Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok drága leendő kis- és nagymamák!

Bár szándékomban állt egy mindenkinek-válaszolós hozzászólást írni, de nincs erőm.

Újaknak HAJRÁ!

Elmesélem az én inzulinos beutaló szerzési mizériámat:
Elmentem házidokihoz (1-es számú, mert akkor még ketten dolgoztakfelváltva). Ő a fiatalabbik, és tudta, hogy hormont, így inzulint nem írhat ki. Nem adott csak 5 pontos cukor terhelést. Amúgy PCOval kapcsolatban elég képben van.
Örömködtem, hogy milyen jó fej, de csak otthon láttam, hogy inzulinra nem írt beuatalót. Visszamentem az idősebb (2. számú) házidokihoz, és kikunyiztam az inzulint is. Ő totál nincs képben PCOval kapcsolatban, szerintem nem is hallott még róla. Felhívta a kerületi sztk-t, megkérdezte, hogy akkor mehetnék-e inzulinra is, tutira. Azt mondták igen, és adtak időpontot is.
Másnap elmentem a glükózzal és a citrommal. Meg is csinálták, minden rendben volt. Amikor visszamentem az eredményért az inzulin nem volt rjata a papíron, csak egy megjegyzés, hogy csak szakorvosi beutalóra végzik el a vizsgálatot. Képzelhetitek! Lehet, hogy szégyen, de elpityeredtem. De nem hagytam annyiban a dolgot, elkaptam a belgyógyászt, és elpanaszoltam, hogy utálom a vérvételeket, nehezen is veszenk tőlem vért, ez most végre sikerült, ráadásul mindegyik szúrás nagyjából elsőre. Erre nem csinálják meg a vizsgálatot. Szenvedtem attól a borzalmas glükóztól. Megkérdezte, miért is akarom ezt annyira nagyon, kismamam vagyok? Válasz: PCO gyanú. Mi??? (belgyógyász).
Kértem, hogy adjon beutalót, utólag, biztos megvan még a levett vér, csak nem dobák ki. Nem is! Elintézte végül a beutalót (főorvosnak kellett adnia). Vagy a pityergésem hatotta meg, vagy az, hogy nem akart beégni, hogy nem nagyon van képben a PCOval kapcsolatban. De mintha Tűű doktor nevét is említettem volna. Lehet, hogy mégis csak az volt az adu ász! ;)
A lényeg, hogy megcsinálták utólag! Bár nem volt egy egyszerű menet!
Lányok, minden agyafurtságunkat be kell vetnünk, ahhoz, hogy normális kezelést kapjunk! (Úgy emlékszem Norka volt, aki "cukrosnak" tetette magát, tejeskávé után ment "éhom" vérvételre ;)) Szóval, hajrá a beutaló szerzéshez!

Lafi, Gratula. Ne légy elkenődve. A legrosszabb az egészben, hogy ők se tudják kívülről!!! Ezek a legborzasztóbbak!
Köszi a tippet, feljegyzem magamnak!

Sztem pé most se lesz, nem érzem jelét. már a jobb oldalam sem ugrik ki a helyéről. Ez van. Tény, hogy kb 2 hónapja napi 2X500mg-t szedek, valahogy lemarad a 3. Lehet kérek kedden Tűűtől 2X850mg-t. Az nagyjából ugyanannyi, csak nem kell 3X emlékeznem, hogy be kell venni. ;)

A bőröm viszont nagyon szépen jön helyre. Új pattik szinte már nincsenek is. De azok is inkább pattanások, mint aknék. A nap pedig biztos nagyon rásegít majd.

Anyoo, én 6ra kaptam időpontot. Te 5re mész? Szerintem oda tudok érni fél6ra, sőt lehet, hogy előbb is.

Kellemes hétvégét (ami maradt)!

Kép
mamint

Na sziasztok ismét !

Megtaláltam az informed levélben a pcos találkozót!De azért köszönöm ha akartatok válaszolni
lecso

Sziasztok!

