Új privát üzeneted érkezett!

Áfonya,
Beírtam a profilomba Lili születési idejét.Kép

Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok
Kataa
nem csak a Humánátol hanem egy spec.tápité amit a nem evös babáknak szokot felirni a dokinéni Similac Gaen a neve ha jol irtam Kép és ez televan vasal,vitaminokal meg taurinal ,és vanilia izü ezt most nagyon eszi petike .igaz ez a tápi 450gr 1200ft de jó étvágyat csinált igy most ezt kapja.Kép

Dio,Nyuszika
én is várom a tavaszt mert akor mehetek biciklizni és végre lesz hazai gyümölcs és akor azt fogok egésznap enni Kép és leadom a fölösleges 5kgmat Kép és jo nagyokat sétálhatok majd petikével meg apjával Kép TAVASZ GYERE MÁR Kép

Heni
kérjél a dokitol popsi krémet gyogyszertárit .

Zita
sok-sok gyógypuszit küldünk Solyminak KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép hogy hamarabb gyógyujon Kép

Lányok
mi is voltunk vásárolni tegnap csak mi az Ausanba vetünk petikének egy hálozsákot és egy bady+nadrág összeálitást mindketö nagyon aranyos és nem volt tul drága .

Pusz Csics és Petike Kép
csics
 
 


Ilke,
ez a rizspép a Milupa Ha rizspép,több változatban is kapható,de nem tudom,hogy csak receptre-e.Azt tudom,hogy a doki egyészen 1 éves koráig felírhatja.300 gr ebbõl 400 Ft körülvanés elég sokáig elég.Én nem szoktam túl sûrûre csinálni,így meg még tovább tart.Kép

Nem tud vki internetes babaáruházat?Autósülést akarunk venni és a neten minden olcsóbb,de nem találtunk.CSak külföldit,de nem tudom,hogy onnan tudunk-e vásárolni.

Anyapoc ás Bulcsúpoc

anyapoc
 
 

 
 

Talizhatunk újpesten is, mert írtam hogy még mindig nem vettem Levinek szelepes poharat, gondoltam bemehetnénk a MegaToysba. Itt nem nagyon lehet sétikálni, mert elég sok helyen megvan még a hó, ill. a jég a járdákon.

Zita
Solyminak jobbulást!

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Anyapoc,
Köszi.

Forti,
Ok akkor legyen ÚjpestKép. Tényleg, most jut eszembe, nem megyünk kedden baba-mama tornára?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke
 
 


Sziasztok Kép

Hu de nehezen jottem ra, hogy nem az Anyasag-ban kell keresni ezt a topicot...de csak sikerult ide talalnom Kép

...visszaolvasok egy kicsit, aztan jovok meg...persze csak ha Lili hagyja...

pusz,

gomb es Lili (6het+5nap)
gombolyu
 
 


Sziasztok!

Áfonya!
Nem volt annyira visszataszító, csak tényleg a kis hajasbabádat szoktuk meg a profilodban! Kép

Nyuszi, Ági, Pemeske, Macsek!
Boldog hófordulót a babáknak! KépKépKép

Pszi!
Boldog félévességet!!! KépKépKép

Kata

KépKép


KépKép
kata007
 
 


Sziasztok Lányok!

Nyuszi, Ági, Pszi, Pemeske, Macsek, boldog hófordulót a babáitoknak! Milyen sokan szültetek 16.-án! Remélem nem hagytam ki senkit!Kép)

Manó!
Mi az hogy névadó? Olyasmi mint a keresztelõ? Errõl még nem hallottam. Nálunk keresztelõ van, Napsugár is meg van keresztelve.

Csics!
De jó, hogy végre megjött Petike étvágya, és remélem hamarosan teljesen rendbejön. Jó, hogy írtad ezt a tápszert, már régóta keresek olyat, amibe taurin is van, de a kettes tápszerekben már nincs. Nincs ráírva, hány hónapos korig lehet enni?

Zita, javulást Solyminak.
Sasha, Gabi baba meggyógyult már?


Ági!

Szerintem se aggódj, ha nem eszik olyan sokat Petra. Napsugár is kezdetben mindentõl öklendezett, és nálunk is elõfordult, hogy kihányta a kajáját, amit én szerettem volna belétuszkolni.Kép
Most már belenyugodtam, hogy Õ sosem fog sokat enni, még ha nagyon éhes, akkor sem eszik meg 100 g. pépes kajcsinál többet... Például a fõzelékeket nagyon utálja, a gyümölcsöket most kezdi megszeretni. Az alma-õszibarackos bébiételt nagyon szereti, mert nem sürû az állaga. Nem próbáltál még ilyet adni neki?

Beszti!

Olvastam, hogy te profi vagy adóbevallás ügyben.
Feltehetnék neked pár kérdést ezzel kapcsolatban?

ILDIKÓ
ildikó
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk haza Veszprémböl!Kép
Én is ott születtem, és ott laktunk 10 éves koromig, anyukám most is ott lakik (ö késöbb visszaköltözött), meg még több rokonom.

Elöször és jöjjön a tábla a két félévesnek, Balázsnak és Elödnek!Kép

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ági
Egyáltalán nincs sok idõm, csak próbálom alakítani, hogy mindenkinek jó legyen. Baba-mama tornára és úszásra azért visszük, mert egyrészt mi is imásunk mozogni + a közösség miatt és hát az anyukákkal is már egész jó kis csapat kezd kialakulni. Különtorna pedig azért, mert Dani születése elõtt és a terhesség alatt is sokat tornáztam és nagyon hiáynzik. Addig apázik a gyermek. Emellett napi 5 órában itthonról is dolgozom + a háztartás is, fõzés, mosás. Vasalni nem szoktam, csak ha nagyon muszáj, a férjem pedig maga vasalja reggel az ingeit. Már szerencsére így kaptam Kép Persze este már alig várom, hogy pihenhessek vagy a férjecskémmel foglalkozhassak Kép De nagyon élvezem mindezt!

A szülés utáni hajhullás nem cashiány miatt van! Hanem a megváltozott hormonháztartástól, uis, ha észrevettétek a kismamiság alatt alig hullik a haj. Nos ami akkor nem hullik, az hullik mindenfelé a szülés után pár hónapig... De azért persze nem árt a vitaminok szedése sem. Én is 2-3 naponta szedem még az Elevitet + vasat, de ennek ellenére hullott 2 hónapig, aztán egyszer csak egyik napról a másikra normalizálódott. Szerintem tök mindegy, hosszú vagy rövid, uúgy hullik.

