Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is már két napja próbálok bejutni ide, de állandóan kidbott a net. Na, de majd most!!!! :)

Biiinek nagyon boldog szülinapot kivánunk, isten éltesse sokáig!
/nincs hosszú i a gépemen, bocsánat érte/

Boga család!
Gratulálok Lujzihoz, nagyon jó egészséget kivánok! Én is nagyon kiváncsi vagyok a szüléstörire, és ha majd lesz kanalatok feltenni fotót, nagyon örülnénk neki!

Ági!
Szegény Dani, elhiszem, hogy most nem a legfrankóbb az élet, nyilván igy minden komplikáltabb. Kitartás, remélem, hamar meggyógyul majd!

Lilla!
Köszi a kérdést, most már jól vagyok, szerencsére használ a szteroid, amit adtak. Jó hir, hogy mivel két és fél hét után máris megszűntek a panaszaim, elkezdhettem csökkenteni az adagot. Azért ez megnyugtat.

Megkérdeztem a babavállalást - egyelőre csak elvi szinten-, szerencsére lehet terhesnek lenni a szteroid mellett. Én azért remélem, hogy pár hónapig kell csak szednem , mert azt hiszem, nem lennék nyugodt, hogy mit művel a hormon odabent.

Tényleg, hogy álltok alvással? Ha Bii tényleg csak egyszer-kétszer alszik el nehezebben, egyébként pedig magától tentézik, akkor ez közel sem olyan szitu, amikor elő kéne venni a preciziós altatási módokat!
Nálunk is van néhanapján, hogy Boti nehezebben alszik el, ilyenkor mi is simizzük a hátát, de ha megnyugszik, akkor igyekszünk kioldalogni a szobából, hogy ne élénkitse fel a társaságunk.

Fogzási panaszokra nekünk is a Chamomilla bogyó volt jó.
A Dentinox viszont abszolúte nem használt, amellett még az izét is utálta Boti.

Angyalka!
Szoipra nekem a rengeteg folyadék jött be. Szoptatás előtt fél órával megittam kb. fél liter gyümölcslevet - nem ment nehezen, mert állandóan porzott a nyelvem- és mire eljött az evés ideje, éreztem, hogy könnyebben indul a tej.
Ne keseredj el, próbálgasd, mi esik jól és egyél rendesen, mert az is fontos!

Huncut!
Jobbulást Sanyikának, biztos semmi komoly!
Veletek vagyok a csempézésben, fincsi program, de biztos jó látni, ahogy épül-szépül az otthonotok! Május már közel van!

Köszi az infot Dorkáról és Brikről, jó hallani, hogy jól vannak!

Sajnos most mennem kell, vacsoraidő van!

Szép estét mindenkinek!

Kinga
kgk

Educi
Már simán a szájába is adhatod a homeos bogyókat, olyan jó nézni ilyemkor, hogy kicsit furcsája mi is az, kicsit forgatja a nyelvével, de simán lenyeli. Egyszerre csak 1 bogyót adj, ha lenyelte akkor mehet a következő. Egy alkalommal 5 kell. Előtte-utána fél óráig nem ehet és nem ihat semmit, mert akkor nem lesz meg a hatása.
Csak homeós gyógyszertárban lehet ezeket kapni, tehát nem minden patikában. Érden sajna nem tudom hol van ilyen :?

Mára ennyi voltam,

Gabek

Kép

Kép
gabek

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a szülinapi köszöntéseket, aki ma gondolt ránk. :) Olyan jó közétek tartozni.
Cserébe megosztom veletek néhány érzésemet...
Én ma (is) egy nagyon boldog és büszke anyuka vagyok. Nagyon fura, hogy már egy éves nagyfiam van, pedig nemrég született. De gondolom ismerős az érzés...
Előbb olvasgattam a szüléstörimet, nagyon jó így egy év távlatából visszaolvasni, emlékezni.

Panzej: Babatortánk volt, én csináltam. Almás. De volt hétvégén a nagyiéknál túrótorta is.

Szép estét Mindenkinek!
Lilla

lilló

Hello!

Lillo, tényleg ismerös az érzés. Olyan jo visszagondolni arra a bizonyos napra, tök jol emlékeztem mindenre én is, de mégis sokkal nyugisabb fajdalom nélkül :lol:

Agi, sajnalom szegény Danit. Es szegény anyukajat :( Miharabbi gyogyulast! 1 honap gipsz?
Mi a helyzet féltékenység terén nalatok?

Educi, azért vannak sima patikak, ahol tartanak egy kis homeopatiat. A chamomilla eléggé alap, szoval sztem probald meg nalatok, hatha.

Megnéztem ezen az oldalon, Erden is van egy homeos patika: http://www.homeopata.hu/patikak.html

Vince mostmar szétragja a bogyokat, azt hiszem visszatérek a régi vizes/kanalas modszerre... Nagyon izlik neki, mindig hoz homeos tubust, h ö kér :)

Moni, nem semmi munkad lehet mostanaban a melosokkal, stb, huu! Le a kalappal!
Sanyikanak jobbulast!

Lanyok mar rég akarom kérdezni: Ti milyen testapolot hasznaltok a picikre? V böre elég szaraz mostanaban. Föleg a laba :shock:

Mas: Mikor lesz (szabadtéri?) tali??? Mar itt a szezon :)!

Brik, tényleg jo lenne, ha benéznél ide!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok,

Ági,

Sajnálom Danit, mielöbbi jobbulást neki. Hány hétig lesz a kezén a gipsz? Melyik részen tört el?

Saara,

Egy ideig én a Weleda-t használtam, de áttértem egy másikra (XM Focus), ez itteni termék.

Brik, nekem is hiányzol. Jelentkezz, ha úgy érzed.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Valakinek említettem a BBC Homeo-s tesztjét, itt a vonatkozó cikk, igaz angolul, :oops: :
http://www.bbc.co.uk/science/horizon/20 ... athy.shtml

Van egy másik összefoglaló is, magyarul, kicsit hosszabb, de a lényeg ki van emelve bordóval:
http://skepdic.freeweb.hu/homeopatia.html

Anid,
tegnap kitaláltam a tuti esti italt: meleg tej 2 kanál Nutellával... mmmmmm.

