Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:25-kor.
fanny01

Sziasztok!

A jövő héten szerdán megyek dokihoz. És habár a Melinda amikor utoljára járt nála még nem volt a magánrendelésén UH, de azért remélem mond majd valami biztatót enélkül is.

Fanni!

A Vidámpark tényleg jó ötlet! Én is nagyon szeretem!

Mandula!

Nagyon ügyesedik a kis Mese baba!

Lányok!

Erről az oldalról még hiányoznak a képek. Kérek szépen! :D :D

Gabi
paga

Kedves Paga!
Halkan rengeteg drukk megy Feléd :)
Fanny!
A kérdés az lenne, hogy ha pl. a gépen csak 10 kép van, de abból egyet szeretnék már rögtön megosztani Veletek, akkor ha áttöltöm az egészet, akkor rengeteg kicsi ablakom lesz, mig ha várok pl. 100 képig, azt is csak 1 ablakba tölti, és könnyebb az áttekinthetősége. Viszont akkor sokáig nem tudok uj képet felrakni.
Na ezt jól összegabalyitottam, de majd kihámozod, mit akarok :lol:
Tehát 2 gyerekes anya maradsz. Majd nemsokára virit a zebra, hogy letettél róla :wink:
Mandulácska!
De jó Neked, hogy még beavat mindenbe a kisfiad! :)
Az enyémmel gondok vannak mostanában...

A méhszájam rendben van, a baba is, meg minden, és mostmár csak az a feladatom, hogy szépen megvárjam a szülés kitüzött idejét görcsök nélkül, hogy nehogy szétnyiljon a heg esetleg, ha elindul a vajudás.
Na persze óvatosságból még 1x el kell mennem cukorterhelésre :evil:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Melcsike!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:26-kor.
fanny01

Akkor a képek:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:26-kor.
fanny01

:oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:44-kor.
fanny01

Sziasztok!

Rég jelentleztem, bocs. Sajnos elért minket az első betegség... :( Anna belázasodott, 38,6 volt a hője, kapott egy kúpot, lejjebb ment de éjjel is figyelgettem, mert 38,5 alatt kellett tartani. A dokinéni hűtőfürdőt helyezett kilátásba, de nem kellett végül. A doktornéni felküldött minket a fülészetre, mert ahogy vizsgálgatta Annát és megnyomta a fülét, felsírt. De mindenért sírt, ha csak ránézett azért is, napokig nem lehetett egy mosolyt csalni az arcára... :cry: Bágyatag volt, nyűgös, aluszékony, csillogott az a szép szeme a láztól, és igényelte hogy egyfolytában mellette legyek... de még így is sokat sírdogált a kis Drágám. A fülével végül nem volt baj, tüdeje is tiszta, torka sem volt piros, nem köhögött, nem volt náthás, tehát vírusfertőzés.. Három napon át délutánonként felment a láza, estére elég magasra, de a kúp úgy-ahogy segített. Hajnalra láztalan lett, délelőtt még jó, aztán kezdődött elölről. Apa vett egy olyan hőmérőt amivel a homloknál, akár érintés nélkül is lehet mérni a lázat, így legalább nem kellett felkelteni éjjel azért hogy lázat mérjünk, alvás közben meg tudtam mérni. Az egyetlen jó dolog hogy éjszaka szinte moccanás nélkül, mélyen aludt a kis Tündérem.
Vizeletmintát is kellett leadnunk. Hát ez bizony nem egyyszerű egy csecsemőnél, aki pelusba pisil :shock: . Vettem a gyógyszertárban steril vizeletgyüjtő zacskót, amin van egy ovális lyuk, körbe öntapadós, ezt kell felragasztani. De egy kislányt nem lehet olyan pontosan körberagasztani... azért sikerült éjjel 10 ml pisit gyűjteni, a többi melléfolyt. De sajnos nagyon rossz volt az eredmény, volt benne sok baktérium ami húgyúti fertőzésre utalt. Másnap új mintát kellett leadni, ha az sem lenne jó, be kell feküdnünk a kórházba. És ha negyednap is lázas, antibiotikum, a felülfertőződés veszélye miatt. Nagyon megijedtem és abban bíztam hogy az új eredmény jobb lesz, mert a rossz eredményt az is okozhatta hogy egész éjjel a pelenkában befülledt a minta és elszaporodtak benne a bacik. Az új mintavétellel azonban meggyűlt a bajom: éjjel 2-kor le akartam venni a zacsit Annáról, hogy a pisit hűtőbe tegyem reggelig. De mikor levettem róla, kiderült hogy egy csepp sincs benne. Mielőtt felraktam volna az új zacskót, épp pisilt egy nagyot... ezután talán nem töröltem meg a bőrét elég alaposan, mert az új zacsi nem ragadt fel jól, reggel 7-re mikor megnéztem minden melléfolyt... :evil: megint új zacskót raktam fel, abba gyűlt is lassan, de közben Anna felébredt, kúszni mászni kezdett, lejött a ragasztás egy részen és kifolyt az összegyűlt anyag... Akkor már délelőtt 10 óra volt, vinni kellett volna elemzésre. És zacskó sem volt több otthon. Gyorsan hozott apa újat a gyógyszertárból, arra már nagyon vigyáztunk, és fohászkodtunk hogy nehogy közben kakilás legyen, ami belefolyik... Végül sikeresen megoldottuk a feladványt és vittük elemzésre. Kiderült hogy NEGATÍV :D . Aznap már láz sem volt, a diagnózis szerint a „háromnapos láz” nevű vírust kapta el Anna, és már lefutóban volt a betegség. Aznap tele lett kiütéssel, ami újabb riadalomra adott okot, de kiderült hogy ez is a vírusfertőzés következménye, nem kell aggódni miatta. És szerencsére az antibiotikumra sem volt szükség . Negyedik nap már jókedvű volt Anna és vidáman kúszott mászott ismét, és rengeteget ivott. Aztán az étvágya is visszatért, és végre visszakaptam az én vidám, mosolygós Angyalkámat! :D :D :D
Hát ez történt velünk.

Melcsi
Nagyon ügyi vagy, hogy megoldottad a kicsinyítést!
Én úgy töltöm fel a képeket ahogy Fanny írta, eleinte témák szerint csoportosítottam a képeket de mostanában havonta készítek egy új mappát az aktuális hónap nevével, abba gyüjtöm ami akkor készül, és ha fel akarok tenni egyet, azt kicsinyítem.

Fanny
Ha nincs benned rossz érzés, amiért lemondasz a kismamaságról, akkor boldog nagymamaság vár!
Szépek a képek. Nem is írtál még a kutyusotokról, nagyon kis helyes, hogy hívják?

Mandula!
Nagyon ügyes Mesike! Milyen szép nagy lány lett! Én is úgy érzem, boldogság minden pillanat ezzel a kis Tündérrel! Csak az a kár hogy túl gyorsan repül az idő!

Most nem tudok többet írni, de dobok pár képet

Kép
talicskázás apával

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Még egy pár kép...

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Olyan tündéri ez a pici lányka! :D Már talicskázni is tud?
A betegség rémes lehetett, a kálvária a zacsival meg még külön bosszantó, még jó hogy végül minden jól alakult. Borzasztó látni a pici kis arcukat, testüket szenvedni, még mindig borzongok, ha visszagondolok a mi hasmenésünkre :cry: De az a szerencse, hogy olyan gyorsan helyrejönnek.
Ez az egész dolog Husvétkor ért el Benneteket, vagy addigra már kihevertétek a bacit?
Fanny!
Nagyon kis helyes a kutyusod :D
A szegény fiacskádat nem irigylem, de minden rosszban van valami jó, legalább elemzett 1 kiválót :wink:
Mi van a röntgenszememmel :?: :?: :?:
Én mostanában nem élvezem a kamaszkort... :cry: :evil:

melcsi1967

Sziasztok!

