Új privát üzeneted érkezett!

Alszik Marci (fél 9-kor evett utoljára), lassan éledni fog sztem. Férj meg mellette..

Móni,
szóval elég gáz volt a nélkülem töltött nap a gyerkeknek, különösen Vikinek. 365 napnál nem régebbi kell. Nekem holnap megy férj intézni az Eötvös u-ba kell menjen. A TAJ-t asszem mintha postáznák (?) ezt olvastam volna, ill a többit odaadják neki holnap. Szerintem ingyé van, bár holnap kiderül és megmondom.

Brutál hasfájás volt tegnap éjjel, ordítás, SEHOGY sem jó szegényemnke, pedig mindent bevetettünk. aztán szépen reggelig meg csak szopizni jelentkezett. Uez az ordítás vikt reggel az indulás előtt, ill. most fél 9-ig. :( Kh-ban mondta a gyerekdoki adhatunk neki már Infacolt, úgyhogy most kapott kaja előtt, és azóta alszik. Remélem tudunk aludni éjjel. Fiúk ráadásul állítólag hasfájósabbak, mint alányok, bár Vikinél is volt emlékszem.
Pedig tényleg mindent bevetek, hasrafordítás, büfiztetés, vállon séta, táncolás, ringatás, múmiapóz (betekerve plédbe, ez a nyerős sokszor), pocisimi, lábtorna, és olyankor semmi nem segít tényleg, annnyira elkeserítő az és tök megvisel.

Nektek nem volt ilyen? :cry:

Pulsatilla C200-as dolgozik, mert nincs rajtam depi, némi baby blues..

Nelli, három a kislány- tetszik. :lol: :lol: Nézd a jó oldalát, ruhák, nem lesz hasfájósság (legalábbis kevésbé). Tényleg nálatok volt?

Szilvi,
gátmetszés volt, ja. :) asszem vagy 10 ml érzéstelenítőt kaptam, de egy-egy varrást nég így is éreztem. Dokim szerint átlagtól érzékenyebb vagyok arrafelé.

Basszus, fér horkol, és se megágyazva, fürdővíz a szoba közepén. :shock: :shock:

Ja, elfelejtettem mondani, hogy mondtá k ma a csecsemősök a kh-ban, hogy a szeles időtől, meg frontoktól a babák is megbolondulnak benn náluk is, és a ringatás sem segít ilyenkor. Lehet Marcikára még ez i spluszban hatott. Meg tudom most alakul az emésztőrendszere.. de akkor is olyan szörnyű és az ember úgy sajnálja, hogy tehetetlen tulajdonképpen. Na mindegy, majd elmúlik ez a korszak. Aztán jön a fogzás. :roll: :lol:

pusz
Vendég
 


Dóri,

Köszi a választ :) Hasfájás, hát igen.Nálunk keményen volt, pedig lányom van.Nekünk annó az Infacol nem jött be, mégjobban üvöltött mert az ugye egy nagy pukit csinál a sok kicsi helyett.Mi a Grype Watert használtuk az nagyon jó vvolt, de azt csak 1 hónapos kortól lehet adni.Ugyhogy kb. 2-3 hét kemény üvöltések után nem volt ezzel gond.Remélem azért nektek bejön mihamarabb :wink: tényleg úúúúgy sajnálja az ember ilyenkor őket! :cry:
Tök jó, hogy van sok tejcid, és a depi is múlóban!Csak így tovább, nem lesz ott gond :)
Csecsemős csajjal tudtál beszélni?vagyis találkoztál egyáltalán vele?
Jó éjszakát nektek, és sok pihit!

/én most annyira rosszul alszom.tegnap éjjel is 23h-tól éjjel 3 ig fönt voltam :( Nem találtam a helyem sehogyse volt jó, és nem voltam álmos!Egyből arra gondoltam majd, bezzeg ha a kismanó már itt követeli 3 óránként a szopit, meg simit meg a sétálgatásokat tuti tudnék aludni! :? :x /
manóci
 
 


Móni,
Marci még mindig húzza a lóbőrt :shock: , én meg nem merek elaludni, mert borzasztó lenne felkelni utána. Mondjuk egy "remek" kis hasfájósságra. :x Te nem úgy vagy vele, hogy szarabb felébredni mondjuk egy órácsak alvásból? Én nagyon így vagyok ezzel..

Szóval a csecsemős csajjal nem találkoztam, annyian voltak ezer félék komolyan. De ált. mind rendesek. Egy különösen rendes volt, Móni (göndör szőke hasjú 30-as csajszi), meg egy idősebb (nevét nem tudom), mert rámtört a sírhatnék odabenn egyszer este, és kértem hadd maradjon benn Marci náluk éjszakára, teljesen ki voltam bukva. mondta persze, és agyon megértő volt, azt mondta ez mindennapos dolog náluk. Komolyan le a kalappal előttük.
Vendég
 

 
 

Dóri, a hasfájástól én is rettegek. Honnan fogom tudni, hogy miért üvölt az a pici emberke?
Szeretnék olyan gyorsan szülni mint Te!!!!

