Sziasztok!
Kataa!
Emma amikor gyümit vagy zöldséget eszik akkor csak azt eszik, nem kap utána tápot, de nem is kéri. Így naponta 4x kap tápot, 1x pedig a gyümit, zöldséget.
Amikor elõször adtam neki, akkor úgy csináltam hogy megetettem rendesen táppal, és utána kínáltam csak neki a sárgarépát. Megette. Utána másnap megint így, a 3. napra rájött hogy a kanálból is kaja jön, nem csak a cumisüvegbõl.
Attól kezdve elõször kapta azöldséget, utána megkínáltam még táppal. Kb az 5. naptól már nem kérte a zöldség utána tápot.
Brokkoli!
Én az Árkádban vettem a baby tornáztatót, az aluljáró szinten van egy nagy játékbolt, ott vettem. De az Árkádban a baby bellben is lehet kapni, csak ott drágább, sõt au intersparban is volt, mikor én vettem, de a játékbolti volt a legolcsóbb. (4500 ft)
Gumimaci!
gratulálok Daninak a felüléshez, nagyon ügyes! Volt valami elõjel, hogy most már fel fog ülni, vagy hogy történt?
Beszti, Andy!
Szerintem is abban nagyon egyet értünk, hogy 4 hónapos kor alatt szükségtelen hozzátáplálni egy babát. ha nincs tejcsi, akkor a tápszer a legjobb neki! Az más kérdés hogy a kaki gondokra nekem a gyerekorvos és a védõnõ ajánlotta a napi 3-4 kiskanál (10-20 ml, attól függõen hogy mennyi hat, elõször kevesebbel kell próbálkozni) szõlõlét. De ezt nem hozzátáplálásként, Andy, bocsánat ha esetleg én voltam félreérthetõ! Ezt nem a táp vagy tej helyett, hanem két evés között, vagy evés elõtt, tul. képpen gyógyszer helyett lehet adni.
Alvás:
Amióta leírtam itt, hogy az Emma esténként az ölemben simán elalszik, azóta (2 napja) hisztizik esténként. Megeszi az utolsó kajcsit, és utána nem ahjlandó elaludni, hanem hisztizik az ölemben. Mondjuk valószínûleg az is a baj, hogy mindíg elalszik este 1/2 9 körül, és alszik 1/2 10-ig, utána 10-kor alszik, és persze hogy nem álmos . Viszont 1/2 9-kor már olyan álmos, hogy ha akkor nem hagyjuk aludni, akkor meg akkor hisztizik.
Így tegnap este mivel az ölemben is sírt még éjfélkor, kínomban letettem a kiságyába, hogy akkor ha úgyis sír,akár sírhat ott is, a vége az lett hogy vagy 20 percet még sírt, aztán elaludt, és reggel 9-kor kelt. Láttatok ti már ilyen lökött csajt, hogy altatnám az ölemben, de nem kér belõle? Kikényszeríti, hogy elkezdjem az egyedül elalváshoz szoktatni.
Azt mégse hagyhatom neki hogy éjfélkor még a mi ágyunkban kurjongasson. (Mert úgy tûnt leginkább ez az elképzelése.
)
Beszti!
Arról nem írnak a könyvebn hogy mit lehet kezdeni egy 4,5 hónapossal, aki magától még nem tud se ülni, se állni, de egyfolytában ülne meg állna, és ha nem ültetjük az ölünkbe, akkor visítva sír (ha pl vízszintesben akarjuk tartani?) De ezt most komolyan kérdezem, mert tudom hogy nem szabad pl ültetni, meg járni tanítani a gyereket, de mi van ha õ akar egyfolytában ezekben a pozíciókban lenni?
Sasha!
Én valahogy úgy vagyok vele, hogy szeretnék egy 3 meg egy 2 éves gyerkõcöt, mert tök jó ha ilyen kicsi a korkülönbség a testvérek között, de valahogy egy 1 évest meg egy újszülöttet nem tudok elképzelni egyszerre.
Úgyhogy még nem tudom mi lesz.
Brokkoli!
Hogy Zsófi milyen rendes babóca, hogy már most így elvan egyedül, nagyon nagy szerencséd van vele!
Pocok!
Szóval még egy fiút szeretnétek?
Én is 2.-ra nagyon fiút szeretnék, de erre semmi garancia sincs, úgyhogy már most kezdem magam gyõzködni, hogy milyen jó is ha az embernek 2 lánya van.
Mondjuk én már elsõre is inkább fiút szerettem volna, de ezt csak halkan merem megjegyezni. Képzeljétek Emmának tulajdonképpen csak fiú ruhái voltak, vannak, mert mi fiút vártunk (tudom hogy hülyeség), csak nemrég vettem neki elõször lányos holmikat, most meg bezzeg már nagyon tetszenek!!! Pedig nekem már a terhesség 25. hetében megmondták hogy kislány, mégis továbbra is fiúsabb dolgokat vettem, nem is értem hogy miért.
Manó és Emma (19 hetes)