Remélem senki nem dolgozta agyon magát ma!(persze én könnyen beszélek :oops: )

Brendon!
Gratula a kisfiúhoz! Te is pont ugyanúgy jártál mint én.Mi is nagyon kislányt vártunk...De már nagyon megbarátkoztam a gondolattal és már alig várom, hogy a kezemben tarthassam életem értelmét. :D
A baldachin szettről ígérem teszek fel képet, már majdnem kész, csak még kedves páromat is ki kell várnom,mert ma kezdte el lecsiszolni a család ősrégi kiságyát, azután még lefesti, nem tudom mikorra készül el, mert még hétvégén is dolgozik, és csak utána tudom majd felszerelni, meg lefényképezni....

Gina!
A hőd nagyon szép, azért még várj egy pár napot, hátha alakul még.

Niki!
Sajnálom, hogy neked nem jött be a Ruta.Akkor valami más gond lehet,de már nincs ötletem....

Lafi!
Gratulálok a sikeres vizsgához!Lényeg, hogy meggörbült, utólag már senki sem fogja megkérdezni, hogy hányas lett, és hát szerintem is az a lényeg, hogy értsd amit tanulsz, ne csak bemagold, annak semmi értelme,még ha a tanárok ezt nem is így gondolják...
ezoterike

Köszi Norka27!Későn vettem észre a válaszodat!
lecso

Tudtok nekem ajánlani egy nagyon jó nem magán orvost pcos gyanuhoz?
lecso

X. ker.-ben lakom!Ezt elfelejtettem odaírni az előbb.
lecso

Sziasztok!

Lafi, itt is, még egyszer, gratulálok!!! :lol: Főnököd meg... Igen, még áll a kakis terrorakció! :wink:

Mamint, igen, 5-re megyek! Ha fél 6 előtt odaérsz, a családom ott lesz kint a váróban! :lol:

Ginuska, ne add fel! Hőd nagyon szép magas! Én még drukkolok Neked!

Bettica, édes ez a cicus! Imádom a Shreket! :lol:

Sleepin, inzulinos sztorim nekem is van: másfél hétig küldözgettek egyik helyről másikra, mert sehol nem voltak hajlandóak megcsinálni. Itt helyben természetesen nem, szentImrében nem mert nem oda tartozunk, Dél-pesti közölte hogy ők nem csinálják meg (oda tartoztunk akkor még) Már bőgtem a tehetetlenségtől. Végül a János kórházban tudtam megcsináltatni méghozzá úgy, hogy itt levették a vért, párom pedig bevitte. Ezentúl így fogom csinálni.

Asszem pé-t érzek: szurkál, fáj, tojásfehérje... (bár múlt hónapban is éreztem, progi szerint meg nem volt pé... :roll: )
Jó estét mindenkinek! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Kriszta!
Köszi a hozzászólást...annyira jó, ha mások is törődnek az én hülyeségeimmel. Sajna a teszt ugyanolyan 300Ftos volt :( 10.dpo És az is sajna, hogy semmi cicifesz meg ilyenek :(

Anyooka!
Woww...14. Cn...peteérés...Grat...mint a nagy könyvben :wink: Hőd? És kérlek...bizz a szervezetedben, te érzed, mi van
Vendég

Sziasztok!

Lafika, akkor mégegyszer a Te kedvedért...

Kép

Cuppp Mindenkinek!

UI.: Jók legyetek és pénteken érezzétek nagyon nagyon jól magatokat... Kép
Vendég

Lecso!
Hát, ha elolvasod a mai nap termését, akkor rá kell jönnöd, h. jobban jársz egy magándokival, mint a rengeteg helyen feleslegesen kifizetett vizitdíjakkal. De a te döntésed!

Kavits!
Ez nem lehet igaz, h. ti már megint a PÉ idejét töltitek egymástól távol!
Én már tuti lefizettem volna azt, aki a párod ügyeleti beosztását csinálja! Vagy lehet, h. már csak az életveszélyes fenyegetések használnának????? :twisted:
Dumáld meg a jogászcsajokkal, h. meddig mehetsz el! :lol:
Jut eszembe! Ha ma hazáig, akkor PÉ-nél nem?????? :wink:

Nagyon-nagyon bánatos vagyok, h. nem jössz a talira!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Lafi!
A lényeg, h. görbül!
Én május 8-án vizsgázok. Már belenéztem. :oops:

Okriszta!
Asszem még nem gratuláltam! Akkor most! :D

Lara!
?????? Veled izgulok!

