Új privát üzeneted érkezett!

Szia Snoopy!
De jó, hogy itt vagy! :D Már kezdtem feladni az ellenállásomat, mert ugye az ember kiben bízzon, ha nem a szakemberekben? Ma viszont elmentünk a gyrekorvoshoz, mert a nagylánykám egész éjjel hányt. Összeszedett valami vírusos nyavaját. :cry: Ha már ott voltunk a kicsi fiút is megnézettem. S kiderült, hogy matt vagy mi a dobhártyája és lehet, hogy ez is zavarja az evésben. Meg egy picit piros a torka. Szóval nyakig ülök a levesben a két gyerekkel és még a "szaki" is töm ezzel a "biztos nem jó a tejed" dumával. :evil: Hát gondolhatod mit éreztem. :oops: A gyerekorvos viszont nagyon normális volt és azt mondta, ha van tej nehogy adjak mást. Adott viszont vitaminokat Norbinak. Folsavat, vasat és egy Peritol nevű szirupot. Azt mondta ezek meghozzák az étvágyát. Ha mégsem, akkor a füle miatt nem eszik jól.

A felújítás miatti zűrt átérzem. Mi építkezünk, az sem egyszerű. :x
Sajnos a találkozó nekem messze van, de lélekben veletek leszek. :D

Szia!
Andi
ihianya
 
 


Mi is ma voltunk gyerekorvosnál...
Nem tudom írtam-e, de a mi súlygyarapodásunk sem kielégítő...mármint hivatalosan.

születtünk: 3220 gr
hazajöttünk: 3100 gr
1hó: 4150 gr (Snoopy, jött is a jótanács: ne adjak neki enni csak 4óránként :twisted: - persze elengedtem a fülem mellett :lol: )
2 hó : 5000 gr
3 hó: 5620 gr
4 hó: 5980 gr

Jótanács: ha 1 hónap múlva is keveset hízunk, akkor talán kaphatna egy kis gyümölcsöt.
Én még nem vagyok kétségbeesve, ugyanis Jázmin ugyan nem egy hurkagyurka, de soványnak sem mondanám. Van kis tokácska, combika. Erről jut eszembe rég raktam már fel képet...
Egyébként múlt héten hasról hátrafordultunk, úgyhogy elvileg mindkét irányba megy már a fordulás, bár nem gyakorolja túl gyakran.

A kenguru valóban szuper találmány, szerencsére Jázmin is szereti, és én is. Akkora könnyebbség, hoy szabadok a kezeim, s persze a teher is könnyebbnek tűnik. Nekünk Babybjörnünk van, s leginkább kifelé fordítva hurcoljuk Jázmint, szerintem ügyesen tartja a buksit és így legalább mindent lát :lol:

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziaszto!

Tinu, mi is Brendonban vettük, ill én rendeltem, és kihozták... egy hátránya van a házhozszállításnak, 8-5-ig bármikor hozhatják, előzetes egyeztetés nélkül. Ezért én szombaton és anyuékhoz kértem.

Nálunk volt ma védőnő, jó egy órát, de tök jókat mondott.

na, mennem kell, folytköv...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 

 
 

szóval, ami a rossz hír, hogy ekcéma-gyanús a babóca. jövő héten megyünk oltásra, akkor megmutatjuk dokinéninek. Van valakinek? mit kell vele tenni? gondolom, fogunk kapni kenőcsöt... meg kell menni bőrgyógyászhoz.. nekem kell tenni valamit kajailag? védőnő mondta, hogy teljesen ki kéne iktatnom minden tejterméket. ez tényleg ennyire durva?

hason fekvésre meg azt ajánlotta - mivel mindig hátracsúsznak a kezei - hogy a mellkasa alatt támasszuk meg egy türcsivel, vagy pokróccal, és így erőltessük a hason fekvést.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Winnie: nagyon édes a lánykád, és itt látom, hogy a 2 hét mennyit jelent egy baba fejlődésénél. Laura is nagyon kezd érdeklődni, nagy örömére a családnak, már visszamosolyog (persze amikor kedve van ):D :D

Antekirt: csoda jól érzi magát a tündéri babád a játszószőnyegén.
Nagyon ügyes dolog, de már a Te kislányod igen mozgékony és az érdeklődése sem pillanatokig tart, így remekül mozoghat kedvére.
Tényleg nagyon aranyos!

Lauráról annyit, hogy a múlt csütörtöki véreredménye 213-ról ma 131-re javult. Vére erősen csökkenésnek indult, aminek nagyon örülünk. Az örömben az üröm az, hogy vérszegénység lett, ezért most a kezelés erre irányuló. Csütörtökön ismét szuri. No, reménykedünk, hogy a május meghozza a teljes kilábalást.

roni nagyi

Kép
Kép
roni nagyi
 
 


Húúú, de nem volt ma forgalom...feltételezem ti sem bírtatok belépni az oldalra :evil: Nem értem mi van mostanság a babanettel, hogy ilyen nehézkes. :?

Roni nagyi, nagyon örülök, hogy Laura értékei ennyit javultak; most már biztosan kilábal hamarosan. Vérszegénység :(

Winnie, nekem is hasonló tanácsot adott anno a védőnő; ugyanis Jázmin bőre is elég csúnya volt (<- apuka is ekcémás volt kicsiként), szerintem lehet benne igazság. Mindenesetre én nem nagyon fogyasztok tejterméket.
Hasalás: nálunk is ugyanez volt, hátracsúsztatta a kezeit, aztán onnantól kezdve, hogy egyedül hasrafordult, elkezdett könyökölni :shock:

Kataa már nagyon rég írtál...minden oké?

