Új privát üzeneted érkezett!

Benianyu! :D

Igen nagyon igazad van. Sajnos én is sokszor kiabálok, mert bosszant, hogy egyszerűen direkt mindent másképp csinálnak, mint ahogy kérem. Mostanra odáig jutottunk, hogy a kiabálás sem mindig használ, és Gergő is kiabál, ha valami nem tetszik neki. ez annyira rossz, és nem tudom, mit csináljak. Persze próbálok türelmesebb lenni, de nem könnyű.

Ti mit csináltok, hogy szót fogadjanak a gyerekek?

Kép
Kép
göndörzsóf

Bodza, el vagyok képedve! Elképzelni sem tudom, hogy két gyerekkel igy kirándulgassunk, kávézgassunk. Szuper lehetett, és nagyon nagyon ügyesek és szépek vagytok!

Ancsi, örülök :)

And, engem sem volt könnyű elviselni terhesen. Bár apa szerint valószinűleg most sem, de én magamat már egész jól viselem.

Nyusziképek helyesek. Ilyen nagy kislánynak udvarol????? Vagy ő rokon?

Na, Ayse, látom, ANDRIS IS HUNCUTUL MÁR :) Áááá, nem akartam nagybetűvel, már vissza is váltottam.

Apa átvállalta a kelést Julcsihoz, enyém Anna, aki tegnap az orrszivás után csak egyszer kelt!

Barbi, hol vagy????
Rókica, annamami, Kuha, és persze sokan mások, csak ti gyakrabban irtok és most semmi!!!???

Ma elkezdtem blogot irni, mert rájöttem, hogy a lányaim a babanetet nem fogják visszaolvasni.

Kaptam egy vicces történetet, megosztom veletek, szerintem nagyon jó:

Szörny
Ágyba dugtam a három és ötéves lányaimat. Átöltöztem egy régi melegítõalsóba és kinyúlt pólóba, majd bementem a fürdõszobába hajat mosni. Még ott is hallottam, hogy veszekednek. Egy ideig hallgattam, majd törölközõt csavartam a fejemre, berontottam a szobájukba, és leordítottam õket. Útban visszafelé még hallottam, ahogy a hároméves megkérdezi nõvérét: "Te Réka, ez meg ki volt?"

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa:)

Ayse! :D

Ez azért megnyugtató, hogy Lili kinőtte a verekedést.

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf,
Jó kis körkérdést tettél fel! :) Kíváncsian várom a válaszokat.
Daninál a kajával elterelés használ(na), de nem célom, hogy gombóc maradjon világ életében. :wink: Annyira céltudatos, hogy más játékkal nehéz elterelni a figyelmét.

Ayse,
Az én szüleim is hasonlóan gondolkodtak, sőt még most is :oops: . Az öcsém nem maradt meg a megvédje magát szinten. :oops: Most, 33 éves korára, kezd benőni a feje lágya.
Egyébként, párszor már Danit is kiosztották a játszótéren, kicsit meglepődött, aztán ment tovább. Nem anyámasszonykatonája típus. Pedig korábban azt hittem, hogy nyugodtabb lesz, mint Beni, de már kezdem kapisgáni, hogy nem. :? :wink: :wink:

Zsuzsa,
Éljen, hogy Apa bevállalta a keléseket Julcsihoz, bár jobb lenne, ha neki sem kéne.
Ez a szösszenet nagyon édes. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Azért, hogy jót is írjak Beniről, mert már úgy nézhet ki, hogy csak negatívumokat hallotok. Ma az óvó néni halálra dícsérte (miután panaszkodtam egy kicsit, hogy nehezen bírok vele mostanában), hogy ő az egyik legjobb a csoportban. Elsőnek megy rendet rakni, ha szólnak, nagyon jó a memóriája, szépen tanulja a verseket, énekeket, nagyon önálló, gyorsan ügyesen öltözik és ágyaz. A múltkor a tornatanár is hasonlókat zengett róla.
Tehát "munkaidő" utánra tartogatja - szinte kizárólag nekem - a rosszaságát. Tudom, ki kell engednie a gőzt....
Persze, ha olyan kedve van, szeret itthon is segíteni, teríteni, teregetni, kipakolni a mosogatógépet, elrakni a tiszta ruhákat, port törölgetni. Nagyon kis házias. Imád feladatokat kapni, csak állandóan dícsérni kell, hiszen férfiből van ő is. És elkezdte zselézni a haját. :? :wink: Nagyon jól néz ki vele, bár talán kicsit korai. :)

benianyu

Még két kép az én imádott rosszcsontjaimról, aztán elteszem magam holnapra. :)

Akinek az anyukája netfüggő.....
Kép

Beni az új frizurájával. :)
Kép

benianyu

Sziasztok!

Zsuzsa!
Köszi a hiányolást, jól esik nagyon :wink: :D

Vagyok, tegnap jöttünk meg a telekről, ma meg pihis napom volt, fiúk anyunál vannak, csak holnap megyek értük. :D
Ma szoliban voltam, meg turizni és kiolvastam egy könyvet......... :P

Bodza!
Szuper képeket tettél fel, nagyon-nagyon szép család vagytok és bevállalósak is :wink:
A Jégverem étteremben mi is voltunk többször is a nászutunkon :D

Anikó!
Én is szoktam sajna kiabálni néha a fiúkkal, főleg mostanában :(
Ketten együtt kezelhetetlenek, egymást hergelik a hülyeségben....
Nem tudom, mi lenne a jó megoldás, persze több türelem, amivel én híján vagyok :?
Ha anyunál vannak, utána jobb a helyzet egy darabig, mivel kipihenem magam.....

Ancsi!
Gratulálok az újabb kiscsajhoz, örülök, hogy Te is lányt szerettél volna másodiknak is. :D

Zsuzsa!
Julcsi kelései :(
Viszont Karcsi jó fej, hogy bevállalja az éjszakai műszakot.

Benianyu!
Dani annyira kis babás ezen a képen, írtó szép. Beninek meg szuper jól áll a zselés frizura, nagyon vagány vele! :D :D
Nolcsinak is zseléztem már a haját, persze csak poénból, de neki is nagyon tetszik.......
Büszke lehetsz Benire, hogy az oviban legalább ilyen jó fiú!

Ayse!
Te is szuper képeket tettél fel, a csokihuszárok zabálnivalóak, meg Lili a diófán tetszik nagyon. :D
Kövezés hogy áll? Képek róla?

Mse!
Kisnyuszis képek szokás szerint ütősek, lego járgány látom alapdarab még mindig :lol: :lol:

Nem tudom, még mit akartam, de késő van, megyek alukálni.

Ja igen: Betegeknek jobbulást kívánok!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

Köszi a hiányolást :wink: :lol: :lol: , nem tűntem ám el...
Vasárnap jöttünk haza anyuéktól, azóta itthon vagyunk. Csak épp vasárnap este óta sem netünk, sem pedig tv-adásunk nem volt. Ugye, egy szolgáltatól "kapjuk"...
Helyzet ugyanaz,mint januárban. Nem lehet őket felhívni, azt sem tudod, mi van, több napig se net, se tv.
Na, most írtam nekik olyan kétoldalas levelet, hogy azt hiszem, azt nem teszik zsebre...
Tegnap estére állt helyre a rend, nagyjából vissza olvasgattam, ma reggel voltam inkább tüzetes...