Gabi, csípőzsibbadás... igen, ismerős. Én úgy érzem 5 percenként forgolódom annyira rossz.
Régebben olyan prímán működött az alvókám, sokág és nyugodtan tudtam szundizni. Most forgolódom, többször is felkelek pisilni, és 6-7 óra alvás után ébredek. Jaj, azok a régi szép idők :)

Megijesztett a kolléganőm tegnap, ránézett a hasamra, és azt mondta 3 héten belül meglesz a baba. El is beszélgettem este a fiatalúrral, hogy ha lehet akkor azért legalább 4 hetet hédereljen még bent. A szülésznőm is a 39. héttől időzítette a szabadságát, megijedtem mi lesz ha nélküle kell szülnöm. Annyira bíztam benne, hogy ő majd mindent fog tudni nekem csak nyomnom kell....

Csilla
Vendég
 


Köszönöm a gratulációkat!
Engem annyira nem érdekel, hogy lány, sőt! Kipróbáltam volna egy kukist, de nekem ezt rendelte a sors.
Inkább arra gondolok, hogy egy férfi azért szeretne fiú utódot is, bár korábban azt mondta a párom, hogy már megszokta a csajokat, nem gond.
tegnap elég rossz passzban jött haza a párom, így aztán nem találtam megfelelőnek a pillanatot ennek közlésére.

Na meg amit nem várok, hogy eddig azok a kérdések idegeltek ki, hogy mi lesz? Most majd kezdődnek a 3 lánnyal kapcsolatos megjegyzések.

Dóri :)
Nekem Dork nagyon hasfájós volt 4 hós koráig. Domcsi nem volt az, csak 1 hetet.
Így aztán nem tudom, mir számíthatok.
Nagyon kemény, mikor nem tudsz segíteni, és csak sír, sír...
Drukkolok, hogy hamar elmúljon ez.
Nálunk csak az jött be, hogy a lábát a hasához tornáztuk fel.

Csilla :)
Drukk, hogy ne legyen igaza a kolléganődnek!

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Csilla,
ki lesz a szülésznőd az Uzsokiban? Rájössz mitől üvölt, végigpróbálsz mindent, semmi nem használ és látszik, hogy fájdalma van. :(

Képzeljétek Marcika 4 és 4.5 órára ébredt fel hajnalban és nem fájt a pocija, csak szopzini kelt fel és utána aludt. :) Hurrá!! Most is 7-kor evett és 8-tól alszik. Most hallom ébredezni talán.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm az üdvözleteket!

Akkor írok pár adatot, hogy bekerülhessünk a táblázatba! Szóval első 2 fiú bence zsolt 2002.05.07, második Roland 2005.03.01. mindketten a MÁV-ban születtek. Isaszegen lakunk, és most járunk a 27. héten, egyenlőre lánynak néz ki és Jázmin lesz a neve!

De azért fenn van tartva a Máté név is, mert az előző két terhességnél is végig kiscsajt mondtak, így jó nagy meglepetés volt, amikor előbújt Bence. Rolcsinál már nem is hittünk a dokinak. De most új dokink van, aki elég biztosra mondta, mutatta, hogy nincs ott semmi, ezért én nagyon reménykedem!

Szóval ha minden igaz, akkor a lányosok táborát erősítjük! :lol:

Amúgy nagyon irigylem azokat akik tudnak, és visszatudnak aludni felkelés után, én sehogysem... :(

majd még jövök!

üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Dóri, nagyon gratulálok a gyors szüléshez és a szép kisfiadhoz!

Hány napot voltál bent a kórházban, kettőt? Nagyon gyorsan hazadobtak, vagy te akartad így?

Egyesüljetek a kis családoddal mihamarabb, meglátod, úgy lesz az igazi! (Biztos meséltem már, de nálunk Bernát épp akkor volt bárányhimlős, mikor Adél született. Először is tovább bent kellett maradnom, pedig nagyon nehezen viseltem a kórházat - közben a férjem itthon kifestette a szobát, takarított, fertőtlenített. Aztán amikor hazajöttünk, a gyerekek a férjemmel elutaztak a nagyszülőkhöz, és csak három nap múlva jöttek haza. Olyan rossz volt, hogy ahelyett, hogy együtt örülnénk az új babának, kettesben (meg anyukámmal hármasban) voltunk "csak". Nem mondom, hogy együtt lenni a nagyobb gyerekekkel meg a csecsemővel nem fárasztó néha, de úgy teljes, és ez mindent feledtet. :) Na, ennyi az önéletrajz...)
Ismerős, hogy nem mersz elaludni... Én is így éreztem, rosszabb ébredni, mint várni (és figyelni a békésen alvó babát, és verni a fejem a falba, hogy miért nem aludtam el... :wink: ). De inkább aludj, amennyit csak bírsz, mert a fáradtság nagyon tudja generálni a rossz hangulatot, és viszont... Ördögi kör, ne hagyd magad! (azért ezt majd nekem is mondjátok, ha ott tartok! Most még rém tisztán látok... :) )

Gabi, ez nagyon jó hír! Csak így tovább a szülésig, akkor viszont minél gyorsabb tágulást kívánok! :wink:

Nelli, olyan szép egy három lányos család! Ismerek ilyet, és a papa a legbüszkébb a három gyönyörű lányára! És miért ne lehetne nektek is egy kis negyediketek, aki 50% eséllyel akár fiú is lehet? :wink: (De négylányos családot is ismerek, sőt, ha már itt tartunk, egy gimis évfolyamtársamék hatan voltak lányok... :wink: :) ) Megjegyzéseket meg mindenre kap az ember, nálunk most mindenki azon ájuldozik, hogy milyen ÜGYESEK voltunk, hogy ilyen szépen alakul a nemek sorrendje... :shock: Tényleg nagy érdemeink vannak benne, ugyebár... :roll: De egyik nap nevetek rajta, amikor meg rossz passzban vagyok, csak elengedem a fülem mellett...