Kép
Kép
szana80
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltunk ortopédiai szűrésen, sajna terpeszpelust kell hordanunk. dokinéni azt mondta, minimális eltérés van a két vápatető meredeksége (hogy mi ez, azt nem tudom:oops: ) között, ezért kell, biztos ami biztos alapon, megelőzendő egy esetleges csípőficamhajlamot hordanunk 2 hónapig a cuccot. Van valakinek hasonló gondja? Kérdésem az lenne, hogy normális-e hogy ennyire bevág neki a gumibugyi gumija, szinte szorítja a combikáját és piros csíkot hagy rajta? 5-7 kg-ig adták, 62-es méret,mi cirka 6 kiló fele járunk és ruciban 62-68-asakat hordunk.
Ja és kinek hogy tűri a picurkája?

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Sziasztok!
Hát én is kezdek bepipulni a babanetre...
Ma jókat játszottunk a szőnyegen, felaggattam én is egy csomó cuccost neki, így már sokkal jobban érdekli. Néha hozzá is ért véletlenül valamelyik kütyühöz, ezen el is gondolkozott, hogy megmoccant. Szerintem haladunk, nemsokára megfogja majd a dolgait..:)

Olyan mérges voltam az előbb... Etetés volt, szopizott, de kellett pótlás. Mire a szájába adtam a cumisüveeget, úgy felhergelte magát, hogy nem kap azonnal enni, hogy nem volt hajlandó elkezdeni szívni, csak üvöltött teli torokból a cumisüveggel a szájában. Persze könny sehol... :? Ilyenkor megnyugtatni sem lehet, annyira túlpörög. Olyan bosszantó, mert olyanért hisztizik, ami már rég ott van előtte, ennél többet már nem tudok tenni. Negyed óra masszív hiszti után egyszer csak véletlenül rájött, hogy a kaja a szájában van.. Arrghh!
Na kezdődik a nyafi, megyek is, ennyit engedett..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Szana, köszi. Teljesen még nem űztem ki a tejet, de napi egy pohár kakaót hanyagolom akkor mostantól...

Marslakócska, nekünk van terpeszpelusunk. Nekünk a rendelőben volt "Ricsi hevederes pelus", ez nem gumibugyi szerűség, hanem vászon, és nadrágtartós. ezt rucin kívül kell hordani, nem is vág be :). Mi is hordtuk 2 hétig folyamatosan, most már csak éjszakánként. Nem zavarja igazán.

Ági, nekünk is zsokott lenni ilyen, hogy bent van a szájában is bőg, de szerencsére negyed óra még nem volt...

tényleg nincs ma valami nagy forgi....

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


j,a még annyi, hogy a 2 napi kakiról most épp visszaálltunk a napi kettőre, sőt, ma majdnem minden kaja alatt / után jött... :? leglaább most nem aggódom, hogy nem eszik eleget a baba, mert ugye ahogy Snoopy megmondta, csak az jön ki, ami bement, ezt nagyon megjegyeztem :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Matt dobhártya: gyulladás jele lehet a szopikor legyen magassabban a baba fej, mint a hasa, mert ekkor kevésbé folyik a fülébe a tej.

Mégsem annyira zsíros a tejem...jellegű gondolatok nem jók. A tej pont olyan, mint ameilyennek annak a babának lennie kell-. Ha mesterségesen nem válogatom az összetevőket (pl fejéssel amit mindig a hátsóból fejek, akkor a babában kevés lesz a hátsó és sok a első, így kevésbé zsíroshoz jut.) akkor minden rá van szabva. Nincs jobb és rosszabb tej. Pont olyan ameilyenre szükség van.

Keresztelőruci: gyönyörű. Mi nem mostanában keresztelkedünk, akkora biztosan kinőné....

Ekcéma: házi gyermekorvos tanács: tejmentes diéta, tisztított vízben fürdés, anya tisztított vizet igyon. Mosópor, öblítő, pelenka válogatva. Csak pamut cucc.
bőrgyógyász: anyatej, nem kell diéta, szteroidos kenőcs és visszazsírozás
homeopata: tejmentes diéta, bogyó emberkére szabva.

Nálunk minimális tünetek kvázi tejmentes diétán. Mindent elolvasok, de időnként kis mennyiségű savanyított tejterméket eszem (lenyalom a tejfölös kanalat...) és homeopatás bogyók, most már a 200-as higításból.
Így nem rossz. Ha ded elég nagy, akkor lehet alkati szert keresni....

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Snoopy, köszi. mit értesz a tisztított vizen? és a válogatott cuccon? és milyen bogyó? több kérdésem nincs :lol: :oops: tudom, sok a teendő, próbálsz gyorsan írni, csak ez nekem túl gyors lett... :oops:

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie!

Tisztított víz, ami helyi víztisztítóból jön. Kiszűri a bacikat, a klórt és számos szennyezőanyagot. Minden bőrbetegség romlik klórra pl. Válogatott dolgok: kipróbálás milyen mosópornál, öblítőnél, pelenkánál romlanak, javulnak a tünetek.
Bogyó homeopata dokival megbeszélve, anélkül nem megy, ezért nem is írtam részletet. Meg fejből nem is tudom, hogy mit kap.

