Sziasztok Csajszik!
Most ismét tudok írni, sajnos egyre több a melóm (hál istennek).
Ma voltam munkahelyi megbeszélésen, és meg dicsértek, mert a kért faladatok közül csak én teljesítettem a részemet, úgyhogy ma engedélyeztem magamnak egy pihit. Míg odavoltam, addig nagyizott a gyermek, de sehogy sem akaródzott neki elaludni semmilyen parktikára, nagyi teljesen kikészült. Aztán ebédeltünk fincsi fõzit, egy nagyot szopizott és most durmol, meg a nagyi is
A napközbeni alvás nem igazán akar mûködni, van, hogy elalszik már rögtön szopi nélkül is, de van, hogy csak üvölt és nem kell neki semmi, csak kínlódik, de olyan is, hogy cicivel alszik el. Egyszerûen kiszámíthatatlan. A séta közben tuti a napi alvás... Mondjuk éjjel este 8tól reggel 7-ig alszik, ,néha néha felébred még hajnalban, akkor szopi és alvás vissza.
Pocok
Most már emlékszem Rád a gimibõl, hogy raktál fel képet magadról is. Voltál énekkaros is Bakki Katinál? Én igen, de mindig cseszegetett, hogy állandóan dumálok ott a szopránban...
Múltkor láttam Jb-ben, nagy retikül lengetés közepette ...
Aranyosak a gyerkõcök nagyon! Engem a tar.hu kiamamák között találsz meg, ha kíváncsi vagy rám, ott még van egy kép, ,ahogy a gimiben néztem ki.
Kata007
Dóri nagyon kis virgonc ott a kiságyban! És milyen büszke a tudomáynára!
Gömbölyû
Szerintem, ha még nem akartok következõ babát, akkor mindenképpen keressetek valami védekezési megoldást, mert nem minden esetben véd a szoptatás természetes fogamzásgátló mivolta sem egy esetleges következõ terhességtõl. azért hébe hóba elõfordulhat szoptatás közben is egy-egy tûszõrepedés. Én Continuint szedek, de mellette még gumizunk is, bár 6 hónapig nem volt vele semmi gond, csak egyre több helyrõl hallottam, hogy így is lettek sokan babások, mi meg még nem szeretnénk ilyen korán kistesót. egy kolléganõm is a szopi alatti természetes védekezõmechanizmusban hitt és 3 hónapos volt a kisfia, amikor megfogant a kistesó.
anyapoc
Mi az, hogy oldhatatlan ostok? Még sosem hallottam ilyet. (?)
Nekem nem csökkent a Continuintól a tejmennyiségem. Most viszont azért szedem még, mert félek, hogy ha abbahagyom ,akkor Dani elutasítja a cicit. Ezt a 3-4 hónapot 1 éves koráig pedig kibírjuk ezzel a duplavédelemmel
A párom is azt mondta, hogy ne aggódjak ezen.
anyósom viszont mindig kérdezgeti, hogy még meddig szeretném szoptatni. Én míg nem szültem, addig úgy gondoltam, hogy 8 hónapos koráig, ,de most már, hogy látom mennyire szereti a szopit, még nem szeretném megvonni tõle. Viszont õk ki vannak akadva, ha valakirõl azt hallják, hogy mindig szopik 1 évesen is. Bírom az anyósom, de ezt valahogy finoman kellene vele közölni. Mivel van tejem és szeret is szopni Dani, viszont rendes tejet nem akarok neki adni 1 éves kornál elõbb, babatejet pedig, ha már ugye van tejem, akkor miért adjak alapon, nem is szeretnék adni. Viszont mindig ez jár az agyamban, hogy mit szólnak hozzá... Szerintetek?
Dió
Nekem 2 héttel szülé sután volt olyan a hasam, mint terhesség elõtt, ez is alkat kérdése. Pedig hidd el, hogy nem csináltam semmit érte, ,hogy ilyen legyen. sokan nem akarják elhinni, hogy én valah terhes is voltam. Ez van, szerencsés vagyok. Ja, és normál úton szültem és bazi nagy hasam volt. Szerinem az is közrejátszahtott a dologban, hogy már gimi óta rendszeresen mozgok, tornázom, és a kismamiság alatt is sokat tornáztam, persze módosítottabb formában. A rugalmas hasizom ezért húzódhatott ilyen hamar vissza a helyére. Azt is mondják, hogy aki sportol nehezebben szül. Hát nem mondanám, meg a dokim is mondta, hogy akli fittebb volt korábban és a babásság alatt, sokkal nagyobb állóképességgel és akaraterõvel rendelkezik a szülésnél és hamarabb és könnyebbe meg is szülnek.
Lehet a risztõl akadt ki és nem a meggytõl?
Nekem nem volt linea nigrám
pedig annyira szerettem volna!
Kata
Lehet kérni érzéstelenítõt, terhesség alatt is lehet, csak közöld a dokival, hogy még szoptatsz. Annyir apici mennyiség, hogy nem, ártasz vele a babádnak. Én is voltam már mióta szoptatok és nem volt semmi gond.
Judy
Én Persil folyékony mosógélt és Silan Sensitive öblítõt használok. Addig meg kend körömvirágkérmmel (ne Dr. Theiss-et, mert a sertészsír keverõcucctól bazira büdös) a száraz részeket.
Viki
Nálunkis uez volt a Bübchennel! Viszont ma vettem újabb adagot és a patikában szólt a patikuscsaj, hogy már nem sokáig lehet kapni, mert nem fogják gyártani. De hát miért vajon, mindig az tûnik el, ami bevált? Helyette ajánlotta az Eucerint, ,amit tudom, hogy tényleg jó, de azért ne fürödjön már a gyerek 3000 Ft-os fürdetõvel? Úgyhpgy vettem a Bübchenbõl egy DM-ben vagy 6 flakonnal. Ált. 1 flakon 3 hónapig elég.
Nekünk sincs még fogunk! Minél késõbb jön, annál jobb állítólag.
Manó
A pasztinák zellerhez hasonló zöldség még ízre is, lehet adni babának kb. a zellerrel egy idõben.
Most megyek olvasok egy kicsit még a neten!
pusszantás!
Viki nagyon vigyázz magatokra!
gumicukor és dani