltam a rendõröket és a piros lámpákat. Rendõr =3; piros lámpa =5. Király volt. 0.20-kor már fent voltunk a szülészeten. Hercze Doktorúr pillanatokon belül megérkezett, mondtam neki, hogy ki az orvosom és mondta, hogy felhívatja. Közben megvizsgált, és rátettek a szívhang figyelõre.Kb. fél óra telhetett el, amikor közölte, hogy a dokit nem tudják elérni. Azt javasolta, hogy mivel mindkét törpe faros, ezért Õ megoperálna. Ki tudott volna egy ilyen ajánlatnak ellenállni? Be voltam parázva de piszkosul. Következett a borotválás, infúzió. Aztán bevittek a mûtõbe és gerinc melletti érzéstelenítõt kaptam. A párom eközben "kukkolt" az üvegfalon túlról. A kamera már készenlétben volt. Elkezdõdött a nagy esemény. Amikor el kezdte vágni a Herczeg a hasamat, éles fájdalmat éreztem. A fejem felett álló "jóképû" hapsi szólt, hogy álljanak le, és megkérdezte, hogy érezten.e valamit? Mondtam, hogy igen. Ezután úgy állították az "ágyamat", hogy a lábam feljebb volt mint a fejam. Vártak pár percet és megkezdõdött a mûtét. Kb. 10-15 perc múlva (02.47-kor) megérkezett Krisztofer 2870grammal és 51 centivel.Rettentõ sok idõ múlva (02.48-kor) követte õt Karolina 3140grammal és 55 centivel. Ez mind a 38. hét betelte után történt. Az apgar számuk mindkettõnek 10/10-es lett. Sírtam a boldogságtól, még most is kiráz a hideg. Életemben akkor voltam elõször ilyen boldog, amikor a nagy lányom született és másodszor most.Illetve akkor ott.Ezután a törpéket levitték az újszülött osztályra, engem pedig elkezdtek "összefoltozni". Egész terhesség alatt vérszegény voltam. Szedtem a vitamint és a vasat de nem sokat használtak.
Kb. 3 órakor át vittek engem is. Szerencsére volt a szobában egy csajszi, így tudtunk csevegni. Igaz, hogy azt mondték, hogy aludjunk, de ki tud ennyi izgalom után aludni? A szobatársam azt mondta, hogy 12 órán keresztül kell feküdni, és csak utána kelhetünk fel.Hát nálam nem várták meg a 12 órát. 10-kor jött egy nagyon aranyos nõvérke és közölte, hogy megyünk zuhanyozni. Én azt hittem hogy viccel, montam is neki, hogy -jó vicc volt- de kiderült,hogy nem poénnak szánta. Úgy keltem fel az ágyról mint akit legalább 5-ször agyonvertek. Vagy 10-szer? Mindegy. Lényeg, hogy jött még egy nõvérke és mentünk hármasban a zuhanyzóba.Gyorsan lemosdattak,és közben legalább 30-szor elmondták felváltva, hogy szóljak mielõtt el akarok ájulni! Erõm az kb. annyi volt mint egy döglött egérnek,szkanderba lenyomott volna az tuti. A négy nap alatt az elõzõ orvosom annyiszor látogatott meg, mint Ti.
Bezzeg a Herczeg Doktorúr!!! Õ minden nap bejött hozzám, pedig nem volt a fogadott orvosom. Nagyon rendi volt és jól esett, hogy érdekel valakit (a családomon kívül) a hogylétem. A törpéket elsõ éjszaka ki sem kértem, olyan fáradt voltam. Jöttek látogatni napközben, de majd meg haltam a fájdalomtól. Mindíg cseszegettek, hogy keljek fel az ágyból és erõltessem a menést. Mikor felkeltem még szerencse, hogy volt egy szék az ágyaknál, mert messzebbre nem tudtam eljutni tovább. Állandóan hõemelkedésem volt, a nõvérke "megnyugtatott", hogy így nem lesz hazamenetel. De a Herczeg Doki azt mondta a 4. napon, hogy haza mehetek. A tejem akkorra már megindult és a törpék is el kezdtek hízogatni. Õket is elengedte a gyermek orvos. Csütörtöki napon délelõtt 11-kor kiléptem a "friss" levegõre. És elindultunk haza. Azt elmondanám, hogy a menésem olyan volt,mint egy 90 éves nénié. Nem tudtam kiegyenesedni. Nagyon rossz volt. És ezután kezdõdtek csak igazán a gondok.
De azt majd holnap megírom, mert most már a kezem is görcsbe áll és álmos is vagyok.