Csilla, nem akarok rosszindulatú lenni, de szülés-ügyben mindenki szakértő... Mikor fog születni, könnyen-e vagy nehezen, fiú lesz-e vagy lány, kicsi-e a hasad vagy nagy... De ezekre ne adj szerintem, hacsak nem hatvan éve szülésznő az illető... De még ők sem tévedhetetlenek. Miért jönne előbb a kisfiad? Nyugi! :wink:

Bocsánat, most csak a legutóbbiakra reagáltam, de annyira összeszedetlen vagyok...
Rengeteg vizsgám van, drukkolok, hogy minél többet letegyek (kb a felére van esélyem, a többi júniusban van... :( ). Aztán egy hét nyugalomra vágyom, amíg összeszedem magam, újra bemutatkozom a gyerekeimnek, akik most csak az idegbeteg anyjukat látják a számítógép előtt vagy a könyvei mellett, aztán hajrá Petike! Remélem így lesz...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Ildikó, szia!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Ildi,
szia itt. :) Kinél szülsz a MÁV-ban?

Alvás - ez itt a kulcsszó mindannyiunknál. :lol:

Még mindig alszik a babám :shock: , pedig Viki itt visong körülötte. :D Meg kell szoknia a hangos tesó(ka)t. :D Én össze is pakoltam, megyünk anyuékhoz, férjem meg intézi az újszülött papírokat, remélem azért időben végez majd.
Vendég
 


Dóri, nekem nem uzsokis szülésznőm van (tudod, apa barátnője Gyöngyösről :)), és szegénykémnek ütemeznie kellett a szabadságát miattam. Ha tehát kicsi tündérbogyóm hamarabb szeretne kibújni, akkor rendesen kiszúr velem...[/i]
Vendég
 


Timi, nem akartalak megzavarni eddig, de már a századik névnél tartunk :) Egy két hete kitalált név még tegnap este is versenyben volt, pillanatnyilag Patrik nagyon esélyesnek tűnik. :lol: :lol: :lol:
Most már sűrget az idő, lassan tényleg el kéne dönteni hogyan hívják a gyermeket, de ez egyáltalán nem könnyű feladat!

Csilla
Vendég
 


dori!a melegvizes palack?próbáltad?nekünk régen csak az jött be.

rita!rég láttalak!hol jártál?ritkán jössz.köszi szépen,pont ezen gondolkodtam az elöbb,hogy fogok-e tudni tágulni?mármint most visszazáródott?most,a vége felé?fura.nekem volt első után egy méhszájplasztikám.most igy 2 dolog jöhet.mivel hegesedik ugye,amikor gyógyult,vagy nem fogja birni a heg a súlyt és hipp-hopp kinyilik,szinte elenged,vagy pont ezért,mert lényegében heg be fog tartani keményen.és mivel most sem nyilt tovább,ettől tartok.szerintetek melyik a logikusabb a 2 közül???

jövő héten megyek vérvételre.csinálnak ilyen inp-t vagy mit,ami az eda-hoz kell.mi az?mit néznek a vérből ehhez?nektek nem csinálnak igy a vége felé teljes nagy labort?2 hét múlva kell visszamennem.

na,sziasztok,drága babám most nem türi,hogy görnyedek,meg csuklik is közben.IMÁÁÁÁDOOOOMMM//// :P

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

Dóri: hasfájás ismerős :shock: , pedig nekem is lányom van. Ezek szerint készüljek, hogy fiúval még rosszabb lesz :shock: . (első éjszaka én is vele sírtam, úgy sajnáltam szegényt. Aztán vettünk infacolt, és az segített)

Csilla: név: még van időtök :lol: . Úgyis akkor lesz végleges, ha már beírják a születési anyakönyvi kivonatba :lol:

Móni: házasságit ingyen megcsinálják, ha gyerek születéshez kéred. Rögtön ki is nyomtatják (ez egészet várakozással elintéztük kb. 5 perc alatt)

Ildi: beírtalak a táblába :lol: . Végre még egy lány - eddig a fiúk voltak túlsúlyban :lol: . Csak még kéne a terminusod.

Most megyek, vár a védőnő (már ez a 4. hete, hogy halogatom :wink: - illetve volt, hogy voltam, de pont nem volt bent)

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


Gabi: én jövő héten megyek nagylaborra (igaz, a belgyógyászat küld el - cukrom miatt), de szerintem ilyenkor egyébként is csinálnak. De hogy pontosan mit néznek, arról fogalmam sincs.

