Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

tüccs!
Zsani mindég megérzi a szelet!Ma is tiszta nyügi vólt!Nem aludt semmit! :( Csak reggel kb 1 órát!!!!Aztán délutáni nagy alvása kimaradt,mert kb 15 percet aludt!!!!! :( Azóta sem aludt még ell tiszta zizi!!! :? :( :oops: Remélem éjszaka aludni fog!!!!! :roll:

murphyke!
Köszi szépen! :P A babód elérte azt a kórt ,hogy már nem nagyon akar aludni,mert kezdi őt érdekelni minden!! :wink: :) Éjszaka pedig előjönnek a nappal szerzett élmények,és azért alszik éberebben,mert újból átéli azt amit nappal tőrtént vele!!!! :wink: :) Nyugi .ez sem fog sokáig tartani,csak addig amíg újdonság lessz neki!Ezután majd jönnek más dolgok,amik majd ki is fárasztják őt,és újból jól fog aludni!Azután meg majd a fogacskák fognak bezavarni!Van bőven amit egy ilyen pici babának meg kell élnie!Nekünk meg hozzá kell szoknunk,hogy napról-napra változnak!!! :wink: :wink: :)
Megnéztem ám a képeteket,nagyon szépen növekedtek!Cukorfalat lilike!!!Nagyon ari! :D

Szép állmokat mindenkinek!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Murphyke!

még akartam mondani,hogy:BOLDOG HÓFORDULÓT LILI BABÁNAK!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Nahát, ezek a babák mennyire édesek!!!
Lili, Zsani, Szonja, na és Levi királyfi :lol:

Murphyke, boldog hófordulót Lilinek!!

Mali, örülök, hogy hallhattunk felőletek :lol: Szépen növekszik Dani. Múltkor megnéztem a képeket az iwiwen, nagyon édi gyerkőc.

Murphyke, még neked akartam írni, hogy ez nálunk is így volt, 2-4 hónapos kora között tiszta jól elaludt este magától, beszélgetett, jobban mondva mormogott, és belealudt. Egyszer csak kezdett követelni engem, és cicizés után már nem maradt meg a kiságyban, az óta is cicin alszik el. Mondjuk nem bánom :D csak nálunk is megvolt ez a magamtól már nem alszom el időszak. Fürdés után már annyira fáradt lesz,(mert nappal nagyon keveset alszik) hogy vacsi közben, után szépen elalszik fél8-8 között.
Mindig változnak a babák, ahogy Tiop is leírta, és mi alkalmazkodunk hozzájuk :lol:

Vasárnap lesz Sárika keresztelője Nyíregyházán. Úgyhogy hévégén nem leszek. Majd teszek fel képet, annyira édes ruhácskát sikerült találnunk.

szép estét mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Kép

Sziasztok!
Ma nagyon friss vagyok,mert a kersztfiam is itt van nállunk!Reggel hozta az anyukája 6-kor!!Zsaniék még mind a hárman alszanak!Így kihasználom az allkalmat! :lol: :wink:

Katica!
Akkor hosszú hétvégétek lessz!! :D De jó,olyan édesek abban a ruhában a templomban!!!Ez az ő nagy napja !!!!Kívánok minden szépet,és jót!Teljen nagyon hangulatosan a vasárnapi napotok!!!! :P A képeket,pedig izgatottan várom(várjuk,ugye csajok????!!!!) Kép

Mali!
Sajnos én nem nagyon ismerlek még téged!!!! :( :oops: :?
De azért gratulálok,a pici fiadhoz!!!
(vagy én felejtettelek el téged?????????????) :oops: :oops: :roll: :? :shock: Olyan rossz!Nem tudlak hova tenni!biztosan nem voltam még közötettek amikor még rendszeresen vóltál te is!!!!!!! :oops: :? Vagy igen???Segítsetek már csajok!!!!!!! :oops: :? :( Köszike!!!!

Mindenkinek szép napot kívánok!!!!Ja és jó hétvégét!!!

Mano!
Tegnap már nem tudtam a géphez űlni,mert a férjem bírtokba vedte!!!!!! :lol: :( :?
Bekapcsolva hagyom,de nem űlök a gép mögött!Rezegj rám ha gondolod!!!!!!!!! :wink: :D

Sziasztok!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop!

Én novemberben szültem, azután már sokat írogattam. Előtte gyakrabban.

Kép

Mali
Kép
Kép
mali

Akarom mondani NEM sokat írogattam.

Mali
Kép
Kép
mali

Mali
Köszi a felvilágosítást!
Nagyon édes a picuri babód! :D Nem is olyan picike!!! :wink: :P
Én januártól vagyok itt!!!!! :) Remélem többet hallok felöletek!!! :D Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Beugrottam hozzátok egy kis segítségért.
Párommal erősen rajta vagyunk a baba projecten. Eddig egy pesti kórházba jártam, de a kialakuló EÜ helyzet alapján el kell gondolkoznom azon, hogy "elhagyom" szeretett orvosom, és átjövök a lakhelyem szerinti kórházhoz/orvoshoz. Ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudnátok -e nekem orvost ajánlani.
Természetes, hogy ilyenkor mindenki a saját dokiját javasolja, ezért is gondoltam, hogy leírom nektek a szempontjaimat...így hirtelen :lol:
-ne legyen öreg ( inkább középkorú-fiatalos )
-legyen humora
-legyen magán rendelése
-nyitott legyen az alternatív dolgok fele
-alapos legyen ( mivel PCOS vagyok )
- barátságos ( ne legyen szigorú nézésű morcos fajta )

Na most így hrtelen ennyi.....

Nagyon aranyosak a gyerkőceitek.. :wink: :wink: :wink:
Elkezdtelek titeket visszamenőleg is olvasgatni, de még csak a 20. oldal körül tartok......... :shock: , így jobbnak láttam így a közepébe vágni :lol: :lol: :lol:
Üdv
Csipi

ui: és előre is köszi a segítséget
csipi78

Sziasztok!
Légyszi csjok szavazzatok a két szép gyerkőcre!Nagyon sok szavazatot leadtak Zsanira,de rájuk egy nap csak egyszer lehet szavazni!Légyszi segítsetek,csak így tudom nekik meghálálni!!!!!!

