Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nem tudtam visszaolvasni sem írni...
Amióta megvan Kata nem voltam ilyen kimerült, hulla vagyok. Éjjel "csak" 4x keltem fel. Tiszta zombi vagyok.
Egész nap majdnem megfagyok, amióta nincs fűtés, tök hideg van. A Kata szobája is jégverem. Akartam egy forró fürdőt venni, na a víz is a fűtés kikapcs. óta csak szimplán meleg. :(
A diétát most este felfüggesztettem, mert fájt a gyomrom, hasam, ettem egy szendvicset meg 2 csokit.
Kata evett tejpépet 70g-ot gyümivel (17.30-kor), de a tálból kiszürcsögte, kanállal nem akart enni. Azt vettem észre ha hígabb cuccot kap kiinni akarja. Holnap kerti finomzöldséget kap, amit múltkor befalt, na nagyon kivi leszek, ez nagyon sűrű állagú.
Ráadásul a tejpép + szopi után Katával elaludtunk a nagyágyban, megetettem és tovább alszik. Fürcsi off. Lehet, hogy velünk alszik. Biztos itt melegebb van neki, mint a kiságyban. Az a vékony kókuszmatrac alól annyira jön a hideg.
Na mentem aludni. Vmikor visszaolvasok és jelentkezem.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Edi!

Sajnálom, hogy fáztok, én is nagyon fázós vagyok. A termosztátunk éjszaka még mindig 22,5 C-ra van állítva - főleg miattam :oops: De a hét vége felé már júniusi időt mondanak, kitartás!!
Gyümölcsnapokon nekem is szokott fájni a gyomrom - gondolom a sok savtól -, ilyenkor eszek egy kis popcornt, az összeszedi. Próbáld ki esetleg...

Timi!
A kaki nagggyon büdös, az alakját nem tudom, mert általában ülve kakil, és teljesen szétnyomja (főleg fel a háta közepéig).

Írtam tegnap, hogy Jazi éjjel nem ébredt fel...Hát ez nem volt igaz. Kiderült, hogy éjfél körül felkelt, de a Párom szépen megteáztatta, így én átaludhattam az éjszakát. Döbbenet, hogy észre sem vettem, pedig olyan éberen alszok, mint egy kutya. A jó hír, hogy Zoli elvállalta a mostani éjszakát is - tehát ma is kipihent vagyok, éljeeeen!!!

Ma megyek fodrászhoz, újra elkezdjük melírral világosítani a hajamat, jön a nyár :D Ja, és Jazus is jön velem. Amíg az én hajamat festik, addig Zoli fog vele babázni, amíg az ő haját vágják, addig én. A három gyerek közül Jazi a legrugalmasabb :D

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Halihó!


Edit!


Már megnyugodtál?(szomszéd). Dóri ma csak 1*szer ébredt. Tegnap meg 4*szer. Mi lehet ez nála? És a szopi is kb 30 perces volt. Eddig elintézte kb 5-10 perc alatt. Bizti nagyon anyás :lol:



Jubi!


Büdddőőősss, mint a fene :lol: :lol: Teát milyen adsz?




Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 

 
 

Sziasztok!

Mennyi frankó kép került fel megint a babákról!Nagyon helyesek mind :wink:

Edi,hát én is tök fáradt vagyok pedig én nem kelek éjjel egyszersem :oops: de én azért, mert szombaton a barátnőimmel elmentünk "bulizni"Este fürcsi és szopi után leléptem,persze úgy hogy Laura már aludt is 8) Fél 9 kor Randiztam a csajokkal,bedobtunk egy pizzát,aztán útnak indultunk az éjszakába!Én bringával,hátha "rohannom "kell haza.Keszthely annyira kis kicsi város hogy hamar bejártuk az összes szorakozóhelyet,mindenhol teltház volt és okádni lehetett a füsttől,végül az egyik barátnőm lakásán kötöttünk ki :wink: Kibontottunk egy jófajta vörösbort és megindult a tracssparti:kibeszéltük a pasikat,a munkahelyeket az idióta főnőkökkel,(csak nekem van kisbabám)nosztalgiáztunk a régi időkről,társasoztunk....a csajok pasijai a város másik végén szórakoztak,az "enyém"meg otthon,valószínű bealudva a sztárok a jégen ,fantasztikus műsorán :wink: Szóval nekem innét a fáradság :roll:
Örülök hogy Kata azért szépen eszik megint :wink: Bunkó szomszéd mit ártott?

Melódi,3 fog :P Laurának egy sincs.

Beuka,na milyen volt az almapüré Botinak?
Igen,Laurának van külön egy kis nyuszis pohara(tányérral együtt volt,szettben)abból iszik,valamikor nagyon ügyes,de valamikor 2 oldalt is folyik ki a cucc,nagyon élvezi és hisztizik ha nem tartom oda neki :roll:

Teotimi,mi aza bébikekx :?: Én vettem múltkor Laurának egy tölcsért,igen jól elnyámmogott rajta 8)

Másik Timi,Dóri már nem is tolat hátrafelé mióta előre is tud mászni?
Páhokról majd még értekezünk :wink:

Gesztenye,akkor Barni is ügyesen eszik.Én szinte minden ebédjéhez főzök krumplit:répához,sütőtökhöz....és eggyütt turmixolom össze.

Jubi,szépek lesztek a fodrásznál :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Linda!


Ez igen! Élni tudni kell :lol: :lol: !!!! Akkor jól éreztétek magatokat. Én most ezt nem tudnám megcsinálni, mert Dórit leteszem este 8kor, és kel 10-11 fele. Ez most a legújabb heppje :cry: Aztán alszik 1-ig, majd 6-30ig. Ma pl: csak 1xszer kelt 1-30kor, és aludt 6-30ig. Egyébként nálunk a nap mindig 6-7 kürül kezdődik. Csak éppen addig kel a művésznő 2*szer. Dórikám nem annyira tolat már hátrafelé, inkább előre. Ráérzett az ízére. Meg azt csinálja mint Sue Vikije. Már Sue tett fel képet róla. Nekem még nem sikerült fényképet csinálnom Róla.



Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok Lányok!!

Jöttem egy gyors bekukkra, aztán futok főzni!!
Egy kicsit tömény volt a hétvégénk, azért nem tudtam írni!! Szombaton délelött suli volt a csajosnak, apa golgozott, én meg sütöttem a gyümölcstortit a délutáni bulira!mivel a fatinak tegnap volt a 8. szülinapja, és szombaton a pajtásaival buliztak!! Hát volt bőven gyerekzsivaj... 8)
Vasárnap meg a család jött, akkor meg egész délelött főztem!! Este meg veszettül Rubint Rékáztam, mert jó sok csokitortát, meg mindenféle sütikét behabzsoltam! :oops: :lol:
De az a lényeg, hogy a csajos nagyon élvezte a szülinapot, kapott sok szép ajándékot!! Én meg csak ámultam,. és bámultam, hogy 8 éves nagylányom van!! :roll: :lol:

Pistike mostanában csökkentette a tápszeradagját, visszaállt olyan 120ml-re, amíg jött a foga, képes volt 180-200ml betolni!! :roll: amúgy reggel, este, és éjszaka tápol, amúgy gyümiket, főziket eszik!! Én még mindig nem főzök, elég széles a választékn a bébiétel piacon, azt adom neki!! Általában az Univer, és a kecskemétit esszük! várom már a nyarat, hogy legyen sok minden friss dolog, és akkor már azt kapja!!
Most az éjszakai kelését is olyan 4 óra tájékára helyezte át, amíg fogzott, addig 2 órakor felkelt! Most 4 óra után olyan fél 6-kor kel, majd véglegesen 7 körül!! Könnyen bírom, mivel este már 7 után bevágja a szunyát!! :wink:

Linda!!

Hát te tényleg tufsz élni, de jó is ez néha!! :wink: ém március elején ruccantam ki egy osztálytalira. jó volt,m de lobogott a hajam, úgy "szaladtam" utána haza!! :lol:

Jubi!!

"pramama" :lol: -tetszett ez az írásod!! és teljesen igazad van! tényleg nem szabad túlkomplikálni az etetés dolgot, persze ha fejlősési probléma van, oda kell figyelni, de a jázi, meg Pistike esetében ilyen problámáról szó sincs!! :lol: Jó husiban vannak a lelkeim!! :lol:
Jó fodrászkodást!
Én májisba megyek melíroztatni a fejemet, már nem árt neki!! :roll: :lol:

Gesztenye!!

Örülök, hogy jó volt az állatkert!! :wink: Kafák a képek!! :lol:
Edi!!
sajnálom, a hideget! szar lehet!! Mi még most is simán elálljauk a 23 fokot, még szerencse, hogy egyedi fűtésünk van, a fürdőben van a bojler!

A hosszú hétvégére kéne valami programot kitalálnom, de most elés ötletszegény vagyok!! :?
Ki mit csinál akkor?

