Új privát üzeneted érkezett!

Na mit szóltok a büszke és gondos Anyukához? :D
Mandulácska!
Remélem sikerül valahogy a helyezkedés... Mi is olyan idegesek voltunk a továbbtanuláskor, de az még semmi volt a mostaniakhoz képest... :evil:
Elhoz az urad? Rendes ember. Alig várom, hogy megismerkedjünk személyesen :)

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsi!
Az a rózsaszín, szőrös kiskabátka a sapival valami fantasztikus!! (Na és persze a viselője is!!) Hol lehet ilyen szépségeket venni? Mondjuk én maximum majd az unokámnak vehetek ilyen holmikat.

Mandula!
Nagyon jó, hogy elhoz a férjed. Nagyok nem akarnak jönni? Lenne még hasonló korosztályú gyerek rajtuk kívül.

Többiek? Megfelel a találkozó időpontja?

Szombaton elutazunk Tihanyba 4 napra. Holnap már nem hiszem, hogy tudok jönni.
Pihenjetek és legyetek sokat a családotokkal az elkövetkezendő napokban. Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor nyár lesz.

Melinda
fermel

Kedves Druszám!
A kötött kardigánt 1 barátnőmtől kapta Karácsonyra :) saját kötés. De a szőrök nem igazán kellenének, folyton megeszi őket. Igaz, ha ilyen marad az idő, már nem tudom ráadni többet, mert őszre kinövi. Na látod, ezért kell nekem még 1 kislány :D
Jó nyaralást Nektek!

melcsi1967

Sziasztok!

Mandula
Nagyon örülök hogy el tudsz jönni :D
Lehet hogy az én férjem is jön, bár kicsit agitálni kell :wink: , majd meglátjuk...
Hát a továbbtanulási kálváriáért nem irigyellek. Majd mesélj, hogy sikerült elintézni a sulit.

Melcsi
Szenzációsak a képek :D
Nekem is a szőrös kardigános tetszik legjobban, csuda helyes a Kishölgy. De a többi is édes, apához bújva, meg a babákkal. Mikor vettél Pörinek játékbabát? Én is a napokban gondoltam rá hogy majd lassam beszerzek egyet, bár Anna még javában a rágcsálható játékokat részesíti előnyben :D

Tényleg kell egy B terv, ha esne az eső... ha már Mandula ilyen messziről eljön, ne napoljuk el a talit. Egy rövid záport át tudunk ott vészelni, vannak fedett részek, de ha egész napra rossz idő lenne... Melcsi, komolyan gondoltad hogy akkor nálatok :?:

Mi is elutazunk a hosszú hétvégére a Szigetközbe, az a társaság akikkel nyáron evezni, télen síelni szoktunk menni, most biciklizést szervez. 1 biciklit viszünk, a másikunk vezetni fog, Anna a kocsiban lesz, és a pihenőknél kiveszük őt és mászhat a szabadban. Mióta megszületett, nem is voltunk sehol, jó lesz kimozdulni.

Most már nem a babakocsit tologatom órákig a sétákon, hanem keresünk egy olyan helyet, játszóteret ahol Annát ki tudom rakni és mászhat szabadon. Nagyon élvezi, s én is. Nálunk a lakótelepen van pár új, bekerített játszótér, de nagyon picik, a felszereltségük is gyenge, bár ez még most nem szempont. Némelyiken csak homok van, máshol van egy kis füves rész is. De kb. félórai sétára van egy isteni játszótér, hatalmas, modern, jó nagy része gumitéglával leborítva, ivóvíz és mobil WC is van rajta, szóval teljesen konfortos. A többi új játszótérrel összehasonlítva el sem tudom képzelni hogyan tudtak erre ennyit költeni, méretre és felszereltségre is kitesz tíz másikat. Ide szeretek járni, mert a gumitéglán nagyon jó mászni, jó meleg is, és puha. Újab és újabb ismeretségeket kötünk babákkal-mamákkal, nagyon klassz.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi Drága!
MOnd csak honnan tudod,hogy olvasgatlak Benneteket? :D

Be kell vallanom,hogy valóban hetente bekukkantok ide,mert érdekel,hogy mi van Veletek,de írni már nincs időm,vagy erőm.
Nagyon jól esett Melcsi,hogy gondoltál rám a talival kapcsolatban,elgondolkodtam rajta,/nagyon szeretnék Veletek személyesen megismerkedni/de nekem is a férjemmel kell egyeztetni,mert én nem merek Pesten vezetni.
És még az is szempont,hogy nagyon fontos dolog,hogy hétvégente együtt legyen a család,mert mióta nem írtam Nektek teljesen megváltoztak a hétköznapjaink.
Férjem március óta Mickolcon dolgozik,és csak csütörtökön jön haza. Ezáltal nagyon nehezek a hétköznapjaink. :(
Mindent egyedül kell megoldanom a gyerekekkel,estére hulla vagyok. Dani sokat segít nekem,de néha mindenért könyörögni kell neki amit szintén nehezen viselek.
Kyra heti 2x jazzbalettre jár,nagyon élvezi.
Marcell egy kis ördögfióka lett. Egy percre sem áll meg,olyan mint egy "Duracell nyuszi". Nagyon nehezen bírok vele. Néha nagyon el vagyok keseredve,hogy vajon mit csinálok vele kapcsolatban rosszul,mert valamit nagyon elrontottam az tuti. Ő a legnehezebben kezelhető gyerkőc a 3 közül.

Lányok! Olyan jó,hogy sok képet raktok fel a gyerkőcökről! Imádom nézegetni. Gyönyörű mind egytől egyig.

Paga!
Szívből gratulálok Neked kismamaságodhoz!!! Vigyázz nagyon Magatokra!

Fanny!
Neked további kitartást,és kívánom,hogy mihamarabb teljesüljön vágyad! Gratula a nagymamasághoz.

Mandula!
Most,hogy a férjem Miskolcon dolgozik,nagyon gyakran eszembe jutsz. Mikor voltunk ott albérletet keresni neki,olyan jó lett volna tudni merre laksz.
Ha minden igaz Pünkösdkor 4 napot ott töltünk. Jó lenne találkozni Veletek!

Bocsi,most mennem kell,Marcell letépi a nadrágom,kimegyünk kicsit az udvarra játszani.
Majd jövök és írok a többieknek is.

Puszi Mindeninek!

Bea
beátab

Bea! :D
Nem tudtam, hogy rendszeresen olvasol minket... Lehet hogy tényleg boszorkány vagyok :shock: Már másról is megsejtettem ezt-azt itt :shock:
Nem hagzik tul jól az a miskolci távházasság, nehéz lehet igy hogy ennyit vagy egyedül. A boltotokkal mi van? Egyedül viszed, vagy esetleg bezártátok?
Szerintem nem rontottál el semmit, vannak ilyen kis örökmozgó gyerekek, Emesém is pörög ezerrel, alig birom követni. Majd lenyugszik, megtanulja, mit szabad, mit nem és könnyebb lesz Vele.
Nagyon jó lenne, ha Te is el tudnál jönni a talira. Ha véletlenül tényleg rossz idő lenne, valóban szivesen látlak Benneteket, a mi nappalink kb 35 nm, van 1 kitünő szivacsunk (bár már meleg van), és a lakásunk nem müemlék jellegü, nem kell folyton rászólni a gyerekekre, és mivel Érden lakunk, akár a férjed nélkül is könnyen el tudsz jönni, az M0 idevezet, nem kell letérni az Érdet átszelő főutról sem (sajnos). Na majd meglátjuk.
Icuskám!
Emese az első babáját pont 9 hónapos korában kapta, mégpedig ugy, hogy játékboltban voltunk, valakinek kellett valami. Ő a babakocsiból vadul elkezdte mutogatni ezt a babát, akiről szó van (Panka, volt is látható 1 nagy ruháskosárban Pörivel). Félreérthetetlen volt. Felkináltam más babákat is, de csak ez hozta tüzbe, igy -bár nem volt tervben- megvettem Neki. Most Pankán van Pöri egyik tündéri kis Micimackós ruhája :D , nagyon szereti Pankababát. A képen látható ikrek két különböző ajándékozás termékei, volt nagy csodálkozás, mikor egymás mellé kerültek először :lol: De ők ketten együtt is beférnek a babakocsiba, rendszeresen együtt utaznak benne :lol: Valahogy nagyon ráérzett már akkoriban a babázásra, bár csak nemrég, kb 1-2 hónapja kezdett igazán "babázni", most eteti, tologatja őket,dalokat tanit nekik, néha mérges lesz rájuk, olyankor a földre dobja őket, később megsajnálja és cirógatja, és az utóbbi időben nem lehet nélkülük kimenni sem, illetve egyet mindig vinni kell magunkkal.
A lányom szókincse egyébként tegnap bővült: azt mondta hogy "nem", ehhez az ujját fenyegetőleg rázta is. Azóta a tükör előtt gyakorolja az uj tudományt, halandzsázik egyfolytában, a kedvenc szavajárása a "galagalagalagalagala..." meg a "döndöndöndöndöndöndön", mikor valamit nagyon akar mondani, akkor ez megy percekig, gyorsan.Mondja-mondja, aztán hirtelen felemeli az ujját, rázni kezdi és valami rémes hagsullyal (amit biztos tőlem tanult :oops: ) azt mondaj: "nem-nem-nem" Meg akartam törölni az orrát, mikor látta, hogy közeledek a papirzsepis kosár felé, már hangzott is a vészjósló fenyegetés :lol: :lol:
Szóval Ti is lekezdtetek ismerkedni a játszótérrel :D Mostmár rohamtempóban fog fejlődni, hamarosan ott homokozik a többi gyerek között :D Majd ha már eleget evett a homokból :lol: Milyen jó kis tér lehet az, hogy még WC is van! Sajnos a mi "uniós" terünk közel sem ilyen fejlett :cry:
De jó Nektek hogy utaztok!
Én itthon kotlok továbbra is. A kis családom vasárnap elmegy az anyósomékhoz, hétfőn jönnek csak haza (uram merészen elviszi Pörit aludni nélkülem, ráadásul nem is aludt még anyósoméknál), igy facér leszek 2 napig. Elmegyek 1 utolsó nagy lófrálásra (remélem birok) a szülés előtt, egyedül végre, és kivasalok minden restanciát, meg aztán rendbeteszem az irodánkat, szóval lesz mit csinálnom. És netezni is szeretnék, ha már béke van...
Mindenkinek jó hétvégét kivánok!