Áfonya
Mi nem klóros vízben úszunk, hanem kifejezetten bababarát vízben, DEWAN-50-et használnak és tényleg jó, mert nem érzem, hogy kiszárítaná a bõrünket.

A sütõtököt lehet párolni is, 5-10 perc alatt kész és turmixolható, ízestésnek lehet bele tenni egy kis köménymagot is. Én a natúr stököt és rendes tököt teszem el apró kockákban a fagyazstóba, és mikor kell, akkor csak annyit használok fel belõle, amennyi a pároláshoz kell. Pici krumlival. Most már nem teljesen simára turmixolom, hanem egy picikét darabosra, annyira cuki, ahogy elmorzsolgatj a pici ínyével. Kép

Dió
Általában tanfolyamok indulnak és nem bekapcsolódós e adolog, pláne, ha még nem volt vízben a babád, a többi meg már jó pár hónapja jár. Majd megérdeklõdöm mikor van kezdõ úszás.
A tanfolyam ára elsõ hangzásra kicsit húzósnak tûnik. 4 alkalom 6800 Ft, de nem személyenként. Mi pl. 3an járunk, a férjem, Dani és én, és így került ennyibe a kezdõ tanfolyam. Most 1 hete kezdtük a kezdõ haladó I. csoportot, az már pl. csak 5600 ft. Ha mondjuk kimarad egy alkalom, az nem vész kárba, hanem más idõpontban bepótolható.
A weboldalukon van mobil szám, azon szívesen adnak felvilágosítást.
Nekünk pl. nem modta a doki, hogy várjuk meg az oltásokat. És a többi baba is elõb kezdte a mi csoportunkban, mint 5 hó.

Anyapoc
A Bfüzfõi uszi még mûködik, pár éve úgy volt, hogy bezárják, mert a Nike nem tudja támogatni. Barátném huga jár oda versenyúszni. Klassz az az uszi, de szerintem nem igazán babaúszásra alkalmas víz miatt. Ahová mi járunk ott csak babák és a szüleik járnak a vízbe, öreg mamikák vagy bárkik cak uszikálni nem, de nem is tudnánka, mert fokozatosan mélyül térdigtõl nyakig szintig a víz, amiben felnõtt nem nagyon tud úszni.

ÉN IS NAGYON VÁROM MÁR A TAVASZT!!!!!

Manó
egyik barátnõm is oda jár Kõbányán úszni és nagyon meg vannak vele elégedve. Az Ismerjük meg egymást topicban nézegethetsz róluk képeket uszi közben a ZAFI Réka babája topicon belül. Õk csak dicsérték.

A Kismama táblázatát kajcsi ügyben megmutattam a dokinõnknek és a tej kivételével ill. cseresznye meggy, azt mondta, hogy nagyon jó a táblázat! Én karfiolt kicsit elõbb adtam Daninak, mint a táblában leírtak, de nem puffsaztotta vagy ilysemi és nagyon szívesen fogadta. Nekünk tényleg szerencsénk van, hogy szinte mindent szívesen megeszik, még nyög is hozzá Kép

Manó
Szerintem a névadót is az önkormányzatoknél csinálják, ott érdeklõdj, mi kell. Emlékszem, mikor még ált. isk-ban fuvoláztam, akkor sokat szerepeltem névadókon. Nagyon cukik voltak a babák. Egyébként mi si hasonlóan esküdtünk, én is bánom a templomit a férjem nem, de névadón nem is gondolkoztam.

Heni
Miért nem fagyazstod le a tejet! Nehogy már kidobd! Sosem tudhatod mikor lesz jó a babádnak! Vag yha éppennem vagy otthon akkor is lesz neki tejcsi! Én nagyon sokat szenvedtem a szoptatás kezdetén, aztán lett sok tejem vitték is tõlem és adtam is le anyatejgyûjtõbe és a Daninak is tettem el szûkösebb napokra. Én akkkor azt mondtam, hogy a szemem follyon ki, de nem öntök ki még 10 grammot sem! Bá még most is szoptatok, de van, amikor dolgom van és akkor van otthon neki tejcsi!

na pusz, már elég sokat írtam
gumicukor és dani, akinél favorit lett a forgás

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Keresztelõ = vallásos szertartás
Névadó = polg. mesteri hivatalokban nem vallásos ünnepség, hivtalosan is beírják valamiféle nagykönyvbe (ez elég régóta szokás, már a 80-as években is volt)

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

5 kiló a lányom!!!!Kép El sem hiszem. És a köhögése is elmúlt, úgyhogy ennek örömére holnap bejelentkezem a Kardiológiára kontrollra. Remélem jó híreket mondenak majd, és beforrtak a lukacskák.

Ropibb babák mamáitól kérdezném, hogyan oldottáttok meg, hogy ne legyen kint a gyerkõc nyaka? Anna nyaka nagyon kis vézna, és minden ruha kivágása szinte a köldökéig ér. Egész nap csak huzigálom meg tûrögetem, de így is kilóg folyton. Egy csomó ruhát nem tudunk emiatt használni. Most vegyek neki garbót?Kép

Heni,
nekünk nagyon bejött a "Bübchen Spezial Wundschutz" krém.
Fejni én reggel-este szoktam, nap közben már nincs rá idõm. Egy babának teszem félre. De már elõre félek, mi lesz, ha nem lesz már szükségük rá, mert kiönteni nem vagyok hajlandó, a fagyasztóba pedig már nem fér. Fejnem pedig muszáj, mert nagyon be szokott durranni éjjel.

Gömb,
szia!Kép

na pusz, majd még megpróbálok bekukkantani késõbb
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


Anyapoc
Pont most láttam, azt hiszem a hasznos linkek topicban, de még nem nyílt meg, csak hamarosan!

Beszti, Heni, Anyapoc
No végül lettünk páran Vp. környékrõl Kép

Gömb
Üdv Kép

bringa és hanna (nemsoká féléves)
bringa
 
 


Heni
Hatha mar mindennel probaltad csak annyi az otletem hogya pelenka nem jo neki,esetleg probalj mas markat.Lehet hogy hulyen hangzik de en is a Kismamaban olvastam egyszer.

Forti
Kepzled ma megvette a ferjem az Aludj el-t ugyhogy koszike de mar nem kell.Holnap megprobalom elolvasni aztan majd meglatjuk mikor kezdunk neki.

Anyapoc
Na akkor a doki nenkinel kell probalkoznom csak,bar nekem a vas epp az ellenkezojet valtja ki mert mindig gondom volt a WC turakkal : )))

Zita
Jobbulast Solyminak!!!

Gomb
Udv vegre itt is : ))))

Megyek mert siras van,
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Ildikó!

