Sziasztok!
Kb. 2 hete olvasgatlak benneteket, korábban nem is tudtam, hogy létezik ilyen betegség. Teljesen véletlen tévedtem erre az oldalra. Férjemmel babát tervezünk és olvasgattam a babás topikokat. Így találtalak meg benneteket és a pcos.hu oldalt is. És akkor jött a döbbenet! Velem is ez lenne?
18 éves koromtól 2 évig nem menstruáltam. Az orvosok csak Dianet akartak nekem adni. Féltem a hormonoktól így elutasítottam. Inkább mentem természetgyógyászhoz, ittam kecskeruta teát, és néha voltak 90 napos ciklusaim. 2 hónap alatt 10 kg híztam. Nagyon kívántam az édeset, volt mikor 300 g milkát egyszerre bevágtam. Anyukám keresett egy endokrinológust, elmondtam neki a tüneteket, csináltatott velem terheléses vizsgát, és ott kiderült hogy magas az inzulinszintem. Na, meg a tesztoszeron hormom is magas volt. Diéta, sport. A 10 kg le is ment. Amivel nagyon szenvedtem azok az aknés pattonások voltak.
Megismertem a férjem, 3 hónapig szedtem Dianet, de tovább nem voltam hajlandó. Majd megint kimaradt a menstruációm, néha szebb majd rosszabb lett az arcom. Na meg hullott a hajam. De azzal annyira nem foglalkoztam. Majd 2005 vége fele javulni kezdett a helyzet, voltak 30-40 napos ciklusaim, az arcom is szebb lett, de persze nem tökéletes. Férjemmel elhatároztuk, hogy jöhet a babóca. Csak hiába vártuk. Felkerestem egy nőgyógyászt, csak egy hormonvizsgálatot csinált, na persze, hogy a tesztoszteron magas (102), az LH és FSH arány is rossz volt. Diánét ajánlott. Vártam fél évet úgy gondoltam bízzuk a természetre. De nem jött a baba. Így beleegyeztem a Dianéba, 3 hónapig szedtem, 3 hónap után pedig Clostyt (napi 1) kaptam. Ez az első Clostys hónapom.
És ekkor jött a pcos döbbenet. Nem vagyok biztos abban, hogy a nőgyógyász a helyes módszert választotta. Láttam vannak akik a hasonló cipőben járnak. És! Azóta már bejelentkeztem TŰŰ dokihoz , jövő csütörtökre
, és megyek a Pcos közönségtalira is. Már nagyon várom!!
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett
Minden Jót!!