melcsi1967

Csak pár napig nem voltam, és milyen csodaszép képek kerültek fel a gyerekekről!

A talival kapcsolatban nekem a megjelölt hétvége teljesen jó, nincs programunk, de ennek ellenére nem biztos, hogy fogok menni. Sajnos szerdán el kezdtem vérezni, amitől rendesen berezeltem. A dokim szabadságon van a héten, ezért csak szerdán du. tudok hozzá menni. Az asszisztensnője azt mondta, hogy feltétlenül feküdjek, pihenjek, és ha nem múlik, akkor menjek be a kórházba. Ezért gyorsan otthagytam a munkahelyemen mindent, és hazarohantam. A főnökömnek hirtelenjében csak azt mondtam, hogy rosszul vagyok, és haza mennék. Szerencsére a vérzés abbamaradt, és csütörtökön még egy kis barnázgatás volt, pénteken meg már csak minimális, ma meg már semmi. És igazából a vérzés is csak nagyon kevés volt szerdán, csak a tiszta piros vértől nagyon megijedtem. Aztán végül is még szerdán este felhívtam a főnökömet, szabadásot kértem tőle szerdáig, az most szerencsére csak 3 nap a hosszú hétvége miatt. És elmondtam neki, hogy mizujs velem. Hát nem volt lelkes, de hát nem is így telefonban, és még nem is most szerettem volna elmondani, de hazudni nem akartam. Legalább ezen is túl vagyunk. Mi is mentünk volna most hétvégén 3 napra Gyékényesre családostól, baráti társasággal, de azt is lemondtuk. Barna nagyon szomorú volt, de nagyon rendesek a többiek mert felajánlották, hogy a Barnát elviszik nélkülünk is, és persze egyből lecsapott a lehetőségre, mert több barátja is ott lesz. És búvárkodni is akarnak (az edzői is ott lesznek), bár szerintem bele fognak fagyni a tóba. Én meg még pihenek, és remélem szerdán valami biztatót mond a doki. Én ha lehet még pár hónapot dolgoznék, de most a baba mindenekelőtt.

Azért a talira ha nem leszek eltiltva az ilyenektől, akkor megyek.

És mindenkinek üzenem, hogy Csepel Pestnek egy olyan része, ami olyan mint egy vidéki város, nem nehéz itt közlekedni (látjátok még nekem is megy) ettől ne ijedjetek meg. Szerintem mindenki elindulhat a férje nélkül, ha esetleg csak ez lenne az akadály! Meg egyébként is ti nagyon ügyesek vagytok.

Bea!

Nagyon jó, hogy jelentkeztél! Tényleg nem irigylésre méltó a helyzeted, nem túl ideális a távkapcsolat, de engem is érdekelne, hogy miért ment olyan messzire a férjed dolgozni. A kis Marcellhez biztosan sok türelem kell, de az én fiam is ilyen kis örökmozgó volt, bölcsis korában még harapott is, most meg egy szelid, jó gyerek. Na persze a kamaszkor hülyeségeivel, de nem panaszkodhatom rá. Csak egy kicsit többet tanulhatna :twisted:

Melcsi!

Használd ki a szabad hétvégét, és ne csak dolgozzz, hanem egy kicsit kapcsolódj is ki. Pöri mellett úgyis egy rohanás az életed, két hónap múlva meg pláne! Most egy kicst pihengessél!

A képek nagyok jók a pici lányról! Nekem is a szőrös a kedvencem!

Mandula!

Jaj, nagyon csuda helyesek vagytok ezen a képen, a kis Mese baba tiszta anyukája!

Icus!

Emlékszel még, hogy mennyire aggódtál, hogy nem forgólódik Anna baba! És most meg győzd követni! Kész energia bombák ezek a kicsik! Hogy hogy fér annyi energia egy ilyen kisemberbe! Ez nekem annyira hihetetlen! Szép idő van, most már tényleg tudtok menni minden felé.

Jó hétvégét mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Tényleg nem árt a pihenés (fekvés), és amint visszajön a doki a szabiról, menj el hozzá! De nekem is volt ilyesmi, igaz, barna formában, szóval tudom hogy rémes meglátni...
Hányadik héten tartasz? Mert az is lehet, hogy mensi lenne, csak gátolja a baba, de azért jött 1 kicsi. Van ilyen is.
Mikor csinálsz mércét? Csak hogy tudjuk hol jársz.
Azért Barnusnak jó lesz igy a hétvégéje, Te pedig mégis nyugodtan tudsz pihengetni.

A délutáni henyéléseket természetesen megtartom, de nagyon szeretnék lófrálni kicsit egyedül, anélkül hogy sietni kellene haza (erre ugye utoljára másfél éve volt példa), vasalnom meg muszáj, rengeteg van :?

És nem is irtam, hogy feltöltő NOX klipbemutatóra (és remélem koncertre is) megyek jövő szerdán, a Nyugati térre, akit érdekel, este 7-kor lesz. :D Apa teszi ágyba Pörit, Máté pedig hazafuvaroz engem :D

Ma kulturprogram volt, Máté volt iskolájában regionális kórustalálkozót tartottak, meg is néztük Pörivel 1 részét, határozottan lekötötte kb 1 óráig, lelkesen tapsolt minden kórusmü végén :) Aztán talált Magának 1 kicsit nagyobb kislányt 1 babával, onnantól kezdve babázás ment. Estefelé visszamentünk a suliba, volt 1 kis eszem-iszom, táncház, na az roppantul bejött Neki, rázta a fenekét, meg tapsolt. Még hazafelé a babakocsiban is táncikált :D 1 órát késtünk is a fürdéssel-alvással, de jól birta. Ja és evett valamilye osztrák kolbászt is a vacsorán, láthatóan izlett Neki (bezzeg az itthoni sajátkolbászunkat nem eszi)
A tentikénél ugy bujt hozzám, olyan édes volt, alig birtam odaadni Apájának, legszivesebben cirógattam volna reggelig. Biztos érzi, hogy holnap elválunk egy kis időre. Igaz, már mondtam Neki.

melcsi1967

Kedves Édesanyák!

Én a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanulok, és ott egy szeminárium keretein belül kutatást végzünk. Figyelmünk középpontjában a várandósság áll.
Szeretném segítségüket kérni a témában, és megkérni, hogy ha van kedvük és idejük, töltsenek ki egy kérdőívet, melynek témája a várandósság alatti életmód.
Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akiknek gyermeke még nem három éves, hanem annál fiatalabb.
Kérem, ha tudnának nekem segíteni, és nem vesz el sok időt egy kérdőív kitöltése, akkor jelezzék nekem, és e-mail címükre elküldeném a kérdőívet.
Előre is köszönöm a türelmet!
Szép napot kívánok, sok mosollyal természetesen:
Udvarnoky Zsófia
udvarnoky zsofia

Paga!

Annak idején Bencével nekem is volt ilyen, kb. annyi idős terhes lehettem, mint te most. Egy- két hétig voltam elővigyázatosságból táppénzen, de aztán tanév végéig tanítottam tovább. Nem is volt utána semmi probléma. Péter fiammal is volt, de vele csak barnázgatás. Érdekes viszont, hogy Benjivel viszont egyáltalán nem volt ilyesmi. A lényeg, hogy pihenj sokat, természetesen nézzen meg a doki. Tudom, hogy ijesztő, de ettől még életerős, szuper kisbabád fog születni. A találkozóra már biztosan fogsz tudni jönni.

Melcsi!
Remélem tudtál azért pihenni is. Jó szórakozást a holnapi Nox koncerten!

Kora délután jöttünk haza Tihanyból. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk. Nagyon jól éreztük most is magunkat. Majd teszek fel képeket és írok bővebben is.