Üdv,
R

Kép

Kép
rita81

Ja, és megtaláltam még valamit a neten, egy könyv teljes fejezete ezzel foglalkozik. (http://www.hagiosz.net/?q=node/525)
Ha megbocsátotok, bemásolok ide egy rövid részt a fejezet végéről. Engem ez ijesztett meg igazán. Akit nem érdekel, nyugodtan ugorja!!!!

Úgyhogy OFF

"A homeopátia természetes úton nem lehet hatékony, mert egyszerűen hiányzik hozzá a hatástényező. Ezért felmerül a gondolat, hogy a homeopátia kizárólag placebo-hatásokkal ér el eredményt. Ha gyermekeknél és állatoknál is eredményes, azt az orvostudomány egy indirekt placebo-hatással magyarázza, amennyiben az ápolás gondosabb és több bizalmat sugároz a betegre a gondozónak a placebóba vetett hite miatt. Ugyanakkor azonban számolnunk kell azzal a lehetőséggel is, hogy a homeopátia mégiscsak hatékony. Gyermekorvos barátom, akinek alkalma van homeopatikus gyógyszerekkel kezelt gyerekeket megfigyelni, arra hajlik, hogy hatékonynak tartsa a homeopátiát, jóllehet nem minden esetben. Ilyenkor azonban szellemi tényezőkön keresztül hat a módszer, amit számos képviselője el is ismer. Ennek előfeltétele az a numinizáció, amit az eljárásba vetett hit képvisel. ....

A babonás, mágikus, okkult dolgokban valahol olyan elem rejlik, amit nem lehet levezetni. Tipikus példája ennek Hahnemann “potenciálása”, amely az üres oldatnak állítólag gyógyító erőt ad; nincs válasz arra, hogy miért. A babonás imaláncok hasonló elven működnek: másold le ezt tíz példányban, add tovább, és nagy szerencse ér; hogy miért, az a kérdés nem merül fel. ...

És itt hatol be a gonosz lélek. Említett gyermekorvos barátom leír egy esetet, amikor a homeopatikusan kezelt gyermek gyógyult ugyan, de attól kezdve “üvöltött, ill. vérfagyasztóan nevetett éjjelente, miközben nem volt ébreszthető ... Elmentek szabadító imát kérni, onnantól a gyerek nem nevetett, nem üvöltött és jól volt.” Az orvos több ilyen esetről is tud. Akik tehát makacsul állítják, hogy meggyógyultak egy homeopátiás szer hatására, esetleg tévednek; ám ha nem tévednek, igen nagy baj van, mert démoni szellem gyógyította meg őket, és előbb-utóbb biztosan benyújtja a számlát."

Hát ennyi. Remélem, nem sértettem meg senkit ezzel, vagy ilyesmi.
Pussssz

Kép

Kép
rita81

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem, míg Bí úrfi alszik.

Sára: Igen, igen, igen legyen tali!!! És legyen szabadtéri, most hogy már ilyen remek idő van. Már ha így is marad...

Akkor én itt az előző talik ismeretében, és mivel tudom, hogy majd Anid jön és úgyis azt mondja, hogy: Lilla, mikor legyen tali? :D Szóval mint ügyeletes tábla és tali felelős... Feldobnék egy helyszínt és egy dátumot, hogy mindenki szavazzon eljönne-e.

Tehát: Május 10. csütörtök, Városliget??? Érdekel valakit?

Nos, azért gondoltam a Városligetre, hogy mostmár a Pestieknek is kedvezzünk, mert eddig a budai oldal volt előnyben a budaörsi talikkal :) Hátha Liniék is el tudnak jönni és meg tudom őket ismerni végre :)

Időpont ügyben is kérek javaslatokat, kinek mi a jobb, délelőtt 10-11, délután 14-15???

Más ötlet esetleg helyszínre, időpontra?
Köremailt küldjek a rég errejárt báránykáknak?

Lilla

lilló

Sziasztok!

Újra itt. Sajnos megint csak beugranék. Bocsi, mindig akkor jövök, ha valami bajom vagy bajunk van, már ég a búrám. Ne haragudjatok. Szégyenkezem is. :oops: :oops: :oops:

Szombaton sikerült úgy megfáznom, hogy 39 fok fölött volt a lázam egészen keddig. Úgy néz ki, lassan már kilábalok belőle valami vírusos dolog lehetett, kaptam Semicillint meg köptetőt. Ma reggel viszont Ricsi hányt és 38 fok és fölötte van a láza. Már 2-szer adtam neki Panadol Baby-t, 1-szer lázcsillapító kúpot, de nem megy le a láza. Voltam dokinál, de Ő is csak találgatott. Vagy a fogzás, vagy valami vírusos dolog vagy háromnapos láz. Annyit mondott még, hogy nagyon dobog a kis szivecskéje. Olyan kis bágyadt, úgy sajnálom. Étvágya úgy néz ki, hogy van, most még a vizet is elfogadja pedig eddig nem kellett neki.

Szerintetek hogyan lehet csillapítani még a lázat? Próbáltam betekerni vizes pelusba, de ordított. Úgy látom néha libabőrös, pedig a pici teste meleg. Kész vagyok, hogy nálunk mindig van valami ami miatt lehet aggódni. Úgy néz ki a bárányhimlő elkerült minket, de helyette itt van a láz. Sajnos az idegeim lassan kezdik felmondani a szolgálatot és úgy érzem kimerültem teljesen.

Muzsu
Kérdezted a múltkor, hogy hol lakunk mivel a dokink készül nyugdíjba menni. Mi Újpalotán lakunk, de még nem ment nyugdíjba a doki. Viszont lehet, hogy lecserélném, mert most is leordította a fejem a védőnő meg lesz@rt minket.

Ugye lehet dokit cserélni?

Lilla
Sütőtök bejött Ricsinek, sőt az üvegbe vegyített saját készítésű hami is. Tegnap a levesből kapott krumplit meg sárgarépát és megette. Köszi a tippet.

Puszi: Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Halihóóóóóóóóó

Majdnem itt voltam ,csak a gyerek kb.5 percet aludt!

RITA
IGEN!IGEN!IGEN!
Nagyon fini!!!

