Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

első éjszakánk a lakásban, de nem vagyunk még teljesen készen, csak a háló, a fürdő és a konyha (igaz ott még van egy-két dolog), de úgy döntöttünk, hogy ha itt vagyunk, azért hamarabb elpakol az ember. Kár, hogy nekem nem alszik napközben Lelle, mert akkor lenne időm mindent szépen a helyére pakolászni, csak már tök égő, hogy több, mint egy hónapja elköltöztünk Gödöllőről és még mindíg az anyóséknál dekkolun(igaz, nagyon jó dolgunk van ott :), főznek, mosnak, vasalnak ránk.
De már mindhármunknak nagyon hiányzik a megszokott kis életünk. Úgyhogy most már itt vagyunk nem a legpompásabb állapotban, de így esténként tudok pakolászni, ha Lelle alszik.

Ma evett zöldbosót. Azt hittem nem fog ízleni neki, de nem úgy tünt. A borsóról azt gondoltam, hogy nem is lehet nekik adni, mert puffasztja őket, de akkor minek van 4 hónapos kortól? Én vettem egyet, kipróbáltuk, megette. Viszont a sütőtököt almával nem ette meg, elég édes volt és az almát sem, azzal délutánonként szoktam megkínálni, de nem ízlik még neki. Viszont nekem nagyon :D!!!

Nekem az elején, amikor hazajöttünk a kórházból és onnantól még vagy két napig volt sok tejem, utána már nem. Éppenhogy csak kifutotta estére. Este meg inkább lefejt tejcsit kellett adni, vagyis az volt elég, mert a cicizés nem, nem is volt estére nekem benne, mindegy volt, hogy napközben mennyit volt cicin. Éjszaka viszont kétszer is tudtam néha fejni, 120-180 miliket, és abból kapott este és napközben, ha éhes maradt. Sosem tudtam lefagyasztani, pedig úgy vártam már, hogy egy aventes zacsi megteljen tejcsivel és feldátumozhassam, lefagyaszthassam... de nem volt rá lehetőségem.
Aztán szülés után 3 hónapra jött meg, na onnantól kezve nem kell már a cici sem neki, még mai napig rakom (raknám) cicire, de beleszív, és ami szájában van, azt egy erős brrrRrr-vel rámfújja. Természetesen mindeközben jót nevet és játszik a cicivel. Beleszív, elfordul, nevet nagyot, vissza, beleszív, elfordul, nevet nagyot vissza... ez mindaddig megy, amíg össze nem csípi a bimbót, vagy bele nem markol a mellembe. Aztán bezár a bazár.

Pelenkakiütésre azt hiszem a borax-os krémet írja az orvos, vagyis amikor megszülettünk és eljött hozzánk, nekem azt írta rá, hogy ez arra van.

Nekünk meg a hajlatok voltak nagyon kipirosodva, nyaka, hónalja, térd mögött, hurkák között, azt hittem nem törlöm meg rendesen, de kiderült, hogy ez valami bőrallergia, mert én nagy okos, a fürdőkrémről átálltam kicsit a neogranormonos babafürdetőről, mert olyan fincsi volt az illata, nah, azóta is csak a gyógyszertárit használjuk. A doki meg írt hidrocortysonos krémet, azt használj szép lett tőle, semmi nincs már ott.

Holnap hozzánk is jönnek vendégek, ide a nagy dzsumbulyba. Ebédre megyünk anyósékhoz (éjjen), úgyhogy főzni nem kell szerencsére, de majd sütök valamit a cukrászdából. Lelle mellett nem igazán lehet nagy dolgokat művelni, hmmm ha aludna, legalább egy órát...

Nah, minden jót mindenkinek, húzok most még gyorsan pakolok!!!

Üdv

pimpoka és Lelle

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sudocrem tényleg mindenre jó!

Érdemes reggel, vagy a napközben szopik után fejni, és este azt adni a babónak!
Viszont fagyasztani lehet - sőt érdemes - nem teljes zacskóval is, van, hogy csak pótolni kell a meglévő mennyiséget, és olyankor nagyon jól tud jönni egy kisebb, kb. 100 ml-es adag. Legalább nem kell kiönteni a maradékot!!!

Ma őszibarackos bébipapit evett Flóra - szerintem nagyon fincsi, ő csak nyammogott, de azért megevett majdnem egy egyész üveggel. Azért a szopi jobban izgatta. :)
Vendég

Fú... nálunk szerencsére nem volt baj a tej ízével, valszeg azért mert még az elején járunk... (Lilla legalábbis lelkesen szlopálja... már amennyi van... de azért még van a hajnali ejésből 100 mili a frigóban vésztartaléknak... ami ha ma hajnalig kihúzza a Lilla akkor megy a mirelittbe 2 - 50 milis csomagban...)

verna: fúha... 4 hónap alatt hozzátáplálás? Valami miatt azt hittem, hogy csak úgy 5-6 hónaposan érdemes... (pedig milyen praktikus lehet:) :) )

(Lilla egyébként ma mintababa... döbbenet... semmi hiszti egész nap, viszont jó nagy alvások és ébren nagy nézelődések és dumálások... :)))))
Vendég

Hova lett mindenki ??

Nálunk esik az eső. Dóri ma nagyon jókedvű, együtt várjuk a vendégeket. Apa meg hajózik a horvát tengeren..

KépKép
tüccs

Köszi a segítséget Tüccs, Tiop!
Tiop! Jó, hogy írtad, hogy vékonyan kenjrem! Kössz!
Egyébként Lilinek mindig Sudocremmel kenem a popsiját. Már javult a helyzet egyébként.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Sudokremet DM-ben is lehet kapni! Nálunk egyébként a sima körömvirágkenőcs mulasztotta el a pirosságot, a Sudokrem nem!!! :?