Norka!
Köszi a felvilágosítást! Jól hangzik!!!!!

Tényleg csajok, ki hoz gyereket a talira???? (Hamár Norkáék ennyire készülnek!!)

Bocs mindenkitől, akinek nem írtam, de mennem kell!
Jó hétvégét mindenkinek (sajnos igen rövid! :( )!
Drukkok mennek!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

bekukk: Rambóka: én gyerekkel megyek... (fejni nem szoktam úgyhogy marad a szoptatás... ahhoz meg én is kellek :))))... ja... és a férjem is hozom (vagyis ő visz engem)...
Vendég

Hi!

Rambóka!
Kiváncsi vagyok, h milyen eredményt fogok produkálni az UH-n. Tegnap nem éreztem semmit sem a derekamon kívül ( a hasamat is furának érzem). Reggeli émelygések még nincsenek, mellemet nem érzem, h változna. Lehet, h a gyógyszerek kavarnak be.?.
Mindez amit fogyasztok: Folsav, Mg, Elevit, Ferro-Folgamma, Merckformin, Norprolac, Utrogestan. Az Mg és az Elevit tartalmaz B6 vitamin ami csökkenti a hányingert, az igaz. Ma megint teszteltem egy pozitívat. Nem volt erőm lefényképezni hajnalban, mert fáradt voltam.
Ugye tiszta hülye, aki nem normális?!

Kép
lara26

Én is izgulok rendesen! Tegnap már majdnem sikerült kivinnem a párom séróját. :oops:
Utána mondtam neki, h csendben leszek csak már lássuk az UH-s eredményt.

Kép
lara26

Jó reggelt!

Ginuska, bíznék én az érzéseimben, de a hőm valami katasztrofális... Kicsit ki kéne vasalni! :lol:

Kép

Lara, nyugi, terhes vagy, ott a babóka! Olyan szépen erősödik a csíkod, rendben lesz minden, ne félj!!!

Kandika?!

Pussz, szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

Larácska! Az én tüneteim napra pontosan 5+4 naposan kezdődtek. Azért tudom, mert előző nap láttam a petezsákot és addig jajongtam hogy el kell rohannom UH-ra, mert semmi tünetem nincs, biztos nem vagyok terhes. Aztán másnap már elkezdett égni a gyomorszájam. Úgyhogy semmiről nem vagy elkésve. :wink:
S a legrosszabbul 9-11 hetesen voltam. :shock:

Rambóka! Én Bogim is ott lesz, kb. 5 órától, apja hozza, valszeg a két nagyi pesztrálja majd. S tudok még egy Bogi-korú kisfiúról (Kisegéré), Tündérke kisbabája is ott lesz (Csakegy Lillája-féle korú), 2006 januári születésű kisfiúról, meg egy közel 2 éves kislánykáról meg még egy babáról, szóval... :shock: lesz bőven gyerek.
Vendég

sziasztok!

Jó reggtelt!!!!

Köszönöm a biztatásokat!!!Már nem vagyok elkenődve.......!!!!

Na most jön az érdekes rész.
lh minusz volt, ahogy látjátok, egy ideig kaptam csíkot a fertitől ettől eltekintve, aztán átváltott szaggatottra, majd 2 napja elvette, hogy lement a hőm, most meg................Ki érti ezt????
Végülis megyek progit nézetni, mert mostmár kíváncsi vagyok, akkor most volt pé vagy nem........Szerintetek????

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Lafead, tényleg érdekes a görbéd. Valamelyikőtök a multkor 2 különböző program által készített görbét is fel tett. Bocsi, nem emlékszem ki volt, a lényeg hogy a másik elérhetősége érdekelne, mert én csak a fertilityfriend-est találtam.

Mázlim volt, mert tegnap nem kellett dolgoznom (viszont a következő munkanapos szombaton igen). Kis kitartás még és jön a hosszú hétvége!