Kép
anid

Évi,
lázcsillapító kúpot nem írt fel a doki Ricsinek???Recept nélkül még Nurofent tudsz venni.A Panadolnál mindegyik jobb.
Amikor libabőrős,akkor megy fel a láza,rázza a hideg,de a teste már meleg.A láz a szervezet védekezése,de az se jó,ha magas.Sok folyadékot adjál neki.Ha nagyon magas akkor hütőfürdőt alkalmazz!
Mielőbbi gyógyulást mindkettőtöknek!

Puszi

Timi
timiban

Sziasztok

Évi
lázcsillapítás: nálunk a hűtő fürdő bevált, és a Germicid kúp.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat. Meg a múltkori bárányhimlős kérdéseimmel kapcsolatban is köszönöm mindenkinek a segítséget.

Timi
Doki nem írt fel semmit. Van itthon Panadol Baby, azt adtam neki ma 2-szer, de nem sokat használt, viszont régebbről találtam még a hűtőben Antipyreticum kúpot, amit még akkor írt fel egy másik doki amikor oltásra vittük Ricsit eddig abból 1-et kapott. A Panadolt Te sem ajánlod? Valahol olvastam, hogy a Germicid C kúp jó, valóban így van?

Bíí
Nagyon boldog szülinapot kívánunk!

KépKép
ranpo

Erika

Már meg is válaszoltad közben a Germicid kúppal kapcsolatos kérdésemet, ezek szerint nektek pont ez vált be.
Köszi.

Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok

Évi
a Germicidből van 2 féle - a sima és a Germicid C, az egyikben van nyugtató is, azt este adtam ha kellett lefekvés előtt, és a simát nappal.

Szia

Erika

Kép

Kép
erika13

Évi,
a Germicid és az Antipyretikus ugyan az.Csak a Germicidben 50mg-mal kevesebb a hatóanyag.Ricsi már kaphat a másikból is.Germicid C-t már nem igen írnak fel,mert megszüntették.Pedig milyen jó volt az a kis nyugattó ilyenkor!
Sajnos ezeket csak receptre lehet kapni,ha jól tudom az új rendelet szerint.De Nurofen azt vehetsz vény nélkül is.Nálam a Panadol sosem használt.Arra esetleg,ha felváltva adod a kúppal.

Puszi

Timi
timiban

Hello!

Evi, jobbulast Ricsinek!! Jo, hogy megusztatok a baranyhimlöt!
A hütöfürdöt tudod hogyan kell csinalni? Elöször 37 fokos viz, amit fokozatosan lehütesz kb 30 fokra.

Lilla, nekünk nem biztos, h jo a majus 10. Kb 50-50%. Jönnek majd anyukamék és még nem tisztazodott, h mikor. Ugyhogy velem ne foglalkozzatok, remélem nem csuszunk le a talirol! Nekünk jobb délutan, V 11-12 körül megy szundizni.

Csilla és bevallt a Weleda? Melyik volt emlékszel? Sima testapolo vagy gyerköcöknek valo?

Rita, a babaneten van egy topik, ami külön ezzel a témaval foglalkozik. Elég szörnyen hangzik, amit bemasoltal, kiraz töle a hideg, mintha vmi horror filmbe pillantottam volna bele (fuj).
En azt gondolom, hogy az emberek nem tudnak mar mit kitalalni a homeopatia ellen, mert müködik. Olyan theoria is van, hogy a gyogyszeripar veszélyezteve érzi magat, mert a homeopatiaval sok mindent lehet gyogyitani és ez nagy bevételkiesést jelenthet szamukra. Ezért mindent megtesznek, hogy keresztbe tegyenek a H.nak, mert sokan félnek az alopatia mellékhatasaitol pl. Szerintem az ilyenfajta mellékhatasokat is be lehet allitani démoni jelenségnek, ha nagyon akarja az ember... :? Honnan tudom, h mit tesznek a gyogyszerekbe. Ki késziti azokat? ELég elolvasni egy oltasnak a mellékhatasait.... vagy az antidepresszans szerekröl is érdekes dolgokat lehet olvasni és még sok ilyen példa van.
Aztan lehet, hogy sokan azzal nem tudnak kibékélni, hogy a homeopatia a "rosszat a rosszal" gyogyitja (természetes alapanyagokkal) és erre jo iranyba reagal a szervezet, meggyogyulunk.

Megkerestem a linket: http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html
nézd meg, ha gondolod, érdekes. Safrany és Biobaba hozzaszollasai tetszenek. (ha nem müködne az életmod alatt talalod: Homeopathia - Biblikus alapu ellenérvek cimmel.)

Ne haragudj, ha kicsit durvan fogalmaztam, nem akartalak am megbantani, ugye tudod?! Ez csak a én kis véleményem, mindenki azt gondol, amit akar igazabol :)

Tapasztalt anyukak!!!!
Normalis, hogy egy 18 honapos kisficko ne fogadjon szot? Ez vele jar a dackorszakkal, elöjele? Régebben, mikor azt mondtam valamire, hogy NEM akkor altalaban elfogadta, de mostmar magasrol let....a a fejemet. Akkor is, ha megemelem kicsit a hangomat. Söt ilyenkor jot szorakozik, abszolut élvezi, ha latja, hogy kivagyok! :roll:

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok

Saara
18 hónaposan szerintem tök normális hogy ilyen, nekem sajna mindig is ilyen volt, mindig tudja hogy a nem az nem, és hogy nem szabad, de ilyenkor vissza néz mosolyog - vigyorog és csinálja tovább, ha felemelem a hangom akkor kicsit de csak icipicit vissza retten, de 1-2 perc és ugyanúgy csinálja tovább. Viszont ha az apja hangosan szól rá akkor van hogy elfogadja de egyben egyből sírni is kezd. De engem szerintem hülyére vesz, tudja hogy imádom, pedig volt már hogy egy idő után a kezére ütöttem nem egyszer, hogy nem szabad és csak azért is folytatta tovább (TV, videó, hifi stb. buzerálása).

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Ági
Megértettem! Akkor én most böngészek, aztán írok üzenetet, s majd atranzakciót lebonyolítjuk!
Dani hogy viseli a gipszet? És ti????
Jobbulást neki!

Évi
Ricsinek is emgy a gyógymanósereg! Ablakot nyissál???