Na, lassan lépek, úgy látom picinyem beszunyált a járókában, akkor ugrok neki a rakottkelnek!!
:lol:

Szép napot, csajosok!! :lol: Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Bosci a hibákért, tényleg kapkodtam!! :oops: :oops:

Kép
Kép
melódia78
 
 


sziasztok,
Anita,
jobbulást Nektek, remélem, hogy már jobban vagytok, s nem komoly a baj.

Teo,
Akkor Te igazán fiatal anyukának számítasz, klassz. Látszik azért, hogy földrajzilag is talán más-mást ajánlanak a babáknak az adott korban. Ki ad tanácsot Neked?

Sue,
Én teljesen a Te megközelítésed szerint etetem Picimet! :!: Nálunk is sok az allergiás, lisztérzékeny stb. Ezen kívül a védőnőm és dokim szinte csak egy dologban értett egyet: NE a bébiétel-gyártók által ajánlott fogyaszthatóságból induljak ki. :!:
Persze, hogy mindent ajánlanak 4-6-hónapos kortól, másképp ki enné meg a termékeiket... :wink:
Egy éves kor felett már szinte mindent lehet enni (csokit, és pár egyebet kivéve), így érdekük elhitetni velünk, hogy a joghurtos, sajtos, nyulas, marhahúsos kajánál jobb nincs is egy négy hónapos baba számára.
Én személy szerint nem vagyok vega, vegán, stb, de nagy benyomást tett rám, amikor egy barátnőm tájékoztatott, hogy az éppen elfogyasztott bélszín hány hétig mozog emésztetlenül a szervezetemben.

Már nem emlékszem, ki ajánlotta a Holle rizspépet, nos, rendeltem én is a www.netbio-n, és megérkezett a szállítmány. Nagyon elégedett vagyok, jól bespájzoltam mindenféle egészségesből.

Beuka,
bevált az új etetőszék? Kipróbáltátok már? Néha én is megdöbbenek milyen anyukák vannak...

Melódia,
mi nagy kertavatót tervezünk a hosszúhétvégére. Vagyis egyelőre csak én, páromat még nem sikerült meggyőzni. Sok barátunk van, akik szivesen jönnek hozzánk, viszont kevésbé szívesen szerveznek maguknál eseményeket.....úgyhogy végülis jogos párom fenntartása, de most már mindenképp én is úgy hívnék mindenkit, hogy batyus-buli jelleggel salátát vagy egyebet hozzon...

Tényleg lányok?
Ti mennyire tudjátok tartani a kapcsolatot barátaitokkal, ismerősökkel? Sokat változott a helyzet Nálatok is baba-születés óta?

Linda,
nem semmi a naaagy lány buli!!! jó is az ilyen néha :)

sziasztok

Beusa
Kép
beusa
 
 


Ez lemaradt:
Melódia,
Az oké, hogy PIstike 7kor elalszik, de Te mikor? Nálunk is hasonló a helyzet, viszont igazán csak utána tudok élni.... így azért mégis tök fáradt vagyok....sajnos.

Mi most hétvégén BAkonybélben voltunk, azét nem voltam. Rengeteg sok medvehagymát szedtem, most fagyasztom:-)

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok!

Van egy órám gyorsan olvasok, írok :lol: Gyuri Katázik.
Voltunk dokinál, Kata elméletileg meggyógyult. Szájpenészt kenni kell, ki tudja mikor múlik el :shock: 3 órát sétáltunk (reggel és du). Nagyon jó az idő. Az útra vittünk teát, de nyammogott szokás szerint. Vagy megtanul cumisüvegből/csőrös pohárból inni vagy itatnom kell sima pohárból. Érdekes kisebb korában mentek ezek a dolgok, csak mostanság nem. Olyan hülye vagyok mindig elírom, de Kata finom vegyeszöldséget evett (nem tudom mindig kertinek akarom mondani), 60g-ot evett, kanállal, nem akarta most inni. Viszont gyümit csak 30g-ot. Nem értem miért nem eszik többet. Ja és éjjel velünk aludt, de felkelt 3x. Ennyit arról, hogy a kiságyban esetleg fázna.

Angel!
És hogy oldjátok meg az esti tejpép adását? Mert nálunk a kisszobában be van fűtve, fürcsi és utána vigyem ki hálóruhástól a hidegbe Katát és ott etessem? Ez nálam vhogy elképzelhetetlen. Gergő mennyi tejpépet eszik meg egyszerre?
Sógornőm is pont most mondta, hogy napraforgó olaj (pl.) kell. Én is fogok Kata ételébe tenni.

Melódia!
Gratula a fogacskákhoz. Fényképezzed le, ok?
Hétvégén 4napra Sopronba megyünk, 1x Katával ilyen „hosszú” időre :D

Anita!
Csináltál tesztet?
Sajnálom, hogy Manód megint beteg lett. Voltatok dokinál?

Beuka!
Az etetőszék pont akkor lett beüzemelve amikor elkezdődött a betegség + szájpenész korszak.
De minden nap beleültettem, nézte ahogy mosogatok, teszek-veszek. Pár napja rendeltetésszerűen is használjuk.

Timi!
Szájpenész hosszú hetekig eltarthat.

Jubi!
Jaj, de édes Jazi. Nagyon szépen mosolyog. Akkor ennyi volt a szopi? Ezek szerint a háttérben már régóta apadhatott?
Sajnos a központifűtésnek ez az átka. Amíg a napsütéstől a falak nem melegednek fel, addig ez van. Este és éjjel jellemző. Szerencse délután besüt a nap a nagyszobába.

Sue!
Nem semmi lehetett ez a harapás :( hogy van a cicid azóta? Készítsél te is fényképet a fogakról. Én sem adok halat, sajtot, tésztát….a kismama szerint sem lehet(ne) még. Főleg, hogy a husit sem és más kaját sem eszik igazán így főleg nem adok. Majd ennek is eljön az ideje. :) Én is fokozatosan etetem Katát, ahogy te. Ne aggódj. :wink:

Gesztenye!
Barni nagyon édes, egyre szebb lett ő is az idő múltával. És igen, az a huncut vigyor és barna csillogó szemek. :D

Beusa!
Elmentettem az oldalt, de még nem volt időm tanulmányozni. Miket rendeltél?

Hettie!
Baba kiesés :( Elhiszem, hogy megijedtél. Én mindig bekötöm, viszont az ágyon egyedül szoktam hagyni :shock: Édibébi Artúr is.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


(((A szomszédról annyit, nem akarok ideges lenni, hogy cigizik a lépcsőházban és nem érti meg, hogy nem szabad. 1x szépen szóltam, de utána elszállt az agyam, pedig ezekkel a tanulatlan, buta emberekkel nem szabad vitázni. Ő a felmosással jött. Aztán mondtam neki, hogy azt meg lehet beszélni, de mi lesz a cigivel. Fognak és kész. Talán köszönök neki, de ha hozzám szól sem fogok reagálni. Ja és évek óta Edinának szólit, már a férjét felvilágosítottam, meg múltkor anya is megjegyezte neki, hogy Edit vagyok. Na tegnap mondtam neki én is, hogy nem Edina, hanem Edit vagyok. A névtáblán az ajtójuk mellett közvetlenül ki van írva!!! Dióhéjban ennyi. Tudom mhol vannak még ennél rosszabb szomszédok, de marha jó füstben lemenni. Nem lehet kibírni azt a 2percet amíg leér?? Meg az a válasz mit csináljon ha ideér a házhoz és a kezébe van a cigi? nem fogja elnyomni, de a ház előtt miért nem tudja elszívni?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++ezt itt káromkodás volt)))
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!



Isteni volt a mai nap is. Szeretem, h ilyen klafa az idő. Röpke 3 órát voltunk lent. Azt hittem, h most fürdés, és evés után teljesen kifáradva elalszik, de tévedtem. Még nem alszik. Pedig ilyenkor már réges-régen a hálózsákjában a fal felé fordulva húzza a lóbőrt. Most apa szórakoztatja.



Melódia!


Mi telkezünk szombaton, vasárnap:anyosómék, hétfőn: császkálás, kedden: állatkert. Dóri is 7-30-8 körül bevágja a szunyát, de én csak 10-11 mire ágyba kerülök. És aztán van úgy,h mire letenném a fejemet akkor már mehetek is hozzá, mert nyüszít.



Beusa!


Igazából én azt szeretem ha hozzánk jönnek. Persze én is szeretek vendégeskedni, de régen Dórival azért nehezebb volt. MOst már, h ilyen komoly "nagylány"azért sokkal,de sokkal könnyebb vele. Régen nem tudtunk elmenni úgy, h ne sírt volna a hordozóban, autóban. Persze azért most is megvan kötve a kezem, mert 7-re mindig itthon kell lenni vele. Nálunk akkor van a fürdés, etetés, és alvás. Én nem nagyon szeretek ettől eltérni. Azért megpróbálok minden hétre baráti tracsit összehozzni. De sajnos kimondottan hétvége marad, és az nagyon rövidke.




Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Timi!
:wink: miket eszik mostanában Dóri és miket akarsz a közeli jővőben adni neki? Mennyi krumplit főzöl egy adaghoz? Gyümiből miket eszik már? Hosszú hétvégén mit csináltok, állatkerten kívül?
Pampers active fit tényleg jó, az tetszik benne, hogy magasabb a hátrésze, mint a sima pampersnél. Ha elmegyünk vhova, azt adom rá. Viszont a Pampers Slepp & Play nem egy nagy durranás. Most azt használjuk nappalra és éjszakára.(3csomit vettem)

Bettus!
És nálatok Kitti miket eszik, hogy alakul egy napotok?

Linda!
Tőled is azokat kérdem amiket Timitől :wink:

Tudja valaki, hogy A kés alatt sorozat hány évados? Én a harmadiknál járok, de most olyan uncsi :shock:

A sok-sok bűnözés miatt holnap és utána gyüminap lesz + joghurt+ tej. Hosszú hétvégén terülj terülj asztalkám lesz a hotelben, és nem fogom vissza magam. :oops: Utána megint elkezdem/folytatom, hogy az a pár kiló lemenjen, de már 4naci is rámjön.

Szép estét! Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Hát jo rég nem voltam.Mentségemre legyen szinte alig vagyunk itthon..Olvasgatok de néha kimarad 1-2 dolog.

A babák csodaszépek..Nagyon sokat változtak..

Edi:
Örülok hogy Kata jobban van..Szájpenészre mi anno kaptunk lila rémet az az elsö kenés után elmulaszotta,Mondjuk kicsit hülyén nézett ki lila szájjal,de nagyon hatásos..A cipöcske amiben az asztalon áll egy Nike Air Max 18-as nem kocsicipö..Viszont a talis képen egy apro adidas kocsicipöben van..A Brendon-ban szoktam vásárolni apa legnagyobb örömére...Az itt van tölünk 10 percre és oda auto nélkül is el tudok menni..
Kata is nagyon csini mindig..szép kis ruhái vannak nagyon igényesek..

Chesti:
Nagyon köszönjük a klippet..


Hettie:
Hu nagyon ijesztöen hangzik a kiesés..Nálunk is be kell már kötni a kocsiba.Bár nem a saját övével kötöm be mert azzal szinte oda kell szögezni a háttámlához..Van egy porázöv azzal nagyon jol tud mozogni a kocsiban..és szerintem biztonságosabb is..Kis huncut szeme van a kisfiadnak..nagyon édes..

Teo:
Üdv közöttünk..Szemtelenül fiatal vagy... :P Én is Timi vagyok :)

Anita:
Jobbulást a kis Manodnak..Teszt??Nagyon kiváncsi vagyok..Nekem is össze -vissza jön meg minden honapban a kefét rágom..

Lányok valaki irta hogy a kecskemétit eszi a baba..Hát én megmondom öszintén vettem 1 üveggel probaképpen..De hát azt hiszem az utolso is volt..Sütötök sertésmájjal..Iszonyat volt mintha vizben feloldott sertésmáj süritmény lett volna és folyos is volt..Iszonyat..Nem is adtam a fiamnak belölle.Lehet csak rosszat vettem?Na mindegy maradunk a hippnél..Egyenlöre..


Linda:.
Irigyellek a BULIÉRT..Bárcsak el tudnék menni én is de szerintem mégha megoldhato lenne is hogy kivel akkor sem érezném jol magam.Agyilag otthon járnék és valoszinü ezerel tepernék haza..
Tölcsérrel éde slehett Laura..Marvinnak bébikekszet szoktam adni..Nagyon szereti..A pépbe is azt szoktam reszelni..Az auchan-ban vettem..Hipp és BIO..Dobok neked rola képet.

Kép


Lányok bocsi hogy nem irok mindenkihez.Vacsora jön,2.-ik felvonás..

És a fiam hajvágás után..Hát nem kivánom senkinek, mit kinlodtunk vele apával..

Kép Kép
Vendég
 


Jubi!
Szerintem inkább örülj neki, hogy eddig is ment a szopi. Most már én is úgy vagyok vele, ha csökkenni kezd, akkor nem fogok megszakadni, hogy újra sok legyen, mert csak idegesíteném magam. Milyen rendes a párod, hogy bevállalja az éjszakát.

Anita!
Jobbulást és remélem hamarosan elmúlik ez a nyavalya. Allergia? Olyan fiatal még az ilyen dolgokhoz :cry: .

Edit!
Nálunk is kikapcsolták a központi fűtést, de mi kaptunk kölcsön anyuméktól egy kis melegítő készüléket és azzal fűtök be reggel és este. Arra pont elég, hogy pár fokkal melegebb legyen és ne fázzon meg Barni a fürdésnél és reggel sem cidrizünk, amíg a napocska felmelegíti a lakást.

CzMelinda!
Bulizgatunk, bulizgatunk? :lol: . Milyen jól megy egyeseknek :lol: . Egyébként csak irigykedni tudok :wink: .

Melódia!
Mi szombaton anyuméknál leszünk, majd vasárnap György napot ünnepelünk (párom és apósom). Hétfőn vagy kedden találkozunk az egyik barátnőmmel és családjával (4 éves fia, másfél éves lánya van), a másik napon pedig pihenünk (ha minden jól megy). Lehetne egy kicsit gyakrabban is ilyen hosszú hétvége. Nagyon el tudnám viselni :wink: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Sue a narancsot a védőnőm mondta, hogy adhatom, mert én is rákérdeztem, úgy emlékeztem nem szabad. Egy pár kanállal kapott csak.
Igen, azt sok helyen olvastam, hogy ha va na családban allergiás, akkor nagyon óvatosan kell a kajákkal :(
Jaj el tudom képzelni mennyire fáj a mellbimbód :( nekem eleinte volt megrepedve, de akkor még nem szívott ilyen intenzíven, szegénykém, remélem hamar begyógyul!!

Gesztenye micsoda „kis” huncut fiad lett! Nagyon szép, és annyira aranyos! JA és a kibújás sem viselte meg úgy látom!
No akkor nemsokára keresztelő! Jó, hogy csak szűk körben tartjátok!
Mi is szoktunk táncolni, meg én sokat furulyázok neki.
Nagyon jók a babaképek!

Hettie esés :( nálunk is volt, de inkább le sem írom úgy szégyellem magam, de szerencsére még csak nem is sírt.
Micsoda Nagyfiú lett a Kisfiad!! Annyira édes!

Anita :( mielőbbi jobbulást Manónak!!

Edi jaj szegénykém :( sok sok erőt Neked!! Örülök, hogy Kata meggyógyult!
Igen, nekem is eszembe jutott, hogy ha konyhában leszek odaültetem Boti, és nézheti mit csinálok.

Linda no akkor „buliztatok „ egy picit! De jó! Lehet, hogy én is így teszek nemsokára.
Sajnos idáig nem nagyon jött be az alma :( azt nem mondom, hogy teljesen elutasítja, de nem ízlik neki. Nagyon fintorog. Pedig ma már fejtem is bele egy kis tejet. Holnap azt hiszem őszibarackkal próbálkozom.
Azt hiszem én is veszek egy poharat Botinak, és előbb én iszom párszor belőle, mert azt a bögrét, amiből minden nap iszom annyira szereti, imádja megfogni…

Melódia fúú nem csodálom, hogy elfáradtál a hétvégén! Boldog szülinapot Fatinak!

Beusa ma vettük meg végül az etetőszéket, majd teszek fel képet, ha el nem felejtem. Igen délután már abban „itattam” gyümilével, levettem a tálcát. Nagyon tetszett neki, jól elvolt benne. A férjem azt mondta, hogy stabil, úgyhogy úgy néz ki mindent tud, amit a „márkások”.
Mi is kertipartizunk a hétvégén, de csak szűk családi körben :)

Tina cuki Marvin az új hajjal is! Elhiszem, hogy nem volt egyszerű menet! Szépen ül már!

Chesti kicsit megkésve (bocsi) BOLDOG FELEDIK SZÜLINAPOT Nikinek!!!!

Kép
Kép
beuka
 
 


Melodia:
Bocsi a figyelmetlenségemért! Fatinak Boldog szülinapot!!
Vendég
 


Lenne pár kérdésem!

AZ első gyümölcsök között (alma, őszi, banán után) adott valaki vilmoskörte pépet a babának? Lehet? Mert van egy csomó itthon.

másik. ma délután szopi után adtam Botondnak őszi-ananász levet (hipp) nagyon nagyon ízlett neki, de nem csináltam hülyeséget, hogy ananászos cuccot adtam neki?

ma fejnem kellett, mert találtam egy (tej)csomót a mellemben (gondolom nem ürült ki) és már fájt. De szerencsére már sokkal jobb.

Kép Kép

Kép

JÓ ÉJT! Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


Beuka!