Kép
Kép
timóca
 
 


Sziasztok!

Dóri! Most Tidrenczel doktornál szülök, előzőeket Pető doktornál. mennyire ajánlod a szülésznő választást? láttam neked volt!

Timóca! Júli 23-ra vagyok kiírva! Remélem lány is marad... :D

Kérdés minden pocakoshoz: nektek emelkedett a koleszterin szintetek a terhesség alatt? nekem eléggé felment, és kicsit aggaszt, mert semmi olyat nem eszek ami hajlamosítana rá... Bár a doki szerint csak a terhességtől lehet, de szerintem túl magas.

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Ildi :)
Az Öcsémék is Isaszegen laknak, és van egy 10 hós kisfiúk, Levente. És Apu testvérei is ott laknak, mert Apu odavalósi.

Koleszterinem nekem alacsony, amin a védőnő is csodálkozott, így nem tudok segíteni.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Ildi: nekem is picit magas volt a koleszterin. Mondtam is, hogy biztos a sok tojástól van (egy időben sokat ettem), de mondta a doktornő (a belgyógyászaton), hogy nem, ez ilyenkor terhesség alatt teljesen normális. Úgyhogy emiatt ne aggódj, ha mindkettőnknek azt mondták, akkor biztos normális :lol:

Voltam védőnőnél, jó magas volt a vérnyomásom :shock: . De viszont már többet nem kell mennem hozzá :lol: (legalábbis terhesség alatt)

Kép
Kép
timóca
 
 


Timóci :)
Mi az a magas vérnyomás? 140/110 körül, vagy annál magasabb?
Nehogy toxémia kezdődjön, inkább ellenőriztesd gyakrabban.
Nekem Dorkánál volt ez az utolsó hónapban, és ezért indítani kellett a szülést.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Nelli: 152/85. (az orvosom szerint főleg az alsó értéket kell nézni, hogy ne menjen 90 fölé) Szoktam itthon is mérni, de itthon jó. Hétfőn is magasabb volt a belgyógyászaton, ott 130/80. Kíváncsi vagyok, pénteken mi lesz a dokinál. Csak nem leszek toxémiás, nézik a fehérjét is a vizeletemben, és soha nincs. Dagadni is csak picit dagad a kezem-lábam. Szerintem azért lehet magasabb, mert a melegben mire odaértem Livikével a védőnőhöz... és rögtön mérte, időm se volt, hogy kifújjam magam...(legalábbis remélem, hogy ezért)

Kép
Kép
timóca
 
 


Timi, biztos, hogy csak ezért!!
Nekem a nődokinál az asszisztens mindig megméri, 130/80 körül van, itthon mindig 120/70, a háziorvosnál, talán emlékszel, írtam még ősszel, 2 óra várakozás után volt 150/ valamennyi. Nem csoda!
Meleg van, már nehezek is vagyunk :wink: , ne aggódj! Mérd otthon, az mérvadó!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Jaj, még valami! Annak fontos, aki nem a területi kórházában kíván szülni: állítólag, ha mentőre van szükség, az csak a területibe visz be, tehát érdemes a háziorvossal kb. harminc nappal a szülés előtt beutalót íratni a kívánt kórházba, így ha valami miatt mentővel kell bemenni, oda visznek, ahová a beutaló szól.
Na, ennél zavarosabban nemigen lehetett volna ezt leírni, de talán értitek... :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


[b]Sziasztok!

Ildi!

Szia, örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, és pont a szülinapomra vagy kiírva :D , és csak egy hét van közöttünk kiírás szerint. :lol:
A koleszterin építőköve a méhlepény termelte terhességi hormonoknak, így szinte mindenkinél emelkedett az értéke, ami ilyenkor teljesen normális. Nellinek ezért csodálkozott a védőnője, a kivétel erősíti a szabályt. :)
Olyan jó, hogy ennyi nagy családos anyukánk lesz.

Dóri!


Hát nekem is fiam lesz , készüljek a hasfájásra? Mindkét sogórnőmnek fiai születtet és tényleg nagyon megszenvedtek az elején a hasikókkal. Adrinál én nem tapasztaltam ilyet, nyugodt baba volt, nem volt pocifájós.

Gabi!


Holnap dolgozok és megkérdezem a laborosunkat, hogy mi az a inp. Így van írva?

Rita!


Megy a drukk a sikeres vizsgáidhoz: El tudom képzelni mi megy most nálatok. :lol:

Timi!


Tényleg mennyi lett a vérnyomásod? Azért ellenőriztetned csak be kell menned?

Csilla!

Majd kitaláljátok a nevet, még nem vagytok elkésve. Nem könnyű, egy egész életre kell választani. :)

Nelli!

3 lány! a férjed lesz a legboldogabb és legbüszkébb apuka. A kollagámnál is három csajszi született, látni kellene ahogy beszél róluk.
:) Gratulálok :!:

Móni!


Remélem ma éjszakád már jobb lesz, én is teljesen kész tudok lenni ha egy éjszakám kimarad.

