Sziasztok!
Csak gyorsan beleolvastam, mert épp dolgozom, míg Bogi alszik.
Linda, én 12 nappal hordtam túl Bogit, és még aznap is, amikor beindultak a fájások igencsak JÓ étvággyal ettem, vagyis zabáltam mint egy ló- vagy mint egy egész ménes!
Vacsira 4 darab, bacon-ös tükörtojást ettem 3 szelet kenyérrel (konkrét emlék!
), de mivel este fél 11 körül indultak be a fájások, így a vacsi maradványai éjfél körül a wc-ben végezték (bocs). Hasmenésem nem volt, de a beöntés iszonyú "rohangálást" rendezett a beleimben, azt senkinek sem kívánom... Előtte semmi étvágytalanság, vagy rossz közérzetem nem volt, szerintem ez alkatfüggő.
Keresztelés, hát nálunk ez jó kis móka volt. A férjem és családja római katolikus (a család elég bigott, párom meg igencsak szkeptikus...), én evangélikus vallású vagyok, de felnőttként keresztelkedtem és konfirmáltam, mert anyáméknál amikor születtem rossz pontként könyvelték volna el, ha megkereszteltetik a gyereket, vagyis engem. Az öcsém meg református, ő is felnőttként vette fel a keresztséget, jó haverja az otthoni református pap, együtt jártak motoros-találkozókra.
Mi anno katolikus rend szerint esküdtünk, először is felmentést kellett kérni a "vegyes házasság tiltása" alól a főapát úrtól - a Pannonhalmi Apátságban volt az esküvőnk, és papír kellett annak az igazolására is, hogy jártunk katolikus jegyesoktatásra itt Pesten, csak ennek fejében adtak össze minket. Egyébként a férjem keresztapja, aki az egyik tanú is volt, fizette ki az esketést.
Bogit 6 hetesen kereszteltettük meg, az öcsém lett a keresztapja. Szóval katolikus-evangélikus szülőpár és református keresztszülő. Bogit egyébként ugyanaz a lelkész keresztelte, aki engem is, tehát a kislányom is evangélikusként kezd. Aztán hogy akarja-e a dolgot, és milyen felekezetben, majd eldönti ő, ha már elég nagy lesz.
Egyébként a katolikus egyháznál központilag megszabott tarifa-táblázat létezik mindenféle költségeket illetően, meg kell az aktuális papot kérdezni, hogy mennyi az annyi. Az evangélikus és a református egyháznál nincs ilyen, ők csak annyit kérnek, hogy adakozz az egyházközségnek, amennyit gondolsz. (az én evangélikus lelkészem meg is döbbent, amikor rákérdeztem a költségekre, ő azt mondta, hogy a keresztség kiszolgáltatásáért nem illik pénzt kérni, abban a templomban a bejárat mellett egy kis asztalon vannak üres csekkek az adományok számára, elvettem egyet, és befizettem az egyházközség számlájára amennyit akartam) Ők semmilyen igazolást nem kértek senki vallási előéletéről, a lelkésznek elég volt, hogy engem ismert.
Általában a katolikus egyház megköveteli, hogy a szülők legyenek megkeresztelve és egyházi esküvőjük is legyen, illetve a keresztszülőnek is meg kell felelni az előírásoknak. A férjem ezzel kapcsolatos kommentje: " ha eleget fizetsz nekik a kedvenc buddhista kecskéddel is összeadnak"...
Lenne egy kérdésem, vagyis kettő, vagyis az egyik csak tájékoztatás:
1. Ha valakinek van olyan ismerőse, rokona aki szereti a motorsportot, akkor van eladó DRAPÁL JÁNOS könyvem, új, az illető sportkarrierjéről szól. Aki benne van a témában, tudja kiről van szó.
2. Tud valaki véletlenül eladó angol-magyar orvosi szótárt? Lényegében mindegy milyen állapotú, de azért ne 1952-es kiadásút
.
Üdv: Andi