Kicsit hanyagoltam az írást, de olvasni folyamatosan olvastalak titeket.
Véget ért ez a „nagyon hosszú” tavaszi szünet. Szerdától megint tanítás van.
Szombaton a Lurdy Házban voltunk egy húsvéti műsoron. Igazából a 100 folk Celsius együttes miatt mentünk el, de a többi fellépő (Gáspár Laci és Pflum Orsi) is jó volt. Orbán Józsi zenekara szenzációs volt most is. Hazafelé az autóban Benji már a Paffot és a Miki manót énekelte, pedig eddig nem ismerte ezeket a dalokat. Egyébként, akit érdekel, május 26-án a Csiliben lesz 100 folk Celsius koncert.
Vasárnap reggel Benjit a lakásban várták a húsvéti nyuszi ajándékai, utána a kertben a Mamáék ajándékát kereste meg. Ebédre a szüleimhez mentünk, ahová a húgomék is eljöttek. Nagyon kellemesen telt a nap. Mivel ők még nem köszöntötték fel Benjit a névnapja alkalmából és ugye a húsvéti nyuszi ott is tojt, így néhány ajándék ott is várt rá. Igyekszünk nem túlzásba vinni és tényleg nem nagy értékű dolgokról van szó, de ennyi felől azért összejön néhány ajándék. Kapott egy bevásárlókocsit, egy játékdobot, egy porszívót , egy fűnyírót, egy orvosi táskát és néhány könyvet. Lassan óvodát nyithatok a nappaliban, annyi kellék van már a különböző szerepjátékokhoz. Egyébként hihetetlen, hogy 10 év alatt játékok terén micsoda fejlődés történt. Igazán barátságos áron lehet jól használható és értelmes játékokat venni. Na persze azért észnél kell lenni, mert sok felesleges és haszontalan dolgot is ránk akar sózni a kereskedelem.
Hétfőn az andrássy úti bábszínházban néztünk meg egy nagyon aranyos darabot. A gyáva kistigris a címe. Nem a nagyteremben, hanem a 4. emeleten egy kisebb teremben adták elő. Jó szívvel ajánlom 2 -3 éves kortól, nagyon látványos, kellemes előadás. 45 perces, pont ideális kisebbeknek.

Fanny!
A kis Vidámparkot hozzácsatolták a nagyhoz, csak belülről lehet megközelíteni. Ez jó is, meg nem is. Igaz, hogy 100 cm magasságig nem kell a gyerekeknek belépőt venni, de a szülő csak úgy mehet be, ha magának megveszi a teljes árú jegyet. Még március közepén írtam nekik egy emailt, hogy un. sétálójegyet is bevezethetnének, de erre a felvetésemre azóta is válaszolnak.
Teljesen feladtad a kismamaságra vonatkozó terveidet? Vagy esetleg Melcsi röntgenszemei erre vonatkoznak? Szerintem csak azért, mert fiatalon szülted az első gyerekedet és ő is korán kezdett a családalapításhoz, nem kellene feladni az álmaidat. Ha 30 felett szültél volna először, akkor senki nem csodálkozna azon, hogy most szeretnél harmadikat.
Elnézést, ha túlságosan belekotyogtam, végül is neked kell érezned, hogy mit vállalsz jó szívvel. Az unokád fejlődéséről pedig feltétlenül tájékoztass bennünket is!

Paga!
Remélem szerdán jó benyomásokkal és jó hírekkel jössz közénk. Én is drukkolok!

Mandula!
Gyönyörűek a gyümölcsfáitok, de a legszebb virágszál valóban és egyértelműen a kicsi lánykád. Csak irigykedem ezekre a csinos ruhácskákra.

Melcsi!
Most már tényleg nincs sok idő hátra. Olyan jó volt olvasni, hogy minden rendben van. Azért vigyázz magatokra! Pöri tényleg a legszebb „disztárgy” a polcon!
A kamaszkort én is nehezen viselem. Most éppen Bencével kezdenek nehezedni a dolgok.

Icus!
Nem lehetett könnyű ez a néhány nap. Valóban olyan kis elesettek tudnak lenni a kicsik, amikor betegek. Viszont, ahogy Melcsi is írta egyik napról a másikra hihetetlen javulás áll be az állapotukban. A vizeletgyűjtés problémája ismert. Nálatok meg csak nehezebb volt, mivel kislányról van szó.
A fényképek most is szenzációsak. Olyan öröm nézni ezt a kis huncut, vidám és nagyon szép kislányt a képeken.

Jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Melinda
fermel

Sziasztok!

Most töltöttem fel a gépre a fényképezőről képeket. Az egyiket meg szeretném nektek is mutatni. Csütörtökön a Bolgárkerék utcában voltunk kisgyermekes klubon. Utána átsétáltunk az Ikeába. Akkor készült a lenti fotó.

Melinda

Kép A kis hátizsákos
fermel

Sziasztok!

Melinda!

Már többször akartam kérdezni, hogy említetted a Bolgárkerék utcát, hogy ti miért jártatok oda? És mi is van ott pontosan? Bocs, ha már írtad, csak elfelejtettem, de olyan szita tud lenni néha a fejem.

Nagy élmény ilyen kis gyerekkel az ünnep, ők még mindenre úgy rá tudnak csodálkozni, és tényleg nekik még viszonylag olcsón lehet jó kis játékokat venni, és nagy örömöt szerezni nekik.

Nagyon édi Benji a képen, de ugye jól látom, hogy ő nagyon magas kisgyerek.

Péter fiaddal mizujs? Munkát kerés? És Bencével? Vele minden rendben?

Icus!

Örülök, hogy túljutottatok a betegségen. Tényleg nem lehet egyszerű egy ilyen pici lánytól vizelet mintát venni, ebbe még eddig nem is gondoltam bele.

És csodaszép a pici lányka, mint mindig!

Én a Barna első fülfájását sírtam végig, annyira fájt a füle szegénynek, hogy sírt a rendelőben, és egy idő után nem bírtam tovább én is vele együtt sírtam. Még jó, hogy a férjem tartotta magát, legalább amikor bementünk a rendelésre volt aki el tudta mondani hüppögés nélkül, hogy mi is a baja a gyereknek.

Fanni!

A kiskutyátok tényleg nagyon jól fésült lett, talán kislány, és a locsolókat várta ő is, hogy így kicsinosítottátok? :D

És a húsvéti díszek is nagyon tetszenek.

SZép napot mindenkinek!

Gabi
paga

SziasztoK!

Icus! Sajnálom a betegséget Jó, hogy túl vagytok rajta! El tudom képzelni milyen szívfájdalom lehet amikor nem látod mosolyogni a kis tündért! Nekem is kellett Kittitől annakidején vizeletet venni 1-2 havonta, tényleg egy rémálom volt! Nagyon édes Anna, jól meg tudnám "gyöntölni" :lol: :lol: !

Fanny! Milyen fajta a kutyus? Kozmetikus :lol: . Azért nem mindíg élvezem a kamaszkort, de ezek a dolgok kicsit elfeledtetik a "rossz" oldalát.

Melinda! De jó, hogy ilyen sok programra el tudtok menni! Sajna itt nagyon kevés a gyerekprogram (a felnőtt is) és ami van az sincs meghirdetve rendesen, csak véletlenszerűen lehet rátalálni :( .
Nagyon aranyos a kis hátizsákos :lol: !

Melcsi! Az a cukorterhelés legyen a legkevesebb.... Örülök, hogy minden ok. :lol: .

Ez a legújabb szerzeményünk! Szerintem jól áll :lol: Kép

A tesóval:
Kép

Ja, és Paga! Tudod, hogy drukkolok :lol: :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!

Ezt már szeretem, amikor mutogatod ezt a gyönyörűséget!

És igen tudom, érzem, hogy drukkoltok nekem. És nagyon aranyosak vagytok! És nagyon köszönöm!

Gabi
paga

Mandula!
Az új szerzemény nagyon-nagyon jól áll. Persze ehhez kellett ez a tündéri modell is. A testvérekről kérünk több képet. Őket ritkán mutatod meg, pedig ez a kép is nagyon jó.