Donatella és Ruben!
itt a link!
http://www.elevengyerekek.hu/index.php? ... Itemid=105
http://www.elevengyerekek.hu/index.php? ... 92#ponyimg

Előre is köszi mindenkinek!!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok! Nagyon nincs időm mostanában, mert Lolo egyfolytában csak eszik, eszik... :) Éjszaka is, megint többször kér enni, ilyen utoljára a kórházban volt, 5 napos korában... :?
Na mindegy, kedden kezdjük a hozzátápit!!! Remélem, az megoldja! Még azt se mondhatom, hogy alacsonyabb tápértékű a tejem, azért éhezik meg sűrűbben, mert mostanában szinte minden nap kapott régebbi, fagyasztott tejet és akkor is ugyanúgy 3 órán belül megéhezett...

A másik, amiről be akartam számolni, hogy tegnap megvolt a neurológiai vizsgálat, tudjátok, az agykamra-tágulat miatt. Teljesen megnyugtatott bennünket az ideggyógyász, hogy Flórának az égvilágon semmi baja nincs, csak alkati sajátosság és kész. El volt tőle ájulva, hogy mennyi minden tud, hogy hasról már rég megfordul és most éppen hátról próbál hasra forogni (már nem sok híja)! Ezeket a vizsgálóasztalon is be akarta mutatni, nagyon édes volt, játéknak fogta fel a vizsgálatot. :)
Szóval nincs vele semmi gond, és ez a lényeg, makkegészséges!!!
Vendég

tiop!

szavaztam a gyerkőcökre...édesek......:) :)

csipi
csipi78

verna, örülök, hogy minden rendben Lolóval. Nagyon ügyes, hogy már így forgolódik, Lelle még csak próbálkozik, egyenlőre az oldalára tud fordulni. Minden után nyúl, mindent megeszik, a rágókáit pedig nagy ívben dobálja ki a babakocsiból :). Mindig van nálam vagy három-négy, mert rágni azért szereti.

Mi már kóstolgatjuk a sütőtök-burgonya párost a hipp-től. kecskemétit nem veszek neki még, mert van benne cukor.
Viszont vettem egy jó könyvet, Dr. Kerekes Judit, Babatáplálás kézikönyve címmel. Nagyon jó, igaz még csak kicsit volt időm beleolvasni. Sok minden le van benne írva, és van 600 recept is benne, meg hogy hogyan babásítható a felnőtt étel...stb.
Nem volt túl olcsó 3850 Ft volt, de megérte szerintem.
Pl én nem tudtam, hogy egyszerre csak egy félét 4-5 napig, aztán jöhet a következő íz. Én meg már rá két napra akartam almával próbálkozni :$.
Azt hiszem kezdőként jó hasznát fogom venni.

na most futok, csak bekukkantottam, mert megyünk Praktikerbe.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Köszönyjük Levi nevében is a bókokat! :lol:

Mali,
Annyira édes Dani! :D

Csipi,
Üdv közöttünk! :lol:
Az én orvosomra illik minden,amit leírtál,kivéve a magánrendelő,mert sajnos az nincs neki!
De Csakegy nála szült nemrég és úgy tudom,hogy ő is PCO-s volt,szóval ha olvas minket biztos szívesen beszámol a tapasztalatairól!

Katica,
Mi is szeretnénk Levinek keresztelőt,de sajnos én ilyen témában eléggé tudatlan vagyok,mivel a mi családunk nem vallásos (engem meg sem kereszteltek).
Nem tudod,ilyenkor csak a keresztszülőknek kell megkeresztelve lenniük,vagy a szülőknek is? :oops:

Tiop,
Én sem voltam utána msn-es,mert képeket kicsinyítgettem,rendezgettem,ma is csak este leszek legközelebb!

Murphyke,
Lili gyönyörű! :lol:

Kép
mano83

Murphyke!
Boldog hófordulót Lilikének! :D

Mali!
Gyönyörű a kisfiad! Ha jól visszaemlékszem rád, mert már régen találkoztunk, akkor szerintem rád hasonlít :wink:

Verna!
Örülök, hogy minden rendben! 8)

Tiop!
Szavaztam... :D

Csipi78!
Hát a dokim talán picit idősebb, mint középkorú, de nagyon fiatalos.
Van magánrendelése is, Aszódon és Turán, valamint a kórházban is fogad. Dr. Várkonyi Péter a neve, szültünk nála egy páran. Van aki már csak a szülés után ért be hozzá :lol: :wink:
De van akinek a magánrendelése is Gödöllőn van, Szabó doki ha jól tudom. Őt is dícsérik, nekem ő is szimpatikus volt, amikor találkoztunk.

Sőt talán én vagyok az egyetlen, akinek Szappan doki szimpatikus és meg volt vele elégedve :lol: De ezt valaki má kérdezte. :P

Mano!
Szerintem ezt már nagyon nem nézik. Nekünk volt templomi lagzink, de előtte meg kellett keresztelkednünk, meg elsőáldoznunk, mert szigorúan vette az Atya. :o Katolikusok vagyunk.
De a másik belvárosi templomban az unokahugaim keresztelőjén az Atyával nem is találkoztunk előtte. Olyan futószalagszerű volt az egész, gyorsan lezavart vagy 10 kisgyereket mise után :evil: Nem tetszett, mert utána csak a pénzt várta. Szóval ez szerintem nagyban függ a paptól is, érdeklődj előtte, akik már keresztelkedtek ott, hogy ne érjen meglepetés :wink:

Kép
klmaria

Sziasztok!
Gyorsan írok, mert megyünk fürdeni.

Murphyke!
Boldog hófordulót Lilinek!

Ma voltunk egy barátnőmnél, aki a mellettem levő szülőszobában szült, és egy szobában voltunk utána. Az ő kislánya Borika egyidősek Lilivel, mert még egynapon is születtek. :lol:
Szóval hihetetlen, hogy mekkora különbség tud lenni két napra egyidős babóca között. Borka tiszta kis vékony, de hosszú. Lili meg a tömör gyönyör. Természetesen ez alkati kérdés, meg a szülők... A férjem meg én is nagyon kis húrkásak voltunk, aztán most meg mint a nádszál mind a ketten... :wink:
Szóval tök jó volt velük találkozni.

Klmaria!
Mi is szeretnénk Lilinek keresztelőt, de én sem tudom, hogy ilyenkor mik a szokások. Kell pénzt is adni? Jól vettem ki a szavaidból? Ha nem, bocsi!!! :oops: :?:

Jó éjt!

