Új privát üzeneted érkezett!

Duda, And, Bodza!

Nagyon boldog névnapot kívánunk!!!




Kép

ayse
 
 


Rokica!
Szerintem sincs összefüggés, azt gondolnám épp, amit az orvos mondott.
A fogzástól való hőemelkedést kiegészíteném azzal, hogy tavaly Andrisnak sokszor volt enyhébb láza. Azt mondta a doktornő, hogy Lili hazahoz vírusokat az oviból, amik rajtunk nem okoznak, semmit, Andris immunrendszere viszont dolgozik.
Tudom, hogy a kiszáradás nagyon veszélyes, és nagyon oda kell figyelni, de azért ne aggódj! Itatsz vele elektrolites folyadékot? Patikában lehet kapni és arra szolgál, hogy visszapótolja az elveszített cuccot.
Remélem jól telt az éjszaka!

Megann!
Andris iszonyúan nagy autómániás, úgyhogy az ezer autójával játszik (nem is értem, hogy keletkezett másfél év alatt ennyi :shock: :shock: :shock: ) A könyveit is szereti nézegetni.
Mivel Léna mozgásigényes, nem rendezel be neki egy kis játszóteret a szobában? Szobahinta, minicsúzda, trambulin, Andris bébitaxizni is szokott elég sokat, hintaló? Olyan kacsa/állat/lepke, amit tolni/húzni lehet? Minimászóka?
Rajzolni szeret? Az ikeában lehet kapni olyan nagy alakú táblát, az egyik oldala fekete tábla, a másik fehér, mindkettő mágneses és festékpapír gurigát is ki lehet teríteni rajta. Emellett úgy lehet rajzolni, hogy nem kell leülni hozzá. Még Lilinek is nagy élmény (sőt házibulikon a felnőttek se állják meg, hogy vicces üzeneteket hagyjanak egymásnak rajta :lol: )
Mágneses síkidomokból meg lehet vele/neki képeket kirakni, mesét szőni hozzá.

Andris extraextraextra nyűgös volt ma. Letettem aludni, zokszó nlkül bedobta a szunyát.

Rakják a térkövet. Remélem csapadékmentesek maradunk, mivel van egy szép kis domb cement a kapu előtt :shock: :lol:

ayse
 
 


Julcsi belázasodott és most alszik :( :( :(

Ayse, annyira megható, amit Lili irt nektek! Nagyon kedves, szeretetteli kislány.

Ancsi, kiváncsi vagyok, mit mondanak egy hét múlva! Tényleg nagyon rossz, amikor kismamákkal udvariatanul, keményen viselkednek, hisz az ember amúgy is érzékenyebb akkor.

Róki, ez a folyadék, amit Ayse ir, tényleg fontos, én is adtam Julcsinak, csak elfelejtettem a nevét. Talán Normolit? Vagy az valami más?

Megann, Julcsi eljátszogat sok mindennel. Kedvencei a műanyag állatok, azokat hurcolja mindenhová és beszélget velük. Tornyot épit a poharakból, meg az épitőkockát is szereti.
A konyhában vannak olyan szekrények, ahol műanyag edények vannak, azokban pakolgathat, és ezt meg is teszi gyakran.
Berendezhetnél neki a konyhában is egy kis szekrénykét, kis játszósarkot. Elég pár eszköz, amit kitúrhat, pl. műanyag doboz, fakanál, pohárka, amibe kölesgolyókat pakolhat... Nálunk legalábbis igy működik a lány.

KépKép

KépKép
majola
 
 

 
 

Sziasztok!

And, Bodza, Duda
Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!


Annamami
Csirkecsontos, szívtipró Mazsi nagyon édes!
Drukkolok!
Ha ennyien szorítunk értetek biztosan sikerül, ennyi pozitív energia egy rakáson..!!
Mi is elmex fogkrémet használunk, Tomi még nem köpi ki, de próbálkozik! Reggel inkább ő rágcsálja a fogkefét, amíg én mosom a fogam, majd egy nagy ÁÁ és gyorsan megsikálom, nem lesz vizes, csak az arca. :wink:

Bodza
Igazán közel lakunk hozzátok, majdnem minden nap sétálunk a sétányon, majd játszótér a Kárász utcában, aztán vásárlás a kedvenc kisközértünkben a Vőlegény utcában.
Tücsökzenére most nem járunk, mert éppen nem volt hely, de talán nemsokára indul a következő turnus. Felhívom ma, ha nem felejtem el! :oops:
Apukádnak gyors és teljes felépülést kívánok!
Saci szemei még mindig gyönyörűek!

Ancsi
Most már aztán nagyon felcsigáztál minket! :)
Remélem a következő uh. jobban sikerül!

Ayse
A kilenlábú ló viszi a pálmát!
Nem mégsem, kukucska Andris, nem, inkább a levél!!!!
Az a virág! :oops:


Apa jön haza és rátelepszik a laptopra! Talán holnap jövök!

Szilvi

Kép
Kép
thomasanne
 
 


Szilvi! Most értünk haza a Kárász utcai játszótérről, sőt bevásárolni is ugyanoda járunk! Hogyhogy nem futottunk eddig össze? :shock:

Kép

Kép

Kép
bodza
 
 


Ayse!

Hmmmmmmmmm most jó ötleteket adtál...
A minicsúzdát már én is néztem elég sokszor, de valahogy arra jutottam hogy nem is élvezné Léna pont mert mini...
A trambulin...na az Barbiéknál nagyon bejött Lénának....de hol lehet olyat venni?????
Ikeás táblát is nézegettem már, de ahoz meg elég kicsinek találtam Lénát...de akkor lehet hogy beruházok egy ilyenbe, igaz hogy rajzolni csak azért szeret, hogy begyűjtsön a markába minél több filctollat és sétáljon vele és le föl rakosgassa a kupakokat :? :lol: :lol:

Cement: :shock: :shock: :shock: azért készits elő egy festőfóliát....mert nálunk már lóg a lába :? :? :? :? :?