Paga!
A Bolgárkerék utcában több, mint 21 éve jártunk először. 1-2 éve működött akkor az un. Optimális Családtervezési Modell. Olyan fiatal pároknak indították, akik az első gyermeküket tervezték és mindent meg akartak tenni annak érdekében, hogy egészséges gyermekük legyen. Mi már akkor kaptunk magzatvédő vitamint, pedig gyógyszertári forgalomban még egyáltalán nem volt. Később már a feltételeken könnyítettek, nemcsak első gyerekkel lehetett részt venni a programban és most már korhatár sincs.
Benjinél már egy un. szülői szerepre felkészítő tanfolyam is volt. Nagyon élveztem, mert a két naggyal ilyenre nem jártunk. Itt ismerkedtem meg néhány családdal, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot. Ebben segítségünkre van az is, hogy két hetente klub is működik a központban. Itt voltunk csütörtökön.
Ja, és részt veszünk Benjivel egy allergia prevenciós programban is. Most már csak félévente kell emiatt mennünk.
Valóban Benji inkább magasnak mondható, de nagyon magasnak azért nem gondolom.

Péter szívszerelme a vasút. Évekig volt gyermekvasutas, amit nagy örömmel csinált. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, hogy sikerül a MÁV-nál elhelyezkednie. Először, mint váltókezelő. Utána a MÁV beiskolázza és annak megfelelően teljesíthet majd egyéb szolgálatokat. A napokban megy egy konkrét állomásra a vezetőhöz egy beszélgetésre, utána majd többet és biztosabbakat tudok. Megmondom őszintén, nem ezt képzeltük anno, hogy a gyermekünk majd vasutas legyen. Viszont, ha ezt csinálja szívesen, akkor tegye ezt. Csak már látnám, hogy ezt legalább lelkiismeretesen és boldogan végzi.

Bence kezd nagyon kamaszodni. Beszedett néhány rossz jegyet. Miért is ne éppen most, amikor a 7. évvégi osztályzatok számítanak a továbbtanulásnál? Holnap megyek fogadóórára. Pedig azt hittem azzal, hogy Péter abbahagyta a tanulást, egy ideig ilyen szempontból nyugalom lesz. Hát nem. A stafétabotot Bence azonnal átvette. És ki tudja mi lesz majd Benjivel? Hiába, fiúk.

Melinda
fermel

Mandula!
A kalap nagyon jól áll a Hölgynek! :D Érdemes volt beszerezni, addig add Rá mig le nem szedi.Emese már legalább fél éve állandóan vetkőzik :lol: :shock: :oops:
Kedves Druszám!
Anno mi is jártunk a Bolgárkerék utcában, adtak is 3 hónapra való gumit :lol: De aztán az első alkalommal össze is jött Máté, igy azt kellett mondanunk, hogy sajnos kiszakadt a gumi :oops: :oops:

melcsi1967

Elkezdtük a készülődést a baba fogadására. 2 napig tartott amig előszedtük Emesével a bébiholmikat, mivel elsőre pont nem azokat a szatyrokat találtuk meg. De ha már zsibvásár, hát legyen teljes, mindent kiszórt, minden macis ruhára rácsodálkozott, az egyiket rá is kellett adni Panka babára, most abban diszeleg (kicsit nagy neki :D ), szóval lassan haladt a dolog, de második nap előkerültek a keresett ruhák is. Elkeseritő a helyzet, tele vagyunk rózsaszin bébiholmikkal :shock: A 68-astól már jobb a szinösszeállitás. Tehát kell venni 1-2 dolgot, el is kezdtem szombaton, és rá kellett jönnöm, hogy fogalmam sincs mi kell 1 nyári gyereknek (nekem eddig csak téliek voltak). Igy mérsékeltem is magam, tul.képp csak hazajövő rucit vettem, hosszuujjut ill. rövidujjut is ki tudja milyen idő lesz... Aztán éppen fel lehet adni itthon a lányosabb holmikat is, na meg a bolt állandóan nyitva van....
Mennem kell. Máté itt pampog, kell a gép :evil:

melcsi1967

Sziasztok!

Lányok!
Mit szólnátok egy idei talihoz :?: Míg Melcsike is 2 in 1 :?: Bár nálunk május 12-ig be vannak táblázva a hétvégék, esetleg azután, ha még belefér? Vagy hétköznap?

Melcsi
Egy nyári babának kell vékony is, vastag is. Anna kánikulában született és volt olyan rugija ami leheletvékony volt, jól jött a nagy melegben. Pár napos babának szerintem a body önmagában a kánikulában sem elég, jó ha van a lábán is valami, de nagyon vékony. Csakhogy nyáron is tud hűvös lenni, amikor lehűlt az idő, az ujjatlan plüssrugit szerettem hosszú ujjú bodyval. Volt egy hosszúujjú plüss rugink is, hát azt nem nagyon használtuk, annyira nyáron nincs hideg. Télen könnyebb volt vásárolni Annának, csupa hosszúujjú, meleg cuccot.
A láz a Húsvétot megelőző napokban ért el minket, szombatra lett jobban Anna.
Ügyi vagy hogy minden rendben a babával, a cukorterhelést kibírod, lényeg hogy a többi OK. :D

Melinda
Szerintem nagyon jól teszitek hogy hagyjátok Pétert, hogy a saját döntéseit meghozza és nem erőszakolod rá az elképzeléseidet, hanem abban támogatod hogy a sajátjában helyt álljon :!: A MÁV-nál is van nyilván karrierlehetőség, majd kialakul. Milyen beiskolázás jöhet szóba? Pl. mozdonyvezető, vagy valami műszaki dolog?
Ezek szerint nektek is volt „szerencsétek” a vizeletgyüjtő zacsihoz...
Nagyon nagyfiús Benji a hátizsákkal. :D Mit vitt benne?

Paga
Én is attól féltem hogy fülfájás lesz. Van róla emlékem, hogy az nagyon tud fájni... Szerencsére nem az volt.
Holnap mész dokihoz ugye? Gondolok rád :wink:

Mandula
Kitti idejében is volt ilyen zacsi? Bár utáltam a zacsit de hogy másképp hogyan lehet ezt megoldani, el sem tudom képzelni! :shock:
Nekem is tetszik a kalap, nagyon csini Mesike! :D És a tesókról tényleg tehetnél gyakrabban képet.

Olyan gyönyörű idő van, úgy élvezzük! Vasárnap a Margitszigeten voltunk hármasban apával, ma pedig egy közeli szabadidőparkban ketten Annával. Vittünk polifoamot, plédet, volt piknik. De Anna pillanatok alatt lemászott a plédről és megbűvölten simogatta, tapogatta a füvet, :D amit eddig csak a babakocsiból látott. Aztán nagy kurjongatással felfedező útra indult, néhányszor próbáltam visszaterelni a takaróra, aztán feladtam. Csak arra figyeltem hogy a levelek, botok megkóstolását megakadályozzam, és időnként megtörölgettem a kezeit, hogy kevesebb koszt nyaljon le róla... :wink:
Most strapabíró nadrágokat varrok, melyek bírják a gyűrődést...

Teszek fel képeket a Margitszigeti meg a mai piknikről. Olyan jó hogy minden kizöldült, sokkal szebbek a fotók mint a lakásban.

Kép Margitszigeten apával

Kép szökés a plédről

Kép jobb a fűben

Kép nyugton maradok a pléden, ha ideadod

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! Tegnap megvolt a 4 hós oltás is. Ezt viselte a legjobban Mese, csak egy kicsit sírt, de nem is az oltásnál csak előtte a vizsgálatnál. Aztán már vigyorgott ezerrel :lol: . 6050 gr a súlya, már csak 150 gr és duplázunk :lol: !
És képzeljétek felfedezte a kishölgy a hangját, úgy kurjongat mint egy kocsis :lol: :lol: . Na és vasárnap Kittivel rendesen kacagott, azt hittem megeszem!!

Mégegy kérdés a fiús anyukákhoz: Lányok Ti mit szóltok a rózsaszín fiú cuccokhoz :shock: :?: Komolyan, én megőrülök tőle! A múltkor elmentünk a gyerekekkel vásárolni, hát nem volt élmény( amúgy is utálok). Alex vett 1 bugyirózsaszín és egy sötét rózsaszín flitteres :shock: pólót. Na meg nagynehezen rábeszéltem egy fehérre és egy feketére. (azért ajánlgattam neki a rózsaszín bugyikat is :lol: :roll: )
Szóval tök fura, főleg amikor felnőtt férfiakon látok ilyen barbie rózsaszín inget :lol: .