Profi?KépKép Á, nem, profi nem vagyok... Csak csináltam már párat. De persze kérdezz nyugodtan, majd azt mondom, hogy "ezt nem tudom", ha valami nem megy. Egyébként Panda olyat kérdezett, amire tudtam válaszolni!Kép

Ági!

Nem baj, ha Petra nem akar még enni, majd fog. Állitólag a babák tudják, hogy mikor kell nekik már. Nátán is nagyon nehezen kezdett neki, tegnap pedig egy egész kisüveges bébiételt bevágott!Kép

Heni!

El nem tudom képzelni, hogy Körmenden senkinek sem lenne szüksége anyatejre.Kép
Biztos van ott is anyatejgyüjtö, de szerintem, ha szeretnél adni valakinek, akkor vedd fel a kapcsolatot velük, háthaKép:
Eszter-lánc Anyatej Misszió
Nonprofit tejtestvér közvetítés
T.: 30-343-6460

Névadó:
Én voltam jó néhányon énekelni még általános iskolás koromban.KépKép Nem is tudtam, hogy még van ilyen, azt hittem, ma már csak keresztelni lehet.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Ilke
Nem valószínû hogy tudunk menni a baba-mama tornára mert Levi akkor kajcsizik, de nem lenne kedved úszni járni Lilivel? Arra gondoltam hogy megnézem a honlapjukat, holnap felhívom õket megkérdezem mit merre stb, stb.

Kataa
Addig húztuk ezt a könyv dolgot, míg már nem kell! Kép Kép
Bevallom direkt csináltam. Kép

Forti

Kép
Kép
forti
 
 


Sziasztok!

Heni!
Egy nagyon egyszerü dolog,de megprobalni erdemes:kence helyett anyatejet kenni a popojara es hagyni raszaradni.Nekünk segitett.Ha meg nem vot tul komoly a dolog.En itt (Ausztriaban) Inotiol-t hasznalok,ha mar nagyon vadul nez ki a popo es ha rendben van, NEM kenem semmivel.

Sasha,Zita,Mano!
Nalunk sincs keresztelö,hasonlo velemeny miatt.

Kepzeljetek!
Ma Rebi rizi-bizit evett ebedre!Persze nem villaval es megragvaKép, sajat gyartmanyu pep,es ugy bevagta,mint eddig meg egy kajat sem!Persze ebböl is csak harmad bebieteles üvegnyit (mercekent).

Huuu,de sok hofordulos babo van!!!KépKépKépGratula minden babaonak es mamanak is!!!

Gömb!
Szia itt!Kép

Kryss&Rebecca

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Na,az én babám is alszik már mint a tej.Csak éppen 180 fokos fordulatot tett az ágyban.Minden este ez van.Bemegyek,mikor elaludt és kilóg a két kis lába a rácsokon,mert elfordul keresztbe.Most továbbfejlesztette a dolgot,mert teljesen elfordult.

Bringa

Köszi a tippet,mindjárt meg is nézem,bár még ráérünk az üléssel.Vagy majd behozatjuk kintrõl,mert tényleg sokkal olcsóbb(20 000Ft-tal)

Amúgy tényleg hirtelen sokan lettünk innen!Nem is gondoltam volna!Kicsi a világ...Kép

Gumicukor

Az a Kismama táblázat,ami a naptár hátoldalán van?Kukoricapehelyrõl mit tudsz?Lehet olyat kapni,amit a babának lehet adni?Mert a kukoricadara nem ízlett neki...Kép

Tudom,hogy be akarták zárni az uszit(szülõk a NIKE-ben dolgoznak).Amikor a babaúszás van,akkor csak a babák vannak a kismedencében,úgy tudom,de azért biztos nem olyan jó,mint nálatok.

Úszónadrágról mit tudtok?Kell vmi spéci vagy elég a normál,pelus nélkül.Hallottam már ilyet is olyat is.


Én a sütõtököt csak alufóliába tekerem és a sütõrácsra teszem.Így nem koszolok semmit és a saját nedvességében párolódik meg.

Kataa

Próbálj sok májat enni,abban sok a vas és akkor nem kell külön tabletta.Fõleg,ha a WCügyeid már rendezõdtek.Én azért nem merek vasat szedni,mert a szülés után sokáig volt székrekedésem és az aranyerem nagyon fájt tõle.Sokszor rosszabb volt,mint a szülés!!!
De vannak gyümik,meg zöldségek is,amikben sok a vas,csak azt most nem tudom fejbõl,meg kellene néznem.


Anyapoc és (még alvó)Bulcsú baba

anyapoc
 
 


heni!

Bocs,csak most néztem,hogy Dorina még csak 1 hónapos!Na,jó nagy hülyeséget írtam!!!Kép

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
A gyógyszertári popsikenõcs sem vált be, mert azzal kezdõdött. De a többit kipróbálom!

Anyatej a hûtõbe nem fér sajna. Ha másnem, megy a baba popsiára.
3 féle pelenkát próbáltam, de semmi változás.

Kryss!
Ezt az Iniolt Toys-ban lehet kapni? Vagy csak gyógyszertárban?
Ha minden igaz, márciusban megyünk ki.

Jó éjt mindenkinek!

Holnap este jelentkezek!

Heni
heni1979
 
 


Sziasztok!

A hajhullast en is ugy tudom, hogy elettani jelenseg szules utan. Emlekszem, mi is sopankodtunk itt tobben akkoribanKép

Heni,
nem iszol esetleg sok tejet /ugy remli, szoptatsz, ugye/? Volt olyan, akinek attol utotte ki a baba popojat a ragya. Vagy ha nem a tej, akkor esetleg valami mas kaja, paradicsom, stb.. mas otletem nincs a szokasosokon kivul, amiket gondolom mar Te is vegigzongoraztal.

Na, ha valakinek ropilanya van, akkor az en vagyokKép De nekunk ilyen gondunk nem volt, igaz, mi panelben lakunk, itt neha tulzottan is jo ido van.

Szulinaposoknak es ha Julinak ma van nevenapja, akkor Neki is boldog unnepnapotKép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Minden hófordulósnak sok boldogságot kívánokKép

Szívembõl szóltatok a tavasszal kapcsolatban, ma is ahogy toltam a babakocsit a jeges hórétegen igencsak eszembe jutott, hogy mikor olvad már el ez a rengeteg hó. Nálunk a környéken minden utca tiszta hó és jég, kész karizom edzés a séta.

Csics, mi is a Similacot esszük, ennek az a neve, hogy Similac vassal, és 1630Ft. 1000gr. Jó íze van úgy tûnik, mert Betti szívesen issza, a Beba nem volt ilyen sikeres.