Viszont nem jegyzeteltem, úgyhogy, ha nem haragszotok, csak emlékezetből reagálnék!

Bodza!

Nagyon szép helyeken jártatok, és nagyon jó képeket készítettél!!!! És tényleg árad belőletek a nyugalom, a harmónia.
Kellett a gyerkőcöknek útlevelet csináltatni, vagy simán átmehettek veletek Ausztriába?

Mse!

A képek alapján, Ti is nagyon tuti helyen voltatok!! Kisnyúlról ismét tuti képek készültek!!!
Egyetértek Ayse-val, tényleg nagyon jó színe van anyud hajának. Régen én is vörös voltam, kipróbáltam minden árnyalatot, ami csak létezik. Mostanában újra kacérkodom a gondolattal, hogy visszafestetem, de nekem nincs energiám kivárni, míg a feketéből újra vörös leszek...
Egyébként, eddig azt mondtam, hogy tiszta anyud vagy, de most, hogy láttam a képet apukádról, már nem merem egyértelműen ezt mondani!!!

Megann!! :lol: :lol: :lol: :lol: Sorstárs!

Tudom, hogy nem nyugtat meg, de kb. 1 hete, Gergőbe is belébújt a kisördög. Hisztis, semmi nem jó neki, (enni sem nagyon akar), "felesel". És kiröhög, amikor kiabálok vele. A legújabb, hogy utánoz, amikor a mutató ujjammal kalimpálok, és úgy "fenyegetem". Ő is megveszíti a mutatóujját, és rázza a kezét. Közben röhög.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Prüntyi!

Nagyon tetszik a készülő Tüncsi-játszótér. Megkérdezhetem, hogy mennyiből fog kijönni a végén??? VAgy baráti alapon csinálják, olcsóbban??

Ancsi!

Nagy-nagy gratula a kislányhoz!! Bár, nem akarlak elkeseríteni, de nekem is azt jósoltak, majd a 28-ik heti 4D-s uh mutatta meg a kukit.
Párod mit szólt? Ő nem akart kukist másodiknak?

Benianyu!

Beni-Dani képek nagyon helyesek, Beni olyan nagyfiús az új hajával!!! És jól látom, rendesen be van neki lőve??? Nem semmi a krapek!!

Totka!

Szeretném, ha tudnád, hogy én is szorítok ám, bár mostanra valszeg már túl vagy mindenen, és remélem, ma már haza is mehetsz!!!

Ayse!

Te is nagyon tutkó képeket tettél fel... Lili annyira, de annyira szépséges, bájos kislány. Bár nem ismerem személyesen, de valahogy úgy képzelem el, hogy olyan lehet, mint Nolcsi, csak kislányban... Olyan kis csendes, jó lelkű...

Mea!

Olvastam, hogy Balázst műteni is kellett sérvvel.... :twisted: :twisted: :twisted:
Hát ez marha f@sza, mondhatom!! Szegény, kijutott most nektek bőven... Gondolom, költöztök ezerrel...

Barbi!

Hogy telt az első telken töltött hétvége??? Fiúknak hogy tetszett az új szobájuk?

Zsóf!

Kérdésedre nem tudok válaszolni, márcsak azért sem, mert akár én is feltehettem volna.
Épp tegnap beszéltük Robival, hogy most egy kicsit úgy érezzük, mintha kezdene kicsúszni a talaj a lábunk alól, és Gergő venné át az irányítást. Baromira nem örülünk ennek, és azt gondoljuk, hogy most, csírájában kéne elfojtani a dolgot. Csak épp azt nem tudjuk, hogy hogyan.
Az elmúlt pár napban Gergő abszolút kezelhetetlen volt. Nem feltétlenül hisztis, csak épp baromi akaratos. És ha mindezt épp röhögve adta elő, akkor röhögve. A lényeg, hogy mindig az ő akarata érvényesült.
Én sajnos a tűrőképességem határán voltam, vagyok, és a hétvégén anyu is megjegyezte, hogy Gergő nagyon más most, mint szokott. Olyan, mintha kifordult volna magából, abszolút nem fogad szót.
Persze, először jól elmókázik ezen, de aztán, ha bekeményítek, akkor úgyis ordítás a vége. Az ő részéről is, meg persze az enyémről is. Az meg senkinek sem jó.
Most ott tartunk, hogy Robi is bekeményített, ezen Gergő igencsak meg van lepődve. Robira nem jellemző, hogy felemeli a hangját, vagy ilyesmi, inkább próbálja Gergő szép szóval, babusgatással rávenni dolgokra, vagy épp lehűteni, ha hisztis.
De most látom, hogy nála is kezd feszülni a húr, és most az elmúlt 2 napban háromszor is előfordult, hogy egy - egy műsor alkalmával berakta Gergőt a szobájába, hogy ott folytassa a hisztit.
Általában működik, mert kb. 20 perc múlva lehiggad, ilyenkor mindig jön, és bújik, hol az apjához, hol hozzám.
De bizony a hideg vizet is be kellett vetnem tegnap is, és tegnap előtt is. Eddig ez bizonyult a leghatásosabbnak...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Na, most jó hosszúra nyúlt a mondandóm...

Egyébként tegnap volt a harmadik házassági évfordulónk. Igaz, mi már szombaton (is) megünnepeltük, Robi kijött Szentendrére, anyuékra passzoltuk Gergőt mi meg elmentünk egy jó kis mexikói étterembe.... Annyira durva, mintha tegnap lett volna az esküvőnk. Most meg már a harmadikat ünnepeljük...

Nem tudom, hogy hogy leszek az elkövetkező napokban, holnaptól Robi szabin van, viszont hétfőn dolgoznia kell... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Szombaton kimegynk anyuékhoz, de nem maradunk ott, hosszú hétvége alatt itthon leszünk. Mármint, hogy nem anyuéknál, de örülnék, ha nem a négy fal között csücsülnénk.
Ja, és jövő szerdán megyek a fogyókúrás akupunktúrára, az lesz az első alkalom, nagyon kíváncsi leszek.

Kép
kuha

No, most meg sehol senki??? :roll: :roll: :roll: :roll:

Még egy kérdésem lenne csajok:
szerintetek mennyi folyadékot illik inni ennyi idős korban? Nem tudom, de Gergő onnantól, hogy felkel reggel, és elkezd reggelizni, egészen estig több, mint másfél liter vízet iszik meg naponta. És ebben nincs benne a reggeli és esti 260-260 ml tápszer.
Szerintetek ez nem sok egy kicsit????? Komolyan mondom, én nem iszok ennyi folyadékot egész nap!