Melcsi! Akkor az előkészület így nem lesz könnyű :lol: . Hogy szalad az idő, mindjárt szülsz :lol: .

Icus! Én sem tudom elképzelni, hogy lehetne másképp vizeletet venni egy pelenkástól. Kitti ráadásul pont akkor nem akart pisilni amikor kellett volna! Mindíg csikiztem :lol: !
Anna továbbra is nagyon szép, imádom a képeit! Az a siltes sapi nagyonjól áll!
Sajna talira én valszeg nem tudok megint menni, de megpróbálok!

Paga! Jelntkezz légyszi az orvos után :) !

Na, mennem kell!

Szép napot!

KépKép
mandula35

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.07 15:45-kor.
fanny01

Jaj,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:27-kor.
fanny01

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. És Melinda! Tényleg nagyon szimpatikus a doki, olyan igaz értelemben vett "emberi".

És igen, azt mondta, hogy ez terhesség, de a mai ultrahangos világban igazán tutit az UH vizsgálat után mondanak. Ezért kaptam beutalót ultrahang vizsgálatra, majd ha ez is rendben, akkor mehetek kiskönyvet csináltatni, majd laborvizsgálatra és utána legkésőbb 4 hét múlva az eredményekkel vissza kell mennem a dokihoz. Kb. 8 hetes terhes lehetek. Ha tehetem még a héten elmegyek ultrahangra, de nem egyszerű, mert ugye az is csak napközben van, amikor meg dolgoznom kellene.

Melinda!

Szerintem is a legfontosabb az, hogy a gyerekeink boldogok legyenek, azt csinálhassák, amitől jól érzik magukat (persze bizonyos keretek között). Sokkal fontosabb mindennél. Még ha mi másképp is gondoltuk a jövőjüket. És nagyon nehéz ezt elfogadni, de Péter fiad is egy nagyon rendes gyerek, és fog ő még tanulni, szerintem.

Fanni!

Kívánom, hogy a dolgok úgy alakuljanak, ahogy szeretnéd! Menyed, hogy van?

Mandula!

Nagyon jól alakul a pici lány súlya. És ügyi, hogy ilyen jól viselte a szurit.

A rózsaszín témához nem tudok hozzászólni. Az én fiam tiltakozik minden ellen, ami egy kicsit is lányos, mert az neki ciki. Ő most a fekete korszakát éli, nagyon bírja a fekete ruhákat. Egyszer összemostam valamivel az egyik melegító felsőjét, és a fehér cippzár egy pici részen rózsaszínes lett, hát azután, csak nagy rábeszélésre vette fel az addig kedvenc felsőjét.

Icus!

Csodaszép Anna baba, nagyon jók a képek is szép zöld már minden. Biztosan jól éreztétek magatokat a szabadban. Vasárnap a Rákóczi kertben voltatok? Jól látom ugye? Mi is nagyon szeretjük, kicsik és nagyobbak is van találnak itt kedvükre való elfoglaltságot, mi (a gyerekek) focizni és kosarazni szoktunk oda menni mostanában. Ha egy kicsit nagyobb lesz a lányod, akkor a Simon Bolivar lakótelepen van egy egészen nagy játszótér (az Óvoda utcánál) azt is biztosan fogja szeretni a kislány.

Melcsi!

Hát ilyen segítséggel tényleg lassabban megy a készülődés, még jó, hogy ilyen hamar nekiálltál, így talán van esély arra hogy időben végezz is. A te fiad követni fogja divatot, ha már egyszer rózsaszínűt örököl a nővérétől. Egyébként emlékeim szerint a Barnának is volt rózsaszín hálózsákja. És nem vette zokon, legalább is eddig még nem reklamált. :wink: De ha megmondanám neki, akkor biztosan kiakadna rajta. :roll:

SZép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Ez nagyon jó hír! Szívből gratulálok neked! Örülök, hogy a dokit te is olyan szimpatikusnak találtad, mint amilyennek én gondolom. Erzsébetre a rendelőintézetbe mész ultrahangra? Amikor én voltam, negyedóránál többet egyszer sem kellett várni. Ez remélem azóta sem változott.

Fanny!
Gyanús volt nekem a Melcsinek tett röntgenszem megjegyzésed. Akkor jó volt a megérzésem, hogy mire gondoltál. Kívánom, hogy a vizsgálat eredménye pozitív legyen.

Mandula!
Gratulálok Emesének, hogy ilyen hősiesen viselte az oltást. Nekünk nem volt soha gondunk az oltásokkal. Benji is pont tegnap kapott egyet. A 3. kullancsoltást kapta. Tavaly kapott kettőt. Mostantól pedig csak 3 évente kell emlékeztetőt adni. Azt hittem, hogy esetleg most már lesz egy kis pityergés, mert már elég értelmes ahhoz, hogy felfogja mi vár rá. Szerencsére azonban a legkisebb szájlegörbülés sem volt, még nézte is , hogy mit csinál a doktor bácsi. Lehet persze, hogy az is számít, hogy nagyon ügyes a gyerekorvosunk. Mindhárom fiamnak kezdetektől fogva ő (illetve Péternek már csak volt) az orvosa és egyiknél sem volt soha gond az oltások beadásánál
Nekem kezdetben még a piros is nagyon furcsa volt a fiúkon. Néhány éve viszont Péter elkezdett piros holmikat is viselni. Azóta én is annyira megkedveltem, hogy már minden fiúnak (még a férjemnek is) van piros ruhaneműje. Most már a rózsaszíntől sem idegenkednék. (persze nem mindegy, hogy milyen) A múltkor, amikor Bencének egy sötétkék csíkos öltönyt vettünk, én ajánlottam neki, hogy válasszunk hozzá egy finom, pasztellrózsaszín inget. Erre viszont ő nem volt vevő.

Icus!
A találkozó nagyon jó ötlet. Már csak ötletek kellenének a helyszínt illetően, illetve az időpontot egyeztetni. Részemről a péntek kivételével, (akkor járok az egyetemre) a hétköznapok is jók.
Pétert a vasút gyakorlati része érdekli. Mindenféleképpen állomáson szeretne dolgozni. Persze azon belül is vannak fokozatok egészen az állomásfőnöki beosztásig.
Benji a hátizsákjában vitt néhány pelenkát és egy váltószandált.
A képek Annáról mint mindig, most is nagyon jók. Hát igen, vége a nyugalomnak, ha a kicsi már képes a helyváltoztatásra. Péter szombaton tervez a haverjaival a Rákóczi kertben bográcsozást. Egyébként ők is sokat járnak oda.

Melcsi!
Nyári gyerekekről nekem sincs tapasztalatom. A fiaim októbertől januárig bezárólag születtek. Otthon tényleg nem számít, ha a rózsaszínűt is ráadod a pici fiadra és ahogy Paga is írta, így még igen divatos is lesz.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Sziasztok!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:24-kor.
fanny01