Hogy mennyit változott Boti. Igazi kishapsis.Nagyon aranyos. Épp az elöbb akartam képet nézni rola az oldalán de nem volt uj...
Ha az ananász a korának megfelelö akkor nem csináltál rosszat max azt figyeld meg nem lesz -e kiütéses töle..Körtéröl én ugy tudom erössen allergizálo de ebben nem vagyok biztos..Marvinnak már turmixoltam banánnal körtét kb 1 honappal ezelött elösször.Izlett neki.Kiütése sem lett töle.
Nagyon jol néz ki az etetöszék..A képböl itélve tetszik neki..

Jo éjt mindenkinek..
Vendég
 


Halihó,
Timi,
mi is 7kor fürdünk, néha az utóbbi napokban - ha nem alszik 2 után-, akkor előbb is. Utána nekünk is kell egy kis magánélet.

Edit,
A kismamás táblázat, amiről többször írtál melyik számban jelent meg? Hiába keresem....
Netbiótól rengeteg dolgot rendeltem, nem akartam szállítási ktg-et fizetni:-) Üveges gyümit, néhány sütőtökös kaját, sárgalépaleveket, Holle rizs- és kölespépeket, alma-homoktövis szószt, magamnak meg vastartalmú löttyöt és rengeteg mosódiót, valamint kullancsriasztót.
Gyümiből eddig az alma-mangót és egy sütőtököt evett Minna. Előbbit ugyebár nem lenne szabad, hát jól ki is csípte sajnos a popóját.... úgyhogy ez is megerősítette bennem, hogy ráér még a következő évtizedekben megkóstolni mindenfélét...

Sue,
Bepathen kenőcs elvileg jó a cici-sebekre. Mi az amit adtál Manódnak és rendben volt tőle a kaksi? Nem értettem a rövidítést...

Beuka,
Vilmoskörtét ma raktam hátrébb a spájzban, még nem adom neki...

Tina,
Kecskeméti.....megértelek. Én azt hiszem az összes Brendonban, Auchanban, Corában, Tescoban, MEtroban kapható bébikaja összetevőit végigolvastam és ezért adok csak HIPP-et :!: Magam sem eszem olyat, ami a nevétől gyökeresen eltérő dolgot tartalmaz, Picimnek meg végképp nem fogok olyan sütőtökpürét adni, amiben 40% sütőtök van, a többi meg oda nem illő dolog.

Hosszú lettem, jó éjt...

Beusa
Kép
beusa
 
 


Beusa!
Kismama: Linda 2007.03. 02-án tette fel ide a babanetre, ott meg tudod nézni. :wink:

Bébiételek: Eredetileg így indultam neki, hogy csak Hipp-et veszek, DE....
80%-ban Hipp-et adok, de a kecskemétinek több a husos választéka. Pl. alma-gesztenye-csirkehús szerintem jó, de pl. az őszi-pulykahusit kidobtam. Én úgy szoktam, ha adott gyümi vagy főzi nincs Hipp-ben akkor a többi márkából veszem meg.
Humana finom vegyeszöldség ízlik Katának és borsó, krumpli, répa van benne. A Hipp-es finomfőziben ezeken kívül még karfiol is van és hogy most ismeri ezt a 3összetevőt az lesz a következő amit adok.
Ezzel nem akartam a Kecskemétinek (meg a többi márkának)jó reklámot adni vagy védeni, de van ami csak abban van, de gondolom te is láttad a termék palettán.

Adsz már husit Minnának? (Elvileg minden nap kell/kellene már husit adnom Katának, és egyidős Minnával.) Nektek mit mond a doki? Vagy te főzöd neki majd a husit?

És való igaz a kecskeméti sütőtök kevesebb sütőtököt tartalmaz, mint a Hipp és plusz még benne van a tejpor ami miatt én sem adom Katának. A sütőtök(88%)-krumpli(12%) az fini. :wink:

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Beuka!
Igen, szerencsére gyorsan ki akart jönni és így nem nyomódott meg annyira Barni.
Botond is már nagyon hapsis 8) .

Edit!
Boldog névnapot kívánunk az uradnak!!!!!!

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Sue
Köszi a hozzászólást a leeséssel kapcsolatban. Jol esett hogy megnyugtattál. Szegény Viki is leesett olyan picin. :(

Beuka
Én sem merem leirni hogy pontosan hogy esett ki, mert én is szégyellem. Hogy izlett Botinak a kaja? Milyen nagyfiu lett ő is.

Melódia
3 fog, az igen. Nekünk még nincs.

Köszi mindenkinek a dícséretet. Sokat változnak ezek a babók a 6 hónap alatt. :D

Timi
Arti mostanában délben sütőtök krumplit kap, 6-7 fele meg őszi almát. De majd lassan 10 fele is beütemezek neki valamit, de még nem tudom mi legyen az pontosan. Lehet hogy répa lesz de valami édes is kell bele, talán banán? nem tudom az milyen lesz a répával, lehet hogy jo. Majd kipróbálom.

Mi hétvégére egy szülinapi bográcsot tervezünk a barátokkal nálunk. Hétfőn meg Pestre megyünk babát látogatni barátnőmhöz, majd kedden meg Farkasmályba megyünk a barátokkal.

jo éjt!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Szép estét, Lányok!!

hettie!!

Sajnálom a leesést, és örülök, hogy nem lett semmi baja Artúrnak!! Este 10 fele gondoltad a S.répát, vagy délelött?? :roll: Szerintem lassan próbálkozhatsz felváltva új ízekkel is!! :wink:
Akkor nektek mozgalmas lesz a hosszú hétvége!! :lol:

nekünk még igazából nem nagyon van tervünk, hétvégén valamelyik nap talán anyósékhoz megyünk Dunavarsányba, nagyon kaffa időt jósolnak!! Aztán 1 napra valahova kirándulni is kéne a környéken, de majd meglátjuk!! Május 1-én pedig itt kőbányán lesznek szabadidős programok az egyik parkban, oda megyünk ki! :roll:

Beuka!!

Nagyon jó az etetőszéketek, boti mint a "nagyok", úgy ül benne!! :wink:

Tina, Beusa!!

Én adok kecskemétit, meg Univert pistikének, nekünk bevállt, igaz az ára is jobban fekszik nekünk!! :oops: Ugye még a méregdrága tápszer is hozzájárul, így nem könnyű anyagilag bírni! Nem a gyereken akarok spórolni, próbálom a legjobbat adni neki, ami tőlem tellik!! :oops: De sajna a többit, meg a biot nem bírom kifizetni!! :roll:
Remélem nem bántódtatok meg, hogy ezt ilyen őszintén leírtam!! :roll:
Egyébként azt a sütőtök-májas rettenetet én se enném meg, még nem vettem, de rosszul is hangzik!! :? :lol:

Köszönöm a lányom nevében is mindenkinek a köszöntést!! :wink:
Jó éjt, csajok4

Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Elnézést kérek megint a hibákért!! Boti és Pistike!! :oops: :wink:

Kép
Kép
melódia78
 
 


sziasztok,
Melódia,
dehogy bántódtam meg, sőt én bocsi, azt hiszem egy kicsit túl radikálisra sikeredett az egészséges kajás hsz-em,ennyire azért nem vagyok bio-bébikaja-hívő... :oops:
.
Az árával nekünk azért van szerencsénk, mert a sok unokatesó miatt egyáltalán nem kell pl. ruhát, kocsit, egyéb "apróságokat" venni, így valamit azért már én is szeretnék venni a gyerekemnek:-) ... Egyébként leginkább főzni szoktam neki, csak az elmúlt 2 heti nonstop kertészkedés miatt álltam rá az üveges kajára.

Különben is, minden baba klasszul fel fog nőni,függetlenül attól, hogy egy-két hónappal korábban vagy később kap-e valamilyen kaját.

Edit,
Husit ma próbáltunk először, dokim husiról egyébként semmit sem mondott, védőnő sem....Kicsit a sötétben tapogatózom ezügyben, mindenesetre nem sietem el. Husit azt végképp inkább főzöm neki, most úgyis van egy pár nap kertészeti pihenőm:-) szóval ráérek.
Köszi a Kismamás hivatkozást.

Hettie,
Akkor nagyon izgalmas 7végétek lesz....

Gesztenyét főzött valamelyőtök? Hogy érdemes elkészíteni? Milyet vettetek?

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


sziasztok,
Melódia,
dehogy bántódtam meg, sőt én bocsi, azt hiszem egy kicsit túl radikálisra sikeredett az egészséges kajás hsz-em,ennyire azért nem vagyok bio-bébikaja-hívő... :oops:
.
Az árával nekünk azért van szerencsénk, mert a sok unokatesó miatt egyáltalán nem kell pl. ruhát, kocsit, egyéb "apróságokat" venni, így valamit azért már én is szeretnék venni a gyerekemnek:-) ... Egyébként leginkább főzni szoktam neki, csak az elmúlt 2 heti nonstop kertészkedés miatt álltam rá az üveges kajára.

