Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Macskaja! :) :D :D
Olvastok Fablét? A babásban van olyan, hogy mentett cicusoknak adják a tejet, és utána a főhősnő nem tudja, hogy miért sündörögnek körülötte a macsgyerekek. :D

Tejolvasztás. Ha már megmelegítetted, akkor talán nem szerencsés aznap később, de egyértelmű tiltás nincsen rá. Saját agyvérzésem ellen én biztosan megetettem volnas pár órával később...Visszafagyasztani nem lehet.
Kis mennyiségek? Ezt most tejtárolási szakértők jobb ha nem hallják, de egyszerhasználatos zacsis jégkockafagyasztóban lehet kis mennyiségeket eltenni. :? . Ha mindenkinek a harmadik gyereke lenne, akkor biztos meg is csinálnátok. Nekem van így eltéve, de tudom, hogy csak féléves kora után fogja megkapni.

Tejmentes: leggyakrabban a gyereken az ekcéma összefüggésbe hozható a tehéntejfehérjével. Akkor eredményes a diétavizsgálat, ha 2-3 hétig teljes tejfehérjemegvonás van anyánál (tápszert is kapó gyereknél bontott fehérjés tápot kell adni neki, az sem tökéletes) a szopizó babánál. Ha erre javulnak a tünetek, akkor célszerű fenntartani a diétát, esetleg javult állapotban eltöltött pár hét után kicsit engedni a gyeplőn, mondjuk pár naponta egy kis savanyított tejtermék, ami kevésbé gáz. Ha a diétára nem javul, akkor nem attól van, akkor lehet enni. De csak akkor értékelhető, ha a diéta teljes (van olyan baba aki a minimális mennyiség fogyasztását is megérzi anyatejen keresztül. Ami nem túrórudi megvonást jelent CSAK, hanem tejcsokit sem ehetsz, sajtot sem, de a parizer összetételét is olvasd el! Ami veszélyforrás: tej és származékai (sajt, tejföl, vaj, stb., stb...), tejpor, sovány tejpor, tejfehérje. Egy összetevő minél hátrébb van egy sorban, annál kevesebb van benne. Ami biztonságos: Linco margarin, konyakmeggy, győri piskóta tallérok, vegyes mézes puszedli, boci étcsoki, valószínűleg a többi is, de ebben van ízesített. Nem létezik tejpormentes kávéfehérítő és tejfehérjementes hab, biztonságos a szimpla kenyér és vizes zsemle és kifli. Egyes pékségekben a linzertésztás cuccok.

Hydrophil nonionicum: gyógyszertári fürdető
Cremor aquosus: testápoló krém, háziorvos ís felírja
Zsírozó krém: szerintem az a biztos, ha a bőrgyógyász írja fel.
Heim Pálban jó a gyerekbőrgyógyászat, csak nagy a tömeg. Kicsiket előbb behívnak.
Szeroidos kencék: orvosi javaslatra, minimális mennyiségben és ideig alkalmazza mindenki. Lehetnek mellékhatásai általánosan is, ha sebes bőrről jól felszívódik...

Esti üvöltés: csak 10 perc? nyerő! :wink: :D

Egész olcsón megússzátok. Elmúlik, szerintem futó ötlet tőle. Ha egy gyereknek nem találod ki hamar, hogy mit szeretne, akkor már csak az ordításért is szokott ordítani. Ráadásul szerintem van egy határ, amin túl már nem hozzáférhető a tudata. Ha a rázogatás, hűvös vizes arcmosás nem akasztja meg a visítást, akkor majd magától elmúlik. Ha megakasztja, akkor abban a 2 mp-ben kell a megfelelő gyógymódot felajánlanod,: pl szopi, cumi, ringatás, puszhegyek. Ha nem sikerült, akkor sajnos elveszett a lehetőség...De minden gyerek túléli.

No csá!
Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Na csajok két hete tadam:):):):):):) nem kap tápit gege :D:D:D:D:D:D:D

Ma voltunk a három hónapos oltáson kisfiam mint a nagyok nyekkent egyet és el is felejtette:):)::)

Súlygörbe nálunk a következö

Születés 4150g
Haza4100g
1Hó 5200g
2Hó 6380g
3Hó7240g

és 66 cm már a nagyfiam.Teszek fel képet a kisvagányka
Kép

Igy ülök a kocsiban persze némi háttértámasszal :)

Kép

És egy kis nagyon friss tegnapi kép a szeméröl ami kék és egyre világosabb :)

Kép

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

Nika!
Gratulálok!!!!!

:D :D :D

A kendős kép a legtutibb! :wink:

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 

 
 

köszke és részben ez neked is köszönhetö mert tuti feladtam volna ha te nem mondogatod hogy tegyük cicire stb.A dokinö is megdicsért mert ö i nagyon szopi párti úgyhogy most nagy a sikerélményem :):):):):):):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


sziasztok!

még mi is élünk csak a másik topkba szoktam írni.de ha nem bánjátok ismertetem a legutóbbi mérésünk adatait.

szóval súj:3670gramm
hossz:64centi

a 3 hós oltást is ugyanolyan jól viselte mint az elsőt,utánna megint kiröhögte a doki nénit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ide is teszek fel képeket,megmutatom milyen ügyesen játszunk,fogunk,és ülünk(egy kis segítséggel de már felhuzza magát ha foghatja a kezem)

Kép Kép Kép Kép Kép
kismama18
 
 


Kép Kép Kép Kép
kismama18
 
 


kismama, ez milyen játék amiben ül Patrik?