Kép
kuha

Kuha,

Én vagyok, épp a takarítás közepén. :?
Danit elvittem az Anyuhoz és majd Benivel megyünk érte. Ma van a szülinapja, majd a fiúkkal felköszöntjük. Viszont virágot és tortát. :)

Az ivással kapcsolatos kérdésedre nem nagyon tudok válaszolni, szerintem nem baj, ha Gergő sokat iszik, főleg, most, hogy melegebb van. Dani ennél kevesebbet iszik, de mostanában többet, mint télen. Vagyis változó, mert, amióta nincs fűtés és nem száraz a levegő, itthon kevésbé szomjas, viszont a játszón sokat iszik újabban.

benianyu

Barbi,
Köszi a bókot! :)
Én is nyugodtabb és türelmesebb vagyok a fiúkkal, ha ki vagyok pihenve vagy ha Apa kicsit besegít, akkor kevésbé pattogok.
Nem tudom, hogy jobb lenne-e, ha az oviban lenne rossz és itthon jófiú. :? Az jó tulajdonság, hogy tud alkalmazkodni, fegyelmezett, odafigyel az oviban, gondolom suliban sem lesz gond.

Kuha,
Remélem, meghatja a tévéseket a leveled! Belezavarodnék, ha napokig nem lenne net. :( A tévé annyira nem izgat.
Gergővel sem egyszerű, ahogy leírtad. :? Biztos érzi a feszültséget, mostanában nálatok is összejöttek a dolgok, de azért azt nem szabad hagyni, hogy ő uralkodjon.
Kíváncsi vagyok a többiek mit írnak fegyelmezés témában. :? :wink:
Nekünk hatodik házassági évfordulónk volt, most nemrég. :)

benianyu

Benianyu!

Boldog szülinapot anyudnak!!!

Igen, emlékszem ám, hogy nektek is nemrég volt a fordulótok... :D :D

Lehetek őszinte? Én is megzavarodtam net nélkül. Gergő meg attól, hogy egész álló nap csak a Thomas-t tudta nézni DVD-n. Szereti nagyon, na de ennyire??? Most Robi szerzett neki valahonnan Nody DVD-t, azért van oda, azt vadászom most mindenhonnan...

Egyébként azt akartam még kérdezni, hogy kinek milyen progija lesz itt a hosszú hétvégén? Nem tudtok valami jó kis programlehetőséget?
Múltkor kimentünk a városligetbe, de annyian voltak, hogy pl. a gyerekektkől nem is lehetett látni a játszóteret... Gondolhatjátok...

Kép
kuha

Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám, csak a szép időben alig vagyunk itthon. :P

Kezdem a kérdésekkel aztán reagálok aztán mesélek. :wink:

Szóval Kuha
Egy időben, ha emlékszel nekem is ez volt a parám, hogy Marci sokat iszik. De nem baj. Sőt tök jó. Örülj neki szerintem.
És gratulálok a házassági évfordulótokhoz!

Zsóf, Kuha és akit érdekel.
Néha szerintem minden gyerek megkergül. De ha ez hosszabb ideig tart, mint ami átmenetinek tekinthető akkor valóban célszerű szerintem a megoldáson törni az embernek a fejét.
Fáradtság valóban nehezíti a helyzetet. Illetve a kiabálás csak nagyon alkalomszerűen vezet eredményre véleményem szerint. EGy idő után "normálisnak" tekintik és nem hat rájuk.
Leírom ahogy én csinálom, persze minden gyerek más stb, de nálunk bevált.
Szóval Benianyu a megmondhatója és talán nektek is feltűnt, hogy Marci azért nem egy egyszerű eset. És a természete sem a legkönnyebb. Amikor hisztizik és számomra elfogadhatatlan módon viselkedik(pl. felborítja a kukát, eldobja a cumisüveget, földhöz csapja a játékait, eltépi a könyveit) akkor beteszem az ágyába és megmondom Neki, hogy így nem szabad viselkedni. Aztán kicsit késöbb kiveszem, megmondom Neki, hogy tegye a helyére a cumisüveget, kukát. Ha nem teszi, megint kiságy. Ezt addig játszuk amíg a helyére nem kerülnek a dolgok. Mostanra szerintem nagyon szófogadó kisfiú lett a korához képest(kopp-kopp-kopp).
Persze figyelembe kell venni azt,hogy épp fáradt, vagy nagyon mehetnékje van már. Nem lehet extra elvárásokat támasztani Velük szemben. De a korukhoz képest én úgy gondolom, hogy mind a saját mind az Ő érdekükben következetesen és szigorúan célszerű eljárni amikor nem viselkednek megfelelően. Már nem kisbabák. Kisgyerekek, akiket nevelni kell.
Szerintem :wink:

And
Hajrá Kistesó! Aláírási címpéldányból nem olcsóbb a hitelesített másolat? MOndjuk attól tartok eső után...

Totka
Nagyon gondoltam ám én is Rátok és szorítottam értetek.

Mske77 :P
Kisnyulacska tündérbogár. És szerintem Apudra hasonlítasz.

Bodza
De irigyellek a kirándulás miatt! Olyan jó az ilyen. És a férjed tényleg nagyon aranyos, hogy ennyit segít.Ja és a gyerekek tünményesek! Kristóf olyan pasis, SAci meg hasonlít Rád szerintem.

Benianyu
Örülök, hogy Benit megdícsérték az oviban. Tényleg nagyon eszes kisfiú. A képek pedig édesek! :P

Ancsi
Éljenek a lányok! :wink: (Meg a fiúk is :P )

Ayse
De szép kislány LIli!
Andris pedig azon a múltkori pocakgurigatós képen zabálnivaló!. Olyan édes lehet tényleg amikor ezzel játszik!

Megann
Sajnálom, hogy férj megint kiborított.
Ismerős egyébként a szitu. MOndjuk ha Árpira rászólok tízszer akkor azért próbálja úgy csinálni ahogy mondom.
Retteg a haragomtól. Igaz, hogy szoktam tombolni rendesen, mint egy házisárkány :twisted: Én olyan vagyok, hogy kitombolom magamat aztán képes vagyok nevetni a következő percben.
Múltkor sértődötten elviharzott reggel köszönés nélkül. Én meg mentem és bezártam utána az ajtó. Egy pillanat múlva csöngetett is, hogy miért nem megyek utána ha így megy el? :lol:
Jót nevettem rajta. Kis bolond :P

Most nem tudom mit hagytam még ki, de hátha lesz időm pótolni.

Rólunk. Útközben írtam egész sokat rólunk. Ja illetve még annyi, hogy jövő héten megyünk a bőrgyógyászatra, mert Marcinak egy szemölcs van valószínűleg a kis kezén.
Illetve megfázott picit. Az egyik szeme könnyezik és szörcsög. De nem folyamatosan folyik az orra, csak letapadt a szmötyi szerintem.
Kapott szemcseppet. Remélem hamarosan elmúlik, mert irtó idegesítő lehet szegénynek ez a könnyezés.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Benianyu
Anyukádnak boldog szülinapot!

Elolvastam amit írtam. Szóval nehogy azt gondoljátok Lányok, hogy nekem ez annyira egyszerű. Nem nagyképűzni akartam :oops:
Én is kiabáltam már és viselkedtem úgy ahogy azt nem kellett volna. Csak erre jutottam.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Emese, Benianyu, Ayse!

Képek nagyon szuperek.... :P
A homokozókanál a ház falában :lol:
A vagány Beni :shock: :wink: és pofozógép Dani :twisted:
Őrült szép Lili :oops:

Juci!

