Sziasztok!
Macskaja!
Olvastok Fablét? A babásban van olyan, hogy mentett cicusoknak adják a tejet, és utána a főhősnő nem tudja, hogy miért sündörögnek körülötte a macsgyerekek.
Tejolvasztás. Ha már megmelegítetted, akkor talán nem szerencsés aznap később, de egyértelmű tiltás nincsen rá. Saját agyvérzésem ellen én biztosan megetettem volnas pár órával később...Visszafagyasztani nem lehet.
Kis mennyiségek? Ezt most tejtárolási szakértők jobb ha nem hallják, de egyszerhasználatos zacsis jégkockafagyasztóban lehet kis mennyiségeket eltenni.
. Ha mindenkinek a harmadik gyereke lenne, akkor biztos meg is csinálnátok. Nekem van így eltéve, de tudom, hogy csak féléves kora után fogja megkapni.
Tejmentes: leggyakrabban a gyereken az ekcéma összefüggésbe hozható a tehéntejfehérjével. Akkor eredményes a diétavizsgálat, ha 2-3 hétig teljes tejfehérjemegvonás van anyánál (tápszert is kapó gyereknél bontott fehérjés tápot kell adni neki, az sem tökéletes) a szopizó babánál. Ha erre javulnak a tünetek, akkor célszerű fenntartani a diétát, esetleg javult állapotban eltöltött pár hét után kicsit engedni a gyeplőn, mondjuk pár naponta egy kis savanyított tejtermék, ami kevésbé gáz. Ha a diétára nem javul, akkor nem attól van, akkor lehet enni. De csak akkor értékelhető, ha a diéta teljes (van olyan baba aki a minimális mennyiség fogyasztását is megérzi anyatejen keresztül. Ami nem túrórudi megvonást jelent CSAK, hanem tejcsokit sem ehetsz, sajtot sem, de a parizer összetételét is olvasd el! Ami veszélyforrás: tej és származékai (sajt, tejföl, vaj, stb., stb...), tejpor, sovány tejpor, tejfehérje. Egy összetevő minél hátrébb van egy sorban, annál kevesebb van benne. Ami biztonságos: Linco margarin, konyakmeggy, győri piskóta tallérok, vegyes mézes puszedli, boci étcsoki, valószínűleg a többi is, de ebben van ízesített. Nem létezik tejpormentes kávéfehérítő és tejfehérjementes hab, biztonságos a szimpla kenyér és vizes zsemle és kifli. Egyes pékségekben a linzertésztás cuccok.
Hydrophil nonionicum: gyógyszertári fürdető
Cremor aquosus: testápoló krém, háziorvos ís felírja
Zsírozó krém: szerintem az a biztos, ha a bőrgyógyász írja fel.
Heim Pálban jó a gyerekbőrgyógyászat, csak nagy a tömeg. Kicsiket előbb behívnak.
Szeroidos kencék: orvosi javaslatra, minimális mennyiségben és ideig alkalmazza mindenki. Lehetnek mellékhatásai általánosan is, ha sebes bőrről jól felszívódik...
Esti üvöltés: csak 10 perc? nyerő!
Egész olcsón megússzátok. Elmúlik, szerintem futó ötlet tőle. Ha egy gyereknek nem találod ki hamar, hogy mit szeretne, akkor már csak az ordításért is szokott ordítani. Ráadásul szerintem van egy határ, amin túl már nem hozzáférhető a tudata. Ha a rázogatás, hűvös vizes arcmosás nem akasztja meg a visítást, akkor majd magától elmúlik. Ha megakasztja, akkor abban a 2 mp-ben kell a megfelelő gyógymódot felajánlanod,: pl szopi, cumi, ringatás, puszhegyek. Ha nem sikerült, akkor sajnos elveszett a lehetőség...De minden gyerek túléli.
No csá!
Snoopy