Manó, én voltam keresztszülõ templomban úgy, hogy nem is vagyok megkeresztelve, csak a párom miatt vállaltam, mert az õ rokonai kértek fel minket, és voltam névadón is "névadószülõ". Én egyébként egyszerûen a hugomat bíztam meg a keresztszülõséggel, és ez fordítva is így van az õ gyerekével. Minden faxni nélkül.

Heni, ne öntsd ki a tejet, egyszerû mûanyag pohárban is le lehet fagyasztani. Sose tudni elõre meddig lesz tejed, én nagyon jól hasznosítottam a mélyhûtött tejet. Még a 20-30 gr. is jó lesz a fõzelékekhez.

Beszti, végül mit vettél anyukádnak? Én annak idején egy klassz vasalót vettem az 50.-re, most meg egy vérnyomásmérõt kapott. De lehet hogy jobb lett volna befizetnem egy jósnõhöz, mert állandóan a horoszkópokkal van elfoglalva. Minden újságban azt nézi meg elõször.Kép

Conti, Betti 7hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Conti!

Nem tudom, neki mennyire tetszett (nekünk nagyon, de azért azt nehéz megitélni, hogy vajon másnak mennyire fog, bár úgy tünt, örült nekiKép), egy nagyon jó fa-üveg (forgós) tálalókészletet kapott (elsösorban pl. savanyúsághoz lehet használni).
Nagyon közel van a karácsony meg a szülinapja és karácsonyra most nagyon sikerült eltalálni a dolgot (saját magam festettem meg egy 5 zöldfüszerhez való cserepet (persze füszereket is vettünk bele)Kép), ezért voltam most bajban (ráadásul pont az 50. szülinapján), meg egyébként nem szoktunk nagy ügyet csinálni az ajándékozásból, hisz ugysem az a lényeg!KépKép

Zulu!

Lehet kapni garbós body-t (pl. Kenguru Goldban), azt még nem próbáltátok?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok
Hat a tavaszt azt mi is mar nagyon varjuk december ota negyszer-otszor tudtunk kibujni a picural a hazbol csak ablakon keresztul szelozzunk es mar nagyon unjuk, ma is
-14C fok vot de a szel erossegevel elerte -24C fokot, remelem hamarosan jon a tavasz.

Heni

Lehetseges a kajatol ut ki a popsia nalunk a narancs, a paradicsom, ecetes dolgok torolve vannak az etrendbol mert ezektol mindig kiut ja es ha coca-cola ha csak egy kortyot is ittam belole masnap pirosodott a popsi, vagy lehet hogy nem birja a pelenkat. A baratnom egyaltalan nem tud egyszeri hasznalatos pelenkat hasznalni mert a lanya popsia nem birja. Mi (Zinkofax) zink oxid kenocsot hasznalun ami nagyon bevalt, ha nem piros a popsia akkor csak az esti tisztabatevesnel kenem be napkozben nem kenem semmivel sem.

Emese es Robert
mokuci
 
 


Jo reggelt
Anyapoc,Bringa
nekem a párom Balatoni születésü igy a nyári szabit a balcsinál töltötük tavaly B.füzfön és idén is ott fogjuk szerintem Kép söt most karácsonykor is voltunk a balcsin petike korcsolyázot rajta Kép babakocsistul Kép .

Ildiko
a mi tápinkra nincs ráirva hogy medig lehet enni csak az hogy csecsemök és kisgyermekek számárakészült és csak 6 hónapos kortól adhato SIMILAC GAIN de a HUMÁNA tápszereiben is van Taurin megnéztem Kép viszont mindketö elég drága a SIMILAC GAIN 450gr 1250ft a HUMÁNA banános tápija amiböl van 2 is 900gr is több mint 1000ft de mindketö nagyon izlik Petikének Kép.

Zulu
petikének sincs vastag nyaka de most már van tokája meg nagy feje van és van egy overálja azt feltudom huzni egészen a nyakáig igy nem fázik meg a nyaka .

Pusz mindenkinek
Csics és Petike Kép
csics
 
 


Bringa

Nem akartok baba-mama klubba jönni?

Csics

fûzfõi a párod?Mert eredetileg én is az vagyok!

Anyapoc

anyapoc
 
 


Hali!
Most gyorsan írok, mert Dani már felkelt, még éppen birkózik a macijával Kép és közben ki-kivigyorog rám Kép

anyapoc

Igen arra a kajcsi táblára gondolok. Kukoricapelyhetés darát nem próbáltam még, de tervben van. szerintem Veszprémben biztosan van valami biobolt vagy Herbária, ott szoktak ilyet árulni. Nagyon szeretem Veszprémet, sokat jártam ott, mikor fõsulis voltam, mert a barátnõm kenesei és mindig belógtunk Veszprémbe.

Úszónadrág
Mi Huggies úszópelust használunk és rá egy biciklisnacika. Eddig még nem volt baleset belõle. Ha van DM ott lehet kapni.

Spenótban sok a vas, ill. minden zöldféflben. de egyszer Czeizel Endre mondta, hogy lagalább 50 tányér spenótot kellene megenni, hogy fedezze a napi szükségletet.

Mi is Bübchen Baby Creme-t használunk, vagy a DM-es Babylove Wundschutz Creme-t, mindkettõ nagyon jó, ha piros is volt (szerencsére ritkán) a popója, pár nap alatt rendbe tette.

fogzástól is kiütheti a baba popóját a pirosság, vagy ha adtál új kaját az is.

Csics
Hát én meg is rökönyödtem a balaton jegén készült babakocsis képen, õszintén szólva. Én biztosan nem mertem volna ráállni, mi van, ha beszakadtatok volna? Szerintem még a baéatoniak sem ismerik mindig teljesen a jeget...

pusz, mert indul a szopi
gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Csics
Emlékeztem, hogy milyen bátor voltál nyáron, a 38. héten elutaztatok két hétre a balcsira. Kép

Anyapoc
Nagyon szívesen. Hova jársz? És mikor van? Nálunk is szokott lenni baba-mama tali, majd megbeszéljük. Egyébként én nem tõsgyökeres vp-i vagyok, csak 8 éve lakom itt (és a párom is)

Vas
Úgy tudom, a növényfélékbõl sokkal kevésbé szívódik fel, mint a marhahósból és a májfélékbõl.

Popó
Nem lehet, hogy szájpenésze van a babaunak? Mert korábbi olvasatomban úgy rémlik, attól is lehet.

bringa és hanna (25 hét)
bringa
 
 


Forti
Persze direkt csinaltad : ))Belelolvastam es hat azt hiszem nem egeszen igy fogom csinalani,ha fogom mert nehany dolog elelg radikalis.Nektek teljesen bejott???

Bringa,ANyapoc
Imadom a majat es sokat es eszek.A marhahust kevesbe deazt is eszek ponta vas miatt.Hal istennek nem is voltak Wc gondjaim mert csaszaros voltam,es nem ertettem miert adnak dietas kajat pedig farkas ehes voltam a szules utan : )))

Conti
Te is azert kaptal Similacot mert nem hizott a Betti???
Alex maregy hete nem hizott semmit,tudom ez nem mervado de engem idegesit es mindig egy kalvaria ez az etetes.A dokino azt mondta nem bej ha nem hizik csak ne csokkenjen a sulya,hat neki biztos nem: ((((

Emese
A Sogornomek is ott elnek ahol ti es O is papanszkodik hogy nem tud kimenni a gyerekekkel.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Vas
Potosan így van...
A húsban levõ vas negyedét, míg a zöldekben levõnek a 10%-átveszi fel a szervezet.A növényi eredetûbõl (zölsdég,aszalt gyümölcs,teljes kiörlésû cuccok)több hasznosul,ha Cvitamint tartalmazó táplálékkal vagy folyadékkal együtt esszük.Van még a szardíniában,tojássárgájaában és sötétzöld levélzöldségekben.
Ezt írja a Gyógyító ételek, ártalmas ételek c. könyv.
De azért napi 50 tányér spenót...Brrrr!Pedig szeretem.

Bringa

Mi a CSaládsegítõ által szervezett baba-mama klubba járunk.Tavaly indult és kb. 5-6-an járunk folyamatosan,amit énnagyon jónak tartok.Mert az elsõ alkalommal olyan sokan voltunk,hogy vhogy elsikkadt az egész.Persze akkor még mi voltunk a legkisebbek(akkor volt Bulcsú másfél hónapos),de azért sokat meg lehet tudni a többiektõl.Meg vannak foglalkozások.Ha gondolod,leírom emilben,hogy miket terveznek idén.
Én sem vagyok teljesen idevalósi,mert én fûzfõi vagyok.Csak amikor ide jöttem dolgozni az egyetem után,akkor költöztünk ide.(3 éve)

Gumicukor

Kösz a pelustippet.Azt is hallottam,hogy nem is kell pelus,mert a babák ilyenkor nem kakilnak.Mert ilyen reflexünk is van.Bulcsú még a fürdõvízbe sem kakilt bele.Nem tudom,mi lehet ebbõl igaz.Mert hogy akkor elég egy sima úszónadrág.


Na,megyek,nézem a Dallast!!!KépKépKép

anyapoc
 
 


Sziasztok!

Egy nagy kérdésem lenne. A kisfiam 8hetes és 2napja nincs szélete tudtok valami megoldást hogy mit tudok tenni, hogy legyen neki. Sajna nem tudom már szoptatni és tápszert kap, igaz a tápszerre az van írva, hogy hgabb lesz a széklet sajna nálunk pont az elenkezõje történt és nem tudok mit csinálni. Próbáltam a kamilla teát de hiába próbáltam a szélcsõvet de hiába. Nagyon félek, nehogy bélcsavarodást kapjon. A védõnõ szerint nem baj ha 5 napig nincs széklete de szegénykém annyira nyomná és sír mert nem jön a kaki. Kérlek segítsetek ha tudtok.

Heni: Nekünk is sajnos volt egy ilyen pelenka próblémánk egyik nap vettem a kicsinek a pempörstõl az 3-6kg osat és másnapra teljessen kiütéses lett a pici pedig elötte is azt használtuk csak a kisebb méretet. Ezért áttértem a liberóra ez ugy nézz ki hogy jó lesz. A doki nénihez is elkellett mennünk mert megijedtem hogy teljessen kiütéses mindenhol. Õ mondta hogy lehet, hogy a pelenka és igaza is lett.

Na most ennyi
Köszi a segítséget elõre is
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Heni!

Ezt a kremet csak gyogyszertarban lehet kapni,INOTYOL-nak hivjak.Nekem Aaronnal is es Rebeccanal is nagyon bejött,bar eddig nem kellett tul gyakran!Szerencsere!!!Kép
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Emmának jön az alsó foga! Már érezni a kis recét, tegnap vettem észre. Ti tisztítjátok valahogy a kis fogacskákat? és kb mennyi idõ alatt fog kibújni ?

manó és Emma (18,5 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége. Nekünk ugyan apamentesen, de a szüleim itt voltak és az jó volt.Kép

Nem tudom ki kérdezte, de mi is zuglóiak vagyunk, az M3-as mellett lakunk. Mi is szoktunk a Városligetbe járni sétálni, persze egy elég nagy kerülõvel tudunk csak kijutni, hogy ne kelljen lépcsõzni. De most akkora még mindig a hó a környékünkön, hogy csak kicsi távokra jutunk.

Én már fõztem Petinek kukoricadarát meg zabpelyhet is. A zabpelyhet le kell elõtte darálni. Vízben fõztem, de anyatejjel higítottam, és tettem bele gyümölcsöt is. Petinek nagyon bejött.Kép De mi nem...Kép
Most gesztenyés anyatejberizs-pépet gyártok neki. Szerintem fincsi lesz.

A hét végén viszont adtam neki pulykahúst, és nem hogy nem nagyon szerette, de szerintem fájt is tõle a pocakja, mert a második elég nehéz éjszakán vagyunk túl, és két napig kapta a husit. Majd ma kiderül, ha ma rendben alszik, akkor az volt a gond.

Gumicukor!
Köszi a választ, majd felhívom õket. Én nagyon szeretnék járni, persze majd a részletek függvényében eldöntjük.


Petinek márciusban lesz a keresztelõje, a nõvérem lesz a keresztanya, és a férjem öccse lesz a keresztapa. Remélem nem lesz gond a tesómmal, mert õ katolikus, míg mi reformátusok vagyunk.

Manó!
Mi pici fogkefével megsúroljuk Petinek az alsó fogacskáit minden este, persze csak óvatosan és inkább csak azért, hogy szokjon hozzá, hogy ilyen is van. Utána mindig rágogatja még egy kicsit. Viszonylag gyorsan, úgy egy hét alatt jött ki egy-egy fog, a felsõ már nehezebben jön, azzal már kínlódunk egy ideje.

Apukám szerint - aki mindig naprakész az idõjárást illetõen - febr. 25-e után várható felmelegedés! Remélem is!

Raktam fel új képet a profilomba a család férfitagjairól.

Dió és Peti
szabotimi
 
 


Zita!

Jobbulást Solyminak!

Sasha!

Én nem vagyok megkeresztelve, én meg néha azt bánom. Nem vagyok kifejezetten vallásos, de azért mégis szerettem volna. Viszont felnõtt korban nem olyan egyszerû ez a dolog, ahhoz már tényleg nagyon elszánt hívõnek kell lenni. Emmát mi sem kereszteljük, a névadó azért más.

Érdekes, én azt hittem a névadó sokkal elterjedtebb, de ezek szerint nem. Nekünk a férjemmel van egy keresztlányunk, már 10 éves, és neki se tartottunk se keresztelõt, se névadót. Hát megmondom õszintén engem kicsit zavara dolog, hogy nem "hivatalos", lehet hogy hülyeség. Kép Azon is gondolkodtam, hogy az õ névadóját is megtarthatnánk az Emmáéval együtt.

Kataa!

nem feltétele az egyházi esküvõ a gyerek keresztelésének? Én azt hittem, mert a férjemnek van egy keresztfia, akit keresztelni akartak a szülei, de a pap azt mondta elõbb házasodjanak össze templomban, de 3, baba volt, és kb 15 éves házasok voltak, úgyhogy nem voltak hajlandóak rá.KépKép Így csak névadó volt.

gumicukor!

Köszi, megnézem .

Kajcsi ügyben nekünk is szerencsénk van, Emma is mindent szívesen fogad. Örülök, hogy a doki szerint is jó a tábla. A meggyet úgyse adnám, mert nincs.Kép) A cseresznyét meg én sem eszem meg, mert irtózom a kukacoktól, ami mindegyikben benne van. ha mégis eszem, akkor apró miszlikre trancsírozom.Kép A tejet szerinte mikortól lehet adni? És a többi tejterméket? Én 1 éves kortól gondoltam, de lehet hogy késõbb kell?

Andy!

Nyugodj meg elõször is, biztos hogy nem kap bélcsavarodást!!!
Emmával nekem is pont ilyen gondjaim voltak, tudom hogy szörnyû. Megmondom õszintén, én nem hagytam szenvedni, hiába mondták nekem is hogy nem baj ha nem kakil, de õ ha már 1 nap is nem volt kaki, akkor rettenetesen ordított, és szenvedett. Tehát én ha már a szélcsõ (bár azt én nem próbáltam) és a lázmérõzés nem segít, akkor bizony én estére beadtam neki egy fél glicerines kúpot. Kb negyed órán belül kakilt, megkönnyebbült és aludt éjjel. De mivel nem lehet minden nap kúpot adni, én kb 1,5 hónapos korától adtam neki szõlõlét. 2-3 szõlõ héját leszede, átpréseled szûrõn, és cumisüvegbõl megitatod. Minden nap délelõtt ezt adtam neki, volt is kaki naponta. Aztán kb 13 hetes korában beállt a azéklete, azóta magától is tud kakilni. Most ezzel a szõlõlés módszerrel biztos sokan nem értenek egyet (bár nekem gyerekorvos tanácsolta), de nálunk nagyon bejött. És még mindgí jobb szerintem mint egy szenvedõ baba.

manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó: Ez a glicerines kúp nem ártalmas a szõlõlére már én is gondoltam de azt ma nem fogok tudni venni. A gyógyszertárban kiadják ezt a kúpot, és ez direkt erre jó vagy van más hatása is?
Köszike a segítséget
Szia
Andy
andy78
 
 


Andy78

mi Espumisan cseppeket ettünk,ami hatásos volt.De nem úgy,ahogy a tájékoztatóra van írva,hanem 3*8 cseppet,vagyis 8 óránként.Banán ízû,úgyhogy szeretik a babák.De tényleg normális,ha 5 napig nincs kaka.Fõleg,ha most álltál át tápira.

Dió

Sima bolti kukoricadarát fõztél,vagy vmi speci a babáknak?

anyapoc

anyapoc
 
 


Andy!

Persze úgy értettem, hogy 2-3 szõlõ szem-et kell adni!KépKépKép
Amúgy nálunk sem jött be a tea sem. Szerintem ma mindenestre adj be neki glicerines kúpot, ha néhányszor adsz az nem árt. Recept nélkül lehet kapni gyógyszertárban, mond hogy csecsemõnek. Egy fél elég.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Bocs lányok, nem nagyon van idõm bejelentkezni, és a fórumot olvasni.
Remélem, mindegyikõtök családja jól van Kép.
Még annyi, hogy tanácsotokra párom mégis kipróbálta az Aventa kézi mellszívót, és tényleg sokkal jobb, mint az elõzõ. Köszi a tippet mindenkinek, bejött nagyon...
Jók legyetek!
Hayim Papa (és a 7 hetes és néhány napos Márk)

Hayim Apuka
hayimpapa
 
 


Andy!

Most olvastam hogy közeben írtál. Kép A glicerines kúp direkt erre van. Azt hiszem a 2gr-os a gyerekeké, van felnõtt is. Állítólag rendszeresen nem jó használni, de ha vészhelyzetben adsz neki, mikor nagyon nem megy a kaki akkor semmi gondot nem okoz. Emma is kapott kb 5x. Utána mikor már rendszeresen kapta a szõlõlét nem volt rá szükség. A rendszeres használattol is csak azért óvanak, mert ez a kúp székelési ingert csinál, és ha hozzászokik a baba akkor a nélkül nem akar állítólag kakilni. De szerintem ez csak akkor van ha hónapokig azzal kakiltatod. Emma azóta remekül kakil magától.KépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Anyapoc!

Emma is szedte az Espumizant, a hasfájására, de a kakijára sajnos nem hatott. És ha nem kakilt akkor se éjjelünk, se nappalunk nem volt melette. Hidd el, szörnyû volt. Persze az más, és teljesen normális ha a baba nem kakil napokig, de közben semmi baja. De Emma nyögött, nyomott, vörösödött, ordibált, órákon át, és az eredmény semmi se volt.Kép Hú de örülök, hogy elmúlt ez az idõszak.KépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!
Egész hétvégén nem voltunk itthon, hanem az összes nagyit végiglétogattukKép. Majd olvasok...

Nem tudom, mi lehet Ádámmal, megint nagyon rosszul alszikKép. Nem 3x ébred, hanem óránként, de van, hogy fél óra is alig telik el két ébredés kzöttKép. Lehet, hogy ennyire megkínozzák a fogai??? Hétvégén egyszerre kibújt a két felsõ, de már hamarosan a következõ kettõ is kint lesz (azok is fent). Szerintetek érdemes Dentinoxszal kenni? Ha igen, akkor a folyadék, vagy inkább a gél?
Remélem, nem lesz megint beteg, mert néha köhög egy kicsitKépKép!

Noémi a férjem szöleinél marad pár napig, úgyhogy kicsit egyszerûbb az életem. Csak Ádám ne sírna ennyit...

Megyek babázniKép.

Panda

panda
 
 


Manó

Én is hasonló meggondolásból nem adok meggyet, mert hát nincs. A cseresznyét én csak bedobom a számba, ha nem látok rajta külsérelmi nyomokat és szép, a többi meg nem érdekel. Dani ráér majd akár 2-3 évesen is megismerkedni a cserivel. Én kilószámra ettem, mikor Danit vártam, az eperrel egyetemben. Szerencsére nem hajt meg és nem is fáj tõle a hasam.

A tejre azt mondta, hogy 1 éves korig nem ajánlott, de a babatejtõl sem volt odáig, azt mondta, hogy inkább ne használjuk, ameddig van elég tejem. Kefírt, natúr joghurtot, sajtot, túrót lehet majd neki adni kis mennyiségben a táblázat szerint és a drnõ szerint is.

Én nem tudom a Dentinox mennyire hatékony a babaínyre, é n kipróbáltam az enyémen, ,de kb. 1 percig éreztem a bizsergést, aztán semmi...

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor
 
 


Sziasztok!

Kataa, nekünk a vaspótlás miatt kell a Similac vassal tápit enni, más tápi mellé külön kéne maltofer cseppeket adni. Egyébként mi a Bebát és a Humanát próbáltuk még ki, de ízre is ez volt a legjobb.

Bettikém felfedezte, hogy õ a világ közepeKép Ha pl. véletlenül nem arra fordulok amerre õ szeretne, rögtön jön a síkítás. Néha már visszasíkítottam neki, nehogy azt higgye csak neki van hangjaKép A kajálás pár napja nem az igazi. Azokat a gyümiket, fõziket amiket elõtte szívesen megevett most bojkottálja, de annyira hogy szorosan összezárja a száját és elfordítja a fejétKép
Remélem ez nem lesz tartós.

Conti Betti 7hó

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti
 
 


Sziasztok!

Most jöttünk haza a sétából. Nagyon szép idõ van. Méreckedni is voltunk és a Petra 7 hónaposan 6700g és 66cm. Két hét alatt hízott 220g-ot. Megkérdeztem a nyelvét is és azt mondta a doktornõ, hogy lehet, hogy picit le van nõve de a szopizás még javíthat és, hogy majd egy éves korába kell vele foglalkozni. Beszti: kitudja nyújtani a nyelvét csak ha kinyújtotta akkor felfelé nem tudja hajlítani. Nem tudom, hogy ezt miért nem vették észre. Meg én úgy tudom, hogy akinél ilyen van annak rögtön mikor kiderül akkor felvágják. A kórházba is volt egy csaj és annak még ott a kórházban megcsinálták a babájának a nyelvét. Lehet, hogy a mienk nem túl vészes. Biztos vannak fokozatai.

Kaja: mondtam, hogy a Petra még jóformán mindig csak tejet eszik és azt mondta a védõnõ, hogy ez a gyerek nem buta és tudja, hogy mi a legjobb neki. És azt is mondta, hogy vannak olyan gyerekek akik egyáltalán nem fogadják el a másmilyen kaját. Végül is szépen gyarapodik és ez a lényeg.

Áfonya
Jó a dokid hozzáállása, azt hiszem én sem fogom erõltetni.

Csics
Nagyon sajnálom ami veletek történt, de szerencsére már otthon vagytok. Jobbulást Petikének.
Különben kaja témában már én is tapasztaltam, hogy sokat így állnak hozzá. Különben ez biztos azért van így mert mi már túl sokat tudunk. Nekem is mondták már, hogy miért nem teszek a gyümölcsbe kekszet. Az anyósom meg folyton azzal piszkál, hogy a Petra azért nem eszi meg a krumplit mert nem sózom meg neki. Tegnap is felhívott és felolvasta nekem a Spock könyvet. Már halálra idegesítenek, mindenbe bele akarnak szólni.

Ilke
Nem semmi, hogy milyen gyorsan jönnek Lili fogai. Mi még mindig csak az elsõnél tartunk.

Beszti
Ha még nem volt anyukád szülinapja akkor szerintem egy aranygyürüt. Az olyan maradandó. Az én anyukám jövõre lesz 50 éves.

Nyuszi
Ez az elrejtés jó. Lehet, hogy nekem is el kellene rejtenem a krumplit?

Gumicukor
Dani nagyon ügyes lett. Ha így halad akkor mindjárt menni is fog.
Az Almási téren milyen napokon van úszás és mennyibe kerül?

Panda
Te megkóstoltad már a bébiételt? Az finomabb mint amit mi készítünk? Lehet, hogy én is megpróbálom a Petrának mert én még nem vettem.
Bébiétel: múltkor megnéztem a kajákat a boltba és nem értem, hogy pl. a 4 hónapos Mildibe, hogy lehet túró meg az egyikbe láttam pár nem emlékszem pontosan epret vagy málnát. Ez, hogyan lehet mikor állítólag csak a korának megfelelõ dolgokból állítják össze. Vagy még sem?

Gombóc
Merre laksz? Végre van már valaki más is a III. kerületbe rajtam kívül.
Köldökcsonk: nekünk a 21. napon esett le. Én is aggódtam mert volt aki úgy hozta haza a kórházból, hogy leesett neki. Én minden pelus cserénél bealkoholoztam és szórtam rá hintõport is.

Ilke
Én szombaton csináltam ugyanazt a menüt mint te (krumpli, répa és egy fagyasztott tejkocka) csak nekem kihányta. Szerintem az nem baj ha híg a kajája.

Kata007
Jó lehet a fogócskázás, gondolom ilyenkor Dóri nevet nagyokat.

Kataa
Még nekem is hullik a hajam de talán már egy fokkal jobb. Beszedtem már négy levél vasat.

Anyapoc
Köszi a tippeket majd kipróbálom. Különben a rizspéppel nincs semmi baj azt nagyon szereti csak a gyümit és a zöldséget nem.

Ági és Petra (7hó és 1nap)
petra2
 
 


Ági!

