Új privát üzeneted érkezett!

Orsi Én sem kaptam :cry:

Lányok!
Köszi a "kisregényeket"!!! :lol:

Kép

Kép
kajla

Sziasztok!

Ha nem bánjátok, szeretnék csatlakozni hozzátok, a kisfiam, Adrián 2005. május 11-én született.
Két nővérkéje van, Melitta és Evelin, akik júniusban töltik a hatodik évüket, szeptembertől már NAGY iskolások lesznek.:) Kép [img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1176674064.55.jpg[/img]
gnerika

Ne haragudjatok, most látom, hogy nem ide kellett volna írnom, a tavaszi babák között lenne a helyünk...
Átköltözünk...
gnerika

Gnerika
Itt is jó helyen vagy :lol:
Az én lánykám is 2005.05.11-én született... :lol:

Nálunk is elég rapszodikus az evés... olyan, mint mindenkinél... mi sem eszünk mindig egyformán...
Reggeli: tej, kakaó, kenyér, sajt, vaj, szalámi, lekvár, tojás, stb...
Tízórai: gyümölcs
Ebéd: ami van... nagy kedvenc a túrógombóc és a császármorzsa...de főzelék, krumpli is jöhet hússal, virslivel...
Uzsonna: gyümölcsjoghurt, puding, valami ilyesmi...
Vacsora: kenyér+valami, vagy meleg kaja...
Sasa szokott kapni csokit is...szereti a mustárt, kethupot, az uborkát...
Innivaló: gyümölcslé, ásványvíz, Almdudler :oops:
Mi már eléggé átálltunk a rendes kajákra...

Lucas meg egyre aktívabb....
Vendég

Lányok!
Szerintetek hogy lehet megtalálni valakit, aki elköltözött Szombathelyre és csak a nevét tudom?

Kép
kajla

Kajla!
Ha van madzagos telefonja, akkor akár a tel.szám ismerete nélkül a matáv netes telefonkövjében a neve alapján. Vagy a mobil tudakozóban.
szilbee

Szilbee!
Hihetetlen, de megtaláltam!!!!
Köszi a tippet!
Puszillak!

Kép
kajla

Sziasztok!

Orsi!
Megkaptam a privit majd csinálom a cd-ket.

Ha az Mtv honlapjára rámentek és a tegnap déli híradót megnézitek a harmadik hírben Mirtill szerepel és az a gyerekorvoshoz akihez szoktam hordani ha a háziorvosunk felidegesít.
Felhívtam tegnap a dokinőnket,hogy mennyi Béres cseppet adhatok Mirtillnek mert nincs 10kg és rögtön azzal állt elő,hogy szerdán kér időpontot a gasztroenterológiára.Én úgy gondolom,hogy ha anyagcsere zavara lenne nem fejlődne szellemileg sem és nem nőne ilyen ütemben.Ha ilyen baja lenne biztos alacsony lenne.Megmértük megint nőtt2cm-t most 88cm.A doktornő szerint ez kóros szerintem meg nem.

Vasárnaptól adom a citromlevet és mától a Béres cseppet is és ESZIK!Igaz nem olyan rengeteget de magához képest elég jól.
Remélem mostmár minden okés lesz.

Sziasztok!

Így evett ma egydül,villával!
Kép
Kép

Kép
ildikó-74

Ildi!
Ha anyagcsere zavara lenne, azt simán megállapíthatnák vérből is. Igaz, hogy 3-4 hét, mire kész az eredmény. Persze utána kell járni a dolognak, de nem kéne túldramatizálniuk a dolgot. Tök fölösleges a frászt hozni az emberre. Higgadtan, jó szakemberrel vagy szakemberekkel kell kivizsgáltatni.

Kajla!
Nincs mit!
szilbee

Szerencsére Nati jól eszik, nem válogatós, de vannak neki is napjai, hogy alig fogy valami a tányérjáról. Mirtill tányérján a tészta neki sok lenne egy adagra, akkor is, ha éhes. Bébiételt nem szerette soha.

A mi hamirendünk:

Reggeli kb 8-9, amikor Szabit le tudom tenni egy időre és Natit bele tudom rázni a ruháiba. Általában vmilyen Holle gabonapehely tejjel, vagy sima kukoricapehely, weetabix vagy ha mind kifogyott, szendvics.