Ahogyan mi csináltuk:
Tejmentes diéta (segítség, nagyon szeretem a tejet!!!!)
Víztisztító (nekünk aquaphor modernünk van, de volt előtte is) melegített víz (brr, csak hideget lehet szűrni, tűzhelyen melegíteni a fürdővizet :? )
Hydrophil nonionicum.
Reggel teljes test cremos aquosus, este teljes test zsíros krém (gyógyszertári). Rusnya részekre Heim Pálos szteroid erősebb, Koszmóra Heim Pálos szaliciles pakolás. Sebes részekre piros hámosító.
Mosás szokásos mosópor, öblítő, de dupla öblítés.
Egy hét múlva erősebb szteroidról gyengébbre vált, koszmó csak 2x jött vissza.
Homeopátiás doktor bevonása, szteroid és hámosító kiiktatva, többi marad.
Elfogadható állapot esetén (teljesen sose tünetmentes) lassú visszakozás:
Kevert víz, tisztított hideg, nem tisztított meleg, min. tejtermék, amikor romlik, akkor a legutóbbi könnyítésből vissza.

Remélem így könnyebben érthető.
Kérdezz nyugodtan, ha mégsem. (Ja és nem elfelejtkezni pánikba, elkeseredésbe eső anyuka pszichés vezetéséről!!!
:wink:

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziaztok!
Kicsit ideg vagyok! Már második este játsza el Ákos ugyan azt: fürcsi (imádja) öltözés és amikor kész, elkezd sírni, ami üvöltésbe megy át, gyors ciciretétel, amit amint megérez, mégjobban üvölt, és tolja el! Az üvööltést úgyképzeljétek el, hogy tüdőből, torka szakadtából, levegővétel nélkül, nyelés nélkül! Ha felveszem, tíz perc után megnyugszik, utána újra próba cicin, megint kezdődik! Ezt játszotta több mint fél órán keresztül, és végül a vállamon elaludt a nagy sírásban, vacsi nélkül. :cry: Na a légzése meg hol volt, hogy nem volt. A légzésfigyelő tök sokszor lement 1-re, 2-re, de egymás után többször is, aztán vissza 8-9, utána megint 1-2-8, 1-1-9. Kb egy órán kersztül. Után a mocorgott egy nagyot és visszaállt a légzése csupa 7-8-9-re. Én meg lefejni nem merterm, mert mi van ha felébred (cumisüvegből még soha nem kapott semmit) és reggel olyan durrant cickókkal ébredtem, hogy mozdulni alig bírtam. És rájöttem, hogy a reggeli iszonyú hátfájásom is valószínű a teli cickóktól lehet, mert amint kiszippantja, elmúlik!Ja, és ma reggel negyed 8-kor ébredt.
Nem értem mitől lehetnek ezek a kitörései. Amióta megszületett ez a rend és rendszer, hgy este 8-kor pancsi,öltözés, vacsi, és ott el is alszik, úgy emelem be az ágyba.

Talán túl fáradt, és mivel nem kap azonnal cicit, felhergeli magát? - utolsó kajcsi fürdés előtt 6 körül van!

Érzi a frontot? - de miért csak este?

Nem éhes? - de akkor miért üvölt?

Napközben semmi baj nincs a szopival, imád enni, és nem is kell beletuszkolni a "csapot".

Tiszta para vagyok már most az estétől. Volt már valakinek ilyen???? :(

Ja, még valami: Ákos szemében tök gyakran belekerül szempilla. Hogy lehet kibányászni? vagy őket nem zavarja? Most az utolsó már 3 napja benne van! engem baromira idegesít, mert tudom, engem mennyire szokott szavarni! :roll:

Snoopy, Winnei: a tejtől lehet az ekcéma??? :shock:
Vendég
 


Sziasztok!

Akartam már írni, de nem jelent meg a babanet. No mindegy!

Deszilvi!
Fanninak is szokott szempilla bemenni a szemébe, én is aggódom, hogy nem zavarja e a látásban, vagy valami. Szerintem ha sírnak a könnyel kijön majd. legalábbis remélem. :shock:

Ante:
Ugyan ez a játszószőnyegünk, de mi a börzén vettük. Kenguruban mennyi volt?

Kenguru:
Kaptam egy nyári kengurut, egyszer már próbáltam, de nem tetszett Fanninak. Talán a nyári vászon nem annyira tartja meg a hátukat és azért nem tetszett neki? mert nekem jó lett volna ha a két kezem szabad.
Venni nem nagyon akartam és akarok, mert ezek csak 110 kilóig vannak vagy max 1 éves korig. Fanni már 7 kiló körül van, nem tudom megéri-e venni. Szóval nagy dilemma ez most nekem is! :?

Ma megyünk délután oltásra és mérésre is. kíváncsi vagyok mennyit nőttünk, mert a tápszer sokkal kevesebb volt az utóbbi 1 hónapban, mint eddig.

Tali:
Ha tudok menni talira akkor az a május 10 vagy 11 lenne. Remélem el tudok menni, hogy személyesen is találkozzunk! :)

Ennyit tudtam írni, mert hiányol Fanni!

Szép napot!