Nika nagyon szép baba Geri:)))

Én is teszek fel egy képet róla, meg az útleveléről:) Kép

csernusn
 
 


niki köszike és Dani is nagyon édes milyen okosan fogja az utlevelét nagyon édes :):):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


snoopy:
Fable.. a kedvencem, tele van a polc a könyveivel, sokból dupla példány is van..:) Azért milyen durva lenne már, amikor mondjuk mondanám a lányomnak: Hallod kicsim? Éppen bagzik a tejtestvéred! :lol:

Hát mi tegnap este méreckedtünk, a 2 héttel ezelőtti súlyához képest nem vagyok elájulva, nem sokat hízott. Na de sebaj, pufi kalácsképű kisasszonyom van, legnagyobb jóindulattal sem nevezhető alultápláltnak. Megvárom a havi mérést, aztán én is beírom a súlygörbénket. Ahogy látom, kicsit le vagyunk maradva súly ügyileg.:)

Niki:
Ez a kép az útlevéllel haláli!! :)

Nika:
A kendő nem csúszik le Gege fejéről? Már én is gondoltam rá, hogy kendőt veszek neki, de elvetettem, mert ha fekszik, ledolgozza. Vagy nem?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


mágnes : de elcsúszik ha nagyon mozgatja a fejét majd ha már biztosan ül jobban megmarad a fején csak kipróbáltuk ez még az én kendöm amikor még nagy divat volt anno 10 évvel ezelött :D:D:D:D:D:D:d

nika70
Salgótarján
 
 


csernusn:

egy pihentető székben ül és elötte van egy little tikes márkájú bébitornázó aminek a felső részét 3 pozicíóba lehet állítani így 0-3 éves koráig lehet használni.jó dolog de Patrik csak így van el vele :?
kismama18
 
 


Gyönyörűek a fiúk egytől egyig!!!

Hétfőn voltunk oltáson, s a védőnő meg is jegyezte, hogy kevés a hízás (s lehet, hogy el kéne kezdeni a gyümölcsöt); ami persze nem különösebben aggasztott, mert elégnek éreztem a tejcit - bár hozzáteszem egy ideje érzem, hogy talán kevesebb, de elég- és Jázmin is nyugisnak tűnt. Viszont mintha a próféta beszélt belőle, most nem vagyunk valami jól, sajnos nagyon lecsökkent a tejcimennyiség, ráadásul Jázmin szopikedve is alább hagyott - persze ennek ellenére még csak szopi van, de most már érzem, hogy ez kevés. Nem igazán tudom, hogy mit csináljak, azon kívül hogy próbálom visszahozni a mennyiséget valahogy. Ez megy már néhány napja, s semmi javulás; tegnap este már fagyasztott tejcsit kapott volna, de nem díjazta a cumisüveget, úgyhogy soksok sírás után elaludt - nem jóllakottan, aminek az lett az eredménye, hogy éjszaka kb. 6* kelt :cry:
Mindketten hullafáradtak vagyunk, s én még szomorú is, mert nem tudom ilyenkor mit adjak és miből egyáltalán pótlásként - ha minden kötél szakad. Snoopy :?:

Bocs, ha kicsit zavaros volt és, hogy csak erről írok, de nagyon nyűgösek vagyunk, s sietnem kell... :cry:

Kép
Kép
szana80
 
 


sziasztok!

Snoopy, köszi,most már mindent értek :)

Ági, én is felhasználom a megmarad ttejcit, mondjuk nálunk 10-30 ml marad a hűtöttből, én legközelebb odaadom, nem dobok ki egy cseppet sem :)
Majd töltök át képeket (ha tudok, még este), akkor teszek fel megtámasztósat, az a legjobb nevetős képünk :) de kül pont a hónaljánál van egy összetekert pokróc / takaró keresztbe, kb 5-6 cm vastag, és ettől nem tud hátracsúszni a keze.... mondjuk ha elfárad, még kevésbé tudja letenni a buksiját, így olyankor megfordítom.
Különben nekem ízlik :)

Ihianya, gratula!

MA volt egy brutális bukás, a szőnyegre is került a vállam felett, de már nem aggódom :) max napi 1 ilyen megabuki van :)

HOlnap megyünk a 4 napra Siófokra, kicsit azért tartok az első "nagy" utunktól, de bizti jó lesz :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Szana: szerintem nálunk is egy kicsit hasonló a helyzet. MÁr 3 napja Tündi lefekvés előtti hisztit csap szopi közben. Tegnap úgy láttam, hogy leginkább azért, mert ugyan szerintem még van a mellemben tej, de már nem elég ahhoz, csak úgy jöjjön, hanem meg kéne érte jobban dolgozni és az már nem tetszik a kisasszonynak. Nekem meg ugyebár csak 2 mellem van, többet nem tudok neki adni. És egy ideje tényleg hamarabb is ébred, mondjuk szerencsére még így is 6 órát átalszik. Valahogy növelni kellene a tej mennyiségét... Mondjuk amúgy is el kell kezdenem éjjel fejni, mert jövő héten suli van.
És este, mikor 6x kelt, 6x szoptattál?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,

