Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szerintetek lehet, hogy ugyanannak a cégnek az Almapüré csirkehússal kajája 6 hónapos kortól ajáánlott, az Alma-banánpüré csirkehússal meg 5 hónapostól? Ugyanaz van mindkettõben a banán kivételével. Arról már nem is beszélve, hogy a húst ugye nem ajánlják a szakemberek ilyen pici babáknak...

Nem tudna valaki ötletet adni, mit csináljak az üres bébiételes üvegekkel? Fogok festeni fûszertartót, meg néhányat elhasználok fagyasztásra, de így is marad rengeteg.

Alvás
Van egy ismerõsöm, négy gyereke van, de egyik sem alidt úgy, mint a másik. Az elsõ egyéves koráig gyakorlatilag végigaludta a napot, a negyedik viszont 11 hónapos kora óta nem alszik délután.

Na, kíváncsi leszek az éjszakánkra... Megyek is aludni!

Panda

panda
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Beszti,Panda

Történetesen azt a Nekünk sikerült...szorit én írtam...Kép
Nem az volt a célom,hogy magasztaljam a könyvet,még ha ugyis néz ki.A lényeg,hogy tényleg sikerült.Próbáltam inkább arra rámutatni,hogy szerintem itt nem aza lényeg,hogy hagyjuk a picit sirni.Hanem hogy milyen az esti ceremonia,es ebben biztosítsuk az állandoságot.Nem hiszem,hogy 5 ésfél honaposan nem volt erett az alvásra,egyedul alvasra.Arrol nem is beszelve,hogy mar olyan faradt volt nappal,hogy teljesen visszafejlodott(ejjel 2 orankentkelt,nappal fel orakataludt).Aztan 1 het alatt behozott mindent.orulok,hogy nalatok minden ilyen siman ment!KépLehet,hogy en is brutalisKép voltam,de mindkettonk erdekeben tettem.Es csak azert irtam meg,hogy masok is lassak,van kiut...Kép

Manó

Gratula a fogakhoz!Nalunk is voltak gondok a kakival.Sokszor azt hittem,Bulcsu agyverzest kap,olyan voros volt a feje.Volt,hogy ugy nyomtuk ki a kakit.Deamiotafozelekezunk,megszuntek a gondok.KépHat tenyleg csak orulni lehet,ha egy ilyen idoszak elmulik!!

Gomb

Nekem a gyerekorvos ajánlott egy laktózszirupot,de nagyon rossz ize van!Meg a terheléses vércukornal is rosszabb!!
Volt,hogy glicerinkupot hasznaltam,,mert az is képez védõréteget,de nem a legjobb.aztan attertem a rostban gazdag táplálkozásraKép.Mert a rostok megfogjak a vizet,nem engedik a visszaszivni,igya szekletlazabb lesz.De szornyü volt..Kép

Dio

Megneztem a Milupa rizspept,abban csak nyomelemek,vitaminok,szenhidrat,feherje és zsir van.Vagyis semmi olyan,ami nem illik oda.De sajna csak gyogyszertari.

Ilke

A lábkidugás miatt en már arra is gondoltam,hogy rossz helyen van a kisagy es arra kellene forditani,amerre Bulcsu mindig fordul.Tusos,olyan Feng Shui vagy mi..KépEnmindig megforditom,felek,hogy ejjel baja lesz.

Zsike

Szió!Nekem is volt fekete vonalam,meg egy kicsit látszik.De nem aggodom,mert meg messze van a stranszezon..Kép
Szerintem ne merd,hogy mennyit eszik a babad,mert csak aggodsz.Es amiatt is kevesebb lehet a tej majd.Ha hetente gyarapszik es van pisis pelus bõven,akkor nem kell aggodnod.
Nekem is kevesebb a tejem estere,szerintem sokunknak.Es az normalis,hogy bmi a szajahoz er,arra szoporeflexszel valaszol.Hiszen ezert reflex.Nem lehet,hogy tenyleg a hasa faj?


Nem tudom,ki irt mar a fogamzasgatlokrol(Continuin),de nekem pl.el kezdett apadni a tejem tole,abba kellett hagynom.

Koszi az uszis tippeket,de le kellett mondanunk rola,mert Bulcsunak atopias dermatitise van..KépNaná...

Bocs,kicsit hosszu lettKép

Anyapoc

anyapoc
 
 


Sziasztok

Zsike
Regisztráld magad, és akkor a fejlécben megjelenik a neved.
Regelni a segédleteken belül a "Regisztráció, Profil" alatt tudsz.

Ilke
A csüt. jó egyenlõre, bár kizárásos alapon más nap nem okés. Holnap megyünk tanácsadásra, pénteken pedig megyünk látogatóba egy 2 hónapos bébihez. Visszük neki a kinõtt rucijainkat. Kép
Remélem tényleg a fogacskák dolgoznak, mert enni sem nagyon akar 1-2 napja. De nem csak fõzit nem, hanem semmit sem. Szívja a cumit és hangosan kiabál közbe.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 

 
 

Sziasztok!

Jelentem mától a 4 fogúak táborába tartozunk!!! KépKépKép

Üdv az újaknak!!! KépKépKép

Orsoly!
Tündéri a kis Lackód! KépKépKép

Pucúr!
Csoda történt! Kép
Felraktam a képeidet Dóriról a képtárba. [url=http://kep.tar.hu/kismamak" TARGET="_top]ITT[/url] megnézheted.

Az én Dórimat pedig [url=http://www.doribaba.tk" TARGET="_top]ITT[/url] nézheted meg.

Pusssz! Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Anyapoc!

Én örülök, hogy neked sikerült az altatás.Kép
Bocs, ha megbántottalak, nem akartalak.Kép
Nekem csak azzal van bajom, hogy nagyon sok mindent félre is lehet érteni.
Józan ész kell, vigyázni kell azzal, hogy milyen tanácsot hogy fogadunk el.Kép
És éppen ezért én biztos, hogy egy újdonsült, elsö gyerekes anyukának nem adnám ezt a könyvet a kezébe.
Talán 5,5 hónapos gyerek nem, de esetlegesen egy 2-3 hónapos gyerek vagy netán egy újszülött kicsi ehhez, és lehet, hogy felesleges is. Csak az anyuka bizonytalan, nem tudja a sirás/ébredés okát, és valamibe meg kell kapaszkodni. Aztán vagy sikerül, vagy nem.
Tudod, amugy is ellenérzéseim vannak a könyvvel szemben. Mert ki irta? Ismerjük? Milyen tapasztalat van a háta mögött? Orvosilag alátámasztható, amit irt? Nem fog-e kiderülni, hogy tévedett? Ha nem is mindenben, de bizonyos dolgokban? Jó, tudom, a legföbb érv, hogy utána alszik a gyerek...
Vannak dolgok, amivel természetesen egyetértek, mert jónak tünnek: pl. az, hogy ne csináljunk olyan helyzetet, amit éjszaka nem tudunk reprodukálni (ringatás stb.), bár még ezek alól is van kivétel, mert én pl. a szopiba bealvást nem tartom ilyennek. Nem fogom azért felébreszteni, hogy feltétlenül ébren kerüljön az ágyába (igaz nem óvatoskodva, belopva teszem a saját ágyába), és szopis babáknál szerintm különben sem lehet ugy elválasztani az evés-alvást, mint ahogy a könyv javasolja.
Már valamikor korábban irtam, hogy a nagyobbnak meg a könyv szerint alvászavarainak kéne lennie (és milyen tünetekkel!Kép), ami hála Istennek nincs!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ági,
Örülök, hogy Petra napközben magától is elalszik, Lili is így szokta.
Mostanában én is szinte mindig kenguruzok, de nagyon nehéz Lili, meg hát nem is vagyok hozzászokva, mert eddig szinte mindig babakocsiztunk. Ma is lementünk a boltba, csak ide pár méterre, de mire hazaértünk a vállam nem éreztem. Meg aztán itt is van rendesen jég, néha úgy megyek, mintha tojásokon lépegetnékKép.
Az édességmánia még nálam is tartKép.
Nagyon jó lehet, hogy a nõvéred most vár babátKép.
Szerintem is túlzás hogy egy olyan baba akinél a családban nincs semmi allergia, évekig ne kapjon valamit. Nálunk, hogy a párom allergiás, így mondanak a dokik 1 évet a gluténmentes étrendre Lilinek. A banánon én is gondolkozok, hogy megkóstoltatom most már Lilivel. Csak ma valamiért az egyik pofija eléggé bepirosodott, remélem elmúlik holnapra. Ma almás õszibarackot evett, de olyan jóízûen, hogy nem gyõztem csodálkozni. 2 perc alatt belakmározta mindetKép.

Gomb,
Ti is beleszerettetek ebbe a névbeKép?
Mi Horvátországot tervezzük az idei nyárra több kisgyermekes családdal.

Manó,
Jobbulást Emmának! Azért ez hihetetlen, hogy ennyi ideig nem jöttek rá, hogy mi a baj.

Beszti, Ági,
Mi is csak fagyasztott dolgokat veszünk. Ég és föld a különbség a konzervhez képest.

Kaki:
Lilinek is úgy néz ki, hogy megoldódtak a kaki gondok, amióta minden nap kap egy kis zöldséget vagy gyümit, minden nap kakil szinte, van, hogy 2x is.

Anyapoc,
Este én is meg szoktam igazítani LilitKép, de nappal már hagyom mert akkor kicsit éberebben alszik és már volt, hogy erre felkelt.

Forti,
Remélem azért Levi étvágya hamar visszáll.
Ok, akkor csütörtök. Majd írj, hogy mikor talizzunk.

Pocok,
Tényleg jó a kép rólad, de a babák is édesekKép. Jobbulást neked!

Jó éjt,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Lanyok,
Fogamzasgatlo - Mennyi az eselye, hogy szopi mellett teherbe esik az ember lanya? Ma voltam kontrollon, es rakerdezett a doki, hogy gondoltunk -e a vedekezesre, es hat eddig eszembe sem jutott, mert tiltott gyumolcs volt a hazas elet. De fogamzasgatlot nem szertnek szedni, es egyenlore meg masik babat sem. Egy kis pihi kell a szervezetnek.
Tobbedik gyerekes anyukak,
Volt olyan, aki minden vedelem nelkul, szopi mellett teherbe esett?

Zulu,
Szoritok Nektek. Biztos minden rendben lesz, ha azt mondtak, hogy kinovi. (Bar en is izgulok, hogy ne legyen semmi gond) Egyebkent Ti is a Budai gyermek korhazba mentek EKG-ra?
A keksz, ropi es alma dietat szerintem hamar meg fogja unni Anna, ugyhogy vsz nem lesz gond visszaallni. Jobbulast Nektek!

Zita,
Neked is jobbulast!