Majola!

Na akkor lehet hogy feláldozom az ikeás műanyagpoharakat játék gyanánt....
konyhaszekrény.....hmmmmmmm :? :? :? épp most vagyok rajta, hogy "a konyhaszekrény az anyáé...a játékkal teli dobozok meg Lénáé....."...
De lehet hogy úgy már jó lesz neki ha műanyag dobozokat, fakanalat ilyesmit berakok a játékosdobozba :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Sziasztok!

Kedves Andreák!

Nagyon boldog névnapot kívánok Nektek!


Megann!

Ayse ötlete nagyon szupi, pláne, hogy nálatok hely is van rá! :) Petinek is van csúszdája, hintalova, motorja, húzható teknőse, meg hajója, ezeket általában felváltva veszem elő (egyrészt mert nem fér el egyszerre :wink: , másrészt meg így mindig van valami olyan, ami tegnap nem volt :wink: ) De már szívesen rajzol is, igaz akkor ott kell ülnöm mellette, és az építőkocka is egyre nagyobb kedvenc lesz, az már megy egyedül is egyre többször!

Minden fénykép nagyon tündéri, mint mindig! :D

Majola, Rókica!

Jobbulást a lányoknak!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Peti úgy néz ki teljesen rendben van, ugyanúgy viselkedik mint mindig máskor, így lassan megnyugszom, és asszem délután megint viszem a játszóra! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs
 
 


Sziasztok!

Először is BOLDOG NÉVNAPOT minden kedves Andreának!


Kép

Ayse!
Szerintem se árt az a fólia, itt is lóg a lába.. :(

Rokica!
Remélem már jobban van Zuzsa, és nem hányt azóta. Bendegúzon is átment valami, ő tegnapelőtt estére lett nagyon lázas, 39.4, és hányt, aztán megnézte a dokinéni, azt mondta piros a torka. Miután elment este még hányt 3x, és úgy tettem le aludni, hogy alig mertem megitatni, nehogy megint kitaccsoljon. Éjjel is csak picit itattam meg, aztán másnap reggel már megitta az almalevét, a tápit természetesen kihagytuk. Ő tegnap már nem volt lázas, és este már egész jóízűen rágcsálta a sóspereceket, sztem ezzel pótolta az elvesztett sót, és megivott több pohárnyi almalét. Én sem tudom mi volt ez pontosan, én arra gondolnék valami heveny enterovírus dolog, ami rajta talán ennyivel át is ment, talán nem lesz már hasmenés. Viszont hogy hogy jön ide a piros torok meg az antibiotikum, azt már én sem értem. Mindenesetre adom neki pár napig.
Drukkolok Nektek, hogy ne kelljen kórházba menni. Normafloret mindenképpen add neki, és tényleg valami elektrolitpótlás sem árt, ha hasmenése is van, és hányt is.

Majola!
Szegény Julcsi, gyógyuljon meg gyorsan ő is.

Megann!
Bendegúz elég jól elvan maga is, persze én is váltogatom neki azért a játékokat. Autót, dömpert tologatni, meg autókerekeket pörgetni ő is imád. Formabedobókkal, zenélő kütyükkel is jól eljátszik. Mostanában kapott rá az építésre is, eddig csak rombolt, de most már élvezi ha össze tud rakni valamit. Azért ebben segítek neki, mert nagyon bepipul ha nem sikerül valami :lol: . Amúgy én elég sokat játszom vele, sztem meg kell nekik azért mutatni hogy játszanak egyedül. Ha végképp nagyon hisztis Bendegúz és ráadásul követeli is, akkor beteszem a Vizipókot a DVDbe, és azon nagyon jól elszórakozik.
De ha van helyetek, meg főleg Léna ilyen kis akrobata alkat, akkor tényleg Ayse szobajátszótér ötlete lehet a megoldás.

KépKép
KépKép
Márti
márti72
 
 


Roki!
Még azt akartam írni, hogy Lilinek kifejezetten a narancslevet ajánlották székrekedés ellen a kórházban. AZ almát meg tiltólistára tették, mondván, hogy fog.

Benianyu!
Dani akkor jó nagyot nőtt! :P

Vitatkozás/költözés
Mi az építkezési sokkot 3 év után hevertük ki annyira, hogy most el vagyunk erősen gondolkodva, hogy akkor befejeznénk a dolgokat (kapu, kerítés, kertrendezés), mert van már hozzá energiánk. Az építkezés költözés alatt nem vitáztunk amúgy, de nagyon megviseli az ember idegeit az biztos. Nekünk Andris születése után voltak nézeteltéréseink, de már kezdünk magunkra találni, sőt :P

ayse
 
 


Sziasztok!

Először is minden Andreának boldog névnapot! (SMS-t is kéne írni, hmmm...)