Délelőtt gyümi, max két körte vagy alma; kölesgolyó, kifli, pogi vagy valami hasonló a játszin

Ebéd attól függően, hogy mikor dől ki a játszin és mennyire 12-16 között vmikor. A nagyon késői akkor, ha bealszik, mielőtt hazaérne. Mindent megeszik, általában egyfélét kap, pl van, hogy csak levest, de azt jó tésztásan zöldségesen. Ma pl borsós darálthusis pörkölt jellegű akármi volt tésztával. Ha nincs időm, akkor egy kis rizs zöldséggel, sajttal; főtt tojás bármivel; valami mélyhűtőből kiemelt kaja, mondjuk gombóc.

Uzsi, normális ebédet feltételezve túrókrém (már veri a hűtőt, ha pár napja nem kapott), szendvics.

Vacsi: Ami apa tányérján van, ebédmaradék. :wink: Ha más semmi nincs, marad a szendvics, virsli vagy bármi, ami ehető. Általában 8 után, mert addigra keverednek haza a játsziról vagy ha pocsék az idő, valamelyik bevásárlóközpontbót, nagyitól.

Ivás: víz

Teljesen normál felnőtt kajákat kap, kicsit megszűrve. Nagyon zsíros vagy fűszerest nem kap, de azt én sem szeretem.

Ildikó,
Dokinéni szerint pontosan mi a kóros? A súly a korhoz vagy a magassághoz? Nem jártok valam nagyon sűrűn látogatott játszótérre? Ha megkérdezed ott az anyukákat, szerintem több olyan gyerkőcöt fogsz találni, akinek hasonló a súlya ilyen magassághoz. Én is ismerek több 2 év felettit, aki a 10 körül van, és vannak nagggggyon aktívak is. Pontosabban többnyire azok.

Kép KépKép
lorca

Ja Ildi! Lorca eszembejuttatott valamit:
Unokaöcsém 3 hónappal ezelőtt volt 18 kg, pedig ő akkor már 5 és fél éves is elmúlt. Mégsem találta seni kórósnak. Összehasonlításképpen Levente akkor tájt 14 és 1/2 kg volt. Szóval alig volt pár kg különbség köztük.
szilbee

Lorca,Szilbee!

A doktornő a magasságával nincs kibékülve annak ellenére,hogy tudja,hogy a férjem 182cm.Állandóan az endokrinológiára akar küldeni.
A védőnő megnézte a percentilisét és az 5%-os tűréshatár legtetején van de még benne van a nem kóros tartományban.A dokinő szerint 97-es a percentilise ami súrolja a kóros határt.Azt mondta,hogy 93cm-nek kellne lennie 2évesen,hogy megint 97-es legyen de Mirtill meg lesz annyi ha így nő.

Szoktunk járni a bölcsibe és ott a 2 2és fél éves gyerekek ekkorák és ők fiúk.De én nem aggódom a növés miatt vszínű magas csajszi lesz ami nem is baj.A másik doki szerint teljesen arányos a testalkata így biztos,hogy nincs semmiféle hormon problémája.
A doktornéninek az is baja,hogy hosszú a lába.De ha vki magas nem lehet rövid lábú.

A súlya a korának megfelelő csak a magasságához kevés.

A gasztron itt is vért vesznek és székletet néznek és kb.1hónap mire megjön az eredmény.

Kép
ildikó-74

Ildi!
És milyen Mirtill széklete, úgy általában? Zsíros, kenőcsös vagy normál?
szilbee

Szilbee!

Általában kenőcsös szokott lenni bár mostanában inkább kemény néha bogyós.Ez akkor fordul elő ha banánt eszik egyébként inkább kenőcsös és nem annyira"kakaalakú".
Ez jelent vmit?