Adri teljesen jól van, szerencsére, pihizik itthon és tanul gőzerővel, lassan kezdik írni a témazárókat. :lol: Nagyon szorgalmas kislány, nem tőlem örökölte. :lol:

Én is voltam védőbe, vérnyomásom alacsony, idáig 5 kg-nál tartok és 89cm-es a pocim körfogata.
Képzeljétek azt mondta a védőnőm, hogy nem kell intéznem a házzasági ak-ot, mert Orosházán esküdtünk és ott is fogok szülni és elfogadják az eredetit.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Sziasztok,


Timi, köszi az infót :)


Nelli, szerintem tök jó, mellesleg mi is 3-an vagyunk láytesók :wink: apu mindíg is így akarta!!!



Ildi, a koleszterin miatt én is megijedtem, mert nekem is magas volt, és előtte soha életemben :shock: de azt mondta a dokim, hogy nem szabad nekem az ott feltűntetett normál értékekhez hasonlítani az enyémet, mivel a terhesség egy más állapot tehát nem is az a normál ami az átlag embereknek.Kicsit magas, de egyáltalán nem vészes, szóval nyugi nincs baj vele :wink:

Gabi, én is a jövő héten megyek az utolsó nagy laborra, de hogy miért kell?az passz.Esztivel nekem nem is volt ilyen, pedig az csak 3 éve volt :roll: ott a cukorterhelés volt az uccsó laborom!
A vizeletből viszont asszem az esetleges fertőzést nézik, mert ha van akkor sürgősen ki kell kezelni!

Rita, most akkor kell beutalót kérni a kórházba ahová megyek szülni?Júli 1-ig minden marad a régiben, és választhatsz ill. oda mehetsz ahova akarsz.Akkor most mi van?nem értem :oops: :roll:


Csilla, én teljesen egyet értek Ritával, szóval a barátnőd ne idegesítsen, és ne okoskodjon! :wink:
manóci
 
 


Móni, csak azért érdemes kérni, mert HA mentő vinne be, az csak a területibe vihet, nincs kívánságműsor... A férjed oda visz, gondolom, ahová mondod... :lol:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita,
köszi. :) 2 napot voltam benn, javasolták többen, de én döntöttem így, mert a gyerekorvos is elengedett. Szerintem jobb ez így, mondjuk első babásoknál nyilván nem ajánlják.

Férj elintézett minden baba papírt, ingyé volt. Szerencsére elég flottul ment, délben ment el és 4-kor otthon volt már.

Ildi,
én az Uzsokiban szültem az első kettőt é sott alapból nincs szülésznő választás. Mivel a mÁV-ba keveredtem a dokim külföldi utazása miatt (és házon belül nem volt használható orvos számomra) ott lehetett választani, ajánlott vkit a dokim. És utóbb kiderült családon belül már szültek vele, és nagyon profi a lány. Összehasonlítva az előző 2 szülésemmel, ez így jobb volt. ismertük már egymást a 36. héttől és mégsem vadidegenként állt ott vki, meg személyes szimpátia is megvolt. Szóval szerintem érdemes választani.

Csilla,
ja persze tudom, hogy megy a családbéli szülésznő, csak mintha mondtad volna, hogy ő privát emberként megy be. De azért lesz benn uzsokis szülésznő is vagy ő elvállalta a dolgot, hogy lesz?

Szilvi,
szerintem készülj a fiúcskával. :wink: Bár lehet, hogy nagy szerencséd lesz.
Témazárók ismerős, Gergőkém is sorra írja a felmérőket.

Marcikám alszik, lassan esedékes a köv. etetés fürdéssel megspékelve. Elvittem edzésre babakocsival (benne Vikivel) Gergőt, a suli 6-7 perc gyalog anyuéktól, és annyira elfáradtam, nemis gondoltam volna. Anyu is csodálkozott miért akarok még nyomulni, de olyan jól esett egy kis séta - gondoltam. :roll: De nagyon megviselt. Viki is meg van ma zakkanva, itt eszetlenkedik körülöttünk, fejre akar esni meg ilyenek. :shock:

Ma csak egy hasfájós menet volt kora du, az etetések között alszik szépen a babám, egyenlőre úgy tűnik nyugodt baba, csak ugye, ha fáj valamije, akkor ordít. Az meg hát jogos.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi, hogy megnyugtattatok! Már harmadik gyerek és esküszöm nem paráztam ennyit az fiúknál, mint most :? Ez nálatok is így van? az első kettővel tök nyugis voltam végig, leszámítva a keményedéseket, nem törődtem semmivel, most meg még a szüléstől is félek...

pedig én könnyen szülök tanulva az előzőekből!
na mindegy, ezen is túlleszünk! :)

most megyek, esti szertartás jön!

Üdv mindenkinek:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


szylvi! INR van irva,megnéztem.kérdezd meg légyszi nekem.köszke.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Rita :)
Köszi az infót, akkor mindenképp kérek beutalót!

Timi :)
Tényleg az alsó érték a nérvadó, és a 110, ami magasnak számít.
Mikor nekem hirtelen felment 140/110-re, olyan volt, mint derült égből a villámcsapás, mert előtte nagyon alacsony volt. Fehérjét meg csak jóval később láttak, nem vizesedtem, nem voltam elhízva. Csak ezért mondtam, hogy figyeld folyamatosan, megelőzésképp! Bár a 85 teljesen jó.

