Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Utólag is boldog hófordulót a babóknak, akikről lemaradtam még nem voltam!

Linda, én is túlhordtam egy héttel. Magától indult be a szülés, reggel mikor már be kellett volna feküdnöm a kórházba, elfolyt a magzatvíz. :D Egyébként nyáron az 50 fokban egy örökkévalóságnak tűnt még az a plusz hét, mikor már a kiírt időpontot is alig várja az ember....

Mano, ha jó fej a papotok, lehet, ő is csak vidult a reagálásotokon, mint ahogy én is... :lol: :lol: :lol:

Én nem nagyon teszek sót, cukrot a babakajákba, csak ippeghogy. A sóska viszont elég savanykás abba bővebben. A spenótot viszont úgy készítem ahogy PIlla leírta.

Szonja egyébként tegnap sztrájkolt evés témában. :shock:
Semmit nem evett meg ami babakaja volt. Se gyümit. Reggel elnyammogott egy fél kiflit, és ennyi volt a szilárd étel egész napra. Csak cicike, de az se sok. Bármit vittem a szájához integetett, hogy nem, és odatette a kezét. Nem ijedtem meg mondjuk, hogy éhenhal, mert tartalékok vannak, csak meglepődtem. Ma már visszaállt a rend. :D , de legalább tudjuk, hogy ilyen is van.

thenus

mali: szerintem a héten vagy a jövő héten lesz cukorkontroll, de még fel kéne hívnom a dokim és időpontot kérni a 6 hetes kontrollra...

Igazából lexarom a cukrom, ha nem eszek szénhidrátot (sokat) akkor nincs tejem... ez van. A "jó" szénhidrátos (alacsony GI) cuccokat meg Lilla gyomra nem bírja úgyhogy marad a rossz szénhidrát... (iszonyú cukor / szénhidrátéhségem van... ráadásul össze-vissza eszek... van, hogy csak délben kelek, mert Lilla olyan rosszul alszik, hogy csak így tudok eleget aludni.. és olyankor kajálni is csak mondjuk 1-kor kezdek amikor már szó szerint kezdek rosszul lenni... és mondjuk olyankor van, hogy még éjfélkor is eszek... szóval katasztrófa amit művelek...)

(néha mértem kaja után és nem volt jó - inkább határeset... de nem ideális az tuti... igaz, magas GI-s kajkák után mérve... )

Majd ha vége a szoptatásnak, helyrepofozom magam...

Mondjuk én úgyis gyógyszert akarok / fogok rá szedni... csak még fel kéne iratnom valakivel...

Nálad minden OK volt a kontrollon?
Vendég

Sziasztok!

Köszi a segítséget főzés ügyben. Megfőztem, fokhagyma nélkül. Nekem ízlett, Daninak nem. :( Pedig bénáztam vele elég sokat. Egy kicsit darabos lett, lehet, hogy az volt a nagyobb baj. De veszek egy normális turmixot és akkor újra próbálkozom.

Csak1!Nekem azt mondta a diabetólógus, hogy nyugodtan egyek mindent szülés után. A kontroll eredménye jó lett. Elvileg terhességi cukorbetegség előjele az öregkori cukorbetegségnek. A diabetológus nővér azt mondta, hogy leginkább arra kell figyelni, hogy sokszor kicsit kell enni. Én ennék, de a gyermekem elég sokszor keresztülhúzza a számításaimat.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Levi végre elaludt,de elég éber!
Ma volt egy kis hasmenése szerintem lehet,hogy a foga,mert ma mindent nagyon rágott és nyűgős is volt! :roll:
Bár én már hónapok óta a fogára gyanakszom ha valami baja van,és még nem bújt ki egy sem! :wink:

Hát igen,tényleg eléggé ciki volt kéményseprőnek nézni a papot,de tudjátok csak egy fekete ing egy fekete naci és egy fekete baseballsapka volt rajta és még a szomszédnál járt amikor kinéztem hogy miért ugatnak a kutyaák.
ekkor én meggyőződtea arról,hogy ő a mi kéményseprőnk és én enm érek rá vala foglalkozni,mert már fizettem.És amikor elindultam,hogy bemegyek,utánam kiabált,hogy jön hozzánk is,ne menjek be!
Na erre mondtam én,hogy mi már kifizettük a kéményseprési díjat amikor ő közölte,hogy pap és adományt gyűjt! :oops: :wink: :lol:
Természetesen adtam is szegénynek 1000 Ft-ot!

Hát,lesz ami lesz!
De most mennem kell...

Murphyke,
Nagyon jók a képek,Lili baba gyönyörű! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok! Hogyhogy senki nem írt ma még?!
Mi voltunk védőnőnél, Lolo 5800 gramm (30 dkg hízás két hét alatt). Mondtam a védőnőnek, hogy vasárnap óta eszünk almát, azt mondta, ok. :) A babafalvás cikknek hála eléggé kiokosodtam hozzátápi ügyben, amit én kitaláltam indulásként, azt jóváhagyta, meg mondta, hogy esetleg uzsonnára adhatok tejpépet, ha gondolom (meg a tejem is úgy alakul). Most egyelőre bírom tejcsivel, főleg így, hogy 1/3 étkezést már kiváltottunk. :)

Nircee: már a védőnéni is szurkol gyermekeink románcának! :)
Kitartás Marcikának holnapra az oltáshoz!
Vendég

Helló!

nekem eddig nem jött be a babanet egész nap.
holnap megyünk 3 hós szurira, remélem nem lesz nagyon nyügi utána Lili.

murphyke

Kép
murphyke

Tüccs, Tiop!
Köszi a köszöntést Lili nevében!

Nekünk hordozókendőnk van, és én nagyon szeretem. Lili is jól elvan benne. Többször volt már hogy így főztünk együtt. :lol:
Nagyon biztonságos ez is!

Linda!
Én is túlhordtam Lilit 9 nappal. Nekem indított szülésem is volt, mert egyáltalán nem mutatta a jelét a hölgy, hogy kibújna.
De a kiírt dátum után már a perceket is számoltam. :wink: És mindenki csak azt mondta, hogy már bármikor jöhet. Hááát én azt hittem, hogy ugyanmár Lili így fog felnőni, nem akar ő kijönni onnan. :D
De azért remélem neked hamarabb lesz a picurka a kezedben!

Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nekem sem jött be egész nap a babanet! :twisted:
Most megyek fodrászhoz,levágatom a hajam,mert már unom,nagyon hosszú....és persze vmi szép színt is szeretnék! :lol:

Kép
mano83

Sziasztok!

Mindenkinek köszi az infokat...még nem döntöttünk, de nagyon biztatóan hangzik a véleményetek az egész kórházról.

Csakegy drága!

PCOS topikban kiioktatnak a csajok rendesen..... :) :)
Sajna a talira nem tudok menni, dolgozok...és nem tudnak elengedni :cry: :cry: :cry:

Csip
csipi78

Sziasztok!

Zsófi nevében is köszi a köszöntést! :D

Utólag is boldog hófordulót minden babónak!!!

Nálunk se jött be a babanet egész délelőtt, de ezek szerint nem csak nálunk volt zűr.

Köszi a tanácsokat és élménybeszámolókat a csavargás és a kenguru témában. Úgy döntöttünk, hogy hétvégén elmegyünk kengurut venni neki és visszük őt is. Kíváncsi vagyok hogy fogja viselni.

Képzeljétek, Zsófi mostnában annyira belehergeli magát a sírásba, hogy alig bírom megnyugtatni. Szinte hörög, alig vesz levegőt. Elég íjesztő. Tegnap és ma is ezt csinálta fürdés után. Csak a pelust és a body-t tudtam feladni rá aztán gyorsan megszoptattam, hátha megnyugszik. Nem tudom mit csináljak vele? Próbáljam meg kaja után fürdetni?
Látom rajta, hogy baromira utál ölltözködni, dehát ez van.

Holnap megyünk a 2 hónapos oltásra. Már előre félek! Ha ott is így behergeli magát nem tudom, hogy mit csinálok vele. Ilyenkor hiába ringatom, ölelgetem, semmi nem használ.

Volt esetleg valakinek ilyen tapasztalata?

Elég gáz lesz ha minden fürdés után ezt fogja csinálni.

Szép estét mindenkinek!
Márti
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, míg nem voltam! :D

Először is üdv az újaknak!!

Másodszor boldog hófordulót a nemrég betöltött babákank!!

A keresztelő nagyon szép volt, és jó volt utána a családi találka, ebéd. Sára kézről kézre járt, hősiesen viselte a megpróbáltatásokat, tündér volt, mosolygott mindenkire. Éjszaka jött ki rajta a fáradtság, többször felkelt. Meg tegnap egész nap kókadt volt a kis drágám, de mára már kipihente a hétvégét. :lol:

Evangélikus vagyok én is, az egész családom, a férjem is, így Sára is természetesen evangélikus lett. A hugom és az öcsém lettek a keresztszülők. (Ugyanaz a lelkésznő keresztelte, mint engem 2 hónapos koromban. Anyukámék barátja. A fiú testvéreimet meg a férje. )Ahogy Andi már leírta, nálunk nem kell a lelkésznek a keresztelésért, esketésért, temetésért fizetni.

Kati, így feketében meg is lehet érteni, hogy összekeverted a papot a kéményseprővel :D Biztosan nem vette zokon :wink:

Utazás, bevásárlás: én hat hetes koráig nem vittem Sárát sehova a sétákon kívül, szerintem ilyen poco korban legfontosabb a nyugalom, még szokják a kinti világot. Hat hetes volt, mikor először hazamentünk Nyíregyházára, az óta is elég sűrűn járunk, így már hozzásszokott az utazáshoz, a sok emberhez, a mozgalmas élethez. Két hónapos volt, mikor először vittük bevásárlásra is magunkkal. Amikor még pici volt, mi úgy oldottuk meg, hogy a hordozót beletetttük a kocsiba, és úgy toltuk. Aztán mikor nagyobb lett, kenguruban jött velem. Most meg a hordozókendőt szeretem nagyon. Azt apa is frankón tudja használni, előszeretettel alszik a leánykája séta közben az apja mellkasára borulva :D

Sóskát én is úgy készítem, ahogy Kati leírta, krumplival. Először nagyon szívesen megette, másodszorra kicsit több sóskát tettem bele, túl "vad" volt az íze, és Sára igen erősen tudtomra adta, hogy nem ízlik neki. olyan frankón köpte ki, és borzongott meg utána, hogy csak na :wink:

Ma délelőtt meg életében először hányt. Úgy megjedtem. Jóízűen megette az almát babánnal, rá egy órára meg kihányta az egészet. De előtte, meg utána sem volt nyűgös, nem sírt, nem tudom mi lehetett. Minden esetre nem adtam ma neki főzeléket délben, csak tejcsit evett ez után. De a kedve jó volt egész nap. Lehet, hogy csak szimplán sokat evett???

Linda, drukkolok neked, már tényleg nincs sok hárta!!Ügyesek legyetek a leánykáddal, ha eljön az idő :D

Jaj, nem írtam még, hogy nagyon édesek a babák!!!Zsófi kis csini abban a kalapban!
Dani mekkora nagy fiú lett! Nagyon szép baba!
Lili is kis mosolygós leányzó :lol:

Na, megyek, szép estét mindenkinek!

Ja, néhány képet teszek fel a keresztelőről: Kép Templomban Kép Sára és én Kép Egy nehéz nap után...:)

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Tusi, most láttam az írásod. Nekem is ezt csinálta Sárika kisebb korában, minden fürdés után üvöltött. Nem is csak utána, előtte, és alatta is :oops: Próbáltam mindent, nem igazán váltak be, egy idő után kinőtte. Tudom, nem sokra mész most vele, de nem tudok okosat írni. Próbáld meg kaja után egy órával fürdetni, hogy ne legyen nagyon éhes, lehet, hogy jobban fogja viselni.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Szia Katica!

Gratulálok Sárikának ehhez a nagy eseményhez. Mi is nyárra tervezzük a keresztelőt.

Nagyon édes a lánykád a kis rucijában. Szegénykém jól kidőlt, dehát egy ilyen nagy nap után nem is csoda! :)
Vendég

Helló!