Kép
ildikó-74

Tudod nálunk is vizsgálták, hogy Leventének van e felszívódási zavara. Amikor dokinál voltunk mindig rákérdezett a székletére. Azt mondta, hogy ha olyan zsíros és kenőcsös, akkor az is utalhat felszívódási zavarra. De tudod! Ez csak egy dolog! Lehet nem is jelent semmi! Sok összetevős a felszívódási zavar és sok rá utaló jel van, ez csak egy dolog. Nem feltétlen jelent semmit, de ha gyerekorvosnál jártok érdemes felvetni neki a dolgot. (De ez csak az én véleményem és ugye én nem vagyok orvos.
szilbee

Csak egy gyors jelentkezés...

Ildikó,
van egy jó ismerősöm, akinek a 2és fél éves lánykája csak 8 kg, normál testmagassággal. Erre a mi dokinénink azt mondja, hogy amíg a gyerek jó kedélyű, nem fáradékony, és mind a szellemi mind a mozgáskoordinációs fejlődése megfelel a korának, addig csakis alkati dologról lehet szó, nem kell rögtön beavatkoznia természet dolgába. Eddigi írásaidat olvasva, sztem nálatok sincs semmi gond, csak kissé hiperaktív a dokinénitek.

Roberta

Kép
smici_robi

Sziasztok!

Hát én az ilyen orvosoktól falra mászok. Miért kell a szülőt ilyen hülyeségekkel idegesíteni. Én nem értem. Az én lányom is ekkora, mégse aggódik senki, hogy ez kóros lenne. Mondjuk én olyan típus vagyok, hogy mondhat akárki akármit, nem foglalkozom vele. Sőt, ha sokáig dumál, még be is szólnék neki. :oops:

Betsy!
De jó, hogy már mocorog a kiskrapek! Gyorsan telik az idő.

Szilbee!
Levente már több, mint 14,5 kg? Azta! Akkor nálatok sincs gond az evéssel. :lol:
Picike? Hogy fejlődik? Hogy vagy mostanában?

Kép
patrisa

Patrisa!
Igen! :lol: Jó súlyban van Levente. Most már szerintem 15 kg körül van inkább, viszont a magassága is jó, mert 98 cm volt 1 hónappal ezelőtt. Most már csak a 104-es ruhák jók rá. Arányos, izmos kissrác.
A pocaklakó úgy tünik jól van. Múlt hét pénteken nézte a doki és a CRL 2 cm volt. Nagyon szépen látszott az UH-n. Az émelygésem is alakul... bár miután kijelentem, hogy jobban vagyok, mindig olyankor tör rám a rosszullét. :oops: :?

Ildi!
Elfelejtettem írni tegnap, hogy attól is lehet kencés a kaka, ha jogurtot eszik a gyerkőc. Az meg tök jó, hogy a banánra így reagál a szervezete. Az is eszembe jutott, hogy a felszívódási zavarnál gondok szoktak lenni a tesmagassággal is. Ne ilyedj meg! A gyerek életkorához képest alacsony testmagasság az egyik ismérve. :)

Flocika!
Nem gondolkoztatok még azon, hogy nyissatok egy online second-hand boltot? Úgy szertnék tőletek vásárolni, de olyan messze vagytok tőlünk. :(
szilbee

Sziasztok!
Ma voltunk védőnéninél, aki megmérte Regit.
89cm és 12 kg, ami szerinte jó. Dokinéni sem látja kórosnak, de azt mondta, hogy ha ugrásszerű lesz a növése, lehet egy vérvétel. De semmiképpen nem most, csak később!

Kép
kajla

Elírtam! Nem 98 volt, hanem 89... :oops: :oops: A többi stimmel.
szilbee

Sziasztok!

Voltunk ma a dokinál és szerencsére nem tudott időpontot kérni így abban maradtunk,hogy kapja a Béres cseppet ésmajd meglátjuk.Ma is evett,a bölcsiben voltunk kelkáposztafőzi volt husival evett vagy 15-20kanállal és utána 5gerezd narancsot.Ezzel elégedett vagyok.
A doki megnézte a súly percentilisét is az 25-ös.Tehét benne van a normálisban és a magassága is épphogy az 97-es.

Én is úgy gondolom,hogy ha baja lenne nem fejlődne és kicsi lenne.Ő nagyon aktív egész nap rohangál és jókedvű.Úgyhogy én lezártam ezt a dolgot,ha csak ennyit eszik mint az utóbbi napokban nyugodt vagyok.

Sziasztok!

