Új privát üzeneted érkezett!

Juca, röviden az a kérdésed, hogy kit hogyan világosítottak fel és ő mikorra és hogy tervezi ezt a saját gyerekénél?
Vendég

Há valami ilyesmi. Én csak leírtam a saját sztorit, (bekopiztam a porontyról a többségét bocsi, aljas, de nincs időm) valamint egy kicsit leírtam az egyházi ámokfutásomat, mert ez itt is előjött. :twisted:

tjuca

Reni!

Feltettem ide a keresztszemes képeket!: http://www.babanet.hu/album/main.php?ow ... 928&page=1

Ha kell valamelyik csak szólj!!!

Andy

Kép
oriandy

Megint off

kifogytam kaja ötltekből.
légyszi írjátok már meg mit ettetek/etettetek múlt héten. Jó lenne egy kis ötlet. köszi

tjuca

Juca!

Körkérdés nem rossz! Akkor kezdem az elején! Szüleim elég fiatalok voltak, mikor én születtem, anyu 17, apu 22 volt. Lazán szaladgáltak előttünk meztelenül, ami már minket kezdett zavarni, ahogy kezdtünk nagylányok lenni. (A húgom 3 évvel fiatalabb nálam.) Az a hagyományos leülünk beszélgetni típusú felvilágosítás nem volt. Szépen lassan gyűltek az infók, aztán volt a suliban védőnős beszélgetés, még időben, hogy meg ne rémüljünk a piros-betűs napokon, kaptunk kis minta csomagot is, és otthon mikor mutattam, akkor vettünk rendeset is, hogy ha netán kéne, és annyit mondott anyu, hogy kérdezzek nyugodtan, én meg nem kérdeztem. Fizikailag normál, de érzelmileg későn érő csajszi voltam. Bár 12 évesen megjött, ettől még nem lettem nagylány. Az első nem plátói szerelem is csak majdnem 17 évesen talált meg, és 2 találkozásban ki is merült. Fél év múlva jött az első csók. Aztán fiúk jöttek, mentek, de okos voltam, és nem történt semmi a lassúzáson és csókolózáson kívül. Aztán 19 évesen ismertem meg a páromat, kis herce-hurca után mégis kitartottunk egymás mellett, és a napokban volt 10 éve, hogy közösen elvesztettük a szüzességünket. Nem féltem, nem is fájt, bár jó se volt, olyan semilyen. Aztán együtt beletanultunk a szerelmeskedésbe. Eleinte óvszert használtunk, aztán kb. 3 hónap elteltével anyuval elindultunk gyógyszert íratni. Kb. innentől vagyunk bizalmas viszonyban ilyen téren is.

Gyerkőc még nem kérdezősködik, még csak egy éve beszél értelmesen. Azt tudja, hogy a fiúknak van kukaca, a lányoknak nincs, és hogy apa fiú, anya meg lány. Tovább még nem jutottunk. Mikor terhes voltam, ő is mondta, hogy baba van a hasában, de csak néha mikor eszébe jutott.

Viszont az öcsém, aki 7 éves, és már ugye tud olvasni, tud furcsákat kérdezni! Pl. múltkor valami női magazinban olvasott egy cikket, és örömmel mondja, hogy olvastam, hogy milyen a jó szex. :oops: :roll: :shock: Döbb. Anyu neki se mondott semmi értelmeset, és csak vigyorogtunk, mikor Palika megkérdezte, hogy ha a bácsi van alul, akkor neki mért nem lesz kisbabája??? Hajaj! Fogalmam nincs, hogy kéne majd a nagyfiúval, de remélem, az apjára is tudok majd számítani!

Kimerítő volt a válasz? :)

Kézimunka. Keresztszemest próbáltam, ment is, de nem jött be, mert olyan lassan halad! Viszont szoktam varrni gyerekeknek ruhákat, ha ráhangolódok, meg néha kötögetek is.

Ez egy Mesi pulcsi, csak a nyakát újra kell csinálni, mert eláll!
Kép

És két saját készítésű kép a szelevényi falunapról:

Kép Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

A múlt héten mit ettünk?

Borsólevest, paprikáskrumplit, szilvalekváros derelyét, zöldbablevest, túrógombócot, meg még nem tudom, szita az agyam, de ma karalábéleves van és krumplifőzelék lesz tükörtojással.

Gabella

gabella

Juca: hétközben általában nálunk főzelék vagy tészta a menő Isti miatt, hétvégén vmi egytálétel, vagy rántott dolgok. Gondolom nagyon sokat segítettem... :lol: !
Marcinak általában: borsófőzelék, sárgaborsófőzelék, tökfőzelék, sütőtök, spenót, paradicsomos cukkini tésztával, már a lencsét is próbáltam, brokkoli, karfiol nagyjából ennyi a repertoár :) .

Szüzesség: én 19 évesen veszítettem el, számomra nagyon kedves és jóképű fiúval, de aztán nem tartott sokáig. Nem volt vmi nagy élmény, sőőőőt, messze várakozáson alul maradt.
Óvszerrel védekeztünk, én soha nem szedtem gyógyszert. (De egyszer, amikor huzamosabb ideig félidőben pecsételő vérzésem volt és rendbe kellett szedni a hormonháztartásomat, de akkor is csak 2 hónapig).
Amikor Istivel megismerkedtünk, akkor is 2 évig óvszert használtunk, utána másképp oldottuk meg :lol: ! Ő sem támogatta azt, hogy gyógyszert szedjek, de ez elsősorban az én döntésem volt.
Ezért is csodálkozom általában a véletlenül jött babákon, de ez már egy másik téma.

Felvilágosítás: nálunk nem volt téma a sex, de nem is igazán érdeklődtem, valahogy minden jött magától.
Ettől függetlenül mást sem csináltunk/lunk anyával amióta az eszemet tudom, mint beszélgetünk, de szerintem ez neki is kényes terület volt.

Na megyek, lassan itt az ebédidő.

Rántott karfiol, rizzsel és krumplipürével és friss salátával :) . Tegnapi maradék :) !

Eni

Eni
marcy

Marcy! A véletlen jött babákon miért csodálkozol? Érdekelne! Némely esetben én is csodálkozom, de én is véletlenke vagyok... :oops: A hugom nem, de az öcsém is...

Gabella

gabella

Ja, és még azt akartam már régóta kérdezni, lehet, hogy már beszéltetek róla, de én viszonylag új vagyok köztetek, hogy kinek mennyi idő alatt jött össze a baba? Mármint az első éles próbálkozástól a sikerig? Esetleg vannak véletlenkék is?