Különben is, minden baba klasszul fel fog nőni,függetlenül attól, hogy egy-két hónappal korábban vagy később kap-e valamilyen kaját.

Edit,
Husit ma próbáltunk először, dokim husiról egyébként semmit sem mondott, védőnő sem....Kicsit a sötétben tapogatózom ezügyben, mindenesetre nem sietem el. Husit azt végképp inkább főzöm neki, most úgyis van egy pár nap kertészeti pihenőm:-) szóval ráérek.
Köszi a Kismamás hivatkozást.

Hettie,
Akkor nagyon izgalmas 7végétek lesz....

Gesztenyét főzött valamelyőtök? Hogy érdemes elkészíteni? Milyet vettetek?

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziaasztok!

Bocs, csak beugrottam, gyorsan Edinek írni:

Nálunk a nappaliban van a fürdetés, és az etetés is,a szőnyeg közepén ülve, textilpelusokkal körülbástyázva. Egy teljes adag tejpépet bevág. (kb. 200 gramm). Etetés után büfi, és már viszem is a hálónkba, ami a nappaliból nyílik. Belebújik a hálózsákba, és megkapja Kingácskát,a nyuszit. (Anyósom szereti a barátok köztöt, úgyhogy az összes plüssállatot elkereszteltük a sororzat szereplőiről, van Magdi nénink is!!! :D :D )

Off: egy hete nincs tévénk, felvittük a padlásra, ÉS SZUPER!!!! annyira nem hiányzik, helyette olvasgatunk, beszélgetünk, és persze GERGŐZÜNK...(PERSZE EZ VAN AZ ELSŐ HELYEN!!!)

ppuszi, rohanok, remélem, holnap tudok jönni!

Angel
Vendég
 


Melódia!
Mindenki úgy eteti a gyermekét, ahogy ő jónak gondolja és szerintem ez nem csak pénzügyi kérdés, mert ha nem találnád megfelelőnek a kecskemétit és univert, akkor nyilván nem adnád neki. Kecskemétit már én is adtam Barninak és semmi gondja nem volt vele. Egyébként régen is felnőttek és egészségesek lettek a gyerekek, pedig akkor ezeket a dolgokat valahogy lazábban kezelték (párom már 2 hónapos korában főzeléket kapott, mert nem volt elég teje az anyósomnak és ő az akkori tápszerektől tartott :shock: ).

Ma vettem egy nagyon jó mondókás, dalos könyvet, amiben kottázva vannak a dalok és instrukciót is írtak ahhoz, hogy miként játszuk el a kicsinek. Sok régi mondókát felismertem benne, amit még anno hallottam. Forrai Katalin: Jár a baba, jár címen kapható a könyvesboltokban (Holnap Kiadó).

Gesztenye

Kép
gesztenye78
 
 


Sziasztok!

Tina!
"Marvin a fűben" nagyon jó kép. Anyukám pont ma vett ilyen kekszet Katának. :)

Gesztenye!
Köszönjük a köszöntést. A férjednek is boldog névnapot! :wink: :wink:

Beuka!
Jó az etetőszéketek! Nagyon szép ez a zöld (egyik kedvenc színem) A mienk is ugyanilyen, vmi lengyel márkájú. Na nem pikolo, de ugyanígy vagy legalábbis nagyon nagyon hasonlóan néz ki. Még 20ezer sem volt és mindent tud amit kell :)
Boti nagyon édes, szépen növöget, na és pofija is kerekedik :lol:
Biztos azért vigyorog a pelenkázón, mert van vmi a bugyiban :D

Melódia!
Miért bántódnánk meg. :wink:
Igen ez lemaradt, én is akartam ezt is írni, hogy mki pénztárca függvényében fog bébiételt venni. És aki csak kecskemétit ad sem ad rosszabbat. Azt is a Hipp gyártja...És az az igazság, hogy a bio cuccokban én sem mindig hiszek...

Angel!
Köszi a hsz-t! :)

Jó éjt Mkinek!
Kép Kép

Kép
Kép
edi78
 
 


Kata játszik:Kép
(egy darabig én sem dobok képet :oops: :oops: )

Kép
Kép
edi78
 
 


Beusa!!

Örülök, hogy nem bántódtatok meg!! :lol:

Gesztenye!!

Neked is teljesen igazad van! :wink:
Mégis milyen jól kifejlődött apa! :lol: Persze teljesen más világ volt az, az allergének szempontjából is!! A Forrai könyvek nagyon jók, anno én is abból tanultam! :wink:

Angel!!

Nekünk elő van a tv, de szinte nem is nézzük, és nem is hiányzik egyáltalán! :wink:

A Gyuri apukáknak utólag is BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!

Edi!!

Olyan tündéri a kis Kata csaj, hogy no!! :lol: :lol:

Jó éjt, mindenkinek!!
Puszi, Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!


Edit!


Sajnos nem vagyok túl ötletes kaja területén :cry: Úgy kell előre kigondolnom, mit adjak Dórinak. Nálunk Krumpli mindig van. Gyümiből adtam már: alma,banán,narancslé,körte,őszi,sárga.b,erdei gyümi(jó szar volt), Főzelékek:sárgarépa, krumpli,brokkoli,csirkehusi,sütőtök. Amit nagyon szeretett az anyukám húslevese. Kivettem belőle a krumplit+sárgarépát+csirkehusit,és leöntöttem lével+összeturmixoltam. Valami Isten király volt :lol: Majd megnézem, h milyen konzervek vannak, és azt itthon megcsinálom. Ja! Még adtam neki borsót+krumplival. A borsót megfőztem, és a héjjából kinyomkodtam. Sajnos nincsen amivel áttudnám passzírozni. Így kicsi kezemmel nyomkodtam ki a borsót a héjjából. Ez is izlett Neki. Hosszú hétvégén még megyünk anyósomékhoz, telekre(Diósd), állatkert. Az állatkertet várom a legjobban, mert 1-jén megyünk, és akkor még a Ligetben is lesz mindenféle megmozdulás. Azt szeretem amikor tömeg van. Szóval azt amikor van élet. Remélem-e mellé még jó idő is társul. Most mi is Active Fittet használunk. Szerintem baromi drága. Te mennyiért veszed? Nálunk az 56 db-os 3000 Ft. Jobban megéri a sima Active baby 88db-os 3700 Ft-ért.



Beuka!


Nagyon szép Boti!!!!!!!!! :lol: :lol: És ez a tuti etetőszék!!!Ebben a komoly etetőszékben mindent meg kell ennie Botinak :wink:





Dórikám ma felült. Négykézlábon állt, és oldalra kitette a popsiját majd a kis lábát előre kinyújtotta. Azt hittem megzabálom. És egy sipolós könyvvel "molyolt". Persze egyből hívtam apját elújságolni a nagy hírt. De még fel sem tudtam ocsudni, már a következő szám az volt, h feltérdelt a járókában, és kapaszkodott a rácsban. Persze úgy elesett benne. h csak este vettem észre, h pukli nőtt a fején. Remélem nem lesz semmi baja. A 3. meglepő dolog amit ma csinált, h leültem a földre odamászott hozzám, h fogjam meg a kezét, és felállt. Olyan édesen instabilan. Persze azért szerintem ez még korai, úgyhogy visszatettem négykézláb a földre. Azt hallottam, hogyha túl korán áll a baba akkor görbe lába lesz. Szerintem most kezdődik csak az igazán nehéz időszak. Most már nem vagyok nyugodt, ha járókában lesz, ha meg kiteszem akkor meg állandóan a nyomában kell lenni. Vége annak az időnek, h még reggel vissztentizem 6-7 ig.


Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

Melodia:
Ne hari én sem ugy gondoltam.Nekem nem a kecskemétivel van a bajom,hiszen megvettem én is,.Tutira akkor csak jol beletrafáltam..Biztos vagyok benne hogy a lehetö lejobbat kapja Pistike..Csak rá kell nézni... :wink:

Edit:
Gyönyörü a kislányod mint egy kis hercegnö..


Jo éjt mindenkinek..
Vendég
 


[KÉP] etetés közben bealudt a drágám!!!!! [KÉP]

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok!

NAGYON hosszú leszek, előre is bocsi.

Na sikerült a gép elé ülnöm, és még a babanet is bejött. Juhéjjj! Ritka mostanság!

Angel, Geszti: Salátafőzi. Sikerült valamit csinálnom, hát látszatra olyan volt mint a spenót v. sóska. Kis krumplival sűrítettem. Hát egy darabig jól ment, aztán úgy csapkodta a fejét jobbra-balra hogy tiszta trutyi lett minden. Úgyhogy másnap újra próbálkoztam, és jelentem elfogyott. Szerintem nem is volt olyan rossz, mint amire számítottam. A májat csak simán adtam neki, utána répával trükköztem, úgy már lecsúszott.