Kép
ildikó-74

Sziasztok csajok!

Úgy néz ki Ada a legkissebb, 86-os holmik épp jók és 11,3 kg. De jövő kedden megyünk védőnénihez, majd akkor pontosan megírom.Ő keveset, de sokszor eszik. Mondhatni egész nap. A fő etkezések között jól jön egy halom gyümölcs, köles golyó, joghurt, túró rudi,korn flakes (csipsz helyett).

Jaj, nagyon izgulok. Ma derül ki, felvették e Andris a bölibe ahova a lányom jár suliba. Van már egy fix helyünk, de az sok buszozással és 4 sarok sétával járna.Ezt a másikat AKAROM!!!

Szilbee
Online butikot csinálhatunk :) , írd meg mit szeretnél megnézni és Skypeon vagy MSNen megmutogatom mi van.Vagy küldöm képen, mélben

Eddig volt türelmes Ada, mennem kell, de ha alszik jövök még. :wink:

Kép
flocika

Flocika!
Nekem 98-104-es atléták (fehérek), fiús napozók, pólók kellenének. Msn-en mostanság nem igen vagyok, mert vagy a törpével vagyok vagy alszok, de megadom az email címem. Nagyon megköszönném, ha küldenél képeket. Ha esetleg netes albumba teszed fel nekem az is jó, de azért megadom a címem.
szilvasineszilvia@index.hu
szilbee

Flocika :)
Enyémgyerek még csak 84 cm és 10 kilós, úgyhogy mi nyertünk :mrgreen:
Nálatok már kiderül, felvették-e bölibe? A IX-kerben csak májusban :?
Szilbee ötletét támogatom, engem 86-92-es rucik érdekelnek :D

Szaladok, csinálok egy kis tojásos nokedlit, mert kaptunk a szomszédtól 3 fej salátát :)

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

ÁÁÁÁÁ, lemaradt a lényeg, amiért leültem tulképpen:

Kajla :)
Megérkezett az iwiwes meghívóm. Kéred? Irj, hogy hova küldhetem. Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Köszi nem kell! Add másnak nyugodtan!
Puszi

Kép
kajla

Sziasztok!

Egy kicsit eltüntem, de azért olvasgattalak benneteket.
Annám is 10kg és 83-84 cm. (pontosan nem tudom). Engem is érdekelne 86-92-es holmik.

Megint elkezdtük az orvosi vizsgálatokat és persze a kezeléseket(TESOPROJEKT!), sajnálatos módon most sem nő illetve érik meg a kellő méretre a tüszőm, úgyhogy 27.-étől ismét adom magamnak a szurikat. Ennyit arról, hogy ha majd szülök egyett, helyre áll a belsőm és a következő pikk-pakkra meglesz.
Teljesen kiakadtam, képzeljétek amikor Anna készült egy heti injekció adagom 15.500ft volt, most 32600ft ba került ugyanaz az injekció! Jó, mi?

Megyek , reggelit kell csinálni!

Csucsu

Kép
csucsu74

Csucsu!
Örülök, hogy ti is belevágtok. Én is hallottam ismerősömtől, hogy most minden drágult. Azt is mesélte, hogy még a műszerekért is neki kell fizetni, meg a kezelésért is. :shock: Teljesen kiakadtam. Ha így folytatódik a reform, akkor lassan már szülészorvosokra sem lesz szükség, mert nem lesz, aki Mo-on szülne.
Remélem hatékony lesz a szurizás és gyorsan összejön a baba!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Flocika!
Nagy az érdeklődés! :D
Szerintem egyszerűbb lesz, ha felteszed a netre a képeket!

Rólunk:
Megmértem Levente magasságát nagy ficánkolások közepette! 92 cm vagy egy kicsit magasabb! :)
szilbee

Sziasztok!
Teszek egy táblit, még mindig várom a frissiteni valókat, bocsi, ha valakinekmég mindig nem akorrekt az adata. Egyúttal kérdezném, hogy mit szólnátok, ha kivenném a születési súly és magasságot. A tesóknál meg inkább évszámot irnék, mert nem nagyon tudom követni a tesós szülinapokat. Hm??? :)

Kép

:)

A táblicskuban szerepelő, régen jelentkezett anyucikat meg kérem szépen, irjanak! Nagyon szivesen olvasunk mindenkiröl! Csak néhány sort. Pl Jól vagyunk. Nem vagyunk jól. A ded sokat beszél. A ded keveset beszél. Eszik, nem eszik. Sokat játszunk. Unatkozunk. (ezt nem tudom elhinni egyébként :mrgreen: ) Kiló, centi, stb.
Szóval bármit!!!