Timi, Szilvi, meg mindenki! Köszi a gratulációt! Tényleg nem lesz rossz 3 lány :lol:

Sztilvi :)
Nem törvényszerű a fiú=hasfájás képlet. Öcsémék kisfia alig volt hasfájós, az is néhány napig tartott :lol:

Én is voltam védőnőnél tegnap. Egyébként is nagyon rosszul voltam egész nap. Reggel majdnem leforultam a székről a munkahelyemen. valószínű alacsony volt a vérnyomásom, mert a védőnő délután mért 95/65-öt, ami reggel még alacsonyabb lehetett.

Kilókban már + 9-10 kg-nál járok, de még a védőnő is elismerte, nem látszik rajtam :lol: Valószínű, mivel magas vagyok, eloszlik rajtam.
A vérképem jobb, mint a terhességem elején :?:
Egyedül az ellenanyagszűrés hoz ki ellenanyagot a véremben továbbra is.

Adatokat összehasonlítottam Domcsiéval, és nála- két nappal előbb nézve - ugyanazok a paraméterek nagyjából.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


sziasztok!

századszor is lennétek szivesek felrakni ide nekem az uh összehasonlitgatós linket?a 28.héten azt mondták,jó nagy a baba 1600g,pedig 3szor mérte.most 35.betöltötten azt mondta,sovány,2200g.az idegeskedésem ami volt az miatt a baba nem fogyhatott,nem?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 



Gabi :)
Nekem most 29+3 naposan mérték, és 1303 g. Ehhez képest Neked a 28. hétern tényleg szép nagy volt, de szerintem, az UH gép nem mond pontos adatot. Sokszor egész más adattal születnek a babák, mint az Uh mutatta. Ne aggódj, nincs semmi baj!
Meg lehet, valamelyik mérés nem volt pontos.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


köszi Timóca!

nelli:az uh-ban eddig sem biztam méretek terén,arra jó,lássuk,mindenük megvan,ez megnyugtat mindenkit.viszont hogy fej alapján 37-38 hetes,combcsont alapján meg32,ezt nem értem.hülyeség.

többiek?alszotok???

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Gabi, ja, én kicsit aludtam kint a teraszon :wink:
Szerintem se izgulj, főleg hogy tudod engem is beparáztattak ezzel az Uh-s méréssel!Valamelyik pontot biztos rossz helyre tették, ezért valamelyik adatot féremérte a gép.,
A stressz miatt fogyni nem tud a baba, az a fejlődést nem befolyásolja, csak az idegrendszerének nem tesz túl jót, mert ha te feszült vagy ő is! :(
manóci
 
 


Sziasztok!

Gabi!

Utána érdeklődtem az INR-nek, amivel a prothrombinidőt határozzák meg. A véralvadékonyságát vizsgálják. Normál tartomány 0.9 -1.2 közötti.
Műtétek, beavatkozások esetén mindig elvégzik a vizsgálatot.

Nelli!

Tök jó, hogy írtad az öcséd kisfiát, itthon már férjet felkészítettem, hogy sírós lesz a baba, azért elmondom neki, hogy van másik véglet is :lol:
Írtad az ellenanyagot, nekem is mindig nézik, mert RH - vagyok,nálatok ABO , vagy RH faktor összeférhetetlenség van? Kaptál rá injekciót, hogy mutattak ki ellenanyagot?

Timi!

De jó, hogy felraktad a linket, jövő héten mi is megyünk UH-ra.

Dóri!


Hogy telt a mai napotok? Depid?

Ma hozta az asztalos a kiságyat. Lehet hülyének néztek, de még csak most kezd tudatosodni, hogy újra anya leszek. :oops:

KépKép
KépKép
szylvi
 
 


Gabi, én vásárolni voltam :)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én most úgy érzem kicsit megrogytam... Hamar fáradok, nagyon nehézkessé vált minden, fáj-ég a lábam, de főleg a derekam. Kezdem úgy érezni magam mint egy hátfájós vizilóóóóóóóó :lol:
Úgy érzem mintha megfordult volna Kispupák, talán ettől lett kényelmetlenebb. De a korábbi energia elfogyott...

Lassan beszereztem mindent, a hosszú hétvége alatt össze is állítjuk a bútorokat.
Ti hogy álltok?

Csilla
Vendég
 


Csilla :)
Én már most nagyon fáradékony lettem :( Meg ingerült :( Pedig fiatalabb terhes vagyok.
Csak hát a két gyerek+háztartás+munka mellett nem sok idő marad a pihenésre.

Szilvi :)
Nekem a vércsoportom B Rh+, ez rendben van, csak most termel valami ellenanyagot a vérem, ami eddig nem volt. Állítólag az előző szülésnél kerülhetett magzatvér a vérembe.
Készüljetek fel a sírásra, így csak kellemes meglepetés érhet, ha mégis egy nagyon nyugodt, alvós babát kaptok :lol:
Nekem még mindig nagyon fura, hogy megint lesz egy baba a családban :lol: Ez majd akkor lesz kézenfekvő, ha ott lesz közöttünk.

Kép
Kép
Kép
h.nelli
 
 


Sziasztok!