Joe
Merre?????????
Lemaradtunk az államvizsga környékén!
HALIHÓÓ!

Timi
Már máshol is hallottam,hogy a Panadol Baby nem jó. de miért is?
Én annyira slendriánul kezelem a dolgokat, hogy sose tudom ezeket a gyógyszeres eseteket!
Égő, mi?FÚJanya vagyok!
Mi újság hitel és költözés ügyben??

Lilla
Receptek okésak! Kipróbáljuk!!! Főleg a krémeket! :lol:
Nekünk jó a dátum! Az időpont is!

Mi pörgünk ezerrel! tegnap voltunk a munkahelyemen,(bezsebeltük a dicséreteket) s az osztályom nagyon helyesen elpesztrálta a kölyköt! Élvezték, hogy megy,meg dumál! Mondjuk délutánra úgy fel pörgött, hogy 5 percet aludt!
:twisted:
A derekam kettétörik! :lol: :cry: :twisted:
MA felderítek valami jó kis gépjárművet, amit tologathat, de ha felborul nem üt akkorát, mint a szék!
Délután megyünk Diósdra!Újabb ház, amibe persze beleszeretek, de amit nem tudunk megvenni!
Apa mindig mondja,hohy ebbe ne szeressek bele azonnal! :roll:

Így nevelek a gyerekmből FIMOTA-s csemetét!

Ja, és a kocsimat is ma veszem át! Szóval! JUHHHÉÉÉÉÉÉÉÉ!
Szóval zsongok!
Ti is????

Kép
anid

Sziasztok, jó reggelt!

Saara,

Természetes Vince viselkedése. Teszteli a határokat a te határaidat és egyfolytában tanul, tanul... és tapasztalatokat szerez. Erre vannak programozva. Elég fárasztó tud lenni néha számunkra.

Én a Weledatól használtam terhesség alatt is termékeket, masszázs olaj kismamáknak, olaj gátvédelemre. Viktornál a gyerek termékeket, Calendula Body Oil-t és Calendula Body Lotion-t használtam + popsikenöcs. Nekünk használt.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Gyönyörű idő van, süt a nap.
Mindenkinek köszönjük a gyógymanókat, aranyosak vagytok!

Timi
Este még elugrottunk egy dokihoz, akit az egyik ismerősöm ajánlott. Még mielőtt megvizsgálta volna már mondta, hogy ez valami vírusos dolog lesz, mert nagyon sok ilyen gyerkőcöt lát mostanában. Aztán megvizsgálta és meg is erősítette a dolgot.
Kaptunk Cebion cseppet, B6 vitamint injekcióban a hányásra (igaz csak tegnap reggel hányt) és valami hányáscsillapító kúpot,ami csak ma lesz a patikában. Ajánlotta a Nurofen illetve a Rubophen szirupot lázcsillapításra és esetleg az Antipyretikum kúpot.

Sára
Köszi a hűtőfürdős segítséget, bár este nem kellett bevetni. Azért tartalékolom az infót még jól jöhet, mert még soha nem csináltam hűtőfürdőt.
Ricsi engem is folyamatosan hülyének néz, ha hangosabban szólok rá, simán kiröhög egyszerűen nem vesz komolyan. Nálunk már most ez van, mi lesz később?

Anid
Köszi a tippet, tegnap már kétszer sétáltam vele, ma is leviszem legalább ennyiszer. Ablak folyamatosan nyitva van, mert 30 fok van az ágyában.
Új kocsi? De jó! :D Megértem a zsongást.

Ti szoktatok teát adni a gyerkőcöknek? Én eddig csak a vízzel próbálkoztam. Doki mondta, hogy teáztassam Ricskót.

Ja, Ricsi sűrűbben szopizik tegnap óta.

KépKép
ranpo

Még 1 kérdés.

Ricsi nagyon köhög. Mivel lehetne csillapítani a köhögést?

Puszi. Évi és Ricsi

KépKép
ranpo

Sziasztok!

Vacakol a gépem,úgy hogy töredékekben írom a hsz-emet.

Anid,
sajnos hitel ügyben megrekedtünk,mert mindenhol kell a 3hónapos munkaviszony.A páromnak meg olyan nincs.Nem érdekli őket,hogy folyamatos munkaviszonya van és az előző mh-én 17évet húzott le.Egy két bank tudna így is hitelezni de azoknál rosszak a konstrukciók.A másik,hogy amíg nem adom el ezt a házat addíg nem tudok venni másikat,mert nincs önerőm.Most az albérletben gondolkodunk.Mi is kiadnánk ezt,amíg nincs rá vevő.Találtunk már egy jó lakást,csak le kéne tenni 170 ezer kaukciót.Hát nem tudom honnét szerezzek ennyi manit!
timiban

Sziasztok!!

Remélem mindenki jól van:-)

Mi nagyon sok mindenen átestünk azóta amióta nem voltam. Nem olyan régóta de van már netünk, csak az uram keveset enged a közelébe, mert mindig ott csücsül és dolgozik:-)Játszik:-)

Remélhetőleg a Jézuska hozz nekünk babát:-) 6 hetes terhes vagyok:-) Most voltam UH-n. Kicsit félek, de most ilyenekre nem szabad gondolni:-) Lesz ami lesz:-) Az ami akkor történt nem történhet meg újra!!!! :-)

Nagyon hiányoztatok!
Mostmár többet jövők és megint bizti fogok sok kérdést feltenni.

Puszi nektek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sára,

dehogy haragszom, örülök, hogy leírtad a véleményed. A könyv, amiben olvastam egyébként, nem a gyógyszeriparhoz kötődik, hanem összességében foglalkozik a mágikusnak tulajdonítható jelenségekkel (jóslás, asztrológia, egyéb ezoterikus dolgok). Nekem nagyon bejött az egész könyv, de meglepődtem, hogy a h.pátiát is ide sorolja. Azóta hallottam egy (volt) természetgyógyász előadását, és ez is abba az irányba terelt, hogy vagy placebo elven működik, vagy olyan erőkkel, amiknek a segítségét én inkább nem kérem. Szerintem nem baj, ha különbözik a véleményünk, sőt, azt találom szupernek, hogy normál hangon meg tudjuk beszélni! :lol: Mindig van olyan, hogy két ember nem ugyanúgy gondolkodik, ez nem baj, az a baj, ha érzelmi alapon egymást kezdik macerálni, ahelyett, hogy csak az érveiket ütköztetnék. Megnézem a linkedet.