Én pl mostanság kicsit kivagyok. Nándi alvásigénye egyre kisebb. Amivel nem lenne gond, csak az enyém meg egyre nagyobb :roll: Most este 9-kor van "takarodó", ekkorra egyébként már nagyon fáradt, tehát rögtön el is alszik. Viszont reggel 6-kor már kidobja a cumiját az ágyból és kiabál (tej-tej -ez a reggeli tápi) :twisted: MOstanában éjszaka is fel-felriad, 2-3-szor is átmegyek hozzá :shock: (pedig volt néhány jól átalvós hetünk). Persze a koránkeléstöl nappal is nyűgösebb. Talán a foga miatt, mert jön hátul a nagyörlője. (múltkor oditás közben kitapogattam)

Megyek is, mert lehúz a székről.

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu: nálunk is ez a helyzet, Anna 21:00h-fele elalszik és reggel 06:30h-kor már kéri a tápit. Eddig 08:00-és08:30h-között szokott ébredni most meg pár hete, átállt erre az időbeosztásra. Éjjel nem ébred meg, hál'istennek de azért furi.Remélem csak átmeneti!

Csucsu

Kép
csucsu74

Sziasztok!
Emlékszik még rám valaki? Hónapok óta nem voltam, csak olvastam, de tényleg alig van időm írkálni. Aztán meg lusta voltam bekapcsolódni.
Jól vagyunk. Milán rengeteget beszél, 3 szavas mondatokat mond. Min. 15 kg, de szerencsére nem jártunk dokinál, így nem mértük meg.
Június 16-tól papíron megyek visza dolgozni, mert ugye a suliban nyári szünet lesz. Milánka szeptemberben kezdi a bölcsit.
Üdv az újaknak, gratula a sok tesókához. Puszi!

Kép
Kép

bockbrigi

sziasztok!
mi is rég nem jelentkeztünk :oops: ..néha olvasgatlak benneteket..

Jól vagyunk,Leonie is sokat beszél már,de csak 1 szavas mondatokban(német és magyar szavakat is mond,de nem keveri a kkét nyelvet,hihetetlen :D )
90 cm magas és 12,5 kg.Nem eszik túlságosan jól,de amit szeret abból sokat.--->2csirkecomb nálunk is lecsúszik.(és persze a szopi..)
Elkezdett duplózni,eddig nem nagyon ment neki.Egyedül nem játszik igazán sokáig..de ha a játszótéren vagyunk nagyon elvan,szereti a gyerekek társaságát...meg egyedül is homokozik,lapától..stb.
Minyu!Leonie is egyre kevesebbet alszik,nem is értem sokszor,hogy bírja :? ..este késôn fekszik,reggel kb. ´fél 9-kor kel és a délutáni alvás nem nagyon tetszik neki,de azért elalszik,ha lefektetem.Viszont 3 elôtt nem is próbálkozhatok vele általában.

Bölcsi,ovi,gyes,gyed:itt Hamburgban úgy van,hogy 24 hónapig kapunk gyesfélét utána semmit.Bölcsi van,de kisvárosokban,falun egyáltalán nincs,csak ovi 3 évtôl...ha valaki korábban akar elmenni dolgozni akkor privát kell gondoskodnia felügyeletröl.(babysitter stb.)én jövöre megyek vissza,legkorábban tavasszal,legkésöbb nyáron(ha 3 lesz)
puszi mindenkinek

Kép
Kép
ritago

Jaj,ezt kifelejtettem:
a táblival kapcs.:sztm meg éppen azt érdekes nézegetni,hogy ki mennyivel született,milyen hosszú volt és összehasonlítani a mostani magasság,súllyal..végülis ez a topik róluk szól... :wink:
de ez csak az én véleményem.. :)