Rólunk:

Zsuzsa ma reggel 7-ig aludt. :shock: Tegnap este 6-tól. És láztalanul kelt fel, igaz, rövid időn belül hőemelkedése lett, de nem ment feljebb 37,8-nál. És nem hányt!!! Hasmenése is van még, enni nem nagyon eszik, de a vizet meg az anyatejet issza. Most éppen a déli alvása végét járja valószínűleg. (Mellesleg úgy tűnik, sikerül a két lányt oly módon egy időbeosztásra szoktatni, hogy Szilvit nincs módom egész délelőtt altatni, ezért csak szunyókál pár perceket amíg ringatom, de ha leteszem akkor felébred. Így 11-re mire Zsuzsa aludni megy olyan álmos/fáradt ő is, hogy ha lefekszem vele, akkor boldogan alszik 2 órát...csak maradjon így :D)


Ayse:

Köszi még egyszer... ma már voltam gyógyszertárban (popsikenőcsért) de olyan iszonyat mennyiségű öreg néni meg bácsi állt bent hogy szinte már kifolytak az ajtón. :evil: Úgyhogy vissza kell még menni, akkor megkérdem őket erről az elektrolitos folyadékról. Bár anyatejet iszik Zsuzsa rendesen. Akkor is kell szerinted?

Egyébként az hogy mi fog, mi hajt szerintem annyira kultúr-, sőt, egyénfüggő! Amerikában pl azt mondják, (sült) almát kell enni székrekedésre! Persze lehet a leve az más. No mindegy. A doki bácsink azt mondta, ha a Smecta port megissza, akkor ehet kedve szerint, ha nem, akkor jobb ha diétáztatom. Eddig is kapta a Smectát anyatejbe, és akkor tényleg mintha jobb lenne a széklete.


Majola:

Jobbulást nektek is! :(


Annamami:

Itt is megy nektek a drukk, tényleg olyan idilliek voltak a húsvéti képek, nagyon szorítok hogy minden úgy alakuljon ahogy Te szeretnéd!!!

Csirkecsontos kép pedig nagyon édes :)


Bodza!

Te viszed már Kristófot zenebölcsibe?? Már én is gondoltam rá, hogy Zsuzsával újra mehetnénk, csak félek hogy Szilvi végigüvölti, és nem tudok Zsuzsával foglalkozni... az lenne a legjobb ha addig Szilvit valaki másra tudnám bízni és akkor lenne egy beiktatott óra amit csak Zsuzsával töltenék. Olvastam, hogy ez jó taktika hogy a nagyobbik ne érezze elhanyagolva magát. Ti csináltok ilyesmit?


Megann:

Beltéri játszótér tényleg jó ötlet! Szerintem menj el a Brendonba ötleteket szerezni, hogy milyen játékok léteznek amik kielégítenék az ő mozgásigényét bent is. Esetleg a kertben nem lehetne neki lekülöníteni egy részt, amolyan kültéri járóka jelleggel? Ahol nem tudna kárt tenni magában de elszöszölhetne míg te bent vagy? Vagy az a lényeg hogy veled legyen, nem az, hogy hol?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Szilvi képek...

Én komoly baba vagyok!

Kép


Azért becsúszik néha egy félmosoly:

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Andreákat Isten éltesse sokáig!

Rokica
Nagyon szép kislány Szilvi is! Micsoda szemek...
Örülök, hogy Zsuzsa jobban van. További jobbulást!

Ayse
Lili milyen aranyos! És tök ügyes,hogy így tud már írni.
Olvasni tud? Vagy a kettő együtt jár? :oops:
Marci is imádja az autókat! Ezek a pasik :lol:

Bodza
Nagyon édes fürtös Sacika!
Nektek hogy alakul egy napotok?

Annamami
Ez úton is drukk! :wink:
És Marci tényleg nagyon helyes kiskrapek!!

TEgnap voltunk a játszón Benianyuékkal.
A kettő fiú olyan édesen játszott! Megfogták egymás kezét meg huligánkodtak :lol:
Mennem kell :?

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Sziasztok Lányok!

Andreák! Nagyon Boldog Névnapot kívánok Nektek!


Engedjétek meg, hogy egy kicsit off legyek:

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: askdlfjaoprethalkédgjaogjalkrejgalkjaoeskfoajtgalkosdiatgijaofdtaifjasfjlkfj askldfjaosdfkatlkaofka és plusz még az anyukáját is a kábeltévé és iinternet szolgáltatónknak. Reggel fél kilenc óta sem az egyik, sem a másik nem működött, semmi adás nem volt.
Most jött vissza minden...
És most itt be is fejeztem offolásomat...


Viszont csak emlékezetből reagálnék a hsz-ekre, ne haragudjatok.

Először is, Róki!

Remélem, most már nem szökik magasra Zsuzsa láza, és szépen helyre jön.
Hasmenésre: próbálj meg neki sárgarépát adni, az is fog ám, de nagyon. Igaz, a legjobb az lenne, ha nyersen enné meg, nem tudom, mennyire tudja már megrágni, vagy egyáltalán megeszi-e.
Aztán ott van az a bizonyos Totka féle rizsnyák, ami viszont eddig nekünk bármikor, NAGYON bejött.
Fogod a riszt, és egyszerűen szétfőződ. Tudod, mit amikor baromira nem sikerült, és az ember szarrá főzi (bocsánat :oops: :oops: :oops: ). Na, most pont ilyenre kell főzni, szinte pépes lesz.
És minden kaja előtt, adsz neki egy kávéskanállal, vagy egy fél teáskanállal. Mikor ez lecsúszott, jöhet a hami.
Én sem gondoltam volna, de tényleg csodákat művel.

Ja, és már nem tudom, hogy ki írta, azt hiszem, hogy Majola, de lehet, hogy ezt is Totka, hogy sima, egyszerű bolti szőlőlevet itass vele. Ez is bejön.
Nem, azt hiszem mégis inkább Nyúlné írta!!!!

Na, mit is akartam még?

Prüntyi!