Melinda
fermel

Kedves Druszám!
Ember tervez... Nem pihentem... Máté szombat éjjel leamortizálta a kocsit (nem baleset, hanem elromlott valami kardán), ezért el se indultak. Legalább visszakaptam a Pörimet. :D De azért vasaltam sokat, Apa kiment Emesével, szóval csak a lófrálás tolódott, ha megcsinálják a kocsit, akkor a hétvégén elmennek.
Ám minden rosszban van valami jó, szinte éreztem hogy történik valami. A kutyunk megbetegedett, dokihoz kellett vinni. Sajnos nem derült ki egyelőre, mi baja, lázas (volt), nem eszik, de iszik, viszont gubbaszt, füle-farka lekonyulva. Sajnos előfordulhat, hogy kullancs, amit egyelőre nem tudunk tüzetesen megvizsgálni, mert trehányak voltunk és még nem vittük el tavaszi kutyanyirásra. Nagyon bozontos. Kaptunk gyógyszereket, remélem gyógyul mihamarabb. Most dilemmázok, hogy ilyen állapotban vajon elvigyük-e nyiratkozni, de ha nem visszük el, nem tudjuk meg, nincs-e benne kullancs, mivel fekete az állatka.
Örülök hogy jól pihentetek, az idő valóban jó volt mindenhez. Az egész család ment?

melcsi1967

Melcsi!
Sajnálom, hogy nem tudtál pihenni. Akkor talán majd a következő hétvégén?

Öten mentünk szombaton Tihanyba. Az ötödik személy viszont nem Péter volt, hanem a keresztlányunk. Ő a húgom kisebbik lánya és nemsokára lesz 10 éves. A Club Tihanyban szálltunk meg. Két kényelmes szobát kaptunk és pozitív volt, hogy a gyerekkedvezményeket így is tudtuk érvényesíteni. Vasárnap reggel utánunk jött az édesanyám, a húgom és a sógorom. Csak hétfő este jöttek vissza, így gyakorlatilag két napig nyolcan voltunk. (a húgomék egy harmadik szobában voltak, az édesanyám pedig a két naggyal volt) Az édesapám sajnos nem tudott jönni, mert könyvvizsgáló lévén most nagyon zsúfolt időszaka van.
A szálloda egy hatalmas parkban van, saját stranddal és uszodával. Családbarátnak mondható ez a hely is. Volt is sok kisgyermekes család, de azért nekem továbbra is a Kolping a szívem csücske.
Szombaton délután dottoval felmentünk az Apátsághoz. Csodálatos panorámában és nagyon jó levegőben volt részünk. Láttunk egy óvodát. Először azt hittem, hogy egy panzió, aztán láttuk kiírva, hogy óvoda. Gyönyörű környezetben fekszik.
Vasárnap délelőtt napoztunk a Balaton parton és fürödtünk az uszodában. Délután pedig vitorláztunk. Egyik rokonunknak van Tihanyban vitorlása. Érdekes volt, mert eddig én ilyen vitorláson nem utaztam. Az eddigi hajókhoz képest ez jóval kisebb volt, ami érthető is, hiszen az illető nem vállalkozásszerűen, hanem hobbiból vitorlázik.( egyébként egy 57 éves hölgyről van szó) Már tanultunk is egy szakkifejezést, a szél ugyanis „pöffös” volt.
Hétfőn Balatonfüredre kirándultunk. Megnéztük a „görög falut”, volt ugyanis egy kétnapos rendezvény ott. Majd Füreden is dottoztunk, illetve sétáltunk a kikötőben.
Benji nagyon élvezte a nagy társaságot. Első nap egyáltalán nem aludt napközben, második és harmadik nap pedig csak útközben egy keveset. Ma délután itthon pótolta is az elmaradásokat, mert jó három órát aludt.
Teszek fel néhány képet, megpróbálom nem túlzásba vinni.

Melinda

Kép élménybeszámoló Kép vidáman Kép Hárman a vitorlás belsejében
fermel

Kép A görög faluban Kép kifáradva Kép Alvás után
fermel

Kép Panoráma az Apátságnál
fermel

Sziasztok!

Jó régen írtam már, de lekötnek a gyerekek, na meg lusta is vagyok. De azért mindíg olvaslak benneteket!
Eléggé fáradt vagyok mert Mese kb. 4-5 x kel egy éjszaka...... Nem tudom mi van vele, azt hittem mostanra már végigalussza az éjszakát. Erre meg kevesebbet alszik mint eddig. Persze nappal sem nagy alvó, mert ugye olyan sok fontos megismernivaló van ebben a nagy világban :lol: :lol: .

Paga! Hát a képen Kitti van Mesével :lol: . Hogy vagy? Voltál orvosnál? Remélem tudsz jönni a talira! Persze most a legfontosabb a baba!!

Bea! Hát jó messzire eljött a férjed! Gondolom nem valami könnyű így! Még egyenlőre nem terveztünk semmit Pünkösdre, remélem össze tudunk futni :) ! Marcell akkor igazi rosszcsont fiúcska :lol: :lol: .

Melcsi! Tündéri ez a kislány!!!! Látom igazi hölgyemény, még otthon is nőiesen öltözik :lol: . Máténak jól áll a rövid haj is szerintem. Húú, Te már a célegyenesben vagy, nemsokára megérkezik Lukács is hozzátok :lol: .

Icus! Olyan hihetetlen, hogy Anna is lassan egy éves lesz! Jó, hogy van közel normális játszótér. Mi majd csinálunk jövőre Mesének itthon is egy kicsit.

Melinda! A nagyok nem hiszem, hogy jönnek ők eléggé látványosan tudnak már unatkozni a közös programokon :lol: . Na meg főleg az autóban :lol: . De addig még meggondolják.....
A "vőmnekvaló" továbbra is nagyon helyes kispasi!

Na, most aztán jó sokat írtam! Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na jó, lehet, hogy egy kicsit sok a kép :oops:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi, Melinda! Apróságok ( és a nagyobbak is persze) csoda szépek!

Bea!

Megértjük, hohgy ritkán jössz, nem lehet mostanában egyszerű az életed, de azért mikor teheted jelentkezz! Itt panaszkodni is szabad.

Paga!!!!!!!! Miért nem adsz hírt magadról? ( aggódom)

Puszilok Mindenkit Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:37-kor.
fanny01

Sziasztok!

A baba meghalt, és vele együtt egy kicsit én is!
Holnap megyek kórházba műtéti befejezésre.
Ha egy kicsit rendbe jövök lelkileg, akkor majd jövök!

Minden jót nektek!

Gabi
paga

Paga!

Tudom, hogy most semmi nem vígasztal és megértelek!
Tiszta szívemből sajnálom és mielőbbi gyógyulást kívánok!!

Puszi

KépKép
mandula35

Paga!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Tiszta szivemből kivánok Neked mielőbbi lelki gyógyulást!

melcsi1967

Paga!

Nagyon-nagyon sajnálom!
Nem is tudom mit írhatnék :cry:
Ne add fel! Ezen most túl kell lenned, kitartás! aztán még sikerülhet!!!

Majd jövök még.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kedves Paga!

Én is őszintén együttérzek veled :( :( :( és mielőbbi testi-lelki gyógyulást kívánok.
regina3

Paga!
Jaj istenem, nagyon szomorú vagyok, még meg is könnyeztelek. Borzasztóan sajnállak.
Éva
fanny01

Paga!
Nagyon sajnálom. Légy holnap nagyon erős és gondolj arra, hogy igenis sikerülni fog. Ahogy Icus írta, ne add fel!
Ha bármiben tudok segíteni, akkor írjál vagy hívjál!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Mandula
De jó hogy a tesókról is tettél fel képeket! Ezen a képen a nagylány nagyon hasonlít Mesire. De a fiú is ( nagyon szép, szinte lányos arca van), illetve valamennyiükben a Te vonásaidat látom viszont.
Kitartás az éjszakákhoz, lassan jönnek majd a fogacskák, talán annak az előszelét érzitek.
Húúúú, saját játszótér, de irigy vagyok!!! :oops: :D

Bea
Nem hiszem hogy elrontottál valamit, egyszerűen csak minden gyerek más egyéniség. Képzeld, egy csomó háromgyerekes anyukát ismerek az oviból akik mind arról panaszkodnak hogy a harmadik gyerkőccel van a legtöbb baj! Sokan mondják hogy ha az lett volna az első, nem is szültek volna többet. ( Melcsi, készülj fel ) Ez persze nem vígasztal téged de ez egyáltalán nem ritka dolog, majd lenyugszik a kis Duracell Nyuszid, biztosan van/lesz olyan tulajdonsága amivel kárpótol a sok rosszalkodásért. :wink:

Melinda
Örülök hogy jól sikerült a kikapcsolódás, klasszak a képek, mint mindig.
Nagyon jó az a háromkerekű járgány a fiúkkal. Benjinél nincs pedál ugye, csak potyautas volt rajta? Azért biztos élvezte. Gondolom ott helyben kölcsönöztétek. Te is kipróbáltad?