Én is arra gondoltam, hogy lusta a kisasszony; de én úgy érzem, hogy nincs már tej a mellemben, nem is sikerül kipréselni semmit belőle, s eddig ilyen nem volt. Sőt! Eddig egy mellből szopiztattam, most már a kettő is kevés... :cry: Csak tippelni tudok, hogy sokat stresszeltem az elmúlt időkben; s talán emiatt jutottunk el idáig.
Igen, próbáltam szopiztatni éjszaka minden alkalommal. S napközben is próbálom minél többször mellre tenni, de nem olyan egyszerű. Eddig nem kapott tápit, sajnálnám, ha most kéne ehhez folyamodni...

Kép
Kép
szana80
 
 


Szana: és nem lehet, hogy nem a tejed csökkent, hanem ő eszik többet? Még tarts ki, lehet, hogy visszajön még a mennyiség, ha többet szopiztatsz. De Snoopy biztos okosabbakat fog mondani nálam. :roll: Drukkolok!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sajnos kétlem, hogy többet enne; párszor meg is mértem...s érzem is.

Kép
Kép
szana80
 
 


Nagyon aranyos az összes kép, amit feltettetek!
Nika: bravo a tápimentes kajcsikhoz és a szép súlyhoz! :P
Niki: hát ez az útlevél kép nagyon mókás!! :lol:

Üvöltés azóta nem volt, lekopogom, de tegnap hajnali fél 4-kor Ákos úgy döntött, ő kialudta magát, és teli pofival vigyorgott, meg dumált, nézte a macikat. Reggel fél hatkor szundizott vissza, addig ott szobroztam az ágya mellett, mert ha kimentem, sirdogált! Már most szivat a fiam!!!

Tinu: gyomorrontás ok? Tündit nem viselte meg? Húú, én most kicsit parázok, egy pizzériában ettem pennét, és mire hazaértünk, éreztem, hogy gáz van....lett is, és most félek, hogy Áki pocakját is megviseli!
Na felébredt...
Vendég
 


Sziasztok!
Hát ami a tejmennyiséget illeti, én is így vagyok vele mostanában. Mondjuk én már kezdek hozzászokni, mert folyamatosan a mennyiséggel küzdöttem, hol lecsökkent, aztán visszatornáztam, megint lecsökkent. De egy két napja tök fura. Én úgy érzem, hogy majd szétdurran a mellem, Panna sír, amikor ráteszem. Azt hittem, hogy túlságosan ömlik neki, de amikor elkezdtem fejni, a kettőböl jött összesen 40-50 ml! Csak azt tudnám, hogy miért érzem úgy, hogy csomók vannak a mellemben, annyira tele van....Szóval mi is kezdünk apadni, most vedelem a vizet ezerrel! Párszor már vissza tudtam hozni, remélem most is sikerül!

winnie:
ilyen bukások nekünk is szoktak lenni, tegnap akkora volt, hogy csattant a járólapon. Aztán a játszószőnyeget is beterítette, aminek külön örülök, mert olyan nehéz tisztítani.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szilvi: a gyomrom már nagyjából rendben van mára. A gyereknek nem volt semmi baja. Bár lehet, hogy ezek az esti hisztik mégis poci miatt lehettek? Nem tudom. Ma még nem sikerült elaltatni. Ciciről már nem alszik el, csak nyüffög. De szerintem nem a mennyiség miatt... Remélem, nálatok sem lesz nagyobb gond Ákos pocakjával. Jobbulást!

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Remélem még beférek hozzátok! :D
A lányom december 6.-án született 3300 grammal és 54 centivel. Most már lassan 5 hónaposak leszünk, és az uccsó mérésen 7,2 kg volt, szóval nem egy kis apróság a lelkem. Anyatejcsit eszik még mindig, és már átalussza az éjszakát.
Ja, amúgy Kiara a kiscsaj neve, az enyém pedig Niki (bár látom abban nincs hiány.)

Üdv.

Kép
kernico
 
 


no, képek:

Ági, itt a nevetős megtámasztós
Kép hasonnevetek

és ez nőtt először a karján, máramennyire látszik.... :?

Kép kiütés

jó hosszú hétvégét, kedden jövök :)

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


ja, Ági még annyit, hogy ez a pokróc szerintem kicsit nagy, azóta kisebb támasztékot teszek be neki

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Kernico!
Hanga lányom dec. 7-én született. Szeretettel üdvözlünk mindahányan.

