Sziasztok!
Menta!
Köszi a hiányolást! Tényleg az idõjárás volt a ludas, nem mertük kockáztatni az autózást a gyerkõcökkel. Márciusban remélem, már jó idõ lesz!!!
Zsuzsa!
Éljen, éljen, éljen!!!! Igen, a lenõtt nyelv okozhat ilyen gondot. Tök jó, hogy megoldódott, nagyon ügyik vagytok!!!!
Katkamanó!
Lényeg, hogy megoldódott a helyzet! Lehet, hogy nagyon is jól okoskodtál. És ügyik vagytok, hogy átvészeltétek!!!
Beus!
Az E-vitamint feltétlen mosd le szopi elõtt, mert túladagolást okozhat a babában!!!
Vivien!
1 liter az RENGETEG!!!!! Én erre egyáltalán nem mondanám, hogy kevés a tejcsi!
Estére tényleg mindenkinek kevesebb a teje, viszont az cserébe laktatóbb. Én 2 babát szoptatok, mégis teljesen puhák a cicijeim, reggelis, meg akkor is, ha véletlenül valamiért több idõ telik el 2 szopi között. Ez a puhaság teljesen normális dolog, mindenkinél bekövetkezik. Na és persze sosem telik el 1,5-2 óránál több 2 szopi között, de gyakran még annyi sem
De hát tudod, a szopi nemcsak étel-ital, hanem anyaíz, nyugtató is
Esti nyûgire tényleg a kendõ a legjobb, nálunk is mindennapos használatban van
Kispici!
A 20-30 perc a MINIMUM, amit egy ekkora babának egy-egy szopi alkalmával a cicin kell töltenie, hogy hozzájusson a hátsótejhez is, de a legtöbb baba természetesen jóval túllépi ezt az idõt
Ha beleolvasol az archívba, láthatod, hogy majd' mindenki ilyen maratoni szopikról számol be az elsõ idõkben. Aztán ez az idõ egyre rövidül majd, ahogy a babád erõsebb, ügyesebb lesz, és elkezd jobban érdeklõdni a külvilág iránt.
Az, hogy fél-egy óra múlva megint cicit kér, szintén teljesen normális - sokszor még a 9hónaposom is így tesz
Az anyatej nagyon könnyen emészthetõ, hamar kiürül a gyomorból. Ráadásul, ahogy fent említettem, a tejecske nemcsak étel-ital, hanem testközelség, nyugtató is.
Próbálj valami kényelmes testhelyzetet találni a szopikhoz, és akkor közben tudsz valamennyit pihenni, olvasni pl. Amikor elalszik a babád, próbálj Te is aludni, vagy legalább pihenni. Most tegyél félre minden mást, mert a legfontosabb feladat az összecsiszolódás, meg hogy eleget tudjál pihenni. Sírás ellen meg nagyon beválik a sok-sok testkontaktus (akár pucéron az ágyba bebújva, vagy kendõben hordozva), együtt fürdés, és sok szopi.
Fel a fejjel, nagyon hamar el fog telni ez az elsõ idõszak, és egyre jobb lesz!!!
Pele