Anyapoc,
Glicerines kupot en is hasznalok neha, de hat az nem megoldas. Van valami jo kis receptgyujtemenyed rostdus kajcsikbol, amit egy ferfi is megeszik, es egyszeru is? Merthogy en eddig nem nagyon foztem. Mostanaban is a nagymamak latnak el. De lassan csak illene belekezdenem.
Mi az az atopias dermatitis?
Egyebekent kicsit en is felek, hogy nem mehetunk uszni a szivzorej miatt? Zulu, errol tudsz valamit? Bar azt a harom honapot csak kibirjuk...

Lanyok,
Egy plotyi poci meg van a hasam helyen. Kb. mikorra mulik el? Egyetelen egy nacimat nem tudom felvenni, a kismama nadragomat hordom. Meg szerencse, hogy sovanyra is allithato. Remelem, tavaszra visszamegy.

Segitsetek! Fogorvost keresek a II. keruletben, a Mammuthoz kozel.

puszi,

gomb
gombolyu
 
 


Pocok!

Nagyon aranyosak vagytok.Kép
Csak ha szabad javasolni, egy kicsit vedd le a kép méretét, hogy ne lógjon ki a képernyöröl!KépKép
(Vagy csak az enyémen lóg ki????Kép)

Pucur!

Dóri képei is nagyon jók!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Jo reggelt
Gömb
álitolag jo a kolping viszont isszonyuan drága Kép .

Ági
én ugyan csak tavaj voltam a balcsinál elöször vagy másodszor de nagyon megszeretem bár én uszni nem tudok de azért bemegyek a balcsiba de csak derékig Kép no meg imádok hatyukat etetni és a balcsin vanak hatyuk Kép .

Gömb
mi ha minden igaz 1-2 hónap mulva remélem eltudunk menni Párizsba nászutra mert az tavaj elmaradt csak most már petikét is vini kell .

Mano
szegény Kép remélem mostmár tényleg meggyogyul Emma jobbulást neki Kép.

Konzerv
azt én sem szeretem mert van bene tartositoszer és a gyümölcs kozerv meg nagyon édes Kép tul van cukrozva Kép

Panda
és miért ne adjunk a szaki szerint hust egy 5-6hónapos babának ? én adok petikének 5hónapos korátol hust és megeszi ha van bene gyümölcs is Kép

Anyapoc,dio
a boltban is lehet kapni ujat amibe nincs tejpor MILDIPÉP körtés rizspép rizs ,korte ,és vitaminok vanak bene ,de csak 6hónapos kortol adhato .

Kata007
grat Dorinak a 4 foghoz és nagyon jok a képek Kép

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Beszti!

Persze,nincs harag.De azert hazudnek,ha azt mondanam,hogy jol esett...KépDe aztan rajottem,hogy nem ellenem szol,hanem valoszinuleg a konyvnek.Meg is ertem a fenntartasaidat.Igaz,hogy en magambol indultam ki,de biztos nem mindenki ertelmezne jol.Nem tudom.Bar en ugy gondolom,minel kisebb a baba,annal konnyebb,mert akkor csak megelozes kell,hogy ne alakuljon ki ilyen helyzet.Egyebkent nalunk eppen a szopiba bealvas miatt alakult igy.
Sajnos en pont a rokonsagban tudok olyat,aki alvalszavaros most is es csecsemokent is rossz alvo volt.Hogy van-e osszefugges,nem tudom.
Amugy ez egy doki,aki alváskutatással foglalkozik(gondolom Te is olvastadKép).Vagyis talán több esettel istalálkozott már.Persze ha 1 het alatt nem hozott volna javulast,en sem probálkoztam volna tovább.De ugy voltam,hogy már más ötletem nem volt.
En csak segiteni akartam...Kép

Csics

Jó lenne a Mildipep,de mi gyümit még nem ehetünk,mert apuka naálunk mindenre allergias...De azert koszi..!

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Tegnap adtam a törpének ananászleves bébi italt mert nagyon nem akart lenni kakija. Tegnapelött a kúpot használtam de nem akarom, hogy rászokjon ezért kapot bébi italból egy kis kanálal, meg is lett az eredmény a felkelés után egy nagy adag kaki volt a pelusban aminek nagyon megõrültem.

Biztos lesznek olyanok akik az miatt negszolnának, de van egy bébi könyvem és ott javasolták bene, hogy ez jó, és kúpot csak akkor ha ez se lett volna jó. De szerencsére bejött.
Orsoly: Nagyon aranyos a kicsi.
Mindenkinek gratula a fogacskákhoz és a hófordulókhoz.

Na most menne kell csak ezt szerettem volna közöni veletek.

Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Kata007

Gratulálok a(z uj)fogakhoz!Mennyire gyorsan jottek ki az ujak?

Ilke

Látom,nálatok is allergias a párod.Mikor és hogyan kezdted el bevezetni a gyümölcsöket?És mit adtál elõször?

Gömbölyü

Én fõleg reggelire és vacsorára szoktam ilyeneket enni.Sok gyümölcs és zöldség,de fõleg olyan kajákat,amiben un. oldhatatlan rostok vannak. Pl:gabona-és zöldségfélék,kemény héjú és egyéb gyümölcsök,hüvelyesekKép,olajos magvak..Jók a teljes kiörlésû termékek(Graham lisztbõl készült cuccok).Oldhatatlan rostok fõleg a rizsben,kukoricában,búzában és a keményhéjú gyümikben vannak.Ezt is az "okos" könyvembõl néztem ki.Még ír egy csomó mindent,de ez a lényeg.

Hasam nekem kb.2 hónapig volt.Aztán szép lassan jöttek rám fel a régi ruháim.Most meg mindegyikbõl kifogytam..Kép

sajna könnyû teherbe esni,de ezt majd leírjákazok,akik tapasztalták.Fentebb írtam,hogy a fogamzásgátlókkal vigyázni kell.Én is majdnem póruljártam.Elég rendesen megcsappant a tejmennyiség.És majdnem 2 kemény hetünkbe került,mire visszatornáztuk..KépElég kiborító napok voltak.Nem kívánom senkinek.

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Tegnap egész nap nem volt internet-kapcsolatunk. Nagyjából végigolvastam a termést, azt nem tudom, mit ki írt, de azért válaszolokKép.

Teherbe esés: nekem annak idején azt mondta a nõgyógyász, hogy amíg szoptatok elvileg nem eshetek teherbe, gyakorlatilag bizony látott õ már karón varjút. Szóval teherbe lehet esni, bár a mechanizmust én sem értem, mert mensi sincs, legalábbis nálam még nem volt.

Bébikaják: tegnap volt a védõnõ nálunk, rákérdeztem a boltban kapható bébikajákra, és azt mondta, hogy a bennük található tejpor olyan tejpor, amit a tápszerekhez is használnak, a többi összetevõvel pedig nem kell törõdni, mert az összes bébikaja bevizsgált.

Has: a szoptatás miatt nagyon lefogytam, 46 kg vagyok, de ennek ellenére hasam az van. A barna csík egyszer csak elmúlt róla. Egyébként pont ma olvastam, hogy sajnos most az a divat, és azt sugallják az újságok, hogy a szülés után rögtön lapos hasúnak és fittnek kell lenni, holott a hasfal megnyúlása élettani folyamat, ami a baba és a mama érdekeit szolgálja, és elsõ az õ egészségük. És hogy a híres manöken kismamák úgy érik el, hogy gyorsan legyen lapos hasuk, hogy nem várják ki az utolsó hónapot - amikor a hasfal leginkább ki van téve a nyúlásnak -, hanem programozott császárral szülnek. Persze mind azt állítja, hogy szigorú diéta és torna eredménye, hogy szülés után egy hónappal már újra manöken alkatúak, de ez nem igaz.

Alvás: Peti is viszonylag sokat alszik, este 8-tól reggel 8-ig, közben egyszer szopizik, aztán délelõtt alszik 1-2 órát, majd ebéd után 1 órát, és ha délután otthon vagyunk, akkor késõ délután megint egy órát. De ha elmegyünk, bírja alvás nélkül is. Szerencsére este gond nélkül le tudjuk tenni, sõt nagyon ragaszkodik az este nyolcas idõponthoz, ha kicsit is csúszunk, akkor balhé van. Remélem ez így is marad.


Tegnap csináltam Petinek meggyes rizspépet, hát, az elsõ kaja volt, amitõl teljesen kiakadt, fintorgott és bõgött. Ennyit a meggyrõl.

Egyébként mostanában - 7,5 hónapos - sokkal ragaszkodóbb lett, ha felveszem ölelget, meg nyitott szájjal puszit ad, meg vigyorog rám, ha az apja fogja - nála is jól elvan - akkor is engem keres a szemével. Állítólag ez az a kor, amikor tényleg ragaszkodós lesz. Én meg persze élvezemKép,egyelõre.

És pár napja hosszabbakat mond, nagyon jópofa, állandóan dumál, de már több szótagú valamiket, mi meg jól szórakozunk apávalKép.

Na, most már befogom, mert betöltök egy egész oldalt, és úgysem lesz türelme senkinek elolvasniKép. Kezdenek rajtam kórosan kiütközni a bezártság jeleiKép.

Mindenkinek minden jót, a gyengélkedõknek jobbulást! A hófordulósoknak gratula!

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Ági

Nagyon ügyesek vagytok, Petrával, csak így tovább! Sajna be kell vetni ezt az elrejtéses technikát, mert különben semmit nem enne magától. Én most éppen csirkehusit rejtek almába, meg egyéb gyümölcsökbe. Vagy legalább sárgarépába. Mindegy, csak édeskés legyen. Tényleg próbáld meg a sütõtököt!Kép
Emike evett már sárgabarackot, nagy kedvence. Simán bevág belõle egy egész üveggel.

Gömb

Pont ezt a hotelt nézegettem a neten a minap!Kép A párom már kérdezte, hogy hova megyünk az idén nyaralni.Kép Nekem ez a hely tetszik, csupa jókat hallottam róla. De valszeg visszük a nagyit is. Egyébként vannak kint fotók a neten.
De ha beírod a segédleteken belül a keresõbe hogy kolping, 48 találatot fog neked felhozni. Ezzel az üzivel már 49-et.Kép
Terpeszpelust lehet a nagyobb bébiboltokban is kapni.(Brendon,Megatoys)

Manó

Kitartás, a nappal is fog rendezõdni! Az én lányom is csak ringatva alszik el, pedig már 7 hónapos. Most ezzel jól megvigasztaltalak mi?Kép De persze jól elvan egyedül két alvás közt, eljátszik. Majd Emma is belejön ne félj, elfoglalja magát.
Szegénykém ezzel a sok betegséggel! Jobbulást!Kép

Zita

Én kb. 4 hónapja voltam beteg. Nekem fosós vírust sikerült bekapnom, egy hétig lázas voltam és alig volt erõm. Drukkolok, hogy minél hamarabb túl legyél rajta.Kép
Nagyon köszi a mélt a munkádról. Elgondolkodtató....