Tejmennyiség. Csajok!
Nyugi!
Idegességtől nem a tejmennyiség megy el, hanem a tejleadó reflex jön nehezebben (ezért szokott sok anyuka bepánikolni családi ünnepek után. A húsvét most viselte meg mindenki idegeit. Vagy nem???)
A másik, hogy mint már említettem 3 hónapos korban növekedési ugrás van és a gyerök már nem csak a cicivel foglalkozik, hanem tekereg, nyafog szopi közben. Éjjel ennek megfelelően kel soxor. Több tejet szeretne, ha isztok eleget (3-4l!!!!) nem többet!, és szoptattok mindig, amikor hajlandó és igyekeztek kikapcsolni, hogy gátlás ne legyen, akkor szaporodni fog. Próbáljatok valahogy gondolati síkon lazítani, mert pl a TV jobban fogja érdekelni a dedet, mint a cici. A könyv tán ennyire nem izgató, de sokaknak két kéz kell a szopihoz.
Csak mondanám, Hanga aki eddig 9 órát aludt egyhuzamban éjszaka, jelenleg 2-3szor kel iccaka mert zabálhatnékja van. Mondjuk én isteni szerencsének tekintettem az eddigi átaludt éjszakákat, így annyira nem elkeserítő. De mostanra ismét visszanőtt a tejmennyiség és most este tudtam fejni 180-at, holott napokig 100 alatt volt és reflexet sem sikerült kiváltanom...
Szóval minden rendben lesz, nyugi.
Pótlás?
Ha van anyatej, akkor nem kérdés. Legfeljebb cumisüveg helyett pohár. Ha csak tápszer van, akkor nem gondolkozik senki csereberén. Ha van anyatej is, akkor meg hamarabb alternatívát akarunk találni????

Mágnes!
Fable!
Nincs meg véletlenül feleslegesen sok példányban a Sárkánykönny(bennhagytam egyszer a budai mentőállomáson és soha nem láttam többet), illetve a Szennyből az angyal? Az is eltűnt valahol.... :cry:

Kép manófül Kép hasizom

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


winnie:
na ezt mi is kipróbáljuk, köszi! Tegnap többször is hasra tettem, most nem sírt ugyan rögtön, de a játszószőnyegen a virágokat nyalogatta a lelkem, a pelenkázón pedig oldalra fordította a fejét, és pihengetett. íúgy áll a teste, mint egy kis csónak.. :?
Az milyen kiütés?

kernico:
üdv itt, mindig örömmel fogadjuk az újakat! Szép nagy lánykád van! Fénykép??

snoopy:
megnézem a könyvet, bár a Sárkánykönny még csak nem is rémlik, úgy látszik én sem olvastam mág mindent:)
A Tündértáncra és az Álomhajszára kapásból emlékszem, hogy duplán van, a többit megnézem neked.

Itt vannak ma Anyuék,jöttek unokázni!
Reggel átdübörgött a 2 éves keresztfiam, amikor én még aludtam, és hangos kiabálással közölte, hogy: ÉBRESZTŐ! Aztán kibotorkáltam hálóingben, ő meg erre: Ágika! Nincsen rajtad gatya! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jajj Snoopy! Édesen alszik a lányod! Képeslapra illik! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szia Kernico!
Gratulálok a lánykádhoz, mi is dec 6-án születtünk!!! :)

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!

Üdvözlöm az új mamákat és babákat!

Szeretném , ha nem dicsekvésnek vennétek, hanem örömöm kifejezésének, hogy Laura a sok herce-hurca után végre megkaphatta az első védőolását. :D A doktornő megvizsgálta és nem látta a halasztásnak értelmét, mivel a fejlődését kielégítőnek találta: súllya 4500 gr és 57 cm, csak anyatejet szopik. A vasat hosszú ideig bizonyosan kapni fogja. Persze a vérvétel heti gyakorisággal megy.

Képzeljétek el, hogy Laura egyszerűen megunta azt, hogy velem foglalkozzon, :( a hátáról átfordult teljesen a jobb oldalára és az alvós babáját részesítette előnybe :lol: :lol: , mert kitartóan mosolygott rá. Látszott rajta, hogy nagyon leköti a baba látványa. Járt keze-lába, még hangokat is hallatott és mindez a védőoltás megkapása után délután.

Örülök, Snoopy ismét tudott gyakrabban tanácsokat adni, erősíteni, bíztatni az Anyukákat.
Nagyon nagy kincs manapság, ha odafigyelnek a problémákra és még nem az elbizonytalanítás, hanem a megoldások, nyugtatások segítik a Mamákat.
Magam is megtapasztaltam, hogy bizony a lányom sokszor szinte elkeseredve hívott föl, hogy mit, hogyan is tegyen, -mert a kimerűltség a tej váltakozó mennyisége, a kislány betegségével párosulva- néha egy nyugtató hang elég volt. Lehet, hogy nem is hallotta mit is mondok, de elmondhatta.

Igazán nagyon sokat tanulok én is Tőletek, nem restellem , mert ez az igaz. Köszönöm, hogy itt lehetek!

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a fogadtatást.
De jó, hogy Dóri és Hanga szinte ugyanannyi idősek.
Kiara 10.26-kor született a Kútvölgyi kórházba. Nagyon kis nyugis baba, az éjszakákat mostanában teljesen átalusszuk. Csak anyatejcsit eszik. Nekem szerencsére sok tejcsim van még most is. Én is úgy tudom, hogy sok pihi, meg folyadék kell, hogy rendesen legyen tejcsi, és semmi idegeskedés. Ha úgy érzem, hogy kezd egy kicsit apadni, akkor félre minden melóval, az alvásidejében alszom vele egyet. Összekucorgunk az ágyon és pihizünk egy kicsit. Állítólag pszichésen ez kell ilyenkor, és nekem be szokott vállni.