Sziasztok, holnap jövök!
dorcsi

Most nézem csak, ez jó hosszúra sikeredett.

Sziasztok Dorcsi.
dorcsi

Szia Dorcsi!

Koszi a sztorit, egy kicsit tenyleg hosszu volt, de erdekelt, hogy masoknak miliyen tapasztalatai vannak.En december 19-en szultem csaszarral, de sajnos nincsenek olyan elmenyeim, mint neked. Meg december 18-an este mentunk be a korhazba, mert egy kicsit fajt a derekam es Herczegh doktor telefonalt, hogy erzek-e valamit, es amikor ezt emlitettem azt mondta, hogy nezne egy szivhangot.
Leventet vegul masnap 07:45-kor emeltek ki, nekem meg sem mutattak, azonnal elvittek. A ferjem is csak messzirol latta, azonnal elvitte a gyerekorvos, mondvan inkubatorba kell tenni. Megjegyzem az Apgar 9/10 volt, ami ugy tudom nem egy rossz eredmeny. Szoval apukaja sem foghatta a kezebe a kicsit, es en is csak naivan kepzeltem azt a mutoben, hogy majd megnezhetem.
Eloszor csak aznap delutan lathattam, miutan kikonyorogtem a csecsemosoktol, hogy hozzak be megmutatni. Kaptunk is kb. 5 percet ismerkedni, aztan megint elvittek. Este megint szoltam, hogy szeretnem megnezni a fiamat,hozzak ki egy kicsit, ekkor mar negyed orat kaptunk.
Egyebkent nekem a mutoben azt mondtak, hogy 8 ora mulva megprobalhatom a felkelest,de ha nem megy ne eroltessem. Ehhez tartottam is magamat, hiszen a szuleszno, aki az osztalyon segitett O is ezt mondta, de en aznap este felkeltem es lezuhanyoztam, mert az jart a fejemben,hogy ha felkelek,akkor lesz eselyem vegre megkapni a fiamat.
Aztan eleg nehez napok kovetkeztek, ami szerintem nagy reszben a csecsemosoknek koszonheto, igy aztan osszesen 8 napot tolthettunk el a korhazban, beleertve a karacsonyt is.
Ha erdekel valakit, hogy mi tortent szivesen leirom, de most mar nem akarok senkit untatni.
Udv, Virag
virga

Sziasztok!
Én tavaly júniusban szültem a MÁV-ban szintén császárral. Nincsenek rossz emlékeim, sõt! Pedig kicsi fiam besárgult. Ha érdekel valakit a történetem szívesen leírom. Ja igen, a dokim Dr. Petõ Zsolt volt.

Djeszter
djeszter

Djeszter!
Érdekelne, és úgy emlékszem, hogy másik topicban volt valami megjegyzésed a sárgasággal kapcsolatban is...

V.Virág!
Érdekelne a Te nyolc napod is, mert mindkét gyerekem császáros volt, és én is Herczeghes voltam, de szerencsémre teljesen másképp történtek velünk a dolgok! Például én kedden szültem, és pénteken/!/ már hazajöttünk, pedig a lánykám besárgut és kékfényezték is!
Hova vitték inkubátorba? A szülészetre, vagy a csecsemõsökhöz? A zárójelentésen sem írnak semmit? És mikor kérted, hogy hozzák oda a babát, akkor mit mondtak?

Dorcsi!
Szép méretek! Vagy csak én gondolom így?

Egyébként én úgy tudom, hogy más a fekvés idõtartama a spinális, és más az EDA után, ha valakit érdekel, akkor megkérdezem a Snoopyt, õ anesztes. Nekem mindkettõ volt, de semmi különbség nincs a felkelések között, mindkettõ után remek érzés! Kép

Sziasztok
Csi
Csi

Jöjjenek a sztorik! Kép

Virág
Virág (fiore)

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?