Majd dobjál ám fel képeket, ha kész az új játszó!!! Tüncsinek biztos nagyon fog tetszeni...
Öröklési ügy: :cry: :cry: Az sosem jó...

Egy kicsit én is meg vagyok lőve, hasonlóan Megannhoz, csak én kaja ügyben!
Gergő kezd ráérezni arra, hogy majd ő egyedül eszik kanállal / villával.
Na már most, eljön a hami ideje, eleve nem hajlandó addig elkezdeni enni, amíg az én kezemben van az evőeszköz, és nem az övében. Rendben, odaadom, de a hajam már jó előre az égnek áll, mert tudom, hogy mi következik.
Elkezdi kotorni a tányért, persze sok minden nem megy a kanálra. Majd nagyon ügyesen berakja a szájába az üres kanalat, lenyalja, és baromira meg van elégedve magával, hogy egyedül eszik. Ja, a nagy semmit. :evil: :evil: :evil:
Próbálkozom, hogy legalább annyit segíts(hess)ek neki, hogy ő markolja a kanalat, és rálapátoljuk a hamit. Ezt is csak kivételes esetben engedi, amikor épp nem, akkor ekkor is dührohamot kap.
Na, ha engedi, akkor eszünk kb. 6-8 kanállal, majd kész, megunja, tolja el a tányért, és itt be is fejezi az evést.
Majd szépen megfenyegetem, hogy kiviszem a konyhába a hamit, ez persze nem hatja meg.
Ki is viszem, előrelátóan bennehagyom a tányérjában...
Majd kb. fél óra múlva, csücsül a székbe, mondja, hogy csücsi-csücsi, és veri az asztalt, hogy hami-hami.
Mivel tudom, hogy milyen keveset evett előzőleg, újra behozom az előbb ott hagyott maradékot, és kezdődik minden előlről...
Szóval, nem eszik rendesen.

Várnám az ötleteket, hogy mivel, és hogyan próbálkozzak, hogy normálisan együnk. ARról nem is beszélve, hogy természetesen, már akkor hisztizik, mikor meglátja, hogy ugyanazt a kaját hoztam be neki, amit előzőleg ott hagyott.
Sajnos azon már túl vagyok, hogy az előző napi maradékokból hozok be neki, mert az sem tetszik. Arról nem is beszélve, hogy abban sem vagyok biztos, hogy jót teszek azzal, ha lesve az óhaját-sóhaját, kb. az ötödik féle kaját is eléteszem, mert az előző négy nem tetszik neki.
Szóval, csajok, mitévő legyek???

Most egy kicsit eltűnök, össze kell pakolnom, mert holnap hajnalban megyünk anyumékhoz, újra csak vasárnap jövünk haza.

Kép
kuha
 
 


Hahó!!!

Hát én is bizok benne,hogy jövőhéten alaposan láthatom a kis bébit!!
Olyan rossz volt...láttam,de mégse!! :( Nem mutatta ez a hülye doki,hogy itt a keze,lába...stb!! :evil:

Rókica.
Remélem Zsuzsa jobban van!!
Mikor Melinél volt ez a hányós-hasmenés,az volt a szerencsénk,hogy evett és ivott is rendesen!!!

Megann.
Meli hálistennek megint kezd eljátszani magában!! :D
Ha a konyhában vagyok,akkor általában kijön és ott tesz-vesz.Szekrény ki-be pakolás,hűtőmágnes le-feltevés...
Nagyon szeret épitőkockázni és formabedobózni.Ezekkel elvan egy ideig!! :D Nekem is van szemöldök és szemhéj tetkóm!! :wink:

Bodza.
Meli is a régi oltásokat kapta és most hétfőn megkapta a 18hóst is!
És ahogy Ayse irta ez kiváltja a 3 évest!! :)

Kuha.
Meli is egyre kevesebbszer engedi,hogy etessem!! :?
Hál istennek a levest még engedi!! :D
De amúgy a többi kaját ügyesen kanalazza,villázza!! :D
Ha valamit nagyon nem akar megenni én is kinálok fel mást,de nem viszem túlzásba!!De ritka ha nem kell neki valami!!
Jó szórakozást anyudéknál!!

And!!
Ha már Miskolcon jártál igazán összefuthattunk volna!!! :)
Na majd legközelebb!!

Totka!
Én nagyon felnézek rád,hogy ilyeneket csinálsz!!
Én tuti nem tudnám megcsinálni,de még anyum se!!! :oops: :)

Viki.
Hál istennek,hogy nem lett semmi baja Petinek!! :D
Valamelyik nap Meli is akkorát esett a járólapon,hogy majd meg haltam!!Őis a fejét verte be!! :( :(

ancsi26
 
 



Sziasztok!

Kuha, hát nálunk ugyanez a helyzet az evéssel.
Szóval egy ideig hagytam is neki, hogy kibontakozhasson, de tényleg iylenkor jóval kevesebbet eszik :(
Szóval most megpróbáljuk úgy, hogy kap ő is egy kanalat és így tud nyúlkálni a kajciba, de mellette én rakom a szájába. Így legalább azért valamennyi jut oda is :)

Megann, itt nagyon jó játékokat találsz. Érdemes megnézni.
www.jatekfutar.hu

Kriszti

KépKép
Kép
csikken
 
 


Csikken!

Legalább nem vagyok egyedül... :lol: :lol: :lol: Az a baj, hogy már ezen is túl vagyunk!!! :evil: :evil: Csak akkor tudom a saját kanalammal bevarázsolni a szájába, ha közben bekapcsolom neki a tv-t, és épp valami olyan mese megy, amit bámulhat, szájtátva, és megfeledkezik arról, hogy mi is a helyzet!!

Ancsi!

