Sziasztok drága leendő kis- és nagymamák!
Bár szándékomban állt egy mindenkinek-válaszolós hozzászólást írni, de nincs erőm.
Újaknak HAJRÁ!
Elmesélem az én inzulinos beutaló szerzési mizériámat:
Elmentem házidokihoz (1-es számú, mert akkor még ketten dolgoztakfelváltva). Ő a fiatalabbik, és tudta, hogy hormont, így inzulint nem írhat ki. Nem adott csak 5 pontos cukor terhelést. Amúgy PCOval kapcsolatban elég képben van.
Örömködtem, hogy milyen jó fej, de csak otthon láttam, hogy inzulinra nem írt beuatalót. Visszamentem az idősebb (2. számú) házidokihoz, és kikunyiztam az inzulint is. Ő totál nincs képben PCOval kapcsolatban, szerintem nem is hallott még róla. Felhívta a kerületi sztk-t, megkérdezte, hogy akkor mehetnék-e inzulinra is, tutira. Azt mondták igen, és adtak időpontot is.
Másnap elmentem a glükózzal és a citrommal. Meg is csinálták, minden rendben volt. Amikor visszamentem az eredményért az inzulin nem volt rjata a papíron, csak egy megjegyzés, hogy csak szakorvosi beutalóra végzik el a vizsgálatot. Képzelhetitek! Lehet, hogy szégyen, de elpityeredtem. De nem hagytam annyiban a dolgot, elkaptam a belgyógyászt, és elpanaszoltam, hogy utálom a vérvételeket, nehezen is veszenk tőlem vért, ez most végre sikerült, ráadásul mindegyik szúrás nagyjából elsőre. Erre nem csinálják meg a vizsgálatot. Szenvedtem attól a borzalmas glükóztól. Megkérdezte, miért is akarom ezt annyira nagyon, kismamam vagyok? Válasz: PCO gyanú. Mi??? (belgyógyász).
Kértem, hogy adjon beutalót, utólag, biztos megvan még a levett vér, csak nem dobák ki. Nem is! Elintézte végül a beutalót (főorvosnak kellett adnia). Vagy a pityergésem hatotta meg, vagy az, hogy nem akart beégni, hogy nem nagyon van képben a PCOval kapcsolatban. De mintha Tűű doktor nevét is említettem volna. Lehet, hogy mégis csak az volt az adu ász!
A lényeg, hogy megcsinálták utólag! Bár nem volt egy egyszerű menet!
Lányok, minden agyafurtságunkat be kell vetnünk, ahhoz, hogy normális kezelést kapjunk! (Úgy emlékszem Norka volt, aki "cukrosnak" tetette magát, tejeskávé után ment "éhom" vérvételre
) Szóval, hajrá a beutaló szerzéshez!
Lafi, Gratula. Ne légy elkenődve. A legrosszabb az egészben, hogy ők se tudják kívülről!!! Ezek a legborzasztóbbak!
Köszi a tippet, feljegyzem magamnak!
Sztem pé most se lesz, nem érzem jelét. már a jobb oldalam sem ugrik ki a helyéről. Ez van. Tény, hogy kb 2 hónapja napi 2X500mg-t szedek, valahogy lemarad a 3. Lehet kérek kedden Tűűtől 2X850mg-t. Az nagyjából ugyanannyi, csak nem kell 3X emlékeznem, hogy be kell venni.
A bőröm viszont nagyon szépen jön helyre. Új pattik szinte már nincsenek is. De azok is inkább pattanások, mint aknék. A nap pedig biztos nagyon rásegít majd.
Anyoo, én 6ra kaptam időpontot. Te 5re mész? Szerintem oda tudok érni fél6ra, sőt lehet, hogy előbb is.
Kellemes hétvégét (ami maradt)!