Mi a Szigetközben voltunk biciklistáborban a hosszú hétévégén, nagyon jó volt. Gyönyörű idő volt. Egyikünk bicajozott, másikunk vezetett. Ez volt az első alkalom hogy úgy vezettem hogy Anna velem volt a kocsiban, de a férjem nem. Kíváncsi voltam, elvonja-e a gyerek a figyelmemet, ezt kipróbálni az alacsony forgalmú falusi utak épp jók voltak. Nem volt gond, így ha végre tényleg megvenné a férjem az új autót, a mostani megmaradna nekem a gyerekkel, igazán jó lenne. Az uticélok között szerepelt szombaton a Dunakiliti Duzzasztómű, hétfőn a Hédervári Kastély. Vasárnap a helyi Öko-park megnyitója volt, fellépett a Méhek együttes. Hát az valami elképesztő páros!!! Nem tudom hallottátok/láttátok-e már őket, abszurd humorral és pár ritmushangszerrel adnak elő saját dalokat és átdolgozott világslágereket. Annyira idióták, hogy az már fenomenális! :shock: Nem is tudok rájuk megfelelő jelzőket, de roppant szórakoztatóak voltak, már a megjelenésük sem mindennapi, teszek fel egy képet róluk is. Anna jól viselkedett, voltak hasonló korú babák, velük ismerkedett, élvezte hogy sokat van a fűben, tetszett neki a piknik.
Sajnos kicsit náthás lett, a kocsiban nagyon beizzadt és mikor kivettük megfújta a szél. Az orrszívás viszont roppant ellenállásba ütközik, kézzel lábbal ( és hanggal) tiltakozik... de hát muszáj.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

És egy kép a két lököttről :lol:

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Olyan aranyos ez a kislány, hogy csuda! Nem is tudom, melyik kép a legjobb (mindegyik), talán mikor Apa a magasba emeli :D Milyen nagy már!
Szerintem a vezetést gyerekkel könnyü megszokni, azon ritka alkalmakkor, mikor megkapom a kocsit, nekem sem okoz gondot, még igy pocakkal sem. A beizzadás az olyan gond, mi sem tudjuk szinte soha elkerülni.
Remélem azért ki tudod szivni az orrmányt.
Kedves Druszám!
Nektek is igen jó képek születtek :D Olyan nagyfius már a kis Benjid :D
Mandulácska!
A gyermekeid olyan aranyosak! Mind között persze a picurkád :D :D A lánykád valóban nagyon hasonlit Rád, és igy szeplősen is olyan kedves arca van.

Voltam szerdán a dokinál, nincsenek nagyon jó hirek. Szerencsére a babám jól van, a lepényke és a magzatviz is, és már kb. 2,5 kiló körül jár. A császár lehetséges időpontja jelenleg junius 12.
A vérnyomásom viszont kicsit emelkedett, és a cukrom most a felső határon áll, ugyhogy megint szénhidrát visszafogás van. De már csak kb. 5-6 hét.
A dokim tajtékzik, a Szt Imre 11 orvost vett át a betegeivel együtt, ugyhogy volt már olyan nap, hogy a folyosón vajudtak az asszonyok, mert nem volt szabad szülőszoba :shock: Szülés másnapján hazamennek a mamák, a császár a 3. napon! :evil: Azt mondta, elképzelhető, hogy a dréncsövemmel együtt kell hazajönnöm, és majd visszamenni kiszedni :evil: :shock: :shock:
Csak azt nem tudom, ha ilyen gyorsan kiraknak mindenkit, hogy derül ki, ha valami baj van a baba vagy a mama körül :?: Pl. sárgaság, az ált. nem a szülés másnapján jön ki... Meg mi van ha valakinek még nem indul meg a teje? Bizakodik, vagy tápszerrecepttel tér haza :?: Szóval megcsinálták a szart rendesen ebben a jó magyar egészségügyben... Most elképzelni sem tudom, hogy leszünk az első időkben. Ha tényleg olyan hamar hazaküldenek, hát még itthon is muszáj feküdnöm, közben itt ez a Perpeetum Mobile, akit mondjuk ellát az uram, de akkor még mindig itt kecmergek én a sebemmel meg a babával... Az én jó édes anyukám egyelőre nem nyilatkozott, hogy a nyugdijas idejéből vajon ki tud-e szakitani ránk néhány órát a napjából, mert ugye a hugom 3 gyereke rendkivül le is foglalja (bár ott 3 munkaképes felnőtt van szabadon). Na mindegy... Meg fog oldódni. Végülis mi akartuk igy. Már alig várom. :D

melcsi1967

Még nem is irtam a NOX-ot.
Sajnos koncert nem volt, csak klipbemutató, de nagyon tetszett, érdemes volt elmenni. Viszont sajnos bejelentették, hogy az uj CD-vel végigjárják az országot, de a következő évtől külföldre szerződtek, igy többet nem láthatjuk itthon őket (egyelőre). Tehát muszáj még 1x elmennem a koncertjükre, ha látni akarom őket.
Az esemény után bementem a Westendbe a C&A-ba, és egy csomó pénzt elköltöttem szebbnél-szebb babaruhákra. Mostmár jöhet a pici, nem fog csupa rózsaszinben viritani :D Persze a nagyobbacskámnak is vettem pár dolgot, ugy állnak Rajta, hogy csuda! Megint illegette Magát a tükörben mint valami páva, én nem tudom milyen érzéke van hozzá, ha kap valai uj ruhát, már fut megnézni Magát :oops: :shock: Apja persze rémesen büszke emiatt, mert ugye az anyja az nem ilyen puccos nőszemély... Csak tudnám hogy lett ez a lány ilyen :?:
Tegnap több hatalmas hisztivel elkezdődött a dackorszak. Orditott egyet (mit orditott, toporzékolt), mert nem vettem fel, ezekután nem akart felmászni a székébe. Fürdés után zokon vette, hogy meg kell törülközni, lila volt a feje az orditástól. És mikor elbucsuztunk és aludni ment, az volt a kiabálás csucsa. Még nem is hallottam igy visitani. Remélem nem lesz holdkóros, mert az egész azzal kezdődött, hogy a Holdat figyeljük pár hete, és már 2 napja nem látható a felhők miatt, Ő meg egyfolytában emlegeti, hogy lámpa, lámpa. Mintha meg lenne kergülve :shock: :shock:
Ráadásul Apa ma elviszi anyósékhoz, kész a kocsi, és nélkülem alszanak. Tegnap emiatt bepánikolt az uram, de mondtam Neki, hogy semmi tapasztalatom nekem se, mert ilyen még nem volt, mint tegnap este, és Máté soha életében nem produkált ilyet. Mindenesetre azt a taktikát választottuk, hogy kintről buzditottuk alvásra, de nem mentünk be Hozzá. Fél órát tartott a kisebb-nagyobb intenzitásu kiabálás, és még további fél órán keresztül csendben matatott, de ébren volt. Aztán győzött az álom.

melcsi1967

Ezt csináltam ma: Kép
Kép
A Kisasszony pedig, mikor békében lefektetem: Kép
Kép
Kép
A 33 hetes pocakom: Kép
Fanny!
Nagyon kiváncsivá tettél :oops: Amugy is az a hibám :oops: :wink:

melcsi1967

Icus, Mandula!
Nagyon szuperek a képek. Gyönyörűek a gyerekek.

Fanny!
Akkor majd mesélj személyesen!

Melcsi!
Jó sokat dolgoztál ma! Látom Micimackó nálatok is nagyon nyerő.
Szépen nő már a pocakod.

Akkor a május 19. szombat mindenkinek megfelel a találkozóra? Hány órakor gondoltátok?

Paga!
Remélem a körülményekhez képest nálad minden rendben van. Írj, amikor szükségét érzed!

Melinda
fermel

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:39-kor.
fanny01

Sziasztok!

Melcsi
Akkor most már "csak" a vasalás van hátra :lol: Én mindig azzal vagyok elmaradva...
Nagyon édes a kis Perpeetum Mobile az ágyikójában, nem is úgy néz ki mint aki lila fejjel tud ordítani :lol: Kicsit korai a dackorszak :shock: , 2 éves kor körül tipikus. És a harmadik gyerkőc nyilván fog még újabb dolgokat produkálni, olyat amit az első kettő soha nem csinált...
Pöri biztos érzi hogy változás készül, attól is lehet nyugtalan. A szülés után neki is nehéz lesz eleinte. Az nagyon jó hogy apája el tudja őt látni, de neki Rád is szüksége lesz...
Elkeserítő amit a Szent Imre-beli állapotokról írtál... :evil: :!:

Fanny
Ne hallgass a kolléganőidre, főleg ne akkor ha rémtörténetekkel traktálnak. Kérdezz rá a dokira, az a legtisztább. Egyáltalán semmit nem mondott a továbbiakról? És te sem kérdeztél semmit?

Tali
A végén még az értelmi szerző fog hiányozni :cry:
Na jó, azért remélem nem, de sokáig nem tudok maradni. Képzeljétek, 20-án lesz a keresztlányunk ( s egyben a lányunk keresztanyjának) a bérmálkozása vidéken. Elvileg szombaton le kéne utaznunk... talán úgy oldjuk meg hogy csak késő délután utazunk, s előtte 1-2 órát tudok maradni a talin. Túl későn sem utazhatunk, Anna miatt.
Én javasolom a délután 2 órát a tali kezdetének, ha másnak is jó.