Én is sajnálom, hogy ilyen dilis doki uh-zott meg éppen..
De sebaj, majd a következő annál jobban sikerül..

Anyósod hogy van? Jó helye van a Hospice-nél?

Kép
kuha
 
 


Kuha.

Köszi!!Képzeld most olyan jól van,mintha nem is lenne beteg!! :roll: Szóval beszél,eszik rendesen,csak annyi hogy gyenge!!
Már Melit is bevittük hozzá!! :D
Hátha vannak még csodák!! :D :D

Benianyu!!!
Segits már avarar képet feltenni!!
És a vonalzón hogy tudok cserélni???

ancsi26
 
 



Annamami! :D

Megy a drukk ezerrel! :D :D Nagyon örülök, hogy megpróbáljátok.
Mazsi nagyon helyes a csirkecsontokkal. Bubus imádja, meg is eszi a csontot.
:shock:

Rókica! :D

Én se vinném kórházba, 3 hányás miatt. Gergő is hányós, ő a tüszős mandulagyuszinál is hányni szokott. A múltkor elég ijesztő volt. A daedalonettával vigyázni kell, mert aluszékony lesz tőle. Gergő átaludta az egész napot, úgyhogy végül már felébresztettem, hogy igyon, és ne száradjon ki. Mikor durván hány, akkor gyakran kell kevés folyadékot adni, 1-2 percenként, kanalanként. Ha ezután nem hány, akkor lehet többet is. Nálunk is előbb szokott jönni a hányás, aztán a hasmenés. Láz meg változó.

Kuha! :D

Szerintem ne aggódj az evés miatt, most ilyen korszakuk van. Önállósodnak, szerintem hagyjad, hadd egyen egyedül. A helyedben én se adnék neki ötféle kaját. Én max. 1 másikat próbálok ki. Ha éhes, akkor úgyis megeszi. Szerintem ne aggódj, biztos eszik, ammenyit kell. Ilyenkor lehet őket jól elrontani, ha felkínálunk 10 féle kaját, vagy megtömjük őket, esetleg nasit adunk azzal, hogy legalább valamit egyen.(Ez utóbbi egyébként ált. a nagyszülők borzalmas szokása.)
Egyébként ha hagyja, akkor adhatsz neki te is párhuzamosan azzal, hogy ő is eszik, ahogy Csikken is írta.

Ayse!:D

De édes Lili! Olyan megható!

Andreákat Isten éltesse!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf
 
 


Ancsi!

Ez aztán a jó hír! Tényleg, hátha vannak még csodák!
Csak az a baj, hogy ilyenkor az ember nem tudja eldönteni, hogy mi legyen. Vigye haza, vagy maradjon még ott, ahol most van!

Göndörzsóf!

Köszi, hogy leírtad, én is pont ezen a véleményen vagyok. Ráadásul előttem rossz példa is van, nem is egy, úgyhogy már csak azért sem tartom jónak ezt a több féle kaját adni dolgot.
Természetesen a max. egy másik féle kaja még számomra is elfogadható...
Remélem, azért rá fog jönni, ha éhes, és falatozni fog rendesen.
Nasit nálunk nem nagyon kap, úgyhogy ez a része kilőve. NAgyszülőknél már inkább, úgyhogy amiatt biztos lesz majd megint egy - két meccsem, de most hétvégén majd átbeszéljük ez, amikor megyek hozzájuk. Be kell látniuk, hogy nem ez a megoldás.

Kép
kuha
 
 


Hát felidegesit ez a hülye avatar kép!!! :evil: :evil:
Hogy a pi..ába kell feltölteni???
Már olyan pici hogy alig látom,mégis azt irja,hogy nagy!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

SEGITSÉG!!!!!!!

ancsi26
 
 


Ancsi!

Sajnos én sem tudok segíteni, nekem is mindig valaki segít. Általában Benianyu, de azt hiszem, legutóbb talán Manka segített...

Kép
kuha
 
 


Megint kérdés!! :oops:

Ki hogy főzi a tejberizst???
Este akarok csinálni,de már régen csináltam és nem tudom a tej-rizs arányát!!?????

ancsi26
 
 


Ancsi!

És sehogy!! 8) 8) :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: :wink: Úúúúúútálom!

Kép
kuha
 
 



Kuha,
én ííííííííímádom, és én úgy csinálom, hogy a kívánt rízs mennyiséget először forró vízzel leöblítem, majd csak utána rakom bele a főzőtálba...és először csak annyi vizet öntök a rízsre, amennyi éppen ellepi...(nem adok még tejet, mert sokáig puhul a tejberízs és a végére odaégne a tejci), aztán fedő alatt a vízben kb félkészre főzöm, (de lehet, hogy hamar lefő a víz), majd felöntöm tejjel, szintén úgy, hogy elfedje a rízst, és ekkor olvasztok bele kis vajat, rakok bele pici sót, vanííliarudat (vagy van.cukrot), és cukrot. Majdamikor már kezd kásás lenni, megkóstolom, hogy elég édes e, vagy puha e, és lehet még adni hozzá, cukrot és/vagy tejet. azért nem írtam mennyiségeket, mert annyira rízsfüggő, hogy miből mennyi kell!!!! DE gyorsrízsből sose csináld, nem szívja úgy meg magát, ahogy kellene...Hajrá! Remélem fini lesz!

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Prüntyi!

Érdekes, a rizst egyébként imádom, köretnek, mindenféle variációban, de a tejberizst úútálom! Egyszer , valamikor nagyon régen ettem valahol, az nagyon rossz volt, még a hideg is kiráz, ha rágondolok. Azóta ki lehet kergetni vele a világból...
Ja, és a rizskoch-hal (így kell egyáltalán írni??) is ugyanígy vagyok... :? :? :? :?

Kép
kuha
 
 


Sziasztok!

Ma megint féregmentesek vagyunk, de férj már ki van akadva. :? :lol: :lol:
Én is úúútálom a tejberizst!!!!!!
A rizsnyák szerintünk is tuti jó hasfogó, és a gyerekorvosunk mondta még anno.
Prüntyi
sehogy nem jut eszembe a keresztneved!!!!!! :oops: :oops: Lécci elárulod?

mindjárt végigolvasok normálisan!ha addig valami túró le nem állítja a gépet! :evil:
Ja, Bodza, Neked is nagyon örülnék látogatónak!!!!Hétfőn bemék, kedden műtét, és elméletileg-remélem gyakorlatilag szerdán jöhetek is haza!!!
Mindenkinek örülnék ám, de asszem Bodzának és Andnak van jó esélye, hogy Szegedre látogat!

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Ancsi
Én úgy ismerem, hogy kétszer annyi tej, mint rízs. De inkább 2,5-ször annyi tej :roll: tapasztalatom szerint.
Rízs megmos, hozzá a tej, pici lángon, viszonylag sűrű kevergetés mellett(azért eltávolodhatsz a tűzhelytől :lol: ) és a végén ízesítés.

Anikó
Remélem azért rendbe jönnek a dolgok. Nagy feszültséggel jár egy ilyen váltás, ez tény.

Kuha
Gondolkodtam. Szerintem ne adjál Gergőnek mindig mást. Ha nem hajlandó enni úgy, hogy ok hagyod érvényesülni, de azért segítesz Neki, akkor kaja elrak. Ha jelzi, hogy éhes uaz a kaja. És ezt játszd el vele addig amíg annyira éhes nem lesz, hogy egyen. És közben semmi nasi. Szerintem.

Megann
Marci nem jellemző, hogy itthon eljátszana, mint tudod. Legalábbis nélkülem. Amúgy velem bármit hajlandó játszani szinte. Kedvence a babakonyha :lol: , építőzés, rajzolás, gyurmázás és könyv nézegetés. Esetleg elmotorozgat magában egy picit.
A játszón már más a helyzet. Ott nagyon jól elnézelődik. Igazából ott amíg el nem fárad csak óvó kezeimre van szükség, nehogy baleset érje. Amúgy elvan.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6
 
 


Ayse
köszi, hogy leírtad Lili levélkéjét, olyan csupaszív lányod van!!!!!! :D :D :D :D :wink: Mondtam már, hogy szerelmes vagyok az óriási ablakaitokba???-de nagyon!!!!!!!!!!!!!!-
Annamami
tegnap nagynehezen megírtam NEked egy pü.-t!Szívtipró Mazsolád szívtipróóó!!!! :D
b
BODZA
Tulipánok között vigyorgó , 16 fogú Saci imádnivaló(és puszit is kaptam Tőle!!!!) :D Panninak is 16 foga van!
Megann
Jaj, én is nagyon megnézném a kontúrjaidat!Panna nálam u.a.csinálja, mint Juci Marcija.Egyedül semmit nem játszik, de ha valaki leül mellé-legyen az bárki-olvas Neki, rajzolnak, építenek, babáznak, órákig elvanViszont anyuméknál ha kinnt vagyunk a kertbe, elmolyol egyedül is:locsol, macskázik, homokozik, motorozik, kavicsozik.Anyumék gyereknapra tervezik, hogy vesznek Neki csúszdát.Ja, és a kinti hinta is nyerő a lányomnál.De Ő ugye túl nyugis baba.
Ancsi
itt nálunk a dokik -legyen az bármilyen szakorvos-99%-ban olyan morcik, útálatosak, mint az általad leírt uh.-os orvos.Ezért az a jellemző, hogy aki picit jobban áll anyagilag, a magánrendelőbe megy. :( Tuti kisfiatok lesz!!!!!!!!! :P :P
Anikó
Tegnap éjjel Veletek álmodtam, Párizs utcáin bicajoztunk!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :P

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Érdekes, én a tejet úútálom, de a tejberizst imádom!

Ancsi!
Szerintem úgy tudod kikísérletezni, hogy mennyi tej kell, hogy először felöntöd mondjuk egy liter tejjel, kis lángon tartod, aztán rá-ránézel, néha kevered, és akkor el tudod dönteni, hogy kell-e még bele és mennyi. Én is csak tejjel főzöm, de már az elején belerakom a cukrot és a van. cukrot. Ép ma is odaraktam már, amikor kérdezted. És esküszöm az igazán vastag aljú acéllábosra.

Nekem apukám próbálkozott egyszer azzal, hogy ugyanazt a kaját kell addig elém rakni, amíg meg nem eszem. Én nyertem....

ayse
 
 


Minden Andreának nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!

Totka , Enikő :)

Képzeljétek Tüncsi most az előbb ezt mondta, teljesen tisztán..."kérek szépen husikát" ! azt hittem megzabálom!

Kuha, érdekes... :)

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Juci!

Köszi, hogy Te is gondolkodtál... :lol: :lol: :wink: :wink: :wink: Ma pont ezt a variációt játszottam el, mindannyiszor, mikor jelezte, hogy éhes, előhoztam ugyanazt a kaját. Harmadikra sikerült is megenni az eredetileg kiszedett mennyiséget, paprikás krumpliból. Nem értem, pedig tuti, hogy azt imádja!!!
De legalább elfogyott. Igaz, hogy mindez kb. 3 óra leforgása alatt... Közben megvolt a délutáni alvás is...
Remélem, hamar megtanulja, hogy mi a jó neki, és nem fogja ezt csinálni velem.
Arról nem is beszélve, hogy a bölcsiben aztán végképp nem csinálhatja majd...