Kép
Kép
giga1

giga!
Természetesen :) Nem tudom hol mennyi a tarifa, de ha jól emlékszem akkor a 2 lánykának együtt volt 20eFt. De holnapra megkérdezem a pontos összeget, ezt a keresztszülőnek kell fizetni.
Nekünk még az összeget is megmondták lagzikor, hogy mennyi és milyen tortát(citrom) vigyünk az Atyának :lol:

Kép
klmaria

Mano,
Nálunk nem kérdezték, hogy ki van megkeresztelve és ki nem, de Klmarianak igaza van ott kell érdeklődni ahol szeretnéd a keresztelést. Egyébként nálunk a pap nagyon szigorú, de manapság már örülnek, ha megy valaki és megkeresztelteti a gyerekét, így nem is kérdezett semmit. Mi pl. össze sem vagyunk házasodva....
Egyébként van egy jó sztorim a kerszteléssel kapcsolatban. Az egyik volt osztálytársam mesélte, hogy ő sem volt megkeresztelve, és a gyerekei keresztelkedtek. Mikor az atya odaért hozzájuk ő halkan jelentkezett a hátsó sorból, hogy őt is keresztelje meg. Az atya szegény megállt egy pillanatra, elbizonytalanodott, rákérdezett, hogy "meg van ez beszélve?" mire Ő erősen bólógatott, hogy persze, hogy megvan. :lol: Se keresztszülő, senki nem állt mögötte, ahogy az kell, az atya meg őt is megkeresztelte. Mit tudta szegényem, a nagy tömegben ki hová tartozik ( Egyébként ez Érden volt) A végén pedig nagy lazán bement a sekrestyébe, beírta a nevét, meg annak a nevét akit ő keresztszülőnek szeretett volna, de nem volt ott, mondván, a csaj mise közben gondolta meg, hogy megkeresztelkedik :lol: :lol:
Szóval ilyen is megesik, de ahhoz nagyon szenilis papot kell kifogni :lol:

Pimpoka, azért nem kell olyan szigorúan venni azt a könyvet, mert én pl nem tartottam be a 4-5 napos "ízmegszokást". Két nap után már mást kóstoltattam és nem lett semmi. Szonja mindent megeszik, semmit nem köp ki, 6 hónapig csak szopott. Ráadásul az első időkben úgyis kicsi lesz a választék, és akkor gyorsan ismétlődnek a kaják.

thenus

Na azt meg nem is írtam amit eredetileg akartam. 8)

Egész délután a sportcsarnokban voltunk, mert az idén nálunk rendezték az Óvodások Néptánc- találkozóját. Szonja megállás nélkül ment, nem is láttam a műsort, :? a gyerekek, meg a sokadalom nagyon tetszettt neki, olyannyira, hogy nem is aludt délután. Viszont "táncolt" ezerrel. Mármint rugózott folyamatosan, ha zene szólt. :D
Köszönte neki kaja is volt elég, mert a V. I. P. asztalról falatozott egész délután. :oops: Ja és képzeljétek, kinézett magának egy hapit aki folyamatosan vigyorgott rá, aztán odajött megkérdezte hogy hívják, mennyi idős, stb..., Na ő volt a vizilabdás Kiss Gergely :P :) :shock:
Este 8-kor végül beájult szegényem. Én viszont nagyobb hulla vagyok, mintha dolgoztam volna. :?
Ha a párom felteszi a fotókat, megmutatom, hogy érezte magát.
:) :oops:

thenus

Csipi78: én is PCOS-s vagyok és Toldi dokinál szültem.

Dokinak nagyon jó (én nagyon örülök, hogy nála szültem és mindenkinek csak ajánlani tudom!), bár szerintem nem sokat tud a PCOS-ről. Ennek ellenére nyugodt szívvel merem ajánlani (csak harcolj ki nála egy jó korai terheléses cukrot, ne hagyd, hogy kivárja a 24. hetet - PCOS esetén igazából ez az egyetlen necces pont és jobban jársz, ha időben kiderül, hogy gond van mert akkor még mehet a diéta és nem ijesztgetnek azonnal az inzulinnal mint engem akinél jó sokára derült ki... ) Ja. Ő nem kezd el pánikolni amikor megtudja, hogy az ember az első trimeszterben végig szedi a metformint (ha metforminon élsz:)... (a következő terhességemet speciel végig metformin mellett akarom végigcsinálni amihez olyan nőgyógyász kell majd akinél ezt nem kell titkolni...)

Egyébként szerintem Kistarcsán nem tudom ki ért a PCOS-hoz... SURÁNYI NEM (bár mindenki őt fogja neked ajánlani)!

(izé... PCOS: ott leszel a pénteki Petrányi dokis talin?)
Vendég

Ja... izgága babák: Lilla 2 napja teljesen be van kattanva... éjjel szépen alszik (tegnap pl. 7 órát! Bár amikor úgy alszunk el, hogy még a mellemen lóg akkor fene tudja... simán lehet, hogy éjjel önkiszolgál...) viszont nappal... iszonyú mit művel... mára már igazi halálsikolyt is sikerült kifejlesztenie... mint aki éppen éhen akar halni... és tényleg... 1-2 óránként eszik... (nem a hasa fáj mert ha kaját kap akkor boldogan figyel... amíg éhes nem lesz megint... de ezt a tempót már nem bírja a mellem ezért csak minden 3. etetésnél tud csak szegény jóllakni... cserébe viszont egy percre sem tudom lerakni, mert csak akkor nem sír ha végig kézben van és/vagy mellettem alszik)

Úgyhogy én már tökélyre fejlesztettem a fél kézzel mosogatógép ki/bepakolás művészetét + a teafőzést... ráadásul Lilla már teljesen netfüggő, annyit szoptatom a számítógép előtt ülve :twisted: :twisted: :twisted:

Egyébként meg nem tudok mit kezdeni azzal, hogy állandóan kinyomja a lábát ha felemelem... szó szerint feláll (pontosabban kinyomja magát) és a kezemnek támaszkodva nézelődik/üvölt... 5 hetesen ez kicsit fura... attól félek, hogy valami baja lesz ettől a gerincének... ha viszont ébren fekszik akkor üvölt, neki függőlegesen kell lennie pl. a kezemben vagy a vállamra támaszkodva, hogy akkor nézelődhessen... és olyankor teljesen nyugodt... (éjjel-nappal figyel és nézelődik... ha véletlenül csak simán maga elé réved akkor tuti, hogy kakil... megállapítottuk, hogy 2 fontos beépített alkatrésze is van: egy vízszintjelző és egy magasságmérő)... Ilyenkor megpróbálom behajlítani a lábát de úgy befeszíti, hogy olyankor lehetetlen...

