Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! A hőmérőről annyit, hogy én magam is mindent kipróbáltam már. Az gyakorlatilag mindegy, hogy higanyos, vagy csipogós, max 1tized a különbség.

Zora
Kép
zora7
 
 


Megjöttem! Minden rendben van szombaton már kezdem is a szurikat elöször napi egy aztán napi kettő. Május 5-én megyek elöször uh-ra.
Vendég
 


Annyira szuper Panda! Nagyon örülök. Akkor gondolom rá egy hétre szívják le a kis petéidet!

Zora
Kép
zora7
 
 

 
 

Pandácska! Ez nagyon jó hír!!!! Végre valami pozitív is a babákkal kapcsolatban!!!
Vendég
 


Zora,
Miért egy hétre? Lehet 2 napra vagy 5 majd ez ott kiderül mert ugye nem lehet tudni hogy hogyan reagálok a szurikra.
Vendég
 


De jó, hogy megjöttél Panda!!!!!!! Nagyon jó híreket hoztál!!!! Olyan boldog lettem!!!!!
Vendég
 


Mo,
Én is olyan jól indul ennek így is kell maradnia :D
Vendég
 


Így is fog. Egy percig se izgulj! Majd izgulunk mi helyetted! :wink:
Vendég
 


Éva! Gyere már te is!!!! Mindjárt hazajön a férjem, és nem tudok pötyögni tovább. Nagyon érdekel, hogy mit állapított meg a dokid!!!
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Már régen itthon vagyok csak a szokásos cirkusz ment a nagylányommal! :cry:

Először is:
Pandácska!
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól indul minden!!
Szuper ügyesek vagytok!
Látoma vonalzóidat is gyorsan megváltoztattad! Nagyon jó, hogy látjuk mikor mi következik!
Érdemes volt nagyon szorítanunk!

Sajnos nekem az orvosom szerint egyetlen érő petesejtem sincs! Bárcsak tudnám, hogy akkor mi okozza a tüneteimet!
Majd besz..ok annyira fáj a hasam jobb oldalon!
Ez már örök talány marad a számomra! :cry:
Kaptam Closty-t, amit az 5-9. napon kell 2x1-vel szednem. Utána UH. Ha a jövő hónapban sem sikerül, akkor következik a HSG!

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!
Jaj, tudom, hogy már uncsi, de képzeljétek, egy orvosi cikkben megtaláltam, hogy az a progiszint , amit nekem mértek csak ovuláció nélküli ciklusban lehetséges! :shock: :shock: :shock: Akkor mitől volt hőemelkedés és mitől estem teherbe? Vagy egyáltalán lehet, hogy nem is volt az a teszt pozitív??????????????Pedig egyértelműen 2 csíkos volt! Basszus. Ez is örök rejtély marad!

Zora
Kép
zora7
 
 


Zora!
Ez csak egy esetben lehetséges!
Te FÖLDÖNKÍVÜLI vagy! :shock:

Éva

Kép
balimama
 
 


Szenya! Gúnyt űzöl a kétségeimből! :twisted: :twisted:

Zora
Kép
zora7
 
 


Most komolyan!
Ebben a hónapban minden bebizonyosodott és mindennek az ellenkezője is!
Nesze neked orvostudomány!
Úgy látszik fertőző az anovuláció!
Most akkor, ha ezt nézzük nekem sem volt eddig tüszőrepedésem, mert Utrogestan nélkül 13 körül volt a progim.
Fogalmam sincs mit mondhatnék, semmi bíztató nem jut az eszembe! :cry:

Éva

Kép
balimama
 
 


De neked a másik mértékegység szerint, ahol a 30 a jó! Nekem meg a 64-hez képest 17. Nálad 10 esetén már van ovuláció, csak gyatra.

Zora
Kép
zora7
 
 


Jól elvagyunk, a többiek már elmenekültek. :twisted: :twisted:

Zora
Kép
zora7
 
 


És nem válaszol a Radványi, pedig már annyira várom, mint kiskoromban a karácsonyt!