Mali,
Marci is mindig kipisilt a pelusból, pedig MINDIG megigazítottam a kukiját!!! Kipróbáltunk vagy 6-féle márkát, de mindegyikből kipisilt, ez kb. 1-1,5 hónapig tartott, szörnyű volt, éjjel 2x is át kellett öltöztetni! Aztán ezt valahogy kinőtte, ma már nincs ilyen baleset. Nálunk egyébként a Pampers nagyon nem vált be, sem a Huggies, ami jó, az a DM-es Babylove, a Libero, és az Auchanban kapható Háppy.

Csakegy,
a hozzátápi természetesen minél később van, annál jobb, de ha nincs elég tej, akkor MUSZÁJ! És 3-3,5 hónaptól a dokik már inkább a bébiételeket ajánlják, mint tápot elkezdeni! Marci kereken 2 hónapos korától kap napi 1 tápot este, és 4,5 hónaposan kezdtük el a hozzátápit, eddig mindent imád! Evett már almát, alma-őszibarit, sütőtök-burgonyát, és semmivel nem volt gond, alig bírtam elvenni tőle a kanalat! Úgyhogy szeretik a babák, és általában nincs tőlük semmi bajuk!
Amikor mi voltunk babák, akkor az volt a trend, hogy már 6hetes kortól adtak almát, és 3 hónaposan már elkezdték a főzelékeket, és hát mindannyian felnőttünk! Hozzáteszem, csak a tejet nem bírom, minden más kaja jöhet, nincs ételallergiám!

Nekem egyébként pont fordítva van: estére lesz rengeteg tejem! Reggel és délelőtt pedig szinte semmi! :? :? :? Így este adom a tápot, a tejet lefejem, és másnap a délelőtti szopit azzal egészítem ki. A bébiétel délután, szopi után jön, utána pár korty vizet iszik Cica.

Akinek nincs sok teje, de még van remény:
PRÓBÁLJÁTOK KI AZ ALKOHOLMENTES SÖRT!!!!!
Ha iszom (délutánonként), akkor este 160-180 ml-t tudok fejni, ha nem iszom, akkor csak 80-100-at!!!! Igaz, sajna sörhasam lett tőle, de nem érdekel, most az első a szoptatás, majd utána fogyok! Én egyébként nagyon utálom a sört, mindig úgy kell megerőszakolnom magam, de tényleg beválik! Régen is sört itattak a szoptatós nőkkel, csak akkor még alkoholosat! Ez nem újdonság, a nagymamám is ezt ivott, és még nagyon sokan, akikkel beszéltem (öregek).

Verna, Pilla,
séta jövő héten, ha már nem lesz eső? Úgy szerda-csütörtök lenne jó, addig sajna nem érek rá. Már hiányzik Loló, és nagyon megismerném Laurát is!

Kép
Kép
nircee

nircee:

a sör az jó tipp :) Remélem nálam is működni fog... csak mert pont ma ittam meg kora délután egy Schlossgoldot... (sajna rühellem így komoly hányingerrel küzködve ittam meg de hősiesen ledöntöttem)

Ma reggel egyébként nagyot szívtam... egyszerűen nem volt semmi tejem... durva... nem? Szerencsére hajnalban még fejtem egyszer 80 milit úgyhogy abból meg tudtam etetni Lillát, de azért durva volt a szitu... Azóta lenyomtam a sört úgyhogy most délután elvileg már volt tejem... (fogalmam sincs mennyi... de Lilla 5 perc szopi után kidőlt és azóta is itt alszik a nappaliban... tök fura... máskor van, hogy egy óráig is a mellemen lóg, amiből kb. fél óra szopi, fél óra komfortszopi... most meg 5 perc szopi aztán kidőlt... a mellem viszont tök lapos úgyhogy a fene érti mi van... )

Egyébként meg ma jól megkirándultattuk a Soroksári úti outletbe... (vettünk szagzáró pelenkatartót... rájöttünk, hogy jön a meleg és nem lesz elég a sima zacskózás...)... végig aludt :)
Vendég

Cs1!
Remélem, beválik a sör! A hatása néhány óra múlva kezdődik, és ált, 1 napig tart. De lehet, hogy csak nálam, másra más hatással van.
A melled normális, hogy most már laposabb, Verna is írta, hogy egy idő után ilyen lesz. Már nem fog úgy bedurranni, mint régebben, max. ha nagyon sokáig nem szoptatsz. Olvastam, hogy a mell formája, puhasága "állaga" alapján sosem lehet eldönteni, mennyi tej van benne. Nem értem én sem, hogy ez miért van, de tényleg igaz. :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Csak egy gyors beköszönés, most jöttünk haza Kerepesről és még mindig egyben.. :cry: :cry:
A kisasszonykám nagyon jól érzi bent magát, végig aludta az egész NST/CTG-t még rázogatásra is alig akart megmozdulni, pedig a doki megrázta rendesen :D
Kedd este kell befeküdni, de én nagyon reménykedem, hogy addig csak kijön..

Van valakinek valamilyen kicsalógató tippje?? :lol: :lol:
(Hegymászás, kapálás, takarítás, 2órás sétálgatás már kizárva)

Üdv:
Linda

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Linda!
Mikor szültem a szobatársam kínjában lépcsőzni kezdett a kórházban. Néhányszor lement a földszintre a negyedikről és másnapra megindult a szülés. :shock: :D De ezzel ráérsz majd a kórházban. Még biztos élvezi a bébi odabent. :D

KépKép
tüccs

Linda! Talán vond be az Apukát is a szülésmegindító akcióba :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!!