Viszont még nem vigyorog tudatosan (bár néha már úgy tűnik mintha, de nem esküdnék meg rá)... ha jól tudom kb. egy héten belül már kellene neki...

Íme egy kép ébredéskor amikor még nem tudja, hogy éhes:
Kép

és egy akkor, amikor rájön, hogy éhes:)
Kép

Na meg egy kép a függőszékünkben (ezt használjuk nap közben bölcsőnek:)
Kép

(ezek már vagy 2-3 hete készült képek... azóta még kerekebb lett a feje + szép tokát növesztett) :twisted:
Vendég

Sziasztok!

De gyönyörűk ezek a kistarcsai babók! :-) Egytől-egyig!!! :D

Lányok, ti mikor vittétek először magatokkal a picurt vásárolni, vagy csavarogni? Azt vettem észre, ha itthon hagyom Zsófit valakivel pár órára estére nagyon nyűgös tud lenni. De még nem mertem komolyabb útra elindulni vele.
A babakocsiban általában akkor van el ha alszik. Ha viszont ébren van szeret nézelődni. Most már nem nagyon szereti ha fekve fogjuk, inkább azt szereti ha arccal előre tartjuk és nézelődhet.
Ezért gondoltam, hogy veszek én is kengurut és abban visszük őt is csavarogni, csak nem tudom, hogy egy ilyen picurral el merjek -e már indulni.

Tüccs,
Ti végül vettetek kengurut?

Kaptunk egy édes rucit a barátainktól. Van hozzá bugyi és kalap is. Még kicsit nagy, de azért felpróáltuk. :D
Kép

Jó hétvégét
Márti
Vendég

tusi: mi már vagy 2 hete visszük Lillát vásárolni (most ugyebár 5 hetes) -igaz, nem megyünk hipermarketbe (a légkondi miatt) csak a Kaisersbe + a bioboltba + a DM-be... de én már nagyobb utakat is tervezek vele :) (pl. 1 hónap múlva esküvőzni megyünk Győrbe:) Mondjuk nekem ilyenkor a szoptatás a legnagyobb gondom... mert ez kb. 2-3 órára határolja be a kimenő hosszát - mert nyilvánosan nem tervezek szoptatni... ) Ja... a MÁK-ban is voltunk már vele családi pótlékot intézni +a Brendonban is... (én direkt vonszolom magammal, hogy hagy edződjön... mondjuk egy-egy ilyen kimenő után is hisztisebb... gondolom sok az új inger és kicsit lassú még a processzora:) )

Kenguru: én már alig várom, hogy kenguruba pakolhassam... se a kendő se a baaberszény nem jön be neki.. Mondjuk most vettem egy másfajta erszényt az talán működni fog (még el kell mennünk érte - a teszveszen vettem próba-szerencse alapon)... kenguruból az Ergo-t néztem ki...
Vendég

ja... tündéri ez a ruha :) a kalap meg zseniális :) A viselője meg nagyon szép + nagyon jól áll neki :) :) :) :)
Vendég

Sziasztok!

Kedves Tiop!
köszi az infókat. Légyszi írd meg Dr. Erdélyi elérhetőségét, az Örs nekem pont jó lenne megközelítés szempontjából. Milyen a tarifája? Felszerelt a magánrendelője? Szülésnél segített?
Ha köldesz pár képet megköszönöm!

A tarcsai kórházban van lehetőség epidurális érzéstelenítésre?? Ez fontos lenne számomra :-)

Előre is köszi a segítséget.

Jó babázást Nektek. Sziasztok
ery

Kérlek segitsetek, milyenek a mostani tarifák? Ha magán és ha államiba mész? Már 8 éve szültem és teljesen megváltozot minden,fura ujra vissza térni mint kismama. de tényleg minél idősebb az ember(azért nem vagyok őreg 33.)Anál tudatosabban éli meg a baba várást.Én a délpestiben szültem 8 éve a Séra Péternél, de mást szeretnék,választani.Csalodtam a Délpestiben.

Kati
kett

Sziasztok!
Verna!
Örülök,hogy minden renben van!!! :P :wink:

Pimpóka!
Háááát nem kell tényleg mindent kézpénznek venni amit a könyvben leírnak!!! :? Sohasem könyvből etettem a gyerekeket!!De erre te magad is ráfogsz jönni!! :wink: :roll: Jó ha van,mert egy biztonságot nyújt,de én nem használtam ki!!(nekem is van úgy kaptam)!Nem akartalak megsérteni!!Bocs ha még is!!!!! :oops: :? :wink:

Mano!
Keresztelő nállunk,úgy zajlik,hogy előtte legalább 2 héttel elkell menni bejelenteni az atyához!Ő kioktat mindenfelől!(prédikál)Nállunk komolyan veszik,így mindenkinek megkell ,hogy legyen keresztelkedve!A pénz nállunk a keresztszülők adják a papnak,annyit amennyit akarnak!Nincsen előre megmondva!Én megkérdeztem az atyát,és azt mondta,hogy semmiben nincsen!(ingyen van nállunk)!!!! :) Beszélj avval az atyával ahová szeretnéd vinni megkersztelni Levikét!!!!! :wink:

Heni!
Jót vidultam a történeteden(atyásan)!!!! :lol: :lol:
Akkor jó kis napotok vólt,csavarogtatok,szórakoztatok stb.......!Tök jó!Zsani is ilyen eleven,minden érdekli,és ami nagyon tetsuzik neki annak nagyokat sikít!Most,hogy kint van 4 foga tiszta bolond!Állandóan beakarja kapni a számat(olyan mint a kisverebek)A cicimet úgy megharapta tegnap,hogy csillagokat láttam!! :? :roll: :lol:
A fépeket pedig már nagyon várom!!!!!!! :wink:

Csakegy!
Teljesen normális ahogy a babód így reagál mindenre!!!! :wink: :D
Reflexek!!!!!!!!!!!!!!! :wink: Nagyon aranyos és szépen fejlődik a babócád!!! :wink:

tusi!
Gyönyörűséges abban a kalapban a lánykád!!!!!!! :D Azok a boci szemek!!!!!!!! :P
Mi nagyobb bevásárló központokba Zsanit még nem vidtük,de minden máshól már vólt velünk!!!Kb úgy 2 hetes korától!!! :D :D
BOLDOG HÓFORDULÓT ZSÓFIKÁNAK!! Kép

ery!
Kűldtem privit! :P

Kett!
Az adtól függ,hogy melyik órvoshoz mész!!!A tarifák különböznek!(ha fogadott órvosod van)
Ha csak" úgy" szűlsz akkor a mostani helyzetnek megfelelő!(amit senki nem tud még!)Vagy igen?????Lehet,hogy csak én nem tudom!
Gondolod itt a lányok segítenek mindenben(meg pesze én is)!Értem én az órvos választásban!!!! :wink: :P Üdv közöttünk! Kép
Bármi kérdésed van írj bátran!

