Sziasztok!
Rég jelentleztem, bocs. Sajnos elért minket az első betegség...
Anna belázasodott, 38,6 volt a hője, kapott egy kúpot, lejjebb ment de éjjel is figyelgettem, mert 38,5 alatt kellett tartani. A dokinéni hűtőfürdőt helyezett kilátásba, de nem kellett végül. A doktornéni felküldött minket a fülészetre, mert ahogy vizsgálgatta Annát és megnyomta a fülét, felsírt. De mindenért sírt, ha csak ránézett azért is, napokig nem lehetett egy mosolyt csalni az arcára...
Bágyatag volt, nyűgös, aluszékony, csillogott az a szép szeme a láztól, és igényelte hogy egyfolytában mellette legyek... de még így is sokat sírdogált a kis Drágám. A fülével végül nem volt baj, tüdeje is tiszta, torka sem volt piros, nem köhögött, nem volt náthás, tehát vírusfertőzés.. Három napon át délutánonként felment a láza, estére elég magasra, de a kúp úgy-ahogy segített. Hajnalra láztalan lett, délelőtt még jó, aztán kezdődött elölről. Apa vett egy olyan hőmérőt amivel a homloknál, akár érintés nélkül is lehet mérni a lázat, így legalább nem kellett felkelteni éjjel azért hogy lázat mérjünk, alvás közben meg tudtam mérni. Az egyetlen jó dolog hogy éjszaka szinte moccanás nélkül, mélyen aludt a kis Tündérem.
Vizeletmintát is kellett leadnunk. Hát ez bizony nem egyyszerű egy csecsemőnél, aki pelusba pisil
. Vettem a gyógyszertárban steril vizeletgyüjtő zacskót, amin van egy ovális lyuk, körbe öntapadós, ezt kell felragasztani. De egy kislányt nem lehet olyan pontosan körberagasztani... azért sikerült éjjel 10 ml pisit gyűjteni, a többi melléfolyt. De sajnos nagyon rossz volt az eredmény, volt benne sok baktérium ami húgyúti fertőzésre utalt. Másnap új mintát kellett leadni, ha az sem lenne jó, be kell feküdnünk a kórházba. És ha negyednap is lázas, antibiotikum, a felülfertőződés veszélye miatt. Nagyon megijedtem és abban bíztam hogy az új eredmény jobb lesz, mert a rossz eredményt az is okozhatta hogy egész éjjel a pelenkában befülledt a minta és elszaporodtak benne a bacik. Az új mintavétellel azonban meggyűlt a bajom: éjjel 2-kor le akartam venni a zacsit Annáról, hogy a pisit hűtőbe tegyem reggelig. De mikor levettem róla, kiderült hogy egy csepp sincs benne. Mielőtt felraktam volna az új zacskót, épp pisilt egy nagyot... ezután talán nem töröltem meg a bőrét elég alaposan, mert az új zacsi nem ragadt fel jól, reggel 7-re mikor megnéztem minden melléfolyt...
megint új zacskót raktam fel, abba gyűlt is lassan, de közben Anna felébredt, kúszni mászni kezdett, lejött a ragasztás egy részen és kifolyt az összegyűlt anyag... Akkor már délelőtt 10 óra volt, vinni kellett volna elemzésre. És zacskó sem volt több otthon. Gyorsan hozott apa újat a gyógyszertárból, arra már nagyon vigyáztunk, és fohászkodtunk hogy nehogy közben kakilás legyen, ami belefolyik... Végül sikeresen megoldottuk a feladványt és vittük elemzésre. Kiderült hogy NEGATÍV
. Aznap már láz sem volt, a diagnózis szerint a „háromnapos láz” nevű vírust kapta el Anna, és már lefutóban volt a betegség. Aznap tele lett kiütéssel, ami újabb riadalomra adott okot, de kiderült hogy ez is a vírusfertőzés következménye, nem kell aggódni miatta. És szerencsére az antibiotikumra sem volt szükség . Negyedik nap már jókedvű volt Anna és vidáman kúszott mászott ismét, és rengeteget ivott. Aztán az étvágya is visszatért, és végre visszakaptam az én vidám, mosolygós Angyalkámat!
Hát ez történt velünk.
Melcsi
Nagyon ügyi vagy, hogy megoldottad a kicsinyítést!
Én úgy töltöm fel a képeket ahogy Fanny írta, eleinte témák szerint csoportosítottam a képeket de mostanában havonta készítek egy új mappát az aktuális hónap nevével, abba gyüjtöm ami akkor készül, és ha fel akarok tenni egyet, azt kicsinyítem.
Fanny
Ha nincs benned rossz érzés, amiért lemondasz a kismamaságról, akkor boldog nagymamaság vár!
Szépek a képek. Nem is írtál még a kutyusotokról, nagyon kis helyes, hogy hívják?
Mandula!
Nagyon ügyes Mesike! Milyen szép nagy lány lett! Én is úgy érzem, boldogság minden pillanat ezzel a kis Tündérrel! Csak az a kár hogy túl gyorsan repül az idő!
Most nem tudok többet írni, de dobok pár képet
talicskázás apával