Bocsanat hogy betolakodtam a topicotokba,tanacsot szeretnek kerni a Flor Ferenc korhaz mostani allapotaval kapcsolatban.Mi nagyon kozel lakunk a korhazhoz,es megmondom oszinten eddig nem nagyon jutott eszembe hogy ha aktualis lesz itt szulhetnek,de mostanaban hallottam nehany jo infot a szuleszettel kapcsolatban es ki tudja,talan eppen a legkozelebbi korhazban talalom meg azt a felelossegteljes embert akire szuksegem van.
Nagyon fontos hogy jo orvosom legyen,bar ezzel tudom mindenki igy van.En nehezen bizom meg barkiben is.A tortenetunket elolvashatjatok a Streptococcus B topicban nov.1.Mostmar nem szeretnek errol irni,mert ha lassan is de gyogyulnak a sebek...
Sajnos eddig meg nem talaltam meg azt az orvost akiben ezek utan meg tudnek bizni,pedig szorgalmasan keresem.Es az sem utolso szempont hogy ebben a korhazban van koraszulott osztaly,bar remelem nem lesz ra szuksegunk.
Ha barki tudna nekem segiteni,nagyon boldog lennek.Elore is koszonom.
Szeretettel:Rillisz :D
rillisz

Apuka nem akar résztvenni ilyenekben most már...kértem én de azt mondta, hogy ha tovább szekálom akkor a szülőszobára sem jön be... :? :?
Azt hiszem ő is türelmetlen már egy kicsit :lol:

Tegnap délután 4-kor az egyik ismerősöm anyukájával találkoztunk a szülőszoba előtt , a lányának már éjjel 1-kor elment a magzatvíze igaz még volt neki hátra három hét, de nem is ez a lényeges, hogy már 13 órája vajudott bent, hanem állítólag aki mellette szült bent az már 3napja vajudott és kegyetlenül ordított :? , szegény ismerősöm (első babája) meg halára rémült a csajtól...
Hát nem tudom, hogy ez igaz lehet-e, hogy 3napig hagynak valakit kínlodni :?: :?:

Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

A szombati babatalálkozó nagyon jóra sikeredett, úgyhogy veletek is nagyon szeretnénk már találkozni. Olyan jó lenne élőben is látni a babákat. :)
Nircee, nekem jó a szerda is meg a csütörtök is. Verna tudja a számomat (ha kell tőle nyugodtan kérd el), úgyhogy nekem az is jó, ha ti egyeztettek és írtok nekem egy üzit, hogy mikor, és hol...
Mali, igaz én nem vagyok fiús anyuka, de a barátnőm azt mondta (2 fia van), hogy még nem találtak fel olyan pelenkát amiből a fiúk ne tudnának kipisilni. :) Mi a Liberot és a DM-es pelust használjuk, de eddig még csak 1-szer 2-szer történt baleset, akkor is az én bénaságom miatt. Amúgy veletek is jó lenne összefutni, megnézném már Danit is, mert utoljára pár naposan láttam.
Linda, az első lányomnál a nőgyogyim ajánlotta a szexet. Nem vált be, de neked hátha... Lauránál próbálkoztam az ananásszal, ami úgy tűnik, hogy bevált, mert másnap hajnalra elkezdett nyílni a méhszájam. Az is lehet, hogy csak véletlen volt, de egy próbát megér. Amikor a kórházba kerültem (13-án), 1 ujjnyival, akkor lépcsőztem szorgalmasan, Malival együtt. Nekem még aznap beindultak a fájások és 14-én meg is volt Laura, Mali Danija pedig 15-én született meg. Tehát úgy tűnik, hogy ez a módszer is működött.

Mindenkinek nagyon jó pihenést kívánok!
Vendég

Sziasztok!
Kép

Tüccs!
Remélem túlélted a találkozást!!!! :lol: :wink:

Pimpoka!
Lassan de biztosan,hejre fog állni minden,meglátod!!!!!! :wink: :D

giga!
Igazán nincs mit!!!!!! :P Azért vagyunk itt,hogy segítsünk ha tudunk!Kérdezz bátran bármikor,és ha tudok segítek!!!! :P
Remélem már szebb a pici popsi!!! :)

Csakegy!
A sör az tényleg nagyon jó!!!Én még terhesen is idtam(alkohólmenteset)!Sőt apa a korházba is hozott! :lol:
Meg is kérdeztem a csecsemősöket,hogy nem -e gond,hogy alkohólmentes sört hozott a férjem(mertz elég sőr szag vólt a teremben)Azt mondták,hogy nyugodtan anyuka,adtól csak jó sok tejcsim lessz!(gondoltam magamban,nem azért iszom,mert megszoktam) :lol:
De egyépként nekem ízlik!A Stella nagyon finom!!!!!!Persze a lehűtve a legjobb!!!!!! :lol: :lol: :wink:
Viszont a mellben tényleg akkor is van tejcsi ha laposabb!Nekem már nem duzzad meg annyira,és mégis,amikor elkezd szopizni Zsani akkor bekeményszik(érzem,hogy beindúlnak a csatornák)és alig bírja nyelni4Sőt mostanság onnan is tudom,hogy van még elég tejem,mert Zsani nem nagyon hajlandó az utóbbi napokban cicin kívűl enni semmit!! :? :oops: :shock: A bébikajáknak ellenáll!A gyümiből is csak pár kanállal eszik!Csak a kukorica pehejt eszi meg! :oops: :? De ez is elfog majd múlni !(remélem) :)

Linda!
Tényleg összebújhadtok a pároddal!!!! :lol: :lol: Ha van hozzá kedvetek!!!!! :? Hallodtam,hogy "az" jót tesz a méhösszehúzódásoknak!Állítólag beindítja,mert olyan valami van benne,ami től beszokott indúlni a szülés!A mellbimbót is birizgálhatod!!!!!!!!!! :wink: Bocsi,ha negyon részletes vóltam!!! :oops: :oops: KITARTÁS!!!!!!!!!!BENT NEMFOG MARADNI A PICURI!!!!!!!!