Szép napot mindenkinek!
Kép

Köszönöm mindenkinek a szavazatokat!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tiop

Azért ez elég durva számomra, hogy a keresztelésért fizetni kell...
Hol van itt a hit? És ha valaki nem hajlandó fizetni, mert úgy gondolja, hogy nem pénzért akarja a gyerekét Istenhez közelebb vinni, azt meg sem keresztelik, vagy kinézik a templomból mert nem fizetett? Elég szomorú!!!

Tusi!
Boldog hófordulót Zsófinak!!! :lol:

Kép
Kép
giga1

Csak1: Márk is függőlegesen szeret lenni, ha a hátára fektetve ringatom, vagy beteszem a kiságyba, rögtön bőg. Én is kissé aggódom a gerince miatt, de így legalább nyugodt és könnyebben elalszik (persze ha leteszem, általában fel is ébred :?

Mi a múlt héten (2 és fél hetesen) elvittük a közeli Sparba babakocsival vásárolni. Az úton odafelé nézelődött - nagyon szeret zötykölőni :) Az üzletben sírdgált egy kicsit, de felvettem és rögtön el is aludt a kezemben, úgyhogy visszatettem a kocsiba és mentünk tovább, a hazautat végigaludta.
Tegnap pedig megkocsikáztattuk (autóval) és azt is végigaludta.

Én is szeretnék kengurut, mert a városba nem szívesen mennék babakocsival - a baba is meg a kocsi is elég nehéz, egyedül képtelen lennék felralrakni egy buszra, az emberek segítőkészségében pedig nem nagyon bízom :(
Mennyi idős kortól lehet a babát kenguruban hordozni? :?: Azt olvastam, hogy a hordozókendőben újszülöttkortól lehet, mert végig meg van támasztva a gerince, de nekem az nem olyan szimpatikus. Nektek mi a véleményetek/tapasztalatotok??

Tusi: Zsófi nagyon csini ebben a kalapban. Én is akarok valami pasis kissapkát a Márknak, de a fiúsapik olyan unalmasak - nem nagyon tetszettek amiket eddig láttam. A jövőhéten megyünk neki 62-es rucikat vásárolni, mert néhány 56-ost kinőtt. Remélem találunk rávaló kertészgatyót is :wink:

Szép az idő, megyünk sétálni egy kicsit a környéken!
Szép napot!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

szantre: a kengurut típustól függően akár újszülöttkortól is lehet(ne) használni de én úgy tudom, hogy 3-4 hónapos kora előtt nagyon nem ajánlott a gerince miatt... úgyhogy én kivárom a 3 hónapos kort. Mondjuk amit én kinéztem az mehetne újszülött kortól is, de csak egy spéci betéttel ami extra 6-7e Ft annyit meg már nem akarok kiadni rá (a kinézett kenguru eleve 22.500 Ft ami szerintem eleve nagyon sok - de ez nagyon tetszik...)

Kendő: nekem van itthon és Lilla üvölt benne... Valszeg azért mert nem lát ki belőle... egyébként tényleg mehet újszülött kortól, nem árt a gerincének! Mondjuk azért még megpróbálom belepakolni, hátha...

Ami nálam ellene szól, hogy jön a meleg és a dög melegben 4 méternyi anyagot magam köré tekerni elég nagy szívásnak tűnik...

Ja: nekem ez a kenguru jön be a legjobban (ennél a súly a csípőn van így nem vágja haza az ember hátát) - de az egyik ismerős elhozza majd az övét pénteken és akkor kipróbálom, hogy milyen (valszeg az ő babájával mert Lilla még kicsi hozzá:))))
Kép
Vendég

Tusi! Mi még nem vettük meg a kengurut, mert apa szerint még korai lenne. Úgy gondoltuk 1-2 hét múlva megvesszük. Igazából kocsival megyünk mindenhova, csak éppen a bevásárlóközpontban kellene a kenguru. Így csak 1-2 órát kellene kibírnia benne egyszerre. Az meg nem olyan vészes.
Egyébként boldog hófordulót Zsófinak !! Tökari a kalapban!

És Kálmánchey Lilinek is tegnapra boldog hófordulót!

Nálunk a hétvégén vendégjárás volt, kicsit fárasztó volt az egész családnak. És még nincs vége, várjuk az anyósékat. :lol:

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Giga!
Utólag is BOLDOG HÓFORDULÓT LILIKÉNEK!!!!!!! Kép

Ma egész nap anyuéknál vóltunk,nagyon kifáradtam Zsanival együtt!Nagyon jó vólt az idő ma!Mit terveztek a 4 napos hosszúhétvégére??????

Kengurú:Nemtudom,hogy érdemes-e olyan drága kengurút venni!!!! :? :roll: Végül is mindenki maga dönti el,de azért gondoljátok meg!Az sem biztos,hogy steretni fogja a babó,és akkor kidobtatok az ablakon egy rakás pénzt!Nem akartam senkit megsérteni!Jó ez is olyan mint a cumi stb..!Mindenki maga dönti el,hogy mi a jó neki!Nem akartam beleszólni,bocsi,ha túl sértő lettem vólna! :wink: :)

Na jó eldugulok,nem okoskodok tovább!
Szép estét mindenkinek! Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Csak gyors bekukk,mert mindjárt fürdés... :lol:
Egész nap csavarogtunk,olyan szép idő volt!

Köszönöm a kereszetelővel kapcsolatos hozzászólásokat,már is okosabb lettem!
Kicsit ciki lesz elmenni a templomba,mert egy fiatal pap van és múltkor amikor adományokat gyűjtött közöltük vele,hogy már kifizettük a kéményseprési díjat,erre ő meg azt mondta,hogy ő pap és adományokat gyűjt,szóval nagyon ciki volt! :oops: :wink: :lol:
Remélem nem fog ránk emlékezni! :wink:

Tiop,
Mi a 4 napra már sűrű programot terveztünk:
szombaton rokonokhoz megyünk
vasárnap az egyik haverunk pincéjébe bográcsozni
hétfőn másik rokonho
kedden pedig a Városligetbe a Majálisra,mewrt anyukámék is ott lezsnek,vettek ki helyet,minden évben ott vennek gyereknapon is és Majáliskor is!