Az általatok leírtak alapján kezdek biztos lenni abban, hogy az MM-nél fogom megcsináltatni a terheléses vizsgálatokat. Még van vagy 3 hetem, mire dokihoz jutok, de egyre kevesebb reményt látok arra, hogy szerencsém lesz... :-(
Itt az én görbém, siralmas. Na de majd a Metformintól :lol:
Ma lement a hőm, de nem reménykedem, mert a hváladék nem mutat pére utaló magatartást...

Kép marc [/img]

Kép

Kép
bettica

Hali csajok!

Szerintetek nem kellet volna már mensiznem???? Teszt negatív....
Ilyenkor mi lehet..ja és a ferti elvette a piros keresztemet :evil:

Pusza

Kép
csipi78

sipi
Ezt már nem értem :( :( Sajnálom,hogy negatív lett az a frány teszt! :(

Ginuska
Remélem Te kétcsíkost produkálsz!!!!!Drukk+++++++++++++++

Lara
Ne izgulj,ott van a babád,és most semmi gond nem lesz!(mondom ezt én,örök izgulós :oops: :oops: )Drukk az UH-hoz++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mégegyszer köszi a gratuka mindenkinek!!!!!!!

Ma elutazom,konzultációs hetem lesz,egy jog ZH-val Kép Ada pedig rámragasztotta a nátháját,így taknyolok ezerrel,és fáj a fejem is! :x :( Remek hét előtt állok! :evil:

KépKép

KépKép
okr

Lafi!

Én nem tom, de mi van, ha a 10. napon lett volna + az LH teszted?
Lehet, h. hülye ötlet, de vmitől tartósan hőemelkedésed van! :wink:
Szerintem tuti volt PÉ-d. Kíváncsi vagyok a progiszintedre!!!!!!

Csipi!

Neked viszont lehet, h. éppen a megfázás kavart be és nem akkor volt PÉ-d, amikor gondoltuk. Szerintem tesztelj pár nap múlva megint! Ha a 24-25. cn-on volt PÉ-d, akkor lehet, h. még emiatt nem pozitív a teszt!

rambóka

Köszi rambóka a választ.Már jártam 2 magándokinál is,és vagy én fogom ki őket vagy tényleg ennyire lelkiismeretlenek.
Most a klinikára megyek majd a Lintner Balázshoz.Remélem vele nem fuccsolok be.
Valaki ismeri a dr. Urat?????????????????????????????

Jó lenne ha végre komolyan venne valaki,mert ha így haladok nem lesz hajam ami kihulljon,.....stb.Szeretnénk nagyon babát de olyan lehetetlennek tűnik néha.3 hete ott volt,de csak 6 hétig maradt a pocakomban utánna elvetéltem,az okát nem tudják.Kb. másfél évet vártunk rá.Inszeminációval sikerült.
Ajánljatok valakit!!!!!!!!
lecso

Lecsó, Lintner Balázs szülész-nőgyógyász. Nem endokrinológus, de még csak nem is belgyógyász. Jó lesz, ha eljössz a közönségtalira, mert rájössz hogy nem helyes irányba keresgélsz. Egy PCO-snak alap kivizsgálás nélkül NEM tudunk jó szívvel nőgyógyászt ajánlani.

Csak egy kis elrettentő statisztika, de ezek szerint te is ezt gyarapítod. (Erről is lesz bővebben szó) 44 nő adatait értékelem ki, akik min.3 hónapig szedték a metformint. Ezek a nők a metformin szedést megelőzően stimuláltatták magukat, 27 nő számolt be arról hogy stimulációkat kapott. És most kapaszkodj meg: 29 terhességből 5ből született baba. :cry: :cry: :cry:

Ez persze nem reprezentatív, mert azon nők általában, akiknek stimulációval sikerült a baba, nem nagyon tévedtek a pcos.hu oldalra, nem kezdtek metformint szedni és nem töltötték ki a kérdőívet. De abban azért van valami, hogy a kezeletlen PCOS-ban (vagy nincs rendezve eléggé az inzulinrezisztencia és a hormonháztartás) a vetélési ráta 50% közelében van. Úgyhogy meg is van a válasz a kérdésedre.