Kép
zsuzsu74
 
 


Sziasztok!
Végre tudok írni, a babanet nálunk is hol van hol nincs!:evil:
Winnie27, köszi a választ terpeszpelusügyileg. Nekünk a patikában ezt adták kapásból, mikor kértem. Nagyon nem zavarja, úgy látom, meg időnként úgyis leveszem róla, jól átmasszírozom a combikáit meg alaposan megtornáztatom a lábikókat, el ne gémberedjenek. A piros bevágós csík ellen úgy próbálkozom, hogy kijjebb húzom a kombidresszét, hogy alatta legyen a gumibugyi szélének, ne közvetlenül a bőrét szorítsa. De érdekes a cucc, végülis egy polifoam lapka, ami ott van a lába között - szerintem semmivel nem tartja messzebb a lábacskáit egymástól,mint ahogy alapban is lenne, vagy csak én látom így?:roll: No majd rákérdezek 2 hét múlva az 5 hós méricskénél. Férjem meg viccelget, hogy nem lehet elég korán kezdeni az erényöv viselését :lol:

Ami az ekcémát illeti, mi is hajlamosak vagyunk rá. Szerencsére nem túl komoly, a ruhái öblítésére nagyon odafigyelek, meg hogy csak gyógyszertári mosakodót hasznlunk és Babé sampont a buksira. Kis koszmónk még van, de néha megvakarászom és pereg lefele. Bátyusánál is volt, nála egészen akkor múlt el, amikor benőtt a kutacsa és bátrabban mertem fésülni meg átdörzsizni a fejcsijét.
Tejet kiiktattam, néha 1-1 joghurt azért lecsúszik,meg sajt rengeteg, az nem bántja a bőrét. Amikor meg kezd kisebesedni (kb. 2hetente), leheletnyi Locoid kenőccsel bekenem, másnapra rendbe is jön.

Nem tudom, a bolond időjárás teszi-e - tegnap 26 fok volt, dögmeleg, most meg vacogunk 12-ben -, de összevissza eszünk. 2 napja alig kell pótlás, vagy az étvágya csökkent vagy nekem lett több tejcsim, hmmm. Az alvás szintén összevissza, akárcsak nálatok, ahogy olvasom. Van hogy nappal sokat, éjjel is, van hogy sem nappal, sem éjjel nem tud nyugodtan pihenni. Remélem, csak átmeneti.

A kakilási szokások is változóak, pár hete 3 naponta kakilt, azóta naponta, sőt naponta kétszer is. Ki érti ezt? Ja és a legkedvencebbem, hogy már 4. napja éjszaka kakil! De nem ám kicsi trotty, hanem fürdőszobai lekezelésre szoruló, hónaljig terjedő, hátaközepéig totálszaros megkönnyebbülések ezek részéről, amit rettentően díjazok hajnali fél 3-kor. Tegnap a férjemet is felkeltettem segítségül, hogy le tudjuk hámozni róla a ruhát anélkül, hogy hajmosással végződjön a dolog. :lol:
Dorcimanónk meg persze végigkacarássza a műveleteket.

deszilvi, Dorcimanó is nagyon türelmetlen este fürcsi után, nála is voltak hisztis kirobbanások, de mostmár múlóban (úgy két hétig tartott az esténkénti visítozás).

roni nagyi, nagyon örülök a jobbulásnak, nem semmi tortúra!

Snoopy, úgy van, ahogy leírtad! Dokinéni, védőnéni "hasznos" tanácsai. Én sajna a nagyfiúnál megfogadtam egy részüket, most a kiscsajszinál kitartok a saját meggyőződésem és elgondolásom mellett! Hála a fórumnak is, hogy megerősített ezekben!!!

Kezdi unni a mózeskosarat, séták közben ha kipihente magát fekve, folyton felkéredzkedik. Ezért mi is vettünk kengurut, hátha abban jobban ellesz, de nem rajong érte a Manó. Elvan benne úgy 10 percig, aztán feszeng. De legalább 10 percig könnyebb cipelni.
:)

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Halihó!

Szilvi: az esti hiszti ismerős. Nekünk tegnap jutott ki belőle egy jókora. Én ráadásul dögrováson voltam (hányás, hasmenés, láz), úgyhogy a férjem szenvedte végig vele a fürdés utáni másfél órás hisztipartit. Nem volt semmi. Egy idő után, mikor már nem rázott annyira a hideg, próbáltam megszoptatni, de azon is csak üvöltött. Illetve csak akkor evett, ha közben én nyomtam, préseltem a mellem és neki nem kellett dolgozni, csak enni. :shock: Meg is lett a hatása, mert éjjel 3-kor mikor keltünk, a melleim hatalmasak lettek, tele tejjel. És néha, mikor véletlenül abbahagyta a sírást, vigyorgott!!! Kicsit sem volt idegesítő... Szerintem a pocija fájogathatott talán.
na folyt köv

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!
Szilvi:
ilyet Panna is szokott csinálni, nagyon sűrűn, én már megszoktam. Szerintem a mi esetünkben szopisztrájk lehet, de ha nálatok csak este van, akkor biztos nem az. Lehet, hogy a nap végére annyira elfárad, hogy már nincs kedve küzdeni még a kajciért is.. Nehéz eset ez... ha nagyon jön a tej, az a baj, ha alig, akkor meg az..:)

szempilla:
nekünk is gyakran van, én is azt vettem észre, hogy őt nem zavarja, és a könnyel kitisztítja.