Tetszik a módszered :) , csak náluk kivitelezhetetlen....járóka már nincs, mert kimászik belőle..a kiságy meg fent van az emeleten :?
Egyébként tényleg tök jól csinálod...

Kuha!Sorstárs :(

Hát elég rémes ez a helyzet az tuti...
Egyszerűen nem akarom elhinni hogy igy ki tud fordulni magából az én bájos kislányom...
Komolyan mondom hogy nem hiszem el..

A legújjabb hogy már az etetőszékből és a beszijjazott babakocsiból is kimászik...és a székben állva "veszekszik" velem..
Ki vagyok na....

Sajnos nálunk is megy az ordibálás.....de sajnos még mindig a "kezedre csapok, lábadra csapok" val való fenyegetőzés a leghatásosabb....
Pl amikor az etetőszékben állva rá akar lépni az asztalra és megfenyegetem, akkor gyorsan visszahúzza a lábát..de amint elfordulok ismét próbálkozik, és addig addig fesziti a húrt, amig tényleg rá nem csapok a lábára :evil: :? :(
Akkor meg jön a sértett üvöltés, orditás....
Nem tudom mi lesz igy... :shock: :shock: :shock: :shock:

And!

:D :D :D :D :D DE IGEN MI VOLTUNK AZOK....ÉPP ANYUMHOZ SZÁGULDOZTUNK.. :D :D :D :D

folyt....

Kép

Kép
megann

Csibb!

Én is a jajgatós-visongós fajta lettem a kisbabák ügyében, amióta van Léna :shock: :lol:
Pláne ha igazi kisbabáról van szó..tehát pár hetesről hónaposról...

Nyügi:Én is gondoltam már fogra, de nekünk már csak a szemfog hiányzik...kukucskáltam is de nem láttam semmit :roll: :roll: :roll: :roll:

Hát nem tudom, de jó lenne ha valaki visszaadná az én Lénámat...

Ayse!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jaj de kedves vagy....remélem hatnak a varászigéid...esetleg ha egyedül nem megy, hivd segitségül Lili-királynőt...mégis ő a főguru :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

And!

Milyen játszóteresre gondolsz?????
Ahol játszóteret lehet venni????

Én most voltam itt:
http://www.nadland.hu/

Szerelést már csak júni végére tudnak vállalni, de állitólag házilag is összerakhatóak a játékok...

De mi valószinüleg itt vesszük meg a 16. kerületben a 3.sz. főutón van egy ilyen játszóteres, már majdnem a Csömöri Auchann-nál....itt elég barátinak tüntek az árak...
de nekik nem tudom hogy van e egyáltalán email cimük...

M.

Kép

Kép
megann

Ja még férjtéma......

Jól kiosztottam ám..olyan igazi lelkizős sárkányos módszerrel... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Reggel viszont jót mosolyogtam..
Hajnalban felkelt Léna, áthoztam hozzánk az ágyba....ott még szunyált egy órácskát..majd nagy hancúrt csapott....férj marhára odavolt..
én meg megjegyeztem hogy kicsi lesz az ágy....3!!!!!!!! gyerkőc hogy fog hancurozni ilyen kicsi ágyba????????????? :wink: :wink: :wink: :wink:
Először elgondolkozott, le sem esett neki hogy 3-at mondtam...aztán morfondirozott, hogy majd kell nagyobb ágy :lol: :lol: és hogy majd mint a hárman, itt fogják fekve az égnek állitani a cumisüvegüket szépen sorba :lol: :lol: :lol:
Aztán leesett neki hogy mit beszél :lol: :lol: :lol: és gyorasan módositott hogy szóval mind a 2 gyerek :? :? :twisted: :twisted: :twisted:
De én csak somolyogtam.hogy hogy beszállt nekem....

M.

Kép

Kép
megann

És még Kuha!

Program hétvégére???????????

Én megfogadtam hogy sátras ünnepeken maradok a senekemen :lol: :lol:
Tehát kertészkedés, homokozás a helyi játszón, egyik nap husisütés...és stb....

Egyébként nem úszom meg, mert szombaton ki kell vinnem tesómékat a városligetbe, valami rendőrnap lesz..és keresztgyerekemet benevezték bicikliversenyre....

Amúgy meg kinai haver és tesója ma érkezik, itt alszanak...majd melegváltásban unokatesóm jön fel vidékről pénteken, aki szintén itt alszik...úgyhogy én az elkövetkezendő napokban háziasszony, leszek, idegenvezető és taxisofőr...ja és látástól Mikulásig fogom mosni az ágyneműket és teritek le és fel a kajálásokhoz... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Ja és mégvalami.....

Én meg vagyok győződve arról hogy Lénának sokkal jobb lesz fél napig a bölcsiben mint velem...

Mindig van valami csinálnivaló itthon, vagy vásárolnivaló...egész egyszerűen alig tudok vele ténylegesen játszani....
Szerintem ezért is vált most ilyenné...
Komolyan heti egy tank benzint autókázunk el...
Csak tegnap reggel 9 kor már 3 helyen voltam, hajnalban pedikűrösnél, majd új vasalót venni a tescoba, majd autógumiztatni, majd hazajöttem a levett téligumikkal, majd felszedtem Lénát férj irodájában(ahol már férj is és titkácsajszi is önkivületi állapotban leledzett Lénától :lol: :lol: :lol: )....és mindezek után mentem még anyuhoz...
Ma meg már reggeli után a Corába startoltunk...
Biztos én is rosszul csinálok valamit hogy nem tudom megszervezni a bevásárlásainkat, illetve nem tudok a hátsómon megmaradni itthon.....
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
M.

Kép

Kép
megann

Hiszti, fegyelmezés: nálunk is van, de szerintem nem vészes még. Sajnos, nem találtam meg a jó módszert, de Jucié hatásosnak tűnik. Julcsi azért elég könnyen kezelhető (nem mindig, de általában), ha elterelem a figyelmét, kis idő múlva megteszi, amit kérek. Vannak rossz napjai, persze, de hát nekem is vannak. Na, ha mindkettőnknek rossz napja van, akkor kiabálunk mindketten, ez nem jó. Szerencsére Annának még nem sok rossz napja volt.

Egy biztos: nagyon következetesnek kell lenni.

Én megint azt mondom, hogy bizony a tévé is ludas lehet abban, ha a gyerek viselkedése elromlik. Túl sok inger éri, nem tudja feldolgozni. Nem biztos, hogy a történetek, talán csak a szinek, fények, hangok kavalkádja sok neki, megzavarja. És a táváző gyerekek, ha kicsit nagyobbak lesznek, elkezdenek unatkozni, mert a játékokban nincs elég inger, a látott képekhez képest.
Én most igyekszem elfeledtetni Julcsival, mi az a tévé, kábé egy hónapja nem is látta bekapcsolva. Jó időben olyan egyszerű: kimegyünk a kertbe és ő bogarászik jó hosszan, én meg olvasgathatok egy kicsit. Rossz időben biztosan nézhet majd megint dvd-t, de csak egy kicsit.