Na,most mennem kell,majd jövök még...
Üdv,
Kati

Kép
mano83

Sziasztok!

Tegnap rossz volt a gépem, nem tudtam jönni. :(

Már megint mennyit írtatok!!!!

Az újakat üdvözlöm! Én is szívesen ajánlom a dokimat, mindenben megfelelt a leírásnak, dr. Fábián István, ha érdekel, küldök privit.

Mi is elkezdtük tegnap a hozzátápit, mert sajna növelni kellene a táp adagot, ezért mondta a védőnő, hogy akkor már inkább kezdjük a bébiételeket. Sütőtök-burgonyával kezdtük, és bár Marci nagyon szerette, becuppantotta az egészet, amit adtam neki (kb. 5-8 kanálnyit), ma kihányta az egészet. :? Tegnap nem volt ilyen gond. Szóval most nem tudom, mi van, szerdán úgyis megyünk dokinénihez, majd akkor megkérdezem, hogy mi legyen, addig nem adok újabb adagot.

Mivel nálunk ment egész nap a hiszti, ha Marci nem volt kézben, Anyós ma vett nekünk egy szupi pihenőszéket, ami még rezeg is, de ezt a funkciót már nem tudtuk kipróbálni, mert nem volt hozzá elem, majd csak holnap. :( Remélem, nem fog tőle üvölteni! :P Marci imádta, kivittük a kertbe, és nagyot aludt benne, így egész délután olyan kitörően jó kedve volt, hogy csuda!!! Óriásiakat kacagott, olyan cuki volt! Most kezd egyébként hangosan nevetni és sikongatni, próbálgatja a hangját ezerrel!

Az átfordulás nálunk még csak mostanában sláger, de nem sűrűn próbálkozik Marci. Hasról hátra meg még nem is nagyon próbálta. :?

Verna,
örülök, hogy Lolo jól van! Ugye megmondtam??? Ti ugye kedden mentek a dokinénihez? Mi szerdán, sajna elkerüljük így egymást. :(

Tiop,
szavaztam!

Tusi,
Zsófi nagyon cuki ebben a kalapban! Mi 6hetesen voltunk először a Brendonban, aztán 7 hetesen már a Pólusban, 8 hetesen meg az okmányirodában útlevelet készíteni. Azóta folyamatosan visszük, ha megyünk valahova, és ez elég sűrűn van. Még a korcsolyapályán is volt velem, mikor edzésem volt! :lol: Ez amiatt van, hogy vigyázgattuk Cicát, aztán a 6-hetes UH- és csípőszűrés után a férjem azt mondta, hogy ha a kórházban nem kapott el semmit, ahol közismerten tömör bacitenyészet van a levegőben, akkor máshol sem lesz baja, így nem kíméltük. :wink: Eleinte ő is nyűgös volt 1-1 ilyen túra után, iagzából mostanában kezdi nyugodtan viselni a kiképzést.

Keresztelő,
nálunk is épp aktuális, holnap megy a férjem beszélni a pappal, de nálunk telefonon az volt az első kérdés, hogy van-e egyházi esküvőnk?

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jvaslatokat....... :D :D :D :D ...
olvaslak titeket szorgalmasan........

Szép napot mindenkinek
csipi
csipi78

Sziasztok!

Mi még mindig egyben vagyunk.. szerintem vasárnapnál előbb nem is lesz semmi
Tegnap voltam a dokinál bent a kórházban, most volt vizsgálat is de most nem lett semmi, hála. :lol:

Csak1 : Nagyon ari a ksbabód.. bár már én is itt tartanék.

Kérdés:
Tényleg nem volt étvágyatok aznap, mikor szültettek, vagy hányás, vagy hasmanés?
Minden reggel azt figyelem, hátha nem korrog a gyomrom.. :lol: :lol:
Hülye vagyok??? :oops:

Túlhordta valaki közületek a babáját?

Pusza

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a dicséreteket!

Segítséget szeretnék kérni főzöcskélés ügyben. Próbáltam a hétvégén spenótot főzni Daninak, de borzasztó lett. Leírnátok, hogy ti PONTOSAN hogy csináljátok (ízesítés, mennyiségi arányok)? A sóskát másféleképpen kell? Előre is köszi.

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Sziasztok!

Linda,
Megy a drukk ezerrel! :lol:
Én nem emlékezse,hogy volt-e étvágyam! :roll:
Szerintem volt,mert mindíg borzasztóan éhes voltam! :oops: :wink:

Mali,
A sóskát én úgy csináltam,hogy kb. 15-20 levelet 2 közepes krumplival főztem meg:
először a krumplit kell megfőzni és amikor már puha,bele kell dobni a sóskát kb 30 másodpercre ,azután én botmixerrel összeaprítottam egy pici cukorral és egy teáskanál vajjal (azt csak azért,hogy ne bőrösödjön meg).
Spenótot még nem csináltam,de megnézem neked a bébiszakácskönyvben! Normál spenótot tudok,mivel szakács a szakmám,de a piciknek másképp kell--- :roll:

Katica,
Milyen volt a keresztelő?

Szép napot mindenkinek!
Kati

Kép
mano83

Mano! Köszi a gyors választ! Normál spenótot tudok én is főzni, de ez a bébi főzöcskélés egyelőre nagyon nem megy. Mindenhol azt olvasom, hogy ne tegyünk bele sót meg cukrot, de hát amúgy meg ehetetlen.
(Amúgy én is vendéglátó suliba jártam.)
Jót röhögtem a papos sztorin!!!

Amúgy irigykedem a keresztelő miatt. Nekem a párom nem szereti ezt a dolgot és azt mondja, hogy ha Dani szeretné, akkor majd nagykorába megkeresztelkedik. Hát ez van. Egy-két dologban nagyon makacs a párom.

Katica!Én is várom képeket!

Csak1 Te már voltál terheléses cukron újra? Visszaállt a cukrod?

Üdv Mali

Mali
Kép
Kép
mali

Tiop!
Igazad van a kenguruval kapcsolatban, nem olcsó mulatság és nálunk lutri lesz, mert nincs a családban és így kipróbálni sem tudja Dóri. Viszont a hordozóval együtt baromi nehéz és a hordozó fogása is nagyon kellemetlen. Legfeljebb ha nem tetszik neki, eladjuk. Ha meg mégis bejön, mehetünk akár világgá is.. 8)

Linda! Nálam mikor kezdődtek a fájások, semmi éhségérzetem nem volt mert annyira izgultam és lefoglaltak a perc-számolgatások. Viszont hasmenés ha jól emlékszem volt az előtte lévő napokban. :lol:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Sziasztok!

A Csilláknak utólag is BOLDOG NÉVNAPOT, Taminak pedig BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok.
Vendég

Linda, nekem nem volt se hasmenésem, se éhségérzetem. Az első lányomat túlhordtam 4 nappal, de akkor még 2 hetet vártak a megindításig, most már csak egyet.
Vendég

Mali, jó, hogy újra itt vagy. Én nem adok tanácsot az elkészítésben, mert mi már előbbre járunk a hozzátáplálásban, mint ti, de azért leírom a receptet, mert hátha később jól jöhet.
Pici vajon, vagy olajon megfuttatok egy pici fokhagymát (épp csak az íz miatt), beledobom a spenótot, teszek hozzá egy kis sót, megfőzöm és 5-10 ml tápszerrel krémesítem. Főzök hozzá burgonyát amit szintén picit sózok, és az egészet összeturmixolom.
Laurának általában ízlik amit főzök, de az üveges spenótot burgonyával nagy ívben köpi ki, mert annak se íze, se bűze.
Remélem tudtam segíteni!

Puszi!
Vendég

Sziasztok!!!

Köszönöm a bíztató szavakat, már kicsit jobban vagyok, csak nagyon szíven ütött ez az egész! :cry:

Ma voltuk a kórházban a dietetikusnál, kaptam diétát, hogy mikor mennyit kell ennem. Én meg pont attól félek, hogy meghízom, mert ennyit én sose ettem egy nap, mint amennyi elő van írva. :shock: (175g CH) ráadásul sose tízóraiztam és sose uzsiztam. Mindegy, azokat majd megoldom valami gyümölccsel.

A nagyobb probléma - jelenleg -, hogy minden héten be kell mennem a kórházba vérvételre. :( Ráadásul kettőre, mert először éhgyomorra vesznek vénás vért, utána 1.5 órával evés után is vénás vérvétel van.

Én pedig ANNYIRA FÉLEK A VÉRVÉTELTŐL, HOGY AZT EL SE TUDOM MONDANI. RETTEGEK TŐLE, MÁR ELŐTTE 1 NAPPAL ALUDNI SE TUDOK, ÚGY FÉLEK ÉS OLYAN GYOMORIDEGEM VAN A FÉLELEMTŐL, HOGY HASMENÉST KAPOK MINDIG, ÉS VAN, HOGY EL IS SÍROM MAGAM ELŐTTE!!!!

Félek, hogy a cukrom is felmegy az idegességtől és nem kapnak pontos eredményt a dokik.

Otthon mérem minden nap kaja után a vércukrom és nagyjából jó.

Bár még mindig nem tudom, hogy 1 vagy 1.5 óra múlva kell-e mérni. :shock:

Egyébként ma tudtam meg, hogy a kismamáknak nem kell a recepciós sort kivárni!!!!!!!

Egy sorszámot ugyanúgy kérni kell, mintha a normál recepcióra várakoznál, de után egyenesen odamehettek a sorszámkiadó-autómatával sréhen szemben lévő üvegablakhoz (ahol a fekvőbeteg felévtel van) és akkor rögtön beviszik az adatokat, és már lehet is felmenni az osztályra!
brera

Sziasztok! Tegnap elkezdtünk az almalét, mert Flóra napközben nem akart enni se ciciből, se cumisüvegből. Az alma viszont ízlett neki. Eleinte szokatlannak találta, de utána már ette szépen kiskanálból. Még meg is fogta a kanalat! :)

Keresztelő: én felnőttként keresztelkedtem, a férjem ott volt a keresztelőmön! :) A lányomat szeretném megkeresztelni, aztán majd ő eldönti, hogy akarja-e tartani a vallását, vagy mást választ... a keresztény vallások egyébként elfogadják egymás keresztelőjét és később meg úgyis az számít, hogy konfirmált/bérmált-e, mert azzal erősíti meg, hogy tényleg fontos számára a vallás.
Vendég

Brera! :)
hasonló cipőben járunk, csak én már a 37. hétben... Minden héten vérvételre járok a diabetológiára, a 27. héttől kb...:) Már úgy megyek oda, mint haza:)))) Gondolj a jó dolgokra, pl. a másfél óra alatt lehet ismerkedni, beszélgetni kismamákkal, szokni a kórházi hangulatot....:)

Szóval, fel a fejjel! :)
ildikó
lukika

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép

sziasztok!

köszi a köszöntéseket!

Giga, Tusi: utólag is boldog hófordulót a csajoknak!
én tökre el vagyok halva, hogy már 3 hónapos a kisasszony, hisz még csak most született.

kenguru: már próbálgatjuk, de még szoknia kell, csak rövid ideig van el benne (igaz az én hátam is csak addig bírja).

Keresztelő: mi nem vagyunk megkeresztelve, és szerintem Lili se lesz egyelőre. Mi nem vagyunk vallásosak (a nagyszülők azok), ezért álszentségnek tartom, hogy csak azért megkereszteljük, hogy az is meglegyen. nagyobb korában eldöntheti hogy akarja-e vagy sem. ráadásul nálunk keveredik a református és katolikus, és bizti sértődés lenne vmelyik oldalon.

Hozzátápi: akkor olyan 3,5 hónaposan lehet kezdeni? és mennyire lehet kiváltani a tápszert? Azt hiszem nekem is vennem kell valami könyvet, mert fogalmam sincs hogyan fogjak majd hozzá.

Linda: én egy héttel korábban szültem, és azt hiszem kicsit ment a hasam. viszont én és a doki se gondoltuk, hogy aznap szülök :lol:
kitartás, már tényleg nem sok van hátra!

Lilicseket mi is hordjuk mindenhova ahova lehet, ha nem is indulunk el olyan sűrűn mint szeretném, mivel apához vagyunk kötve kocsi terén. De volt már velünk ottalvós kerti partyn is és nagyon jól érezte magát. sőt apa kosármeccsét is megnézte (jobban mondva belenézett, mert uncsi volt neki, úgyhogy inkább aludt). ja és a nagybevásárlásokra is jön velünk. igaz neki mindegy hol van, ha rázza a fenekét valami, akkor nincs baj.

Mano: kéményseprőnek néztétek a papot? az tényleg ciki :shock: tök jót röhögtem :lol: (bocsi)

délután megyünk hasi és koponya uh-ra. tényleg fizetni kell érte? én ezen tökre meglepődtem.

na megyek mert még teregetnem, vasalnom, mosogatnom, ebédelnem és fejnem is kellene a köv. 1 órában :shock:

murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Márk tegnap igazi kisangyal volt, ma meg alig bírok vele. Látom rajta, hogy fáradt, de folyton csak sír, nem alszik. Kézben egy idő után megnyugszik, viszont, ha le akarom tenni, akkor 5-10 percen belül felébred és kezdődik minden előröl :(

Linda! Márk napra pontosan érkezett, igaz a szülés az előző nap estéjén indult be, így végül a kiírt nap reggelén született.
(Épp készen lettünk a vacsival, mikor szivárogni kezdett a magzatvíz, és indultunk a kórházba, úgyhogy, mire a fájások is beindultak, addigra nagyon éhes lettem. :roll: )

Kersztelő: nálunk is szóba került, de még nem döntöttük el. Én katolikus vagyok, viszont a párom nincs megkeresztelve, de ő azt mondja, hogy neki nem szimpatikus az a sok formaság, amit a katolikus egyház megkövetel, ő inkább valami "megengedőbb" vallást szeretne - vagy semmit - a picúrnak. És mivel én sem gyakorlom a vallást, valószínűleg nem lesz keresztelő, majd csak, ha Márk szeretné.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Hozzátáplálásról nagyon hasznos infók vannak itt:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... =0&thold=0

Nálunk, mivel kevés a tejem, vagy hozzátápi vagy táp: a gyerekorvos és a védőnő is azt mondta, most már kár a tápot elkezdeni, inkább legyen a hozzátáplálás!
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan beleolvastam, mert épp dolgozom, míg Bogi alszik.

Linda, én 12 nappal hordtam túl Bogit, és még aznap is, amikor beindultak a fájások igencsak JÓ étvággyal ettem, vagyis zabáltam mint egy ló- vagy mint egy egész ménes! :oops: Vacsira 4 darab, bacon-ös tükörtojást ettem 3 szelet kenyérrel (konkrét emlék! :oops: ), de mivel este fél 11 körül indultak be a fájások, így a vacsi maradványai éjfél körül a wc-ben végezték (bocs). Hasmenésem nem volt, de a beöntés iszonyú "rohangálást" rendezett a beleimben, azt senkinek sem kívánom... Előtte semmi étvágytalanság, vagy rossz közérzetem nem volt, szerintem ez alkatfüggő.

Keresztelés, hát nálunk ez jó kis móka volt. A férjem és családja római katolikus (a család elég bigott, párom meg igencsak szkeptikus...), én evangélikus vallású vagyok, de felnőttként keresztelkedtem és konfirmáltam, mert anyáméknál amikor születtem rossz pontként könyvelték volna el, ha megkereszteltetik a gyereket, vagyis engem. Az öcsém meg református, ő is felnőttként vette fel a keresztséget, jó haverja az otthoni református pap, együtt jártak motoros-találkozókra. :D
Mi anno katolikus rend szerint esküdtünk, először is felmentést kellett kérni a "vegyes házasság tiltása" alól a főapát úrtól - a Pannonhalmi Apátságban volt az esküvőnk, és papír kellett annak az igazolására is, hogy jártunk katolikus jegyesoktatásra itt Pesten, csak ennek fejében adtak össze minket. Egyébként a férjem keresztapja, aki az egyik tanú is volt, fizette ki az esketést.
Bogit 6 hetesen kereszteltettük meg, az öcsém lett a keresztapja. Szóval katolikus-evangélikus szülőpár és református keresztszülő. Bogit egyébként ugyanaz a lelkész keresztelte, aki engem is, tehát a kislányom is evangélikusként kezd. Aztán hogy akarja-e a dolgot, és milyen felekezetben, majd eldönti ő, ha már elég nagy lesz.
Egyébként a katolikus egyháznál központilag megszabott tarifa-táblázat létezik mindenféle költségeket illetően, meg kell az aktuális papot kérdezni, hogy mennyi az annyi. Az evangélikus és a református egyháznál nincs ilyen, ők csak annyit kérnek, hogy adakozz az egyházközségnek, amennyit gondolsz. (az én evangélikus lelkészem meg is döbbent, amikor rákérdeztem a költségekre, ő azt mondta, hogy a keresztség kiszolgáltatásáért nem illik pénzt kérni, abban a templomban a bejárat mellett egy kis asztalon vannak üres csekkek az adományok számára, elvettem egyet, és befizettem az egyházközség számlájára amennyit akartam) Ők semmilyen igazolást nem kértek senki vallási előéletéről, a lelkésznek elég volt, hogy engem ismert.
Általában a katolikus egyház megköveteli, hogy a szülők legyenek megkeresztelve és egyházi esküvőjük is legyen, illetve a keresztszülőnek is meg kell felelni az előírásoknak. A férjem ezzel kapcsolatos kommentje: " ha eleget fizetsz nekik a kedvenc buddhista kecskéddel is összeadnak"... :lol: :wink:

Lenne egy kérdésem, vagyis kettő, vagyis az egyik csak tájékoztatás: :D

1. Ha valakinek van olyan ismerőse, rokona aki szereti a motorsportot, akkor van eladó DRAPÁL JÁNOS könyvem, új, az illető sportkarrierjéről szól. Aki benne van a témában, tudja kiről van szó.

2. Tud valaki véletlenül eladó angol-magyar orvosi szótárt? Lényegében mindegy milyen állapotú, de azért ne 1952-es kiadásút :D .

Üdv: Andi
andibab

Sziasztok,

hát köszi mindenkinek az infokat.
Akkor majd meglátjuk, hogy nálam mi lesz.

A dokim is azt mondta, hogy egy hetet várunk még pluszba, aztán befektett és mondtott egy két nem túl bizalom gerjesztő vizsgálatot is.. :?
Na de ezzel egyenlőre még nem akarok foglalkozni.. várjuk ki a végét.

Pusza Mindenkinek

Pénteken megyek legközelebb dokihoz, majd akkor jelentkezem... ha még akkor egyben leszünk :lol: :lol:

Kép

Üdv Mindenkinek
Linda+Nati
linda25

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?