Paga!
Reméltem, hogy ezzel a hirrel jössz, mert lassan gondolnom kellett a stafétabot átadására :D :D :D
Gyorsan menj el UH-ra, ha már 8 hetes, akkor szépen látszani fog mindene, a munka most megvár. Ha pedig babás vagy, az előzményeket figyelembe véve, gondolom ugyis felajánlják a táppénzt.
Továbbra is halkan, de nagy-nagy GRATULA!
Hát igen, Emesét nagyon érdeklik a készülődés fázisai, de szerencsére van időnk.
A picim valóban nem fog megsértődni ha nem csupa kékben lesz. És tényleg divat manapság a fiuknál is a rózsaszin :shock: bár Máté sose vett fel, évekig dühöngött a fekete, aztán most meg rákapott Ő is a pirosra (feketével kombinálva)
Icuskám!
A lánykád nagyon-nagyon aranyos! De kösd fel a bugyidat, ha elkezd mászni, olyan hamar kibontakozik, hogy győzd utolérni :lol: :shock: Most viszont ugy látom, Apájára kezd hasonlitani.
A tali nagyon jó ötlet, nekünk leginkább 1 biztonságos, bekeritett terület lenne a legjobb (játszótér pl, az Benjinek is bejönne). Még birok funti a nőci után, bár délutánra hulla vagyok, még jó hogy henyélünk.
A Melinda által emlitett Rákóczi kert pl. milyen?
Kedves Druszám!
Nagyon férfias megjelenésü Benjid, nem is gondoltam, hogy még pelust rejt a hátizsák :D :wink:
Fanny!
Mennek a drukkok! Ne agyalj, tesztelj! Majd ha megvan a biztos eredmény, jöhet a többi...
És gondolj arra, hogy a babát Magatoknak szülöd, a gyerekeknek ebbe beleszólása nem lehet. Nálunk pl Máté már szinte rezignáltan vette tudomásul, hogy számithat még testvérre, ha szerencsénk van :lol: Csak annyit kérdezett, kb mennyit akarok még :lol:
Mandulácska!
Olyan jó lenne, ha Te is el tudnál jönni a talira, élőben még gyönyörübb lenne látni ezt a kis Mese-babát!
Én ismerek olyan fiut Máté barátai közül, aki hord rózsaszint (pedig már 18 éves), bár tényleg nem ez az átlagos mai kamaszdivat. Majd kinövi ezt is...

melcsi1967

Sziasztok!

Melcsike!

Sziasztok Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:27-kor.
fanny01

Sziasztok!

Paga! Nagyon örülök és nagyon boldog, problémamentes kismamaságot kívánok tiszta szívemből!!! Tegnap este nem tudtam belépni ide, nagyon mérges voltam.

A rózsaszínről: én kérdeztem Alexet, hogy mit szóltak a suliban a pólóihoz, és azt mondta mindenki kérdezgette, hogy hol vette :shock: . Megkérdezte a barátnőjét is, hogy tetszik-e neki a fiúkon a rózsaszín és azt mondta tetszik. Hát én feladtam........ :lol:

Fanny! Én pont mostanában gondoltam rá, hogy a nagyoknak kb. 2 éves korukig elég sokat kötöttem. Azóta meg semmit. Kíváncsi vagyok mit mond az orvos, azért hátha jó hírt mégis..... Ill. nem tudom Neked jó hír lenne-e most. Azért remélem igen!!!

Na, megyünk sétálni!

Szép napot!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Ma megint sok mindent intéztem. Átugrottam Erzsébetre megnézni, hogy mikor van UH rendelés, és esetleg be kell e jelentkeznem. Azért titkon persze benne volt az is, hogy hátha meg is történne a vizsgálat, és úgy volt ahogy Melinda írta, egy ember volt csak előttem, ezért egyből az UH-n is túlestem. Tapasztaltabbak mondhatnak valami biztatót, mert habár jó szívhang volt, de csak 6 hetesnek látta a szonográfus, pedig számítás szerint már 8 hetes lenne. Remélem ez nem valami rossz jel! Aztán visszafelé beugrottam a védőnőkhöz, igazából csak megérdeklődni, hogy most ki a körzetes védőnőnk mert az idén változott a személye, monda a szomszéd lány, és szerettem volna nevet és telefonszámot kapni hozzá, hogy tudjak vele időpontot egyeztetni. És hát ő is bent volt, és habár szabadkoztam, hogy én már tényleg rohannék vissza dolgozni, de megfűzött, hogy csak negyed óra, és olyan ritkán van, amikor nincsenek nála, hogy jó lenne, ha most nyilvántartásba vehetne. Ezért gyorsan ezen is túlestünk. Úgyhogy már kiskönyvem is van. Elég babonás vagyok, remélem nem nagyon hamarkodtam el a dolgokat. A jövő héten még vérvételre megyek, aztán gondolom még egy csomó minden vizsgálat lesz. A család és a munkahelyen még nem tudnak a dologról, a munkahelyen úgy gondoltam, hogy az első harmad végén szólnék, a családnak előbb, de majd adja magát a dolog, az én családom vidéki, és nem telefonon szeretném megmondani, 2 hét múlva megyünk Györgyi napot (nővérem) és anyáknapját köszönteni, akkor ugyis együtt a család, ez jó alkalom lenne a bejelentésre. A férjem anyukája a Barnánál és a második terhességem bejelentésénél is arcára fagyott a mosoly, és dermedt csend volt, még azt sem tudta kinyögni, hogy gratulálok, vagy örülök. Szóval jobbat most sem várok.

Fanni!

A terhességet, de ezt biztosan te is tudod, az utolsó menstruáció első napjától számítják, ezért 4 hétig amíg amúgy sem kellene megjönnie még nem tudni, és utána is van pár nap bizonytalanság, hogy hátha csak késik. Tehát szerintem egyáltalán nem tudtam sokáig magamban tartani a hírt. És nálad mizujs?

A taliban én is benne lennék, és a Rákóczi kert tényleg jó választás lenne, és szerintem ha hétköznap lenne, akkor bőven lenne helyünk is.

És ma befizettem a foglalót a nyári nyaralásunkra. Szerintem egy nagyon jó kis helyre megyünk, és nem drágán. Ha valakit érdekel, az megnézheti a www.dravapartihaz.hu weboldalon. Ez egy önálló ház udvarán tűzrakó hellyel, fa tetejére épített faházikóval, a kertben játszótérrel, három hálószobával. Gyerekekkel ideális lehet, bár egyenlőre mi is csak képeket és az ismertetőt láttuk róla, de ha olyan, mint amilyennek megírták... :D :D Nagyon várjuk már, de sajnos csak augusztus végén megyünk, mert már máskorra nem volt hely.

További szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga

Nagy-nagy gratula! :D :D :D
Ez igazán jó hír! Nagyon vigyázz magatokra és pihenj sokat!

Fanny
A kisunokához gratulálok. Látod-látod nagyon kívántál egy babát, hát így is meg lehet kapni! És így is nagyon jó biztosan.
De azért szurkolok, hogy a te pocidban is legyen egy kis pocaklakó!
A kettő esemény egyáltalán nem zárja ki egymást..... És az élet ennél sokkal cifrább dolgokat is képes produkálni.

Mandula
Nekem határozottan nem tetszik a "férfiak rózsaszinben" típusú divathullám. A környezetemben nem is láttam rá példát, csak a tévében. De úgy gondolom, hogy akinek tetszik, hordja. Én azonban a férjemet lebeszélném róla.

Fermel
Nagyon tetszett a határozott fellépés, amit a fiaddal kapcsolatban írtál. Ez nekem példaértékű, mert mi még nem tartunk ott, de gyűjtöm mások életéből a tapasztalatokat.

Melcsi
Nekem még mindig az jut eszembe, hogy milyen csodálatos dolog lehetett megtudni - egy következő lombikra készülve -, hogy baba költözött a pocakodba, csak úgy, spontán. És közben már mindjárt ki is bújik....

Nálunk nem történtek csodák. Pedig nagyon bíztam benne. A baleset pont a ciklusom kezdetével esett egybe, így a termékeny időszakban már itthon volt a férjem és nem tétlenkedtünk.
Most viszont már elég rosszul viseli ezt a kényszerpihenőt és úgy látom, hogy rossz hatással van a libidójára. Én meg ettől egészen reményvesztett lettem...
regina3

Sziasztok!