Anna mostanában folyton feltérdel, felkapaszkodik, térden állva nézelődik és rém büszke magára :lol:
A nappali ajtajába tett nagy szivacstáblára, ha lapjával teszem, felmászik, ha élére állítom, eltolja, s csattog ki a kőre. Ha ebben megakadályozom, olyan hisztit csap, hogy na! Pedig mondtam neki, hogy ezt nem vezetjük be... Ma bemászott a székek közé az étkezőbe, kijönni persze alig tudott.
A tükörben folyton barátkozni akar a babával, odamászik, meg akarja fogni, megpuszilni :lol: . Apa ma ahányszor a tükör elé állt vele, s kédezte: ki van ott? suttogva válaszolt: " ba.. " Olyan édes, imádjuk nagyon. És gyakran mond suttogva olyan szót aminek a közepe " p" hang, kis jóindulattal "apa" vagy "hoppá" is lehet :lol: :lol: :lol:
Érdekes, egyébként nagy hangon halandzsázik, de ha valamit "mondani" akar suttogni kezd...
És persze "segít" nekem, ha teregetek... kidobálja a ruhákat nagy elánnal :lol:

Kép

Kép teregetek

Kép ismerkedés

Kép megpuszilnám

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Hello lányok! Bocsi, hogy bepofátlankodok... De van köztetek olyan, aki 36-on felül most várja az első babát?! (Vagy csak én kezdem ilyen későn? 37 vagyok és a 19.hetet tapossuk!) Szívesen csevegnék hasonló cipőben járóval, ha van köztetek ilyen!
Jaj, Paga, valamelyik topikban már összefutottunk! Nagyon, nagyon sajnállak Téged is és a babát is! Légy erős, és próbálj meg minél hamarabb megvigasztalódni! Ne emészd magad! Tudom könnyű tanácsokat osztogatni... De tényleg próbáld meg minél hamarabb feldolgozni!
erMóni
ermoni

Moni!
Üdv köztünk!
Én a 3.-at várom, olyan elosztásban, hogy 18 éves, 18 hónapos és most a pocak 8 hónapos :D
Rajtam kivül most sajnos senki nem babás, de Szücsinek első baba született nem sokkal 40 előtt.
Icuskám!
Gyorsan lejjebb kell rakni a kiságy matracát! Nem sok kell már az álláshoz :D Panka olyan édes :D
És Nálatok a hiszti még nem a dac jele? :lol: :lol: Nem lehet elég korán kezdeni...
Egyébként ugy tünik, Pörinél megoldódott a helyzet, mostmár 2 este béke van ismét, pontosabban kiabál egyet, rögtön mikor leér a matracra, ott gyorsan rászólok, hogy be lehet fejezni, és vége is van. Ugy tünik belátta, hogy felesleges a torkát fárasztani, este alvás van!
Ha jó lesz az idő, akkor nekünk a 2 óra oké lesz, mert ut közben alszik egyet, és akkor birja majd a gyürődést. Ha esik, és hozzánk jöttök, akkor viszont még jobb lehetne a délelőtt, mert sajna itthon a délutáné a szundika, másképp nyüszi. És akkor nem tudjátok élvezni az utána futást :lol: :lol: :lol:
Ja és, jelentem, babaruhák kivasalva :D
Fanny!
Miómám nekem is van, és voltak vele bonyodalmak, majd a talin bővebben ha érdekel.
Mondd meg Te asszony, hova hizzak én ekkora sullyal :lol: :shock: :oops: Pedig eszem, de Pöri gondoskodik róla, hogy lemozogjam :lol: Igy is hiztam 2 kilót. De lehet hogy most a cukor miatt, hogy vigyáznom kell, esetleg lemegy 1 kiló.
Paga!
Már biztos otthon vagy. Remélem a testi kinok megszüntek, lelki bajokra meg :cry: :cry: gyere közénk, öntsd ki a szivedet :cry: Eljössz a talira, ugye? Persze csak ha nem zavarnak a cseperedő bébik.
Kedves Druszám!
A C&A-ban vettem a Micis készletet, imádnivalók :D Emeséé rózsaszin volt, hát azt azért nem mostam most ki... Meg is járnánk, ha mégis lány lenne :lol: Csak fius holmi van előkészitbve :D

melcsi1967

Sziasztok!

Még mindíg úgy néz ki, hogy el tudunk menni a talira, azt mondták a nagyok lehet, hogy Ők is jönnek. Lesz valaki a korosztályukból? És férjek lesznek?

Paga! Én is nagyon remélem, hogy eljössz a talira de természetesen azt is megértjük ha most nem szeretnél. Azért bízom benne, hogy nem adod fel, bár tudom ilyenkor az ember elveszíti a hitét :( . Továbbra is jobbulást kívánok!!!

Icus! Na nehogy már ne lássam élőben a kis tündérkét :!: Dackorszak, hiszti :?: Lehet, hogy Mesénél már elkezdődött :lol: :lol: :roll: . Nagyon szép ez a lányka (is), de nekem is az jutott rögtön eszembe ami Melcsinek, hogy lejjebb kell rakni a matracot mert mindjárt állni fog a kiságyban. A Méhek nagyon jól néznek ki, én még nem hallottam róluk.

Melcsi! Akkor talán eljössz hozzánk is vasalni :lol: :?: Már lassan felvesszük a ruhákat egyenest a vasalósból :oops: Pöri is egy tündér, néha hiszti is kell! Ügyes vagy hogy csak 2 kilót híztál, rajtam még mindíg van vagy 6. Na, de azt olvastam egy év alatt regenerálódik a test :lol: .

Móni! Üdv itt! Itt szinte mindenki ( vagy mindenki?) 36 felett szült. Mesélj magadról ha van kedved!

Fanni! Remélem megoldódik hamar ez a probléma, azért rákérdezehetnél, hogy mégis akkor hogyan tovább?
Már sokan mondták ezt a fotózást, de én nagyon nem szeretném.

Melinda! Neked jönnek a nagyok?

Na, mostmár tényleg megyek, Emese mostanában nem sír hanem hümmö (azóta Hümérnek hívjuk :lol: ) és ez sokkal rosszabb mintha sírna. De nagyon huncut baba már most.

Majd még jövök!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Mandulácska!
Mese hümmög? :lol: Már nagyon kiváncsi vagyok Rá.
Mi biztos hogy ketten megyünk lányok. Az uram szombat délutánonként társadalmi életet él a lottózóban, néhány kargyakorlattal edzve testét (és szellemét :lol: ). Ez ugye kihagyhatatlan (bár nyerni nem szokott :evil: ). Ha esik véletlenül, és átprogramozzuk esetleg délelőttre hozzánk, hát akkor látni fogjátok, de dolgozik, délelőtt nyitva vagyunk, bár biztos feljön pár percre. Mátét ezügyben nem kapacitálom...
Tényleg, ha a többségnek a délelőtt is jó lenne (rossz idő esetén), akkor Ti is felérnétek Miskolcról? Bár erre még nem kaptam reakciót.
Regina!
Te nem nyilatkoztál a taliról. El tudsz jönni?
Bea!
Beszéltetek az uraddal erről?
Sheila!
Remélem olvasol néha. Nincs kedved megismerkedni velünk? Olyan jó volt tavaly is.

Hétfőn elmentem az édesanyámhoz felköszönteni (nem voltam vasárnap). Könnyes szemmel fogadta a virágot, és hüppögve mondta, hogy neki az lenne a kivánsága, hogy ne távolodjunk el ennyire egymástól, mert ő ugy érzi, nem ő távolodott el. :? Én meg azt mondat, nem sirni kell, édesanyám, sirni azt én is tudnék, de már rég tulvagyok rajta. Azonkivül én meg ugy érzem, nem én távolodtam el, és nekem is vannak gyerekeim... Hát ha akar, ért ebből, de az az igazság, hogy ezt én kiharcolni nem tudom, ez vagy jön szivből valakinek, vagy megette a fene. Hetek telnek el, és nem jön megnézni az unokáit, pedig itt járnak el nap mint nap... Még egyetlen kérdést nem tett fel, hogy gondolom a szülés körüli időszakot. Arról nem beszélve, hogy egyetlen egyszer még nem vigyázott Emesére az ominózus december elejei eset óta. Pedig már kezdek fáradni, csak nincs időm foglalkozni a fáradással :D Mondjuk még tudok futni a lány után, emelgetem is,ahogy szoktam, csak nem akarom hogy korábban jöjjön a baba (még rengeteg dolgom van, + Emesének pelenkát és tápszert is kell még spejzoljak :lol: :lol: ) De abban bizom, hogy kezdettől edzett vagyok, ezt a kis időt is szépen kihuzzuk még.

melcsi1967

Sziasztok!

Tegnap és ma nem tudtam belépni :evil:

Melcsi, Mandula
Igen, én is arra jutottam hogy lejjebb kell rakni a martacot. Csak így nem fogom tudni behajolva megpuszilgatni a kis Tündérkémet, pedig ha nyűgös, ettől szokott megnyugodni...

Az állás azért még várat magára, néha próbálgatja a térdelésből kihúzni a lábát hogy letámassza a talpát, de még nem sikerül. Egyszer kihúzta, de el is vesztette az egyensúlyát és eldőlt, azóta nem próbálta.
Amúgy szaporodnak a " jóságfoltok", a homlokán most a polc nyoma virít :roll:

A talira reménykedjünk a jó időben!
Nekünk jobb lenne a délután, mert Anna 11 körül alszik egyet, aztán 16 körül. Bár ez általában akkor szokott borulni ha fontos lenne hogy így legyen :wink:
A délelőtti alvás néha szokott csúszni, de ez attól függ reggel mikor ébred.
Lehet hogy jön a férjem, majd megfűzöm. Ha Melcsiéknél leszünk, akkor biztos, mert oda nem találok el egyedül :D

Melcsi,
ügyi vagy hogy rövidre zártad a hisztit :lol:
És a vasalással is :lol:
Az anyukáddal érdemes lenne átbeszélni a dolgot. Szerintem mindkettőtökben vannak olyan tüskék amikről a másik nem is tud. Ehhez alapos beszélgetés kéne, másképp csak tovább dédelgetitek a sérelmeiteket ...

Mandula
a csapatból valaki vett fel egy részt a Méhek egyik dalából, ha van kedved hallgasd meg:
http://zebrina.uw.hu/2007_Szigetkoz/alb ... _0627.html

Paga
Jobban vagy? Ugye minden rendben - a lehetőségekhez képest? Jó lenne ha kedved lenne a talihoz. De majd meglátod, ahogy érzed...

Móni
Üdv itt. Én nemrég szültem az első babámat, most a 41.-et taposom :lol:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Két napig nekem sem jelent meg a babanet. Csak Icusnak volt még ilyen gondja? Ez függhet a földrajzi elhelyezkedésünktől? Bár az internet egyébként működött.

Mandula!
A nagyok közül Bencére van esély, hogy eljön. Igaz ugyan, hogy még nem egyeztettem vele.

Móni!
Én 42 évesen szültem a harmadik gyermekemet. Úgyhogy ne aggódj, addigra még neked is lehet három. Írjál magatokról bővebben, szívesen „beszélgetünk” veled is.

Hétfőn beiratkozni voltunk az óvodában. Hihetetlen számomra, hogy már itt tartunk. Igazából csak jövő szeptembertől szeretném Benjit óvodába járatni. Óvatos duhaj lévén viszont szeretem bebiztosítani magamat. Ha egész véletlenül úgy alakul, hogy a Gyes lejártát követően (jövő január végén) mégis vinnem kéne őt az oviba, ahhoz viszont már most be kellett iratkoznunk. (három éves kor alatt egyáltalán nem fogadnak gyereket, viszont az év közben csatlakozókat is ilyenkor veszik létszámba)

Egy tegnap esti gyerekszáj:
Mostanában elég sokat téma Bence tanulása (illetve nem tanulása). Tegnap Benji fürdés közben megszólal: Bence nem „tanulik”. (egyébként szépen beszél, de azért akad még ilyen elszólás) Kérdeztem tőle, hogy te fogsz tanulni? Ha nagy leszek, akkor fogok- volt a válasz.
És mit fogsz tanulni?
MATEMATIKÁT!- válaszolta Benjámin.
Persze én rögtön elolvadtam és már elképzeltem, hogy ő lesz az a gyerekem, aki a stafétabotot tovább viszi ezen a téren.(vagy nem?)

A találkozóval kapcsolatban nálunk a napközbeni alvás időpontja már nem gond, tudunk alkalmazkodni. A jó időben én is bízom, már csak azért is, mert ha Érdre megyünk, akkor nekem is segítség kell ahhoz, hogy odataláljak.

Jó éjszakát mindenkinek:
Melinda
fermel

Sziasztok!
Köszi a kedves fogadtatást! Jövök még és mesélek (csak győzzétek olvasni, ha én egyszer neki kezdek! :wink: ), de most feküdnöm kell. Tegnap voltam magzatvízvételen. (Minden leletem nekem eddig jó, de hát ugyi egy kicsit már vénecske vagyok! Á! Nem is igaz! :lol: ) Ha valaki, akkor ez a korosztály tudja miről beszélek!
Így most aktívan pihenek, de ez nekem nagyon fárasztó! :(
Szóval néhány nap múlva jövök...
Puszi mindenkinek!
Móni
ermoni

Sziasztok!

Melcsikém!

Ha hiszed, ha nem, már épp jönni akartam újra :)
Nagyon örülök, hogy már a 34. hetet taposod :) :) :)
nekem 9 nap múlva születne a babám, aki októberben ment el, de halkan mondom: a Jézuska talán kárpótol majd
épp az ünnepek alatt lesz aktuális a kis jövevény :)
(Apukája is dec.28-án született)

Pörikéd fantasztikus Nőci lett, látom már gyakorolja az anyai hivatást :lol:
Mátéra alig lehet ráismerni az új séróval :) nagyon jól áll!!

Paga!

Nagyon-nagyon sajnálom, :( :( :( remélem azért nem adod fel, és hamarosan újra lesz Neked is kis pocaklakód...
esetleg progipótlásra nem gondoltál??
én most kaptam Utrogestánt (napi 2 ) a + teszt óta, ezenkívül 3x1 MagneB6-ot, folsavat és Béres gravidát szedek...
és a múltkori vetélés után beadattam két Gynevac kúrát (most is csinálom havonta 1szurival), és elmentem homeopátiás orvoshoz, aki felírt 3 féle alkati szert, ezek közül kettő kifejezetten a baba "megtartására" vonatkozik...

most nagyon bízom benne, hogy ennyi "csodaszer" segít majd :)

Mandula!

Gyönyörűek a gyerkőceid, öröm nézni, mennyire szeretik Mesét :) :) :)
a babácskád szép "nagylánnyá" cseperedett :) :) :)

Icus!

Panka tündéri, tényleg hamarosan állni fog!!! :) :) :)
teregetés :) :) :) hát igen, a lányok ilyenek, vérükben a háziasság, segíteni akarnak ezerrel :) :) :)

Regina!

Benji is milyen Nagyfiú lett...MATEMATIKUS :) :) :)
meg kell zabálni :)
nekünk is sok a gondunk Patrikkal, állandóan a számítógép előtt görnyed...szó szerint :(
már bicajozni sem jár a haverokkal, és a tanulmányi eredménye is romlott :( nemrég még csak két négyes volt a bizonyítványban, most meg :(

teljesen függővé vált a gyerek, elvonási tünetei vannak és agresszív, ha nem gépezhet :evil:
pedig most már közbe KELL lépnünk v.hogy...

képzeld, amennyire vártuk a Kolpingot...épp akkor volt a férjem beteg, mikor ott voltunk...gyakorlatilag végig feküdt a szobában a 3 nap alatt :( , ez van, ha annyira várunk valamit...

Bea!

Szépek Nálad is a srácok :) :) :)
örülök, hogy Kyrának bejön a jazz-balett :) , sajnos Melissa épp most hagyta abba, pedig olyan ügyes volt :(
szeptembertől jártunk a Gráciába, és áprilisban úgy alakult, hogy többször volt beteg, és a Kolping miatt is hiányzott, aztán meg kijelentette, hogy: "soha többé nem akar menni táncolni" :(
pedig június elején lenne a gálaműsor az egész éves munkájukból, nagyszínpadon a BBMMK-ban...mindegy, kényszeríteni nem tudom, és még később táncolhat, ha akar...

viszont, ami nagy örömmel tölt el: örökölte a "lómániámat" :) :) :)
egy hónapja lovagol, találtunk Győrladaméron egy vadiúj lovardát, ahol pónik is vannak...imádja :) :) :)

Móni!

én is üdvözöllek itt :) :) :)
(én is Móni vagyok, és 40 évesen várom a negyediket :) )

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

J
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:40-kor.
fanny01

Sheila!

Egyszerre írtunk.

Hát Te csak így szép csendben közlöd a nagy hírt? Hát micsoda dolog ez?????
Hipp-hipp hurrá!
A csodaszerek biztos megteszik a magukét! Most derült még csak ki vagy nem akartad elkiabálni?
Nagyon örülök és gratulálok.
Éva
fanny01

Sziasztok!

Két napig nekem sem működött a b.net.

Melcsi! Nekünk jó a délelőtt is, kb. fél 9-kor tudunk indulni. Úgy 1 óra 20 perc az út, plussz amíg odatalálunk, de van GPS-ünk, úgyhogy nem lesz nehéz.
Remélem azért egyszer majd rendeződnek Anyukáddal a dolgok!

Icus! Csak képeket tudtam ott nézni, nem találtam meg a videót. Lehet béna vagyok..... :lol:

Melinda! Ááá, szóval nem csak szép hanem okos is lesz a "vőmuram" :lol: !