tinu:
ez a vigyorgás ismerős... Amikor már teljesen kétségbe vagyok esve, hogy akkor most miért nem eszik, mikor tele vagyok tejjel, és nem akarok tápot adni, akkor fogja magát, és vigyorogni kezd, mint a vadalma,hozzá még búg is nekem. :? Na ilyenkor szoktam felengedni, és akkor nagy vigyorgásban törünk ki mindketten. Szerintem látja, hogy Anya szomorú, így vigasztal meg. Sikerül is neki :D

ekcéma:
na a mi esetünkben nem Pannán, hanem rajtam tört ki! Sosem voltam ekcémás,(Apa volt az) de rájöttem mitől van. Azon a három ujjamon jelentkezik, amelyikkel a popsitörlőt használom és a krémet viszem fel a popsira. Szóval szerintem nem bírom az állandó kencét a kezemen.. Tök rossz, sokszor fáj, néha elmúlik, de olyankor is tiszta száraz a lezem... Mit csináljak vele? A törlőt és a kencét nem akarom lecserélni, Pannának nagyon bevált..

Mostanában új probléma vetődött fel... Állandóan a fejére húzza a takarót! Mindent a szájába akar tömni, így a takaróját is. Addig tornászik, amíg a fejére nem applikálja. Mi a fenét csináljak? Kötözzem az ágyhoz a csücskét? Akkor meg behisztizik, hogy nem tud szabadon mozogni...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Azt akartam még írni, hogy ma voltunk oltáson és megmérték a gyereket, 5350 g és 60 cm. A múltkori mérésnél 4670 g volt. A dokinő megdicsért, hogy szép hízás. Pedig azért nem olyan iszonyú hatalmas súlynövekedés, de mégis megdicsért. Szerintem azért a dokik is válogatják, hogy ki mit mond. Ez egy olyan kedves, szimpatikus nő, el sem tudom róla képzelni, hogy tápszert ajánlgatna, vagy ilyesmi.
Rakok még képet, aztán kicsit pihizek.
Kép Apjuk eteti, mikor én suliban vagyok - tiszta Avent reklám
Kép dumázás közben

Kép
Kép
tinu
 
 


Mági: nekem is ekcémás volt a kezem és már mindent rákentem, de nem múlt el. És végül pár nap alatt elmulasztotta a szteroidos kence. Nem volt érdemes küzdeni vele hónapokat, ha 3 nap alatt elmúlt. :roll:
Tünde is az orrába nyomkodja a textilpelust. Van légzésfigyelő, már nem aggódom. Szüksége van a markolászásra ahhoz, hogy megnyugodjon.

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu:
milyen szteroidos kence?? Meg tudod adni a nevét?
Légzésfigyelőnk nekünk is van, akkor ne parázzak nagyon?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes,
Dorcimanó is mindent a szájába tömköd. Én kineveztem pár textildarabot nyunyókának, s azt adom neki (kedvence a bátyus kinőtt atlétája :D ). 2-3 db mindig van körülötte, így megmenekül a lepedő, meg ami alatta és felette van. Ha ezeket is elveszíti kéz alól, akkor meg a takaróját rágja, arra meg húztam huzatot, hogy a szőrike ne menjen a szájába. A huzatot is rendesen el tudja áztatni a lányka :D
Neki is kell az elalváshoz, hogy a dünnyögés mellett gyüszköljön meg rágjon valamit.

A kezem nekem is száradt, nem bírta a kencéket. Sima egyszerű glicerines-körömvirágos krémmel bekenem esténként, a 100ft-os boltban vettem röpke 219,- forintért és sokkal jobb, mint a nevesebb, Nivea vagy Kamill vagy ilyesmi krémek. Nekem legalábbis ez vált be a kiszáradásra, sebesedésre, húzódásra.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Mágnes,
nem tudom, tinu mit ír majd, nekem Eloconom-ot javasoltak, de mint irtam, mielőtt elkezdtem volna, a sima krém már hatott.

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Mági: én Ftorocortot használtam.

Kép
Kép
tinu
 
 


marslakocska:
mi beszereztünk szundikendőt, imádja is. De amikor a pelust, vagy takarót csócsizza, akkor nem engedi, hogy kicsréljem a "csócsacsacsira", hiszitzik a takaróért..:) Lehet, hogy akkor én is huzatot húzok rá..
Ti nagy melegben mivel takarjátok a babakocsiban? A mi legvékonyabb plédünk is meleg.. Gondoltam már párnahuzatra..

Elocomot anno használtam a pajzsmirigyes kiütésemre, de a ftorocortnak örülök, az van itthon!! :) Láttátok anno a Bazi nagy görög lagzit? Abban mondta az Apa, ha bármi gondja volt valakinek, hogy tegyél rá Vindexet! Nagy Nagymamám ugyanez pepitában! Ő mndenre ftorocortot tenne, ezért van itthon vagy 6 tubussal, mert mindig ad, ha valami bajom van (torokfájás, napallergia, szúnyogcsípés, stb..:) Most legalább hasznát veszem!:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: nálunk is ez volt, bár én mindig ekcémás voltam és csak arra kentem. Vigyázni kell vele azért, mert szteroid tartalmú, csak vékonyan kenjed és csak addig, amíg el nem múlik.

Kép
Kép
tinu
 
 


Köszi lányok a nyugtatást. Remélem ma jobb esténk lesz. Ma is kűzd ezerrel, nagyon nyűgös, egy percre nem lehet magára hagyni. Most kb másfél órát altattam, mire beszundizott , kíváncsi vagyok meddig tart.