Üdv,
R

Kép

Kép
rita81

Jó reggelt mindenkienk!

Ranpo!
Sajnálom szegény Ricsit, hogy ilylen beteg lett. Köhögésre nekünk anno a gyerekorvos kakukkfű szirupot adott, ez nagyon hatékony volt, gyorsan javult tőle Boti. Kérdezd meg a patikában, hogy 8 hós baba kaphatja-e!
Lázra én nem próbáltam a NUrofent, de itt már többen irták, hogy jó volt, esetleg próbáld ki.
Remélem, hamar meggyógyultok!

Sára!
Csatlakozunk hiszti-ügyben, Boti detto azt csinálja, mint Vince. Azonnal felcsattan, ha tiltok neki valamit és visitás kezdődik.
Eddig ő is elfogadta, ha nem engedtem neki, hogy kiszökjön a három emelet magas erkélyre :? vagy ebéd előtt bekajáljon csokiból.
Tegnap a frászt kaptam, ugyanis amig én nagy nehezen elraktam a babakocsit a lépcsőházban, őkelme elindult egyedül a lépcsőn kapaszkodva. Én persze orditottam, hogy azonnal álljon meg - már láttam, ahogy hanyattvágódik-, azonban nem állt meg, helyette mosolygott és egészen a második emeletig felmászott! Azt hittem, szétszedem. Végül is ügyes, de ezt nem lehet, mert veszélyes.

Timi!
Sajnálom ezt a hitel-dolgot. Annyira megbonyolitják a bankok mindenféle apróbetűs megjegyzésekkel, mintha ők tennének szivességet, hogy nagy kegyesen befogadják a kérelmedet és esetleg megadják a kért összeget.
Ez persze orbitális tévedés ugyebár, mert ha nem ismernének meg, te vagy az úgynevezett VEVŐ.

Remélem, megtaláljátok a módját, hogy rendeződjön a dolog.
Azt nem lehet, hogy amikor a párodnak már megvan a 3 hónapos munkaviszonya, újra beadjátok a kérelmet? / nem értek hozzá, csak ez jutott eszembe, lehet, hogy hülyeség :oops: /.

Tali: nekünk elvileg jó a csütörtök és délután lenne jó, mert Boti kb. fél kettőig alszik. Babakocsiban már nem tud elaludni, szóval meg kell várnom,amig itthon kialussza magát.

Kinga
kgk

Ja, meg akartam kérdezni, hogy a vonalzót minden hsz után külön be kell illesztgetni vagy van egy olyan beállitás, hogy automatikusan kiteszi a levél végére a babanet?
kgk

Szóval így állunk.Nagyon rossz egyedül itthon.Tudom,hogy mi választottunk,de akkor is nehéz!
Ráadásul Hanna füle sem akar rendbe jönni.Naponta járunk a fülészetre,lehet,hogy a műtétet sem kerüljük el.Lelkileg most eléggé a padlón vagyok!

A panadolt nem igazán szeretem,és a többi paracetamolt sem.Szerintem nem olyan hatásos,mint a többi,és a veséknek sem tesz jót.

Évi,
örülök,hogy nem lett lázasabb,a Rubophen is paracetamol,mint a Panadol.Szerintem ilyenkor a legjobb a kúp.
A köhögésre sok gyógyszer van.Ha hurutos(van váladék)akkor köptetőt kell adni,ezt estére nem szabad,mert akkor éjjel köhögtetni fogja.Éjszakára köhögés csillapítót,de ezek általában vényre kaphatók.
timiban

Szia BRIK!

Most nézem, hogy egyszerre írtunk!!
De jó, hogy végre bejelentkeztél!

Gratulálunk a szuper hírhez!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon jó egészséget mindkettőtöknek!!!!

Pusssssssszzzzzzzzz!
R

Kép

Kép
rita81

Rita köszönjük szépen!!!!!! Olyan jó hogy velem örültök!!! Puszi nektek!!

Du jövök még de most megyek haza:-)

Addig is sok puszi mindenkinek!

Brik

Kép
Kép
Kép
brikancs

Sziasztok,

Brik,

Egy hatalmas gratula Pocaklakóhoz!!!!!! Nagyon örülök! Csak kérdezz bátran. De jó, hogy itt vagy!

Ranpo,

Szegény Ricsi, mennek a gyógymanók.

Én csak vizet adtam a gyerekeimnek. Itt hányásra sem adnak semmit, azt mondják a dokik, hogy a bélrendszernek minél hamarabb meg kell szabadulnia a hányásos baciktól és a hányáscsillapítók csak meghosszabbítják ezt az idöt.

A folyadékpótlás a legfontosabb. Nem sokat kell itatni egyszerre, hanem kis adagokban (kávéskanállal) 5-10 percenként folyadékot adni, ha nagyon hány a gyerek. Két-három nap alatt megszünik.

Mi eddig kétszer kaptuk el a hányásos dolgot és mindig azt hittem ki fognak száradni a gyerekek, örökké kapcsolatban voltam telefonon a kórházzal, de eddig szerencsére nekik volt igazuk, követtem a tanácsukat és hamar rendbejöttek. Elég rémisztö, ha minden jön ki a gyerekböl. Három napnál sose tartott tovább.

Nálunk most Viktor lázasodott be éjjel és náthás is. Remélem hamar túl lesz rajta.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!!!

Naggggyyyyon jó idő van kint!!!!
Ma már megjártam a sulit. :?

Évi!
Annó Iminek mi nurofent adtunk lázra,az segített.
És ha még szopizik, akkor most amilyen gyakran csak lehet tedd mellre. És úgy biztos nem fog kiszáradni.
Kögögésre sajnos nincs ötletem, mert nekünk olyan még nem volt.
Gyógyulást Ricsinek! Hogy a következő talira el tudjatok jönni, mert még nem voltál, ha jól tudom.

Anid!
De jó, hogy kapcs autót (én is örülnék, ha csak úgy kapnék :lol: )
De tényleg, vesztek, vagy tényleg kapsz valakitől? Milyen kocsi? ha túl idiszkrétet kérdeztem akkor bocsi :oops: :oops: :oops:
Tegnap biztos büszke voltál a nagy lányodra... mert hát minden okod meg volt rá. (volt/van, mert hát még mindig... na jó nem ragozom túl)

Brik!
Sok-sok egészséget a babódhoz.
Mi ugyan még nem ismerjük egymást, mert Te akkor tüntél el, amikor én elkezdtem irogatni, de én már olvastalak Titeket, főleg Téged, elég régen...
Gyere sűrűn!!!!

Fúúú reggel 5kor felkeltem hogy iszonyatosan fáj a fejem (amúgy is migrénes vagyok és még nem találtam gyógyszert, ami hatot volna) És a gyermekem még nem kelt addig fel :shock: :shock: :shock:
Addig gondolkodtam azon, hogy mit kellene csinálni hogy ne kelljen fel 3kor enni, mire Ő maga döntött úgy ismét 6körül eszik. :lol: :lol: :lol: :lol:
És a fejfájásom is elmúlt a homeos bogyesztól, igaz kétszer 5-ot vettem be :? :? :? Remélem szabad, ugyanis nem találom a homeos könyvemet, hogy milyen sűrűn lehet.
Csodálkozásokkal teli reggel volt.

Prücsök!
Tesség jönni írni!
Hogy halattok Blanka altatásával??? Még mindig rossz a helyzet?

Joe!
Te is nagyon eltüntél. :(

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Upsz!
Utólag visszaolvasva, van egy pár hiba az írásban, elírások... :oops: :oops: :oops: :oops:
De azért remélem érthető.

Meg még angyalkának akartam írni, hogy nyugodtam ellophatja a vonalzós címet... nem sajátítom ki.

Meg még valamit akartam... jah, hogy Nekünk is jó a máj. 10. és teljesen mindegy hogy de. vagy du. mert mind a két időpontban alszik... :roll: :roll: :roll: De majd a válaszott időpontnak megfelelően alakítom a napját. :)

Tünde és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Én is most néztem csak, hogy többen is egyszerre irtunk, ezért lemaradtam pont Brikről!!!!!!!!!!!!
Jaj, de jó, hogy itt vagy és ráadásul ilyen örömhirrel! Veled örülünk, nagyon jó egészséget!

Puszi!

Kinga
kgk

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

BRIK
ÉLJEN!!!!
Hatalams ölelés megy neked!
És persze,hogy igazad van, nem történik semmi rossz!

Milyen az új lakás, hely?
lilinek tetszik az új hely?Mi hír a suliban???
ÉS EGYáltalán hogy vagytok???

Tündi

Autó: 6 éves, és apa eddig ezt használta céges kocsinak és most megvettük! De ez nem von le semmit az örömömből, úgy feszítettem hazafelé benne, mintha isten tudja,milyen nagy luxusjármű lenne! Peugeot 406-os kombi disel!És kék!
És olyan boldog vagyok, hogy csak na!
Dicséretek:igen nagyon jó volt, de ezt minannyian érezzük,amikor csemeténket dicsérik és tényleg JÓ!(Apa cégénél is nagy volt a sikere. Egyik kolega ránézett és közölte: Kicsi Robi! Megjegyzem szoknya volt a gyerekne!!!!)

Bankok/hitel
Voltam bent a bankunknál, hogy a kocsi árát átutaljam az én számlámról.
A következő szitunációnál csak azért nem anyáztam,mert a gyerek rám volt kötve kendőben:(meg a nevelteésem miatt)

Ügyintéző:Mennyi pénz jön erre aszámlára havonta?
Én:80000Ft (a GYED ugye)
Ügyintéző:Több nem lehetne?
Én: :shock:
Ügyintéző:Mert akkor kiemelt számlakéént kezelnék!
Én: :shock:
Ügyintéző:Elég lenne,ha a párja számlájára átutaln egy kis össeget, máris lenne folyamatos átutalás(mert ugye az kell a számlához, hogy mozogjon is rajta pénz, necsak beérkezzen),s kiemelt ügyfél lennék!
Én:Nem! Ennyi jön állambácsitől! beszéljen vele!

Az annyát! Diretmarketing! ÉLőben! Még el sem tudtam szaladni,mert nem végeztem az átutalással! :twisted:

Timi
Hajrá! Azért egy hitelügyintézős segítség csak jó lenne, forgott itt már a köztudatban! Sára ismerőse volt nem?

Éva
Bébi luuf balzsam-mentolos,és segíti a légzést! Tisztícsa a légutakat! :lol:
Melkasra és hátra kell kenni. Csak ha sebes a nózi,akkor nem használható!
(Felnőttnek is jó!)
Nekünk írt a doki Germicid C-t a múltkor.Érdemes rákérdezni a dokinál!

Pusszantás

Kép
anid

Sziasztok!

Brik
De jó, hogy újra itt vagy! :D :D Gratulálunk a babóhoz és jó egészséget kívánunk Nektek! Gyere amikor csak tudsz. :D

Nagyon köszönöm a sok ötletet tanácsot. Eddig még max. 38 fokot mértem, de azt mondta a doki, hogy csak 38 fok fölött adjak Ricsinek lázcsillapítót addig ne. Feljebb nem megy, de így is elég meleg és teljesen kipirult az arca. :(
Most beszéltem anyósommal telefonon, azt mondta délután eljön hozzánk és segít egy kicsit.

Timi
Sajnálom, hogy Hannának nem javul a füle. 2 éves koromban sajnos nekem is megműtötték a fülemet, középfülgyulladás miatt.
Remélem elkerülhető a műtét és rendbe jöttök.
Csodállak amiért ennyit segítesz nekem, miközben padlón vagy. Nagyon köszönöm.

Kgk
Köszi a tippet, rákérdezek a gyógyszertárban.

Csillah
Vizet folyamatosan adok neki, de nem mindig fogadja el. Szerencsére a hányás a tegnapi nappal meg is szűnt.
Viktornak mennek a gyógymanók, remélem már nem lázas!

Manó
Milyen homeos bogyót szoktál bevenni migrénre? Néha én is tudok tőle szenvedni.
Tegnap óta többször szopizik Ricsi, meg Próbálom vízzel itatni. Remélem nem fog kiszáradni, úgy érzem mintha kicsit be lenne esve a kutacsa. :?
Tényleg régen voltunk talin, ha jól emlékszem talán tavaly novemberben egy budaörsi mekis talin.

KépKép
ranpo

Bikkkk!

Hurráááááááááááááááááááááááááááááááááááá

(tiszta szívből örülök a boldogságodnak)

Lini

Kép
lini

Halihó!

Megjöttünk Babamuzsikáról, Fiatalúr kifáradt mint a dög, és most hetven méter mélyen horpaszt. Káposztástészta elkészítve apinak vacsira, jöttem kicsit kikapcsolódni...

Hu Brik, hát ennél jobb hírrel nem is jöhettél volna! Szívből gratulálok Nektek a babához! Gyere minél többet közénk és mesélj ha időd engedi!

Ranpo Évi: Örülök, hogy bejött a sütőtök meg az üvegezés! Köhögésre nekünk Stodal szirup a tuti, nagyon jól elmúlasztja Bínek mindig. Nem tudom ismered-e homeopátiás komplex készítmény, minden patikában hozzá lehet jutni. 800 pénz körül van az ára. Benne van a leírásban, hogy hogyan kell szedni. Asszem gyerekeknek napi négy evőkanállal vagy valami ilyesmi, de inkább olvasd el.

Teát én kevésszer adtam Bálintnak, csak mióta nem szopizik azóta szoktunk rá. Nem is igazán igényelt plusz folyadékot előtte, de ha adtam akkor általában vizet. Amikor teát adtam, akkor vagy Babamosoly teákat ízesítetlenül, vagy Humana instant teákat (azokban nincs cukor, legalábbis a gyógynövényesben meg a gyümölcsösben).

Jobbulást Ricskónak! Gyógyuljatok meg gyorsan!

Tündi: Sikerült a zelleres történet?

Timi: Kitartás!!! Nemsokára együtt lesztek újra apával, és nagyon-nagyon jó lesz Nektek! Hanna baba pedig meg fog gyógyulni, én nagyon bízom benne.
És ha itt lesztek közel, akkor ti is tudtok jönni a talikra.

Kinga: Köszi a beszámolót Magadról. Asszem én se nagyon vállalnám be szteroidok mellett a babát, mégha azt mondanák is, hogy lehet. (Bár ha Bánhidy dokibácsi azt mondaná, neki lehet elhinném :wink: Vajon miért??? :lol: ).
Alvás ügyben most az van, hogy leszámítva a heti egy nyűglődős estét elalszik rendesen. Viszont most minimum egyszer felkel éjszaka és nem lehet visszaaltatni. Míg a karomban van alszik, de amint landol a kiságyban már ugrabugrál, nyíg. Így most fent vagyunk legalább egy órát, de van úgy hogy kettőt is. Próbáltam mindent, lámpagyújtást, ágyban simogatást, sírni hagyást, semmi nem műxik, csak a kitartó egy-két órás ölben levés, simizés. Közben ő alszik, csak én vagyok fent :) De cserébe reggel fél 10-ig, 9-ig alszik. :D Hát evvan.

Nos ennyi voltam mára, mert lejárt a mosógépem.

Lilla

lilló

Sziasztok!

Brik!! Nagyon, NAGYON orulok!!! Es hianyoztal nekunk..

Figyeljetek, gyors kerdes! Olvastam valahol, hogy nem jo ujkrumplit adni a babanak. Igaz ez? Ha igen, miert?

Sziasztok!
P

Kép
Kép
panzej

Panzej:
Talán a műtrágya miatt??de ez csak ötlet!
Az epret is jó elkerülni,csak maradjon a tuti házi eper! Ismerőstől vagy nagyszülőtől!(Esetleg bio)

Kép
anid

Lilla,
az abróbetűst nehezen olvastam :lol: De minden bizonnyal megyünk talikra ha már ott leszünk.A mostani is jól hangzik,arra is szívesen elmennék.
Most,hogy megemlítetted a Dokit,rég hallottam róla. :wink: Na majd őt is meglátogatom ha már ott leszek! :roll: Úgyis kell egy nődoki,őt legalább ismerem.(12 éve nem láttam :shock: )

Brik,
nagyon örülök neked!és a jó hírnek is!Vigyázzatok magatkora,és gyere minnél sűrűbben!

Puszi

Timi
timiban

Brik!!!

Eljeeeeen! De jo hir :D :D :D !!
Remélem jol vagytok, gyere és mesélj, ha van kedved!

Timi, elhiszem, h nem egyszerü az életed igy egyedül hétköznap. :( De nem tart örökké!
A parodnak tetszik az uj allas egyébként?
Remélem hamar rendezödik minden és megusszatok a mütétet is!!!

Mi is utaaaaljuk a bankokat emiatt csak egy szamlank van (ennyi sajnos muszalj volt). Gusztustalan tarsasag!

Csilla, Kinga, köszi! Akkor marad a jo öreg nyugalom és türelem...

Rita, majd irok, kicsit összeszedem a gondolataimat. Nekem is faj a fejem, menekülök a monitor elöl..

Viktornak és Ricsinek jobbulast!

Kinga, A profilodban van egy olyan, hogy "mindig csatolja az alairasomat" azt kell kipipalni. Es van az ablak amibe irsz, alatta egy Alairas hozzaadasa kis kocka, azt is ki kell pipalni asszem.

Sára

Kép

Kép
saara

Na sziasztok, ujra itthon!!!!

Masodik napunkat toltjuk itthon Lujzival, most az alvas idomben gyorsan irok kicsit.

Eloszor is koszonom mindenkinek a sok drukkot, es a rengeteg gratulaciot! Ferjecskem beolvasta oket telefonban, amikor meg a korhazban voltam, nagyon jol esett, tenyleg!!

Igyekszem gyorsan osszefoglalni a lenyeget, aztan, ahogy tobb energiam lesz, reszletezem is.

Annak ellenere, h vegul nem is annal a dokinal szultem, aki atvett, mert nem ert volna fel videkrol, a szules eleg gyorsra sikeredett, ahhoz kepest, h elso baba.

Szombat ejjel fel3-ra ertunk be, es 05:40-kor megvolt a kislany!

Amikor mar jol benne voltunk a fajasokban, es azon gondolkoztam, h juthatnek most gyorsan haza inkabb, belepett egy fiatal orvos, es elmondta, h a dokim tutira nem er fel videkrol, es ot kerte meg, h vezesse le a szulest, rendben van-e.

Meg jo, h rendben volt, csak szakember legyen... Lujzi uton volt, mese nem volt.

Szulesznot vegul nem valasztottam, de nagyon nagyon aranyos ket holgy volt bent, az egyik, amennyire tudom, egy 3-ad eves gyakornok volt, a szulesznom nevere csak felig emlekszem, majd utananezek, de nagyon nyugodt, higgadt, es kedves volt.

Szombat este tarsasoztunk ferjemmel, kb fel 12-ig, majd aludni mentunk. 1-kor arra ebredtem, h olyan fajast erzek, amit eddig meg soha, nem volt kerdes, h ez mar AZ. Aztan 5 percenkent jott a tobbi, igy gyorsan lezuhanyoztam, es indultunk is a korhazba, mert ugy tunt, ez komoly.

Megvizsgaltak, es ram raktak a ctg-t.
Amikor beertunk, 1 ujjnyira voltam nyitva, negyed ora mulva kettore.
Mondtak, h irany a szuloszoba. A 3-as szamu volt a mienk:)

Ami utana jott... a lenyeg, h egesz gyors volt.

Vegul az 5 agyas szobat valasztottam, es nagyon orulok neki, mert volt egy lany, aki a 3. babajaval volt bent, es rengeteget tanultam, lestem el tole, sot nem is kellett, mert automatikusan es nagyon termeszetesen csinaltuk azt, amit o.

A noverek is kedvesek voltak, odafigyeltek ram, lemostak a sebem az elso ket nap, megkerdeztek, kerek-e fajdalomcsillapitot,stb, szoval nem lehet rajuk panaszom, nem is volt.

A csecsemo osztalyrol annyit, h bar a noverek nagyesze szinten keszseges volt, azt nem sikerult megertenunk, h miert a csecsemo osztalyon nincs futes, es miert van allandoan huzat bent, meg furdetes alatt is nyitva volt az ablak!!!!

Kicsi lanyom neha meg most is ugy szorcsog, mint egy kis suni, szopi kozben, es csipas a szeme is :(

De most mar vegre itthon, mar csak pihenunk, eszunk es alszunk, es orulunk egymasnak, mi harman :D

Na, egesz hosszura sikeredett! Megyek aludni, mert osszeesek...

Udv, puszi mindenkinek!

Kép
boga

Sziasztok Lányok!!!

A segítségetekre lenne szükségem,egy megbízható orvost keresek,Dr Valent Sándort ajánlották,van vmi tapasztalatotok vele kapcs-ban akár priviben is???
Köszönöm szépen előre is!
lukrécia

Sziasztok,

Bocsánat, hogy eddig nem jártam erre (biztos gondoltátok, ez a kismami jött és ment), de kissé eseménydús volt az előző hónap... uis mindkét lányom bárányhimlős lett, és mondanom se kell én még nem voltam! :? Most már túl a 3 hetes lappangási időn, talán már nem is leszek!
Kérdésem lenne: gondolom vagytok itt páran, aki császárral szültetek... bent lehetett a párotok? Most fog szülni egy volt kolleganőm az I. sz. Klinikán és ott természetes, hogy a műtétnél is bent lehet a párja!
Azt hiszem azt nem írtam, hogy május 24-re vok kiírva, UH. szerint még+ 2 hét! De gondolom ez 3. gyerkőcnél már nem fog számítani...
Lilla úgy láttam, még a táblázatból, nekünk egy a dokink! Tudsz róla vmi infót írni?

Orsi (babyborn)
babyborn

Sziasztok

Brik
nagy nagy gratula a Pocaklakóhoz!!!!!!!!!!!!!!!!

Babyborn - Orsi
a II-es klinikán nem lehet bent apuci a csaszinál!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Köszönöm Erika! Sejtettem... persze nem esek ettől kétségbe, hisz a többinél is egyedül voltam!

Közben próbáltam visszaolvasni itt a dolgokat... hát nem mindent sikerült az elmúlt hónapra visszamenőleg!
Gratulálok annak, aki most szült, vagy nemrég szült!

Kissé elkeserít, hogy azért így szülés előtt még rosszakat is olvas az ember... Bár hozzáteszem ÉN nem rózsaszín szemüvegen látom a világot, és ha van vki akkor én vok az első, akit felbosszant az egészségügyi helyzet! Függetlenül attól, hogy Kórház vagy csak egy szakrendelés vagy netán a háziorvosnál vagy! De azért, már amire még emlékszem :) , voltak szép napok is a kórházban (főleg, ha csak arra gondolok, hogy mikor megszületik a babád, hajlamos vagy minden rosszat elfelejteni)!!! Azt hiszem ezzel részemről le is zártam a témát...

Remélem minél többet tudok majd idejönni "hozzátok"! Bár most gőzerővel szakdolit írok + vizsgákra készülök (de azért be-be kukkantok)!

Mindenkinek szép napot és jó éjszakát!

O.[/b]
babyborn

Sziasztok,

Lukécia,

Üdv itt. Biztos lesz itt vki, aki ismeri a dokidat és ellát infóval. Mikorra várod a babát?

Panzej,

Én úgy tudom, hogy magas az új krumpli solanin tartalma. Ez a további érés folyamán jelentösen csökken, ezért inkább jobb régi krumplit adni a babáknak.

Boga,

Tényleg gyorsan ment a szülés ahhoz képest, hogy elsö baba. Mégegyszer sok boldogságot nektek!

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Szép estét!

Orsi, konkrétan mi érdekel vele kapcsolatban? Kérdezz nyugodtan, válaszolok szívesen. Én nagyon szeretem emberileg is, és mint orvost is jónak tartom. De gondolom ennél specifikusabb információkat igényelsz.

Az előző két lányodat hol szülted?

Lilla

lilló

Jó estét Lányok :D

Lukrécia

Írtam neked pár sort

Puszi

lini

Kép
lini

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: