Ági
Egyáltalán nincs sok idõm, csak próbálom alakítani, hogy mindenkinek jó legyen. Baba-mama tornára és úszásra azért visszük, mert egyrészt mi is imásunk mozogni + a közösség miatt és hát az anyukákkal is már egész jó kis csapat kezd kialakulni. Különtorna pedig azért, mert Dani születése elõtt és a terhesség alatt is sokat tornáztam és nagyon hiáynzik. Addig apázik a gyermek. Emellett napi 5 órában itthonról is dolgozom + a háztartás is, fõzés, mosás. Vasalni nem szoktam, csak ha nagyon muszáj, a férjem pedig maga vasalja reggel az ingeit. Már szerencsére így kaptam
Persze este már alig várom, hogy pihenhessek vagy a férjecskémmel foglalkozhassak
De nagyon élvezem mindezt!
A szülés utáni hajhullás nem cashiány miatt van! Hanem a megváltozott hormonháztartástól, uis, ha észrevettétek a kismamiság alatt alig hullik a haj. Nos ami akkor nem hullik, az hullik mindenfelé a szülés után pár hónapig... De azért persze nem árt a vitaminok szedése sem. Én is 2-3 naponta szedem még az Elevitet + vasat, de ennek ellenére hullott 2 hónapig, aztán egyszer csak egyik napról a másikra normalizálódott. Szerintem tök mindegy, hosszú vagy rövid, uúgy hullik.
Áfonya
Mi nem klóros vízben úszunk, hanem kifejezetten bababarát vízben, DEWAN-50-et használnak és tényleg jó, mert nem érzem, hogy kiszárítaná a bõrünket.
A sütõtököt lehet párolni is, 5-10 perc alatt kész és turmixolható, ízestésnek lehet bele tenni egy kis köménymagot is. Én a natúr stököt és rendes tököt teszem el apró kockákban a fagyazstóba, és mikor kell, akkor csak annyit használok fel belõle, amennyi a pároláshoz kell. Pici krumlival. Most már nem teljesen simára turmixolom, hanem egy picikét darabosra, annyira cuki, ahogy elmorzsolgatj a pici ínyével.
Dió
Általában tanfolyamok indulnak és nem bekapcsolódós e adolog, pláne, ha még nem volt vízben a babád, a többi meg már jó pár hónapja jár. Majd megérdeklõdöm mikor van kezdõ úszás.
A tanfolyam ára elsõ hangzásra kicsit húzósnak tûnik. 4 alkalom 6800 Ft, de nem személyenként. Mi pl. 3an járunk, a férjem, Dani és én, és így került ennyibe a kezdõ tanfolyam. Most 1 hete kezdtük a kezdõ haladó I. csoportot, az már pl. csak 5600 ft. Ha mondjuk kimarad egy alkalom, az nem vész kárba, hanem más idõpontban bepótolható.
A weboldalukon van mobil szám, azon szívesen adnak felvilágosítást.
Nekünk pl. nem modta a doki, hogy várjuk meg az oltásokat. És a többi baba is elõb kezdte a mi csoportunkban, mint 5 hó.
Anyapoc
A Bfüzfõi uszi még mûködik, pár éve úgy volt, hogy bezárják, mert a Nike nem tudja támogatni. Barátném huga jár oda versenyúszni. Klassz az az uszi, de szerintem nem igazán babaúszásra alkalmas víz miatt. Ahová mi járunk ott csak babák és a szüleik járnak a vízbe, öreg mamikák vagy bárkik cak uszikálni nem, de nem is tudnánka, mert fokozatosan mélyül térdigtõl nyakig szintig a víz, amiben felnõtt nem nagyon tud úszni.
ÉN IS NAGYON VÁROM MÁR A TAVASZT!!!!!
Manó
egyik barátnõm is oda jár Kõbányán úszni és nagyon meg vannak vele elégedve. Az Ismerjük meg egymást topicban nézegethetsz róluk képeket uszi közben a ZAFI Réka babája topicon belül. Õk csak dicsérték.
A Kismama táblázatát kajcsi ügyben megmutattam a dokinõnknek és a tej kivételével ill. cseresznye meggy, azt mondta, hogy nagyon jó a táblázat! Én karfiolt kicsit elõbb adtam Daninak, mint a táblában leírtak, de nem puffsaztotta vagy ilysemi és nagyon szívesen fogadta. Nekünk tényleg szerencsénk van, hogy szinte mindent szívesen megeszik, még nyög is hozzá
Manó
Szerintem a névadót is az önkormányzatoknél csinálják, ott érdeklõdj, mi kell. Emlékszem, mikor még ált. isk-ban fuvoláztam, akkor sokat szerepeltem névadókon. Nagyon cukik voltak a babák. Egyébként mi si hasonlóan esküdtünk, én is bánom a templomit a férjem nem, de névadón nem is gondolkoztam.
Heni
Miért nem fagyazstod le a tejet! Nehogy már kidobd! Sosem tudhatod mikor lesz jó a babádnak! Vag yha éppennem vagy otthon akkor is lesz neki tejcsi! Én nagyon sokat szenvedtem a szoptatás kezdetén, aztán lett sok tejem vitték is tõlem és adtam is le anyatejgyûjtõbe és a Daninak is tettem el szûkösebb napokra. Én akkkor azt mondtam, hogy a szemem follyon ki, de nem öntök ki még 10 grammot sem! Bá még most is szoptatok, de van, amikor dolgom van és akkor van otthon neki tejcsi!
na pusz, már elég sokat írtam
gumicukor és dani, akinél favorit lett a forgás