Kép
Kép
ritago

Úgy látom, elég hasonló méretben utazik a tipi-topi társaság. Nati is 89 cm, most mértem meg. Súlya 12,5 körül mozog. Dokinénink mindig megdícsérte, hogy milyen szépen/jól fejlődik. Arra sem szólt semmit, hogy az első fél évben kilógott a 97percentilből is. A megfelelő súlygyarapodást soha nem sikerült teljesíteni. Az első fél évben túl sok volt, utána meg túl kevés :wink:
Mostanra meg akkora, mint a nagyobbak a korosztályában. Az persze biztos, hogy nem lesz alacsony, inkább magas felnőtt. A 2 évesen mért magasság kétszerese a felnőtt, nagy átlagban, azt olvastam. A 180cm egy lánynál kicsit sok, de nem lesz egyedül.

Szilbee,
Még kistesó ügyben az jutott eszembe, hogy annyira kell gyerekbiztossá tenni a lakást, hogy ne kelljen rászolni egyáltalán vagy csak nagyon kevés kritikus hely legyen. Szopikat sokszor rosszul viselik, nekem Nati többnyire a ölemben ült eleinte. Mostanra lecsengett egy kicsit a dolog, most járja a lakást és garázdálkodik, amíg én a fotelba vagyok szögezve. Nálunk csak az akvárium a gáz, de még rá sem tudok kiabálni, amikor bele akar mászni, mert attól Szabi megijedne.

Ildikó,
Eddig is ezekben a sávokban mozgott a magassága, súlya?

Nálatok mennyit alszik a gyerkőc? Éjjel Nati kb 10-f8, majd nappal ráhúz 2-3 órát. Éjjel még mindig kel, de nem kell neki semmi, csak pár szó és egy kis pocisimi. Mivel apát kitúrta Szabi a szobából, most vele alszik és így legalább csak egy gyerekkel kell éjszakáznom.

Csucsu,
Abból a szuriból mennyi kell? Minden nap, amíg meglesz a kistesó vagy kúraszerűen? Nagyon csúnyán hangzik az ára :shock:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Az alvás nálunk nem problémás. Olyan 21:30-kor alszik el este, reggel 8-ig. Délután meg 13-kor, és 16-ig.Mindig pontosan beáll egy időpontra és az hetekig megy. Éjjel nem ébred, csak ha vendégeink vannak, vagy mi megyünk a nagyihoz.

Szerencsére elkezdett egyre jobban enni, egy kis citromot csepegtetek a teájába, vagy a limonádéba, valószínű ez hozta meg az étvágyát.

Súlya 11.5 kg, és 83 cm.

Mi megyünk bölcsibe szeptembertől, és valami munkát kell keresnem, mert az előző munkahelyem Szegeden volt, és már Pesten lakunk.

Minyu! Danika a Szegedi Klinikán született 3160g-al, és 52cm-el, ha esetleg írod a táblára. Üdv.:Orsi.

Danika
KépKép
orsi_juhasz

Rita, Brigi :)
Tök jó, hogy jelentkeztetek! Irjatok, meséljetek máskor is :) Tegyetek be képeket!!! Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Csucsu
Nagy drukk....
Miket szúrsz?
Vendég

Sziasztok!

Betsy, Lorca: Puregon nevezetű a szuri és addig kell böknöm magam amíg a tüszőim elérik az éréshez megfelelő nagyságot.
Most 2 hetit vettem meg és utánna 07.-én megyek hüvelyultrahangra, ott megmérik, hohy hány mm és ha jó, akkor kapok még egy "pukkasztót". Beadása után 36 órával kell szeretkezni és elvileg kész a bébi.Jobb esetben. Ha nem elég a mérete, akkor további szurikat kell vennem. Nagyon bízok benne, hogy sikerrel járunk, előre is köszönöm a drukkokat!

Kép
csucsu74

Sziasztok!

Orsi,Minyu!
Megcsináltam a lemezeket holnap feladom.Bocsi,hogy ilyen későn de annyira fáradt vagyok és nem tudom mitől.Szinte egéz nap aludnék.Lehet tavaszi fáradság?

Lorca!
A magassága mindig kiugró volt 97körül mozgott mindig a súlya az rendben volt.