Gabella

gabella

Gabella: biztos van olyan szituáció, amikor elképzelhető, hogy véletlenül jöjjön össze a baba, de az én racionális életemben (bármilyen hülyén hangzik is) nem.
Nálunk kb. másfél hónap alatt fogant meg Marcika, úgyhogy nem panaszkodhatunk, de van olyan ismerősöm, ahol az első baba könnyen összejött a második viszont azóta sem...

Eni

Eni
marcy

Egyetértek Marcyval. Véletlent max úgy tudom elképzelni, hogy a naív avagy felelőtlen pár nem tesz semmit a terhesség ellen, hanem könnyelműen bíznak annak elmaradásában. Egy eset kivétel az én értékrendszeremben. Az, ha orvos jelenti ki, hogy nem lehet a párnak közös csemetéje, aztán kiderül, hogy tévedett. Barátnőm a jó példa erre.

Eniékhez hasonlóan Milán is akkor jött, amikor elterveztük. Egy szavunk se lehet. Pedig körülöttünk annyi ellenpélda akad, hogy belekalkuláltuk a várakozó éveket is.
Vendég

Én is úgy gondolom, hogy kizárt egy véletlen baba... Aztán ki tudja.

Mázlisták vagyunk mi is ezügyben, Lackó a második hónapban összejött, Mesi meg lehet hogy elsőre... De egy hét alatt mindenképpen. 8)

Gabella

gabella

Baba dolog:
Az hogy kinek mi a véletlen, szerintem elég egyedi. Mert lehet úgy is véletlen baba, hogy egyáltalán nem védekeznek és így vagy összejön vagy nem. De lehet védekezés mellett is!! Pl a barátnőm gyógyszer mellett lett terhes. Mármint szedte a fog. gátlót és mellette a megfázására kapott antibiotikumot, ami lecsökkentette a fog. gátló hatását. persze ezt senki sem mondta el neki! Szóval ilyen is van. A másik barátnőm, meg szedett egy fajta fog. gátlót és a köv. hónapban egy másikat kezdett. Elméletileg ugyan az a hatás, így a váltáskor semmi gáz nem lehet, ő mégis terhes lett a váltáskor. Ennyi! Szóval elítélni senkit sem szabad, ha véletlen baba van, de a felelőtlen emberek engem is bosszantanak! Sokat láttam már olyat! A munkahelyemen sok olyan nővel összeakadtam, aki azt mondta hogy csak egyszer feküdt le azzal a pasival és nem is gondolta, hogy terhes lesz. Sőt észre sem vette, hogy az, csak úgy érezte kakilnia kell, így elment az illemhelyre és lám egy baba pottyant ki, nem pedig.....

Nekünk amúgy a második hónapban sikerült összehozni Danit. Az elsőben szerintem azért nem sikerült, mert görcsösen akartam hogy sikerüljön.

A felvilágosításról is majd írok, de az szerintem hosszú téma és Dani annyi ideig nem hagy a gép elött ülni.

Addig is dicsekszek egy kicsit (bár lehet, hogy már tele van vele a tudatotok): Dani ma végigsétálta az egész nappalit. Csak hogy mindenki lássa mekkora táv is ez, lefényképeztem. De a lépésekről sajna lemaradtam. :(

Kép

Andy

Kép
oriandy

Kimike! Értem! Én az első esetből születtem, elvégre anyu 16 évesen lett kismama... Az öcsémnél meg úgy gondolta, hogy neki már jön a klimax, rendszertelen volt a vérzése is, aztán nem klimaxot, hanem babát állapított meg a doki.

Viszont a másik hozzászólásomban említett 3x császározott csajszi állítja, hogy neki mind a 4 terhessége véletlen. (Gyógyszert nem szed, a párja meg nem hajlandó óvszert használni, de állítólag "vigyáztak"... Na ezt a módszert asszem kihagynám, elég bizonytalan...)

Gabella

gabella

Andy! Dani nagyon ügyes!!!!!!!!!!!!! És nagyon szép a nappalitok!!!!!!!!!!

Gabella

gabella

Jaj, olyat én is ismertem, aki elment orvoshoz, hogy vese görcse van, aztán már vitték is a szülőszobára... Irtó hihetetlen...
gabella

Sziasztok!

Látom Juca megint érdekes témát dobott fel!!!

Gabella!
Nekünk Peti, mondhatni azonnal összejött. Én abbahagytam a gyógyit, még 3 hónapig védekeztünk óvszerrel, aztán két hónapig hétvégente voltunk együtt, mivel én Pesten voltam, a párom meg itthon. A peteérésem pedig hétköznapra esett! A következő hónapban volt az esküvőnk és olyan jól jött ki, hogy a peteérésem a nászúton volt. Tudtuk, hogy most vagy soha!!! :lol:
Pécsen voltunk nászúton, ahol "villányi borgőzben" összehoztuk Petit! :oops: :lol: :lol: :lol:

Juca!

Nálunk olyan gördülékenyen és természetesen ment a felvilágosítás, hogy én nagyon felszabadult szexualitású felnőtt lettem! Sosem éreztem magam sem kövérnek, sem csúnyának, sem szégyenlősnek stb. egy kapcsolatomban sem.
10 évesen a télapó hozta a Peti, Ida és Picuri c. kiadványt, amit együtt olvastunk el az anyukámmal, majd megbeszéltük, de folyamatosan kaptam valami pluszt a szüleimtől a témában. Nem volt tabu, bár pucérkodás sem volt nálunk. 14 évesen lettem szerelmes és ez a kapcsolat 5 évig tartott. A sráccal folyamatosan kóstolgattunk egymást és és már majdnem 18 voltam, mire megtörtént a dolog. ( Óvszerhegyekkel felvértezve!!!) Anyukám folyamatosan képben volt a háttérben. Mindig barátnő szinten kezelt a témában. Bár az is hozzátartozik, hogy anyukám fiatal( 19 évesen szült), a barátnői tőle 5-10 évvel fiatalabbak, akik hozzám is közel állnak. Szóval, volt tanácsadó bőven. Apukám az a megfontolt típus, kicsit konzervatív, de a maga módján ő is adott tanácsokat. Elmesélte például, hogy anyukám még nagyon felvilágosulatlan volt, amikor összeházasodtak (anyu 18, apu 29 volt), így először elméleti síkon ismerkedtek A szerelem iskolája c. könyvből a témával.
Szóval nálunk folyamatosan a maga természetes módján jelen volt a szex. Remélem Petinél is sikerül majd hasonlóan megvalósítani.

Reni
Kép
prenata

Andy!