Ákos egyenlőre még csak az ökléttömi a szájába. Lassan jön a textilia is???? :roll: Nyamikendőnk nekünk is van, 3 db. Kíváncsi vagyok, melyik lesz a kedvence?

Tinu: jobban vagy már? Benyeltél valamit, vagy gyomorrontás? Atya ég, akkor kellemes estétek volt nektek is! Szedsz valami gyógyszert? Ja de gyönyörű baba Tündi. Milyen klassz rikitókék szemei vannak. Na majd a nézésével fogja a pasikat levenni a lábukról! Milyen gyakran jársz suliba? Apával megoldható? Ilyenkor ő szabin van? Nem parázik, ha elmész?

Mági: te hogy vagy? Tüdőgyuszi gyógyulóban? Egyenlőre itt még nem volt annyira meleg, hogy ne kelljen takarni, ja de 1x, de akkro elég volt egy body, meg naci. Különben kis kardigánt húzok rá.

Hát ahogy olvasgatom, nem sokan vagytok eldőlve a kengurutól. pedig én is már akartam venni, mert Ákos kezd nagyon anyás lenni, esténként meg kézben lenni, és leszakad lassana derekam a 6,5 kilójától, és egy kézzal meg így pláne nem tudok főzni, pakolni

Winnie: hogy álltok bukás ügyileg? Multkor kérdeztelek, hogy hol,hogyan és miben tárolsz ennyi lefejt tejcsit.
Ja, és hogyan kell felmelegíteni? Beleteszema poharat meleg vízbe, megvárom míg felolvad, langyos lesz, és mehet neki???
Vendég
 


Sziasztok!

Marslakócska! Nekünk is kell terpesz, de ezt kívülre kell rakni. Ilyen:
Kép

Tinu! Avent reklám :lol: . Gyönyörű szeme van Tündinek!

Mese is mindent rág és eláztat, már szakálkát rakok a nyakába mert még így is napi kétszer öltözünk :lol: .

Na, ennyit engedtek a gyerekeim :lol: .

Szép napot!

KépKép
mandula35
 
 


Mandula, Marslakocska és a többiek: miért is kell ez a terpeszpelenka? Csípőficamgyanú vagy miért? És ezt ki mondta? Házidoki vagy ortopidia?
Vendég
 


Tündi a szemét tőlem örökölte, nekem is pont ugyanilyen. Úgyhogy duplán jól esnek a bókok. :lol:
Szilvi: szerintem csak gyomorrontás volt, mert mára már nem megy a hasam, és csak hőemelkedésem volt. Asszem az is múlóban lehet, most kicsit ledőltem a gyerek mellett. Kivételesen egész sokat aludt. Mondjuk ma még nem ettem semmit, mert nem is vagyok éhes. Gondolom, még rendeződnek a dolgok a pocimban. Szerencsére a gyereknek semmi baja, mert akkor nem kaphatta volna meg ma az oltását.
Kéthetene pénteken járok suliba, és akkor egy hosszú délelőtt. Kb. kettőre érek haza. Itt vannak olyankor erősítésnek a férjem szülei is. Rendesen para van ilyenkor. Tegnap is a férjem teljesen kész volt a gyerek sírásától és hogy neki kellett volna megnyugtatni. Közölte, hogy sterilizáltatja magát. :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 


Deszilvi:
az ortopédiai szűrésen, ami most hétfőn volt, úgy érezte a bal combikánál a dokinő, hogy kissé kötött. Csináltak röntgenfelvételt, aminél valami hülye befordított lábhelyzetben kellett tartani a lábacskáit, nekem nem is sikerült, csak apának úgy fogni, ahogy kellett. A röntgen eredmény alapján mondta a dokinéni, hogy 2 hónapig ezt a bigyót kell hordani. Olyasmik voltak a lapján, hogy vápa meredekebb, meg Kopits négyszög, meg valami Menard ív nem kellően megtartott, szóval nekem kínai. Olvasva persze beparáztunk, de aztán mondta dokinéni, hogy semmi gáz, ez majdnem normális ekkora babáknál, csak megelőzendő, hogy ebből valami kialakuljon, azért kell hordani terpeszpelenkát. Én meg néztem nagyokat, mert fogalmam sem volt, mi az . Magyarázta, hogy betét, meg duplapelus, nem igazán értettem, ezért a patikában vettük a terpesz-gumibugyit. Pont úgy tartja a lábait, mint ahogy mandula fotóján látható. Ja, előzőleg direktbe kértem a házidokinőt, hogy nézze meg, de még semmit nem látott rajta, most sem látszik semmi, de semmi eltérés, csupán a röntgenfelvétel mutatja.

Mandula35:
nagyon köszönöm a fotót, közben körbetelefonáltam, hol lehet ilyet kapni, az egész városban csak egy helyen, a patikában meg nem is hallottak róla. Na ha bejönnek a melegek, tuti veszünk egy ilyet neki,mert a gumibugyeszba beleizzad.
Valójában én nem is nagyon értem a lényegét. Merthogy alapban ilyen békatartásban van a gyerkőcöm. Vagy ez még jobban széttartja a csípőjét?
Csak sajnálom a drágát, hogy visszafogja majd a mozgásban, átfordulásban, forgolódásban. :cry:
És ti mióta hordjátok? Meddig kell majd fent lennie? Nem zavarja a mozgásban? Miért kapta?