Kicsit tanulmányozd alaposabban a pcos.hu-t. :wink:
Vendég

Lecso!

Sajnálom, h. nem maradt veletek a babád! :cry:
De sajnos ez is csak arra példa, h. lehet erőszakkal peteérést stimulálni, de ha a háttérben megmarad a hormonzavar eredeti oka, akkor az esetek nagy részében nem marad meg a terhesség.
Én is azt tudom neked mondani, h. először ki kéne deríteni, h. mi áll a PCOS-d hátterében és azt kell kezelni, akkor lehet, h. stimulálásra sem lesz szükséged a teherbeeséshez és megmarad majd a babád.
Az már csak "hab a tortán", h. a megfelelő kezeléssel és életmódváltással megelőzheted a diabétesz kialakulását v. a pajzsmirigyprobléma súlyosbodását!

Hidd el az elején mindegyikünk nőgyógyásztól nőgyógyászig rohangászott, csak vki végre babát csináljon neki, de nem ez a megoldás!

Írd meg, mi minden történt eddig veled!

rambóka

Jó regglet!

Lecsó!!!
CSatlakozni szeretnék Norka és Rambóka mondókájához! Teljes mértékben egyetértek velük. A nőgyógyászok nem fogják a pcos-det kikezelni, illetve nem metrforminnal. Halggass ránk, mi már megjártuk a magunk tortúráját! Rettenetesen sajnálom az elveszített kicsidet. Én kettőt veszítettem el így, akkor még nem kezelték a pcos-t nálam. Ne reszkírozz. Most nem jó felé keresgélsz!

Lányok! Én miért nem tudok képet feltölteni? Annyira szeretném megmutizni nektek a görbémet, de nem engedi feltölteni......... :(:(:(
Vendég

És most....?
Vendég

És nem...........
Az egyiket nem engedi, mert nem megfelelő fájl forma, a másiknál meg kiírja, hogy hiba történt.....
Passsszzzz..... :twisted: :evil:
Vendég

Sziasztok csajok!

rambókám!
csinálok majd még egy tesztet, de szerintem tuti nem vagyok babás :(

okr-ka!
-ezt mér én sem értem.......végülis szöke vagyok :lol: :lol:

monácska!

én csak úgy tudom felrakni a görbém, ha lekicsinyítem + átvacilálom "jpg" -re.
csipi78

dobok egy friss hőt......
mondjuk ma picit cseszekszik a bal oldalam...lehet, hogy meg fog jönni?...na egyre kiváncsibb vagyok :roll: :roll: :roll:

Kép
csipi78

Nos, akkor talán 1177309133.65.xls majd most????
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat és a törődést!!!!!!!!
Kérlek segítsetek merre induljak el és kihez!!!!!!!!!!!!!!?
Én még nagyon buta vagyok az egészhez,másfél hónapja van internetünk.Kb.4 hete olvasgatok a pcos-ról.Előtte nem is tudtam,hogy létezik ilyen.Egy barátnőm hívta fel rá a figyelmemet,aki pcos-ban szenved és ő is irányított el egy magán nőgyógyászhoz akire eddig 9 hónapot pazaroltam,SAJNOS!!!!!!!!
A dokinak elmondtam az előzményeket,hogy miért kerestem fel,és ő elküldött hormonvizsgálatra.Az erdmény: 17.nap:0.4 ng/ml 21.nap:0,3ng/ml 23.nap:0,2ng/ml a progeszteron szintem.Visszamentem a nődokihoz.Felírt merckformint 2X1 ,medrol 2X1,clostylbegitet a ciklus 3.napjától7. napjáig.Meglet az erdménye.A köv hónapban:17nap:2,40ng/ml ,20. nap:57,8nmol/l, 23.nap:112,8nmol/l.Kaptunk 3 hónapot,hogy összehozzuk a babát.De nen történt meg a csoda.Vissza a dokihoz,ő elküldött inszeminációra.Hále lúja lett eredménye is,de a nagy öröm nem tartott sokáig,a 6. héten elvetéltem.Vissza a dokihoz,aki aznap nagyon hanyagul állt a dolgokhoz.Elakart küldeni gyógyszer nülkül,laborpapír nélkül,beutaló nélkül.Úgy kellett figyelmeztetni mindenre.Csak annyit mondott rá:ön már nagyon ért ezeket a dolgokhoz.Így jöttem el tőle,de soha többé nem megyek hozzá!!!!!Egyszer nem ejtette ki a pcos szót a száján,pedig tudta,hogy:
19 évesen mikor abbahagytam a fogamzásátlót 3 hónapig nem jött meg,majd 2 hónapig egyfolytában meg volt.Az arcom elkezdett olyan lenni mint egy tinédzseré,pedig soha egy pattanás se volt szinte rártam.Híztam 10 kilót. Akkoriban még vidéken laktunk,2 nődoki volt ott égen földön és egyik sem foglalkozott igazán velem.21 évesen felköltöztünk Bp.-re.Itt is felkerestem pár nődokit,de semmi.Nem foglalkoztak a vérzészavarommal,max norcolutot írtak fel,hogy megjöjjön,akkoriban40-50 nap között jött meg valamikor.Volt olyan nődoki,aki azt mondta,hogy örüljek kb.2 havonta szenvedek csak a menszesztől.
Akkor már a hajam is hullott jócskánt,de BUTA VOLTAM!Én bíztam a dokikban,naív vidéki kislány.
2004.(24éves) körül javulni látszódott a dolog.A pattanások elmultak ,a hajam sem hullott annyira,a menszesz60-80nap közötti volt.Babát szeretünk volna.Az első héten sikerült is.A terhesség során minden rendben volt,csak a vércukrom volt terhelésre magas,da diérával rendben tudták tartani.2005.03.21.-én megszületett a kisfiam császárral,mert túl nagy vol+leesett a szívverése.
A terhesség alatt semmi tünet.A manó 3 hónapig szopizott csak,utánna ismét jöttek e tünetek.Hajhullás,12 kg plussz,kiütések,vérzészavar.Tavaly tavasszal ismét szerettünk volna babát,de istennek se akart összejönni.Ezután következett az amit az elején már leírtam.Utólag azt mondom,hogy a kisfiam egy csodagyerek!Szerencse,hogy nem lett semmi baja!!!!!!!!

A történetemet tudjátok mostmár!
KÉRLEK SEGÍTSETEK,MERRE,HOVA TOVÁBB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!!!!!!!
lecso

Szia!

Na, kísértetiesen olyan vagy mint én, csak neked a metformint felírták, csupán nem adtak mellé jó tanácsokat! És engem nem stimuztak!

Úgy olvastam, szeded a merckformint 2X1 mennyiségben, NEM SZABAD ABBAHAGYNI!!!!!!!!!!!!

Aztán! Ha ennél többet is szeretnél, akkor tudom neked ajánlani dr Tűű László endokrinológust, aki Pesten rendel a MEns Mentis PCOS kilinikán. Elérhetősége:
Dr. Tűű László endokrinológus

Szent Imre Kórház
XI. Bp. Tétényi út

Magánrendelés kedden (átmenetileg):
1125 Istenhegyi út 31/b
Magánrendelés csütörtökön (később szombaton is):
Mens Mentis Egészségcentrum, XI. Bartók Béla út 53. fszt 4, 15ös kapucsengő
www.mensmentis.hu
0620 / 333 - 5500

A kórházban az időpontot hozzá már csak őszre adják..... A Mens Mentis magánrendelés, és mint ilyen fizetős. De itt csak veled foglalkoznak, szerintem teljesen megéri a pénzt. Felelslegesen sehova nem küldenek, és szinte mindent meg tudnak helyben oldani (ezer millió köszönet érte Norkának! )

Tehát! Semmi stimu, amíg a Tűű doki nem látott. Aztán nem ártana hőmérőzni kicsit, lássuk mi a helyzet odabent! Aztán, nem elkeseredni!!!
És legfőképpen! Szedni a metformint, diétázni rendesen és mozogni sokat!!!!
www.pcos.hu
Ajánlom az oldalt olvasgatásra!

Ha kérdésed van tedd csak fel bátran! :)
Vendég

Szia lecso!