Móni! Hol voltál magzatvízvizsgálaton? Én is voltam tavaly. Csak pihengessél, tudom, hogy unalmas de mégis muszály!

Fannny! Köszi a dícséretet a gyerekek nevében! Na én is ezt mondom Alexnak, hogy tök jó a haja, erre állandóan kisimítja, megőrülök a "plázaboy" hajtól :evil: !
Húú, én ezért nem szoktam már (na jó, csak egy kicsit :) ) utánaolvasni dolgoknak! És akkor elmúlik magátol, vagy mi?

Sheila! Jaj, de jó, végre jelentkeztél! Gratula a babához, remélem nyugodt, boldog terhességed lesz! Vigyázz nagyon magadra! Nincs kedved eljönni a talira?

Na, elkezdődött a hümmögés, mennem kell!

Sziasztok!

KépKép
mandula35

Sheila!
Nagyon jó, hogy újra itt vagy, hát még, hogy ilyen jó hírrel! Vigyázz magatokra!
Találkozó? Autópályán hamar itt lehettek.
A számítógép-függőség nálunk is óriási Bencénél. A rossz jegyek miatt az apja lekódolta a gépet, hogy Bence csak esténként korlátozottan használhassa . A kódolás után 10 perccel megjelent a gyerekem és közölte, hogy mégis mit gondol apa az ő számítógépes tudásáról, mert már megoldotta a problémát és újra tudja használni a gépet. Szerencsére a férjemen nem tudott kifogni, mert talált valamilyen más módot a kódolásra, amivel Bence már nem tudott mit kezdeni. A részleteket nem tudom, én sajnos nem értek annyira hozzá.

Fanny!
Péter júniusban tud csak elhelyezkedni, mert akkor indul a következő tanfolyam. Az orvosit is elintézte már. Állítólag a tanfolyam alatt is fog már pénzt kapni.
Igazából én azért is örülnék annak, ha Benji szeretné majd a matematikát, mert úgy látom, hogy a műszaki tudás iránt nő mostanában a kereslet. (persze ez még bőven változhat)
Bence például a történelmet imádja és tudja nagyon. Ezt én nagyon tisztelem, mert nekem mindig sok energiámba került a történelem tanulása. Viszont az érvényesülési lehetőségek szerintem rosszabbak. Ügyvédekből, jogászokból Dunát lehet rekeszteni. Rengetegen tanulnak kommunikációt. Ennyi szakemberre pedig nincs szükség. Ettől függetlenül, ha valamit nagyon akar és tud, akkor érvényesülni is fog tudni.

Akkor szerintem pontosíthatnánk a találkozó két változatának részleteit. Jó időben gondolom maradunk az eredeti tervnél. Nem lenne érdemes az időpontot egységesen választani? A délelőtti kezdés a Rákóczi kert esetén is jó lenne? Esetleg a kisebbek a jó levegőn babakocsiban tudnának aludni, ha éppen alvásidő van. Így Icus is talán többet tudna velünk lenni. Vélemények?

Ha a babanet megint rendetlenkedne, akkor hogyan érjük el egymást? Nekem Fanny, Paga és Icus telefonszáma van meg.

Melinda
fermel

Sziasztok!
Tenyleg nagyon kedvesek vagytok! :) Már annyit feküdtem, hogy muszáj egy kicsit ülnöm és gondoltam, akkor írok egy pár mondatot.
De mindenkit figyelmeztetek az én történetem sima és unalmas!
Szóval: 37 éves vagyok, a férjem 42. 11 éve vagyunk házasok és 16 éve vagyunk együtt. (Jézusom, nem kevés ez még leírva sem! :lol: )
Mi eddig nem terveztünk gyermeket. Vagy valahogy egyszerre mindketten nem érztük azt, hogy kéne! Tavaly jött el az ideje, hogy úgy döntöttünk, szeptembertől nem teszünk ellen semmit. Vagyis ha jönni akar, akkor várjuk szeretettel. Ne vessetek meg ezért lányok, de én nem vagyok ősanya-típus. Én most érzem azt, hogy most tökéletes időben jön ez a baba és hogy akarjuk. Írhatnám azt is, hogy hát először főiskolára jártam, meg utána munkát kerestem (és ez igaz is), meg próbáltam megtalálni magam a nagyvilágban (ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy karrierista lennék!), utazgattunk, anyagilag rendbe raktuk magunk körül a dolgokat... És ez tényleg így van, de nem az ok: mi most akartunk gyereket! Megértetek?
NAgyon nagy szerencsénkre gyorsan össze is jött a bébi, mert januárban már teherbe is estem. (Pedig semmi tudatosság nem volt benne...)
Amikor rájöttem, hogy mi a helyzet (és most megint megvethettek) először bepánikoltam. De egyértelmű volt (kis túlzással: elég volt csak ránézni a tesztekre, már pozitív lett!)
Hát azóta egy kicsit megváltozott a hozzállás! Már nagyon várom, hogy a kezemben legyen...
Eddig elég jól alakult a terhességem is és remélem ez így folytatódik majd! A leleteim jók, a magzatvízvételt is csak a korom miatt csinálták!
Ja én Budapest környékén lakom, így az I. Női Klinikán csinálta Papp Csaba. És csak jót tudok róla mondani, pedig nem vagyok nagy orvos-párti!
Budapest környéke, vezetés- látom nálatok is téma volt. Hát én nagyon sokszor ülök autóban, és sokat jövök-megyek Pesten. Hátha elfogadtok egy tanácsot egy "fruskától" (végre nem én vagyok a "legvénebb" a vének tanácsában- meg ne sértődjetek! ez vicc!): én már 30 voltam amikor jogsim lett, na ezt sokan nem hiszik el azóta. Egy trükk van: gyakorolni! Menni! És nem bizonytalankodni, dönteni, egy picit előregondolkodni! És csak nyugi!
Szóval: Paga nagyon meleg szívvel ajánlott Benneteket és nem ússzátok meg a kezdő kismama mindenre kíváncsi kérdéseit. Sok van, biztos sok butaság is lesz közte. De mindenkit kifaggatok és mindenkit meghallgatok! :lol:
Ja azt még nem is írtam:
19. hét 1 napnál tartunk. Október 3 vagy 4-re vagyunk kiírva. (Az apja 4-én született, az apósom 3-án :lol: ) Eddig úgy tűnik, hogy kislány, de a magzatvíz úgyis "megmondja". Én kislányt szeretnék (bár tényleg mindegy, csak minden oké legyen).
És nem sokat híztam (kb. 2 kilót), az is a minipoci, mert amúgy 180 cm vagyok, és gebe alkat!
Már azt is érzem, hogy ficánkol, de állítólag ez még nem az az igazi magzatmozgás...
Na most hirtelen ennyi!
Mindenkinek minden jót és szép időt a hétvégére!
Sziasztok!
Móni
ermoni