Angi: Gondoltam én is arra, hogy esetleg allergiás a Kitti, úgyhogy ha nem múlik továbbra sem, akkor mondom a dokinőnek, hogy csináljunk vmi tesztet, vagy nemtom mi kell ehhez, hogy kiderüljön. Amúgy még mindig szívom a nóziját. Kb. most már egy hónapja. Szegényke hogy utálja. (én is).

TeoTimi üdv közöttünk.

Edi: nálunk ha valamit olajjal csinálok, azt olivaolajjal, azt mondta a dokinő az nagyon egészséges. Gratula a fogyáshoz!!!
Az a lábasos kép, nagyon melegben készült, és nálunk pont odatűz a konyhába a nap, így szerintem nem fázott a karja, az a kis hurkás. Az etetőszék „nóném” legalábbis azt hiszem. A Corába volt anno 9E Ft környéke, és nem akartunk valami drágát, úgyhogy ez van most. Ja és a kis „kacsám” Hipp-es instantos teát iszik, mindenféle ízben szereti. A védőnő azt mondta hogy limonádét is lehet neki adni, úgyhogy most az is issza. Valóban kacsa, mert egy fél lityót simán megiszik egy nap.
A tejpép már csak ilyen, mint az összes többi kaja is, mire megnyamnyogják addigra kihűl. Mellesleg én is azért etetem fürcsi előtt, mert olyankor már én se viszem ki szívesen pizsibe, meg hálózsákba a konyhába. Majd ha már nem lesz este tejcsi akkor is úgy tervezem, hogy megiszik valami kis folyadékot és utána elalszik. De ezt még nemtom mikor lesz, mert este azért még szokott cicizni.
Szomszédok: mi egy 11 emeletes panelben lakunk, ahol a bejáratnál (a házban) van egy kis bolt. Nagyon jó mert akármikor le tudok menni, minden a duplájába kerül, és vághatom a füstöt mert alig lehet látni a sok alkesztől aki állandóan itt ténfereg a boltnál. Úgyhogy nekem se könnyű. Amikor a Kittivel kimegyek, még oda is szoktak jönni, hogy de édes stb. Csoda hogy még nem rúgtam be a natúr leheletüktől. Pfújjjjjj, brrrrr….
Miket eszünk: hát dióhéjban majdnem mindent amit meg tud fogni megrágja. Volt már perec, meg kifli csücsi, sajtos rúd nyamnyogása, ubisali kóstolás, joghurtok, és majdnem minden amit kinéz a számból :)
És egy napunk dióban: 5:30-6felé kelés, aztán nyögdös a kiságyban (kaksizik). 7felé anyatej, 8felé visszaalvás 9-10ig. Kajcsi. Utána játék itthon, majd dél felé séta. (alvás) 1-2 felé ebéd. Utána játszás itthon, vagy séta, vagy ide-oda menet stb. És ha szerencsém van akkor még egy délutáni alvás van valamikor (ma pont nem volt). 5 felé gyümi vagy joghurt. Várjuk aput, játszás, 7-kor vacsi, 7:30 fürcsi, 8 anyatejcsi, bealvás rajta, ágyba becsempészés, és reggelig durmi. Mégse volt olyan dióhéjnyi, bocsi.
Jaj ezek a harisnyák katán, nagyon édes az a kis virág a popóján. Én is akarok olyat!!! És micsoda játéka van azon a szuper színes gyönyörűséges szőnyegen.

Melódia: Gratula Pistike fogához. Én úgy tudtam, hogy az alsó kettő utána a fölső kettő jön ki, de ezek szerint ez sem törvényszerű. És hol van a 3. fogacska?
Hosszú hétvége: mi is szeretnénk menni az állatkertbe, meg a gödöllői reptéren lesz valami repmajális szerű, oda lehet hogy kinézünk, meg a párom keresztszülihez megyünk szurdokpüspökibe a természet lágy ölére. És szerintem egy baráti szalonkasütés is lesz valamelyik nap. De lehet hogy szombaton kinézünk a kincsem parkba, ott meg Elvis imitátor verseny lesz, és fellép az egyik ismerősünk is, és talán megkuksizzuk. Jó lett volna valami hosszabb kiruccanásra, de most nem állunk úgy sajna. :(

Anita: nekem megette a földiepret, de ez tényleg nagyon fincsi volt. Nálunk is megy a takony már több hete, és olyan idegesítően tudja magát kaparászni, vakarja az orrát, a szemét, de úgy hogy majdnem kikaparja szemét. Főleg akkor csinálja előszeretettel amikor tiszta kajás az arca.

Jubi: Jazi nagyon kis édes abba a sapiba. Tök jó hogy már biztosan ül, nekem már nagyon próbálkozik, de csak úgy tud, hogyha egyik kezével kapaszkodik valamibe. Viszont ő is szeret ülésből előre dőlve elindulni mászni. És szerintem lassan sikerülni fog Jazinek is, még egy pár fejre esés és megtanulja hogy induljon el.
Fodri: én is megyek, vágatni, meg melírozni. Már nagyon várom nekem mindig volt valami kis szín a sérómban, és most ez a semmilyen egyszerűen borzasztóóóó. Majd tegyél fel képet, hogy milyen lettél.

Sue: Jézusom ez a ciciharapás borzasztó lehet. Nekem néha még az is fáj ha kirántja a szájából és olyankor úgy rászorít. Jobbulást neked.
Ez nekem is furcsa hogy ennyi mindent tilt a védőnőcid. Nálunk nincs ilyen sok tilalom, ami van azt se szoktam betartani, de néha így is gondolkoznom kell, hogy mit is csináljak neki. Végülis nem ehet mindig, krumpi-répát…

Hettie: kiesés, jaj szegény Arti. Meg szegény te, mert szerintem téged jobban megviselt. Nekünk anno az ágyról esett le, 2* is. Másodszorra ráadásul rólam huppant le, egyenesen belefejelt a földbe (szőnyegpadlóba) de igazából meg se kottyant neki. Meg már nagyon soxor ütötte be a fejét, majd ha valami baja lesz akkor már tudom hogy miért van. De szerintem sincs semmi baja, hogyha ugyanolyan jókedvű.

CzMelcsi: Buli, hú de jó lehetett. Mi május 12-én megyünk majd eskem-beskemre. Már nagyon várom, meg bevallom egy kicsit piázni is szeretnék. Úgy hiányzik, én régen soxor ittam fincsiket, imádom az édes likőröket, meg mindenféle női „körömlakkokat”.

Beusa: baráti kör ugyanaz, és ugyanúgy megmaradt szerencsére. Mivel nekünk külön lakásunk van (mármint szülőktől mentes) ezért mindig itt vannak az összeröffenések, bulik stb. Meg még több ismerős/barát is lett, persze a babóból kifolyólak, kismamák, anyukák.

Tina: Szegény Marvin haja. De még így is szívtipró. Mibe csücsizik? Babykompban?
Nekünk nem volt semmi gondunk a kecskeméti hamival, de amióta én kotyvasztok én se veszek, hanem a Mildit szoktam, de abból is általában a gyümiket. Nekem az ilyen nyúlhús meg bárány annyira bizarr, hogy én se ennék belőle, ezért a lányomnak se adok.

Beuka: nagyon szupi az etetőszék. Tisztára eltűnik benne Boti. Most a www.mazsola.hu –n vagy egy fotópályázat ahova az evéssel kapcsolatos képeket lehet beküldeni és szavazni lehet rájuk. Az első 5 baba nyer, valami csomit, ha érdelek akkor kuksizd meg.
Ja és van még egy szépségverseny: www.bastiano.hu oldalon, tavaszi szépségverseny 2007 címmel. Ide lehet küldeni babaképeket.

Na azt hiszem mára ennyi, bocsi hogy sok (sokk) voltam.

Bettus
Ui: és akkor a hangulatjeleket tegyétek a helyére, mert wordben írtam, ott nem tudtam beszúrni, bocsi :lol: :D :shock: :? :oops: :cry: :wink: :roll: ilyeneket gondoltam némelyik végére.
Jóéjt

Kép
bettus79
 
 


Sziasztok!


Bettus,hasonló egy napunk a tiétekhez,azzal a különbséggel hogy Laura délután 3 órát is alszik :wink: Buliról annyit ,hogy igen is el kell menni és kikapcsolódni!Persze én is hazatelefonáktam 2x,de azt hiszem máskor is el fogok menni 8) Én inkább a fini vörösborokat és a fini koktélokat szeretem,na meg a dzsintonikot :wink: (persze szombaton csak egy pohár vörösbort ittam,mert még 3x szoptatok)

Timi,nagyon aranyosan bealudt Dóri :P n és nagyon édi az a cipőcske :wink:

Beusa,hát lehet hogy tényleg nem hundert procentesek a kecskeméti kaják,de amit tartalmaznak még plusszban az azért nem káros:(rizsdara,krupliszirom...)én éppen ezért mindig megtuningolom ezeket az üvegeseket fini krumplival és husival,így már főétel lesz belőlük és nem desszert,a védőnő szerint még nem kell olyan nagy választékot kínálni . :wink:
Baráti társaságunk elég nagy,gyakran talizunk,mi is szoktunk menni és ők is jönnek hozzánk,perzse nem egyszerre .