Winnie27:
nektek csak 2 hétig kellett hordani? :roll:

Mágnes:
Én eddig nem mertem takaró nélkül kivinni. Egy sima, legvékonyabb típusú polár kistakarót terítek rá, amit kocsitakaróként is szoktak néha reklámozni, de anyagboltban is lehet venni egy kb. 70x100cm-es darabot, még szegni sem kell, nem foszlik. S ha nagyon majszolja egy nagypárnahuzatba szoktam belehúzni. Ami meg megmarad az anyagból, jó lesz sálnak télire, csak nyissz egy csík és kész. :D

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Tinu:
sterilizáltatja magát? Ez nagyon jó volt! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
marslakocska
 
 


Szilvi: na még azt is akartam írni, hogy nálunk is nagy szenvedések árán megy a napközbeni altatás. Már mindent bevetettem. Autós hordozóban való lóbálás, babakocsiban tologatás az előszobában, szoptatás, fejcirógatás, járkálás, erszény, magamon altatás. Mikor melyik jön be, változó.
Apa úgy szokta, hogy belerakja meleg vízbe a fagyasztott tejet és utána, mikor kiolvadt, cumisüvegbe beletölti és a cumisüvegmelegítőben megfelelő hőfokra melegíti. Utána bele a gyerek arcába.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Szilvi! Nekünk a körzeti orvos mondta, hogy az egyik oldalon kicsit kötöttebb a csípője és a biztonság kedvéért hordjuk. De nekem a nagyok is hordták csak akkor még az a rendes gumibugyis volt, de azt is kívülre adtam a ruhára. Mi majd jövőhéten megyünk csípőszűrésre akkor kiderül kell-e még.

Én már plédet nem viszek a sétára olyan meleg van. Ha hűvösebb van akkor melegebb pulcsit adok rá.

Tinu! Jobbulást!

Na, mennem kell megint.

Sziasztok!

KépKép
mandula35
 
 


Masrlakócska, nekünk is ilyen terpeszpelus van. ez a Ricsi :) Az Örs Vezér téren is lehet kapni, ha az jobb, ott a rendelőben van egy gyógyászati segédeszköz bolt.és 2 hétig kellett egyfolytában hordani, UH-ig, az negatív lett, így a kötöttség miatt hordjuk még, jövő héten megyünk 6 hét után kontrollra.

Mandula, a partedlink is ugyanolyan :)


Folyt köv, kaja van.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Winnie: hihetetlen, hogy már Réka is 3 hónapos! :shock: Isten éltesse! :D

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, köszi! :)

Szilvi, én egyszer engedtem fel, akkor betettem simán a hűtőbe, ott vártam meg, míg felolvad. amúgy a hűtött tejcit meg mindig egy lábos meleg vízve teszem (kimérve a cumisüvegbe).

jaj, mi volt még az előző oldalon elfelejtettem.... :(

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Snoopy, az alábbi részek nem vilik még: :oops:
"Hydrophil nonionicum.
Reggel teljes test cremos aquosus, este teljes test zsíros krém (gyógyszertári). "
amúgy hálás köszönetem! jövő héten megnézi a dokinéni... majd azért lefotózom, és felrakom, amit én ekcémának hiszek...

tök jó, ma volt egy hangos nevetés :) hason is vannak mosolyok, bevált ez az alátámasztás, vagy ezt már tegnap írtam? :?

na megint megyek, pancsi van...

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


no, még annyi, hogy megvan a mi súlygörbénk is, annyira nem rossz, a végére belehúztunk :)
szóval:
születés: 3510
haza: 3280
1 hó: 3720
2 hó 4540
3 hü 5270

a tejmentes diétáról még annyi, mert ugye ezt én is előre szenvedem, hogy abszolút semmi? no sajt, no Túró Rudi ;), no joghurt? mondjuk a joghurt elvileg az én meésztésemnek kell... a TR meg a lelkemnek :) de persze hanyagolom, ha nagyon muszáj... a sajtot azért visszafogtam, mert amúgy imádom, meg ugye leálltam a kakaóval.

KépKép

KépKép
winnie27
 
 


Sziasztok!

Zsu, mi 5990-ért jutottunk a szőnyeghez. Ti? Bár én elbizonytalanodom vele kapcsolatosan, mivel néha kevésnek érzem rajta amibe beletud kapaszkodni. :-(

Szilvi, milyen volt az éjszaka most?

A tejdiéta miért kell? CSak mert én napi egy joghurtot megeszem reggelire. Este meg pár szelet sajtot is bevágok nasnak.

Egy hete észrevettem, hogy Lidinek a szájja körül piros foltok jelennek meg napközben, reggelre meg eltűnnek.Nálatok is van ilyen? Olyan mintha a nyál kicsípné, de én meg nem törölgethetem percenként a szájja körül mihelyst beletömi a játékot a szájjába és kiveszi.

Továbbra is kétóránként kelünk éjszaka. Persze napközben meg átalussza a napot. :-)
Szombaton elutazunk két napra, kicsit izgulok, hogy fogja bírni Lidi a két napot. Dehát muszáj mennünk, mert anno kaptunk az esküvőnkre üdülésicsekket és lefog járni május 27-én. VAgyis anyós ránkerőltette a dolgokat. Azt mondja ránkfér a kikapcsolódás, na igen de egy kisbabával mitől lenne kikapcsolódás? A kikapcsolódás az amikor nem kell figyelni senkire és azt csinálok amit akarok nem? Aztán mondta, hoyg adjuk akkor oda neki ha nem megyünk, majd ők elmennek. Erre mondtuk, hogy jó oké akkor fizesse ki nekünk az összeget, de ő erre, hát ingyen adjuk neki. Ja majd puszira odaadjuk neki :-). Szóval megvagyunk áldva vele.