Zora
Kép
zora7
 
 


Privi, Éva!
Bocsi lányok, csak a szokásos hormontéma, ez már itt nagyon gáz lenne, de ha valakit érdekel, kirakhatom ide is... :lol: :lol: :lol:

Zora
Kép
zora7
 
 


panda! Ez nagyon szupi. Akkor gondolom most abbahagyod a fog.gátlót? Hogy nézik azt olyan biztosan, hogy nehogy megrepedjenek bent a tüszők?

Zora! Boldogok a tudatlanok!!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Sziasztok!

Végre beengedett ez a sz@r net!

Nem ér anovulációt produkálni!!!! Világos????
Lányok ez az április egy rossz hónap, úgy látszik senkinek nem volt pé-je ebben a hónapban.

Ind! Reggel mértem én is két helyen a hőmet: szájban 36,5 nunusban:36,7.
Itt a görbém is:

Kép
Vendég
 


Na ezt muszáj volt gyorsan küldeni, mert még mindig nem 100-as a gépem.

Éva! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz hírrel tértél haza. DE ha a mostani bogyó sem fog használni, akkor remélhetőleg a végső megoldás a HSG lesz, de nagyon bízom benne, hogy nem lesz rá szükség!!!

Többiek hopl vagytok???

Gyertek!!!
Vendég
 


Ind,
igen már nem szedem a fogit. Hát úgy hogy a stimu végén gyakran járok majd uh-ra és a tüszönővelő szurik mellé kapok olyat is ami gátolja a hormonokat. Meg itt elöbb leszívják mint amikor természetesen megrepedne szóval 20mm alatt.
Vendég
 


Helló Lányok!

Hol vagytok elveszve??? Vagy most mindenki maga alatt van???
Vendég
 


Krisz,
Én éppen baromi happy vagyok :lol:
Vendég
 


Jaj Pandácska nem is rád gondoltam.
Én is irtó happy lennéka helyedben.
Annyira szorítok nektek, hogy minden simán menjen!!!!
Annyira izgi nekem is az ami veled történik!!!!
Vendég
 


Én se szomorkodom, csak egész délelőtt, amikor nem működött a babanet lett volna időm írni, most meg éppen csak benézni érek rá! :twisted: :twisted:

Éva

Kép
balimama
 
 


Ezentúl nyomom nektek kéretlenül az infokat, lehet hogy majd nyitok egy új topikot ezek számára, mert nagyon hasznosak.


Küldje el e-mailben! ››

Nyomtatható cikk ››


27 éve találta fel egy orvos a meddőség és a spontán vetélés elleni módszert

Kossuth Rádió

2004. november 22.



Ijf. Tóth György (műsorvezető 1): Az előbb egy nem éppen szép látványt nyújtó falról beszélgettünk, hát ezt a falat vagy meg kell tisztítani, vagy le lehet dönteni. Hát a falakat ledönteni bizony nagyon nehéz.

Még ennél sokkal fontosabb ügyekben is. Példa erre az a módszer, ami 27 esztendővel ezelőtt született meg, 20 éve már kipróbáltan bevált, elfogadott és mégsem terjed. A meddőség elleni megoldásról – bizonyos esetekben természetesen – és a spontán vetélések elleni megoldásról Dr. Siklósi Györggyel, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzorával beszélgettem, hiszen ezt, mindezt Ő fedezete föl 27 évvel ezelőtt – hangsúlyozom.

Dr. Siklósi György (a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának professzora): A meddőség az a házasságok 15 százalékát érinti. Értve ez alatt, hogy két éven belül akaratuk ellenére nem jön létre terhesség. Ennek ma az ismert okok közül, tehát az igazolt okok közül a női anatómiai okok nagyon perdöntőek, tehát például nincs méh ez ritka, vagy elzáródott a petevezető, hiányzik a petevezető műtét kapcsán ki kellett venni, stb. A másik ok a férfi eredetű, tehát a sperma többé nem megfelelő a megtermékenyítésre, a harmadik igazolt ok, hogy nincs peteérés. Most, ha ezeket leszámítjuk, akkor a házasságok egyharmadában egyik sem szerepel. Azt mondjuk, hogy ismeretlen eredetű a meddőség, férfi is rendben, nő is rendben, peteérés is van, mégse esik teherbe az asszony. Most 27 évvel ezelőtt rájöttem, hogy ezekben az esetekben a peteérés rossz volt, tehát peteérés ugyan van, de nem megfelelő a peteérés van ezek hátterében. Ennek az az egyszerű felismerés képezte az alapját, hogy a normális ciklus nem az, amit gondoltunk, hanem sokkal magasabb hormonális értékek a normálisak, ami például abból is következett, hogyha olyan ciklusokban néztük meg ezeket a hormonokat, amelyikben terhesség jött létre, amit szülés követett, akkor a lényegesen magasabbak voltak ezek a hormonszintek. Azt gondolta tehát az ember, hogy akkor ebből kell kiindulni a normál értékeknél, és így kiderült, hogy a normál értékek magasabbak, tehát ezek a betegek úgymond fönnakadnak a szitán. Tehát rossz peteérés diagnózisa születik meg, rendezzük a peteérést, és ezek a betegek szépen teherbe esnek. A rendezéstől számított egy éven belül 98 százalékuk.

Ma tulajdonképpen az ismeretlen eredetű meddőség esetében lombikbébit végeznek. Itt félreértés ne essék, a lombikbébi zseniális dolog olyan esetekben, amikor máshogy nem lehet, tehát például nincs petevezetője az asszonynak. Vagy olyan kevés a spermiumszám, hogy máshogy elképzelhetetlen a terhesség. Tehát ilyen esetekben a 20 százalékos sikerráta, az sokkal jobb, mint a nulla, tehát óriási dolog, de ha egyszerűbben megoldható valami, mint például ismeretlen eredetű meddőségben, ha nem muszáj, akkor egy ilyen költséges elég komplikált, de zseniális módszert nem ezeknél alkalmaz az ember szívesen, hiszen itt ez a lényegesen egyszerűbb módszer. Itt tulajdonképpen a betegek és az orvosok együttesen talán felelősek azért, hogy ilyen esetekben is, hát kiterjedten lombikbébit akarnak, hát egyrészt ugye ez a misztikus módszer, a média ezzel foglalkozik. Pár gyógyszert beszedni és szexuális úton teherbe esni, ez a hétköznapi dolog, erről nem nagyon írnak. De így nem terjed el a betegek között. Itt a klinikán a fiatal kollegák nagyon sikerrel alkalmazzák. Ők mondják mindig, hogy ennél jobb ötletet nem lehetett volna, mert aki nyolc éve nem esik teherbe és ilyen egyszerűen, tehát az rendkívül hálás, az ragaszkodik. Tulajdonképpen az embernek az a beteg okoz örömet, akit mondjuk nehéz helyzetben sikerült megoldani, az ragaszkodik, az kötődik, annak a szülése is sokkal örömtelibb, sokkal nagyobb örömet jelent a gyerek, mint hogyha az égből csak úgy lepottyanna.

Műsorvezető 1: A másik nagyon nagy gond, amikor bekövetkezik ugyan a várt megtermékenyülés, csak aztán vetéléssel végződik.

Dr. Siklós György: Ez az úgynevezett szokványos, vagy ismétlődő vetélés. Ez szintén a nők 4-5 százalékát érinti, az legalább kettő terhesség megszakad, aztán ez lehet 3-4-5-10, akármennyi. Attól függően, hogy a beteg mikor dobja be a törölközőt, mert van, aki három után már annyira retteg a következő megszakadástól, hogy nem is meri a terhességet, úgymond fölvállalni. Minden 20-25-dik nőt érintő probléma. Hát nem egyszer házasságok mennek ezen tönkre. Most erre a problémára is sikerül egy jó megoldást találni, ami teljesen analóg az előbbivel, és pedig egyértelműen bebizonyosodott, most már 27 év alatt, sok száz beteget kezeltünk sikeresen, hogy teherbeesés előtt rendbe téve a menstruációs ciklust, tulajdonképpen a pete megtapadását tesszük ilyenkor rendbe. Egy vastagabb, vérbővebb nyálkahártyába ideális lepény alakul ki, ami nem csak két hónapig, hanem 9 hónapig is fönn tudja tartani a magzatot, el tudja látni, ugyanakkor a peteérés rendezésével a petesejtérés is ideálissá válik, tehát tizedére csökken az ilyen véletlenszerű kromoszóma rendellenességek száma, ami egyébként a spontán abortuszok felénél átmeneti oknak számítanak. Tehát kitűnően kezelhetők. Hát most 500 betegből, mindössze 3 százalék, aki nem szült, hogy úgy mondjam, ideálisan beállítva. Megismételve 5-nél a kezelést, második alkalommal ők is szültek. Szintén nagyon egyszerű gyógyszeres kezelésről van szó.

Na most még egy nagyon fontos vetülete van ennek a szokványos vetélésnek, hogy minél több spontán abortusz volt a beteg anamnézisében, annál nagyobb esélye van, hogy újra megszakad, a következő terhesség, de ami még fontosabb, vagy legalább ilyen fontos, hogy ugyanilyen arányban növekszik a koraszülés előfordulása is közöttük. Tehát például négy spontán abortusz után, ha szül is a beteg, már háromnegyed része a szüléseknek koraszülés lesz. Na most ezt nem kell ecsetelni talán, hogy egy 80-90 dekás, vagy 1 kilós gyereknek az életben maradási esélyei, de főképp a hosszú távú egészségi esélyei hát azért nem ugyanazok, mint az érettnek, sőt hát sokkal rosszabbak. Ha most ezt rendezzük, érdekes módon, a koraszülés is néhány százalékra csökken és ez a tizedannyi koraszülés is a magzatok átlag fél kilóval nagyobbak, mint a nem kezeltekénél, ami hát óriási különbség, hogy életkilátásaik összehasonlíthatatlanok, ha életben maradnak, akkor, pedig az egészségi kilátásaik is tényleg összehasonlíthatatlanok.

Műsorvezető 1: Tessék mondani, ha ez ilyen egyszerű, miért van ma is tele a női lapok sokasága, a rádió, a televízió, olyan családi drámákkal, mert időről időre elővesszük mi újságírók ezeket a megható eseteket, amikor egyszerűen nem megy, és nem megy, miközben esély lenne arra, hogy az esetek jelentős részében ez már ne fenyegessen.

Dr. Siklós György: 20 éve hirdetem, ugye először magamat is meg kellett győzni, 80-100 esettel, aztán most már persze több ezres nagyságrendnél tartunk, de talán részben az is szerepet játszat, hogy évtizedes berögzött módszerek vagy szemlélet marad meg a kollegákba. Hiszen ha 20 éve olvasta a tankönyvet, akkor ez még világos, még most sem szerepel még ez a tankönyvben, ha valaki 20-30 évig gondol egy félét egy dologról, azt rendkívül nehéz megváltoztatni az alapszemléletét. Kicsit szkeptikusak az emberek minden újtól, valaki nehezen fogadja be az újat. Tehát biztos, hogy egyrészt a körülmények, a hagyományok, minden újtól való először egy kicsit ódzkodás, biztos én se jól csinálom a terjesztését a dolognak, de az idő megy, a megoldás nem terjed. Az ember magyarán szólva nem szívesen vinné sírba, hogyha rájött valami jó gondolatra, mert rájönni lehet, hogy egyszerűbb, mint elterjeszteni, az az érzésem.

Kossuth Rádió – Napközben, 2004. november 19. [10:32]

Zora
Kép
zora7
 
 


Sziasztok! Férjecskémmel vásárolgattunk és kóricáltunk a városban. Most értünk haza. Egy kicsit kellett a lelkemnek, mert már én is nagyon nyomi hangulatban vagyok.:cry: :cry:
Éva! Nagyon sajnálom, hogy a doki nem látott semmit. :cry:

Én már ezt az egészet nem értem. Minél jobban belemélyedünk a dolgokba, annál jobban bebizonyosodik az, hogy szinte minden ciklus egy nagy talány és véletlenek milliónyi sorozata szükséges ahhoz, hogy babánk legyen... :roll:
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Zora!
Nagyon tanulságos a cikk!
Egyébként nem rossz ötlet új topikot nyitni ezeknek a cikkeknek, természetesen a pontos forrás megjelölésével.
Én csak azt nem tudom, hogy ez miért nem nyilvánvaló más orvosoknak is! Hiszen egy rendkívül kézenfekvő észrevételről van szó!
Komolyan azon gondolkodtam, hogy ha ez a sok férfi orvos tudná azt, amiket mi megfigyelünk magunkon...
Ezt nem lehet egyszerűen megtanulni és valljuk be nem is figyelünk magunkra addig, amíg nincs baj.

Úgy látom tényleg összezavarta a topik életét a babanet sz@rakodása!
Azt javaslom, hagyjuk ezt a "nyomi hangulatot"! Nem vezet semmi jóra!
UFF én beszéltem! :lol: 8)

Éva

Kép
balimama
 
 


Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok. Én jól vagyok és várom már, hogy holnap legyen hogy mehessek a dokihoz, már nagyon kíváncsi vagyok. Remélem, hogy minden rendben lesz.

Pandácska
Nagyon örülök, hogy minden jól ment. Gondoltam ám rád annak ellenére, hogy nem írtam.

Zora
Sajnálom ami veled történt :(

Balimama
Nem lehet, hogy azért nem látott tüszőt mert már megérett? Akkor miért voltak tűneteid? Mikor kezded el a clostyt? És mi az a hsg?

Krisz
Látom a mostani ciklusod is jó hosszú lesz pedig már a múlt hónapban egész jó volt.

Mo
Látom Te iszod továbbra is rendületlenül a teáidat, gondolom most már még jobban úgy gondolod, hogy minek menjél az orvsohoz ha az Évánál sem derült ki semmi. Azért a vásárlás felvidított?

Ági

Kép
[/url]
ági2
 
 


Ági!
De jó, hogy jöttél! Lassan 12 hetes leszel! Nemsokára már szép kis pocid is lesz!!! Semmi rosszullét?
Sajnos nekem az a bajom, hogy a 11. napon se láttak semmit és a 14-en se!
Azt nem tudom, hogy mi történt közötte!
A következő ciklusom 5. napjától a 9-ig szedem a Closty-t.
sajnos a HSG nem túl kellemes dolog, de hát ezt is mindenki másképpen éli meg. Egy katéter segítségével feltöltik a méhüreget kontrasztanyaggal és miközben nyomják be az anyagot röntgennel nézik, hogy a petevezetők irányában kifut-e a hasüregbe.

Éva

Kép
balimama
 
 


Ind
Gratulálok a vizsgádhoz! Sok van még hátra? Jól emlékeztél, én fél évig két gyereket szoptattam.

Éva
Hát akkor biztos nem ért meg ha kétszer is nézték mert nem hiszem, hogy van olyan, hogy a 11. nem látszik semmi és a 14 meg már nem látszik semmi, gondolom nem ilyen gyorsan érik meg egy tűsző. Annyira sajnálom, hogy nem sikerült ez a hónap sem. A clostyval neked volt problémád vagy a Zorának?
Akkor ez az átjárhatósági csak nem tudtam, hogy ez a neve. De ezt nem annak csinálnak csak aki még nem volt egyáltalán terhes?

Hát hasam az már van, nem nagyon tudom eltitkolni. Már vettem egy terhes gyatyát is mert a farmerben már nem érzem jól magam. Hát minnél többedik terhesség annál hamarabb látszik meg. Akárhogy is nézzük ez nekem az ötödik.

Ági

Kép
[/url]
ági2
 
 


Éva,
Ha ez vígasztal nekem többen modták azt hogy nem fáj és kevesebben hogy fáj. Azért bevallom én csillagokat láttam na de lehet nem bírom annyira a fájdalmat meg elzáródásom is volt. Mert akinek nincsen annak általában tényleg nem fáj.
Vendég
 


De jó, hogy vagytok reggel, lassan kezdek bedilizni, kéne a jótanács.

Zora
Kép
zora7
 
 


Leírom röviden. Hátha vam vélemény:
Ugye van rohadt alacsony progeszteronszintem, meg magas prolaktiniom(ez utóbbi esetleg lehet a most megfogant, aztán rögtön elment babától is talán, bár én gyanakszom, hogy régebbi.) A helyben talált orvosom kiegyezne a progipótlással, de én már nem bízom abban, mert az egyik 7 hetes baba amellett ment el. Tehát szerintem Closty kell, de azt holnap kell kezdenem, tehát ezt a dokit ma meg kéne győznöm, hogy mégis azt írja fel, mert én abban hiszek. Szóval vita árán jutnék hozzá.
Holnapra mennék ugye a magándokihoz, aki a Clostyt ajánlotta, vele kétségbeesésemben leveleztem a napokban,mert a Nőklapjacafén szokott válaszolni ilyen jellegű kérdésekre. Sajnos elárultam neki, hogy megyek hozzá csütörtökön, erre csak annyit válaszolt, hogy mi a fenének írogatnak neki olyan emberek, akik a magánbetegei, ez a hely nem arra való. Szóval nekem azért nem válaszol, mert én fizetni is fogok érte, vagy mi a fene, nem értem. De lényeg, hogy tegnap este emiatt még bőgtem is, és már szinte félek holnap elmenni hozzá, mert nyílt színen eddig még senkit sem cseszett le, olyan gáz volt. MIT TEGYEK? Már annyira utálom magam, és úgy látszik a dokik is engem.

Zora
Kép
zora7
 
 


Közben meg arra lenne szükségem, hogy valaki végre fontosnak tartsa, mi van velem és odafigyeljen rám. Úgy érzem, hogy jó orvos-beteg kapcsolata csak annak lehet, akinek fingja sincs a dolgokról, nem kérdez, csak teszi, amit mondanak. Esküszöm már szívesebben kezelném saját magam, ha nem félnék a túlstimulált tüszőktől. És a doktornőhöz intézett legfontosabb kérdésem pont az volt, hogy hogyan fog magánrendelésen nekem tüszőket méregetni, ha épp nincs akkor rendelés. Mert az általa javasolt gyógymóddal mégsem kereshetem meg újra a saját dokimat, hogy nesze szedem, a többi a te dolgod, bár nem javasoltad! Szóval jó lett volna egy rövid válasz, csak annyi, mint bárki másnak, de nem kaptam meg. Most megyek és lelövöm magam! Mert, ha meg hagyom az egészet a fenébe, hogy majd a természet megoldja, akkor esetleg végigélek még 5 vetélést, mielőtt elfogy teljesen a lelkierőm, vagy inkább tudomásul veszem, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Bocs, de ki vagyok akadva, jó lenne, ha valaki elküldene a fenébe, vagy helyre tenne, igen most sünike tudna rajtam segíteni! :cry: :cry:

Zora
Kép
zora7
 
 


Látom, senki sincs, aki elvégezné a piszkosmunkát és kirugna a topikból! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zora
Kép
zora7
 
 


Szia Zora

Nem egyszerű az eseted de szerinted a dokid név szerint fog rád emlékezni, hogy irtál a neten is neki? és ha emlékszik is rád meg kell neki mondani, hogy te már teljesen kétségbe vagy esve és szükséged lett volna a mielőbbi válaszra egy olyan embertől akiben megbízol és ért is hozzá azért, hogy megnyugodjál. Szerintem ezt meg fogja érteni főleg azok után amin te már végig mentél, és ezt ő ugyanolyan jól tudja., ha nem érti meg akkor pedig nem egy emberséges orvos.

Senki nem akar kirúgni a topikból. :wink: :wink: :wink:

Puszi

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Sziasztok Lányok!
Tessék inkább nyáladzani!!!
Szerintem mindannyiunkat elkap a kétségbeesés időnként.
Na ez pont az a fórum, ahol orvoslható!

Zora!
Szerintem szegény nőt elborították a levelek a szabadsága után. Biztos, hogy konkrétan nincs veled semmi baja.
Majd, ha a betege leszel és naponta 2x felhívod! :wink:
Egyébként meg én személy szerint nagyon szeretlek!

Ági!
Izgatottan várom, hogy jelentkezz, ha hazaértél az Uh-ról.
Sajnos elzáródás bármikor keletkezhet. Balázs előtt nekem is volt komoly gyulladásom, lehet hogy van elzáródásom is. Persze ez még nem jelenti azt, hogy soha sem leszek terhes, csak nehezebben. Simán szülnek mamák egyik oldali elzáródással is.
Most úgy érzem, ha azóta elzáródtam volna teljesen azt is jobban fel fogom tudni dolgozni, mint ezt az évekg tartó próbálkozást!

Éva

Kép
balimama
 
 


ÉN IS NAGYON SZERETLEK!

Zora
Kép
zora7
 
 


Na így már jobb!

Ja, és a tök anovulációs ciklus:
Kép

Éva

Kép
balimama
 
 


Szia Zora! Én is jövök csöpögni!
Én is szeretlek!!! :wink:
És szerintem nyugodtan menj el és öntsd ki a szíved. Ez lesz az első találkozás??
Nagyon fontos, hogy milyen lesz az orvosról a személyes benyomásod. Lehet hogy a neten szimpi, de lehet, hogy ha az életben találkoztok, nem is lesz olyan jó?! De ezt addig nem tudhatod, amíg nem mész el hozzá. Tudom pénzbe kerül és sajna nem is olcsó, de ha nem jön be a doktornő, még akkor is kereshetsz másik orvost!

Mo! Látom már 135486464 napon vagy, most már igazán lehetne nálad is valami, vagy ha nem akkor jöjjön meg gyorsan, hogy új hónapoz kezdhess!!! Bocsi, kezd elfogyni a türelmem. :oops:

Éva! Akkor most szeded a bogyit mjad. Én már annyira ki vagyok akadva magunkon, hogy ez ilyen nehéz! Nem igaz, hogy így egymásra találtunk, mindannyian irtóra szeretnénk egy babát és mindenkinek baszakodik a pé-je vagy a ciklusa. :twisted: :twisted: :twisted:

Jó mi most védekezünk, de már kezd elegem lenni abból, hogy majd a következő hónapban sikerül. Hány következő hónap lesz még??? :shock: :?

Na nekem úgy tűnik megy felfelé a hőm, remélhetőleg már normálisan, mert 36,8 volt reggel, pedig szerintem a tojásfehérje alapján 1 hete volt. De így most akkor a jövőhéten még nem fog megjönni és tolódik a ciklus már megint! Így már júliusig nem is fogok nagyon mensizni, csak talán 1X.

Ági! De jó , hogy jöttél! Igen kérünk képet a topic egyetlen kibabójáról!!!! Jaj de rohan az idő mindjárt 12 hetes leszel! DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!! :lol:

Ind! Veled mi újság???

Andi! Hogy haladtok a házikó megszerzésével???

Puszi Mindenkinek!!!
Vendég
 


Kriszta:

A házzal nem haladunk sehogy az Államkincstár nem engedélyezi a jelzálogcserét mert nem tetszik neki a ház, ugyhogy egyenlőre maradunk a lakásban. A párom keresztanyja felkínált egy telket, hogy építkezzünk rá és most úgy döntöttük, hogy várunk egy pár évet és építkezni fogunk.

Andi

Kép

Kép
h.andrea79
 
 


Na Andi! úgy látom semmi nem megy egyszerűen! Ez borzasztó!
Nézda jó oldalát, ha építkeztek, akkor olyan lesz amilyet ti szertnétek, csak így hosszabb ideig fog tartani. De szerintem megéri!


Többiek! Na dolgozzatok már ennyire!!!!
Vendég
 


Zora!!!!!!!!!! IIIIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTT VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Véleményem: szerintem túl sokat agyalsz! Ha így haladsz, akkor a diliházban fogsz kikötni! Csak vigyázz, mert most elég sok ilyen osztályt bezártak a kórházreform keretében! Túl sokat tudsz, és még ennyivel se elégedsz meg! Csak olvasgatsz, csak keresgélsz! NYUGI!!!!!! Olvastam amit a dokinőnek írtál, és amit ő válaszolt! Nincs benne semmi rosszindulatúság. Csak gondolj bele, hogy ha neked mint tanárnak kezdene egy gyereke "okoskodni", hogy hogyan kellene tanítanod, hogy ő okosabb legyen....még akkor is kiakadnál,ha esetleg nem is mondana olyan nagy hülyeséget. Pláne, ha naponta személyesen és írásban is több gyerek zaklatna a különböző hülyeségével! Elhiszem, hogy türelmetlen vagy, de ez az ide-oda kapkodás nem fog semmi jóra vezetni! És legrosszabb esetben is mi lesz????? Lesz 3 lányod és kész! A férjed ezt hogy bírja??????
Ott van Panna! Példát vehetsz róla! Igaz,hogy még fiatal és előtte az élet, de már rengeteg dolgon keresztül ment, és még egy gyereke sincsen! Mégis a hozzászólásaiból a nyugodság árad, pedig biztos ő is ideges és türelmetlen, mert már nagyon vágyik egy kisbabára.
Összegezve: nyugi, és ne agyalj és kombinálj már annyit!!!!!

Ugye most egész kedves voltam? Ennek az oka, hogy egész jól kikupálódott ez a topik, és talán ha az elején én sem úgy indítottam, még engem is szívesen látnátok, és így már én is szívesebben csatlakoztam volna! Úgyhogy így tovább, csak ne hagyjátok, hogy Zora sokat agyaljon, mert aztán csak kényszerzubbonyban fogjátok személyesen megismerni! :wink:
Vendég
 


Sünike!
Üdv ismét köztünk!
Én azt hiszem mindannyian átéljük néha az összeomlás körüli lelkiállapotot. Nem vagyunk egyformák, ki így viseli, ki úgy.
Megmondom őszintén mostanában (így lassan 2 év után) néha rajtam is mutatkoznak a hisztéria jelei.
Talán egy kicsit erre is jó a topik. Kiírni magunkból a feszültséget és meghallgatni a többieket.
Panda az én szememben is hős, én képtelen lennék ilyen higgadtan utána csinálni. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan meg is lesz az eredménye.
Kényes téma viszont az, hogy kinek hány gyermeke van. Én a saját tapasztalatomat tudom csak mondani, mindannyiukra ugyanúgy vágytam és mindannyiukat ugyanúgy vártam és szeretem.
Édesanyám 45 évesen vesztette el a méhét egy daganat miatt. Már 3 gyermeke volt, de zokogott, hogy nem lehet több, pedig nem is akart. Csak egyszerűen a végleges, a megmásíthatatlan.
Gyorsan szalad velünk az idő és talán félünk attól, amikor már hiába való lesz a próbálkozás.
Szóval kinek-kinek vérmérséklete szerint!

Éva

Kép
balimama
 
 


Ha-ha! Sünike, hát remélem még nem dilizek be, a hisztit meg csak nektek tartogatom, ezért a férjem is jól bírja, nem stresszelem a progimmal. Egyébként köszi a véleményt, teljesen igazad van és tulajdonképpen jól is esett. Én is tudom ám, de ha nem írom le ide, akkor egész nap dinka vagyok, így meg tovább tudtam lépni. Na mindegy, holnap igérem nektek, vakon szedem be a bogyókat, még a betegtájékoztatót sem olvasom el!

Zora
Kép
zora7
 
 


Rakjátok fel lányok a görbéket, attól mindjárt feldobódom. Ha jól látom Andinak, Krisznek és Évának egyszerre volt pé-je és mindenki teljesen bizonytalan ebben. Hát, izgi...

Zora
Kép
zora7
 
 


Sheila meg jöhetne nekünk lassan egy teszttel!

Zora
Kép
zora7
 
 


Jelentem az enyém ilyen:

Kép

Zora! Most már feldobódhatsz, ez egy totál rossz görbe!!!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?