Csucsu!
Amikor az inszeminációkra jártunk én is a Puregont kaptam aztán hcg-t a Profasit de azt már nem lehet kapni.
A lombikoknál Gonal f ment elég sok mellé még pár másik szuri és hcg az Ovitrelle volt állítólag az jobb és tisztább mint a Profasi.
Én teljesen rosszul vagyok ha eszembe jutnak a szurik.Engem a férjem szúrt naponta 2*.
Remélem összejön a baba és nem kell semmilyen beavatkozás Nektek!

Mirtill tegnapra taknyos lett így ma nem is evett már megint.Kap ezer féle erősítőt és vitamint és beteg holott egész télen semmi baja nem volt.
Mondjuk nálunk olyan hideg van a lakásban nem nehéz megfázni.
Nem köhög nem lázas csak az orra folyik így nem vittem dokihoz.

Sziasztok!

Kép
ildikó-74

Sziasztok!

Nagyon szomi vagyok,nem kerültünk be a bölcsibe. Nem is tudom, mi lesz velünk. A nagyik már most kivannak időnként. Azt pedig végképp nem várhatom el tőlük, hogy a kerület másik végéből (ahol van bölcsihelyünk) bkv-val, hóban szélben hurcolják a gyerekemet.

A nagy érdeklődést az online butikra köszönöm, majd megpróbálok valamit intézni. :D

Csucsu!
Drukkolok!!!

Minyu!
A tesók Brigi 96-os Tomi 99 -es születésű. Én pedig februárban egy évvel öregebb lettem :cry:

Kép
flocika

Floci :)
Húúú, nagyon sajnálom a bölit. :cry: Irta még valaki, talán Roberta? hogy menne vissza dolgozni, és nincs böliben hely. A 9. kerben májusban lesz beiratás, de itt Inárcson tuti helyünk van, már beiratkoztunk. Igaz, ez fizetős, de máshogy mi sem tudjuk megoldani.
Szülinapokat bocsi, csak tippeltem, de mindjárt javitgatom.

Csucsu :)
Csuriban kezünk lábunk, hogy mihamarabb pocilakóvalgazdagodjatok :)

Ildikó :)
Valszeg tavaszi fáradtság, tankolj fel vitaminból és menj sokat ki a Napra. Cdt előre is nagyon köszönjük!!!

Pusz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok, Minyu, hogy még én is benne vagyok a táblában, ezen teljesen meghatódtam. :)
Nem tudtam írni, mert a gépem olyan sz.r volt, hogy nem engedett belépni, de most jó, új.
Csak az utolsó oldalon olvasgattam, azt a sokat, amit kihagytam nincs cérnám...
a kajálásról: A doktor néni válaszol c. könyvben olvastam, és igazán megnyugtató, hogy egyetlen kisgyerek sem fog önként éhen halni. Adél eddig is, most meg aztán már egyre jobban tudja, hogy mit akar, és mit nem akar enni, és ezt meg is mondja
, bár ügyesen kell kérdeznem, mert az igen az még nem megy, csak a nem :)) reggelire pl. csak margarinos kenyeret hajlandó enni, esetleg felvágottat (bár mostanában egyre ritkábban). amikor próbálkoztam valami változatosságot vinni a reggelibe, szendvicskrémeket gyártottam, hát én ettem meg mind, bele se kóstolt. szerencsére ebédnél szereti a változatosságot, és kevés kivétellel mindent megeszik (nem is tudom hirtelen, hogy mit nem, ja újabban a tökfőzeléket..), tízóraikor általában sétaidő van, akkor túrósrétesezni szokott, uzsonnaidőben gyümölcsözik, vagy inkább frutapurázik, mert nagyon kevés gyümölcsöt eszik mostanában (ez az egyetlen bánatom az evésével kapcsolatban). de hát ő tudja... :)
ha tudok, jövök.
topiktalit szoktatok még tartani?
v.
vikka