Amúgy már szinte csak ücsörögne a kisasszony. Persze csak a kezünkben. Még a babakocsit is csak 2 percre állítottuk fel ülőre.
Na majd még kérdezek én is tőletek, csak ezért kicsit utánnaolvasok, hogy mit írtatok eddig. Rengeteg van, lassan haladok. :)

Nagyon helyesek a csöppségek!

Felrakok 3 képet, aztán majd ha lesz jó mostanában, akkor rakok fel megint.

Sziasztok


Kép Kép

Kép [/img]

Kép
kernico
 
 


Winnie: eléggé ekcémának néz ki a kiütés a kép és saját emlékeim alapján. :( De ettől függetlenül Réka még mindig nagyon csini. :)

Snoopy: Tündinek is ilyen volt a füle, de azóta már kibodorodott. 8)

Kernico: szép a lánykád neked is és üdv itt! A neve is nagyon tetszik.

HÁt tegnap nagyon menős napunk volt, nem is voltunk itthon szinte semmit. Tünde nagyon jól bírta, bár így még kevesebbet aludt, mint általában. Viszont a nagyszülők végre kiunokázhatták magukat. Alig akarták elengedni. :D VOltunk Auchanban, meg Brendonban (ott még szoptattam is 8) ), meg vettünk játszószőnyeget is és még meglátogattuk Tünde másodunokatesóját is, aki 7 hetes. Viszont gáz, mert a kenguru, amit szintén tegnap vettünk, heveny sírást vált ki a gyerekből. :roll: Remélem, sikerül beleszoktatni, mert azér nagyon drága volt. :shock: A játszószőnyeget is egyelőre hamar elunja, de majd alakul.
Kép Oroszlán az aszcendense is : )

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Tinu! Nállunk is elsőnek olyan ordítás volt a kenguruba, hogy zengett még a környék is. Másodjára bírta egy darabig és nézelődött is pár percet. Szoktatni kell. Bár mi még nem indultunk el vele így sehová. Lehet nem is fogunk, de még én sem adtam fel. :twisted:

Képzeljétek, 2 napja ha hason van, akkor is játszik. Olyan ügyesen fogja meg már így is a játékokat, és rágja meg, hogy csak na. Pedig nállunk elég sok nyűggel telt, hogy hason ellegyen egy darabig.

Winnie: Az öcsémnek is ilyen ekcémás kiütések vannak a tenyerén. Nem ijesztgetni akarlak, de az szerintem is az. De már tök jó krémek vannak rá.

Mi holnap utazunk le Kiskőrösre a keresztmamámékhoz (Bpestről). Szurkoljatok légyszi, hogy az ekkora folyamatos utazás is olyan jól bírja, ahogy a többit.

Sziasztok, és kellemes pihit mindenkinek

Kép
kernico
 
 


Sziasztok,
Tinu mi is voltunk tegnap Brendonban:-) A Váci útiban:-) 14:23:50-kor fizettünk:-)

Mi is vettünk Isys II kengurut, meg egy ilyet:-)
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st= ... &pid=31327
Egyelőre ebben a kis fotelkében egész sokáig elvan, de a játékok nagyon felingerelik, azt egy idő után le kell vennem. Jó lenne, ha megszeretné, mert azzal a céllal vettük, h talán tudnék főzni a konyhában, míg ő ebben van, mondjuk a konyhaasztalon:-)

A kenguruban a boltban nem sirt, de majd szoktatom rövidebb sétákkal. Gondolom én;-)

Mikortól lehet kifelé fordítani? Ádám úgy jobban szeret lenni a kezünkben.

Ti megfigyeltétek már. h melyik keze a hangsúlyosabb? Nekünk Ádám először ballal nyúl mindenért. Ez azt jelenti, h bal kezes lesz? Ez nem baj, csak azt nem tudom, h fejlesszük-e tudatosan a jobb kezét is. Pl. abba adok játékot, vagy arra teszem a csörgőt?

Snoopy, olvastalak a Kismamában is:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Kiscsikó: mi a soroksári Buy way-ben voltunk, úgyhogy nem találkozhattunk. :) Meg egy kicsit korábban is, kb. egy órával. Mi a Squaw II-t vettük. Nagyon szupi az a fotel. Mi a játszószőnyeget vettük azzal a céllal, hátha tovább leköti magát. Tünde is ha ébren van, 5 percnél tovább nincs el egyedül.
A kezesség (már Snoopy írta korábban) kb. iskolás korra stabilizálódik. Miért ne fejleszthetnéd, ha akarod? :wink:
Nálunk az új mutatvány, hogy Tünci szopja a saját száját. Olyan viccesen néz ki. MÁr próbáltam lefotózni, de eddig még nem sikerült. És a cuminál kezdi jobban preferálni a saját kezével való szájba turkát. :shock:
Azt nem tudom, mikortól lehet kifelé fordítani, de a lényeg, hogy mikor már rendesen tartja magát. Mi megpróbáltuk kifelé is, de még kicsi hozzá, és nem lát ki a kenguruból. :? Szóval majd 1 hónap múlva újra próbálkozom. Tünde is jobb szeret kifelé lenni, meg egyáltalán mindent, ami nem vízszintes. Fura, hogy az önálló mozgás előtt haladnak a vágyai. :lol: Állandóan ülne, pedig azt még nem szabad.