Nálam se müködött a babanet...
Sheila! Te drága!
Nagyon sokat gondoltam Rád az elmult időben, sőt a multkor láttalak valahol irni, de mire meg akartalak keresni, már hozzászólt valaki más, illetve nem találtam a neved.
Szóval babás vagy! Remélem a progi megteszi a hatását, és ezuttal sikeresen kihordod a bébit.
Bár nagyon szeretnék Veled találkozni, de csak halkan azt sugom, maradj otthon, ne utazgass ebben az időszakban legalább a 12-13.hétig. Persze, nem lehet tudni, mi mért történik, de igyekezz mindent megtenni, hogy ez a baba a helyén is maradjon. Nem tudom a dokiddal beszéltetek-e ilyesmiről?
Nagyon-nagy gratula Nektek, és kivánom, hogy minden szépen alakuljon! :D
Melissa nagyon jól döntött a lovak mellett :D Egészen kicsi pónik is vannak abban a lovardában?
A ló nálunk is örök téma, az uram márcsak azért is szeretne valami nagy-nagy birtokra költözni, hogy ott tarthassunk lovakat, és persze Emesének akar 1 mini pónit, vannak kb 80-100 cm marmagasságu pacik, olyat szeretne. Pöri egyébként imádja már most őket, sokat járkálunk pacikat nézegetni, nem tud velük betelni, és itthon is nyuzza a bolti hintalovat :D
Fanny!
Na ezért is volt jó az őskorban, mikor mi szültük ugye az elsőket :lol: Senki nem tudott semmit, aztán mégis egészséges gyerekek születtek... Annyi mindent lehet összeolvasni manapság, de szerintem biztonságosabb, ha a kétségeket a doktorokkal beszéljük meg. Egyébként persze, a terhességet nézik időnként miómának, de azért ilyen szélsőség ritkán fordul elő, hogy ikreket annak néznek :shock:
A repiszurinak pedig nagyonis HCG tartalma van, azért adják :lol: :lol: A teszt pedig kb a kimaradt mensi körül tudja megmutatni a terhességet, nem a tüszőrepedéskor. Ezt newm lehet olvasni a neten?
Egyébként hol olvasol Te ennyi okosságot? Milyen oldalon? Nekem ugyan nincs sok időm böngészgetni, de egyszer ha el lennék eresztve, megtenném.
Hát már alig várom ezt a talit. Ha hozzánk jönnétek, jöhettek délután is, akkor legalább alszik a Szélvészkisasszony és tudnék nyugodtan beszélgetni...
Nekem, ha kint leszünk, mindegy az időpont, mert Emese a kocsiban utközben tud aludni, csak akkor vagyok jobban kötve, ha bent kell legyünk. Tehát jó a délelőtt is kintre, csak próbáljunk meg minél hamarabb megegyezni, mert akkor ugy idomitom az uramat, hogy kell a kocsi délelőtt.
Ha hozzánk jöttök, Fannynak igaza van, a legkönnyebb eltalálni ide, csak egyenesen kell jönni, és butorok vannak kitéve, el sem lehet téveszteni a sarkot. Térképet ugyan nem tudok alkotni, de ha jól tudom, van a honlapunkon, azt meg tudjátok nézni.
Icuskám!
Kislányod nem fogja bejelenteni, hogy holnap fogok felállni, hanem egyik pillanatban állva találod majd :D Ez hamarosan be fog következni :D Néhány napig bizonytalankodik esetleg, de irtó hamar menni fog Neki. A puszit akkor majd ujból meg fogod tudni oldani, mert nem lesz hajlandó lefeküdni :lol: igy állva is megpuszilgathatod :lol: Egy anya előtt ilyen téren ugysincs akadály :D Tedd csak le azt a matracot.
Kedves Druszám!
Azért jobban ki kell itt hangsulyozni azt a momentumot, hogy mikor is fog tanulni Benji? Ha majd nagy lesz :lol: De milyen nagy? :lol: :lol: És matematikus :shock: :D Még sokra fogja vinni :lol: Ő biztos "tanulik" majd rendesen! :D
Mandulácska!
Jó lesz, ha hozzánk jöttök, na meg ha Csepelre is, a budapesti átkelésre számitani kell kb. 1 órát.
Már 5 hónaps Meséd? :D Hogy rohan az idő!
A vőjelöltet pedig légyszives ne stoppold le, mi hamarabb jelentkeztünk :lol: :lol:
Ermoni!
Hát csak pihenj, bár én nem mertem megcsináltatni, szóval nem tudom mennyit kell ezzel feküdni, de addig feküdj, amig ráérsz, ha jönnek majd sorban, a következőre ugyse lesz elég időd!
Merre laksz Pest környékén? Kelet-nyugat?
Figyelj, van aki későn érő tipus, a lényeg hogy egyszer megérjen a z anyaságra. De irtó szerencsétek volt, hogy könnyen jött a baba, sajnos sokan ebben a korban már fogamzási problémával küszködnek. Remélem nem csak egyet terveztek! :D

melcsi1967

Sziasztok!

Írtam egy jó hosszút és áramszünet miatt elszállt.
Röviden:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:41-kor.
fanny01

Sziasztok!

Nálam sem működött a net legalább 2 napig! Pont amikor volt egy kicsi időm ilyesmire! :(

Sheila!
Nagyon nagy gratula! :D :D :D
Volt is egy olyan érzésem, hogy "baba" van a dologban, amiért úgy eltűntél.

Móni!
Én is üdvözöllek közöttünk! Gratulálok a babához és jó egészséget, sok-sok energiát kívánok a továbbiakhoz.
Én 39 múltam és még versenyben vagyok egy csöppségért. Van egy 13 éves fiam és egy 7 éves kislányom és két éve próbálkozunk a harmadik csemetével. Tavaly volt egy szomorú "közjáték" az életemben, ugyanis 9 hónap próbálkozás után megfogant a baba, de nem sokkal utána elhalt (már az első UH-n gond volt) és 9 hetesen műtéti befejezésen estem át. Azóta pedig semmi. Ez nagyon elszomorít, de csupán az életkorom miatt nem adom fel.
A Te történetedhez azt tenném hozzá, hogy az egyik ismerősöm tavaly múlt 40 és akkor döntött úgy, hogy végre megérett a gyermekvállalásra. Pedig párja is van, 8-9 éve, csak kedve nem volt. Igaz eddig (10 hónapja) nem jött még nekik össze, de én nagyon szurkolok, hogy sikerüljön.
regina3

Sziasztok!
Már kezdem azt hinni, hogy ez egy átverés! :wink: Ti mind ennyire rendesek és kedvesek vagytok! :oops:
Én nem mindig vagyok ilyen kedves- így már előre bocs!
És az is jólesik, hogy megértetek!
És tudom, hogy nagyon szerencsések vagyunk. Hálás is vagyok ezért az égieknek!
Mindenkinek szorítok, aki "dolgozik" a babáért! És akinek végre összejön, annak meg csak csupa jót! De őszintén!
Hát remélem, hogy velünk is minden oké lesz (miért ne lenne?)! És majd tájékoztathatlak arról, hogy milyen boldog egy 37 éves, első gyermekét váró kismama!
Melcsi! Keleten lakunk, de képzeld egy időben sokszor jártam Érdre, mert előadást tartottam a művházban! És hát pont valamelyik este beszéltük meg a férjemmel, hogy ha ez a terhesség jól megy, na meg a szülés is, és könnyen veszi a testem az akadályokat és persze nem utolsó sorban egészségesek leszünk, akkor jó lenne, ha nem egyke lenne a gyermekünk! :wink: De ez még egy későbbi történet!
Neked is köszi Éva a biztatást!
Regina3: küldök pozitív energiát, és összejön! Meglásd!
Szép hétvégét!
Móni
ermoni

Nálunk hétfőn előrelépés történt "gipsz-ügyben". Pont 1 hét csúszással lekerült a gipsz. (szinte naponta tolódott, hogy majd holnap...) Nem volt egyszerű dolog, mert már a kórházba menet nehézségbe ütköztünk: mindenfelé torlódás, így a fél órás utat másfél óra alatt tettük meg. :x Aztán kiderült, hogy az orvos még nincs bent (mert a fiát orvoshoz vitte :lol: ). Akkor már én is úgy éreztem, hogy ez a gipsz talán sosem kerül le a férjem lábáról. De végül is délre végeztünk. Mert csak a doki kellett és utána ment minden gyorsan és simán. A körülményekhez képest az eredmény is jó, a láb "szép" (tényleg minden relatív, mert mi rondának látjuk) , csak egy kis beavatkozás maradt el. Vagyis ki kell még venni 1 csavart, amit hétfőn nem lehetett.(de azért még marad 8 !!!) Erre most hétvégén kerül majd sor ambulánsan, helyi érzéstelenítéssel. (a párom egy perccel sem akar többet lenni a kórházban, mint ami szükséges, így az altatást/gerincvelői érzéstelenítést kizárta, mert ahhoz be kéne feküdni)
Egyébként ez a hét nehezebb, mint a korábbiak voltak a gipsszel, mert most jobban kell vigyázni, csak fásli tartja a lábat és még fáj is neki. Erre nem számítottunk. Úgyhoz nálunk krízis van!!!

A taliról annyit, hogy szeretnék menni, de még nem tudom mi lesz addig. A férjemnek lenne egy hétvégi munkája és abban kellene segíteni (főleg fuvarozni őt), de ettől még megoldható. Csak írjátok le a konkrétumokat és aszerint majd meglátom, de valószínű, hogy tudok menni, legfeljebb csak rövid időre (épp csak megnézek mindenkit és főleg minden babát!!!)
És én is azt kérem, hogy a változásról értesítsetek, főleg ha épp nem működik a babanet. Én csak a Paga telefonszámát tudom.
Viszont ideírom az e-mail címemet: regina.fer@freemail.hu

Fermel
Nagyon tetszik, amit a kisfiad mondott (tanulik), mert az én 7 éves lányommal is megesik az ilyesmi, sőt a minap nekem is kicsúszott a számon egy hasonló.
Egyébként a gyerekek szerintem azért tévesztik el, mert analógiásan használják az igeragozást és mivel a hétköznapi tevékenységben sok az ikes ige, úgy aszerint ragoznak.
A másik amit gondolok erről, hogy a gyerekek sokszor nem is tévesztenek, hanem ősi ösztönükkel (náluk még sok minden működik, ami nálunk már nem) egyszerűen "ráhibáznak" dolgokra. Például, hogy ma már sok igét iktelenül ragozunk, pedig valamikor ikes ige volt. Egyébként az iktelenedés folyamata ma is észrevehető, az egyik legjobb példa szerintem a hull-hullik szó. Ezt mindenki kétféleképpen használja és az egyiket még választékosnak is érezzük. De ilyen a versenyez-versenyzik, elhajóz-elhajózik, vagy megeszik ill. megesz valamit, stb. Egyébként régebben hibának számított, ha ikes igénél elhagyták az -ik végződést, ma pedig úgy tűnik, hogy tendencia.
regina3

Még egy dolog. Nézzétek meg, ha ráértek.
Egy magyar kisfilm (1 perces), amire szavazni lehet. Ebben a kategóriában bekerült a világ 10 legjobbja közé és akár világelső is lehet. Amikor én szavaztam, akkor a második helyen állt.

http://www.tudomatutit.hu
regina3

május 14-ig lehet szavazni
regina3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?