Szerencsére Nati jól eszik, nem válogatós, de vannak neki is napjai, hogy alig fogy valami a tányérjáról. Mirtill tányérján a tészta neki sok lenne egy adagra, akkor is, ha éhes. Bébiételt nem szerette soha.
A mi hamirendünk:
Reggeli kb 8-9, amikor Szabit le tudom tenni egy időre és Natit bele tudom rázni a ruháiba. Általában vmilyen Holle gabonapehely tejjel, vagy sima kukoricapehely, weetabix vagy ha mind kifogyott, szendvics.
Délelőtt gyümi, max két körte vagy alma; kölesgolyó, kifli, pogi vagy valami hasonló a játszin
Ebéd attól függően, hogy mikor dől ki a játszin és mennyire 12-16 között vmikor. A nagyon késői akkor, ha bealszik, mielőtt hazaérne. Mindent megeszik, általában egyfélét kap, pl van, hogy csak levest, de azt jó tésztásan zöldségesen. Ma pl borsós darálthusis pörkölt jellegű akármi volt tésztával. Ha nincs időm, akkor egy kis rizs zöldséggel, sajttal; főtt tojás bármivel; valami mélyhűtőből kiemelt kaja, mondjuk gombóc.
Uzsi, normális ebédet feltételezve túrókrém (már veri a hűtőt, ha pár napja nem kapott), szendvics.
Vacsi: Ami apa tányérján van, ebédmaradék.
Ha más semmi nincs, marad a szendvics, virsli vagy bármi, ami ehető. Általában 8 után, mert addigra keverednek haza a játsziról vagy ha pocsék az idő, valamelyik bevásárlóközpontbót, nagyitól.
Ivás: víz
Teljesen normál felnőtt kajákat kap, kicsit megszűrve. Nagyon zsíros vagy fűszerest nem kap, de azt én sem szeretem.
Ildikó,
Dokinéni szerint pontosan mi a kóros? A súly a korhoz vagy a magassághoz? Nem jártok valam nagyon sűrűn látogatott játszótérre? Ha megkérdezed ott az anyukákat, szerintem több olyan gyerkőcöt fogsz találni, akinek hasonló a súlya ilyen magassághoz. Én is ismerek több 2 év felettit, aki a 10 körül van, és vannak nagggggyon aktívak is. Pontosabban többnyire azok.