Julcsihumor:
A konyhában leguggolok, kérdezem? Ki jön az én kis házamba? Erre ő hozza apartvist, odaadja: Ez.
Köszi, Julcsi!!!

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Csak gyorsan, gyorsan, mindjárt indulunk játszóterezni.

A friss (mai) Nők Lapjában benne van az a dunakeszi aerobic edző, akiről írtam, Oltyán Évi!!! Tényleg tök jó a cxsaj és úgy örülök, hogy felfedezték!!!
Észak-pesti, dunakeszi csajok, a helyetekben úgy, de úgy mennék....

Benianyu!
Nálatok nagyon tuti frizkók vannak a családban! :D

Köszönjük a bókokat! :D

ayse

Julcsi dumán behaltam....

ayse

Juci!

Köszi, hogy leírtad, nekem nagyon tetszik a te módszered, hogy a helyére teteted a dolgokat Marcival. Megmondom őszintén, annak is örülök, hogy azt írtad, hogy most kell szigorúnak, következetesnek lenni. Már csak azért is, mert néha már úgy érzem, hogy biztos túl szigorú vagyok Gergőhöz, meg hogy magasak (lennének) az elvárásaiam, és mivel ezeknek nem mindig felel meg, ezért vagyok türelmetlen, szigorú vele stb.

Marci szemölcs: remélem, találnak rá valami csodaszert. Rémlik, hogy talán Ayse Lilijének is volt, aztán ránéztek valami dobozra, és elmúlt. Ki kéne próbálnotok... :wink: :wink:

Megann!

Gergő dettó ugyanezeket csinálja. :twisted: :twisted: Lehet, hogy ezek a "kölkök" már csak ilyenek? Sőt, talán mi is ilyenek voltunk. Most próbálgatják a határaikat. Persze, a mi kontónkra... :twisted: :twisted: :twisted:

Vendégsereg :evil: :evil: :evil:
Azt hiszem, igazad van, lehet, hogy nekünk is valami nyugis programot kéne találni. Bár az az igazság, hogy konkrétan csak a vasárnapunk lesz, ami teljesen szabad, mert Robinak hétfőn dolgoznia kell, kedden meg megyek ki Gergővel anyuhoz, ott is alszunk, mert ugye szerdán megyek az akupunktúrára, és az első alkalommal terepszemlét tartanék, meg az állítólag több időd is vesz igénybe, mint egyébként, és nem akarnám oda vinni Gergőt.
Anyu meg még mindig betegácsiban van, úgyhogy tud vigyázni Gergőre...

Majola!

Azt hiszem, most már én is kezdem belátni, hogy nincs túl jó hatással Gergőre a tv nézés. Mégha egy ideje már kimondottan szelektálom is a műsorokat. Általában mondjuk Thomast, a gőzmozdonyt nézi, van belőle 3 DVD-nk is.
De itt a jó idő, azért mi is egyre többet moccanunk ki, remélem, nekünk is sikerül visszább venni a tv-zést.

Julcsi-humor :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

sziasztok!

ma később értem le szegedre, viszont korábban is jöttem fel :D
beszéltem Hajnival, szegénynek tegnap marhára fájt a szeme, ma már kicsit jobb, de sajnos nem készítették fel, hoögy ez ilyen brutál lesz. be van neki dagadva, és még fáj is, tegnap is hányingere is volt, meg minden. úgyhogy tényleg jobb, hogy nem Pannival együtt mentek a kórházba! ráadásul tök későn került sorra tegnap, Panninak meg hasmenése lett otthon, úgyhogy jól összejöttek a dolgok :evil: de moöst már otthon van, és pannizik :) :)

én meg pénteken reggel megyek uh-ra :) lassan csinálok egy csíkot neki is, csak előbb lássam :)

fegyelmezés: Eszti is elkezdte a hisztiket, és nekem az a bajom, hogy van, amikor nem bírom ki röhögés nélkül. annyira nagy könnyeket tud ejteni, és olyan jellegzetes pofát vág, közben szegénykém azt hiszi, hogy mindjárt összedől a világ... én is próbálok következetes lenni, ha egyszer azt mondtam, h nem, akkor igyekszem ehhez tartani magam, ilyenkor figyelem elterelés következik. mostanában van egy zenés cd, ami mindent visz, annak is az első száma, a mókuska című dal.
ha meg kaja közben rosszalkodik, akkor abbahagyjuk a kaját, stb. ebben nem nehéz következetesnek lennem, és tényleg, legközelebbi kajálásnál eszik is rendesen.

ivászat: sztem is jó, ha valaki sokat iszik, úgyis kipisili. a 1,5-2 liter nem kórosan sok. legalább nem dolgoztatja úgy a veséjét. nekem is az a bajom, hogy Eszti keveset iszik.

na most muszáj dolgoznom már egy kicsit, egy hete le kellett volna adnom valamit, meg holnapra is akarok készülni, még az apuéknál van a lány :)

jaa, Zsuzsa! Julcsi humorát imádom, de lássuk be, volt kitől örökölni :wink: :wink: :lol:

KépKép
KépKép
and

Őszintén meglep hogy a TV nézés nálatok ilyen "problémaforrás lehet".
Nálunk Léna oly szinten szaharázik a TV-re hogy öröm nézni :lol: :lol: :lol:
Férj meg titkárcsajszi bekapcsolták neki a babatévét az irodában hogy hátha tudnak dolgozni 5 percet de nem...10 mp múlva már fel is állt.........
Az tény hogy én SOHA nem kapcsolom be a tv-t, hamarabb a cd-t meg a rádiót...

Azt hiszem hogy nálunk egy ideig még nem lesz tv-zés...bár ha majd jönnek a sötét hosszú hideg téli napok... :roll: :roll:
Meg azért szerintem biztos hogy van jó oldala is majd később...bővül a szókincsük, a fantáziájuk stb....valljuk be mi is imádtuk a meséket...és tök sajnáltuk ha vége van a Mézga családnak....

M.

Kép

Kép
megann

Julcsi humora hogy is fogalmazzak.... kb mint az apukájáé? :lol: :wink:

Megann
Én ha ezt csinálná Marci az evésnél bizony az emeletre is felvinném az ágyába...
Amúgy örülök, hogy láttok fantáziát a módszeremben.
Azt azért elmondom, hogy ha netán keveset fogalkozok Marcival akkor nem hat ez sem. Szóval azért az az is nagyon fontos, hogy eléggé figyeljen rájuk az ember szerintem. Az gyerekfüggő, hogy ki mennyire van el magában.Marci szinte egyáltan nincs el. :?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Kuha
Gödöllőn állítólag repülő napok lesz :roll: hétfőn és kedden.
Mit vársz el Gergőtől, hogy szigorúnak érzed magadat?
Valóban azt vallom, hogy a nevelést már el kell kezdeni, de igazítani kell az elvárásainkat az gyerek életkorához.

Megann
Biztos egyébként mást is ki lehet találni a kiságy helyett. Csak nekem nem jutott eszembe más. Járóka már nekünk sincsen.
És And felhívta rá a figyelmemet amikor ezt elkezdtem, hogy nehogy "megundorodjon" az ágyától a babó.
Szerencsére nálunk ezzel nem volt gond.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Kuha, hááát, baráti áron, de így is 200 e körül fog kijönni a vége... :?

Juci, a fegyelmezős "dolgodhoz" szeretnék egy tanácsot adni, mert több helyen is olvastam, hogy a kiságyat, ahol alszik ne használjuk "bünti helynek", mert ettől is kialakulhat benne alvásprobléma....akkor inkább újra használjátok a járókát...a célnak az is megfelel...
de egyébként te tudod, hogy mennyire fogékony Marcika ilyen alvásproblémára...
egyébként hogy van a kakis ügyetek? rendbe jött?

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Hú, az rengeteg szerintem :shock: :shock:
Mekkora lesz?

Mert mi is néztünk és egy mászókás torony, csúszdával, egy hinta állvány két hintának és egy homokozó lett volna 100 E körül.
Iszonyat nagy, mi azért is mondtunk le róla, mert nagyon sok helyet foglalna.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Juci!

Szerintem igazán nincsenek nagy elvárásaim Gergővel szemben, ne ilyen hatalmas dolgokra gondolj. Csak pl. ha 6-szor rászólok, hogy ne csavargassa a gáztűzhely gomját, akkor azért jó lenne, ha nem tekerné el 8-adjára is. Ilyen kis "apróságok", hogy a mai nap történéseiből említsek egyet. Azért ilyenkor ki tudok akadni.
Vagy pl., nem engedem ki a szobából a hideg kőre a konyhába, fürdibe mezítláb, hanem ha tetszik neki, ha nem, ráadom a szandált. Persze, soha nem tetszik neki, és lerúgja a lábáról.
Szóval tényleg nem nagy dolgok, csupán mind olyan, amiről én "felnőtt fejjel" tudom, hogy oka van.
Persze ő még nem tudhatja, és ez így is van rendjén, csak ezeknek a dolgoknak mindig "harc" a vége. Általában mindig hisztizni kezd, mert nem az van, amit ő szeretne. A hisztit pedig nagyon nehezen tolerálom.
Persze, olyan is van, amikor nevetve elszalad előlem, és vagy visszatér huncutkodva, és ott folytatja, ahol abbahagyta, vagy megfeledkezik a dologról, és akkor szerencsém van. :roll: :roll:

Repülőnap tuti bejönne Gergőnek, imádja a repcsiket . Meg is beszélem Robival.

Prüntyi!

Tyhűűű, a mindenit!!! Szép kis summa. De hát mégsem vas darabokból lesz összerakva... De azt hiszem, Gergőnek egy darabig nem lesz ilyesmi játszótere a kertben...
Ti terveztétek meg, vagy a fickó ajánlotta, hogy milyen legyen?

Kép
kuha

Megann, megnéztem ezt az oldalt. nekem az a gyanús, hogy miért csak egy év garanciát adnak, vagy máshol is ennyit adnak? reményeim szerint, ha veszek egy ilyet több tízezer ft-ért, akkor azért nem egy nyárra tervezem....
ahol veszitek majd kérdezz rá légszi, hogy kell-e kezelni a fát, és, hogy milyen tartós.
asszem mi idén maradunk a homokozónál, de egyszerűen nem bírom eldönteni, hogy fa vagy műanyag, persze a fa biztos szebb, de a műanyag praktikusabbnak tűnik.

tévézés nálunk sincs, legalábbis velem nincs, mert én utálom. apával más a helyzet, ő háttétévéző, amitől külön kiütést kapok. azon röhögtem, amikor Esztitől elvárta, hogy egy hang nélkül magától elaludjon, de ő minden este bekapcsolja a tévét elalváshoz...

megyek az ágyba még olvasgatok, aztán alvás, mert holnap szeged :)
és már csak kettőt kell aludni az uh-ig :) hurrá :)

KépKép
KépKép
and

Évi!
nyugi, ilyet minden gyerek csinál!
én megmondom őszintén, ha nem megy szép szóval, én erőszakkal ráadom a lábára a cipőt, aztán meg már szalad is, és kész. mondjuk ő nem tudja lerúgni :) ha olyat csinál, amit 100x mondtam éppen, hogy ne csinálja, és csakazértis, akkor fogom, felemelem és arrébb viszem, persze nagy kapálózás árán, de valahoiva máshova viszem, és mutatok neki valami mást, tehát megpróbálom kiszakítani abból a környezetből, ami úgy felizgatta :)

na tényleg lépek, jóéjt!

KépKép
KépKép
and

juci!
Akkor én most fordítva csinálom: először írok magunkról, aztán reagálok, aztán körválaszolok! :wink: :lol:

Ma voltunk anyósomnál, ami azt jelentette, hogy az idő döntő részét kinnt töltöttük a régi játszóterünkön. Olyan jó és szép volt! Már egy új generáció van kinn, az anyukafelhozatallal nem voltam megelégedve, de talalkoztam két régi ismerőssel is! :D
Hazafelé a Decathlonban megvettük a balerinaszerkót Lilinek (szombaton lesz a szülinapja). Két baj van: nem sötétrózsaszín, mint a BB-ban Jasmin-nek (hanem babarózsaszín) és nem a klasszikus tütüt tudtam megvenni hozzá, hanem egy nagyon helyes muszlinszoknyát. De szerintem, ha meglátja magát benne, akkor meg lesz elégedve! :D

Hétfőn lefotóztam a gyereket a tablóra. A kertben voltunk, az egyik kisfiú (tudjátok a kedvencem, Roli), döglött cserebogarakat gyűjtött közben, kábé úgy nyolcat.
Amikor vége volt a fényképezésnek nem akart bejönni.
- Dugd el a cserebogarakat, és amikor kijöttök, újra játszhatsz velük. - próbálkoztam.
Ebbe bele is ment, felmarkolt hetet, az utolsó már nem fért el a kezében.
- Légyszi hozd utánam! - kérte :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

ayse

Barbi!

Ki vele, hol láttál ennyiért játszóteret :shock: :shock: :shock:
Please, mondd meg ...szeretnék én is spórolni egy 100-ast :)

Merthogy amit mi kinéztünk, szintén torony csúzdával, 2 hintás állvány, köteles mászóka ez igy 160 plusz áfa, ezen kivül csúzda 22000. homi 15000....
Aki tud ennél olcsóbbat az ne habozzon árulja el.....

Prüntyi!
Fentiek alapján valóban baráti volt ez a játszótér??? :roll: :roll:

And!

Ok, majd rákérdezek...a festésre 2 év gari van a 16. kerületiben ezt fixen tudom..

Na a francba, most izgulhatunk érted is :lol: :lol: mármint hogy kisfiú vagy kislány :lol: :oops: :oops: :oops: :wink: :wink: :wink: :wink:
Hűűűűűűű az még minimum 2 hónap amig kiderül...és akkor optimista voltam...na most ehetem a kefét addig :twisted: :twisted:

Ayse!
Biztos nagyon meg lesz elégedve a kis balerina :wink:

Kép

Kép
megann

Juci, bocsánat :oops:

Benianyu, Kuha!
Nagyon boldog házassági évfordulót!!!!!

Megann!
Felétek mennyibe kerül egy kétállásos hinta és egy csúszda?

And!
Mi fahomokozót fogunk venni sztem. A műanyag, az a kagylóformájút jelenti? Azt kicsinek találom és az is fontos szempont, hogy nekünk is rá lehessen ülni a szélére.
Szegény Hajni!
Ha olvasod :shock: ? jobbulást!!!!!

Csibb!
Köszi a tippet a decathlonról (ez az előbb lemaradt) :oops:

Ivás: szerintem is jó a sok ivás, a férjem is rengeteget iszik, állítom, hogy a géneken túl emiatt nem ráncos (a korához képest).

Fegyelmezés:
nálunk a beszámolás vált be, háromig számolunk, ha a kellő számú felszólítás nem vezet eredményre. Ha az sem, akkor végrahajtatjuk mi magunk a feladatot. Kézengogva odakísérjük a kézmosás színhelyéhez, ráadjuk a cipőt, felemeljük és úgy juttatjuk el a célállomásra. Mindezt határozott fellépéssel és határozott beszédmódban, mintegy ellentmondást nem tűrve. Szerencsére kicsik még, így az erő velünk van :wink: (még a bicigliző lábacskákra is rá lehet adni a cipőt)
Ha nyűglődik, akkor elég sokszor az a baj, hogy szomjas, ezért megkínálom innivalóval.
Ha hiszti is van, az nálunk az álmosság tuti jele, úgyhogy akkor lefekszik.
Ha Lilit bátja, tépi a haját, üti, akkor megmondjuk, hogy nem szabad , hanem simogatni kell és puszilgatni. És meg is csinálja. :P
És be kell valljam, hogy Andrissal sokkal, de sokkal több türelmem van, mint Lilivel volt. Kétgyerekes anyukák, Ti hogy vagytok ezzel?

ayse

Ayse!

Egyel feljebb épp irtam Barbinak hogy én mennyiért láttam...
Eddig még mindig ez volt a legolcsóbb.. :? :?

M.

Kép

Kép
megann

A patikában kaptam most egy krémet kiszárad/ekcémás bőrre....

SANATOPIC a neve...ismeri valaki??????

M.

Kép

Kép
megann

Na jó éjt lányok...leléptem, mert dög vagyok ma is...

M.

Kép

Kép
megann

Igen, közben olvastam.
Háát nem igazán értem, hogy mért vannak ennyire elszállva ezek az árak????
Mert a gyerekért úgyis mindent?

ayse

Itt is van némi mászóka, hinta:

http://www.jatek-city.hu/index.php?cPath=480_572_637

Én is lépek aludni, jó éjt!

(Olyan fincsi orgonaillat van, hoztam be a kertből lila és fehér orgonát. Öröm lesz ilyen illatban szunyálni. :lol: )

Kép
kuha

Sziasztok! :) :)

Köszi a szülinapi jókívánságokat Anyukámnak. Felköszöntöttük délután a fiúkkal. Dani is adott a Nagyinak "ibág"-ot (virág) és nagyon tetszett neki. :)

Ayse,
Én nem mondom, hogy több türelmem van Danit fegyelmezni. Vagyis most mind a kettőt kell már és az nem egyszerű.
Nálunk nincs igazából hiszti, csak kis nyafogás. A nagyobb baj, amit tegnap írtam, hogy Dani olyan kis vadóc, azt kell kezelnem.
Lili biztos nagyon szép lesz a balerinaruhájában. :) Ez a kis Roli nagyon találékony gyerek. :)

Kuha,
Imádom az orgonaillatot! :)

Kuha, Megann,
Danit sem érdekli egyáltalán a tv,dvd, videó. Még akkor sem, ha Beni nézi. Esetleg ott marad egy egész percig, ha felismer valamilyen állatot, akkor örül és megy tovább. Én ennek nagyon örülök, nagyon tévé ellenes vagyok, főleg 3-4 éves kor alatt.

Juci,
Nekem is fenntartásaim vannak az ággyal, mint fegyelmezőeszköz. Magával az elvvel, a következetességgel és ahogy végrehajtod nagyon egyet értek. Mikor Beni kicsi volt és még össze volt rakva a járóka, én is sokszor alkalmaztam megfékezés céljából. De a lényeg, hogy nálatok bevált. :wink: Marci az utóbbi időben nagyon kedves, jókedvű, barátságos. Sokkal jobb passzban van, mint régen. :) :)

And,
De rendes vagy, hogy meglátogattad Totkát! :) Köszi az infot! :)
Kajálásnál én is elég szigorú vagyok, ha dobálja a kaját, vagy malackodik, akkor vége az evésnek.
Éljen, hogy már csak kettőt kell aludni az UH-ig. Olyan izgalmas! :)

Totka,
További jobbulást és kitartás! :)

Megann,
Apa szépen megette a 3 gyerek sztorit. :) :) :)
Drukk és csiribu meg minden, hogy visszajöjjön Léna nyugodtabb énje. :)
Ezek a játszótér árak nagyon húzósak. Biztos azt gondolják, hogy a jobbmódú szülők úgyis megveszik a gyerekeknek! :(

Zsuzsa,
Julcsiszáj :)
Milyen szerencsés vagy, hogy Julcsi eljátszik a kertben és te meg olvasgatsz mellette. Használd ki!!! Szép tavaszi, nyugodt olvasós napok! :)

benianyu

Sziasztok!

Itt vagyok, bár már csak pár nap és nem lesz netünk egy ideig.
Eddig azért olvastalak Titeket :)

Hiszti: Nálunk nem igazán van szerencsére, sőt kifejezetten szót fogadó Lívi.
Én ált. elterelem a figyelmét és sikerül is.

Tévé: Nem érdekli egyáltalán, kb. max 5 perc amíg nézi.
Ő nagyon nyűzsis imádja a jövést menést.
A költözést is(dobozolás, üres ház, Marosra járást) is szuperul bírja és rengeteget van a Zsuzsi mamával(anyum), imádja.
Mostanában állandóan ott volt, amíg én tettem vettem ház miatt.

Készen vagyunk belül és már csak a gáz-vízszerelő rokon dolgozik.

Már szinte mindent átvittem, apum is sokat segít mert Balázs nem nagyon tud+ határidős pesti munkája van egy építkezésen :roll:

Hétvégén költözünk be.Remélem hamar sikerül a netet is beköttetni.

Addig is sokszor puszilunk Titeket!!!!

Ui: Évi! Remélem sikerül mihamarabb eljutni hozzátok :wink: :wink:

Mea
mea

Ja játszótér!

tudok legolcsóbb megoldást: asztalos férj :D :lol: :D :lol:

Mea
mea

Hibákért elnézést: szótfogadó, ugye??? :oops: :oops:

Mea
mea

Barbi, Kuha, Megann,
igen baráti, erre az összeállításra általában 400 körül kaptam árajánlatot! Ne felejtsétek el, hogy ez akácból van (a legkeményebb, és leg strapabíróbb fa , így a legdrágább is), és a játszótérben van hintaágy, kéthintás állvány, a kis házikó (ami 1,5*2m), +a csúszda, és alatta a homokozó 2*2,5 m. Mindenzt ha fenyőből csinálták volna 20-30 %-kal lett vaolna csak olcsóbb.
És mikor körbenéztem a Jungle-gym-es játszóterek is 100.e nél kezdődnek és jóval kisebbek! Ja, és egy akác hintaágyat önmagában is 100 e körül csináltak volna...szóval ezekhez viszonyítva....igen baráti... meg azért is akartam nagyobbat, mert itt azért 4 unoka van, ugye Tüncsi és Anna hasonló korú, ill. ha jönnek babák, akkor rendesen elférjenek...meg szerencsére anyuékkal felesbe fizetjük, pont azért mivel nem CSAK Tüncsinek épül...így azért kicsit könnyebb...nekem pont az adóvisszaigénylésem megy rá... :lol: azért is mertem belevágni...

Mea, így könnyű... :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!

Ja a hintaágyat nem tudtam... :shock: akkor tényleg baráti...

Ayse!

Valahogy úgy ahogy mondod...de ezeknek a játszótereknek a faanyaga is nagyon drága...1 köbméter ha jól emlékszem 40 e ft...

Mea!

Hűűűűűű de jó, már nagyon várom hogy legyen tali nálad :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:
Hűűűűűűű de piszok pofátlan vagyok :oops: :oops: :oops: :oops: , de nagyon kiváncsi vagyok Nagymarosra....

Lesz ám náluk is tali...de amig nincs játszótér, addig nem....

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok, megpróbáltam visszaolvasni, de hellyel közzel sikerült csak...

Bodza, Benianyu, képek nagyon jók.

And, drukkolok az uh-hoz, én tegnap megkaptam a kiskönyvem :)

Kuha, Tv-zés egyenlőre nálunk is elég sokat megy, de mi is egyre többet vagyunk kint és igy próbáljuk csökkenteni. Nálunk most a Verdák a sztár, de két részt tovább kapcsolok mert nem bírom még én se és Roli se.
Ált. Rolit este érdekelné a TV, amikor aludni kellene. Jön és mondja, autó autó vagy sihuhu, sihuhu. :)

De tegnap pl egész nap csatangoltunk, játszóztunk és hatra mentünk haza. Saját maga lefeküdt alukálni na két óra múlva fent is volt és jóóó sokáig nem is aludt. Szóval azért a délutáni alvást meg kell oldanom valahogy.

Hiszti, ha Roli nagyon hülye beküldöm a szobájába és ő sírva bemegy. Mondom neki, hogy ha megnugodott jöjjön ki. De néha rámcsukja az ajtót, hogy ne tudjak bemenni hozzá :) persze nem tudja bezárni...

Na mentem mert mamázás van

pusz mindenkinek: Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Ja még valamit akartam kérdezni.

Én relatív sokszor rákiabálok Rolira, de ha más teszi (joggal) pl. férj akkor olyan szomorú vagyok, hogy miért kiabál vele. Nálatok nincs ez így?

K.

KépKép
Kép
csikken

Benianyu,

Nagyon helyes Dani , milyen aterzessel szamitogepezik :lol:
Beni meg, szerintem zselezd csak nyugodtan, nagyon jol all neki es hat sosincs hamar ilyen dolgokra!
Nalunk Mat minden reggel csinalja, annyira, hogy mar a kicsim is rakapott es ha megyunk valahova akkor neki is csinalom, tok cuki pofa igy!

And
Milyen hamar eltelt ez is, ket nap es uh! Megy a drukk, te meg probalj meg pihizni azert egy kicsit, nehogy baj legyen ebbol a sok kocsikazasbol :lol:

Koszi az infot Hajnirol, szegeny, remelem hamar rendbejon!

Mea,
Jo koltozest akkor es gyors gyogyulast ferjnek!

Valahol megnyugtat a tudat, hogy nem csak en kiabalok vagy akadok ki a gyerekekre :lol: Bar ez csak tudatalatti, a nehez helyzetekben viszont egyedul kell donteni!

Juci, ez egy jo taktika, a kovetkezetes megoldas mindig kifogastalan! Az agyat meg te latod, ha a fiadat nem zavarja be az alvasban, akkor nincs gond, bar altalaban jobb elkuloniteni a buntetes szinhelyet a pihenestol. De en is a szobajaba teszem es kuldom Mattot is, de nem latok benne meg problemat!

Kuha
Hat eleg nehez lehet nalatok is, fokepp, hogy a dackorszak altalaban csak ket eves kor korul kezdodik :lol: , Lehet, hogy Gergo mar benne van?

Egy dolog biztos, legalabbis nalunk, hogy ha valamire nemet mondok, akkor ki is tartsak mellette, megha neha inkabb megadnam magam a beke erdekeben. Ugy erzem, haladunk, mert ha latja, hogy komoly maradok, akkor hallgat ram. Persze a hisztizes az mas kedes, ha nem vagyok nagyon faradt vagy ideges, akkor megprobalok rajonni miert hisztizik, (faradt, ehes, szomjas, unatkozik) stb, altalaban egy kompromisszum megteszi a hatasat! Sokat kiabalok en is, bar tudom, hogy ez inkabb csak egy onvedelem, kiadom magambol igy (sajnos), de legalabb lenyugszom (en) es marcsak a lelkiismeret furdallas miatt is jobban tudom megoldani a konfliktust. Egyebkent a korlatok csak jot tesznek a gyerekeknek, meg ha harcolnak is ellenne, mert igy legalabb biztonsagban erzik magukat, korlatok nelkul nevelt gyerekeknek nagyon rossz lesz kesobb! Nagyon osszetett dolog ez, de azt hiszem ezek a dolgok (kiabalas-buntetes) meg normalis keretek kozott vannak.Muszaly ereztetni a gyerekkel, hogy nem o a fonok, akkor is, ha imadjuk oket, ha aranyosak stb, mert hamar visszauthet a dolog! Nalunk itt Franciaorszagban rengeteg ilyen eloadas van, jo kis musorok (pl a szupernunu), amit nagyon szeretek, mert problemas csaladokhoz megy ki, ahol altalaban a gyerekek uralkodnak a szulok felett es eleg sok erdekes es ertekes tanacsot hasznositottam mar! Persze ez sem szentiras, hiszen minden gyerek maskeppen "mukodik" :lol:

Na nem elemezgetek itt, majd csak tuleljuk valahogy eme idoszakot nemde? :lol: :lol: :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Bodza,

Szuperek a kepek, nagyon jol nezel am ki, es milyen batrak vagytok bevallani egy ilyen utat, de leri a kepekrol, hogy mennyire jol sikerult kirandulas volt!

Csikken,
Nalunk en is sokat kiabalok, ferj ritkan gurul be, de ha igen, akkor en csak orulok, hogy kezebe veszi az igazitast! Ami inkabb zavar, hogy neha ha eppen raformedek valamelyikre akkor o meg elkezdi patyolgatni oket, hat en ezen vagyok kiakadva, mert ugye semmi kovetkezetesseg nincs a dologban csak az, hogy mamanak nincs igaza, mert a papa nem ert vele egyet! De neki eleg kicsi a tureskuszobe ha uvolt a gyerek, inkabb babusgat, mint hallgatja! Ezert is igazan ritka, hogy o kiabal!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?