NEM VAGY BUTA!!!
Sajnos a mai világ eljutott oda, hogy mindenki szakembernek..m,esternek...stb mondja magát-függetlenül atról, hogy milyen területről beszélünk.......de sajnos a fele sem az!!!!
Ugyanígy van ez a dokikkal is......
Ráadásul lehet hogy valaki nagyon jó nődoki/szülész...de nem ért a PCOS-hoz.....vagy esetleg fordítva!
Én is így kezdtem.....12-13 éves koromtól egy csomó arlatánnal hozott össze az élet......első nőgyógyászom "vette el a szüzességem" - vizsgálattal......
Itt jó kezekben vagy! Én is így jöttem ide...és látod, itt a sok csajszi kikupált rendesen... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: - bár szőkeség :mrgreen: ellen ők sem tudnak mit tenni!!!

Pusza
csipi78

értelmező kéziszótár:

atról=attól
arlatánnal=sarlatánnal
csipi78

lecso, sokunknak van nagyon hasonló története, mint a tiéd!! menj el endokrinológushoz, és minden rendben lesz!!!

nálunk semmi helyzet. növünk,mint a fene. iszonyat nagy a hasam.....a seggem is. :)
most itthon vagyok 2 és fél hétig, tanulok a doktorimra. de kezdek beszarni :) eddig ég nem tanultam semmit sem...annyira hülye vagyok,hogy mindent a végére hagyok.........
várom a pénteket, csajoooooooooook!!!!!!!!!!!!
dimet

Sziasztok!

Ezt találtam : http://index.hu/politika/belfold/szl0423/

szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
anyoooka

anyooo, ezt én is olvastam...de vmit nem értek:

Abban az esetben, ha valaki április elseje előtt kezdett kezelést kapni választott orvosánál, az június 30-ig mentesül a fizetés alól.

de ha vki ápr. 1 előtt kezdett terhesgondozáa járni a saját dokijához, az nem fog június 30ig megszülni....

vagy vmit félreértettem???

pogi, mentek az emilek. megkaptad??
dimet

Dimet, én ezt úgy értelmezem, hogy aki megszül június 30-ig akkor nem kell fizetnie - végülis az október amikor elkezdett terhesgondozásra járni, június előtt van...

Persze lehet hogy én értelmezem rosszul - Lafim, Te írtál már egyszer erről, hogy is van ez?! (bár én már mindenképpen kiesek ebből, így csak örülni tudnék ha maradna minden a régiben! Így "csak" a dokinak kell fizetni ha nem az ügyeletesnél akarok majd szülni, a kórháznak nem)

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok!

Bettica!
Két helyre pötyögöm a hőmet, a fertire és a www.wunschkinder.net re. A ferti "érzékenyebb", vagyis az a bizonytalan PÉ-t is jeloli, a wunschkinder "szigorúbb" :lol:

Rólam: Hőm 36,95 ...egy századot esett :( A cicim tegnap óta irtŕa feszül, fájogat, ami valószínűleg (VÉGRE) menzi elöjel is lehet. Csináltam dél körül egy nega tesztet :cry:

Lecso!
Dr. Tű vagy egy jó éndokrinológus és sinen vagy :lol:

Pussz nektek
Vendég

Sziasztok!

Jelentem, 2 nap barna után semmi se menzesz se barna.. teszt nega, többet nem is veszek.. Elkéne másznom tényleg proginézőbe, de ahhoz összekell szednem minden enrgiám, mert hát nálunk sem megy csak úgy harc nélkül :)

Szép napot !!

tyche

dimet: én is így értettem.
Van olyan olyan nő, aki pont a két időszak között szülne, de neki amúgy sem kell fizetnie jún.30-ig. Mint olvastuk utána sem. Reméljük tényleg így lesz...

Kép

Kép
bettica

ginuska: köszi az infót, megnézem :)

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Elolvastam én is!
Én úgy értelmezem, hogy amennyiben valaki ápr. 1. előtt elkezdte a terhesgondozást, akkor és amennyiben jún. 30-ig szül, nem kell fizetnie, vagyis, aki szept 1-jétől vagy nyilván korábbról várja a babát, vagy szept. 1. után, amennyiben koraszülött lesz a baba, nem kell fizetnie!