Most megyek, mert felébredt a törpe...késõbb megnézem az új képeket.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Sziasztok
Tegnap voltunk csípõvizsgálaton a Nórával és megdicsérte a doki bácsi. hogy nagyon szép a csípõje (meg az egész gyerek Kép . A rüsztje egy kicsit magas de ez genetikailag öröklött az apukától.
Sajna elég nyügi tegnap este óta, fáj a pocija, vagyis gondolom, hogy az. Ennyire pedig nem szokott neki. Jó lenne ha kifele másznánk már ebbõl, a hasfájós idõszakból.

Gömb
Nekem van egy ismerõsöm aki szoptatás mellett esett teherbe, pedig a doki azt mondta, hogy amig naponta nem tudom hányszor szoptat nem valószínû hogy terhes lesz, hát mégis sikerült úgyhogy nem árt védekezni.
Nekem az elsõ babánál két hónap múlva ment teljesen vissza hasam, aztán még jobban le is fogytam 8megevett a gyerek)
Most a másodiknál kiszélesedtem a csípõmnél úgyhogy nem jön fel rám a nadrág, szerintem ez már így is marad nálam, bár azért reménykedem.

A köldökömtõl lefelé van egy barna csik, szerintetek ha idáig nem múlt el akkor már nem is fog. Az elsõ terhességemnél is megvolt ez a csik, de a szülés után el is múlt. Most miért nem akar, Kép
Ja és még egy. Majd megyek márciusba fogászatra. Lehet érzéstelenítõ injekciót kérni ha még szoptatok, nem megy át e tejcibe és nem lesz baj a babának?

Kata és Nóra 10. hét
Katalin (fkata)
 


Sziasztok

Alvas
Hat a noverem ugy csinalta a fiukkal hogy amig volt babysitter addig ha felsirtak mar rohantak is be hozzajuk mindketten.de aztana 10 honapos korukban hazajott a csaj es a tesom nem tudott egyszrre ket babat ringatni ugyhogy ok azt csinaltak hogy a szokasos esti szeansz utan be az agyba egy enek es jo ejt puszi.Persze elso nap sirtak fel orat,a masodik nap 20 percet es a harmadik nap 5-ot a 4.en mar aludtak maguktol.
Persze a noverem a teraszon sirt mert a ferje ’’nem engedte be a sracokhoz’’.Igaza lett azota is szuperul alszanak es mindenki elete konyebb lett.

Zita
Jobbulast nekted.En is mindig attol felek mi van ha elkap egy virus es akkor eleg nehez a babara is koncentralni

Agi
Nagyon ugyi Petra,gondolom igy neked is egyszerubbek a nappalok.Irigyellek de jo lnne ha az en tesom csak annyira lakna mint a tied.A batyamek itt laknak pesten de hat az ember sogornoje megsem a novere : )Bar O is babat var most.

Gomb
A Koping Hotelek alt jok.En tudo kegy bababarat hotelt a Matraban is ha valaki nem Balcsi fuggo.
Mi is akarunk menni Jordaniaba csak en felek a babat is vinni nehogy valami hasmenses virust kapjon.
Szerintetek mennyi idos babat lehet mar vinni kulfoldre?????

Zsike
Hat nekunk is igy volt hogy napal iszonyu sokat aludt ejszaka meg sirt,ugyhogy nem biztos hogy ehes csak a szoporeflexe miatt keresgel.
Majd magatol atalakul a napirendje csak ido kell hozza .

Mano
Hu,na vegre hogy kitalaltak,persze hogy nem jott rendbe Emma ha nem tudtak mi baja.Remelem mostmar hamar meggyogyul,lenyeg hogy jo uton vagytok mar.
Hat mi mindketten megvagyunk keresztelve ugyhogy az nem gond es a noverem is ugyhogy CSAK a templomi eskuvo a hiany,de megoldjuk.Egyebkent az Esztergomi Bazilika papja megkereszteli akkor is mert O is egy felvilagosult atya.
EN elhiszem hogy kivagy a nappalpktol es biztos hogy egy egesz embert igenyel ilyenkor.En mindig halas vagyok hogy Alex nagyon kis jo baba es inkabb vigyorog mint nyuglodik.Nem hiszem hogy sokaig birnam itthon egyedul ha csak sirna,mert ilyen babak is vannak es akkor elkerulhetetlen gy rosszkedvu turelmetlen anya.
Bar gondolom Emma nem olyan veszes mert meg csak most irtad eloszor hogy nyugi volt.Ne izgulj talan O is front erzekeny ,Alex is neha sir ha fuj nagyon a szel vagy hidegfront van.

Beszti
Mi is nagyon odafigyelunk mit eszunk ,miota egyutt vagyunk.En bevallom regen sok konzerv es keszkajat ettem mint singli csaj de ostmar inkabb legyen draggabb valami de egeszseges.

Agci
Most megijesztetel mert en ugy tudom ,a dokim meg egy masik orvos is mondta hogy pont azert jo a Cerazetta hogy nem befolyasolja aszoptatas ideje.Hat most akkor ki kivel van???
Mertha az ember mar gyogyszert szed nehogy vedekezni is kelljen meg melle : ((((

Pocok
Szepek vagytok: )))
Szolj ha megis kiprobalnad a TUMS-ot.

Andy78
En nem szollak meg,mert nem szokasom: )
De lehet hogy O ilyen hogy nem kakil minden nap,azt hiszem elmitetted hogy taszert is kap mar.Na most akkor normalis ha csak 2-3 naponta van kaki,beszelja dokiddal de szerintem nem kel erolteteni a kakit.

Pusz
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Szia Mamacsapat!

Milyen probléma lehet a szopiba alvásból? Gergõ eddig nem csinálta, de 1-2 napja igen. És rosszabbul alszik, sokszor felsír. Ez csak a nappalokra vonatkozik. Talán megijed, hogy máshol volt, mikor elaludt. De lehet, hogy már álmodik. Az biztos, hogy a fogcsírákat is érzi már, állandóan a szájában van az ujja és nyálzik. A dentinox gélt kipróbáltam, mivel a fejét is elkapkodja szopi alatt. Ízlik nekiKép

A köldöke már nem illatozik. Jót tett a kamillás lemosás, és már jobban szét merem húzni, megmutatta a doki. Eddig nem mertem, mert eléggé befelé dudorodik neki.

Egyébként már erõsen próbálkozik a forgással, de még csak elvétve sikerül neki. Olyan édesen emelgeti a popsiját, meg próbál hidalni, vagy az égbe nyújtja a lábacskáit.

Újabb próblémám, hogy a bõrén száraz piros foltok vannak a kezén. A gyerekorvos azt mondta, hogy a mosóportól, mert az automata nem tudja rendesen kiöblíteni. Ti milyen mosószert használtok? Én ariel mountaint, mert sehol nem kaptam Lovela sensitivet. Most próbálok kevesebbet rakni a gépbe, illetve megpróbálom a folyékony mosószert.

Manó!
Jobbulást Emmának!

Has, még nekem se az igazi. A csíkok már halványodnak.

Anyapoc,
mi az az atópiás izé? Remélem nekünk nem az van. Pedig én is szeretném úszni vinni.

Gömb
Sogornõmék voltak tavaly azon a helyen (kolping?) nagyon jól érezték magukat, a fél éves babával. Viszont tényleg otthagytak egy rakás pénzt. De már tavaly foglaltak helyet az idei évre, annyira tetszett nekik. Pihenés, fürdés, fiúknak lovaglás, annyi kajcsi amennyi beléjük fért...

Na eldugulok, mert vár a házimunkaKép

Pusz
Judy és Gergõ
Judy (fodroczy)
 


Sziasztok!

tyûha, mennyit írtatok

Sasha,
Zsófi sem alszik túl sokat nappal, pedig õ kisebb mint Gabi. Van amikor 4-5 órákat fent van egyhuzamban, persze a végefelé látszik hogy nagyon fáradt, de addíg, meg se áll a keze-lába.Tegnap délután 1 órán keresztül sírt, és a cici sem kellett neki, csak egy kis anyucihozbújás, és el is aludt. Este 11-kor is ez volt, hasra tettem, masszírkáztam egy kicsit és elaludt. Különben néha együtt sírok vele, mert van amikor nem bírok vele mit kezdeni.

Zsófi megint átaludta az éjszakát, reggel megint fejõstehén voltam, én õszintén megmondom szeretek fejni, birom ahogy spriccel a tej.
Írtam már, hogy nézegeti a kezét?

Zulu,
gondolom Anna is egyre ügyesebbKépGratulálok az 5kg-hoz!!!

Gomb,
Szia, nem tudom, hoogy gratuláltam e Lilihez, de akkor most megteszem.
A csukláshoz annyit tudok hozzászólni, hogy Zsófi is sokszor csuklik kaki elõtt, v. után, de ez normális szerintem.

na megyek visszaolvasok, amíg hagy a kisasszony

pusz

Brokkoli
brokkoli
 
 


Atopias dermatitis:
Hasonló az ekcémahoz,de még nem annyira durva.Olyan,mint amikor ki van száradva a bõre a babának.Nekünk is ezzel kezdõdött,aztán olyan lett,mintha kiütések lettek volna.Most meg foltok vannak,amik hol pirosak,hol barnásak és ráncos ott a bõr.A doki szeritn a Gabi fürdetõ miatt van.Én csak azt nem értem,ha a kórházban is ezt használták,akkor itthon miért nem jó?Úgyhogy át kellett térnünk a fürdetõkenõcsre.Igazán nem bánom,mert olcsóbb és jó is.Csak nem értem.

Fkata

Nekem is megvan még a csíkom,pedig lassan 6 hónaposak leszünk.Nem olyan erõs már,de méglátszik.De ha ez vigasztal,anyukámnak már nincs meg....Kép
A dokit tájékoztatsd róla,hogy szoptatsz,de azt olvastam a Kismamában,hogy a helyi érzéstelenítés nem jut el az anyatejig.Amikor én terhes voltam,nekem érzéstelenítés nélkül tömött a dokiKépCsak a B6-ot nyomta belém,mert annyira hányingerem volt,hogy a számban turkált..Kép

Dió

Ez szörnyû ezekrõl a fittnessmamikról!!Én csak azt nem tudom,ha ilyen gyorsan visszafogynak(és nem maguktól),hogyn szoptatnak?Ja,mert az ott nem divat...A tervezett császár meg úgy kell nekik.Mert ha még a szüléstõl félnének,megértem,ilyen van...Kép

Teherbe esés:sajna attól függetlenül,hogy nincs menstruáció,peteérés még lehet.Vagyis a kettõ nem függ össze.Tehát lehet vérzés akkoris,ha nincs peteérés,mert a vérzést a nyálkahártya leválása okozzahormonhatásra.És lehet olya,hogy van peteérés,de a hormonok fenntartják a nyálkahártyát és az nem válik le,azaz nem lesz vérzés.