Kép

Kép
antekirt
 
 


sziasztok,

Tejmentes diéta: Nekem annó a dokinő adott tejmentes diétának megfelelően, mit szabad enni, mit nem.Ha megtalálom beszkennelem.

Nyáladzás: nekem Dani mindent megrág, mindegy, hogy anyag, műanyag, ruha,stb, minden a szájában landol, én ki szoktam mosni a játékait, meg kiteszem őket száradni, ha már csurom nyálasak.
Egyébként a szundikendő, az a figurás fej és lógó anyag a nyaktól lefelé??? Először azt hittem, hogy bábok:) Nekünk nincs még ilyen.

Hihetetlen egyébként, hogy Dani is elmmúlt 5 hónapos, úgy rohan az idő.

Cic, már látok neki fehér vékony csíkot az ínye alatt, akkor kb mennyi idő még míg kibújuk a fog? vagy ez egyénenként változik?

Öltözködés:
Én harisnya naci, plüscipő, fentre, hosszúbodi, kardigán vagy pulcsi, és viszem a plédet, ha nagyon fúj a szél. Ja meg pamutsapi, most már kellene valami vászonféleség.

Megint megyünk a hétvégén fürdeni, szerintetek le lehet már tenni majd őt polifoam pokróc párosításban a földre ruhában???? Mondjuk több pokróc, ha szükséges. Állítólag napsütés és 27 fok maximum lesz.

Dorka, akkor mikor lesz a tali???

NAgyon jók a képek amiket felraktatok:)

Kata, sziszike, mi van veletek?

Sziszinek írtam az iwiwen is de nem válaszolt, szerintem leköti a 3 gyerkőc:)

csernusn
 
 


Niki, nekünk van olyan figurás fej és lelógó anyagunk, és az került rá anno Lidi arcára és nem tudta levenni és kapkodta a levegőt alatta akkor lilut a kis arca álllítólag. Én nem voltam ott anyum látta. Így én már nem adok neki ilyeneket. Max ha ott vagyok de máskor alváshoz is használta.

Kép

Kép
antekirt
 
 


Sziasztok!
Hát ennél szebb reggelem nem sok volt mostanság. Oltásra mentünk. :( Ez nem volt jó. De a mérekezés eredménye annál inkább. 6100g és 67cm a nagyfiú! :lol: :lol: Teljesen elaléltam a gyerekemtől, hogy belehúzott. :D Nos, ennyit hagyott írni a törpesereg.
Mennem kell!
Sziasztok!
Andi
ihianya
 
 


winnie:
nem tudnád lefényképezni, hogy hogyan támasztottad ki Rékát? Kíváncsi lennék,lehet, hogy mi is kipróbáljuk.

Nekem az anyatej melegítéssel egy gondom van. Benne van az üvegben mondjuk 80 ml, annyit meg is melegítek, mert úgy látom, hogy kell neki annyi. odaadom, és megeszik belőle 20 ml-t.. Akkor a maradék 60-at önthetem ki, és a szívem szakad meg ilyenkor!

Szerintem nálunk a beültetéskor valami idegen kisfickókat is összecentrifugáltak a pároméval! Mondjuk egy kölyök bernáthegyiét! Mindenre lecsap, ami a szája közelébe ér! Reklamálni is fogok, hogy nem stimmelt az anyag..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: lehet, hogy én rosszul csinálom, de én úgy értelmeztem, hogy a tejet kiolvasztás után visszafagyasztani nem lehet, de attól még aznap fel lehet használni egy későbbi etetéshez. Legalábbis mi eddig úgy csináltuk. Végülis van, hogy majdnem 2 deci van egyben lefagyasztva, annyit nem eszik meg egyszerre, kiolvasztani meg csak egyszerre lehet. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Hát erre én is gondoltam, hogy egyszerűen képtelenség megoldani, hogy pont annyit egyen meg, amennyit melegítek, hacsak nem 10 ml-enként külön cumisüvegben tárolom, ami ugye megint csak hülyeség. Na hátha benéz Snoopy, és elmondja, hogy hogy is van ez. (persze akkor tiszta ideg leszek megint, ha úgy van, ahogy mondod, mert akkor rengeteg tejet öntöttem ki fölöslegesen. :twisted: )

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: én nem tudnám kiönteni, komolyan, inkább meginnám én. :D Akkor legalább nem hiába termeltem. :wink:

Kép
Kép
tinu
 
 


Sziasztok!

Elnézést kérek a bepofátlankodásért, a "ma mégsem jött meg"-ből vagyok. Elkezdtem extra minőségű angol baba,-és gyerekruhákkal foglalkozni. Akit érdekel nézzen körül az odalamon a http://babaturi.gportal.hu címen.
Tina

tynus12
 
 


tinu:
hát én is gondoltam már erre, de nekem nagyon nem ízlik..
Anyósom közölte, hogy ki ne öntsem, majd a macskának odaadja. Hogyne már! Én tápláljam a macskát is!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági: pedig a macskának biztos ízlett volna. :lol: Jó ötletei vannak anyósodnak... :shock:

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?