Kép
Kép
tinu
 
 


kiscsikó: megnéztem az oldalon a fotelt nagyon állat.Mennyibe került? Tök sokáig lehetne használni késöbb is :):):):)

nika70
Salgótarján
 
 


A kisunokám legújabb képei:
Kép
Kép [/img]

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


kernico: üdv közöttünk, nagyon tündéri Kiara. Remélem jó volt az utazás.

énis pont most akartam kérdezni ezt a jobb-bal kéz dolgot. Ákos is mindenért bal kézzel nyúl, ha tömi a száját az öklével, a balt tömi, a nyamipárnát is ballal fogja meg, szemét a ballal dörzsöli.... Engem sem zavarna ha balkezes lenne. Ma reggel azért teszteltem a jobbkezét is, van benne erő, csak azzal lustább, nem szvesen használja. Majd meglátjuk.

Snoopy: hisz még fel sem tettem ezt a kérdést, és megválszoltad. Most akartam írni neked is, hogy napok óta apad a tejcsi, mit csináljak??? Estére lehet még valahogy feltúbózni, vagy az úgymond normális? Kezdjem el inni a laktoherbet? Egyébként tök nyugisak a napjaink, itthon van a férjem is, kirándulunk, sétálunk, minden ok.

Kinek van BabyControll légzésfigyelője???? Meddig bírja eggy garnitúr elem???? Én kicsit kiakadtam, mert kb 3 hetet bír egy elemgarnitúra, és ugye borzasztó risztó hangot ad, ha jelzi az elem gyengeségét, és miért is ne akkor riasztana, amikor Ákost egy óra altatás után végre megnyugtatom, és persze hogy felriad a vinnyogásra! Már hívtam a számot amit megadtak legelőször, mert nem tudtam mi ez és mit csináljak. Akkor azt mondták, hogy hónapokat kéne bírnia! Nektek mi a tapasztalat?

Roni nagyi: nagyon örülök, hogy Laura jobban van és végre megkaphatta az oltást, pláne hogy ilyen jól reagált rá. Csak így tovább!
Vendég
 


Roni nagyi : Laura nagyon édes milyen csodálkozó nagy szemei vannak :)

nekem meg két napja olyan nyafi a kisfiam nem tudom mi van vele vagy cicin lóg vagy kézben ha leteszem 5 perc múlva üvölt eddig ezt nem csinálta front lehet?

nika70
Salgótarján
 
 


Roni nagyi: nagyon cuki Laura. :)

Nika: ezek a gyerkőcök már csak ilyenek. Mindig kitalálnak valami újat, amitől az embernek rögtön égnek áll a haja. :) Szerencsére az enyém mostanában inkább csendeske. Bár most meg egyáltalán nem hízik. Egy grammot sem. :shock: Ez kb. másfél hete.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok,
Tinu: aranyos az oroszlános szőnyeg. Te is foglalkozol asztrológiával?;-)

Roni nagyi: Laura milyen szépen mosolyog!!!!!!!!!:-)))

Deszilvi: Én Hipp-es tszopis eát iszom, napi egyet. Lehet, h uaz , mint a Laktoherb, de nekem beválik.

Nika: 17e a Brendonban, de van egy oldal a www.arzuhanas.com, ahol 3e-rel olcsóbb, de én a türelmetlenebbik fajtából való vagyok, nem bírtam egy hetet várni:-))) Meg az vhogy Ausztriából jön és féltünk, ha vmi baj lesz vele, macerás lesz a reklamáció.
Egyébként nem akartunk pihenőszéket, mert a többi is aranyárban van, de ezt tényleg olyan sokáig tudja használni, h meggyőztem Apát:-) És úgy tűnik be is vált, hintáztatja magát, olyan édes:-)))
Van venne vmi rezgő is, rezegteti az egész fotelt, de arra nem volt különösebb reakciója:-)

Tegnap betettem a kengurúba és kimentünk az erkélyre. Hát nem bírta háttal:-( Aztán próbaképp megfordítottam és nagyon örült:-) Úhogy az is jó lesz, de majd csak ha már kifelé tudjuk fordítani:-)

KépKépKép
kiscsiko
 
 


Sziasztok!
Ma nagy nap van, képzeljétek, Panna átfordult a hátáról a hasára egyedül! :D Kicsit hepehupás volt a mi ágyunkon a paplna, és gondolom ez segített neki, de nagyon örülök! Fel is hívtam mindenkit, gondolom jó hülyének néztek..:)
Ráadásul 2 napja annyi tejem van, hogy fejnem kell éjjel is! :)
na és grátisznak ma végigaludta az éjszakát! Kell ennél jobb nap? :)
Kipróbáltuk mi is a kengurunkat, és mostmár szeret benne lenni a leányzó. Lehet, hogy az én rögeszmém, de én úgy félek, hogy kikapcsolódik, amikor benne van!


roni nagyi:
nagyon édes az unokád! :)

tinu: A sorokasári Auchanban voltatok? Mert tegnap mi is:) Vettünk szúnyoghálót a babakocsira.
Na visszaolvasok!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szilvi,