Köszi a mintákat. Majd átrágom magam rajtuk és jelzek!
Köszi!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Julcsi végre elaludt, gondoltam, én is ledőlök egy kicsit, de olyan izgi téma lett itt, hogy a gépnél ragadtam. :)

Én úgymond "késői gyerek" vagyok, anyukám 40, apukám pedig 44 éves volt, mikor megszülettem. Bár idősebbek voltak a szüleim, mint a barátnőimé, ezt én meg sem érzékeltem, mert nagyon fiatalosak, a mai napig eljárnak bulizni, lehet velük bármiről beszélgetni. Anyáéknak gyerekkori a kapcsolatuk, mindkettőjük életében csak egy személy volt, és nagyon jó a kapcsolatuk, gyakran láttam otthon, hogy megpuszilják egymást, vidámak, szeretnek összebújni. A testi kapcsolat sosem volt nálunk tabu téma, anyuval mindent meg tudtam beszélni, minden kérdésemre nyíltan válaszolt. Nálunk még meztelen nőcis naptár is előfordult, nem járkáltunk egymás előtt meztelenül, de prűdség sem volt, azt hiszem az egészséges mértékig volt téma a szexualitás. Kb. 7 éves voltam, amikor "felvilágosultam" az unokatesómat faggattam ki. Addig úgy gondoltam, a gyerek úgy lesz, hogy a férfi meg a nő lefekszenek egy ágyba, csókolóznak, meg együtt alszanak. A filmekből ezt láttam. A suliban nálunk is járt védőnő, aztán anya is elmondott mindent a menstruációról, az együtt létről. Nem ért felkészületlenül, amikor először megjött, 13 éves voltam.
Én már 14 évesen aktívan pasiztam, ami abból állt, hogy együtt császkáltunk minden felé, és csókolóztunk. Anyával mindent megbeszéltem, ő mindig arra kért, hogy csak annak a fiúnak adjam oda a szüzességemet, aki méltó rá, szeret engem, és én is szeretem őt. 16 éves voltam, amikor együtt jártam egy olyan sráccal, aki nagyon szerelmes volt belém, 8 hónap együttjárás után feküdtünk le először. Ő 18 volt, és neki is az első volt. Az első együttlétet már egy csomó "előkészület" megelőzte, így a szüzességünk elvesztése volt a kapcsolatunk betetőzése. Nekem nagyon jó élmény volt, szárnyaltam a boldogságtól. Nem tudtam rögtön elmondani anyának, úgy éreztem, még fiatalnak fog találni, és lehet, hogy haragudni fog rám. Pár hónappal később meséltem el, egyáltalán nem volt mérges, egy csomó kérdésem volt, mindenre válaszolt. Azt viszont megjegyezte, hogy szerinte már korábban megtörtént a dolog, észerevette rajtam. Utána egy kitétele volt anyunak, hogy a tanulás rovására nem mehet a pasizás. A védekezést óvszerrel oldottuk meg, 18 évesen kezdtem el gyógyszert szedni, az orvos tanácsára, mert nagyon rendszertelen lett a menzeszem, pár évig szedtem, aztán abbahagytam, mert hízni kezdtem tőle.
4 évig jártam a nagy Ő-vel, aztán felnőttünk, és rájöttünk, hogy mások az utaink, én egyetemre kezdtem járni, ő meg már dolgozott.
Utána volt még pár barátom, voltak rövidebb-hosszabb kapcsolatok, volt akivel lefeküdtem, volt akit csak hülyítettem. Úgy éreztem fiatal vagyok, szükségem van tapasztalatra, élményekre. Persze, azért nem azt kell képzelni, hogy hajtottam az egyéjszakás kalandokat, egyszerűen csak pasiztam, nekem akkor ez volt a természetes.
20 éves voltam, amikor megismertem a férjemet, ő is egy lazább kacsolatnak indult, amikor megismerkedtünk, több fiú is csapta a szelet. Aztán pár hónap után rájöttem, hogy sokkal fontosabb a kapcsolatunk, mint egy kis együttjárás. Nem mellékesen vele éreztem magam legjobban az ágyban. Kb. fél évre rá mondta a férjem, hogy egyszer majd biztos feleségül fog venni, mert én vagyok az a nő, aki neki kell, akivel leélné az életét. Akkor még mosolyogtam magamban, de 3 év után megkérte a kezemet, és rá egy évre össze is házasodtunk. Soha nem felejtem el a tekintetét, ahogy könnybe lábadt a szeme az esküvőnkön, mikor a templomban mondta az esküt... Akkor gondoltam végig, hogy milyen jól döntöttem, mert ő az az ember, aki teljes szívéből szeret, és leélhetem vele az életemet.
A férjem előtt sem volt tabu téma a korábbi kapcsolatok, mindketten meséltünk az exekről, persze azért nem vittük túlzásba a témát. :)
Én is jártam hittanra gyerekkoromban, református egyetemre jártam, számomra a vallás az erkölcsi alapot jelenti az életemben. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy belefér a házasság előtti nemi élet is, persze nem vadidegenekkel, és nem első látásra. Ebben is tudni kell megtalálni a mértéket, és ezt is mindenki saját maga dönti el legbelül, hogy neki mi az, ami belefér, hány partner, és milyen hosszú ismeretség után.
Hogy Julcsinak hogy fogom majd elmesélni, hogyan lesz a kistesó, azt még nem tudom, de szerintem kb. úgy fog alakulni, ahogy nálunk is volt. A férjemmel mi is puszilkodunk Julcsi előtt is, szerintem neki is természetes lesz majd a testiség, mint ahogy nekem is az volt.
Még annyit szeretnék a témához, hogy szerintem egy kapcsolatban nagyon fontos a testi harmónia, hogy mindketten megkapják azt, amire szükségük van egy kiegyensúlyozott élethez. Nagyon fontos, hogy ne hanyagoljuk el egymást azután sem, hogy bővül a család, és már gyerekek is vannak. Szerintem egy minden gondot elfeledő összebújás az élet sója, a hétköznapok öröme. :) Sok rossz házasság kezdődik azzal, hogy a pár már nincs együtt, csak papíron...

Na, megyek egy kicsit takarítani, és nagyon várom haza apjukot.
:wink:

KépKép
KépKép
mézgombi

Andy, szó sincs arról, hogy bárkit is elítélnék, mert terhes lett. Egy gyermek áldás. De ha ezért elveteti valaki, azzal nem értek egyet, mert tehetett is volna ellene, hogy ne legyen terhes. Felnőtt, felvilágosul emberek felelőséggel tartoznak a gyermekükért. Ok, elfogadom, hogy a fogigátló mellett esett teherbe, ez még mindíg jobb indok, mint a vesegörcsös sztori. Mivel az röhej. Egyébként a betegtájékoztatóban nincs az leírva, hogy más gyógyszer ronthatja a hatását? Én nem tudom, mert nem szedek ilyesmit, de egy normál gyógyszernél, ha elolvasod benne van a tájékoztatóban, hogy más gyógyszer ronthatja a hatását. Úgyhogy teljes egészében ezt sem tudom elfogadni, ha vki erre hivatkozik. Persze ha megtartja a babát és szépen felneveli, akkor meg mind1.
Vendég

Méz, nagyon szimpatikus számomra a világlátásod. Én is úgy gondolom, hogy a mérték a lényeg, és a dolgokat teljességükben kell vizsgálni, nem pedig kiragadni egy részletet és azt csócsálni.
Vendég

A fogamzásgátló papírján ott van, hogy antibiotikumok vagy más gyógyszerek befolyásolhatják a hatását! De ezt én is mindig elfelejtettem, aztán meg csak reménykedtem, hogy hátha nem...

Én szedtem gyógyszert 20-24 éves koromig, aztán 25-től még 2 és fél évig. És a szopi abbahagyása után valószínűleg megint fogok szedni.

Hm... Mit akartam még?

Ja! Régen, a szüleink ideében még volt az a kötelező oktatás. Nem az, amit templomi esküvő előtt jegyesoktatásként végeznek, hanem még a múltrendszerbeli mű-izé. Na azon anyuék is részt vettek, és mondta, hogy milyen vicces volt, ő már terhesen...

Gabella

gabella

Még mindig itt, mert azóta írtatok, mióta én nekikezdtem a regényemnek. :)
Nekünk meglepi babánk van, nem terveztük még Julcsit. Persze benne volt a pakliban, hogy terhes leszek, de valahogy nem gondoltunk rá, előtte már évekig voltunk úgy, hogy nem szedtem gyógyszert, és az óvszer se került elő mindig... Hát, tudta is a baba, hogy akkor még nem szabad jönni, míg az ősök tanulnak, és nem házasok, így szépen megvárta, hogy összeházasodjunk, külön költözzünk. Éltük a friss házasok gondtalan életét, mikor Julcsika megfogant. Igaz, hogy nem terveztük, de egy percig sem gondoltunk arra, hogy ne szülessen meg. A tesóval is kb. így leszünk, kitaláltunk egy körülbelüli időpontot, és reméljük összejön abban az időszakban. Pontosan tervezni nem tudunk, mert nekem elég hosszúak a ciklusaim, és még most sem pontos. Remélem a következő baba is olyan könnyen összejön, mint Julcsi. :)
Egyébként tesómnak is hoztak be olyan csajt, amikor még a kórházban dolgozott, hogy vakbél gyanús, aztán tesóm felküldte egy emelettel feljebb a szülészetre... A szülei nem sejtettek semmit, de a csaj sem, elég nagy méretei voltak ahhoz, hogy nem tűnt fel, hogy terhes... Hát, elég gáz szituk az ilyenek, és nagyon sajnálom azokat a babákat, akik így születnek meg, nem pedig úgy, hogy hónapokig örömmel várják őket...

Addig írogattam, hogy felébredt a kiscsajszim... :)

KépKép
KépKép
mézgombi

Hellóka!

Utólag is köszi a névnapos köszöntést mindenkinek. Volt kis ünneplés, szép kis rucikat kapott, meg nevető babát, ami egyáltalán nem érdekli, látszik, hogy bátyja van. Édes, egész nap velem sétálgatna a lakásban, pár napja kezdte.

Bébi"project": Nálunk Máté nem akart összejönni 9 hónapig. É pp elmentem panaszkodni a dokimnak, mindta várrjuk ki az 1 évet, aztán mindenféle vizsgálat jön. Na, erre Balcsin összehoztuk. Noi már egyből összejött, én nagyon "akartam" őt, és azt is, hogy lány legyen. Aztán meg is ilyedtem ám, hogy kis korkülömbség lesz, hogy bírom majd...

Felvilágosítás: bennem tisztán él a kép, amikor először megjött, Anyu bejött, beszélgetni velem. Na, ez annyira cikis volt, nem is figyeletem, és zavarban voltam. .aztán elkezdett minden ilyen típusú könyvet megvenni, amikor látta, hogy velem erről nem lehet beszélni. Persze eljátszottam, hogy jaj, ez engem nem érdekel, de elolvastam őket. Szóval nem Anyu tehet róla, én voltam bunkó kamasz....Külömben van kolléganőm aki gumi mellett lett terhes, és nagyon nem tudta mit tegyen. Azóta már 4 éves a tündéri kislánya, és feledteti velük, hogy egy szobában vannak a szülőknél.

Juca: Máté azt már nagyon érti, hogy bennt a pocakban van a baba, és egyszer csak kibújik. Az előzményekre még nem tért rá, csak azt nem akarja megérteni, hogy a hugának mért nem lesz később kukija. Meg, hogy én mért törlöm meg wc papírral pisilés után, mikor neki nem kell. Van egy dal, amit szoktam neki énekelni, abban van egy sor(népdal): "nem találja házát a szeretőjének". Na, megkérdezte mi az, hogy szerető, én valami olyat mondtam, hogy szerelmesek, férfi és nő, csak nem házasodtak össze. Nem tóm, hogy a házasság mennyire tiszta neki, de asszem azt is érti. Én úgy vagyok vele, hogy megpróbálom mindig a korának megfelelő magyarázattal. Szóval nincs méhecske, de pornó se...

Fogigátló: Én szedtem, és nem jött meg fél évig utána. Kissé érzékenyek rá a családom nő tagjai, pedig ezek már nem olyanok mint rég.

Mentem, felébredt Noi, irány az ovi.

KépKép
KépKép
colett77

Asszem mostanában nem vagyok erős helyesírásból, bocs!!!

ja, Kitti: Én járok angolra 2-szer 1 héten, jó korán, tök jó!!! Menj te is!!! Kikapcsol, és hasznos.

KépKép
KépKép
colett77

Kimi!

Nem is rád gondoltam akkor amikor azt írtam hogy nem szabad elítélni senkit! Tudom, hogy Te nem ilyen vagy. Ezt csak általánosságban írtam!! A gyógyszer meg... Hát én sem szedtem fogi gátlót így nem tudom, de ha tényleg benne van a papírjába, akkor valóban nem lehet erre fogni! Amúgy gyönyörű 5 éves már az akkor így fogant gyermek és van egy talán 2 éves öcsikéje is. tehát ott jó helyre jött véletlen! :lol:

Van mégegy videónk! Akit érdekel (én nem tudok betelni vele):

http://www.videa.hu/main.php?page=play& ... J690Cx6x1a

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Juca! ismét felpörgetted a topicot :-)

Véletlen baba
Már írtam, hogy nálam egyszer volt fogigátló mellett vérzés, és egy olyan immunerősítő készítmény okozta a meghülyült ciklust, ami nem antibiotikum volt, orvos írta fel, nem kérdezte, hogy szedek-e fogamzásgátlót (23 éves voltam) és nem mondta, hogy lehet ilyen mellékhatása... nyugodtan beszedtem, majd pánikban rohantam a nőgyógyászhoz, hogy abnormális időben vérzem, mi baj van? Kiderült, hogy semmi, csak borult a ciklus, de lehetett volna...

9 évig szedtem gyógyszert, ugyanazt, mint amit elsőre írt fel a doki, végig teljesen rendben volt (fenti esettől eltekintve), valami 3. generációs extra alacsony hormontartalmú izé volt. Amikor már tervezgettük, hogy lassan jöhet a baba, akkor átálltunk óvszerre, hogy kitisztuljon a szervezetem. Aztán abbahagytuk az óvszert, első hónapban lett pozitív teszt, nagyon örültem, rohantam az orvoshoz, de utána 45 napra menstruálni kezdtem újra, tehát nem sikerült a beágyazódás. A következő hónapban ismét pozitív teszt, de ekkor már óvatosabb voltam az örömmel, viszont ekkor már minden rendben volt, Misi lett belőle.

Gyerekkori felvilágosításom úgy zajlott, hogy mivel láthatóan korán fejlődő kislány voltam, viszonylag hamar (kb. 8 éves koromban) valami alapot elmondott anyám, hogy ha akarok, kérdezzek, aztán nem kérdeztem. Később adott egy könyvet is, amit elolvastam, biológiailag teljesen korrekt ismereteim lettek, és ennyi. Anyámnak apám az első komoly szerelem volt az életében, és nem kimondottan volt közlékeny a témában, de azt hiszem én is zavarban voltam, így nem igazán beszélgettünk ilyesmiről. Mindenesetre 11 éves korom óta rendszeres havi ciklusom van, így nem volt baj, hogy 10 évesen már tisztában voltam a biológiának ezen részével.

Mindig elég csúnyának láttam magam, emiatt aztán nem erőltettem a pasizást, nekem ez nem ment se könnyen se természetesen. Szörnyű gátlások, félelmek, biztonságos reménytelen szerelmek - nagyjából ez volt a tinédzser korom.
Kellett hozzá egy kis érés, más közeg (egyetem), hogy kicsit lazítsak magamon. Utólag jelezte két gimis osztálytársam is, hogy szívesen udvarolt volna nekem, csak leráztam. Nekem ez nem tűnt fel anno... Rettentő felkészült voltam a jelek szerint... :oops:
Kudarckerülő ember lévén mindig akkor görcsöltem be full, amikor esélye lett volna valaminek. Tkp. a férjemmel is azon múlt, hogy egy csoporttársunkkal járkáltam bulizni, mert neki volt felesége, így potenciális veszélyt nem jelentett, vele felszabadultan viselkedtem, és így már a hozzánk csapódó emberek (pl. Gábor) is normálisnak láttak :-)

Kata

Kép
wkata

Ismét itt :) .

Oriandy: csatlakozom Kimihez, én sem ítélek el senkit, akinél véletlenül jött a baba, nem is írtam semmi ilyesmit, csak annyit mondtam, hogy a mostani eszemmel nem tudnám elképzelni, hogy az életünkbe véletlenül köszönjön be a bébi.
Az, hogy kinél, hogy és miért úgy alakul ezt szeretnénk hallani :lol: !
Szupi téma, nekem tetszik :) .

Kb. 4 órát voltunk kint a levegőn, de mindjárt ismét útra indulunk, mert Isti fut, mi meg elkísérjük. Most nincs kedvem átöltözni :) ! Persze ez csak a duma része (egyáltalán nincs kedvem futni)

Felvilágosításról jut eszembe, na meg amiket írtatok, hogy tényleg, annak idején én is kaptam anyától egy könyvet, azt hiszem az volt a címe, hogy Tini lányok könyve, de már olyan régen volt, hogy el is felejtettem... :oops: .
Egyébként szerettem ezt a könyvet, elölről-hátulról elolvastam :) .

Eni

Eni
marcy

Sziasztok Csajok!

Tegnap voltunk Margitszigeten. Apa futott. 12 km. Büszke vagyok rá. :lol:
Kírával végig árnyékban voltunk, leszámítva, amíg az autótól besétáltunk a szigetre, majd vissza. De úgy látszik, ennyi nap is sok volt neki hirtelen, mert kicsit megkapta az arcát, és amikor hazaértünk, volt egy kis hőemelkedése. Kapott egy kanál Panadolt. Egy fél óra múlva már lement a hője, reggelre a piros is lement a pofijáról, és semmi baja. Megvolt a beavatás. Mondjuk, tény, hogy nem örültem neki, hogy pont délben indítják a leghosszabb távot futókat (szerintem a futók sem örültek neki), de ez van. Nem mi szerveztük... :twisted:

Nem volt időm visszaolvasni, majd pótolom, csak jelezni akartam, hogy miért tűntem el. Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége!
Majd még jövök!

Kimike, privi ment

Eni, privi ment!

tandika

Sziasztok.

Nagyon nagyon elfáradtam ma és mire visszaolvastam ezt a rengeteg dolgot amit írtatok igen érdekes témákban, megfájdult a hátam és tele lett a hócipőm a mai nappal úgyhogy ha nem veszitek zokon tőlem, holnap reagálok a dolgokra. (én is leírok felvilágosítást, szüzességet, hogy jött össze Ádám, no meg ilyeneket.) :-)

Most viszont bepunnyadok mert teljesen kivagyok!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök

Még csak most látom,

Kitti: Ádinak boldog 10. hónapot!!! Már csak 2 hónap és lehet hívni a kiscsajokat babazsúrra :lol: :lol: :lol: !

Megyek, mert Marcinak ma sajtkukac van a kis fenekébe és nem akar aludni :) .

Eni

Eni
marcy

Eni!

Akkor most neked is leírom, hogy én nem személyesen rátok gondoltam, hogy elítélnétek valakit, hanem csak álltalánosságban írtam!!! Semmi személyeskedés!! :wink:

Csajok, Dani egy elképesztő pasas! Lent az udvaron a göröngyös terepen (füves rész) elképesztő bátorsággal totyogott egészen a betonos részig. Ott fenékre dobta magát és mászni akart. Nem győztem visszahúzkodni, mert tönkreteszi a térdeit és nem utolsó sorban a naciját.

Első szex téma:
Az első nagy szerelmemmel történt 17 évesen és az az igazi felejthetetlen volt. Az egészben a bibi, hogy anyumék nem tudják, mert anyukám mindig azt kérte tőlem, hogy várjak legalább 18 éves koromig. Igazán soha nem mondta el miért, de ezek után persze nem mertem neki elmondani. Ő úgy tudja, hogy az utána köv. (aztán 7 évig tartó) kapcsolatomban történt meg először természetesen a 18. szülinapom után. Lehet hogy most elítéltek, de ezt a titkot a mai napig őrzöm. Sokszor gondoltam rá, hogy elmondom neki, de félek, hogy csalódni fog bennem és ráadásul ott van a sok éves "füllentés"! Vélemény??

Dani már húzza a lóbőrt, ha tudok, jövök még!

Andy

Kép
oriandy

http://www.origo.hu/noilapozo/eletmod/2 ... mamak.html

Aki még szeretne kismama lenni, ezt feltétlenül olvassa el!

Ádám, boldog hófordulót!
Vendég

Ja igen és amíg el nem felejtem:

ÁDINAK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Kép

aNDY

Kép
oriandy

Na, most megyek alukálni!

Mindenkinek szép estét és jó éjszakát!

Kép

Andy

Kép
oriandy

Helló!

Látom senkinél nem működött a babanet. Nem tóm mi van, de tök fáj a fejem. Szegény Noi nem sokat szunyált most d.u., alattunk felújítanak....Na, írjatok, én olvasni jöttem, csak nincs mit ugye, rajta!!!!

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok!

Köszikösziköszi. Hú nagyon érdekes volt olvasni a válaszokat. Azt hiszem a cél valami olyasmi, mint Reninél. És jó, hogy itt nem volt neg. tapasztalat, ezek szerint a poronty másabb réteg.

Andi!

Ezt csak Te tudod. Én ennyi év után nem mondanám el, de ha nagyon bánt mégis. Gondolom a 18 év a bűvös nagykorúság határ volt, de ezt csak anyukád tudja biztosan.

Holnap jön a rovarirtós muki, így mi lecuccolunk anyuhoz. Ha addig nem jönnék, mindenkinek szép hétvégét!

tjuca

Sziasztok.

Eszem megáll, ma egész nap nem jött be nálam a babanet, tökre bosszankodtam mert olykor lett volna egy kis időm írni.
Most meg nincs, mert megyek egy munkára, hát pech.

Este próbálok jönni.

Ádika nevében is köszönöm a köszöntéseket!

Puszi

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Sziasztok!

Próbálok pótolni:

Juca, elsőre én is félig vesztettem el a szüzességem, csak pár évvel korábban, mint Te. Aztán nem is lett belőle semmi. Utána volt egy kapcsolatom, ami több, mint 3 évig tartott, nagy kamaszszerelem volt. Ott történt meg „igazából” a dolog. Én ezt számolom az elsőnek. Ekkor már 18 voltam. Na, jó, két hét híján! :wink: Aztán 20 évesen elváltak útjaink. Rájöttünk, hogy nem vagyunk egyformák, nem ugyanúgy képzeljük el az életünket, nem nagyon lehetnének közös céljaink. De nem haraggal váltunk el, és ez tök jó. Közben főiskolán ismerkedtem meg a férjemmel, tehát a szakításkor mi már ismertük egymást. Akkor még úgy gondoltuk, hogy ez nem lesz hosszútávú kapcsolat, csak úgy a suli idejére. 8) Utána úgyis mindenki megy, amerre lát. Ez így is lett. De azért csak nem bírtuk egymás nélkül, pedig többször próbálkoztunk, hogy most már tényleg vége, mert túl nagy az a 250 km, amit át kellene hidalni, és egy hétvégi kapcsolatból úgysem lesz semmi komoly. Na, ilyen hétvégi kapcsolatban éltünk a fősuli után még kb. 4 évig. :shock: Akkor Kornél úgy döntött, felköltözik Pestre, és aztóta lakunk együtt (ez volt 2003-ban). :P :lol: :D

Felvilágosítás nálunk nem volt, én kb. a barátnőimtől tudtam meg a dolgokat még általános iskola alsó tagozatban, később pedig abból amiket magam elolvastam. Most már tudom, hogy ha kérdeztem volna, (ami azért nagyon-nagyon ritkán, de néha előfordult), akkor anyu válaszol nekem mindenre, de kérdezni nem mertem, ő meg nem nagyon hozta fel a témát, viszont az egyértelmű volt, hogy ő egy kamaszt még nagyon gyereknek tart a szexhez. Egyébként én véletlen gyerek vagyok, és anyunak apu volt az első, és úgy érzem sokszor, hogy pont ettől a „véletlen” élménytől akart engem megkímélni nagyon sok tiltással. Persze, tudom, hogy nem ez az óvás megfelelő módszere, és remélem, hogy én majd jobban tudom kezelni ezt a kérdést, sokkal több nyíltsággal, kevesebb tabuval, és nem az lesz a fő módszerem, hogy nem engedem el a gyereket senkivel sehova, mert akkor nem történhet baj.
Egyébként apuval főleg nem beszéltem soha semmi ilyen témáról. Még említés szintjén sem.

Mégis teljesen egyértelmű volt mindig, hogy nem akármikor és nem akárkivel és nem meggondolatlanul…

Jut eszembe, én is kaptam könyvet: 13 éves lány vagyok. Legalább a biológiai eseményekre fel voltam készülve…

Védekezés: én soha nem mertem magamnak azt a „luxust” megengedni, hogy csak úgy, védekezés nélkül, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz… A védekezési módszerek különbözőek voltak, volt, amikor gyógyszert szedtem, aztán sokáig óvszert használtunk, és most megint gyógyszert szedek, mert (ezt már többször kiveséztem) semmiképpen nem szeretnék túl korán kistesót. Leghamarabb akkor, amikor Kíra 2,5 éves lesz.

Kírát nekünk 10 nap alatt sikerült összehoznunk, amit mi magunk sem akartunk elhinni, mert az én ciklusaim olyan szabálytalanok voltak, hogy 30 naptól 90-ig bármi előfordulhat… :oops:

Kitti, Ádinak utólag BOLDOG HÓFORDULÓT!

Andy, Dani nagyon ügyes! És nálatok mindig olyan rend van!

Kimike, mindenben egyetértek Veled!

tandika

Sziasztok!

Hát, asszem nem bánom, hogy ma eddig nem ment a babanet, mert amúgy sem lett volna időm leülni ide és írni akár egy sort is. Nem tudom mi van ma, front vagy mi a fene, de Dani ma igen nyűgös. Mindenért sír, ha nem úgy van ahogy azt ő elképzelte, ráadásul egész nap rosszalkodik, már kétszer felreped az ínye, mert beütötte a székbe a száját. Nem nagyon akar aludni és enni sem. Remélem nem beteg lesz angyalom.
Most végre sikerült elaltatnom (a babakocsiban), kíváncsi leszek, mennyit alszik és hogy kel, mert eddig mindig keserves sírással ébredt. Aztán uzsi és megyünk le az udvarra kicsit játszani, talán a levegőn jobb kedve lesz.
Na megyek, addig megfőzöm a holnapi ebédet!

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Ma kirándulós napunk volt, most értünk haza. Közben többször meg is áztunk, de sebaj. :) Látom, megint nem volt jó a babanet, így nem nagyon írtatok. :wink:

Andy, szerintem felesleges lenne elmondani Anyukádnak, meg már semmi, se semmi jelenősége a dolognak. Hiszen most már Te is édesanya és feleség vagy. De ha mégis elmondanád se hiszem, hogy csalódást okoznál neki. Hiszen mit vethetne a szemedre? Van már saját családod, egy csodálatos Danikád és egy szuper férjed. Nem zűlöttél el vagy ilyesmi. Szóval én nem foglalkoznék a dologgal.
Vendég

Sziasztok!

Mindenekelőtt: Ádámnak nagyon boldog hófordulót!

Oriandy: szerintem a front miatt nyűgös Dani. Legalábbis Kornélnál az a baj. Szintén semmit nem akar enni, nyűgös egész nap, semmi nem jó. Viszont alszik! :lol: Dani nagyon ügyes!

Juca téma: Én véletlen gyerek vagyok. Anyu 3 hónapos terhes volt velem, amikor összeházasodtak. Szilveszterkor történhetett, legalábbis nagynénémék így mesélik. :D S mint másnál is, anyunak apu volt az első.
felvilágosítás nálunk nem volt, de ha kérdezek válaszoltak volna. Egyszerűen nem kérdeztem. Későn érő típus voltam és igazából nem is érdekeltek különösen a fiúk! Az első 22 évesen történt. Nem volt nagy durranás, nem az a hatalmas "fellegekben járok" élmény. Később alakult, de a fiúval 2 év után összevesztünk. Aztán jöttek futó kalandok, amíg meg nem ismertem a férjemet. 26 éves voltam akkor. 3 év után összekölltözünk, rá egy évre esküvő. Teljes harmónia. Hogy nálunk milyen lesz a felvilágosítás? Én Kornélnál ezt apára fogom bízni. Valahogy az az érzésem, hogy ők sokkal jobban meg fogják egymást érteni. Ha kislányunk lenne, akkor viszont én tenném. Hogy mikor? Ezt az élet alakítani fogja. Egy biztos, a teljes őszinteség az alapja mindennek. Azt gondolom, hogy ha én őszinte vagyok a gyerekkel, akkor ő is.

Kornél nálunk viszonylag hamar megfogant. Az esküvő előtt pár hónappal már "próbálkoztunk", s az 5. hónapban sikerült. Remélem a második baba is ilyen gyorsan sikerül majd! :oops:

Marcy: nem irigyellek a május miatt! Rengeteg kitartást kívánok!

Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok,ín

olyan dühös vagyok a babanet-re. Egész délelőtt próbálkoztam belépni és persze mostanra javult meg, amikorra hazaért a férjem és inkább vele tölteném az időt.

Úgyhogy akkor most csak egy gyors beszámoló Egyiptomról, az azóta felvetett témákra pedig inkább holnap reagálok.

Az eleje az útnak elég pocsékul indult, el sem fogjátok hinni, de amikor az itthoni 25 fokból megérkeztünk ott 20 fok volt, homokvihar és szemerkélő eső. Hát valahogy nem így képzeli el az ember a "Vörös-tenger gyöngyszemét" :(
Az idegenvezető biztatott, hogy lesz ez még jobb is és tényleg, de azért erősen rontott ez a kezdés a hangulatunkon. A szálloda böszme nagy volt, elvileg 5 csillagos, de inkább a külcsín volt a lényeg, mint a szolgáltatások színvonala. Szerintem egy magyar 3 csillagos ennél jobb lett volna. Viszont a tengerpart nagyon szép volt, a kajá finomak, gyhogy próbáltam erre a részére koncentrálni a dolognak.
Pancsinak nagyon tetszett. Lógáztuka lábát a tengerbe és a parton az összetólt napágyakon törpetorpedózhatott.
Képzeljétek az egy hét alatt tökéletesítette az árfordulási technikáját, úgyhogy azóta ha leteszem a hátára azonnal fordul hasra.
Sajnos a negyedik napon elkaptunk valami fosós-hányós cuccot, szerencsére csak mi felnőttek, neki semmi baja nem lett.
A férjem kicsit tartott az esetleges robbantásoktól, így a városba nem mentünk be, csak én egyszer egy útitársunkkal, mert megőrültem volna ha nem láthatom.
Nekem nagyon tetszett a hely hangulata: a sétálóutcán végig kiülős éttermek, ahol a turisták elheveredve szívhatták a vizipipát, ehettek és teázhattak.
Mondjuk ez egy modern város, szóval nem volt annyira egzotikus, de én élveztem. Vásárolgattam is, ajándékba teákat, meg füszert magamnak, meg Guszti kolleganőinek kendőket. És egy szőnyeget :) Guszti ugyanis elkövette azt a hibát, hogy nem vette el a hitelkártyám mielött bementem a városba, sőt fel is biztatott, hogyha látok valami szép szőnyeget, akkor vegyek a nappaliba.
Ilyen feldobott labdát meg nem hagyhatok ki, természetesen láttam szép szőnyeget és miután sikerült 350 dollárról lealkudnom 200-ra így azóta a nappalink dísze. Bár így utólag filóztam rajta, hogy lehet, hogy még jobban le tudtam volna alkudni.....imádok alkudozni és e minden ilyen eset után bennem van :)
Na hát röviden ennyi.
Ízelítőnek egy kép, de majd holnap lehet, hogy teszek még fel.

Kép
Panni és a tenger

Kép
bohóchal

meteor

Hali Lányok.
Most estem haza munkából és ha Ádámot elaltattam még írnom kell, teljes kész vagyok! Semmi kedvem nincs hozzá, inkább pihennék, olvasnék, tévéznék vagy nektek írnék. De most nagyon nagy hajtás van az újságnál, ugyanis a jövőhét rövid és több számot csinálunk egyszerre.:-(

Ádám ma már jobban volt picit de az orra még mindig nagyon folyik, nyűgös és a fogacsa is kínozza szegényt. Még jó, hogy most van segytségem, a nagynénémék nélkül nem tudom mihez kezdenék, habár holnap ők is haza mennek.:-(

Rita, nagyon örülök hogy jól éreztétek magatokat Egyiptomban és annak is hogy Pancsi jól bírta a pancsit.:-)
Egyszerűen sehogy sem tudom a férem rávenni arra hogy emnjünk idén külföldre nyaralni, pedig nagyon vágyom már...:-(
Tomi nem meri bevállalni amig Ádi ilyen kicsi.

Na megyek gyerekezni, aztán meg nekidurálom magam a munkának, mert sajnos megvár.:-( Holnap leadásom van.:-(

Puszi

kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Sziasztok!

Meteor: nem akartak megvenni az arabok téged és Pancsit ? :lol: :wink: Nagyon jó ez a kép rólatok. :-)
Érdekes, hogy nem volt kánikula Egyiptomban. Mi anno júniusban mentünk és a tengerparton akkor is csak 28 fok volt. Mondjuk az nekünk pont elég volt. Na de délebbre, az nem embernek való...
Mi vittünk egy kis whiskyt, és minden kajálás előtt ittunk egy nyeletet, így elkerült a hányás, hasmenés stb. Volt egy házaspár, akik hirdették, hogy ők mekkora antialkelszek. És hülyének néztek minket, hogy éhgyomorra piálunk. Na nem mintha jól esett volna, de ha már mentünk nem a szobában akartunk dekkolni és szenvedni. Aztán mi nem dőltünk ki, ők viszont nem gyengén nyomták az ágyat. Na a második héten kértek egy kis piát, és nyelték, mint kacsa a nokedlit. :lol:

Kitti: pénteken megyek fodrászhoz. Kivi vagyok milyen hajat rittyent nekem. :)

Ennyi voltam mára. Jó éjt Mindenkinek, kevés ébredéssel! :wink:
Vendég

Hali.

Még élünk, ha tudok, kb. fél-egy óra múlva jövök...ha.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Meteor!
Tényleg nagyon jó a kép rólatok és irigyellek is kicsit, mert nekem is szívem vágya lenne egy ilyen utazás Tökmaggal. Mi ha tudunk Horvátországba megyünk idén. Az sem rossz, viszont én repülni szeretnék! :cry:

PETINEK BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!

wawel:
Valószínűleg igazad van, és a front miatt volt nyűgös, hiszen nem beteg és most per pill. a foga sem jön Daninak. Vacsira viszont annyit evett... Egész nap nem evett annyit mint most este! :lol:
3/4 9-kor sikerült elaltatnom, pedig még délután aludt egyet fél 5-fél 6-ig. Egyenlőre nyugi van, remélem Móninak igaza lesz és jó éjszaka lesz kevés ébredéssel! :D :wink:

Kitti!
Ádinak jobbulást! Hányadik fogacskája jön?? Használsz rá valamit??

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Juca, tényleg felpörgetted a topikot! :) Ma barátfüle volt és karfiolleves... Ja, és www.mindmegette.hu ha nagyon nincs ötleted, íratkozz fel a hírlevelükre, minden nap küldenek receptajánlót.

Kitti!
Ádinak boldog hófordulót utólag is!

Ági!
Petinek szintén!!! Te jó ég, mindjárt egy éves ő is... :shock: :wink:

Rita!
Biztos nagyon jó lehetett a nyaralás!

Na akkor az én sztorim: lehet, hogy most ufónak néztek, de nekem bizony apa volt az első... 17 és fél éves voltam, apa meg 24, amikor megismerkedtünk, és másfél hónap után történt meg a "nagy esemény"... Most biztosan azt gondoljátok, hogy nagyon korán, de én már akkor tudtam, hogy ő az, aki megérdemli. (Engem igazolt a sors... ;) ). Az első nem volt olyan nagyon jó, kicsit fájt, apa meg vigyázni akart, hogy ne fájjon, neki meg azért nem... De gyakorlat teszi a mestert... :twisted: :D :D :D

A másik téma: nekünk anno egy nagyon fiatal védőnőnk volt, aki tartott "felhomályosító" órákat. Persze mi a barátnőimmel már informálódtunk, meg beszélgettünk, és azért elég sok dolgot tudtunk már. Anyutól mindig kérdezhettem, meg nagymamámmal voltam olyan viszonyban, hogy bármiről (ilyenekről is) el tudtam vele beszélgetni. Ami példa volt előttem, hogy anyunak is apu volt az egyetlen, és a mamától is mindig ezt hallottam, meg a kedvenc mondása, (amikor panaszkodtam, hogy biztos soha nem fogom megtalálni az igazit), hogy "kislányom, akit a sors neked szán, úgyis neked löki majd!" :D És igaza lett! :wink: Nagyon örülök, hogy még megérhette, hogy megismerkedtünk Balázzsal, unokájaként szerette.

Hogy nálunk hogyan fog zajlani a felhomályosítás??? Passz. Sztem inkább apa lesz majd a főkolompos, de úgyis spontán adja magát majd a helyzet. Nem akarom túlspilázni sem, de azt sem szeretném, ha azt gondolná(k), hogy ez egy hanyagolható téma... Nem leszünk mi sem szemérmesek, ha kérdezni fog, válaszolunk, olyan szinten, ami az értelmének megfelel.

Ma baba-mama klubban voltunk, Kende nagyon élvezte a nyüzsit. Jól el is fáradt, pedig hazaérve aludt negyed 5-től ötig.

Megyek is, mert jóóóóóó alaposan lefárasztott, a járdán már kézenfogva sétáltunk Kendével, olyan szuper érzés volt!!!

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Sziasztok!

Julcsika mostanában kiskakast játszik, ma is fél 6 után kelt. :shock:
De legalább éjjel alszik, tegnap este már fél 9-kor durmolt.
A frontot tegnap mi is éreztük, Julcsi alvós napot tartott, aludt délelőtt meg délután is, és elég hosszúakat.

Jó volt ez a Juca-féle témafelvetés, érdekes volt olvasni a sztorikat. :)

Meteor, jók a képek, Pancsika igazi sellőlány. :) A színedből ítélve azért nem lehetett rossz idő. :)

Jó lenne, ha idén nekünk is összejönne egy nyaralás, nekem Tunézia lenne az álmom, 3 éve voltunk ott, és azóta is visszvágyódok.
Ott is elég sok turista elkapta a hasmenős nyavalyát, a férjem sem úszta meg, de szerencsére különböző hasfogókkal felszerelkezve mentünk, és minden napot reggel egy korty Unicummal indítottunk, az volt a fertőtlenítőnk. :)

A hófordulósoknak én is sok puszit küldök! :)

Norwell, én is várom már, hogy együtt sétáljunk Julcsival. Eddig a szobát sikerült keresztül sétálni, úgy, hogy fogta a kezemet, de még szívesebben teper mászva, azt már olyan tökéletesre fejlesztette, hogy szinte szalad. Egyik este rájött, hogy körbe-körbe rohangált a szobában, megkerülve bennünket, mi meg röhögtünk rajta, ő meg annál gyorsabban ment, mert tudta, hogy ő csinálja nekünk a műsort. :)

Asszem mennem kell kakátlanítani...

Szép napot Mindenkinek! Kép

KépKép
KépKép
mézgombi

Márk babának boldog névnapot kívánunk! Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?