Edi,nekem is teszik nagyon Kata virágos harisnyája és a fényképei is :wink: Kés/alatt ,én is imádtam de szerintem is uncsi ez az évad,hétfőn már inkább a Hanibált néztük(Vörös sárkány volt a címe , Antonyi Hopkins játszott benne,fosós volt de megnéztük.....)
Egy napunk:fél 7 körül ébredés,akkor én gyorsan kimegyek szenyót csinálni apának,Laura addig eldumálgat a kezével...
Öltözés,szopi.kb egy órát fennt van ,áthozom a nappaliba és a nagy ágyon eljátszogat egy darabig egyedűl,aztán én is kellek.8 körül alvás,10-11-ig,mikor hogy...11 kor szopi,dél körül séta,2 körül ebéd,főzelék(babakocsiba kb fél óra alvás)ebéd után kicsi játszás,fél 3 körül alvás 5-ig.Akkor uzsi(gyümi+sinlac)majd fél7-8 ig játszás, aztán fürdés ,örömködés a kádba,majd szopi és 8 körül alvás reggelig. 8)
Amiket adtam neki:krumpli,répa,borsó,sütőtök,gesztenyés Kecskeméti,alma,banán,őszi,meggy,vilmos körte,birsalma,narilé,víz,sinlac-pép,kiflicsücsi,tölcsér ja és pulyka mell(főzve)most akarom a brokkolit megpróbálni.(tápszert nem bírja lenyelni és a cumis üvegből sem tud inni már,de csőrősből és kis pohárból :igen :wink: )
Kellemes kikapcsolódást Sopronban!

Melódia,hétvégi progink:szombat-vasárnap egyedül leszek Laurával,(szerintem majd elmegyünk a csajokhoz)édesapja triálmotorversenyre megy Százhalombattára ,2 napos lesz :cry: nem is jön haza,majd anyucim jön szombat este :P
hétfő délután viszon elmegyünk nagymotorozni!!!!!!(anyukám vigyázz majd Laura álmára,aludni fog ugy is,elvileg...)

Beuka,én mindennap adok Laurának egy egész narancs levét,de semmi probláma nem volt eddig,mondjuk nálunk senki sem allergiás semmire.Vilmos körtét,sőt birset is fogyasztott Laura,bár azok nem voltak valami édesek de banánnal jól lecsúszott :wink:

Tina,Marvin most még komolyabb lett ezzel az új séróval,édi ahogy ül a fűben :wink: Köszi a bébikekx képet,sajna nálunk nincs madaras teszkó(osön)de bizti lehet máshol is kapni,majd megnézzem!Szereti Marvin?Eszi is vagy csak nyalogatja?Hamar "elolvad" a szájában?

mocorgást hallok...
Dobok egy képet is:

na még egy kanállal....

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Na idemásolom mégegyszer a kajákat ha nem találtad volna meg Beusa :wink:

Első kanál ételünk

(forrás: Kismama magazin)



Gyerek életkora
Gyümölcs
Zöldségfélék
Húsfélék
Tej és tejtermékek
Gabonafélék
Egyéb

6 hó
Alma, őszibarack, meggy.
Burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla.


Gabonapelyhek (búza, zab, rizs, kukorica).


7 hó
Paradicsom, banán, körte, narancs, gesztenye, citrom.
Cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka sütve vagy főzve, passzírozott zöldborsó (héj nélkül).
Csirke, pulyka.


Étolaj egy kávéskanál/ 1 dl főzelék, petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma.

8-9 hó
Szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye.
Zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka, vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve).
Marha, sertés, csirkemáj, legfeljebb heti egy alkalommal.
Ha a családban nemf ordult elő allegiás megbetegedés, kefír, natúr joghurt, túró, sajt kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként.
Árpapehely, rozspehely.
Bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán (igen kis mennyiségben).

10-11 hó

Káposzta, padlizsán, zöldbaba, rebarbara, mángold, valamint heti egy alkalommal spenót vagy sóska.



Főtt tojássárgája heti egy-két alkalommal.

12 hó

Uborka nyersen vagy savanyítva, retek, vöröshagyma és fokhagyma nyersen, szójatofu, szójatej, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab, csicseriborsó, szójabab, paprika.
Édesvizi és tengeri hal.
Tehéntej, vaj, tejszín, tejföl, kecsketej és kecskesajtok, juhtúró, juhsajt.
Teljes kiörlésű gabonák, köles, hajdina.
Méz, tojásfehérje, mandula, mogyoró, napraforgómag, tökmag (olajos magvak darálva, vegetáriánus étrend esetén már korábban is), gyógynövényteák (menta, csalán), gyümölcsteák.

18 hó Kivi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres, csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca, déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Hali


Jajj Beuka,Botikát meg még meg sem dícsértem, hogy ő is milyen kis édes baba! :oops: :wink:Apukája szolid mosolyát örökölte az biztos 8)

Edi,neked meg még lemaradt ez:Laura evett még céklát és szilvát is.Azt hiszem most már mindent leírtam.

Tina,most megnéztem mégegyszer a képeket a babákról meg a "te" kekszedről,és tök ari vagy hogy egyett ki is vettél a dobozból és köz-szemlére tetted :wink:

na látom sehol senki, megyek ugyis a doktor haus lesz....

by-by:Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


sziasztok,
Angel, Melódia,
Tv-t mostanság mi is leginkább akkor helyezzük forgalomba, amikor letörölgetem róla a port:-) nem hiányzik....még pocaklakó korunkban csökkent a tv-zés, úgyis nagyrészt csak agresszió ömlik belőle.

Edi,
Kata nagyon édes!! Hol vettétek a szőnyeget? Nagyon tetszik, pedig én nem vagyok szőnyegpárti, de ez nem olyan klasszikus.

Linda,
nagyon édi a kajás kép!!:-) A mi napunk is igen hasonló, jó látni, hogy más baba is visszaalszik egész korán reggel. Soha nem értem ugyan, hogy miben fárad el másfél órával felkelés utánra, de olyankor mindig megbízhatóan alszik...
Buli sztem is kell... mármint ha előtte is jártatok néha:-) Most szombaton mi is kirúgunk a hámból, megyünk táncizni.

Köszi a táblát, megtaláltam azért az előzőt is, de ismétlés nem ártott:-)

Timi,
Dóri egy kis mozgó-bajnok:-)

Ma jól bevásároltunk a bio-piacon, holnaptól megint csak főzés.

Edit,
ha még nem rendeltél a netbion és tervezted: a budaörsi biopiacon olcsóbbak a bébiételek.

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Sziasztok Lányok!

TV-téma: Házasságunk elején - jó tíz éve - három hónapig nem fizettünk elő tv-csatornákra, és annyira jóóóóóó volt!! REngeteget beszélgettünk, olvastunk stb...viszont - mivel rádiónk nem volt, meg akkor még netünk sem - nagyon hiányzotak a hírek. Tulajdonképpen most is csak a reggeli Mokkát és az esti híradót nézzük - bár az utóbbi időben csak a híradó végére, az időjárás jelentésre kapcsolom be, annyi a rossz hír, hogy inkább nem akarom hallani :?
Ezenkívül a Discovery Science-en van egy "Hogyan készül?" c. érdekes műsor, azt szokták nézni a fiúk...Ja és néha Minimax, de azt próbáljuk nagyon visszafogni, ne bámulják feleslegesen az ismétléseket. Az Elmo világát még Jazi is szokta nézni :oops: :D . Szőrös, tarka muppet show figurák ugrabugrálnak fejhangon énekelve :D

Bébi kaják: Én már adtam univert, kecskemétit, hippet, mildit, és Elli's-t is...na és persze a saját kutyulmányaimat. A barátnőm gasztroenteorológushoz jár az ikreivel, aki szerint 8 hónapos kortól nem hogy lehet, hanem kell adni sajtot, túrót. A Védőnőm szerint meg egy éves korig ne adjam...Nnnna...majd én inkább eldöntöm :P

A fotók gyönyörűek...Kata pedig mindig olyan nőcis :D Jazit meg tegnap ketten is fiúnak nézték, csak mert farmerban meg kék kardigánban volt...vagy kifúrjuk a fülét, vagy veszünk neki rózsaszín cuccokat. A Párom szerintem az utóbbi a jobb megoldás, mert az nem fáj :D

Szép napot nektek!!

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Szép napot, lányok!!

Húú, de pangás van... :roll:
Azért néha tessék jönni, kedveskéim... :lol:
Pistike szunyál, én nemrég ebédeltem, gondoltam költök pár sort! :lol:

Jubi!!

Anno, én is úgy jártam a Fatival, hogy mivel rövid haja volt sokáig, mindig fiúnak nézték! Volt olyan is, hogy tele volt csattal a haja, már növesztettük neki, és közölték velem a boltban, hogy : "Jajj, de szép kisfiú" :!: Hát akkor picit kiakadtam! Aztán lett neki fülbevalója is, és már nem is tagadhatná le, hogy csajszi! :lol:
Én is úgy tudom, hogy a tejtermékeket 8 hónapos kortól ajánlják (pl. sajt, túró. "pöti danone") Habár ahány szakember, annyi félét mond! :roll:
Én éppen tegnap nevettem a védőnő barátnőmőn, hogy Pistike nem ismeri a tankönyvet, mert alul jött ki egyszerre 3 foga, és nem először 2 alul, és 2 felül! :wink: :idea:

Beusa!!

Mi is ugyanúgy vagyunk a tv-vel! Az én lányom soha nem tv-zett éjjelig, ahogy a szülőin mondta a tanítónő, hogy ne hagyjuk a gyerekeket fentlenni sokáig, mert kókadoznak órán :!: Én el se tudnám képzelni, hogy az én gyerekem még akár este 9-kor is tv-t bámuljon! Néz egy kis Minimax-ot, még annak úgyahogy fogyaszthatónak találom a meséit, aztán 8-kor zsuppsz az ágyba! Ez így van kiskora óta, és éppen ezért nem is igényli a filbámulást! :roll: nézhet még elég erőszakot felnőtt korában... :cry:
Irigylem a táncit! Hol van olyan hely, ahol a velünk egykorú "vénségek" is táncolhatnak? :roll: Érdekelne, hátha egyszer apát is el tudnám rángatni, közeledik a házassági évfordulónk... :wink:

Linda!!

Micsoda motoros nemzet vagytok!! Kaffa lehet! :lol:
Édi pofa laura nagyon! :wink:

Bettus!

A 3. fogunk az alsó kettő mellet van! :roll: :lol:
Akkor ti se fogtok unatkozni!

Én úgy néz ki, hogy dolgozni is fogok a hosszúhétvégén, találtam egy pár órás Gyed-kiegészítőt! De azért programokra is elmegyünk, mert reggel, és este kell csak mennem 1-1 órára!!

Na, jó, eldugulok!

Pusszi, lányok!
Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 


Sziasztok!

Elnézést kérek a bepofátlankodásért, a "ma mégsem jött meg"-ből vagyok. Elkezdtem extra minőségű angol baba,-és gyerekruhákkal foglalkozni. Akit érdekel nézzen körül az odalamon a http://babaturi.gportal.hu címen.
Tina

tynus12
 
 


Sziasztok!

Köszönöm, az aggódásokat, Manóm sajna allergiás. De már sokkal jobb a helyzet, kapott szemcseppet, meg Fenistil cseppet, meg persze szívom az orrát. A szemcseppet ma már nem is használtuk, de a Fenistilt használni kell végig az "allergiaszezonban".

Idióta szomszéd nálunk is van, pedig mi családi házban lakunk, de van egy öregasszony, akinek mániája, hogy mindenkit feljelent. Minket is már kétszer mindenféle mondvacsinált ürüggyel feljelentett, persze szerencsére nem volt igaza. Ősszel, mikor építettük a garázst, mondtam is a páromnak, hogy nehogy egy milliméterrel is nagyobb vagy magasabb legyen, mert bizti ezért is feljelent. Hát eddig még nem, de néha látom, hogy árgus szemekkel figyel át hozzánk. :evil:

"Babaejtés" nálunk is majdnem megvolt. A hét "szenzációja", hogy kedden a TB-nél az egyik idióta, segítőkész pasinak hála Manóm majdnem kicsúszott a babakocsiból. A TB-hez ugyanis két lépcsőfok vezet (akadálymentesítés nuku :evil: ), és az egyik alkalmazott, mikor látta, hogy emelném fel a babakocsit megemelte a fejrészét, pedig épp mondtam neki, hogy ne emelje. Ennek az lett az eredménye, hogy a dönthető résznél megfogva felnyomta a fejrészét a kocsinak, ennek hatására a gyerek elkezdett a lábrésznél kicsúszni. Már a válláig kicsúszott, amikor el tudtam kapni. Na gondolhatjátok mit kapott a fószer. Mint egy anyatigris leordítottam a haját, persze csak halkan, mert Manó csodák csodájára erre nem ébredt fel. Persze még a faszinak állt feljebb, hogy ő csak segíteni akart, erre mondtam neki, hogy egyrészt nem kértem segítséget, másrészt, direkt szóltam, hogy ne emelje, mit gondol az a heppem, hogy nem fogadok el segítséget. Ja, meg, hogy kössem be a gyereket a kocsiba. Amikor fekve alszik? Minek? Ha ül persze bekapcsolom, de amikor lefektetem, ki szoktam kapcsolni. De ezekből okulva, lehet, hogy nem teszem ezek után.

Bocsi, ha valakinek nem válaszoltam, de nem nagyon olvastam vissza. Elég mozgalmas hetünk van, meg persze nagyokat sétálunk, hétvégén pedig nálunk elég sok program lesz, meg családlátogatás ezerrel (mindenhol várják már a keresztelős videót, meg képeket), úgyhogy lehet, hogy csak szerdán jövök.

Addig is mindenkinek kellemeset....

Anita

goodfairy
 
 


Sziasztok!

VAgyok, csak megint van egy jó nagy munkám, igaz jövő heti határidővel, de nagyon gáz a program, amivel csinálni kell, no mindegy nem ide tartozik.

Voltunk vérvételen megszúrták a pici ujját, az észre sem vette, akkor nyöszörgött picit, amikor már régóta nyomta neki a néni, hogy kifollyon még egy kis vér.
Pisit is kellett vinni, olyan zacskóbapisilős buli volt, jaj nem is tudom, hogy a kiscsajoknak hogy tudnak vizeletet venni :shock:
Holnap eredmény.
NA este még megpróbálok jönni és reagálni is!

Üdv: Bea

Kép
Kép
beuka
 
 


sziasztok,
Melódia, Beuka,
Mit dolgoztok??? :shock: Le a kalappal, minden elismerésem...El nem tudom képzelni, hogy csináljátok, én is talpon vagyok reggel 6-este 11 között, de alig fér bele a rendes főzés, kertfenntartás séták, bevásárlás....Pont a minap gondolkodtam, hogy mi lesz több gyerekkel, és munka mellett....


Táncolni Biatorbágyon járunk, csak a mi korosztályunk van, nagyon klassz. Igazából tánciskolába is járunk az együttes kikapcsolódásért... Olyan, mint a régi pöttyös könyvekben :lol:

Jubi,
Elli's-t hol veszel? Ezzel még nem találkoztam...
Minden érdekel baba-kaja témában:-)

Ma kifestettük anyám fehér szőnyegét cékla-krumpli-répafőzelékkel, nagy sikerünk volt :lol:

Jó 7végét,

Beusa
Kép
beusa
 
 


Beusa!

Már nem is tudom hol vettem az Elli's-t, talán TESCO-ban...

A szőnyegfestés nem valami szerencsés, de a nagymamák semmiért sem tudnak haragudni az unokákra :wink:

Tánciskola: na, arra én is beneveznék, de nálunk erre időt szakítani, teljesen lehetetlen...Nálunk a kettesben töltött kikapcsolódás általában beszélgetéssel telik olyankor, amikor a gyerkőcök alszanak, és senki sem beszél rajtunk kívül :D

TEgnap este tápszer helyett tejbepapit vacsizott Jazi, ráadásul egy órával később, mint szokta (9-kor). Így reggel ötig aludt, most bevágott egy adag tápit és alszik tovább. Én ezzel már kibékülnék...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Rossz a babanet órája :? Egy órát késik...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok!


Mostanában nagyon elvagyok Dórikámmal foglalva. Most már nemcsak mászik, hanem ül, és próbálkozik az állással. Komolyan mondom egy életveszély :lol: Bár szerzett is puklit a fejére. Annyira küzd a járókában, h addig-addig próbálkozott az állással, h a rácsba beverte a fejét. Egyébként a napnak a nagy részét a járókában tölti. Amikor hazaérkezik apa akkor van kivéve belőle.


Beusa!


Igazad van :lol: Valóban egy mozgó-bajnok :lol: Minna miket csinál? Látom te is dilemmában vagy, h mikor mit adjál a bébinek enni. Én most lementem a közértbe, és megnéztem, h mi a kínálat. Azokat fogom én is megfőzni. Az a baj, h én ötletszegény vagyok :oops: De találtam valami jót http://www.bebietel.lap.hu/

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Sziasztok,

én egy novemberi kislany anyukaja vagyok. És talan lassan kezdek megerni a forumozasra. Ha nem banjatok csatlakozom hozzatok... néha jol esik megbeszelni a hasonlo gondokat-oromoket.

már csak meg kell nyomnom az "elkuld" gombot :P
rizibizi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?