Én is tegnap este akartam írni, de nem működött a fórum :evil:

Paga!
GRATULÁLOK! :D :D :D
De jó, nem marad kismama nélkül a topik akkor sem, ha Melcsi kisfia megszületik :D
Anyósod miért ilyen, rosszban vagytok? Mégiscsak az unokájáról van/volt szó, nem tudott örülni neki?
Ne is törődj vele, vigyázz magadra és a babára! A jó szívhang bíztató, és lehet hogy tényleg 6 hetes, egyáltalán nem biztos hogy a ciklus közepén fogant, peteérés egészen lehetetlen időpontban is lehetett :cry:

Örülök hogy többen benne vagytok a taliban. Úgy látszik gondolatolvasók is vagytok, mert én is a Rákóczi kertre gondoltam, olyannyira hogy tegnap előtt mikor ott jártam csináltam a helyről pár képet, azzal a hátsó szándékal hogy ide csábítok mindenkit egy kis piknikre, ha a tali ötlete tetszésre talál.
A csepelieknek közel van :P , a többiek meg már úgyis tudják merre van Csepel :wink: Viccet félretéve: tényleg klassz hely.
Szép, tágas a park, van kézi- és kosárlabda pálya ( a nagyobb gyerkőcöknek) mászóka, hinta, csúszda, homokozó ( Pörikének, Benjinek) kultúrált a mosdó, szép a fű, vannak padok (fix és mobil egyaránt). Hétköznap alig vannak, pár kisgyerekes anyukát és néhány kosarazó kamaszt láttam csak, hétvégén viszont sokan tehát ha a dolgozók meg tudják oldani tényleg jobb lenne a hétköznap. De azért biztos találnánk magunknak helyet hétvégén is, ha úgy alakul. Egyetlen hátránya hogy jó idő szükséges, bár van fából épített beálló eső ellen, ha hirtelen jönne egy zápor. És van ugyan 2 terem a művházban, de azokat előre le kell foglalni és ki kell bérelni :cry:
Büfé nincs a területen, de ha mindenki hozza a piknikes kosarát, jól megleszünk :D

Melcsi,
ez bekerített park, de igencsak nagy, szóval ott azért nem lehet szabadon engedni egy ilyen Szélvész Kisasszonyt mint Pörike, mert pillanatok alatt eltűnhet szem elöl. De az utána való futkosásban többen tudunk segíteni :D Anna után még nem kell futni, kettönk közül egyenlőre én vagyok a gyorsabb, nála csak azt kell figyelni mit töm éppen a szájába :D
Már ideje hogy apájára is hasonlítson a Kisasszony :lol: , eddig úgyis azt hallgatta szegény hogy "tiszta anyja ez a gyerek". A szája minden esetre az enyém, a füle az apjáé, a kék szemét a nagyapjától örökölte.

Mandula
Nagyon klassz lenne ha te is el tudnál jönni :!:

Először is azt kéne megbeszélnünk, kinek jó a hétköznap :?:
Melindának a péntek kivételével minden nap jó, nekem is. Többiek?

Képek a Rákózci kertről:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Icus!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:28-kor.
fanny01

Fanny!
Az én dokim azt mondja, hogy a pozitiv teszt nem téved (tehát van itt még esély).
A terheséget az utolsó menses 1. napjától számitják, az UH-n is ennek megfelelően jelölik a kort.
Hogy mit mondtam Máténak?
Hát sajnos azt ami a valóság, nálam már max. 1 császár jöhet szóba, ha a dokim is ugy látja, tehát hacsak nem ikrek lesznek, max. 1 tesó még pluszba. Majd tisztáznom is kell a dokival még a mütét előtt, hogy ugy renováljon engem, hogy még 1 baba beleférjen.
Icuskám!
Jó lesz ez a kert, és nekünk is jó a hétköznap. Pöri után 1 kis területen is futni kell, nehogy megüsse hinta, stb, mert fut mint a vak ló, szóval mindegy mekkora, csak legalábbautótól ne kelljen félni. Meleg száraz évszaknak nézünk elébe, ugyhogy szerintem 1 esőnappal simán megszervezhető, kis kosarában mindenki hoz ezt-azt, és jól elleszünk :D
Regina!
Sajnálom a szegény Uradat, vesd be női praktikáidat, hisz tudod: evés közben jön meg az étvágy :) :wink:
Bizony mi is naponta emlegetjük ezt a furcsa helyzetet, hogy végül Ő is spontán fogant. Ebből a szempontból Pöri kakukktojás lesz :lol:

A kislányomat napok óta bonyolult müveletek foglalkoztatják: hogy képesek különböző kupakok fennmaradni a rendeltetési helyük tetején. Legnehezebben az üvegekkel boldogul, de végre ma este pontot tett erre is. Jónéhányszor rátette (csavarni még nem tudja), leesett, kezdte előlről. Mindig ott esett le, mikor az üveget a földre tette. Aztán gondolt egyet, és mikor rajta volt a kupak, nagyon óvatosan, mint a himes tojást, ugy tette le a földre az üveget, és képzeljétek, a kuőak a helyén maradt. Nagy elánnal mutogatta a sikeres tettét :lol:

melcsi1967

Paga!
Mondjuk peteérés, megtermékenyülés középidőtől függtelenül akármikor történhet, de vajon az u.m.-hez papiron ez most hányadik heted?
Szóval elintézted a formaságokat :D Ügyes kislány!
Ne gondolj most rossz ómenre, stb, csak szépen tápláld a +++++++++++++ gondolatokat, amelyekhez küldök Neked egy kis ++++++++++++ energiát én is!
Szóval Nálatok az anyós ilyen kedves!
Nálunk az én saját szüleim (Isten éltesse Őket).
Azon gondolkoztam már többször, mikor Sheila is ilyesmiről irt, hogy ez nem-e valamilyen ko (ó)rtünet a mai kb 60-asok körében. Mintha szinte nyüg lenne az unoka, a gyereknevelés :cry: :evil: :evil: . Én már hozzászoktam ehhez a saját családom körében, és fel is vagyunk készülve, hogy segitségünk nem lesz a gyerekek körül. De az zavar, hogy a kicsiknek ugy kell majd felnőni, hogy nem látnak maguk körül öreget, nem érzik a jóságukat, türelmüket, mint ahogy Máténak itt volt pl. az én nagymamám, akivel ugy szerették egymást. Nem jó ez igy, a gyerekeknek nem lesz jó.

melcsi1967

Sziasztok!

Kérdeztétek az anyósomat! Nehéz róla beszélnem, és amikor rosszat mondok róla, akkor mindig lelkiismeret furdalásom is van.

Én nem tudom szeretni, mert kiakadt amikor én a férjemmel összejöttem, nagyon nem tetszett neki ez a kapcsolat, de pechére a férjem bátyjának az akkori barátnőjének panaszolta el, aki meg nekem barátnőm azóta is, és ő elmondta nekem. Aztán ugye a terhességeimet sem fogadta lelkesen. És amikor meg megszületett a Barna akkor az egész család örömében sírt, de ő akkor is bánatában, mert hogy ő kislányt várt volna. (És mindezt az én családom előtt, akik nagyon örültek, az anyukám ezt azóta sem tudja megbocsátani neki.)

De nem, nem rossz a kapcsolatunk, és ez annak tudható be hogy habár ők is csepeliek, de 2 hetente, havonta ha találkozunk. Ő csak ha hívjuk akkor jön, egyébként nem. És én sem viszem túlzásba az ő látogatását, a férjem persze sűrűbben meglátogatja. Amúgy az ottléteink kedélyesnek is mondhatóak, és felszínesek.

Amúgy, hogy ne csak rosszat mondjak rá, a Barnára bármikor vigyázott, amikor szükség volt rá, betegség, vagy nyári szünet, esetleg program miatt. Egyszer nem mondta, hogy nem mehet a Barna. De csak úgy soha nem hívta magához, csak azért, mert igénye lett volna arra, hogy az unokájával töltse a hétvégét. Amíg pelenkás volt a Barna (3 éves koráig) addig nem vigyázott rá. De utána kb. évi 3-szor elvitte egynapos kirándulásokra, amióta meg nagyobb, azt hiszem most lesz a 4. éve elviszi magával külföldre, eddig Görögországban voltak nyaranta, és mindig 2 hétre mennek. Ő állja az utazás és az étkezés költségét, a Barnának csak költőpénzt kell adnunk. Ez is Ő!

És ezért is nem nagyon panaszkodom rá. Mert tényleg számíthatunk rá, amikor szükség van rá! AZ meg, hogy mi nem vagyunk barátnők, az már nem zavar. Vannak barátnőim! Az viszont persze bánt, hogy nem örül a mi örömünknek, életünk nagy pillanatait ő tragédiaként élte meg. De azért ezzel együtt tudok élni.

Regi!

De jó, hogy jelentkeztél! Olyan nagyon drukkolok nektek a babaprojekthez, de azért megértema férjedet, hogy rosszul viseli az ágyhoz kötöttséget. Meddig lesz még gipszben a lába?

De majd a jövő hónapban hátha sikeresebbek lesztek!

Fanni!

A 4 sikertelen teszt az szeptember környékén volt, amikor, mint az utólag kiderült petefészek cisztán volt, és azért nem jött meg. Életem első 4 tesztje volt, de valószínűleg utolsó is. Sem azelőtt, sem azóta nem teszteltem, mert elvette a kedvem.

Talival kapcsolatosan: Nekem a péntek lenne a legjobb, de többötöknek ez nem jó, mert péntekenként csak délig van törzsidőnk, utána tudnék menni. Egyébként nekem mindegy, valószínűleg tudok menni, egy kicsit, mert közel van a munkahelyemhez, de ha valami kötöttségem lenne, értekezlet, bejárás, vagy hasonló, akkor nem tudok menni, de ezt sokkal előre nem tudom, ezért én ne legyek mérvadó.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

A tali nagyon jó ötlet.
A park csodálatos! (Nálunk is jó lenne egy ilyen, sokan örülnénk neki.)
Viszont én most eléggé el vagyok havazva, így egyszerűen nem is tudom, hogy mikor érek rá. :?: :?
Úgyhogy én se legyek mérvadó, szervezzétek, ahogyan sikerül és ha tudok, megyek.

A páromnak a fekvőgipsz még 2 hét (-1 nap, a maival -2). Számoljuk a napokat, mint a gyerekek a vakáció előtt. És volt is nagy elképedés, amikor rájöttem, hogy később megyünk, mint ahogy számoltuk .(Az orvos azt mondta: 4 hét, de a papírra május 2-t írt, az pedig 4,5 hét) És igazából nem is tudjuk, hogy mi lesz. Az orvos annyit mondott, hogy a fekvőgipszet leveszik és 1 db csavart kivesznek, utána bőrápolás :shock: és fokozatos terhelés. A férjem ebből arra következtet, hogy akkor már nem kell gipsz. Szerintem pedig a fekvőgipsz után járógipsz következik. Akárhogy is van, valamivel könnyebb lesz. Főleg neki. Bár futni és vezetni egy darabig még úgy sem nem fog... (fájó pont mindkettő - álmában már kétszer futott és rácsodálkozott, hogy gipsz van a lábán...)
Bevallom eddig nem voltam másokkal túl együttérző, ha törésről volt szó. Úgy gondoltam, hogy az nem olyan nagy dolog. Végül is azzal csak a mozgás van korlátozva, de nincs rosszullét vagy fájdalom. Most már nagyon is megértem, hogy ez bizony kemény dolog. Főleg ha valaki menőkés..... Mindketten értékes tapasztalatokhoz jutottunk, többek lettünk általa, de önszántunkból nem választottuk volna ezt az élethelyzetet....

Egyébként valami határozottan van körülöttünk. Ugyanazon a lépcsőn én is megbotlottam 2 hete, de nem estem el. Most hétvégén kétszer megbotlottam egy magas lépcsőn, végül hétfőn sikerült is elesnem otthon: térddel estem a lépcső élére, de egy nagy sebet leszámítva nincs baj.
regina3

Sziasztok!

Akkor szerintem kezdjük szűkíteni a lehetőségeket. Nem tudom mennyire hamar akarjátok a találkozót. Nekem az elkövetkezendő két hét kicsit zűrös. Jövő héten a kedd, azt követő héten a csütörtök jöhet szóba. Utána viszont a péntekek kivételével egyelőre úgy néz ki, hogy bármelyik nap jó.

Melinda
fermel

Kedves Lányok!
Nekem emberi számitások szerint junius közepéig bármilyen időpont jó.
Az uram gondolt 1 merészet: egyik partnerünk junius elején egész hétvégés rendezvényt tart, étel-ital-szállás-program (már voltunk 1x, épp Emesét vártam akkor). Az édes azt mondta, persze hogy elmegyünk (Tatán lesz, végülis nincs messze), ha véletlen előbb jönne a baba, akkor majd elküldjük Mátét a barátnőjével.
Na ilyen alapon tehát várhatunk még 2-3 hetet, sőt többet is :D Legfeljebb ha bálna leszek addigra, akkor majd tényleg Ti futtok Emese után (remek edzőprogram :lol: :lol: )
Jó lenne ha minél többen tudnánk ujra találkozni.
Nem tudtok valamit Rabkriról :?: :?: Én megtaláltam a lányát az iwiwen vagy máshol, már nem is tudom, azt irta, szól Anyájának, meg hogy örült Kriszta hogy kerestem. Aztán irtam Neki emilt is, de nem válaszolt. Félek hogy nincs minden rendben körülötte :?:
Regina!
Nem irigylem a párodat, enhéz lehet ez az ágyhozkötöttség. Kap vérhigitót a trombózis ellen?

melcsi1967

Pörikém igazi éneklő partner lett :D Biztos ismeritek az "Én elmentem a vásárba" dalocskát, amiben sok állatot lehet szerepeltetni. Mára eljutottunk oda ezzel az énekkel, hogy amilyen állatot megveszünk, annak lelkesen utánozza a hangját. Hosszan tudom énekelni, és mindet tudja :D Olyan aranyos ahogy csinálja, széles mosollyal :D
A mutogatós dalokat már Ő tanitja Zsóka babának, és a fehér alvómacinak is, mikor ugy látja hogy megtanulták, szépne megöleli és ringatja őket :D

melcsi1967

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:29-kor.
fanny01

Sziasztok!

Paga! Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi mindent elintéztél! Szerintem nem hamarkodtál el semmit! Tök jó, hogy nem maradunk kismami nélkül ha majd Melcsi megszül :lol: . Barna tudja már?

Icus! Nagyon szép ez a hely, és tényleg szeretnék végre én is találkozni Veletek. Az a baj, hogy Gábor hétközben látástól-vakulásig dolgozik, így csak a hétvége lenne jó ha éppen nincs valami itthoni munka beütemezve! De ha meglesz az időpont akkor meglátom!

Regi! De jó, hogy jelentkeztél :lol: ! Húú, hát ez tényleg hosszú lehet a férjednek.... de muszáj.

Melcsi! Pöri egy tünemény lehet!! Olyan édesek ilyenkor :lol: ! Meg mindíg.....

Fanny! Nagyon örülök, hogy adtatok magatoknak még időt és lehetőséget, hogy legyen baba!! Tényleg nagyon szurkolok Nektek!!

Mese az óraállítás óta olyan rosszul alszik, rosszabb mint újszülött korában. Felkel van amikor 2-3 óránként, és este is nehezen alszik el. Nem tudom mi lehet ez? Sokan mondják, hogy biztos a foga, de ott nem látszik semmi. Remélem nem tart sokáig ez az állapot, kezdek zombis lenni :lol: .

Lányok! Nem tudom láttátok-e tegnap a naplót?
Volt benne az a kisfiú, Karai Pistike. Aki olyan betegségben szenved aminek a gyógykezelése évi 80 millió forint lenne élete végéig. A TB nyilvánosan megígérte, hogy állja a kisfiú gyógykezelését, de ezt nyilvánosan vissza is vonta :evil: :cry: .
Volt néhány nagyobb összegű felajánlás, és nyilván egész kicsik is.
Én is utaltam egy szerény összeget, gondolom minden fillér számít!
Ha valaki úgy gondolja akkor a számlaszám:
11773425-01110999

Ne haragudjatok az off-ért, de annyira kiakadtam tegnap... leginkább a TB-n.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Tali
Ha a hétvégét választjuk ( hogy Mandula is el tudjon jönni) nekem május 12-ig mindegyik be van táblázva. De utána még van a Melcsi által megjelölt határidőig néhány lehetőség. Nem tudom mikor lesz idén a ballagás, de azt a hétvégét eleve hagyjuk ki szerintem.
Mit szóltok a május 19-20 vagy 26-27-hez :?: Szombat jobb vagy a vasárnap? Kérek szépen véleményeket az időpontokhoz.

Mandula
De jó, lehet hogy tényleg eljössz? Igazán rendes a párodtól hogy ilyesmire rá tudod venni.
Én nem láttam a Naplót, de elég megrázó lehetett a riport. Ha ilyet látok, mindig hálát adok a sorsnak hogy Anna egészséges :D , és remélem ez így is marad!
Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk is 4 hónaposan kezdődtek a zűrös éjszakák, előtte Anna klasszul aludt, s ilyentájt kezdett gyakran, fájdalmasan felsírni ( én meg nyugtatásképp visszaszoktattam az éjszakai cicizésre. Volt is elegem mire megint leszokott róla. Mesike szopik éjjel?) A dokinénink szerint ebben a korban már mozgolódnak a fogcsírák. Ehhez képest nálunk 7,5 hónaposan bújt ki az első fogacska. Most a harmadik bújik, lehelletnyit érezni már, de még nem látszik.

Fanny
Igazán klassz a férjed! Azt hittem, lebeszél, hogy érd be a nagymamasággal, ehelyett spermavizsgálatot vállal. :D Hajrá, szurkolok nektek.

Paga
Hááát, elég fura az anyósod :shock: . De legalább jó tulajdonsága is van.

Melcsi
Pörikét nagyon szeretném már élőben is látni. Olyan klasszakat írsz róla, édes lehet nagyon! :D

Anna kedvenc játéka most a bujócskázás apával. A szoba közepén a nagy puff körül hol egyik, hol másik oldalon bukkan elő apa, Anna meg várja, keresi, és nagyokat sikongat örömében ha meglátja. Egyébként a lakás érdekes kinézetet kezd ölteni: az ajtónyílásokban barikád, hogy a kövezett helyiségekbe ne tudjon átmászni a Kisasszony. ( sajnos minden szoba a kövezett előtérből nyílik. Ha nem vagyok résen, csak arra kapom fel a fejem hogy csattog a kövön a tenyere és fülig érő szájjal igyekszik a tiltott zónák felé... És polifoamcsíkokkal borítva a konyha, hogy ha főzök ott téblábolhasson körülöttem, ingázva a gyerekszoba és a konyha között. Sőt a szobákban a parketta szőnyeg alól kilógó részeit is próbálom befedni, mert Anna a legkeményebb játékokkal csak ott szeret kopácsolni, s ennek nyomai már fellelhetők az új parkettán. :roll:

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Nekem mindkét hétvége jó, és igazából a szombat lenne az igazi, mert vasárnap közös programot szoktunk csinálni, azt viszont nem tudom, az uram akarna-e jönni, még nem beszéltünk róla. Bár végülis ha eljönne, legalább futhatna Pöri után :D
Szóval Ti is kezditek átrendezni a lakást :lol: :lol: Hogy állnak a vezetékek? Lehet hogy átmenetileg érdemes lenne valami boritást adni az előtérnek, mert ugysem lehet már egyedül hagyni sehol, jobb ha ott van ahol Te. Gondolom nagyon huncut kislány lett, ez még sokáig el fog tartani, sőt fokozódik :D Alig várom hogy láthassam!
Mandulácska!
Ha olyan rendes jhó urad van, hogy elhozna Téged, akkor persze hogy hétvégére tesszük! Mese babát nagyon szeretném én is élőben látni, és Neki megvan az az előnyös tulajdonsága, hogy még nem futóképes :wink:
A fogacska állitólag már több hónappal a kibujása előtt bezavarhat. Nem valószinü hogy az óraátállitás miatt nyügösködne, ez véletlen egybeesés. Remélem hamar befejezi, az éjszaka alvásra való.
Fanny!
Sajnálom :cry: :cry: :cry:
De legalább sikerült kicsit átbeszélni a dolgot az uraddal. És ha benne van tényleg, Te meg nagyon akarod, valóban ott lehet a lombik, és még az is lehet hogy anélkül is összejön. Mindenképp a spermavizsgálat az első, jó hogy elmegy.
Duphastont kaptál arra, hogy megjöjjön :?: :shock: Az sárgatesthormon, és nekem pl. a terhesség megtartására adták a lombikok után... De biztos különböző felhasználási területei vannak.
A menyed hol tart a babavárásban, hogy már látszik? Rosszul van még?

melcsi1967

Icus!
A ballagás azt hiszem pont a május 12.

melcsi1967

Icus!
Nekünk május 26. nem jó, arra a napra már van programunk. A másik három nap egyelőre még szabad. Azt még ugyan meg kell tudnom, hogy az édesanyám és a keresztlányunk születésnapjait mikor tartják. Egyszerre szokták megünnepelni, mert Tamarának 22., az édesanyámnak pedig 25. a születésnapja.

Melinda
fermel

Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanny01 2012.03.30 11:29-kor.
fanny01

Sziasztok!

Melcsi és Melinda időbeosztását figyelembe véve még marad a május 19 szombat. Többieknek jó lenne?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

A május 19. nekem tökéletes. Épp most beszéltük meg, hogy a születésnapokat május 26. délután tartjuk, mert nekünk csak délelőttre van programunk.
Egyébként a helyszínt illetően nem ártana egy B tervet is kidolgozni, mert mi van, ha rossz idő lesz.

Melinda
fermel

Mandulácska, Paga Ti hogy álltok ezzel az időponttal? Fanny, Neked is jó lenne? És más olvasó üzemmódbeliek? Bea esetleg, nincs kedved eljönni?
Nem lesz rossz idő :wink: Vagy ha nagyon, gyertek hozzánk, kiváló, egész gyerekbiztos a lakásunk, itt lehet csuszni-mászni, és elég nagy a hely is :D
Ha Máté megjön, bedugja az USB csatlakozót és teszek fel képeket, csak Ő se tudja hova tette azt a vacak drótot :evil: Kiváló képeink vannak a gondoskodó Anyukáról és a kis "unokáimról" :lol: :lol: :lol:

melcsi1967

Sziasztok!

Azt mondja a férjem, hogy elvisz a talira. Remélem nem jön közbe semmi! Valakinek jön még a férje? Valószínűleg a nagyok nélkül megyünk.

Melcsi! Várom a képeket! Most, hogy már tudsz feltenni egyedül is, akkor meg a kábel tűnik el?! :lol:

Olyan mérgesek vagyunk. Képzeljétek Alexet nem abba az iskolába vették fel amelyikbe szeretett volna, hanem egy jobba! De Ő nem azt szeretné!
Azért történt ez, mert ugye rangsort kell írni amikor megy felvételizni. Namost, elsőre beírta Miskolc legjobb középiskoláját, másodikra a második legjobbat, harmadikra azt amit szeretett volna. És akkor amikor kiderült, hogy a a másodikba 198. helyen van az ideiglenes listán akkor azt mondta az ofője, hogy ne módosítson, (akkor még lehetett volna) mert az első kettőbe úgysem veszik fel, és különben is mindenkinek módosítani az micsoda sok adminisztráció. Így is lett. Na és teljesen biztosak voltunk benne, hogy oda fog menni ahova akar! Na erre tegnap jön az értesítés, hogy felvették a másodikba :twisted: . Felhívtam délután az ofőt, hogy mi legyen. Persze rögtön ki is derült, hogy Alex nem akart módosítani, és próbáljam meg rábeszélni a gyereket, hogy mennyivel jobban jár ezzel az iskolával..... DE Ő NEM EZT AKARJA!!! Na, most mozgósítani kell mindenkit, hogy valahogy mégis oda kerüljön ahova akar. Remélem sikerül.
Azért mondjuk annyira nincs elkeseredve mert a legjobb barátja is oda megy, de mégsem közgazdász akar lenni hanem szakács....
Áááá, amúgy is kivan a hátam ezzel az iskolával...

Bocsi a panaszáradatért, de olyan mérges vagyok!

Na, jó kárpótlásul, hogy meghallgattatok egy kép: Kép

Szép napot!

KépKép
mandula35

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Meglett a drót (a gépben volt) :D