Prüntyi!

:roll: :roll: :roll: Nem semmi Tüncsike, hallod!! Kíváncsi leszek, Gergő mikor fog már itt tartani... :roll: :roll: :roll:

Kép
kuha
 
 




Prüntyi!

Hihetetlen :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Léna szerintem még egy év múlva sem fog beszélni igy :lol: :lol: :lol:

Ancsi!

De jó hirek....mármint anyósodról....
Ilyen létezik?????Mármint hogy ugye bekerült ahhoz az alapitványhoz és ilyen rohamosan feljavult az állapota????????????
Soha nem irod hogy párod hogy viseli a történteket.....

Uh: :evil: :evil: :evil:
Remélem és kivánom hogy a jövő héten szerencsésebb legyél..

Róki, Kuha, mindenki...

Köszi az ötleteket...de most ahogy irjátok hogy kinél milyen a gyerkőc....rájövök hogy Léna nem(sem) csudabogár ám..
Bárkivel képes elsutyorogni egy sarokba akármilyen játékával, velem is....(bár sokszor otthagy mert hamar megunja a dolgokat), de úgy látom másnál is ez a szitu...
Azt hiszem hogy én várok el tőle sokat hogy egyedül játszogasson el valameddig...
Bizom benne, hogy idővel változni fog, és bizok a bölcsi jótékony hatásában is.....

Bár... :? :? :? :? :( :( :( :( :( kicsit félek is....
Ma voltunk ikeában este....és komolyan mondom hogy annyi idegesitő, irigy, gonosz kiskölök van....hogy úgy kell visszafogni az indulataimat.. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Az eszemmel tudom hogy a gyerekek ugye gyarlóak stb...de valami erő sokszor mégis fölülkerekedik bennem...

Ma pl egy kb 4 éves kislány ült az ikeás játszósaroknál..a fa számológéppel babrált...Léna odament de egy újjal sem ért hozzá sem a játékhoz csak felült a kislány mellé a székre és nézte az arcát..
A kislány meg a játékot felkapva magához ölelve azt, átment a másik asztalhoz hogy Léna nehogy egy újjal is hozzáérjen a játékhoz.. :evil: :evil: :? :? :?
Anyuka pont mellettem ült...rá is szólt a kislányra..de bevallom én erélyesebb lettem volna... :roll: :roll: :roll:
De hát ugye nem szólhattam semmit...meg az is látszott hogy egykegyerekről van szó...
De aztán tovább ment a játék..Léna talált egy hasonló korú kisfiút akivel egyszerre ültek be a pörgős ülőkébe...hát ahogy a 2 kicsi téblábolt ott a pörgőke körül a 4 éves kislány odasomfordált, bevágta magát az ülésbe és magára húzta az a kis függönyszerű valamit...
Na majdnem mondtam hogy micsoda "kis gonosz törpe vagy" :evil: :evil:

Szóval félek ám..hogy Léna nagyon meg fog változni mert ő olyan kis jószivű.....most is megosztották a játékokat a kisfiúval és egyáltalán nem hisztizett...
Ezek szerint majd jól ki is használják a jószivűségét????????

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Fránya betegségek :evil: Julcsinak 38,6 volt este a láza, egy kúppal ment aludni. Délelőtt is 38.8-ig ment fel. Igaz, egész nap vidám volt és játszadozott, sőt, vacsorára többet evett, mint máskor szokott. De nem hiszem, hogy ennyivel megúsztuk :(

Juci, de jó, hogy irtad a gyurmázást, mi méág nem próbáltuk, de veszek majd, ha találok ebben a lehetetlen városban.

Róki, Szilvi hogy kipofisodott :) Édes :)
Én is járok Julcsival zenebölcsibe, olyankor Karcsi marad Annával. Amúgy a külön program szerintem később lesz igazán fontos, hiszen egyelőre a játszóterezés is külön program, mert a kicsi úgyis csak alszik a babakocsiban (jobb esetben, persze :wink: ).

Kuha, én sem hagynám annyiban az evés dolgot, hanem újra és újra megkinálnám. Nálunk az szokott előfordulni, hogy nem nagyon akar ebédelni, szerintem azért, mert fáradt. Ilyenkor felkelés után odaadom neki az ebédet és meg is eszi.

KépKép

KépKép
majola
 
 


Megann!

Lívi is hasonló és mindent eltűr, szerintem jó tulajdonság ez!!!
Ne izgulj, majd megtanulják azért előbb-utóbb, hogy védjék meg magukat!!!

Többiek!
Sajnos kevés időm vanés csak épphogy elolvastam a dolgokat, de ígérem majd jövök többet, de a költözködés most sok egy kicsit.............

Addig is puuszzzans mindenkine!!!!!!!!!!!

Mea
mea
 
 


egy kis "fáziskéséssel", folyt.köv..... :lol:
Prüntyi
nagyon tetszik a neved! :D :D Kösziii!én is el vagyok képedve Tüncsi szép kerek mondatán!!!Panna is sok szót használ, de kapcsolja még őket össze!

Kb.egy órája ugrál az ágyon, én meg fekszem mellette.Apa ül a fotelban, kb.fél méterre tőllünk.Panna jól belelépett a lágyékomba, azt hittem kiugrik a szemem!Mondom Neki:Pannikám olyan durva vagy, fájt anyának!Erre Ő: átölelt, és két cuppanós puszit adott a pofimra!!!Apa végignézte , és együtt könnyeztük meg!!!!!

ROKICA
Panni nem sokat volt dokinál, mert hál'Istennek, tán kétszer-háromszor volt kisebb baja, de ha valami szokatlan van vele(sd.O-láb, vittem a gyerekdokihoz, meg most ez a szemdolog is.)de én alapjáraton vagyok szerintem paramama.Szilvi nagyon cuki, szerintem egyre jobban hasonlít Zsuzsira!
Duda
Natid minden túlzás nélkül gyönyörű kislány, tök jó a kék sátras háttér!
Juci
mááár csak kilenc hozzászólásod kell, és hurrá, régi felhasználó leszel!!!!!!!! :lol: :wink:

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Emese, hol vagy?????hiányzol........

KépKép

Hajni&Panna
totka
 
 


Kuha!

Ja még azt akartam irni neked, hogy szerintem ez olyan múló szeszély lesz Gergőnél...
Sajnos az ilyen dolgok teszik próbára a türelmünket igazán :? :?

Szeirntem a bölcsivel ezen a téren is nagy előrelépés fog bekövetkezni a gyerekeknél...legalábbis ez a tapasztalat :) , ugye a közösség formáló ereje..... :) :)

Léna is egyből nyúl a kanálért..sőt be is talál a szájába csak aztán turmixol, kutyul stb...
Kezdéskor nekem engedi hogy fogjam én is kanalat...utána meg átvszem..mert már jobbra balra koncentrál..csak az evésre nem...de azért már haladunk...

Szerintem legyél kitartó...szerintem jól csinálod :wink:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Totka, köszi :lol:

Ancsi a tejberízs fő ennyi ideje? Ha igen akkor ne izgulj, mert az a jó, ha jó sok tejcit felszív, és fini kásás lesz! Nyami...

Tüncsi már összekapcsol szavakat, de csak mindíg kettőt-kettőt szóval így is elég jól elbeszélgettünk...de így kerek mondatot még nem mondott...

Kép

Kép
prüntyi
 
 


Jó reggelt!

Én vagyok az első, Hétalvók???? :lol:

Na a takaritónéninknek tüdőgyuszija van..úgyhogy előttünk a nap...valamit kezdenünk kell.. :) :)
Lehet hogy kimegyünk a Városligetbe kacsákat etetni :) :) :)

Tegnap kapott Léna is az Ikeából kisasztalkát, kisszékkel, meg a játszósarokba könyvespolcot..
Végre nem lesz ott olyan kupi....majd szemléltetem hogy milyen előtte és utána :? :) :)
Meg kapott épitős játékot olyasmint mint Benianyuéknak van, hogy poharakból kell tornyot kirakni..de hát...nem nagyon hatja meg a dolog :? :? :? , bezzeg a kinti kardigánját azt szempillantás alatt magára rántotta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont a játékboltban állati módon kezdett el tolni megint egy játékbabakocsit...én meg elhasaltam amikor megláttam hogy mennyibe került :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
21000 pénz :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:
Annyiért már igazit lehet venni..
Őrület na....őrület, hogy mit nem merészelnek..... :evil: :evil: :evil: :evil:

M.

Kép

Kép
megann
 
 


Benianyu!!!
Köszi!!! :wink:

És ma reggel alá is írtunk, úgyhogy most már egyenesben a dolog, még pár adminisztrációs intéznivaló, aztán jöhet a költözés!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

remélem, hogy nem fog Benneteket sem nagyon megviselni a költözködés, drukkolok!!!
nálunk szerencsére nincs szükség nagy szervezkedésre, ezért remélem, idegeskedésre sem..., mert ez a lakás, amiben lakunk anyósé, úgyhogy ráérősen is költözhetünk akár. (de persze, nem érünk rá! :lol: )

jujj, de boldog vagyok!!!!! :D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


ja, és tegnap este nem engedett be a babanet:

MINDEN KEDVES ANDREÁNAK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


Hajni
Mse elutazott ma Zalára, vasárnap jön haza!!!

Drukk a műtéthez!!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest
 
 


Mi a bánat van a babanettel????

Csibb!
Akkor most szabad gratulálni, ugye? :P :P :P

Andris azzal is szórakoztat úgy egy hete, hogy bármelyik cicimet kínálom először, tuti, hogy a másikat kéri, de aztán meggondolja magát, hogy nem is, inkább ezt, ja, nem, hanem azt (még jó, hogy olyan választás nincs, hogy amazt ). És már tudja is mondani, hogy másik!
Ma elővettünk egy régi játékát, egy fókát. Próbálta megfejteni az állatot:
- Nyuszi!
- Nem, ez nem nyuszi, ez fóka.
- Cica!
De tetszett neki és ő is szopizhatott. És képzeljétek, naná, hogy a fóka is a másikat kérte! :lol: :lol:

Lilinek mesélek és elhangzik az a szó, hogy baromfiudvar.
- Tudod mi az?- kérdezem.
- Ahol sok baromság van? :lol:

Más

Van valaki, akinek az oep fizeti a gyedet?

Nekem a gyás-ról nem küldtek kimatatást, csak a gyedről.
Most akkor mi an?
A gyást is be kell vallani, nem?
Nekem gyed 03.19.-től van. Akkor mi a franc a jogosultsági hónapok száma az adójóváírásnál?
Az oep naná, hogy nem veszi fel
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ayse
 
 


Megvan az eredménye, hogy bevállaltam a ballagási tablót az oviban!
Lili a pünkösdi rózsa Anyák Napján (főszerep). :lol: :oops: :shock: :roll:

ayse
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?