Rillisz!
Üdv körünkben!!!! :P
Valószinű,hogy itt mindenki a saját dokiját fogja ajánlani!(ami természetes)!Ha írsz valami elvárást!(fiatal,középkorú,legyen magánrendelője,stb.....)Akarsz-e esetleg képet látni a szülészetről,vagy a dokiról????!! :wink:

Tegnap vóltunk szandikat venni a csajoknak!A Reno-ban kaptunk olyan szandit aminek az ára is elfogatható,és jó is!!!!Anett azóta lesem akarja venni!(gondolom,akkor valószinű kényelmes szandit vedtünk!) :D :D Zsani élvezte az egész napot,legjobban a szökökútak tetszettek neki a legjobban!Mindenki megcsodálta őt(na és persze Anit is)Elvóltak csodálkozva,hogy három gyerkőcöm van már!!!! :lol: :lol: Ez tök jól esett!!!!!!!! :D Igaz Roli nem vólt velünk,mert ő pecázni vólt Ipoly tölgyesen!!!!!!Mindenki monnda,hogy milyen szép két lányom,van mikor jön a fiú!???Akkor mindenkinek elkellett mondani,hogy van már,sőt ő a legnagyobb!!!!!! :wink: :lol: Na jólvan befejezem a dicsekvést,de olyan jó hallani ezeket!!!!!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Linda!
Nyugi!Ha van fogadott órvosod ilyen nincsen!!!Legalábbis engem nem hagyott ennyit kínlódni!Az első kettő gyerkőcnél 12-12 órát vajjúdtam,de ebből csak az utólsó 6-ot a kórházban!!!!!!!!Ami kemény vólt az a kb:2 óra!Zsaninál viszont infúziót kaptam,mert hiába fólyt el a magzat vizem,nem indúlt be normálisan a szülés!Az infúziót délben adták és Zsani fél 3-ra lett meg!Ebből a kemény vajjúdás az utolsó másfél óra vólt!!!!KITARTÁS!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Szép jó reggelt!
Én is benne lennék már egy babanetes találkában! Most már többnyire szép idő van.
Lilinek most már nagyon szép újra a popsija. :lol:
Használjátok ki még ezt a két napot! Tök jó, hogy 4 napos hétvége van! 8)

Kép
Kép
giga1

Jó reggelt !

Újra süt a nap, hurrá ! Indulni kellene haza, de Dóri bealudt. Persze nem csodálom, mert fél5-kor evett hajnalban, aztán 6 körül dumált vagy egy órát a kiságyban. :D

Linda, 3 napig vajúdni, ilyet nem hallottam még. Szerintem ez túlzás, hiszen ezt a bébike se tolerálná. Ne aggódj, ilyen veled nem fog történni!

Húú, ez a babanetes találka nagyon jó ötlet.... itt Lőrinciben még nem sikerült senki babakocsissal összebarátkozni. :(

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Kicsit eltűntünk,de hát olyan jó idő volt,nem nagyon voltunk bent! :lol:

Köszönjük Levi nevében is a dícséreteket mindenkinek! :lol:

Tegnap este bográcsozni voltunk,de mivel én fáztam már éjfél után itthon voltunk,Levi meg úgyan úgy volt,mint ahogy este 8-kor leraktam! :)
Ma is megyünk csavarogni,még nem tudom merre,lehet,hogy Abádszalókra.
Levi levegőzik én meg segítek anyunak az üzletet átpakolni! :wink:

Most mennem kell!
Jó pihenést Mindenkinek!

Linda,
Kitartás! :D
Most már tényleg nincs sok hátra,ne búslakodj,lassan Te is babázol! :lol:

Kép
mano83

Szia Tiop!!!

Az elvaras csak a megbizhatosag.Talan jobb ha nem fiatal.Ha esetleg van keped a szuleszetrol nagyon koszi!!!!Es koszi hogy irtal!!!! :D

Rillisz
rillisz

Rillisz,
Üdv közöttünk! :lol:
Én tuok képet küldeni neked! :D
Mindjárt elküldöm priveben!

Kati

Kép
mano83

Tiop,
köszönöm a privit,de megoldódott a vérvételes problémánk! :D
Kaptunk bautalót,csütörtökön megyünk,aztán majd meglátjuk mi lesz! :roll:
Kép

Kép
mano83

Sziasztok Lányok!

Már nagyon rég jártam itt, mert a 38. héten be kellett feküdnöm a kórházba. Úgyhogy március 8-tól 27-ig bent boldogítottam a Flórban a nővéreket. A picúr pedig csak 23-án született meg. (Igaz hogy már indították a szülést, de babóca utána úgy jött ki, mint a sebesvonat :D Csodálatos volt Máté születése!!!) Viszont amióta kijöttünk a kórházból a számítógépet is csak kívülről tudtam nézegetni, mert hetekig nem volt jó, utána meg én nem jutottam el addig, hogy bekapcsoljam.

HELP!!!!
Sajnos a szülés óta probléma volt az anyatejjel. Nehezen is indult be, a csecsemősök meg úgy összemaszírozták, hogy begyulladt, majd alvadt vér jött a tejjel együtt. Később meg csak egyre fogyott a tej és babóca is lusta volt szopizni a tápszer után. Mára már szinte csak 1-2 csepp van egész nap, viszont rendszeresen próbáltam fejni. Pedig még csak 5 hetesek vagyunk. Ennek ellenére a mai napig iszom a Laktoherbet, szedem a homaopátiás bogyót és azt az undorító sört is iszom naponta. Ha ezen kívül van valakinek jó ötlete, hogy miként tudnék tejet kivarázsolni magamból, azt nagyon megköszönném.
Szegény kissrácnak azt a hülye tápszert kell enni, amitől olyan szorulása van, hogy naponta kell hashajtózni, hogy legalább három naponta legyen széklete. De azzal is vért izzad, mire kijön. A süket gyerekorvos vagy tőlem kérdezi meg, hogy mit írjon fel a gyereknek, vagy a sűrűbb típusút írja fel neki, amitől mégjobban beszorul minden. A hőmérőzés már meg se kottyan neki.

Most aztán jól kipanaszkodtam magamat :( De olyan rossz érzés, hogy nem tudok a kicsinek anyatejet adni. Totál el vagyok keseredve. Csak tudnám, hogy hol rontottam el?

Kép
dettike

Dettike! Én a nagy "tapasztalt" csak annyit tanácsolnék, hogy minél többször, ha lehet két óránként rakd cicire a picit. Ne túl sokáig, mert kisebesedhet, kb. 10-10 perc. Vagy persze amennyihez türelme van.
És biztosan több is van a cicikbe pár cseppnél, ez már saját tapasztalat. Soha nem tudtam még a felét se kifejni annak, amit Dóri kiszív belőle. Így ne keseredj el, türelem! Nagy munka, de megéri! :)

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Rillisz!Nagyon sajnálom, ami veletek történt.
Nem tudom, hogy a többieknél, hogy volt, de nekem biztos, hogy nem vettek kenetet. Illetve a 12 hetes vizsgálaton volt rákszűrés, állítólag ilyenkor nézik a kórokozókat is, de ebben én nem vagyok biztos. Később jeleztem a dokimnak, hogy van egy kis problémám, mindenféle vizsgálat nélkül felírt egy kúpot, aztán ennyi.

Nircee! Daninak volt már egy ilyen pisikifolyós időszaka, aztán megszűnt. És most újra küzdünk a problémával. De már nagyon unom!

Pilla! Jó volt olvasni az írásodat. Tényleg vicces volt, ahogy lépcsőztünk és róttuk a köröket a kórház udvarán!

Linda! Három napig nem hagynak vajúdni! Ilyen nincs! Ne izgulj!

Jó pihenést Mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Rillisz ! az én dokim Gödöllőn magánrendel, középkorú férfi. Nem a legdrágább az összes közül. Képem nincs róla , de ajánlani tudom. Ha érdekel, priviben több infot is tudok írni.

Ez a Levi baba levesz a lábamról. Azok a csajozós szemek és a mosoly, elbűvölő!! :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Mano!
látom nemtüntetek el! :lol: Remélem semmi nem fog kiderűlni a vérvételből!(értem én arra,hogy semmi rossz/allergia és társai) :roll:
Mindenféleképpen írd meg mi az eredmény!Köszi!Minden jót kívánok! :)

Rillisz!
Bocsi,hogy még csak most kűldtem ell a képeket,de egész nap csavargyárban vóltunk!!!! :lol: Priviben elküldtem minden képet!!!!Ha kell több infó csak írj!!!!! :wink: :D

dettike!
GRATULÁLOK A PICURKÁHOZ!!!!!!!!!KÍVÁNOK MINDEN JÓT NEKTEK!!!!!!
Kép Kép
Nagyon szép neve van a kisfiadnak!!!Már el is telt 1 hónap! :P
Ne idegeskedj az miadt,hogy tápszert kell kapnia a picinek!Ebből ő semmit nem érez,csak annyit,hogy jól lakik!!!!!!!! :wink: :D
Neked,meg végképp nem tesz jót,hogy idegeskedsz,mert adtól nemhogy több tejed nem lessz,hanem el is apad teljesen!!!!!Nyugi meg,még semmi sincsen veszve!!!Tedd minden nap melre a picit,hátha megindúl normálisan a tejcsi!De ha mégsem,akkor sem szabad elkeseredni!szólj a dokinak,hogy milyen gondotok,van a tápival!De vannak itt olyan csajok akik hasonló cipőben járnak(tak)mint te!Ők biztosan tudnak tanácsot adni!Sajna én csak ennyit tudok mondani!Remélem minden helyre fog jönni nálatok!! :wink: Nem te rontodtad ell,hanem ez sajna ilyen!!!!Te demmiről nem tehetsz!!!!

Szép jó éjszakát mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Kép

Szantre!
MÁRKNAK BOLDOG HÓFORDULÓT KÍVÁNOK!!!!!!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Dettike!

Majd ha lesz egy kis időd, légyszi írd meg a szüléstörténeted!!! És képeket is kérünk! :D

A táp miatt meg tényleg ne edd magad, ha így alakult, akkor így alakult, nem te leszel az első és az utolsó anya, aki nem tud szoptatni. A legfontosabb, hogy Máté jóllakjon, és szépen fejlődjön! Persze az anyatej a legjobb, de azért a tápba még senki nem halt bele, nyugi! Azért még ne add fel, tényleg próbáld meg minél többször mellre tenni Mátét, de ha így sem lesz tejed, akkor ez van. Attól még Máté szép, boldog és egészséges baba lesz!!! És ami a legfontosabb: NEM TE VAGY A HIBÁS!!!!! Van, akinek van teje, van, akinek nincs. Van, akinek sosem veszik ki a manduláját, van, akinek kiveszik. Pedig a madula hasznos szerv, az az ideális, ha megvan, de nélküle is teljes életet lehet élni. Ugyanez van a tejjel. Nem vagyunk egyformák, de attól még ugyanolyan jó anyák vagyunk!!! A babának elsősorban szeretetre és a gyengédségre van szüksége, ha azt megkapja, akkor az, hogy mitől nő, az már mellékes. Az immunanyagokat is megkapja, csak lassabban, mert idő, míg a bélben kialakulnak a jó bacik, de az anyatejes babák is sokszor megbetegszenek, és a táposak is sokszor makkegészségesek! :D
Én szerencsés vagyok, mert csak kiegészítésként kell tápot adnom, de megértem, mit érzel, mert én is így voltam, sírtam napokig, aztán láttam, hogy Marci milyen elégedetten szivattyúzza fel a tápot, és utána milyen kiegyensúlyozott, és akkor megnyugodtam. :P A kaki nekünk is gond volt, volt, hogy 1 hétig sem volt semmi, viszont ha volt, akkor folyós volt, úgyhogy a szorulással kapcsolatban nem tudok segíteni, viszont mindenképpen szólj a dokinak, mert lehet, hogy tápot kellene váltanotok! Annyi féle van, és lehet, hogy Máténak nem az való, amit kap! Vagy van mindenféle spéci szer erre, de ezt tényleg az orvosnak kellene tudnia! A hashajtó semmiképpen nem megoldás, mert hozzászokik, és aztán már csak azzal tud kakilni, ami nagyon nem szerencsés. Ha a doki nem segít, gondolod, utánanézek, milyen szerek vannak, a Baba Patikában mindig van egy csomó hirdetés!

Szóval, FEL A FEJJEL!!!! Csak nyugi! Ha felnő, Máté nem fogja rajtad számon kérni, hogy mivel etetted, hidd el! :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
nircee

Hahó Mindenki!

Tök szép idő van, drága férjem reggel azzal ébresztett, hogy "na, megyünk felvonulni?" :lol: :lol: Mire közöltem vele, hogy felvonulhat a kisszobában, Boginak pelust kell cserélni...

Dettike, csak csatlakozni tudok a nircee által leírtakhoz, nyugi, nem te rontottad el, hogy tápszert kap a baba! Az én Bogim is szinte első pillanatától kapta (nálunk szinte családi "átok" a tejtelenség, anyám, keresztanyám, unokatesóm és én sem voltunk-vagyunk különösebben tejcsárdák), és eddig egy-két takonykórt leszámítva semmi baja sem volt! Mondjuk az a szorulásos-kaki mizéria nem semmi, nálunk minden nap volt székelete a gyereknek, csak persze nem olyan, mint az anyatejes babáknak, hanem zöldes színű és kenőcsös (bocs).
Nem normális dolog, hogy a gyerekorvos ennyire tojik a témára!!!! Milyen tápszert kaptok? Meg mi az, hogy tőled kérdezi az orvos, hogy mit írjon fel???? Nem komplett, az biztos! Hová jártok gyerekorvoshoz? Lehet, hogy el kellene gondolkodnod azon, hogy másik gyerekorvost válassz, ehhez jogod van! (sőt, szerintem, ha ennyire tojik a fejetekre, akkor kötelességed is váltani a baba miatt- bocs a szókimondó stílusért)
Ha pestiek vagytok, meleg szívvel ajánlom a mi orvosunkat, már írtam róla párszor, nagyon jófej, idősebb doktornéni, kicsit kiképző-őrmester stílusú, de csak a gyerekek érdekében, és mindennemű zsebpénzdugdosás nélkül is gondos, odafigyelő orvos!
A tápszerből pedig szerintem sem az való a picinek, amit jelenleg kap, mindenképp másik kellene, de ebben a témában csakis és kizárólag orvos dönthet, az ilyen picuroknak még csak vény alapján kapható tápit lehet adni!!!

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok!

Látom Andi, te is babót vársz! Gondolom a régi orvosodhoz mész vissza szülni!

Dettike, nekem még nincs babám, így ehhez tapasztalati hozzászólásom a másik oldalról van:
Engem anyu egy percig nem tudott szoptatni, mert neki annyi teje lett, hogy bedurrant a cicije és el kellett apasztani.
Tehát én tápszeres gyerek voltam. Állítólag egyáltalán nem voltam beteges és hasfájós se nagyon! :lol:

Linda mostanság nem írt, csak nem szüléssel ünnepelte május elsejét?

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jutta!
Ezt valahogy nem értem !:Elapasztani a tejcsit azért mert bedurrant a cici!!!!!!!!!! :shock: :shock: :oops: :? :roll:
Valami más gondnak is kelledt ott lennie nem???????Bocsi ha megsértedtelek,de én ezt nem értem!!!!! :( :oops: :shock:
Lindának bekelledt feküdnie a korházba ma este!!!!Lehet,hogy már azóta babázik!!!!!!! :lol: Ki tudja!Csak ő!!!!!!!!Majd meglátjuk!!!! :lol: :wink: :roll: Reméljük azért jólvan!!!!!! :P (vannak) :?

Na sziasztok!Majd hólnap jövök!Remélem akkor többen leszünk!
Szép állmokat mindenkinek!
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop
Köszönjük a köszöntést :)

Kép

Kép

Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Üdv mindenkinek!

Rég voltam, de látom azóta semmi különös nem történt. :D
Gondolom sokan kihasználják a négy napos hévégét. Én mióta itthon vagyok utálom az ilyen hosszú hétvégéket. Anyós is itthon, plusz még a napirend is felbomlik, ami hétköznap flottul megy az ilyenkor mind borul. :evil:
Tegnap voltunk Gödöllőn a Repülő-napon. Tök jó volt, csak én fáztam, a nap csak világított. :?

Mano, nagyon édi Levi! meddig nő még a szempillája? :wink: :D

Tápi témához nem nagyon tudok/akarok hozzászólni, de az biztos, hogy a gyerekorvos elég felelőtlen. Dettike, szerintem legyél határozottabb vele!

Jutta, ezt én sem értem :roll: Azért apasztották el a tejet, mert bedurrant a cici??? :shock: MOndjuk el tudom képzelni, abban az időben, még nem nagyon foglalkoztak a szopis témával ilyen behatóan. Szerencsére azóta rengeteget fejlődött a tudomány, és sok mindent tudunk, amit a mi szüleink még nem tudtak. (Pl. tömték belénk 3 hónaposan a tejbegrízt)

thenus

Köszi mindenkinek utólag is a tanácsokat + a bíztatást!

Mára megint lett tejem (végre elmúlt a menzeszem:) ... ráadásul jó sok :) :) :)

(új szoptatósteát vettem... szerintem az volt a nyerő... Milupa a márkája... instant tea... és nem fáj tőle Lilla hasa mint a laktoherbtől...)
Vendég

Szantre, de zabálnivaló kismackód van!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Boldog hófordulót neki!!!

thenus

Sziasztok!

Ez a tej-elapsztás tényleg fura, bár ennél furább dolgok is léteznek. Anno amikor mi születtünk barátnőmmel 1976-ban (mindössze 2 nap eltéréssel bújtunk elő) az anyukáját annak ellenére lebeszélte(!) az orvosa és a védőnője a szoptatásról, hogy rendesen volt teje. Szerintük ugyanis jobb volt a tápszer, így kedvenc barátosném tápszeres baba volt, és vígan virul jelenleg is...

Jutta, nem a régi orvosomhoz járok, egyrészt mert a hátam közepére sem kívántam mégegyszer azt a kórházat, ahol dolgozik/ott, (szerencsére megszüntetik - legalábbis az osztályt), bár a dokit nehéz szívvel "hagytam el", mert nagyon jófej ember, és az ügyeletes kollégája minden sz*rkavarása ellenére sikerült megmentenie a kislányom életét. Még a mostani várandósságom előtt kerestem új orvost, és maradok nála, egyébként is a XVI.ker-hez a Flór van legközelebb.

Na Bogi már megint itt intézkedik a hátam mögött, muszáj abbahagynom!

Üdv: Andi

Kép

Kép
andibab

Sziasztok,

beköltöztünk végre és mi történt tegnap???? Elöntötte a konyhát és a fürdőt a víz!!!!!!!!!!!!! Úgyhogy falat kellett bontani és mot minden csupa-csupa víz nálunk, az új járólap tökre elázott alúról, a falak, meg kád alatt....

Szoptatós kismamáknak ajánlom, akiknek néha megcsappan a tejcsi ezt az oldalt http://www.boldogmama.hu/index.php?id=84, én már nem tudtam kipróbálni, mert mire rátaláltam, Lelle nem hajlandó szopizni. De hátha nektek segít.

Üdv

pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

jah, lehet nem jön be rendesen, mert ahogy visszaklikkeltem rá, nem jelent meg a termék. Szóval a termékek linkben van egy More Milk Plusz kapszula, arra gondoltam.

Nem tudom valóban igaz-e, de én írtam nekik és azonnal válaszoltak, hogy hívjam fel őket, megtettem. De már ők is azt mondták, hogy nem érdemes megvennem, ha Lelle elutasítja a cicit és ha már 2-3 hete ez megy, nem is biztos, hogy ha még lenne is benne, akkor is visszaállna a régi cicizős korszak.
Nem voltak nyomulósak, hogy dedede vegyem meg, biztos jobb lesz, meg lesz naponta tőle egy liter tejem, hanem mondta, hogy inkább akkor ő nem eröltetné. Rendesek voltak.

Hát, próbáljátok ki, akiknek még van remény.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

tápszer: én speciel nem értettem, mit keres a sok üres tápszeres doboz a sufninkban (apukám szöget tart bennük már majdnem 32 éve:)), ha engem anyukám anyatejen nevelt 6 hónapos koromig ... kiderült... Anno anyukámnak kiírták a tápszert -ingyen- ő meg ki is váltotta nagy rendesen... mert a kutyánk egyszerűen imádta úgyhogy rendszeresen belekeverték a kajájába :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (nekem meg simán ment az anyatej...)

Kép

(na tegnap a férjem oda volt meg vissza... a melleim estére ugyanis akkorák lettek mintha plasztikáztattam volna őket... aztán majd itt fog reklamálni nekem ha már elmúlnak :) :) :) Lilla viszont jó nagyokat zabál :) :) )
Vendég

Szantre!
Boldog hófordulót Márknak utólag is! Nagyon aranyos maci tényleg!!! :D

Csakegy!
Gratulálok a jó sok tejcsihez! Öröm mikor látod, hogy a gyerkőc milyen jól lakott, akár tejjel, akár tápszerrel. :D
Nem semmi ez a sztori anyukáddal, a tápszerrel, meg a kutyátokkal. Akkorát nevettem rajta... :lol: :wink:

Képzeljétek! Lili már teljesen profi a hasrafordulásban, viszont vissza nem tud fordulni, ezért olyan hisztik vannak, hogy csak na. Nagyon remélem, hogy hamarosan megtanul vissza is fordulni... :D

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

giga: jaja :) Mondjuk én most valszeg fel fogok íratni tápszert, hogy legyen itthon... ha SOS kellene... inkább, mint egy éhező gyerek...

gratula a hasraforduláshoz :)) Mikor fordult először hasra? (Lilla még semmi ilyet nem csinál... ő speciel üvölt, ha hason kell feküdnie)
Vendég

Sziasztok! Múlt héten érdeklődtem itt dokik felől. Kaptam is értékes infokat. Szentágotai doktorról szeretném még tudni, hogy a magánrendelőjében, illetvea szülésnél mennyi a tarifája. Mennyire felszerelt a magánrendelője? Kb. mennyi idős ez az úriember?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!
Üdvözlettel: bi
bi

Sziasztok!

Szantre!
Nagyon szívesen! :P Cukor falat a kicsi krapek!!! :lol:

Henus!
Jó hallani felőletek!
Nekem nagyon tetszenek ezek a hosszú hétvégék,mert ilyenkor legalább sokat vagyunk együtt a férjemmel!!!a gyerekeknek is jót tesz!!!!!! :D :wink: Vannak új képek Szonjáról?????nagyon kíváncsi vagyok rá,már rég ládtam friss fotót rólla!!!!!!!! :P

Csakegy!
Örülök,hogy megoldódott a problémátok!!! :D
Tetszett nekem is a történeted!Hallodtam már ilyenről!!!
A melles sztori meg nagyon ismerős!!!!!!!!!!Drága a picurid!!!!!!!

Pimpoka!
Borzasztó lehetett ami veletek tőrtént,én valószinű,hogy sírógörcsöt kaptam vólna!!!! :? :cry: Mondjuk én is tiszta ideg vóltam tegnap,mert nállunk is vólt egy kis baleset!
Van egy tök jó "rokonom"aki sódert hozatott,csak elfelejtett elődte intézkedni és amikor a sódert leöntödték eldugítodta a csatórna szelőzőnek a nyílását!!!(mert elfelejtedte rögzíteni a fedelét) :twisted: :twisted: A sódert péntek délután hozták!Már aznap éreztem bűzt amikor leengedtem a WC -ét!Azt hidtük valami gáz van a fűrdönkben(majdnem szétverte a férjem a zuhany kabint)Mire tegnap valami miadt lement a pincébe és ami ott fogadta az több vólt a sokk-nál!!! :twisted: :twisted: :twisted: Már állt minden a sza..... -ba!(bocs)Egész délelőt tisztította az eldugúlt csatorna csövet,mire sikerűlt megoldani a gondot,annyira,hogy a víz mostmár átfolyik rajta!Annyira ideges vóltam,hogy nyugtató teát akartam már inni!!Most már megnyugodtam,de nagyon bosszantó volt,hogy másnak a felelőtlensége miadt mi bosszankodtunk!!! :twisted: :twisted: :twisted: Átérzem a dühödet!!!!!!

giga!
Gratula a hasrafórduláshoz!!!! :D

Zsani sokat változott az elmúlt hetekben!
A legújjabb ,hogy tapsol!Eddig csak az egyik kezét nyitotta ki,és úgy csinálta,de mutadtam neki,hogy mind a kettő tenyerét nyissa ki és azóta,úgy csinálja!!!Olyan édes,megzabálnám,ha lehetne!!! :lol: :lol: Közben meg mondja,hogy ta-ta.A másik,pedig ,hogy utánozza a kutya hangját!Bárhól meghallja,hogy ugat a kutya egyből mondja,hogy u-u!Integet-tá-tá!egyre többet beszél!(a maga kis baba nyelvén)olyan büszke vagyok rá is!!!!!Eddig is az vóltam,de most már főképpen amikor így fejlődik!!!Na jólvan befejezem az ömlengést!!!!
Legyen szép napotok sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Hú, nem nagyon tudok visszaolvasni, Lolo lasan ebédet fog kérni - csak annyit, hogy én ismerek olyat, akinek bejött a More Milk kapszula, szóval akinek van kedve, próbálja ki! Mondanám, hogy nem olcsó, de a tápszer se az, tudtommal, szóval ha tényleg csinál tejet, akkor megéri az árát.

Mi tegnap óriásit kirándultunk, Lolonak nagyon tetszett, és szuper éjszakánk is volt utána! :)
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukk,mert mindjárt indulunk sétálni!
Meg mostanában azért jövök ritkábban mert egy másik fórum adok-veszek oldalán vagyok és az elveszi a szabadidőmet,de már nem sokáig! :wink:
Levi jól van,a szeme még sajnops viszket,de hamarosan megtudjuk mi a baj!
Szép napot mindenkinek!
Kati

Kép
mano83

Csakegy!
Lili pont 2 hete fordult először hasra. Azóta annyit fejlődött, hogy ez már rutinmeló neki. De mondom vissza nem tud fordulni, és a legjobb amikor a kiságyában keresztbe fordul hasra olyankor még elforogni sem tud. Na ekkor van ám nagy hiszti. Meg amikor visszafordítom... olyan mintha még rám lenne mérges, hogy anya ezt most miért kellett. :? :D Ki érti ezt? :lol:

Tiop!
Gratula Zsani nagy fejlődéseihez! :D Én is már alig várom, hogy Lili is tudjon olyanokat, mint Zsani. Tök jó lesz. :lol:

Kép
Kép
giga1

sziasztok!

kipróbáltam az alkoholmentes sört (több órági tartott míg le tudtam tuszkolni a torkomon), de sajna nekem nem hatott :( már az első üveg után kéne hatnia? pedig nagyon rákészültem. na mindegy, most megint elkezdtem inni a laktoherbet. nem tudom mitől lehetne több tejem. a kapszulákban nem nagyon hiszek.

hajhullás: nekem is nagyon durván hullik a hajam, hajmosáskor mindig azon gondolkodom, hogy mire végzek marad-e még egyáltalán.

giga: Lili nagyon ügyes. A mi Lilink még csak nem is próbálkozik a forgással, már annak is örülünk ha hason van, ugyanis szörnyen utálja, igaz már megmarad egy kicsit ha nagyon muszáj.

tiop: Zsani se semmi! megértelek hogy büszke vagy rá, lehetsz is!

csakegy: jó, hogy rendbejött a tejcsi dolog, akkor tényleg csak a mensi miatt csappant meg, még szerencse.

szantre: utólag is boldog hófordulót Márknak. annyira édi abban a ruciban!

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép
murphyke

Sziasztok!!!! :D

Nagyon koszonom a sok segitseget es a priviket!!!! :D
Mindenkinek fogok valaszolni kulon is,bocsanat,kicsit idoszukeben voltam.Lehet hogy hamarosan kozetek jovok ???? :wink: Nagyon szepnek tunik a szuleszet igy kepekrol es talan megtalalom a megfelelo orvost.
Meg egyszer koszi mindenkinek,es tovabbi kellemes,szep elmenyekkel teli babazast kivanok.
Szeretettel:Rillisz :D
rillisz

Sziasztok!

Murphyke,
az alkoholmentes sör elvileg az első alkalommal hat, néhány óra múlva. Persze dőlni nem fog a tej, de növeli a mennyiséget. Ha nem hat, akkor ez annak a jele, hogy előbb-utóbb semmi nem fog hatni sajnos... Azért drukkolok, hogy a Laktoherb beváljon!

Na, ma én is beálltam a láthatóan ismét termékenyek sorába: megjött! Ezt egy kicsit bánom, mert számomra ez már biztos jele, hogy közeleg az elválasztódás ideje, amit még nagyon nem szeretnék. Másrészt olyan jól megvoltam nélküle! Kíváncsi vagyok, hogy nálam csökkenni fog-e a tej mennyisége, illetve Marcika mennyire fog cicizni. :?

Tiop,
Zsani nagyon ügyes, igazán büszke lehetsz rá! Már én is várom, hogy Cica ilyeneket tudjon, biztos zabálnivalók ilyenkor!!!

Szantre,
nagyon édes a kicsi Márk!!!!

Na, megyek, Cica ordít. Hasra fordult, és szerintem alászorult a kis karja... :roll:

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?