Bébiétel: igen, azt hihetnéd, hogy abból állitják össze, de nem! Találtam 4 hónapos kortól ajánlott "sütötök tejjel"-t (sovány tejporral), málnás és epres almát vagy banánt, déligyümölcsöset. Alig van "natúr" jellegü, tehát hús nélküli, és húsokból olyat is tesznek bele, amit elvileg még nem szabadna. Egy csomó tartalmaz hozzáadott cukrot (ami meg nem, az drágább).
Ne felejtsük el, hogy ez az egész üzlet, nagyon sok pénz van benne. Ugyhogy jól nézd meg, mit adsz neki!
Ilyen szempontból sokkal jobb a házi, mert abba legalább tudod, mit teszel.

Meggy: lehet kapni fagyasztva (külön is, nem csak mixekben). Ahogy ilyenkor öszibarackot is csak fagyasztva lehet venni. Én jobban kedvelem saját magunknak is a fagyasztott dolgokat, mint a konzervet (pl. zöldborsóból).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Conti

Emike is szokott forogni, ha nem arra megyek amerre õ szeretné.KépÉn is szoktam neki visszavisítani.Kép

Manó

Kukacok ellen be kell áztatni cserit 10 percre és tuti kijönnek. Én imádom a cseresznyét és a meggyet is, tavaly mikor Manót vártam kilószámra ettem õket.Kép

Gumicukor

Én irigyellek, hogy Dani mindent megeszik.Kép Tényleg sok idõd lehet, most látom, hogy a Frissbe is szoktál írni, meg dolgozol....Kép...nem semmi, hogy csinálod?

Ilke

Imádok kertészkedni, egyelõre csak az erkélyeken, de készülök, hogy ha majd kertünk lesz, sok mindent tudjak. Vettem könyveket is. Virágokat nevelek magról is, palántáról is, hagymáról is, már évek óta. Nem mondom hogy értek hozzá, de nagyon igyekszem.Kép

Ági

Hát igen, sok minden van a bébikajákban, meg kell nézni mit vesz az ember.

Beszti

Most látom, hogy az áfonya sem ajánlott 18 hónapos korig. Az miért? Én már többször adtam Emíliának, nem tudtam, hogy nem ajánlott, õ meg imádja.
Az eper meg a málna azért nem ajánlott mert aprómagvas, vagy mert allergizál? Teljesen igazad van ,hogy egy csomó üzlet van az egész bébiétel bizniszben,de szerintem egy kicsit túl szigorú ez a tábla. Igazán nem vagyok híve annak, hogy édességekkel tömjük a gyereket, de az egy kicsit durva, hogy kétéves korig ne adjunk csokit meg kekszet a gyereknek...

Nyuszi és Emília 7 hónapos

KépKép
KépKép
nyuszika
 
 


Nálatok is szórakozik a net, vagy csak nálam?

Nátán lázas volt (most épp nem az, remélem már nem is lesz), rosszul aludt éjszaka, többször felsirt. Apja nagyon keveset aludt, ugyhogy lehet, hogy ma a kanapén alszikKép, hogy ha Nátánnal megint sokat kell fent lenni, akkor legalább ö aludjon. Nem tudom eldönteni, hogy beteg vagy csak a foga (most tört át). A mikor felébredt éjszaka, akkor olyan fájdalmasan sirt, nem igazán lehetett megnyugtatni (végül szopizottKép). De mivel lázas is volt, nem gondoltam a fogára (nem kentem Dentinoxszal, pedig az szokott segiteni), csak reggel jöttem rá, hogy a láz is lehet a fogtól!

Nyuszi!

Szerintem is-is. Azért sem, mert aprómagvas és azért sem mert allergizálhat. Aztán lehet, hogy rosszul tudom. Az áfonyával nem tudom mi van, azt én magam sem nagyon eszem, talán idönként lekvárban...
Tudod, itt is igaz az, hogy ésszel. Én sem gondolom, hogy 2 éves koráig nem kaphat semennyi csokit, de azt azért tudni kell, hogy az étkezési szokásait alakitjuk ki az elején. Lehet arra is szoktatni, hogy a "nasi" legyen gyümölcs (pl. aszalva), netán zöldség (répa hámozva-mosva), de arra is, hogy csak a csoki. Lehet arra, hogy inni a viz is jó vagy arra, hogy csak a különféle gyümölcslevek, szörpök.
Pl. azt nem csodállom, hogy a különféle felvágottaktól, a sertés bizonyos részeitöl mennyire óv (pl. érdemes elolvasni, hogy mit tesznek egy egyszerü baromfimájaskrémbe).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Dió,
Nagyon édes kisfiad van, az a kunkori haja!Kép

Andy,
Majd írok mélt ma v. holnap
Gyógyszertári popsikenõcsöt használj, én csak ezzel kenem, és szép Zsófi popsija, még ha Pamperst adok rá akkor is.

Nyuszi,
Én is imádok virágozni, a férjem biokertet szeretne, hát lesz vele munka úgy érzem.

Lányok,
Az új HUGGIES standard ( 5-8 kg ) pelenka nagyon jó! hátul gumírozott, ugyanolyan mint a libero, nekem nagyon tetszik

Képzeljétek, Zsófi tegnap óta nézegeti a kezét, és persze bebandzsít hozzáKépKép

Nem tudjátok, hogy hol lehet kapni babatornáztatót? Tudjátok olyan háromszög alakú, hasonlít a hinta mini változatára. Tegnap elmentünk édeshármasban a MegaToys-ba, de ott csak olyan csúnya csicsás volt. Szerintetek a Brendonba lehet kapni?


Kataa,
Próbálok válaszolni az emiledre, csak Zsófi nem olyan álomszuszóka mint Alex, vannak napok, amikor egész nap alig alszik, akkor persze én is elvagyok.

Gratulálok a forgásokhoz, fogacskákhoz, és a hófordulókhoz. Igyekszem visszaolvasni.

na megyek

pusz

Brokkoli
brokkoli
 
 


Sziasztok

Reggel már írtam, csak rossz gombot nyomtam meg és kiléptem mielõtt elküldte volna az üzimet. Kép Ezért bedühödtem, és nem írtam le újra.

Kataa
Az az igazság, hogy én nem a könyv szerint csináltam, ill. 1x megpróbáltuk apucival, de Levi teljesen magától állt rá az éjszakai alvásra. De lehet hogy ez csak eddig tartott, mert a tegnapi éjszakánk egy pokol volt. Lehet hogy Ilke mégis csak visszacsalogatta azt az álommanót???? Kép Kép

Nyuszi
Levi is imádja az áfonyát! Kép

Brokkoli
Én anno (3-4 hónapja) a brendonban csak szõnyeggel együtt levõ babygimet láttam, jó borsos áron. A Corában vagy az Auchanban szokott lenni külön is, és az ára sem húzós.

Forti

Kép
Kép
forti
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?