Bocs,nem akarok okoskodni,de biológia tanár vagyok és kitört belõlem a munka hiánya!!!KépKépKépKépEzek a száraz tények.

Anyapoc

anyapoc
 
 


Dió!

A bébikajákról csak ennyi (ezt még korábban egy másik topicban irták le egy könyvböl):

"- 1993. 25.590 karton Gerber alma-banán-zabdara, üvegszilánkokat tartalmazott, II. szintü visszahívási kategória
- 1993. A Nutrícia szójaalapú tápszere, szalmonellával fertözött, I. szintü visszahívási kategória
- 1996. Heinz alma-szilva gyümölcslé, ólommal szennyezett, II. szintü visszahívási kategória
- 1997. 2.141.880 üveg Gerber répapüré, nagy mennyiségü arzént tartalmazott, II. szintü visszahívási kategória,
- 1998. 300.000 üveg Heinz csirkehús zöldséggel, a maximálisan megengedett napi ólommenyiség 4-5-szörösét tartalmazta, a gyártó saját visszahívása
- 1998. 25.760 karton Heinz répapüré, nagy mennyiségü ólommal szennyezett, II. szintü visszahívási kategória
- 1999. 5269 karton (24 üveg/karton) Heinz brokkoli, müanyag morzsalékkal szennyezett, I. szintü visszahívási kategória
- 1999. A Sustacal nevü, vanília ízü, felnötteknek készült táplálékkiegészítö dobozára véletlenül a ProSoBee, szójaalapú csecsemötápszer címkéjét ragasztották. A Sustacal komoly betegségeket okozhat különösen abban az esetben, ha a gyermek érzékeny a tejfehérjékre vagy galactosémiás, de egészséges gyermek kiszáradását is okozhatja. 28.000 üveg, a gyártó saját visszahívása.

A könyvben szereplö 44 esetböl mindössze 3 esetben kezdeményezte maga a gyártó a termék visszahívását.

I. kategória: súlyos egészségkárosodáshoz vagy halálhoz vezethet
II. kategória: gyógyítható egészségkárosodáshoz vezethet"

Ez azért elég elrémisztö, nem?

A Continuinról Erazmusz topicjából:
"Hát nem tudom, miért volt ez tankönyvi eset. Mármint a méhen kívüli terhesség Continuin mellett. Az tény, hogy a Continuin nem olyan hatásos, mint az ösztrogént is tartalmazó fogamzásgátlók, tehát bekövetkezhet mellette terhesség, gyakrabban, mint az ösztrogént is tartalmazók mellett. Azért írják fel, mert az ösztrogén tartalmútól elapad a tej, viszont a babának szüksége van anyatejre, tehát olyat írnak, amitöl nem apad el a tej. Én el szoktam mondani, hogy szükség van kiegészítö védekezésre. Mert azért a Continuin hatásosabb, mint az általánosan ilyenkor használt megszakításos védekezés. Ha valamivel kiegészítik, ami önmagában szintén kisebb hatásfokú, mint az ösztrogént is tartalmazó tabletták, a kettönek már meglehetösen jó hatásfoka van együtt. De tudni kell, hogy nincs 100%-os fogamzásgátló módszer! Az ösi Infecundin mellett is voltak terhességek! (Pedig azt mondják, egy elefántnak is elég lenne a hormon tartalma.) Ami inkább tankönyvi adat, hogy a spirál mellett létrejönnek méhen kívüli terhességek."
És azt se felejtsétek el, hogy az, hogy nincs menzesz, nem jelenti azt, hogy nincs peteérés, pontosabban az elsö menzesz elött két héttel már van egy peteérés!!!

Judy!

Biztos van öblitöprogram a mosógépnél! Mosás után csinálj még 2 öblitést öblitö nélkül, csak sima vizzel. Ne tedd tele a mosógépet, és akkor is egész programmal moss, amikor csak fél adag van benne (ilyenkor ugyan több vizet használ, de valószinü jobban is éri a viz).

Ja, mielött valaki megszólKépKép, hogy mennyi idöm van ilyeneket keresgélni: gyüjtögetö életmódot folytatok, az érdekes infókat lementem!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Gömb
Na igen, én is hallottam, a "szoptatás mellett nem lehet teherbe esni" szöveget. Jelentem, nekem sikerült! Kép Kép Kép
Mi óvszerrel védekezünk, és elég volt egyszer elhagyni, rögtön lett még egy manócska. Kép Annyira nem gondoltunk rá, hogy 4 hónaposan vettük észre,mikor már rugdosott, Luca sem hagyta abba a szopit (máig),rettenetesen cicifüggõ, pedig állítólag a megváltozott íz miatt, gyakran ebbõl lehet észrevenni a babót. Mensim azóta nincs, mióta a Luca a pociba került, így a Rebekánál csak a méreteibõl lehetett kb. kitalálni a szül. idejét, szerencsére napra pontosan sikerült is. Kép
Utólag megtudtam, az öcsém is így "lett". Kép

Rebcsi teljesen elképesztõ, este felállt a kádban és félig átküzdötte magát a mosógépre!

Bajni
bajni
 
 


Sziasztok

Ilke
Ebéd után nekünk jó! Kb. fél 1-1 óra felé eszik Levi. Fél 3 felé talizhatunk.

Gömb
Másik élõ példa a szopi melletti teherbe esésre Viki. Ha jön vele is beszélhetsz.

Lányok iszonyatos éjszakánk volt. Levi egy csomószor hangosan felsírt, tiszta keservesen, és ha bekentem az ínyét, fõleg a fölsõnél, még jobban rázendített. Remélem hamar kibújik most már a fogacskája. Kép Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Fkata
En terhesen kellet hogy fogorvasohz menjek es nalam bejott Az egy gyerek egy fog mondas mert ugy fajt hogy ki kellett huzni,merthat ugye rontgent nem lehetett csinalni.Ugyhogy kaptam erzestelenitest es kihuzta.
Akkor gondolom ez szopira is ervenyes,de inabb kerdezd meg a fogorvost .

Judy
Azt olvastam az Aludj el-ben hogy cici utan ha felebred nem talal teged es ettol sir.Bar Alex is szokott nagy neha cicin elaludni ha extra nyugos de ha fel is ebred utan eleg mar a cumi.
Alex is egyenlore meg csak ebben a pozban van mint Gergo: ))))Mi TOMI Kristalyt hasznalunk mert ezt ajanljak a vedonok is.

Tenyleg Viki mar megint nem jelentkezik regota!!!Viki,mi ujsag veletek???

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!

Én jól eltûntem, de az az igazság, hogy találtam egy másik fórumot, ahova jobban sikerült beilleszkednem. Tudom, hogy itt elég sokan vagytok, így nehéz mindenkinek válaszolgatni.
Azért néha olvasgatlak titeket, mert sok hasznos info van itt.

Mindenkinek gratula minden újhoz.

Nálunk mindig történik valami. 3 hét kínlódás és rengeteg vizsgálat után a doki néni kijelentette, hogy Marcinak nincs semmi baja. Bele kell törõdni, hogy ilyen a kakija. Ez nála valószínûleg alkati kérdés (szõke, kék szemû, fehér bõrû). Hát, nem tudom. Minden esetre végre elkezdhetünk mási is enni. Hétfõn 7 hónapos, és még mindig csak szopik.
Mára a nagy fiam lett lázas. Tehát zajlik az élet.
Fogacskánk még mindig nincsen, az orvos szerint még messze van. Viszont Daninak a hétvégén kihullott az elsõ. Már ideje volt, mert jönnek az új fogai.

Nyaralás:
Én is ezerrel tervezem már. Nagyon szeretek jönni-menni. Horvátországba szerettem volna menni, ajánlottak egy jó helyet, ahol homokos a part, lassan mélyül, kisbabával ideális. Jó lenne ha összejönne. Ha nem akkor maradunk itthon, és kirándulgatunk. Találtam egy nagyon szupi vízi vidámparkot Ausztriában, nem messze a határtól. Picikkel is lehet menni, és nekem ugye egy 8 évesre is gondolnom kell.

Mindenkinek minden jót.

Djeszter
djeszter
 
 


Sziasztok!
De jó, azért mindig éppen akkor kukkantok be, amikor valaki hiányol...Kép Azért sokszor olvasgatok itt, csak általában írni nincs már idõm.Kép
Megpróbálok visszaolvasni, de nem tudom, meddig fog sikerülni.
Beszti, ez a felsorolás elég rémisztõ, én is egyre többször adok a Levinek saját kotyvasztású kaját, abban legalább tudom, mi van. Igaz, már lemondtam erról is, hogy mindig "bio"-zóldséget használjak, nem olyan egyszerû hozzájutni. Persze amit tudok, inkább piacon,a vidéki néniknél veszek. Fõztem neki tököt krumplival, abba tettem pulykamellet. Na, azt nagyon utálta, szegény úgy fintorgott, meg aztán öklendezett is... úgyhogy megkegyelmeztem neki. Ha tök helyett répával csinálom, az nagyon ízlik neki.

Képzeljétek,a Levinek is nagyon kiszáradt a bõre kb. a pelenka derekának a részénél (na, ezt jól megaszondtam). Gondolom, a sok forgolódástól. Igaz, ekkor már a Gabi fürdetõt használtuk (régebben a Bübchent, nekünk a kórházban azt ajánlották). Vettem Gabi babaolajat, gondoltam, azzal jót teszek, de ezek után olyan lett a kis bõre, mintha véraláfutásos lenne. Most visszatértünk a Bübchenre, és csodák csodájára semmi bõrszárazság...Kép Ezek szerint akkor nálunk is a Gabi lehetett a ludas.Kép

Mi amúgy jól vagyunk, Levike ezerrel forog, így közlekedik a lakásban, meg mostanában már négykézlábazni is szokott. Fogunk még egy szál sem!!!KépKépKép, már kezdek aggódni.Kép
Én sajna még mindig álomkóros vagyok, hétfõn 37 mm-es volt a Pocaklakó, sajna a hányinger-émelygés is csak egy-két napra múlt el, azóta megint visszajött. Közben letettem az utsó vizsgámat, így már csak 1 félévem van, csak sajna a szakdogámat is kell írnom. Szóval azért nagyon nem unatkozom. Ráadásul a férjem is sokat dolgozik, engem meg azért lefoglal rendesen a Levi. Ja, és múlt csütörtök óta állandóan az mondogatja: ajdajdajdaj. Nagyon édes, meg tudnám zabálni.KépKépKép
Remélem, mindenki jól van! Szép napot Nektek:
Viki és Levente
vikici
 
 


Sziasztok!

SOS segítséget szeretnék kérni a barátnõm nevében. Vett Urtica Urens C5-öt, de nincs ráírva hogy mennyit kell beszedni. Ráadásul most nincs idõm az archívban utánakeresni. Lécí írjatok minél elõbb, mert szegénynek fogyóban van a teje nagyon, és várja tõlem a választ.

nagyon köszi

Brokkoli
brokkoli
 
 


Brokkoli,

Zsanitol idezem:

"Ha C5-öt vesz, akkor 3x5 bogyót kell elszopogatni a nyelv alatt. Elötte-utána kb. fél óráig nem igyál-egyél, és 2 órán belül ne egyél mentolos dolgot (fogmosás!!). Én a C9-böl 2x3-t szedtem hajnalban és az esti etetés után, igy a fogmosást jól ki tudtam kerülni. "
Afonya
 


Judy,
Én Biopont, Vizirt, Ariel mosóporokat használok Coccolino Sensitive, v. Silan sensitivvel, amibõl csak fél adagok teszek bele, de eddig kop-kop semmi baja nem lett ezektõl Zsófinak, amit kézzel mosok ahhoz meg a Biopon kézimosószert használom. és persze automata a mosógépünk ( LG ), de rákapcsolhatsz még1öblítést ahogy Beszti írta.

Kolpingról én is jókat hallottam, de idén tuti nem megyünk nyaralni, jövõre viszont kipróbálnám, elvégre nagyon sok helyre nem lehet vinni 3 éven aluli gyerkõcöket.

Nekem nem volt csíkom és most sincs, csak a fenekemen, de ez majd a kozmetikusra vár, na meg egy kövér pénztárcára.

Beszti,
Nem semmi amit a bébikajákról írnak.

Andy,
írok mélt

na megyek

Brokkoli
brokkoli
 
 


Sziasztok!

Brokkoli: Naponta 2*5bogyót kell bevenni belöle. Nekem sajna nem segített elfogyott a tejem de neki remélem szerencséje lesz.
Majd írók emailt.

Kakukk: Mi van veletek?

Na most csak ennyi
Pusz
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Ma beszéltem doki nénivel telefonon, még pár nap mire az ÁNTSz megküldi hogy milyen gyógyszer kell az Emmának, úgyhogy még húzzák az idõt kicsit.Kép Azt mondta hogy védõoltásról szó se lehet egyenlõre, úgyhogy most már e miatt kezdek komolyan aggódni, mert ha a 4 hónapos oltás maradt volna el nem aggódnék, de a 3 hónapost se kapta még meg így még egyáltalán nem védett azoktóla szörnyû betegségektõl.Kép De igyekszem ezen nem gondolkodni. Na mindegy, most leszûrik az egész családot, remélem hamarosan túl leszünk az egészen. Állítólag még az is lehet hogy kijön az ÁNTSZ szétnézni, kínunkban már röhögtünk hogy mit fognak szólni a pa-dö-dö zöldre festett kutyámhoz. (az ekcémája miatt befújták valamivel, de nem kopik lefelé.)

Brokkoli!

Baby tornáztatót én is sima játékboltban vettem, 4500 Ft volt, és szerintem nagyon praktikus, mert ez olyan hogy van egy állvány, és 7 különbözõ csörgõ, meg 7 akasztó, és így nagyon jól lehet variálni, és ha meg már kinövi akkor az állvány nélkül megmarad 7 önálló csörgõ. Emma mondjuk napi 2-3x 10 percnél tovább nem foglalja le vele magát, de csak azért mert feldühõdik rajta hogy nem bírja a szájához húzni.

Bébiétel: Én egyenlõre bébiételt adok Emmának, de az biztos hogy meg kell nézni az összetételt, nem elég a feliratot, hogy mi a neve. Pl. kecskeméti õszibarack nevûben tejpor van. Szintén kecskeméti sárgarépapürében pasztinák. Én egyenlõre a nestlé sérgarépapüréjét és a sárgarépa pürét burgonyával adom. Meg a kecskeméti almapürét burgonyával. Bár ez utóbbiban van cukor. Én húsost még nem adok, majd 7-8 hónapos korától. Bár nem gondolom hogy baja lenne tõle, de annyi féle hamit lehet bevezetni, hogy addig eeleszünk a zöldségekkel meg gyümölcsökkel.

Anyapoc:
Nekünk is van Milupa HA pépünk, arról beszéltek? Én még cska az ízesítés nélkülit próbáltam, de Emma magában nem nagyon szereti, viszont az almás bébiétellel összekeverve imádja. De azt 1 éves korig felírja a gyerekorvos, nem? Mert most hogy Emmának ennyi baja van a pocakjával egy ideig még õ sem ehet tejes dolgot, még a nem HA tápszert sem, így a bolti tejpépeket sem.

Csics!

A párizsi nászút nagyon jól hangzik.Kép Nekünk is elmaradt tavaly a nászút. Én nyáron egy Horvátországi nyaraláson gondolkodom, de lehet hogy idén azért még mégse megyünk el. Még Emma nagyon zûrös napirendû azt hiszem ehhez. Ráadásul a tengerbe nem is biztos hogy még bemehetne, nem tudom. Mondjuk én egy kicsit féltem is tõle, mert engem is megcsípett egy medúza tavaly elõtt és azóta valahogy tartok tõle.

Beszti, Anyapoc!

Emma minden este evés közben a cumisüvegen szundít el, aztán az ölemben van amíg mélyen elalszik. Mégis reggel mikor felébred akkor nem sír hanem gagyarászik az ágyában, még olyan is van hogy visszaalszik. Nem is szoktam rögtön menni hozzá, van hogy fél órát is ott fekszik még. Ha bemegyek, rám mosolyog. Úgyhogy én nem vettem észre hogy azért mert az ölemben alszik el megijedne, mikor felébred hogy nem vagyok ott. Hát remélem késõbb sem romlik el ilyen ügyben.

Andy!

Én aztán biztos nem foglak elítélni, de szerintem senki. Viszont az nem tudom miért éppen ananászlé? A trópusi gyümiket nem késõbbre szokták sorolni? Mondjuk nem tudom mi az oka, lehet hogy nem rosszabb mint a szõlõlé, de én még csak szõlõlérõl hallottam kaki ügyben. Lényeg hogy használjon. Te milyen táppal etetsz? És csak tápot kap?

Kataa!

Még eddig nem panaszkodtam volna?KépKépKép Emma mindíg nyûgös nappal, illetve mikor felkel akkor vidám, mosolygós, aztán eszik, büfizik, ez kb 1 óra hossza, utána még fél órát elvan, többé-kevésbé, fõleg ha beszélgetünk vele, magába már ritkábban van el, aztán álmos lesz. Ekkor elkezd hisztizni, és amíg be nem tesszük a székébe ringatni addig hisztizik.Így elmegy fél óra. Utána 1 órát alszik, és kezdõdik az egész elölrõl. Az 1 óra alvás ha szerencsém van akkor egy idõ után ott hagyhatom, ha nem akkor amint abbahagyom a ringatást felébred. Viszont ha nem aludja ki magát tovább hisztizik. Ha éjjel nem lenne ilyen jó alvó, akkor nem tudom hogy bírnám. Ráadásul kezd nagyon anyás lenni. Eddig mindegy volt neki hogy ki foglalkozik vele, most viszont kezd hozzám ragaszkodni.

Keresztelõ ügyben: Az a baj hogy én egy papot sem ismerek, és ahhoz meg nincs képem hogy odaálljak egy vadidegen pap elé, hogy ugyan nem vagyunk megkeresztelve, de azért mégiscsak keresztelje meg a gyereket.Kép Majd megkérdzem tesómékat hogy õk hátha ismernek valakit, végülis az õ fiuk lesz a keresztapa, és nekik van egy 4 éves fiuk is és õ is meg lett keresztelve, de a tesóméknál ugyanaz a helyzet mint nálatok, úgyhogy az egyszerûbb eset volt.

Beszti!

Az a bébikajás dolog tényleg szörnyû, de hát amit a zöldségesnél megveszünk arról se tudjuk hogy mi van benne. Jó, persze az üveg, meg mûanyag morzsa az így kivédhetõ, de az ólom, meg egyéb vegyi anyagok sajnos nem. majd nyáron lesz zöldség meg gyümi a férjem szüleinél, majd akkor én is fõzöcskézek. Az övékérõl legalább tudjuk hogy hol termett.

Judy!
Mi is Tomi Kristályt használunk, de én nem tudtam hogy a védõnõk is ezt ajánlják, mi mindíg is ezt használtunk. És én öblítõzöm is Emma ruháit az elsõ perctõl kezdve, coccolino sensitive öblítõvel. Nálunk eddig nem volt gond. Mosás után még minden ruhája vasalva van.

Manó és Emma (19 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szia Manó!
Szerintem ezt a keresztelõs-dolgot úgy lehet megoldani, hogy pl. telefonon felhívod a Plébániát és úgy érdeklõdsz, hogy van-e rá lehetõség. Nekünk ugyanott volt a keresztelõ, ahol az esküvõnk, így tõlünk nem is kértek papírokat. Vannak templomok, ahol "lazábban" veszik a dolgokat. Az egyik ismerõsöméknek pl. a Vajdahunyad-várában volt a templomi esküvõjük, pedig a võlegény nem volt megkeresztelve.
Szerintem érdeklõdni egyáltalán nem ciki, fõleg, hogy ha a szándékot nézik, hogy Ti meg szeretnétek keresztelni a gyerkõcöt.
Remélem, sikerrel jártok!
Szia: Viki és Levi
vikici
 
 


Sziasztok!
Végre megint van telefonunkKép
Mint tudjátok, elköltöztünk Kõbányáról Kispestre. Hát, lányok! Teljesen oda vagyok még mindig, pedig már 1 hónapja itt lakunk. Van egy szuper kis kertünk, garázzsal. A környék pedig, mint a mesében.De ezt Andi tudja is igazolni, õ is a Wekerlén lakik.Csak bámulom a házakat minden séta közben. Kár, hogy ez a lakás is csak albérlet. Ha lenne rá keret, biztosan itt vennék magunknak házikótKép

Amíg nem tudtalak titeket olvasni, teljesen magam alá kerültem: nem alszik el a lányx, csak ringatásra, még mindig csak mellettem hajlandó elaludni, na és persze éjjel ugyanúgy eszik, mint nappal. Nem tudtam, még most sem tudom, hol rontottam el, talán a hasfájásnál. Azt meg még inkább nem tudtam, hogxan javíthatnék a helyzeten. ERRE itt olvasom, hogy ti is hasonló cipõkben jártok. ettõl én úgy de úgy megnyugodtamKép Szóval köszi!

Grétusnak már van egy foga, és vészesen jön a következõ is. 7 és fél kilo, úgyhogy nem semmi cipelni.

Majd még jövök, csak a parancsolóm már nem bírja cérnával.

pusszancs
Pemeske és Gréta 5 hónapos
pemeske
 
 


Anyapoc,
Laktozmentes tejet szoktam inni, mert a simat nem birom. Ugyhogy vsz a laktozszirup nem is jonne be nekem.

Pocok,
Nagyon jo lett a tablod. Es Te is nagyon jol nezel ki. Ha most is ilyen vagy (a kiloktol eltekintve), akkor nagyon irigy vagyok rad. En egyszeruen keptelen vagyok szalonkepsse valni mostanaban.
...ja, es jobbulast!

007-es (ugynokKép) Kata,
Gratula a 4 kicsi foghoz.
Az egyik volt kolleganom a csemeteje elso kiesett tejfogat foglalatba tette, es a nyaklancan viseli. Majd en is szeretnek egy ilyet. Sot akar a nagyiknak is jo ajandek. De ez meg azert odebb van Kép
Dori nagyon kis tunderbogyo Kép

Ilke,
Lili sokaig Zsofi akart lenni, de az utolso pillanatban megvaltoztattuk. Es Apacskanak is jobban tetszik a Lili. Szerintem csudiszep nev Kép
Horvatorszag? Es ott van baba-barat hotel?...vagy nem is annyira fontos, csak en - mint elso babas - esek tulzasokba?
Egyebkent Apa megnezte az arakat a Kolpingban. Hat eleg borsosak, de azt mondta, hogy ha nagyon szeretnem, akkor menjunk.

Csics,
Parizs? Irigykedek? Gondolom a bebit is viszitek.
En mar most felek a nyaralastol...egy pici babaval...

Anyapoc,
A kemenyhejju gyumiknek lehamozom a hejjat, mert Lilinek hasfajast okoz. Allitolag az olajos magvak sem ajanlatosak meg ilyenkor. Huvelyeseket meg aztan vegkep nem merek enni, pedig neha annyira kivanom Kép...de gabonakat, muzliket azert ehetek, ugyhogy valahogy csak lesz Kép
2 honap alatt visszament a hasad? Jajj...Mi is mindjart 2 honaposak leszunk, de meg pont akkora pocim van, hogy pont nem jonnek ram a nacik Kép Azt hiszem nekilatok kicsit hasizmozni...

Dio,
Nekem is ezt mondta a nogyogyim...azaz az elso mondata az volt, hogy a szoptatas ved a teherbeesestol, de...(es itt jott a varju fele hasonlatod, csak mas szavakkal)
46 kilo vagy? En onnan indultam terhesseg elott. Most van rajtam meg +5 kilo, de ugy gondolom, hogy egy resze ennek tej+cici. De a poci az ott figyel a pici hasam helyen Kép

Nyuszika
En is pont arra gondoltam a minap, hogy jo lenne a nagyit is vinni magunkkal. Csak egybol felmerult, hogy melyiket. Merthogy ket nagyi az sok. Ha pedig csak az egyiket visszuk, az a masiknak rosszul esik. Lehet, hogy ketszer kene mennunk nyaralni? Kép

...na Lili felkelt, ugyhogy megyek. majd meg jovok tovabb olvasni.

pusz,
gomb
gombolyu
 
 


Sziasztok Csajszik!

Most ismét tudok írni, sajnos egyre több a melóm (hál istennek).
Ma voltam munkahelyi megbeszélésen, és meg dicsértek, mert a kért faladatok közül csak én teljesítettem a részemet, úgyhogy ma engedélyeztem magamnak egy pihit. Míg odavoltam, addig nagyizott a gyermek, de sehogy sem akaródzott neki elaludni semmilyen parktikára, nagyi teljesen kikészült. Aztán ebédeltünk fincsi fõzit, egy nagyot szopizott és most durmol, meg a nagyi is Kép

A napközbeni alvás nem igazán akar mûködni, van, hogy elalszik már rögtön szopi nélkül is, de van, hogy csak üvölt és nem kell neki semmi, csak kínlódik, de olyan is, hogy cicivel alszik el. Egyszerûen kiszámíthatatlan. A séta közben tuti a napi alvás... Mondjuk éjjel este 8tól reggel 7-ig alszik, ,néha néha felébred még hajnalban, akkor szopi és alvás vissza.

Pocok
Most már emlékszem Rád a gimibõl, hogy raktál fel képet magadról is. Voltál énekkaros is Bakki Katinál? Én igen, de mindig cseszegetett, hogy állandóan dumálok ott a szopránban... Kép Múltkor láttam Jb-ben, nagy retikül lengetés közepette ... Kép
Aranyosak a gyerkõcök nagyon! Engem a tar.hu kiamamák között találsz meg, ha kíváncsi vagy rám, ott még van egy kép, ,ahogy a gimiben néztem ki.

Kata007
Dóri nagyon kis virgonc ott a kiságyban! És milyen büszke a tudomáynára!

Gömbölyû
Szerintem, ha még nem akartok következõ babát, akkor mindenképpen keressetek valami védekezési megoldást, mert nem minden esetben véd a szoptatás természetes fogamzásgátló mivolta sem egy esetleges következõ terhességtõl. azért hébe hóba elõfordulhat szoptatás közben is egy-egy tûszõrepedés. Én Continuint szedek, de mellette még gumizunk is, bár 6 hónapig nem volt vele semmi gond, csak egyre több helyrõl hallottam, hogy így is lettek sokan babások, mi meg még nem szeretnénk ilyen korán kistesót. egy kolléganõm is a szopi alatti természetes védekezõmechanizmusban hitt és 3 hónapos volt a kisfia, amikor megfogant a kistesó.

anyapoc
Mi az, hogy oldhatatlan ostok? Még sosem hallottam ilyet. (?)
Nekem nem csökkent a Continuintól a tejmennyiségem. Most viszont azért szedem még, mert félek, hogy ha abbahagyom ,akkor Dani elutasítja a cicit. Ezt a 3-4 hónapot 1 éves koráig pedig kibírjuk ezzel a duplavédelemmel Kép A párom is azt mondta, hogy ne aggódjak ezen.

anyósom viszont mindig kérdezgeti, hogy még meddig szeretném szoptatni. Én míg nem szültem, addig úgy gondoltam, hogy 8 hónapos koráig, ,de most már, hogy látom mennyire szereti a szopit, még nem szeretném megvonni tõle. Viszont õk ki vannak akadva, ha valakirõl azt hallják, hogy mindig szopik 1 évesen is. Bírom az anyósom, de ezt valahogy finoman kellene vele közölni. Mivel van tejem és szeret is szopni Dani, viszont rendes tejet nem akarok neki adni 1 éves kornál elõbb, babatejet pedig, ha már ugye van tejem, akkor miért adjak alapon, nem is szeretnék adni. Viszont mindig ez jár az agyamban, hogy mit szólnak hozzá... Szerintetek?

Dió
Nekem 2 héttel szülé sután volt olyan a hasam, mint terhesség elõtt, ez is alkat kérdése. Pedig hidd el, hogy nem csináltam semmit érte, ,hogy ilyen legyen. sokan nem akarják elhinni, hogy én valah terhes is voltam. Ez van, szerencsés vagyok. Ja, és normál úton szültem és bazi nagy hasam volt. Szerinem az is közrejátszahtott a dologban, hogy már gimi óta rendszeresen mozgok, tornázom, és a kismamiság alatt is sokat tornáztam, persze módosítottabb formában. A rugalmas hasizom ezért húzódhatott ilyen hamar vissza a helyére. Azt is mondják, hogy aki sportol nehezebben szül. Hát nem mondanám, meg a dokim is mondta, hogy akli fittebb volt korábban és a babásság alatt, sokkal nagyobb állóképességgel és akaraterõvel rendelkezik a szülésnél és hamarabb és könnyebbe meg is szülnek.

Lehet a risztõl akadt ki és nem a meggytõl?

Nekem nem volt linea nigrám Kép pedig annyira szerettem volna!

Kata
Lehet kérni érzéstelenítõt, terhesség alatt is lehet, csak közöld a dokival, hogy még szoptatsz. Annyir apici mennyiség, hogy nem, ártasz vele a babádnak. Én is voltam már mióta szoptatok és nem volt semmi gond.

Judy
Én Persil folyékony mosógélt és Silan Sensitive öblítõt használok. Addig meg kend körömvirágkérmmel (ne Dr. Theiss-et, mert a sertészsír keverõcucctól bazira büdös) a száraz részeket.

Viki
Nálunkis uez volt a Bübchennel! Viszont ma vettem újabb adagot és a patikában szólt a patikuscsaj, hogy már nem sokáig lehet kapni, mert nem fogják gyártani. De hát miért vajon, mindig az tûnik el, ami bevált? Helyette ajánlotta az Eucerint, ,amit tudom, hogy tényleg jó, de azért ne fürödjön már a gyerek 3000 Ft-os fürdetõvel? Úgyhpgy vettem a Bübchenbõl egy DM-ben vagy 6 flakonnal. Ált. 1 flakon 3 hónapig elég.
Nekünk sincs még fogunk! Minél késõbb jön, annál jobb állítólag.

Manó
A pasztinák zellerhez hasonló zöldség még ízre is, lehet adni babának kb. a zellerrel egy idõben.

Most megyek olvasok egy kicsit még a neten!

pusszantás!
Viki nagyon vigyázz magatokra!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Áfonya,
nagyon-nagyon köszi a gyors választ, már az üzeneted után mondtam is a lánynak

most rohanok

Brokooli
brokkoli
 
 


Djeszter,
Hat igen sokan vagyunk de azert maradj mar.Te is velunk voltal pocakos,jo lenne ha ez a csapat egyutt maradna; )))

Viki
Ugyes vagy hogy egy kicsivel meg egy picurival meg vizsgazol is; )
Ne aggodj majd jon az a fog es ha egyszer elindulmar csak ugy jonnek egymas utan.A noverem mondta hogy neki csak az egyiknel volt nyalzas ezerrel a masik meg sem erezte soha,csak azt vettek eszre hogy mar kint is van a fogacska.

Brokkli
Hat igen penztarca majd kell hozza az biztos : )
Mi csak a Balcsira megyunk babaval azt hiszem nem merrem meg kulfoldre vinni.Gondoltam mar arra hogyesetleg itthagyjuka nagyira de talan azt meg mi nem birnank : )))

Mano
Es mit szurnek a csaladon?A kutya tenyleg vicces lehet: )))
Emma mennyit eszik mar bebietelbol???
En is oblitozok mar 2 honapja mert minden olyan kemeny volt addig,ja es vasalok is sajnos.

Szemeske
Jo dolog is szep helyen lakni,fontos hogy az ember otthon jol erezze magat : ))Gratula a foghoz.

Gomb
Az a maradek poci mar tenyleg csak tornaval megy le,en ismar a versenysulyomnal vagyok/50kg/ de a nadragok azert szukek ram egy kicsit.
En mindenkit irigylek a kinek ket nagyi jut,sanos az en anyosom mar nem el,bar haelne ugyis egy foldresz valaszta el tole.Anyukam meg meg aktiv dolgozo es videken is laknak .Bar azt hiszem O egyedul velunk nem jonne esetleg Apuval.

Pocok
Hu de jol nezel kia kepen,tudod en csak pocakosan ismertelek meg,de szerintem neked az anyukasdi jobban all mint a konszolidalt no: ))))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Lányok voltam ma a Kikában, megint vannak akciós játszó szõnyegek.
Brokkoli
Láttam ott is babygymet asszem 4500,- Ft-ért.

Viki
Vigyázz magadra és a pocaklakódra is. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Kata,
...na tessek...Neked is ket honap alatt lement a hasad. Gomb irigy Kép
Ugy tudom, hogy lehet injekciot kerni a fogaszaton, mert az helyi erzestelenites. En szules elott ket nappal kaphattam.

Kataa,
Arrol a Matrai baba-barat hotelrol van szemelyes tapasztalatod?...es esetleg tudsz egy linket roluk?
Noverem 3 honaposan utazott a kislanyaval kulfoldre. (A babunak is kellett utlevelet csinaltatni. Olyan edes volt a kepen...persze azota az a babu 11 eves Kép)

Judy,
Mi Biopon Aqua (folyekony) mososzert hasznalunk es Coccolino oblitot. A mosas vegen mindig csinalok egy plusz oblito programot tisztan vizzel. Lilinek nincs is gondja a borevel, bar ez lehet egyeni adottsag is. (ja es nem vasalok a vegen)
Vegre egy kozvetlen tapasztalat a kolpingrol. Igazabol kicsit felek csak ugy belevagni ilyesmibe, mert tavaly is kineztunk egy jo kis nyaralast, es kicsit mast kaptunk, mint amit vartunk. Ugyhogy ha tetszett nekik, akkor biztos jo. Esetleg nem tudsz meg reszleteket mondani? Lehet emilben is: annahunko@yahoo.co.uk

Brokkoli,
En is szeretm, ahgy fejes kozben spriccel a tej. De szerintem Mi ezzel azert vagyunk igy, mert sok tejunk van, es hamar le tudjuk fejni Kép

Bajni,
Lehet, hogy ez orokletes?...marmint hogy valaki szopi mellett teherbe esik?
Ha esetleg igen, akkor nalunk kicsi az esely. A noverem csak akkor esett teherbe, amikor elhagytak a szopit. De hat ezz meg mindig ugyanannyi garancia, mint az hogy szopi mellett nem lehet teherbe esni.

Gumicukor,
A noverem majdnem 2 eves koraig szoptatta a kisfiat, es akkor is csak azert hagyta abba, mert babat akartak (most valahol a 20. heten lehetKép) Es szerintem jo a baunak, ha minel tovabb szopik. Ugyhogy ne erdekeljen, hogy masok mit gondolnak, csinalj mindent ugy, ahogy Te gondolod...foleg, hogy meg igenyli is a szopit...

Lanyok,
Cumizik a lanyom Kép Ez azert orom, mert eddig csak hebe-hoba fogadta el, akkor is fintorgott egy sort. Most meg ha kisodorja a kis kezevel a szajabol, szinte visit. Amint visszadugom, mar nincs is semmi gondja.
Azelott egyebkent cumi-ellenes voltam, de mivel Lili mindig a cicin cumizik (nem eszik, csak jatszik vele), ezert megvaltasnak erzem a cumit.

...na jo hosszu lettem...

pusz,

gomb es Lili (7het+1nap)
gombolyu
 
 


Sziasztok!Kép

Mi is szeretnénk kicsit kimozdulni hamarosan, Kolpingot néztük ki, és Ténsafát, ez utóbbi is bababarát hely. Mi elvittük Malackát Horvátországba 9 hónaposan, éjjel utaztunk, a meleg miatt. Nagyon bejött neki a tenger, pedig féltem, hogy nem tetszik majd a hideg víz. Síelni 5 hónaposan vittük elõször Ausztriába, 8 órás út volt, egész jól bírta azt is. Azóta már profi utazóKép.

Gömb,
nekem azt mondta a kardiológus, hogy annyira pici a luk, hogy semmiféle éltmódváltoztatást nem igényel. Mondjuk konkrétan az úszást nem kérdeztem.

Gumicukor,
melyik Bübchen szûnik meg? Remélem nem mind, mert ez a kedvencem, szinte minden terméküket használjuk. De akkor én is betárazok belõlük.

poci:
ebben én is nagyon szerencsés vagyok, pedig annyira nem volt idõm tornázni, sem a terhesség alatt, sem utána. Féltem is, mert mégiscsak 2. baba... De szerencsére már visszalapult, igaz, még lenne mit erõsíteni rajta. Mondtam is a férjemnek, meg sem érdemlem hogy visszament a pocakom, olyan lusta disznó vagyok. De most veszek egy tornabérletet!!!
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Jó estét!
Gumicukor, köszi az infót, akkor én is beszerzek egy pár flakonnal. sajnálom, hogy megszüntetik. A Gabit persze nem.Kép
Kataa, köszi, de ha tudtam volna, hogy egy két éves suli alatt kétszer leszek babás, nem hiszem, hogy belevágtam volna... mármint a suliba.Kép Már most kíváncsi vagyok, mit fognak szólni az osztálytársaim, ha megtudják a hírt... Azt bírom, hogy rajtatok és egy-két rokonon kívül mindenki csak jajgat, meg szörnyülködik. Ezen annyira fel tudom magam húzni, volt, akire már rá is szóltam, hogy azért ne csináljon már úgy, mintha temetésre kéne menni...KépKépKép
Szép álmokat:
Viki
vikici
 
 


Sziasztok!

Át kellett kereszteljem magam, mert a Zsike, sõt a Zsike 2 név is már foglalt, úgyhogy másik nevet választottam. Ezentúl Yoan néven jelentkezek be.

Anyapoc,
köszi, elég szépen növöget a baba, és már nem is mérem minden szopinál, csak alkalomszerûen. De lehet, hogy igazad van, és azt is abbahagyom, max. majd hetente egyszer. A szopóreflexrõl viszont azt olvastam, hogy jóllakott babánál nem váltható ki. Legalábbis Esztinél ez így van; nem lehet kiváltani, ha tele a pocija.

Forti, kösz a segítséget a regisztráláshoz, sajnos a nevem foglalt volt, másikat kell választanom.

Beszti,
én is olvastam a könyvet, és persze tudom, hogy Esztike még kicsi az ilyen megregulázáshoz, de abban szerintem igaza van az írónak, hogy ahogy elalszik, arra szeretne ébredni is a baba. Mi már töbször tapasztaltuk, hogy ha pl. ringatásba alszik el, akkor ha egy kis idõ múlva felébred, és azt veszi észre, hogy nincs kézben, akkor rögtön sírni kezd, és csak kézben nyugszik meg megint. Szóval lehet benne valami.

Gomb,
én sem tudom még hordani a régi holmijaimat. Bár tudom ez téged nem vigasztal... :-)
De nem a pocak miatt, hanem az a plusz 5 kiló, ami még rajtam van, az nagyobbrészt a fenekem, és egy naci se jön rám. Az egyetlen egy darab, ami rám jön az egy korai kismama vakondnadrág.
Eszti nagyon sokat csuklik, de én még nem vettem észre benne rendszert. Bármikor képes rá. Még szopi közben is. :-)

Kataa,
köszi a biztatás, remélem Eszti is abba fogja hagyni az éjszakai mókákat.

Judy,
én folyékony Tomi-val mosok, viszont minden mosást kétszer csinálok. Vagyis egyszer kimosom a mosószerrel a babaruhákat, és utána mosószer nélkül még egyszer ráengedem a programot, hogy jobban kiöblítse a mosószermaradékokat. Eddig ez bevált.

Gumicukor,
szerintem szoptass, ameddig jól esik. Ne már az anyós mondja meg, hogy mi a jó neked meg a kicsi fiúnak!

Sziasztok!

Zsike azaz innentõl Yoan
yoan
 
 


Gomb
Hat igen lement de ugy mint Zulunak,nem tettem erte,bar en amugy is egy vekony alkat vagyok es nem banta mvolna ha marad egy 5-osa 9-bol de mivel ez mind a hasamra ment hat ott inkabb ne maradjon.Meg most is eszembe jut amikor aAlex volt 1 honapos a es a kis buta szomszedlany megkerdezte hanyadik honapban vagyok.: )))))
Holnap kuldok neked egy leirast a Hotelrol emilben.Egyebkent egy ismerosunkke akiknek 2 gyerekuk van es ezert csinaltak meg igy a szallodat.
En is egy csomo utazo kisbabat latok de megis tartok tole,lehet hogy csak bele kell vagni.
En sem hasznaltam cumit egy ideig de ra kellett jonnom hogy nagyon megnyugtataja,mi csak este elalvashoz hasznaljuk.

Zulu
Hu Ti aztan bevallalosak vagytok .Es amikor sieltetek hol volt Malacka??

Viki
Ne torodj mar ezekkel az emberekkel.Lenyeg hogy Te es ferjed orultok!!!Meg persze mi is veled,tenlyeg megerdemelsz megegy rosszcsontot!!!

Jo es ataludt ejszakat mindenkinek!!!
Kataa es a 19 hetes Alex

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa

Emília 7 hónapos és már kétszer voltunk az angol nagyiéknél látogatóban...Kép...elõször, mikor két és fél hónapos volt. És mind a kétszer egy hetet. Nem mondom hogy nem borult fel a napirendje és sokkal ragaszkodóbb volt, meg nehéz volt esténként elaltatni, de megérte.Kép

Gömb

Nálunk egyértelmû, hogy melyik nagyit visszük nyaralni, ugyanis a másik elég messze van...Kép

Gumicukor

Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak. Én is úgy tervezem, hogy 1 éves koráig szoptatom a lányom.Kép

Képzeljétek, ma nagyon megijedtem, mert Emília legurult az ágyról...Kép..Szerencsére nem magas és úgy néz ki nem lett semmi baja, de majdnem szívinfarktust kaptam. Szegényke elõször nagyon sírt, de gyorsan megnyugodott és mikor láttam, hogy nem fáj semmije én is megnyugodtam. A biztonság kedvéért felhívtam a gyerekorvost ,aki azt mondta, hogyha nem produkál semmi gyanúsat, pl. hányás, aluszékonyság, fájdalmas sírdogálás akkor ne aggódjak. BBRRRRR...senkinek nem kívánom ezt az érzést.Kép Még a páromat is hazarendeltem a munkahelyérõl.
Aztán déélután nagyot hancúroztak Apával, nagyon tetszett neki, mikor Apa heavy metal stílusban adta elõ a gyerekdalocskákat.

most megyek aludni, mert kicsit fárasztó volt a mai nap és tegnap is 02.30-kor kívánt szopizni a kisasszony...

jó éjt
Nyuszi és a 7 hónapos Emília

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Utazás:
Hát attól függ, mit akartok csinálni, mert szerintem az ilyen gyerekes szálló csak akkor kell, ha programokat akartok csinálni a gyerek nélkül. Akkor nagyon jó lehet!Kép
Viszont ha nem gond, hogy a gyerek mindig veletek van, akkor szerintem nagyon sok helyre el lehet vele menni. Külön pénzt még általában nem kérnek érte, majd csak akkor, ha külön ágy kell neki.
Mi voltunk a Benivel "sima" szállodában, igaz, az autó természetesen kellett az utazáshoz. Vittük az utazóágyát (ez egyébként is nagyon praktikus, mert a rokonoknál sem kell azon gondolkodni, hogy hol alszik a gyerekKép), más meg nem is kellett: WC ügyek mentek a normál felnöttbe, a szálló éttermében ettünk, ott volt etetöszékük, az étkezéssel sem volt baj, mert mindig többfélét csináltak, svédasztalszerüen (meleg ételböl is), ugyhogy neki is tudtunk választani.
Programokat meg olyat csináltunk, ami tetszett neki is.

Manó!

Persze, tudom, hogy nem tudjuk mi van a zöldségben (talán ezért is lenne jobb a bio). Viszont nagyon sok bébiételgyártó is azt állitja, hogy szigorúan bevizsgált alapanyagból készülnek a termékei. Akkor hogy is van ez?

Gumicukor!

Én azt gondolom, csak a te hozzáállásod a fontos, és azt kellö határozottsággal kell elöadni.Kép
Ha te szeretnéd szoptatni és ö is igényli, akkor szoptasd (hányan örülnének neki, ha tehetnék, nehogy már a szuper anyatejcsi helyett emiatt adj mást!).
Jó is, hogy Danit szoptatod, nem öket!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk uh-kon, koponya es csipo ok ( dokineni szerint a csipoje nagyon szepKép), a bal vesejeben viszont van egy kis tagulat (magzatkent a jobban voltKép). Allitolag ritkan okoz problemat, remelem igy is lesz!

En Persillel (feher) es Tomi Kristallyal (szines) mosok, es Silan Sensitive-vel oblitek. Csak igy siman, de Lacko bore birja, ugy tunik. Igaz, neki klassz kreol bore van. Ja es imadom az oblito illatat, olyan babaszaguKép

Ma vegre ramosolygott az en pici fiam, eddig inkabb csak felmosolyok voltak. Sajna ez az igazi is csak egyszer volt eddig, pedig mar uuuugy szeretnem tobbszorKép

Pusza: orsoly es Lacko (7hetes+2napos)
orsoly
 


Lili már az 5. fogával is dicsekedhetKép! Hihetetlen, szinte hetente kijön egy.

Gomb,
Nekem van egy jó fogorvosom, ma voltam nála. A Beethoven u-ban van a rendelõje, ha érdekel, megírom az elérhetõségét.
Nyaralni egy barátunk kinti nyaralójába mennénk ami elvileg amolyan apartman, de most építették.

Anyapoc,
Milyen allergiája van a párodnak? Az én férjem lisztérzékeny.
Lili 6 hónapos és 1 hetes volt amikor elõször kapott almalevet, ezt növeltem kb. 1 hétig aztán már az alma pépet is belekevertem a lébe. Késõbb kevertem bele egy kis õszibarackot, kb. 1-2 hétre rá krumplit, aztán sárgarépát. Eddig ezeket variáltuk, de a héten meg fogom vele kóstoltatni a sütõtököt is, aztán a banán jön.

Katalin,
Ma voltam épp fogorvosnál, és én is megkérdeztem az érzéstelenítõt. Azt mondta, hogy szoptatás alatt lehet kérni, de persze csak módjával.

Judy,
Mióta megszületett Lili én is folyékony mosószert használok és öblítõt csak a mi ruháinkhoz, Liliéhez nem teszek.

Forti,
A központnál talizzunk akkor fél 3-kor?
Kitartás, Lili is pont ilyen hirtelen sírt fel éjszakánként amikor kibújt a foga.

Viki,
Jó hallani rólatok!

Pemeske,
Gréta nagyon szépen gyarapszik!

Nyuszi,
Jól megijedtem én is ahogy olvastam a soraidat. De biztosan nem lett semmi baj. Azt sem tudom, hogy figyeljek énis Lilire mert képes addig amíg csak máshová nézek már 1 méterrel arrébb gurulni.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok!

Csics!
Köszönjük a gratulát a fogacskához! Kép

Anyapoc!
Köszi!

A két elsõ után, bõ két hónap múlva jött a harmadik, és 4-5 nap múlva a negyedik.

Beszti, Nyuszi!
Képzeljétek ma én is szigorú anya voltam. Megfogadtam, hogy most már tényleg illõ lenne a kisasszonynak egyedül is elaludni délben, hisz ilyenkor nem kell neki szopi, mindig mellé kell feküdni. Kép
Szóval beraktam a kiságyba. 15 percig nyafizott. Ezalatt én bent voltam a szobában, hogy lássa nincs egyedül, és 4-5-ször fektettem le. Mindig felállt. Kép Nem mondanám, hogy nagyon sírt, inkább csak olyan panaszkodás volt, hogy ezt most miért csinálod. Aztán az utolsó lefektetésnél már nem állt fel, kicsit simiztem a hátát és szó nélkül elaludt. Holnap újra próbáljuk. Kép

gombolyu!
Köszi! KépKép
Nem rossz ötlet ez a un. fogmedál. Nekem viszont 3 lányom van, úgyhogy nálam szóba sem jöhet ilyen, mert vagy egyikét sem hordom, vagy mindegyikét. 3 fogacskával a nyakamban már kissé furán néznék ki, ugye? KépKép
Én a két nagyobbnak is elraktam mindet ami kiesett, pontos dátummal és kisérõszöveggel, hogy melyiket ki húzta ki, és hol Kép (õ vagy én, vagy éppen magától kiesett az oviban Kép).

Gumicukor!
Köszi! Kép
Már nem csak a kiságyban virgonc... KépKépKép

Ilke!
Gratula az 5. fogacskához!!!

Pusssz! Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Hali!

Tegnap meg ma nem volt gépünk, anyóséknál neteztem kicsit. A gyógyikat a spéci doki szerint el lehet hagyni hál istennekKép Az egyik steroidos!!! Nem is tudtamKép Na azt fokozatosan vasárnapig elhagyjuk. Eddig 2x2 puffot kapott ma már csak 1x2-öt és holnaptól 1x1-et vasárnapig. A hörgtágítót meg csak szükség esetén kell adni... ha hörögne. Orrából alig jön valami, az is szupi.

Mostanában nagyon rosszul vagyok... hányinger miegymás. A naptáramban irtam hogy mikor volt olyan sex, hogy "becsúszott" és hát már majdnem 1 hónapja. Vettem egy Gabriel 3 napos tesztet és negativ.KépKép Rettenetesen izgultam hogy terhes lehetek. Féltem és nem akartam, de amikor a kontrollcsíkon kivül más csík nem jelent meg nagyon csalódott voltam... ki érti ezt!?Kép

Gyerekkel mentem a közibe, meg a barátnõm is ott volt, mikor találkoztam a szomszédos házban lakó anyukával. Van neki egy kislánya aki 6 héttel fiatalabb a Gabcsinál. Irtam már róla, az õ kislányát kellett 2x ujraéleszteni. Mondta, hogy kapott 4 szatyor gyerekruhát egy fiús anyukától, vannak köztük nagyobbak is. Nem kell e? DEHOGYNEMKép Sajnos nekik reményük nem sok van a kistesóra ki tudja miért ez a kicsi lány is 8 év kórházba járkálás és rengeteg pénzbe került és ha magától nem jön össze akkor kérdéses a tesó. Kaptam az alkalmon, mert ha most azonnal nem viszem el a cuccokat akkor soha. Ismerem már a jószerencsét! Tuti nem futottam volna össze mostanában a lánnyalKép Igy a barátnõmmel lenthagytam a gyereket én meg felmentem a cuccokértKép Olyan szuperek vannak benne eldobtam az agyam. Egy csomó Kenguru Goldos, Disnyes ruhák. 3 overall ami már most jó rá, egy csomó kertésznadrág, vegyesen téli-tavaszi-nyári, body-k, napozók amik jók bodynak isKép, meg melegítõk, pulcsik harisnyák tök jó állapotban kis sapkák téli nyári. Pólók amik csak nyáron lesznek jók, de nem is bajKép Szóval tök heppi voltamKép

mennem kell
sasha és a 19 hetes Gabcsi

Kép
sasha
 
 


Hi!
Na megjöttünk a moziból, dicapriccsót néztük, nagyon tetszett! mármint a film, a fickót nem igazán csípem, pedig a férjem állítólag hasonlít rá szemöldökileg és homlokilag... Kép De szerencsére nem olyan lerágott körmû és X lábú Kép

Pocok
Én is a DM melltartóbetétjét használtam, amíg csöpögtem. szerintem nagyon jó, bár nekem az összes közül a NUK tetszett legjobban, mert az sosem ragadt rá a mellemre, a DM-es néha néha igen, de nem volt vészes.

Bulizás
Szerintem egy idõ után már kényszer azoknak, akiknek még nincs gyerekük. Én egy idõ után már nem is éreztem olyan jól magam, mint anno fõsulis koromban. Szerintem bele lehet kicsit fásulni. Na nem mondom, hogy nem megyünk idõnként bulizni, ha jó a társaság, de tényleg sokkal jobb a kis családdal. Kép Ninsc kedvem már, hogy "Te nézd, az a hülye liba, hogy néz már ki !" vagy "Ennek a fickónak mekkora kappanhája van..."

Bübchen
Azt mondta a patikus, hogy egyáltalán a Bübchen, tehát nem csak egy terméke. Már látom, hogy nagybani felvásárlók leszünk Kép

Sasha
Miért aggódtál? Te nem akarsz már most kistesót? A múltkor még azt írtad?

na pusz és jó éjt!

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok

Ilke
Ok, a központban fél 3-kor

Forti

Kép
Kép
forti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?