Nekünk Baby Controlunk van kb. 2-2,5 hónapig bírta az az elem; aztán csere. S nálunk is a lehető legrosszabbkor kezdte a csipogást...éjszaka :evil: Én ugyan tudtam, hogy miért teszi; de mire lehámoztam a burkolatot...nálunk is ébredés volt :?
A 3 hét valóban kevésnek tűnik.

kiscsikó,

Mi is ezt a pihenőszéket nézegettük anno :lol: , sőt még most is gondolkodunk rajta. Bár azóta beleszerettem egy másik Baby Gear pihenőszékbe, ami szintén 18kg-ig használható. Szóval lehet, hogy mi is bepróbálkozunk. Főleg, hogy csak jót hallok róla, Jázmin pedig imád ücsörögni, simán elüldögél az autósülésben is és hintáztatja magát. Nagyon cuki.

Mágnes,

Gratula! :lol: Abszolút megértem az örömödet én is mindenkinek elújságoltam az első fordulást... S így már jobban csípi a hasonlétet?

Snoopy,

Köszi az ismételten megnyugtató választ. Ma már kicsit jobb volt a helyzet, viszont nekem nincs fagyasztott tejcsim, csak 2adag volt végszükségre, de az sem jött be neki. Gyanús, hogy nem is a cumisüveggel volt gond. Na mindegy egyelőre rendeződni látszik a helyzet, aztán hamarosan 6 hónaposak leszünk és jöhetnek a fincsi gyümik és zöldségek is. :lol

Roni nagyi, Kernico, Tinu nagyon édesek a lányzók!

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!

Kernico üdv közöttünk! :-)

Nagyon jók a képek egytől egyig. :-)

Snoopy, Lidi is 7-én született decemberben. :-)

Szana, tejcivel kapcsolatosan, nálunk is mintha kevesebb lenne. Bár ezt annak is betudom, hogy esetleg jobban nézelődik Lidi és így keveset eszik és utána hamarabb is kér mert kiürül a szervezetéből. De mostmár kiszoktam cselezni a kisasszonyt, mert fektetve szoktam szoptatni újra és így nem tekereg jobbra balra, és nem lógatja a fejét így. Aztán annyit eszik így, hogy álombazabizza magát.
Bár én egyáltalán nem fejek, de a hatodik hónapot én is várom, mivel az a vízválasztó és szeretném, ha addig kitartana a tejci.

Szilvi, Lidi is előnyben részesíti a bal kezét :-). Bár ezt akár még örökölheti is mivel én balkezes vagyok. De az egész családban csak én vagyok balkezes. :-)

Mági, nagyon ügyes Panna, gratula neki :-).

Ma jöttünk meg Szombathelyről, két napot voltunk lent egy hotelben. Nagyon jó volt, Lidi is elvolt az autóban. Csak max az odafelé vezető úton a cél előtt 30km-el kezdett nyűgi lenni, majd hazafelé is 30km volt hátra akkor kezdett ficánkolni a babahordozóban :-).
Képzeljétek el felhúzza magát ülésbe, ha tartom neki a kezemet.

Kép

Kép
antekirt
 
 


sziasztok,

meglehetősen késői órán bár, de sztnék csatlakozni hozzátok :) pár napja olvaslak bennetek, és nagyon megtetszett a társaság. a kisfiam februárban született! remélem, van hely számunkra is. :)

üdv mindenkinek
nessie
 
 


Sziasztok!

Jó rég jöttem :( de valahogy nincs időm. Most elkezdtem Léna ruháit felpakolni a netre, mert már annyi kinőtt kisruci van, hogy alig férünk. Elképesztő, hogy lassan már a 74-es rucikat sem tudom ráadni. Nézzétek meg ti is, hátha megtetszik valami :)
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=201809
A végével kezdődik, alul lehet lapozni.

Gergő beteg :( Vagyis az lesz, mert mmost második napja lázas. Egyenlőre se nátha se semmi, meglátjuk mi lesz belőle.
Léna meg frankón ülni akar :roll: Persze nem nagyon hagyom, de simán kinyomja magát hasizomból. Már a kendőben is előrenézve kell rakni, mert úgy szereti. Ha meg hason van (amit még mindig utál) akkor kúszni próbál, bár nekem inkább úszáshoz hasonlít :lol: :lol: :lol:
Második fog majdnem kinn :)

Újaknak üdv :) Gyertek sokszor. Nessie! Persze hogy van hely :)

Teszek majd fel kisképet, amint be tudok lépni a saját oldalamra :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Mennem kell, bocs hogy csak ennyi, de felébredt.
cic
cicmerák
 
 


Kiscsikó: inkább csak múlt időben az asztrológia. De azért megnéztem Tündi aszcendensét...
Mági: igen, a soroksári Auchanba szoktunk járni. :)

Én tegnap este (vagyis ma hajnalban) annyira parás lettem, hogy alig bírtam visszaaludni. Először is a tegnap esti mérésnél is ugyanazt mutatta a mérleg, mint másfél hete már. :? Aztán meg éfjélkor felkeltem, hogy fejjek, de szinte semmi nem jött le, pedig este 9-kor szoptattam utoljára. Erre fejtem hajnal fél 5-kor, abból a mellemből, amelyikből nem szopott a gyerek. De megint csak alig jött valami (50 ml). Szóval már magam sem tudom, hogy mi van. Én úgy érzem, ha nem is ömlik, de azért van tejem. De a gyerek nem hízik. Igaz, végigalszik 7 órát éjjel, nappal sem reklamál, hogy éhes lenne. De este mégsem ciciről alszik már el, mert egy idő után nyüfi lesz. Ha megnyomom a mellem, akkor viszont spriccel. Nem akarná kiszívni az egészet? Vagy az mégsem olyan sok, mint ahogy én képzelem?
Ma tejszaporításbe kezdtem. Tényleg iszom rendesen és gyakrabban rakom mellre a gyereket. MEglátjuk, mi lesz az eredmény...

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Nagyon jól sikerült a tegnapi utazás! Odafelé végigaludta az utat, hazafelé meg már nézelődött is. Ott meg már 5 perc múlva mosolygott a dédiékre, meg minden vendégre, pedig kell egy kis idő neki általában, hogy feloldódjon.

Cicmerák! Nekem azt mondta a dokinéni, hogy addig ülhet, amíg ő tartja magát, de ha kezd elernyedni, akkor mindenképpen fektessük le. És ezt a kitámasztósdit meg felejtsük el. Mondjuk a Kiara elötte is csak úgy ült, hogy csak a mi kezünkben. Most már sokáig elvan, és ha fogom, akkor ülve is játszik. És ő is erősen húzza fel magát, ha fogom a kezét.

A hasrafordulás már nekünk is megy egy ideje, csak visszafelé nem fordulunk. Nem is próbálkozik, csak elkezd sírni, hogy most már elég hason és történjen már valami! :lol:

Nállunk apuci balkezes, lehet, hogy Kiara is örökölte, de ez majd csak úgy tudom, hogy kb.4-5 éves korára derül ki, mert addig próbálgatja, hogy melyik az ügyesebb. Mi mindkét oldallal foglalkozunk azért. :roll:

Snoppy! Te védőnő/gyerekorvos/stb. vagy? Mert tényleg nagyon jókat írsz! Csak kíváncsi vagyok, hogy ezt tanultad vagy már "gyakorlott anyuka"-ként írod ezeket. Mert majd jövök akkor én is kérdezni! :D Legalább lesz egy tuti forrásom nekem is. :D

Tényleg erről jut eszembe. Kakiügy! Kicsit meg vagyok ilyedve, mert Kiarának hasmenése van. Volt már máskor is, de ez egy kicsit nyálkás most. Menjek vele dokinénihez? Valaki tudja? Ez normális?

Köszi a válaszokat is!
Sziasztok

Kép
kernico
 
 


kiscsiko körülnéztem a neten és eredendöen 7000 ft kb 35 $ a brendon szépen rátesz mnég az árra de már beszerzö uton vagyok van ismerös aki lehet 5-6000-ért tud szerezni :) nekem is nagyon megtettszett mert késöbb kis széknek is tudja majd használni :)

Mágnes:: nagy gratula a tudományhoz és nem vagy hülye én is mindenkinek mutogattam mikor Gege hasáról a hátára fordult:)

nessie: üdv közöttünk gyere gyakran szívesen látunk és tegyél fel képet had lássuk a babádat mi is :)

Tinu kitartás szerintem Gege is azért nyafizik mert kevés neki a tejcsi.nem gond teszem gyakrabban majd csak lesz valami.

nika70
Salgótarján
 
 


Sziasztok!

De jó régen tudtam jönni... Mostanában ha Márk alszik akkor kint dolgozom a kertben, ha meg fent van, akkor meg próbálom itt bent intézni a dolgaimat, vagy éppen megyünk valahova.

Íme a talis tábla:
Kép

Még elég sokan nem írták meg, hogy melyik lenne jó, vagy ha egyik sem jó azt sem, de eddig a május 10-11 tűnik befutónak.

Mióta nem jelentkeztem, Márk is megtanult hasrafordulni :-) A visszafordulás még neki sem megy, így ha elfáradt akkor szól és megfordítjuk, de aztán fél percen belül megint a hasán van, így nem lehet unatkozni mellette :lol:

Kép
szdorka
 
 


Sziasztok!
Na hát a hasrafordulást ma reggel kétszer is megismételte a kiságyában.:)
Tegnap olyan kómás volt, hogy nem tudtuk felébreszteni fürdetéshez. Aludt, amíg átöltöztettem, 10-kor ennie kellett volna, és kettőkor ébredt csak fel, hogy éhes.:)

Én is megnéztem az aszcendensünk, Panna ikrek.

tinu:
A mai nap nekem is ilyen volt, alig van tejem. Egyszer fent, egyszer lent.. Bár nekem 50 ml lefejve már igazi teljesítmény.:)

Apropó!
Ha valaki esetleg Dunaharasztin járna 10-én, gyerekruha vásár lesz, angol használtruhákból. Nagyon szép holmik szoktak lenni!

Na megyek, dög fáradt vagyok, és hol van még az este!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szilvi, én a 2007 tavasziaktól vagyok, írtam privit Baby Control témában, én is ki vagyok akadva..

Kép
Kép
agiboldi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?