Nelli! hasonló cipőben járunk, én is ingerült vagyok, sokszor ok nélkül... Már ez is nagyon zavar, mert néha szegény gyerekeken csattan :cry:

Én ma pihizgettem, eléggé keménykedett a pocak, most már kicsit jobb. csak a csontjaim ne fájnának...

Olyan jó azoknak akik már a kelengye vásárlásnál tartanak. Mi éppen nagy házfelújításban vagyunk, szóval babaruci helyett ablakot, meg laminált padlót, wc-t, kádat, meg ezer mást veszünk. Épp most vettem konyhabútort, ugyan használtat, de elég jól néz ki! Meg aztán nem merek még mindig hinni abban, hogy csajszi lesz, pedig semmi lányos cuccunk nincs. Majd ha legközelebb is ilyen biztosra azt mondja a doki, hogy csajszi, akkor talán már elhisszük. :) csak olyan messze van még május 18...

Na most megyek vissza pihizni, holnap menőkés napom lesz, remélem nyugi lesz odabent is!

Mindenkinek jó éjszakát!

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Óóóóh Szylvi!köszönöm szépen.

cscsi!detto!éjjel szenvedek,fáj mindenhogy.naappal fáradt vagyok,ha eszem,szuszogok,ha sétálok,szuszogok,ha fekszem,szuszogok...minden olyan nehéz.nálunk már minden kész,még a baldachint,meg a fejvédőt kell kivasalni,mert átmostam,meg orrszivót és kiskádat kell már csak venni.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Sziasztok!

nincs kedvetek képeket küldeni a kész babaszobákról? ötleteket gyűjtök a festéshez! :lol:

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Sziasztok!

Kihasználom a korai időt és kisfiam reggeli kábaságát arra, hogy idenyomuljak a géphez.

Gabi: szerintem ne aggódj a méretek miatt!Tudod, én mint mániákus összehasonlítgató (így a toxoplazma gyanú mellett) folyamatosan figyelem ilyen téren a kis bentlakót.Nekünk MINDIG nagyobb kort jelez nek a fejen mért értékek.Például 32+4naposan a 36 hétnek voltunk megfelelőek, de ugyanígy volt ez korábban nagyfiamnál is, aki valóban nagy buksival is született (és persze mindehhez 4580grammal :wink: )
A súlyotok az tényleg szép, mert nekünk is nagy a buksink (32+4: BPD:8,97, HC: 30,74) de mi 29 hetesen "csak" 1500grammra voltunk tippelve.Fogyni szerintem nem fogyhatott, csak lehet, hogy kicsit lassabban nő, vagy ami biztosabb, elmérte a doki...

Lányok!nekem is hasonló enerváltsági problémáim vannak...anyukám jövő7re beidőzített nekem egy szülés előtti nagytakarítást (úgy tette ezt, hogy bejelentkezett segítségnek), de komolyan mondom, hogy semmi huzatom hozzá.Még nem kapott el a fészekrakási láz. :oops: Pedig lassan már ideje lenne, nem?!

Jön a hosszúhétvége!!!!!!! 8) Ki, merre megyen lazítani?

Kép
Kép
petra78
 
 


Sziasztok!

Hát ha a házfelújítást lazításnak lehet mondani! :lol: Akkor mi ott leszünk! tegnap kezdték a fürdőszobát! mi csontra lebontottuk, a kómester meg újra felépíti! Tényleg csak a csupasz falak, meg a wc lefolyó maradt meg a régiből... még jó, hogy babóca bírja a zajt, meg anya menését! Ma például radiátorokat intézek majd. hiába, ha apának dolgozni kell ránk marad a neheze! :)

remélem mindenkinek több pihivel telik majd a hétvége!

És tényleg várnék babaszobás képeket, nagyon kellenének ötletek! :oops:

Üdv:
Ildi

KépKépKép
dikó1
 
 


Lányok, a babám még mindig alszik!! :shock: Hogy ilyet éjjel miért nem tud csinálni?? :x :? :lol: Reggel 6-kor evett utoljára.

Kimostam 2x, kivasaltam, reggeliztünk, pakolásztam, játszottunk stb stb. és még mindig húzza a lóbőrt a kis drágám.

Takarítás: na ez az, ami nem tudom hogy lesz. (Hátha átjön anyum.. :roll: :roll: ) Peti kitakarított itt mielőtt hazajöttünk a kh-ból, de amolyan féfiasan. :? :lol: Nekem meg nincs rá erőm se kedvem.
Vendég
 


dóri!látod,milyen jó kisbaba?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


sziasztok

látom Dóri a te picifiad is olyan mint Peti :lol: éjjel óránként max 2 óránként kaja közben nyafi "anya fogj egy picit le ne rakj effektus" bezzeg nappal alszik 3-5 órát is egyfolytában.. abból jó hogy olyankor Katával tudok foglalkozni aki épp égető tűz lett.. mindenre felmászik pakol, ha nem engedem akkor hatalmas hiszti :evil:
du-n vagy este még Ádámmal is próbálok lenni.. este a diliház, mikor Kata már álmos, Peti belelendül és vacsi fürdés stb.. szóval ott örülök ha van segítségem..
Dóri mi már Petit kiviszük, sőt eddig is vittem (jó kocsivalé de akkor is volt kinn..) eleve mikor Pesten voltunk akkor is cipelltük.. meg mikor senki nem tud menni Ádámért akkort is ki kell vinnem..

Petra most nekem sem volt fészekrakási ösztönöm.. előtte 2 hónappal volt, de az utolsó időben örültem hogy éltem.. :)

Manóci a házzasági kivonatért nem kell fizetni és a legtöbb kórházban 1 évnél nem régebbit kérnek.. (én pl utolsó nap kértem ki, mert Fehérváron nem kell, sőt itt az ágyadhoz hozzák a kész lakcímkártyát és anyakönyvi kivonatot is. :) )

Gabi örülök hogy jó híreket mondott a doki :)

Szylvi nem nézlek hülyének.. én pl néha tök furcsán érzem magam mikor belegondolok hogy már 3 gyerek anyukája vagyok.. (pl moist apuka tanítja ÁDámnak az anyáknapi verset.. én meg tök furcsán érzem magam, mert az oviban nem volt anyáknapi műsor stb.. csináltak vmit , és anyák napján odaadták..)de tök ötleteseket.. pl pólyásbabát csináltak, fadarabból..:) ezt lehet hogy le fogom fényképezni, mert nekem nagyon tetszett nagyon tletes..

Gabi a mértek miatt ne aggódj, Petit is mekkorának jósolták aztán milyen aprócska lett..


rakok fel képet:)

Kép

Kép

Kép
cintia2
 
 


Sziasztok!

Naaaaagyon roooooooooooooooooooossz! :twisted: :twisted: :twisted:
Annyira fáj a derekam... becsípődött egy ideg, és most már minden mozdulat nagyon-nagy fájdalommal jár. Voltam orvosnál, felírt Fastum Gel-t (bele van írva, hogy terhesen nem ajánlott), de ez sem hozott enyhülést. Se ülve, se fejve nem bírok olyan pontot találni, hogy ne lüktetne :cry: :cry: :cry:
Így szülni sem fogok tudni, mert jobban fáj mint a fájások. Mit csináljak? Segítsetek kérlek, mert megőrülök!

Csilla
Vendég
 


Jaj, Cintia kifelejtettem a lényeget. Gyönyörű szép ez a pici fiú!!!!!!!! Ha az enyém is ilyen lesz, meg leszek elégedve! Olyan igazi reklám-csecsemő...
Vendég
 


Sziasztok!

Ildi: mi is jövő héten csináljuk a fürdőszobát :roll:

Cintia: Szerintem is édes Petike :lol:

Csilla: sajnos nem tudok sajnos segíteni :cry: . De remélem, hamar elmúlik a fájdalom.

Voltam reggel CTG-n (minden rendben) meg a dokimnál. Könnyes búcsút vettünk egymástól :evil: , mivel ilyen bizonytalan a helyzet. Megadta egy kollégájának a számát, hogy hívjam szerdán (az I-esben van, és kíváló szakember, ráadásul a terhességi cukorbetegség a szakterülete). Kíváncsi vagyok, mit mond majd. Ja, meg azért még levette a GBS-t. És mondta, hogyha jövő héten még nem tud fogadni, akkor menjek oda nyugodtan CTG-re, vagy a nagylabort is megcsinálják ott, ha az új helyen nem.

Timi

Kép
Kép
timóca
 
 


cscsi!hú,kemény fájdalom,ismerem.szerintem nem tudsz mit csinálni,nagyon erős fájdalomcsillapitót adnak rá,de azt most neked nem szabad.pihizz,mást nem tudok. :cry:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba
 
 


Csilla!

Pihenj sokat, de mindenképpen mozogj is, mert az sem jó az idegbecsípődésnek, ha túl sokat pihensz. Ha tudnál úszni az sokat segítene. Ha a lábodba is lesugározna a fájdalom hidegvizes borogatást kell tenni az egész lábra. Ha nem lennél kismama sok gyógymód lenne rá, de így tényleg nem sokat tudsz tenni. Ja még valami, ha véletlen van az ismerőseid közül valakinek TENS készüléke, azt nyugodtan tehetnéd a derekadra, csillapítaná a fájdalmad

Kriszti!

Peti ebben a kis fehér ruhácskában, így aludva, olyan, mint egy kis angyal. :lol: Na de biztosan van, amikor egy kicsit elevenebb arcát mutatja. :D
Azért jó, hogy nem csak nekem furcsa, hogy újra anya leszek!

Petra!

Én valószínűleg itthon leszek, és nagy szunyókat tervezek, mivel még dogozom, jól fog esni ez a pár nap pihenő.

Dóri!

Egy bő hete még te is a babavárásról írtál, ma meg ott szuszog melletted Marci baba. Nagyon irigy vagyok, na jó olyan nagyon nem, csak egy ici picit :lol:
Mikor szoktad fürdetni? Viki is segít fürdetni?

Timi!

Nem lehetett könnyű a búcsúzás, a lényeg most már az, hogy minden rendben legyen veled és a picuroddal.

KépKép
KépKép
szylvi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?