Vikka :) :) :)
Hát te aztán tényleg elveszett bárányka vagy!!!
Ezzel a "stábbal" tudtommal nem volt még topictali, ha mégis, akkor nagyon morci leszek, hogy engem kihagytatok. :P
Családinetesek (a "régi" banda) is régen találkoztak, sztem több, mint egy éve. Taliban benne lennék, de nekünk a hétvége nem nagyon szokott jó lenni, a vidékieknek meg gondolom inkább a hétvége lenne jó, így egyelőre még nem taliztunk.
Kép a csajról?

pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Nati tegnap egy nagyon csúf pelenkagyulladást szedett össze :( Pedig alig ázott a trotyiban, de vörösre marta és sírt, amikor lemostuk, nem is tudott rendesen fürödni, beleülni a kádba. Nagyon gyorsan meg szokott gyógyulni, de igazából nem tudjuk, hogy mi okozza, pár havonta mindig visszatér. Van, hogy pár perc és vörös, máskor meg nem vesszük észre a játszin és akár órákig is melegíti a pelusban a kakát anélkül, hogy bármi baja lenne tőle.

Flocika,
Nem próbálod meg mégis megkérni a nagyszülőket? Ha megbeszélitek, mondhatnak nemet, de hátha belemennek. Nálunk Nagyik, amióta Mini megvan és Robi visszament dolgozni, majd minden nap eljönnek. Anyukám Agárdról, anyós, aki hetente akár 4x is jön, a 18ból a 8ba utazgat. És még örülnek is, anyós teljesen kivirult.

Csucsu,
Drukkolok én is a kistesónak. Sajnálom, hogy nektek nem jött be a másodikkal könnyebb elv. Remélhetőleg meglesz az ideális eset. Így nagyobb az esélye az ikerterhességnek is, nem?

Ildikó,
Nati mindig dundi volt, akkor azért aggódtam. Most kezd olyan slankabb lenni, és amellett, hogy tudom, még mindig nagy és párnás, néha úgy érzem, "valami gond van". Nagyon nehéz nem aggódni, hiába tudja az ember a jobbik eszével.

Kép KépKép
lorca

Csucsu
Puregont és Ovitrelle-t kaptam én is az utolsó két lombiknál...

Ildi
Engem is a férjem szurizott...
Vendég

Kép

Ez itt Szabi. Most már jó sokat vigyorog. És örül, hogy hamarosan lesz több kistesó is. Még ha nem is nálunk.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Csucsu! Nagyon szurkolunk mi is! Remélem mihamarabb összejön a tesó!

Alvás: Hát lényegesen kevesebbet alszik Vanessza is, mint régebben. Fél 10 körül alszik el és reggel fél 8-8 körül már ébred. Én alig látok, mikor ő már dobálja nekem a labdát. :?

Lorka: a pelussal nálunk is gondok vannak. Bár nem csattog ki, de olyan rosszul tud lenni a saját kakijától. Azonnal ki kell cserélni, mert nem bírja elviselni. Mondom neki, hogy akkor ott a bili, de arra meg fél ráülni.

Elveszett báránykák de jó, hogy írtatok! Többiek, hol vagytok? :shock:

Megyek, mert megint szétpakolt a lány. :cry:

Kép
patrisa

az én gyerekem 9-fél 10 körül alszik el, általában fél 8 körül ébred, éjjel egyszer, amikor magam mellé veszem, és alszik tovább, esetleg vizet iszik. délután fél2, kettő körül alszik el, és 3, van, hogy 3 és fél órát is alszik. most még kivételesen mindig alszik, úgy érzem belázasodott, de nem néztük még a lázmanókat...
kb. 12 kg, és 90 cm. Visít, ha meg akarom mérni, úgyhogy az adatok csak hozzávetőlegesek :)
(ha valaki megírná nekem priviben, hogy kell vonalzót csinálni, nagyon boldog lennék! köszönöm.)
és egy kép az én Pocókámról: Kép Adél
vikka

Vikka :)
Rákkattintasz valamelyikünk vonalzójára (babafalvás, vagy Lilypie-os), az elvezet egy oldalra, ahol be tudod állitania saját adataiddal. Ha készen vagy, kiad egy hosszú linket, ami "[url]"-el kezdődik. Ezt kell bemásolni a profilodba (fölül találod: Segédletek, Profil) az aláiráshoz.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,Orsi!

Ma feladtam a lemezeket!

Sziasztok!

Kép
ildikó-74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: