Sziasztok,
azt hiszem, vegre meggyogyultunk. Elli mar csak egyet-egyet kohog, apa is dolgozik mar es en se vagyok lazas! Hurra, alig ket het kellett hozza
Most hetvegen megyunk nagyizni mi is, szoval biztos nem tudok majd jelentkezni.
Kolping hotel,
azt hiszem mi is kiprobaljuk hamarosan. mert mar nagyon rafer a paromra egy kis pihenes. Ha volt mar ott valaki, en is kivancsian varom a beszamolot.
Mi eddig meg nem voltunk babasatol nyaralni, de utazasban mar profik vagyunk. Eloszor akkor mentunk, amikor Elli 3 htes volt. Akkor meg vegigaludta az utat, mostansag mar ne nagyon. Ti hogyan kottok le egy 4-5-6 honapos gyereket a kocsiban? Mondjuk nalunk ez amugy is kritikus, marmint az utazas, mert a babakocsit is utalja.
Poci:
hat nekem sajna meg van. PEdig tornazgatok is itthon minden nap-masnap becsuletesen, de minek? En nem tudom, ti hogy vagytok vele, de en allandoan ehes vagyok. Foleg szoptatas utan. Es rengereget eszem. Mondjuk nem is hizok, szoval "kell" a kaloria, csak nem bannam, ha a tartalekbol menne le. Na, majd szoptatas utan... En legalabbis ezzel vigazstalom magamat. Konkretan 5 kilo maradt rajtam a szules utan. De a regi cuccaim mar nagyreszt ramjonnek, csak nem tul kenyelmesek. De begombolni mar be tudom oket.
ALvas:
sajna (bar egyelore nem banom kulonoseben) Elli is csak cicin alszik el. Napkozben is, meg este is. Neha az apjaval is hajlando elaludni, de ez nem jellemzo.
Amig kisebb volt, addig inkabb elaludt egyedul, ha lattam, hogy almos letettem es kesz. De sajnoa karacsonykor ez magvaltozott es azota se mukodik ugy mint elotte. Azota osszesen 2 * aludt el magatol, mindketszer amikor porszivoztam o meg a hordozoban uldogelt. Amikor atpakoltam az agyba, akkor persze felebredt es jott a cici.
Mosas:
en a ruhaihoz meg a pelenkaihoz mososzodat es Tomi Kristalyt hasznalok es Coccolinoval oblitek. Mondjuk, neki eleg jo a bore, eddig meg semmi nem utotte ki, csak ha en halat ettem. vagy citromot.
Tenyleg, lanyok, van meg rajtam kivul valaki, aki mossa a mano pelusait? Mert mi csak utazashoz hasznalunk papirt amugy Poponellat es Monapelt. Van ez is, az is. Ja igen, meg a PAmpers pelustol lesz piros a popsija...
Ja igen es mindent csak siman mosok, egyszer. Semmi extra oblites, csak ami a mosogepben van alapbol.
Baratnok:
volt, aki mar akkor eltunt, amikor megtudta, hogy abbat varok. De az igaziak azok maradtak. Es en ugy vetetm eszre, hogy sokan igenis szivesen jonnek babazni. Van, akit tobbet latok, mint elotte. Amit persze nem banok, sot! Meg gondolom, majd lesznek masok.
Ilke,
nalatok hogy megy ez a hopzzataplalas? Csak mert regen rolam is azt hittek, hogy liszerzekeny vagyok, de ztan kiderult, hogy tevedes volt. Viszont Ellinel azert jo lenne vigyazni. Foleg mivel allergia van mindket oldalrol. (Apa is, en is)
Sasha,
a steroidos gyogyi "veletlenul" nem Pulmicort volt? Elli is azt kapott, meg Ventolint. (Ja es en is azt szedem, asztmara.... En egy kicsit paraztam is, mert Ventolinbaol uannyit irtak fel neki, mint nekem! anno)
Jo, hogy Gabi most mar jol van, remelhetoleg ez nem visszatero dolog lesz nala. Nekunk sajna meg kell latogatnunk a szabadsaghegyi szanatoriumot...
Ha kell, akkor szivesen elemilezem neked e doki neni nevet. De inkabb ne kelljen!
Pocok,
en is a DM-es melltarobetete hazsnaltam, amig kellett. Meg az o furdetojuket, pelenkajukat es Wind -und Weter kremuket hazsnaljuk . Samponbol meg van Johnsonos, de alig varom, hogy elfogyjon. Csak eppen eddig 5 honap elatt 2 ujjnyi fogyott.
Anyapoc,
en is eszem a zabkorpat, csak en sargabarackos joghurttal. Vegulis hozza lehet szokni.
Terhessegi teszt.
en tavaly a Clear Bluet meg a Coraxot hasznaltam. A Coraxnak nem akartam elhinni! ELeht, hogy mostanaban is meg kell ejtenem egyet. Bar nincs semmilyen tunetem, de ez az ovszeres vedekezes enyhen szolva sem az erossegunk
Ildiko,
vegulis mi lett a Coordinax-szal?
Nekunk itt csak mavskaink vannak, de Elli nagyon szereti nezni oket. Meg a nyagiajeknal a kutyat is. Szerintem alapbol minden gyerek szereti az allatokat.
Sasha,
kepzeld, Ellinel is van olyan, hogy csak ugy bugyog ki a szajan a sav. Hat, olyankor o is panaszkodik. De most mar szerencsere kap savlekotot es azota szinte megoldodott. Az biztos, hogy ez rettenetesen tud fajni. Es szegeny babak meg csak azt sem tudjak mondani, hogy mi a baj. Mi bvegig azt hittuk, hogy a pocija faj. Az mondjuk feltunhetett volna, hogy csak a Gripe Water segitet. Mert ebbol nem cseppek kellettek. Gondolom, jo volt,, mert legalabb nem a savat erezte szegenykem.
Gumicukor,
gratula Daninak! Nalatok mi volt, amikor kihagytatok 2 hetet az uszasnal? En most aggodom egy kicsit.
Afonya,
Elli 5 honaps es 6,7 kilo korul van. (harom hete merte a vedoneni utoljara)
Kepzeljetek, tegnap adtam Elli kezebe egy megpucolt fel almat! Mar allandoan kepeszt a kaja utan, hat gondoltam ezzel olyan nagy bajt csak nem csinalok. Nagyon tetszett neki. Eloszor csak az inyet maszirozta vele, aztan elkezdte szivni a levet es cuppogott hozza. Szoval izlik neki. De meg majd egy honap, mire elkezdjuk a hozzataplalast. Mondjuk en nem banom, mert nincs kedvem pepecselni, amig nem muszaj. Nemreg fagyasztottam le sutotokot meg ceklat, ezzel ki is eltem magam egy darabig.
Meg egy kerdes. Akik mar elkezdtek a fozelekezes, azok segitsenek. Mivel szeditek ki a ruhabol a kajafoltokat? (cekla, oszibarack...) Mert regen volt a hipo, na az nem olyan szimpi. Van mostanaban valami jo, vagy marad a hideg ollo? Mondjuk a pelenkakhoz Vanish aztatot hasznalok es gyonyoruen kiszedi a kakifoltokat. Jo lesz ez a ceklafoltra is?
most elkuldom, mert mar megint ket napja irom...
Macsek es Elli (22 het, ha jol szamolom)