Eddigi szabályozás úgy volt, hogy amennyiben már a szülés időpontja adott és ápr. 1-je után kerül arra sor, akkor még ingyenes, de feltétel volt, hogy már legyen időpont, amit persze nem tudom, mennyi idővel fixálnak le....

Szóval ezt azért teszik valszeg, mert szerzett jogot nem vehetnek el senkitől, kivéve ha tv. elrendeli,de ekkor is, amennyiben benyújtják az erre irányuló kérelemt, az AB egy szükségességi-arányossági teszt alapján dönt az alapjogok összeütközésésről...Ez nem történt meg , de sztem ennek okán döntöttek így.
Bár sztem ha már a fenti elmélkedést nézzük, úgy lett volna korrektebb, ha ezen szabály ápr. 1-gyel megfogant gyermekek születéséra alkalmazzák....
Ez a fenti elmélkedés csak az én véleményem, aztán lehet, hogy nem emaitt dönöttek így....
Vendég

hm. tehát én elkezdtem januártól járni hivatalosan terhesgonozásra a választott dokimhoz. aug. elejére vagyok kiírva, vagyis fizetek,mint a pengős malac.....mindegy. a dokinak nem fogok nagyon pénzt adni. így járt......és különben is, 9 hónapig fizetem neki az alkalmanként 6 ezret......azért az 5 percért....szerintem ha komplikációmentes a szülés, akkor legyen elé egy jelképes összeg, nem hatalmas pénzhalmok....és aki nem tud adni???? na, mindegy, nem hergelem magam. mi inkább a gyerekre költenénk a pénzt, nem a dokira. persze, ha bármi gond an, és ezerrel ki tesz magáért, mi meg ezerrel hálásak vagyunk,mert necces helyzet volt, akkor meghálálom.....
de a szülésznő több mindent csinál egy normális, komplikációmentes szülésnél.....
és szerintem is ha már ennyire fizettetni akarnak, akkor "felmenő" rendszerben kellett volna.
dimet

ups, németben nagyon nem vagyok jártas. ginuska: lehet vhol angolra váltani a nyelvet? Nem igazán leltem rá ilyesmire, de hátha csak béna vagyok...

Kép

Kép
bettica

Sziasztok!

Lecso!
Ahogy a lányok is írják, egyenlőre szerintem is felejtsd el a nőgyőgyászokat, inkább endokrinológus, vagy egy jó diab-belgyógyász(az enyém ez,de ő egy ritka példány :D )

Anyooka!
Köszi ezt az új infót.Akkor még előfordulhat, hogy nekünk sem kell fizetni?Mert én már előre rosszul vagyok, hogy még mennyi pénzt kell összeszedni .Szerencsére picúrnak már sokmindent beszereztünk, még a járgányát is, de még bőven van mire költeni.

Dimet!
Az én hasam-seggem is növöget, meg hát eszem is rendesen, csak a jóllakottságig valahogy nem tudok eljutni :oops: :lol:
Azon gondolkodom mostanában, hogy szüléskor én is mennyit adjak a dokimnak.2 hetente járok hozzá 1500 pénzért,de hát még ott lesz a szülés, plusz, ha mégis fizetni kell a kórháznak is.Meg azért nem merek csak úgy akárkinél szülni....
ezoterike

ezo, kéthetente 1500 még nem is olyan vészes. de ha belendolsz, mennyit gombolsz le már neki így szülés előtt is......és gondolom neked sem csinál túl sok mindent. :)
érdekes dilemma ez......
dimet

Hát annyit csinál, hogy havonta egyszer megvizsgál, a szívhangot meg kéthetente megnézi, meg kéthetente ad javaslatot a táppénzre.
Plusz az ultrahangokat is mindig ő csinálja, de azért nem kell fizetni, mert az a kórházban van és ott nem kérhet pénzt.
ezoterike

1. cn :(
Vendég

1. cn :(
Vendég

1. cn :( Hm...remélem sikerül 3. napon levetetnem a vért és...gondolkodom egy kis clostis rásegítésen :) Vélemény????
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?