Sziasztok!
Jaj-jaj-jaj, már megint mennyit írtatok!!!!
Verna,
nekem is mondta ma a védőnéni, hogy milyen poén lenne, ha 20 év múlva majd Lolo és Marci vinné hozzájuk a gyereküket.
Marci kakija egyébként elég kemény lett, amióta hozzátápi van, most a múltkori hányás miatt elkezdtük előről: most 3 napig csak alma volt, holnap már lesz alma-őszibarack, hogy puhább legyen a kaki. Aztán meglátjuk. Szerencsére mindent imád, semmi gond nincs egyelőre a hozzátápival.
Szantre,
BOLDOG NÉVNAPOT MÁRKNAK!
Pimpoka,
nagyon szomorú, ami történt, de semmi nincs veszve, Lelle meg természetes, hogy most tiltakozik, de hamar meg fogja szokni a terpeszpelust, és az lesz neki a természetes. Fel a fejjel, ahogy Tiop is írta, nem ő lesz az első és nem is az utolsó! Mi is megyünk hamarosan kontrollra, bár az első alkalommal nem talált semmit a dokibácsi, én mégis aggódom, hogy nehogy valami rosszat mondjon.
Barbi,
GRATULÁLOK BALÁZSHOZ!!!!! Nagyon szép kisbaba!!!! És mennyi haja van!!!! Majd ha lesz egy kis időd, várjuk a történeted! És tényleg, miért voltál bent ennyi időt?
Katica,
GRATULA SÁRIKÁNAK IS! Milyen szép kis ruhája volt!!!!
Na, voltunk a papnál a keresztelővel kapcsolatban.
Nagyon szimpi, fiatal pap volt, mondta, hogy nem nézi senkinek a vallását, a lényeg, hogy esküt tegyenek, hogy a gyereket keresztény szellemben fogják nevelni.
Viszont kérte, hogy ezentúl járjak el az egyház által szervezett baba-mama klubba, hogy ő is megismerhessen, meg én is beilleszkedhessek a helyi közösségbe.
Nem akartam mondani, hogy bár egyházi esküvőnk volt, de nem vagyok annyira vallásos, hogy ilyen közösségekbe járjak, így csak bólogattam, és holnap lesz az első jelenésünk. Kíváncsi leszek, hogy Marcika hogy fogja viselni. Nem szívesen viszem még gyerekközösségbe, annyi fertőzést lehet így összeszedni! Szabadtéren lesz, így megpróbálunk minél messzebb lenni a többiektől. Aztán lehet, hogy jó lesz, de semmi kedvem az egészhez.
Marcika második neve Márk, így mi is névnapot tartottunk ma.
Kapott egy baba-napszemüveget, irtó vagyány benne! Sajna képet még nem sikerült csinálnom, de majd fogok, és megmutatom!
Nekem meg holnap lesz a születésnapom, kaptam a férjemtől 3 gyönyörű babarózsát a kertembe!
Ma végre megkapta a 4 hós oltását, egész nap aludt utána, de vidáman ébredt, és egy óriásit játszott fürdés előtt. 400g-ot nőtt 2 hét alatt, amivel mindenki nagyon megvolt elégedve.
Viszont lenne egy kérdésem a fiús mamákhoz:
A dokinéni, ahányszor viszem hozzá Marcit, mindig visszahúzza a kukiját, és mondja, hogy nekem is ezt kellene tennem minden nap, és kamillával kicsit megmosni. Én úgy hallottam, hogy 1 éves korig semmit nem kell vele tenni, és hogy komoly sérüléseket okoz a visszahúzás, így eddig nem tettem semmit, nem is akarok, de nagyon zavar, hogy ő húzogatja. Most akkor mi a helyzet? A dokinéni szerint elég piros Marcikának ott bent, ezért kell mosogatni. De én ilyenről nem is hallottam!
Képzeljétek, mit hallottam:
Egy általános iskolai osztálytársnőmnek 3 hónapja született meg a 2. gyereke, egy fiú után lány. Nagyon örültek, hogy most kislány lesz. Aztán egyszer valami seb volt a baba kezén, és elvitték dokihoz, ahol vért vettek tőle, és kiderült, hogy a kislány leukémiás!!!! Most 3 hónaposan kemoterápiára viszik.
A családban 4 orvos van, így összeültek, és azt a lehetőséget is felvetették, hogy nem teszik ki ennek a kislányt, hanem hagyják élni, amíg él, az osztálytársam fiatal, lehet még gyereke. Aztán persze nem tudták meghozni ezt a döntést, így most elkezdték a kezeléseket. Anniyra sajnálom őket!!! Úgy megviselt ez a hír, teljesen a hatása alatt vagyok. 2-3 éves gyerekeknél már szinte 100%-ban meg tudják ezt a betegséget gyógyítani, de ilyen pici babáknál még nincs ilyen tapasztalat. Azért csodák mindig vannak, és talán pont azért, mert ilyen kicsi, még könnyet regenerálódnak majd a kis sejtjei. Szegényke, biztos visszaveti ez most a fejlődésben, és biztosan nagy fájdalmai lesznek! A szívem vérzik érte!!!!
Úgyhogy csajok, mikor sír, vagy hisztizik a babátok, vagy hullák vagytok már a sok éjszakai felkeléstől, mindig jusson eszetekbe, hogy ez mekkora öröm, és hogy egészségesek a kicsik! Legalább van kihez felkelni, van, aki sírjon, és remélhetőleg csak azért sír, mert éhes/fázik/melege van/egyedül van/unatkozik stb.