Tusi, nekünk is volt ilyen időszak, hogy sírt fürdés után, mint akit nyúznak. Én is azt csináltam amit te, hogy még úgy ahogy volt teljesen meztelen cicire tettem, és megnyugodott. :D Próbáld azt meg amit KAtica mond. Amikor hazajöttünk a kórházból akkor is rosszul viselte a fürdést, és előtte meg lett etetve, aztán minden rendben volt. Amúgy öltözni fürdés után Szonja is utál, a mai napig. Ha meglátja a pelust, már menekül, és sír, dehát nem maradhatnak meztelen örökké. Ha már öltözni kell fürcsi után a párommal nagy levegőt veszünk, és gyorsan felöltöztetjük. De előtte mindig meztelenkedik vagy egy fél órát. :lol: Csakhát neki az is kevés. :wink:

Én ma meg sem próbáltam a babnetet, ugyanis Szonja már rég volt ilyen sírós mint ma. VAgy talán még nem is volt. :shock: Tegnap óta látjuk, hogy jön neki megint foga valahol, de nem enged a szájába nézni, így eléggé informálatlanok vagyunk. De folyton túr, és folyik a nyála, mint a bocinak. Szóval ma vagy egy fél órát sírt keservesen, sehogy nem volt jó, a cici sem kellett, csak turkált a szájában. Annyira sajnáltam :cry: Aztán vagy fél óra után a párom bekapcsolta a Minimaxot, és arra rácsodálkozott, még sosem látta. Még hüppögött vagy 10 percig, és bámulta a tv-t, végül lecsukódtak a szemei. Nem is úgy aludt mint szokott, teljesen felborult a napirend. :( Én meg egy fél napig főztem a levest, mert tőle nem tudtam semmit csinálni :? De ez legyen a legnagyobb bajunk :wink:

Katica, örülök, hogy jól sikerült a keresztelő, és nagyon édi volt Sárika abban a ruciban! :wink: :D

Tiop, te ma hol voltál? :wink:

thenus

Csak gyorsan benézek!
Ichtus!
Nagyon szép Sára abban a ruhácskában. :lol:
Az a kis cipellő... 8)

Kép
Kép
giga1

Sziasztok,

Végre itthon 17 nap kórház után :P

2007.04.17 -én 9 óra 45 perckor megszületett Balázs 3900 g és 54 cm-rel. Kép

Barbi
zbarbi

Sziasztok!
Bocsi,hogy eltüntem ,de vasárnap este óta nemvólt internetünk!!!!!!! :evil: :evil: :?

Kell rendesen pótolnom,vissza sem tudok ólvasni annyit írtatok! :oops: :? :shock:

Heni!
Köszi,hogy hiányoztam egy kicsit!!!! :wink: :D

Katica!
Nagyon szépek vóltatok a nagy napon!!!!! :D

Fürdetés+sírás!:Nekünik mai napig sír Zsani fűrdés után!!
Szerintemkicsit fázhatnak!éhesek lehetnek már olyanklor,és türelmewtlenek!(ami érthető) :wink:

Linda!
Kitartás!Mostmár tényleg a véghajrában vagytok!!!!!!!Az is lehet,hogy időközben megindúl a szülésed,nyugi!Nasgyon kevés baba jön időre!!!!!!!! :wink: :)

Mano!

De jó neked,mész fodrászhoz!!!!!!!! :D
Nekem is kellene már mennem,mert a melir lekopóban van!!!!
Ólvastam,hogy hova mentek ,oda mi is szoktunk járni ,nyaranta egy párszór elmegyünk!!!!!! :D
Most még nem tudom hova megyünk,de az biztos,hogy megyünk valahova!!!!!!! :wink: :D

Köszönöm a szavazatokat mindenkinek!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Barbi!
Nagyon-nagyon gratulálok a pici Balázskához!!!!!!!!!!!
Kívánok minden jót nektek!!!!!!!!!

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Még lemaradt,hogy gyönyörű kis legényke!!!!!!!
Édes ahogy alszik!!! :) :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Még mindig egyben... :lol: :lol:
Mindenkinek köszi a drukkot, meg a biztatást. :D

Zbarbi,

hát "sajna" nem találkoztunk, de sebaj, nagyon ari a kis Balázs..
Kívánok hozzá sok boldogságot & örömet & egészséget!!

Üdv

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Barbi!
Gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok! Balázs egyszerűen gyönyörű!!! :D

Heni, Katica!
Köszi a tanácsokat sírás ügyben, este kipróbáljuk a fürdést kaja után.

Az előbb jöttünk haza oltásról. Szegénykém nagyon jól viselte. Kicsit sirdogált utána, de nem volt vészes. Sokkal rosszabbra számítottam. Bezzeg a nagyobb gyerekek! Volt aki akkor üvöltött már amikor be kellett menni a doktornénihez. Szegények, ők már tudták, hogy mi következik. :(

Remélem azért Zsófi nem lázasodik be. A védőnő azt mondta, hogy ezek már újfajta oltások és ettől nem szoktak, dehát ki tudja.

Szép napot
Márti
Vendég

Zbarbi! Gratulálok a kis Balázshoz! Nagyon édes, és mekkora haja van... :lol:

Márk is utálja a fürdést, meg a pelenkázást is. Ha már nagyon keservesen sír, akkor kicsit megölelgetem, megbabusgatom, és aztán folytatjuk a "kínzást" - ő pedig folytatja a sírást. Nekem is majd' megszakad a szívem :( de muszáj megcsinálni...
Amúgy tegnap délután vagy két és fél órán kersztül sírt, hiába ringattam, dajkáltam, etettem - semmi nem használt. Végül, szerintem, annyira kifáradt, hogy attól aludt el. Talán az időjárás miatt volt - remélem egyhamar nem ismétlődik ez meg!!

Linda! Drukkolunk nektek! Az utolsó előtti nap még én is írtam a fórumra, aztán másnap reggel már a karomban tartottam a kisfiamat.. :P

Íme két kép Márkról:
Kép

Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Linda!
A frontok jót szoktak tenni!!!!!!!!!! :lol: :lol: :wink: :wink:
Kitartás,most melegfront jön!!!!! :D

tusi!
Nefélj attól,hogy belázasodik,hisz az is egy normális folyamat!!!! :)
Ha mégis belázasodna akkor egy kúp és adtól jót is fog aludni és nem fog fájni sem neki!Nekem mindég azt mondta a doki,hogy nyugodtan adjak neki egy kúpot akkor is ha nem lázas,mert nem csak lázcsillapító hanem fájdalomcsillapító is!!! :)

Szantre!
Nagyon szép a kisfiad,és mekkorát nőt már!!!!!! :D

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre!

Boldog Névnapot Márknak!! :lol: :lol:

Köszi Tiop a biztatást, de attól félek jöhet itt hideg - meleg akkor sem lesz semmi..
Állandóan a haskeményedéseket figyelem, hogy mikor fognak már erősödni, anyós azt, mondja majd vissza sírod még ezeket a perceket.. :D
Hát biztos igaza van... de hát...

Na pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Barbi!
Meseszép ez a kis fickó!
Ha még nem foglalta le senki, én rögtön megteszem az én Lilim nevében! Jó kis súllyal született... Fantasztikus az a sok fekete haj! Egy álom ez a baba!
Az én öcsém is Balázs. Szerintem nagyon szép ez a név.
Csak egy idézet József Attila Altató című verséből:
" Tűzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka -
aludj el szépen, kis Balázs. "
Asszem ezt megtanulhatjátok. Bár ahogy elnézem nagyon jól alszik a picur.
Egyébként miért voltatok bent 17 napig a kórházban?

Szantre!
Boldog névnapot Márknak, aki gyönyörű! Szép kis kerek pofija van! :lol:

Tiop!
Zsani nagyon kis csinos ebben a kendőben! Jól áll neki a kék! :lol:

Mi ma bementünk a cégemhez, meg a férjem cégéhez (ez meglepi volt apócának) pofivizitre. A hordozókendővel mentünk. Nagyon szupi volt. Lili tök jól bírta, hazafelé végig aludt a metrón meg a héven is. Egy kicsit azért elfáradtam a végére, mert Lili már közel 7 kiló. :shock: :D De az 100, hogy babakocsival meg sem próbáltam volna bemenni. Az első akadály rögtön az Örs lett volna. Elég gáz szerintem, hogy ebben az országban ennyire nem megoldott az akadálymentesítés. :evil: Szerencsétlen kerekesszékesek nem is tudom, hogy hogyan közlekednek...
:shock: :evil:
Na nem dühöngök tovább.
Szép napot!

Kép
Kép
giga1

Köszönjük a névnapi köszöntőt!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!!!

Na sikerült rendesen eltűnnünk, de Kristóf nem alszik egész nap.
Remélem mindenki jól van!

Zbarbi GRATULÁLOK!!!!Gyönyörű baba. Ha már jöhettek sétálni, gyertek felénk!!

Hozzátáplálás. Nelem a Védőnő azt mondta hogy csak 4 hónapos kortól kezdjem, lehet előbb is????
Én már olyan szívesen adnék neki almát, meg sütő tököt stb, de eddig nem mertem!
Verna: Felhívnálak egyik nap ezzel kapcsolatban.
Jártok már babaúszásra??

Kép
tami2900

Sziasztok,

GRATULÁLUNK BALÁZSHOZ!!!

Nekem a gyermekorvos azt javasolta, hogy zöldségekkel kezdjem a hozzátáplálást, mert az édes gyümölcs után nehezebben fogadja el majd. Hát már hallottam és olvastam ezer félét, ki tudja igázán melyik a jó, jobb.

Olyan elkeseredett vagyok. Bejelentkeztünk itt a Megyei kórházba csípőszűrésre, mert már akkor nem Kistarcsára megyünk vissza, hanem ide. De csak május 15re kaptam időpontot. Kicsit távolinak találtam ezért elvittem magán gyermekortopédushoz. Jól tettem. Sajnos későn. Azért nem siettem, mert Kistarcsán 7 hetes korában amikor voltunk az ultrahangokon, akkor voltunk az ortopédián is, azt mondták ott, hogy a jobb oldala kicsit kötött, tornáztassam. Tornáztattam, mint állat, nehogy valami rossz legyen. 3,5 hónaposab megnézte a gyermekorvosunk, mondta, hogy a bal odala kötött (gondoltam persze, eddig a jobb volt, most meg a bal), ezért elvittem. Na ott a doki nagyon lecseszett, hogy miért nem hordja a terpeszbetét születése óta!!!??? Mert Miskolcon kötelező. Mondtam, nem Miskolcon születtünk (szerncsére), ott meg nem mondta senki. Pedig ez a védőnők dolga lenne (állítólag, nem biztos), hogy a lányos anyukknak szóljanak.
Én azt hittem minden rendben, de nem. A bal oldala olyan kötött, hogy két centivel rövidebb a bal lába. Most éjjel-nappal terpeszben van. 15én kell röntgenre vinni és újabb vizsgálatra, ha nem javul kengyelben lesz.
Minden után utána olvastam, de ez után nem, hibásnak érzem magam, mert már rég túl lehetnénk rajta, nem pedig most kezdenénk, természetesen nem tetszik neki, nyűgös miatta.
Reménykedek, hogy nem lesz semmi gond a csípőjével.

Hát ez van most, szomorú vagyok.

Majd még jövök, csak most vígasztalhatatlanul sír az apukájánál.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nagyon szépek a babók!

Tami: szerintem védőnője válogatja... az enyém idősebb, még a régi iskola képviselője, itt a fórumon Pillának és Nircee-nek is ő a védőnője, nézd meg, mindannyian elkezdtük hamar a hozzátápit. ;)
Úszásra még nem járunk, a férjem azt mondta, még a 4 hós oltást várjuk meg, utána megyünk.
Hívjál amúgy nyugodtan!

Pimpoka: én a babafalvás cikk szerint csinálom, vagyis előbb gyümi, és aztán az édestől haladunk a kevésbé édes felé fokozatosan (ott is írja, hogy egyes elméletek szerint jobb a főzelékfélékkel kezdeni). Nem tudom, melyik a jobb, de mi inkább az édeset választottuk, elvégre az anyatej is édes. :)
Vendég

Ja, egy kérdés: milyen a hozzátápis kaki? Lolo ma kétszer is kakilt és olyan "pépeset"... remélem, azért meg tudja emészteni az almát és nem azért ilyen a kakija, mert csak átszalad rajta...
Vendég

sziasztok!

Linda!
Anyósodnak bizony igaza van!!Most pihenj még amíg lehet!!!!!! :lol: Tudom,hogy már azt sem lehet!!!!!! :? :roll:
KITARTÁS!!!!!!!!!

Giga!
Köszi szépen,a kék tényleg jól áll neki!!! :D
Képzeld én hétfőn átakartam menni a gyerekekkel fótra anyuékhoz,de mikor megláttam a buszt minden eséj elszállt,hogy átjussunk!Kirándulós buszt tettek be 10 km távolságra!!!!! :shock: :twisted: :twisted: Zsani elaludt,így nem bójgattam meg,hogy kiveszem és a kocsit esetleg összecsukjam!Így nem száltunk fel a buszra,hazamentünk! :oops: :evil: :( :cry:
Olyan mérges vóltam,hogy azt elnem tudom mondani!Tiszta nevetséges,hogy egy kismamának othon kell maradnia,ilyen közlekedés miadt!Zsani már nagyon nagy így nem bírom ell kengurúban,de egyépként el sincsen benne! :(
Na jó én is befejezem a panaszkodást!!!!!!!! :oops:

Tami!
Nyugodtan adhatsz már neki almát!!!!!!!!!!!! :) :wink:
Sőt sütőtököt is!!!!!!!!Mind a három gyerkőcnek adtam én is ennyi idősen!Hiszen már mindjárt 4 hónapos András! :)

Pimpoka!
Neszomorkodj,nem te leszel az első,és se az utolsó akinek a babója terpeszbetétet hórd,vagy kengyelt!!!!!!Keresztanyámnak a lánya is hórdott ilyet!!!!!!! :wink: Nyugodj meg!!!!!!!

Szantre!
Mien feledékeny vagyok (pedig az öcsémet is Márknak hívják)!
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK MÁRKNAK!!!!!!!!!!!
Kép

szép állmokat mindenkinek!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Verna!
Ha nem emészti meg a baba az ételt akkor ( pl:alma)rostokban jön ki a kakiban!Úgy mikor az alma a levegőn megfeketedik!!!!!Flóra babának a kakija teljesen jó!!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: ez akkor is érvényes, ha üvegeset eszik? Tehát almapürét. Mondjuk a színe az teljesen okés, ugyanolyan, mint az anyatejes kaksi, ez azért biztató! :)
Vendég

Sziasztok!

Jaj-jaj-jaj, már megint mennyit írtatok!!!! :D

Verna,
nekem is mondta ma a védőnéni, hogy milyen poén lenne, ha 20 év múlva majd Lolo és Marci vinné hozzájuk a gyereküket. :wink:
Marci kakija egyébként elég kemény lett, amióta hozzátápi van, most a múltkori hányás miatt elkezdtük előről: most 3 napig csak alma volt, holnap már lesz alma-őszibarack, hogy puhább legyen a kaki. Aztán meglátjuk. Szerencsére mindent imád, semmi gond nincs egyelőre a hozzátápival.

Szantre,
BOLDOG NÉVNAPOT MÁRKNAK!

Pimpoka,
nagyon szomorú, ami történt, de semmi nincs veszve, Lelle meg természetes, hogy most tiltakozik, de hamar meg fogja szokni a terpeszpelust, és az lesz neki a természetes. Fel a fejjel, ahogy Tiop is írta, nem ő lesz az első és nem is az utolsó! Mi is megyünk hamarosan kontrollra, bár az első alkalommal nem talált semmit a dokibácsi, én mégis aggódom, hogy nehogy valami rosszat mondjon. :?

Barbi,
GRATULÁLOK BALÁZSHOZ!!!!! Nagyon szép kisbaba!!!! És mennyi haja van!!!! Majd ha lesz egy kis időd, várjuk a történeted! És tényleg, miért voltál bent ennyi időt?

Katica,
GRATULA SÁRIKÁNAK IS! Milyen szép kis ruhája volt!!!!

Na, voltunk a papnál a keresztelővel kapcsolatban.
Nagyon szimpi, fiatal pap volt, mondta, hogy nem nézi senkinek a vallását, a lényeg, hogy esküt tegyenek, hogy a gyereket keresztény szellemben fogják nevelni.
Viszont kérte, hogy ezentúl járjak el az egyház által szervezett baba-mama klubba, hogy ő is megismerhessen, meg én is beilleszkedhessek a helyi közösségbe.
Nem akartam mondani, hogy bár egyházi esküvőnk volt, de nem vagyok annyira vallásos, hogy ilyen közösségekbe járjak, így csak bólogattam, és holnap lesz az első jelenésünk. Kíváncsi leszek, hogy Marcika hogy fogja viselni. Nem szívesen viszem még gyerekközösségbe, annyi fertőzést lehet így összeszedni! Szabadtéren lesz, így megpróbálunk minél messzebb lenni a többiektől. Aztán lehet, hogy jó lesz, de semmi kedvem az egészhez. :?

Marcika második neve Márk, így mi is névnapot tartottunk ma. :P Kapott egy baba-napszemüveget, irtó vagyány benne! Sajna képet még nem sikerült csinálnom, de majd fogok, és megmutatom! :P

Nekem meg holnap lesz a születésnapom, kaptam a férjemtől 3 gyönyörű babarózsát a kertembe! :D

Ma végre megkapta a 4 hós oltását, egész nap aludt utána, de vidáman ébredt, és egy óriásit játszott fürdés előtt. 400g-ot nőtt 2 hét alatt, amivel mindenki nagyon megvolt elégedve.

Viszont lenne egy kérdésem a fiús mamákhoz:
A dokinéni, ahányszor viszem hozzá Marcit, mindig visszahúzza a kukiját, és mondja, hogy nekem is ezt kellene tennem minden nap, és kamillával kicsit megmosni. Én úgy hallottam, hogy 1 éves korig semmit nem kell vele tenni, és hogy komoly sérüléseket okoz a visszahúzás, így eddig nem tettem semmit, nem is akarok, de nagyon zavar, hogy ő húzogatja. Most akkor mi a helyzet? A dokinéni szerint elég piros Marcikának ott bent, ezért kell mosogatni. De én ilyenről nem is hallottam! :? :?: :?: :?:

Képzeljétek, mit hallottam: :cry: :cry: :cry:
Egy általános iskolai osztálytársnőmnek 3 hónapja született meg a 2. gyereke, egy fiú után lány. Nagyon örültek, hogy most kislány lesz. Aztán egyszer valami seb volt a baba kezén, és elvitték dokihoz, ahol vért vettek tőle, és kiderült, hogy a kislány leukémiás!!!! Most 3 hónaposan kemoterápiára viszik. :cry: :cry: :cry: A családban 4 orvos van, így összeültek, és azt a lehetőséget is felvetették, hogy nem teszik ki ennek a kislányt, hanem hagyják élni, amíg él, az osztálytársam fiatal, lehet még gyereke. Aztán persze nem tudták meghozni ezt a döntést, így most elkezdték a kezeléseket. Anniyra sajnálom őket!!! Úgy megviselt ez a hír, teljesen a hatása alatt vagyok. 2-3 éves gyerekeknél már szinte 100%-ban meg tudják ezt a betegséget gyógyítani, de ilyen pici babáknál még nincs ilyen tapasztalat. Azért csodák mindig vannak, és talán pont azért, mert ilyen kicsi, még könnyet regenerálódnak majd a kis sejtjei. Szegényke, biztos visszaveti ez most a fejlődésben, és biztosan nagy fájdalmai lesznek! A szívem vérzik érte!!!!

Úgyhogy csajok, mikor sír, vagy hisztizik a babátok, vagy hullák vagytok már a sok éjszakai felkeléstől, mindig jusson eszetekbe, hogy ez mekkora öröm, és hogy egészségesek a kicsik! Legalább van kihez felkelni, van, aki sírjon, és remélhetőleg csak azért sír, mert éhes/fázik/melege van/egyedül van/unatkozik stb.

Kép
Kép
nircee

Verna,
most olvastam a blogodat, és én is almával kezdtem most, Marci ma, a 3. napon egyszerre megette az egész üveget!!! Csak néztem! Kevesebbet akartam adni, de ahogy abbahagytam, már sírt, hogy még kér. :shock: Úgyhogy betermelte az egészet! És holnap én is az alma-őszibarackor fogom adni! Aztán pedig alma-krumplit. Pedig én nem olvastam erről semmit, egyszerűen csak ezek vannak itthon. De ezek szerint jól csinálom! :P

Ja, és Marci már sokszor szépen átfordul, (még mindig végigsírja ez egész procedúrát), de még többször van, hogy neki is útban van a kis válla. :D Olyan édes, ahogy küszködik, hogy kiszabadítsa! Ez néha meg, sűrűbben nem megy, így ilyenkor jövök én. :lol: Sokszor, mikor Lolóról olvasok, mintha Marcit látnám. Tényleg alakul a keetőjük közötti kapcsolat! :wink:

Imádom Lolót, zabálnivaló a képeken! És annyira, de annyira ügyes, hogy már ilyen ügyesen fog! Marci 1 hónappal idősebb, és lolo van, amiben lekörözi! Szuperfejlett a nőci! :wink: :wink:

Na, eldugulok, a többiektől elnézést, de imádom a kis Flórát, és muszáj volt kicsit áradoznom!!! :oops:

Kép
Kép
nircee

Ichtus!
Gratulálunk a keresztelőhöz! Sárika nagyon szép volt a ruciban! 8)

Barbi!
Gratulálunk és jó egészséget kívánunk Balázsnak és neked! 8)

nircee!
Ez a keményebb kaki normális dolog, ha nagyon kellemetlenné válna növelni kell az adagot és gyorsabban átáll az emésztése :wink:
Szomorú amit írtál, jobbulást a picinek! :cry:

Kép
klmaria

Sziasztok!

Köszi csajok a dícséreteket! :D

Barbi, gratulálok Balázshoz, gyönyörű baba!!!És mennyi haja van! Az én leánykám is ilyen sok hajjal született 8) Neki volt a legtöbb haja az osztályon.

Szantre, boldog névnapot Márknak!!!Ő is milyen nagyot nőtt, gyönyörű baba!!!

Nircee, összeszorult a szívem, amikor olvastam a kislányról. Majdnem megkönnyeztem. Milyen igazad van, hálásak lehetünk, hogy egészeségesek a gyerekeink. Pimpoka, látod, a terpeszpelust sem könnyű elfogadni, de mi ez a leukémiához képest. Nagyon sajnálom szegény pici lányt, és a szüleit!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Barbi, gratulálok Balázshoz! Szép nagy súlyú baba lett, és nagyon tetszik a nagy haja, édes! :wink: :D

Nircee, jól hallottad, valóban egy éves korig nem nagyon kell bántani a babák fütyijét. Egyébként az áprilisi kismamában pont van egy hosszabb cikk is erről, és ott is ezt írják, olvasd el, és szerintem nyugodtan mondd meg finoman a dokinéninek, hogy nem szeretnéd, ha huzingálná, mert ezt és ezt olvastad több helyen. Valószínű a dokinéni is kicsit régimódi, és ezért erőlteti, mert 20 évvel ezelőtt még valóban így volt, minden kisfiúnak rángatták ha kell, ha nem. :?

Hozzátápi: Háááát.... én nem tudom a 3-4 hónaposak hogy emésztik az "új" kajákat, de mi még hat-hét hónaposan is nagyon vigyáztunk, mert a kakijában tisztán látszott, hogy nem tudja még megemészteni. :roll: Szerintem csak nagyon lassú mértékben kell hozzászoktatni a babákat ehhez.

Tiop, jaja, feltűnt, hogy nem kívántál, jó reggelt. :wink: :lol:

Mano, és te? Fura, hogy ma még nem voltál! :roll: :wink: :D

thenus

Nóri: tényleg rettenetes, annál nincs borzalmasabb, ha valakinek beteg a gyereke, főleg, ha ilyen szörnyű betegségről van szó. :(
Hát bizony, igazad van, tényleg örüljünk, hogy van kinek!

Én is pont ma nézegettem amúgy Marcika képeit, hú, nagyon kíváncsi vagyok a napszemüvegére! Majd kifaggatlak róla, mert Lolo is utálja, ha a szemébe süt a nap. Folyton tüsszög tőle! :)
Vendég

Barbi! Gratulálok és nagyon sok örömet és boldogságot kívánok nektek! Eszméletlenül gyönyörű Balázs!

Szantre! Nekünk Dani „hasfájós” volt. Vagyis ahogy mi beazonosítottuk az a kólikának nevezett valamije volt, ez abban merült ki, hogy minden nap este 8-tól éjfélig üvöltött. Mindent próbáltunk, de nem használt semmi. Aztán egyik napról a másikra elmúlt. Szóval tényleg átérzem azt a helyzetet, amikor nem tudod, hogy mivel tudod megvigasztalni a kicsi babót. Boldog névnapot kívánok neki! Remélem, ettél valami kis tortát és közvetve ő is kapott belőle névnapja alkalmából!

Linda! Nekem semmilyen előjele nem volt a szülésnek. Még a hasam sem keményedett az utolsó hónapban. Úgyhogy ne keseredj el, ha nincsenek „jelek”. Nagyon szorítok nektek!

Tiop! Mivel kápráztattátok el Zsanit? Az első képen (is) nagyon tündéri, ahogy valamit néz!

Tusi! Dani nekem mind a három oltás után belázasodott. De másnap kutyabaja sem volt! Délelőtt kapta az oltást, délután én már adtam is egy kúpot és borogattam a combiját.

Tami! Nekünk is idősebb a védőnénink, aki azt az elvet vallja, hogy tápszer helyett inkább főzelék, gyümölcs. Sajnos azt a verziót nem tudom, hogy mi lett volna, ha szoptatok, de biztos, akkor a tejcsi lett volna csak, míg elég a babának.

Verna! Daninak is ilyen furi kakija van, mióta főzeléket és gyümölcsöt eszik. Én is felfedeztem az almát benne. Nekem azt mondta a védőnő, hogy teljesen normális.

Pimpoka! Ezért nem mindegy, hogy milyen orvoshoz jár az ember! De nagyon jól tetted, hogy elvitted Lellét! Biztosan tudják korrigálni a csípőjét!

Nircee! Én nem csinálok Dani kukijával semmit. Nekünk ezt mondták! De sajnos nem vagyok meggyőződve, hogy ezt tényleg így kell. Amikor az interneten körülnéztem mindenki mást mondot!!!

Ichtus! Gratulálok a keresztelőhöz! Szépek voltatok!

Giga! Nem ajnározták túl Lilit? Én, amikor bementem vele a munkahelyemre, eléggé kiakadt a sok inger miatt. Mondjuk nem sírt, csak nagyon elfáradt és nem tudott elaludni.

Képzeljétek voltunk babamasszázson. Hát elég érdekes volt. Danin kívül 3 6 hetes kisbaba volt. Úgy kezdődött, hogy próbáljunk szemkontaktust teremteni a babával. A kis picurkákat ugye erre nem nagyon lehetett rávenni, ezen már jókat röhögtünk. Dani háromszor lepisilt, ez is nagy sikert aratott. Azután a minikék megunták a dolgot és elkezdtek üvölteni. Dani, annak ellenére, hogy élvezte a dolgot, elkezdett sírni. Ezek után megállapítottam, hogy szociálisan érzékeny a kisfiam. Ma már fürdésnél kipróbáltam a fogásokat és szerette a dolgot. Utána mély álomba zuhant ugyanúgy, ahogy a foglalkozás után is.

Na eldugultam. Jó éjszakát mindenkinek!

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

BARBIÉKNAK GRATULÁLOK A KIS BALÁZSHOZ!
A Márkoknak Boldog Névnapot, így utólag is.
Nircee, Boldog Szülinapot!
Ichtus, Gratulálok a keresztelQhöz! Sára gyönyörq a kis ruhájában! :)
Pimpoka, Sárám is terpeszpelust hordott és szinte észre sem vette. Elég murisan nézett ki azzal a kockával a lábai között! Reméljük a kengyelre nem lesz szükség. Drukkolok nektek!

Szombaton babtalira megyünk, másik fórumtársaimmal. Már alig várom! Kb. 15-en leszünk, plusz a gyerekek, akik mind 2006. novemberben születtek. Jó lenne most már itt is tartani egy batalit. Nem? :roll:
Vendég

BABATALIT! Nehéz szó... Sikerült kétszer is elütnöm! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!!

Barbi !
Gratulálok én is Balázshoz! Ha lesz kis időd , várjuk a szüléstörténetet. :D

Mi ma megyünk 2 hós oltásra Dórival. Ez lesz az első oltása. Olyan jókedvűen ébredt, remélem így is fogja viselni majd a szurit. Lányok miből lehet észrevenni ha lázas a pici ?? :?: Mert gondolom meleg a homloka de félek, hogy túl későn venném észre vagy egyáltalán nem.. :shock: És hogy kell babáknál lázat mérni ? Mert Dóri egy helyben nemigen marad meg 2 percnél tovább..
Nálunk még nemigen nézték Dóri csípőjét, ma rákérdezek a dokinőnél. Szakavatott utoljára 3 hetesen látta, akkor sem tértünk ki a csípőjére. Most kicsit megilyedtem attól, ahogyan Pimpokáék jártak. :cry:

Szép napot !! Jóidő lesz ma is ! :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Barbi nagy gratula a kissráchoz! Már megint egy fiú :D

Mi tegnap voltunk oltáson, Lili nagyon jól viselte, nem sírt annyira mint a múltkor és estére se lett olyan hisztis.
Nagyon megdicsérte a dokinéni, hogy mennyit nőtt, meg fejlődött. 57,5 cm és 5170 gr. úgyhogy elég jól összekapta magát.
viszont megint beutalt minket is az ortopédiára a dokinéni mert azt mondta, h kötött a csípője. A múltkor is ezt mondta viszont a szűrésen azt mondták h ok. de ahogy olvastam Pimpokát teljesen berezeltem, azon gondolkodom, h másik ortopéd dokihoz kéne menni.

tüccs: én a fenekében mérem a lázát Lilinek, bedugom a hőmérőt és éppen csak megtartom hogy nem csússzon ki, így ha rugkapál se szalad túl neki. Igaz most kaptunk fülhőmérőt is, de én egyelőre maradok a fenekes módnál, pedig nagyon nem szeretem. ja és abból 0,5 fokot le kell vonni. én is mindig vacillálok, h honnan tudom lázas-e Lili. Tegnap egyfolytában nézegettem a homlokát, kicsit melegebb is volt a szokásosnál, de "csak" 37,3 volt neki, így nem kapott kúpot.

én szivesen mennék babamasszázsra, de nem tudom itt Szigethalmon van-e. Igaz én minden este fürcsi előtt szoktam olajjal kicsit masszírozni, simizni a lábát. régebben nagyon szerette, mostanában már nem annyira élvezi.

képzeljétek Lilinek koszmós lett a fejbőre :( olyan csúnya szegénykémnek. ráadásul olajozom neki, emiatt tiszta zsír a haja és ahogy fésülöm a kefével jönnek föl a darabok. szóval úgy néz ki a kislányom mint aki hetek óta nem mosott hajat és nagy korpadarabok jönnek föl :oops:
Vettünk egy tök drága erre való sampont, kíváncsi vagyok lesz-e hatása.

Szantre: nekünk is volt olyan időszak, hogy Lili csak kézben maradt meg. ahogy hozzáért a kiságyhoz, elkezdett üvölteni, egészen addig míg föl nem vettük újra. és annyira keservesen sírt, hogy majd megszakadt a szívünk. nagyon rossz volt. viszont mostmár tudom, hogy mikor miért sír. eleinte azt hittem sose fogok rájönni, de szerencsére megváltozott :lol:

Csajok! ismeri valaki a Milupa Milumil Ha tápszert? tud róla mondani valaki valamit?

nircee: szörnyű ilyet hallani! és belegondoltam, hogy Lili is 3 hónapos! Nagyon sajnálom őket!

Hozzátápival kapcs: én is mindenhol azt hallom, h 4 hónapos kor előtt ne, mert nincs fölkészülve a gyomruk. Hát nem tudom. Persze nem volna ilyen gondunk, ugye ha lenne elég tejcsink.
Szóval én még nem tudom mikor kezdjem. a védőnénink szarik ránk, úgyhogy sztem a dokinénit fogom megkérdezni a 4 hós oltáskor.

na mentem mert fölébredt a kisasszony

üdv. mindenkinek!

Linda egyben vagy még?

murphyke

Kép
murphyke

Tüccs: Boldog hófordulót Dórinak!

Kép
murphyke

Laura a mai napig a MILUPA MILUMIL HA START-*ot eszi, és eddig semmi gondunk nem volt vele, pedig már 1 hónapos korában is ezt kapta. Mit szeretnél tudni?
Vendég

Sziasztok!
Én olyan hőmérőt használok popsiban, ami kicsit kiszélesedik, így biztosan nem tud beleszaladni nagyon.
Koszmó elleni sampon: nagyon jó! (BABÉ) Lolonak elmúlt tőle szépen, pedig nem is olajoztam napközben, ahogy a gyerekorvos javasolta, csak a sampon. Azóta is azt használjuk. Kicsit drága, de kb. 1 hónapig volt jó egy flakon, napi használattal, most vettem a második flakont.
Hozzátápi: én is arról álmodoztam, hogy majd 6 hónapos korig persze csak szoptatok, aztán amikor arról volt szó, hogy tápszer vagy hozzátápi, arra a gyerekorvos is azt mondta, hogy kár lenni tápszerezni most már, másfél héttel a 4 hónap betöltése előtt!
Egyébként ha megkérdezitek a szüleinket, többségünket már jóval előbb elkezdték hozzátáplálni (akkor az volt a szokás) és lám, itt vagyunk! ;) Én annyi idősen, amennyi most Lolo, már húst is kaptam... azóta is nagyon húsos vagyok. :)
Vannak dolgok, amikben nem értek egyet a védőnővel, pl. nem adok citrusféléket, pedig ő javasolta (narancs), mert nagyon allergizál...

Lolonak ma lesz az első anya-apamentes estéje, ugyanis színházba megyünk! A szüleim jönnek át, ők fognak fürdetni, vacsoráztatni! Kíváncsi leszek... ;)
Vendég

Szia Murpyke!

Köszi érdeklődésedet, de még mindig egyben.... :? :?

Pedig most már egy kicsit kapáltam is hát ha..... :lol: :lol:

Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Pilla: az egyik ismerősünk a Numilnál dolgozik és tudna jó áron tápszert. viszont ő nem ért hozzá, hogy melyiket kell neki adni. most vettünk egy dobozzal, csak ez nem Start* hanem sima. van közte lényeges különbség? mert én azt szeretném neki adni ami a Humana HA1-nek megfelel. (már ha egyáltalán megeszi, most fogjuk kipróbálni). ja és persze ami a leghypoallergénebb, mert Lili allergiára hajlamos, már csak miattam is.

Verna: mi is azt a sampont vettük (csak az előbb nem jutott eszembe a neve). Ma már azzal fogom neki mosni a fejét.

Én május 18-ra tervezném az első olyan estét amit a nővéremmel tölt, de nem tudom lesz-e belőle valami. Egyelőre elképzelhetetlennek tűnik nekem. De addig még van kb 3 hét. Lehet nem is fogunk jegyet kapni a Zorán koncertre (eddig meg még nem mertem megvenni). Az lenne a legszuperebb, ha ő is jöhetne velünk :lol:

Kép
murphyke

Kép
Sziasztok!
Verna!
a bébikajátol nem fogsz a kakiban látni semmit csak azt veszed észre,hogy kicsit pépes lessz és keveredik az anyatejjal!!

Nircee!
SOK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!
Kép

Tüccs!
Boldog hófordulót Dórikának!
Kép

Most mennem kell de késöbb jövök és mindenkinek írok!!!!!!!
Szép napot mindenkinek!!!!Sziasztok!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?