Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jajajajaj! Hagyjuk ki a személyeskedést lanyok légysziii! Mindent meg lehet normalisan beszélni, erre semmi szükség és annyira nem vagyunk parasztok, h elrontsuk egymas napjat!!! :evil:

Lilla, NAGY ölelést neked!!! ahogy Anid mondana. Sokat gondolok rad, szeretnélek vigasztalni egy kicsit. Remélem nem hibaztatod magad az elvalasztas miatt. Zsunak most (is) igaza van! Probald a jo oldalat latni a dolognak! Biii egy életre a kicsi fiad marad és a sok-sok kistesojat böven tudod majd szoptatni!

Szilvi, jo, h benéztél!
Nagyon nyugis anyukanak tünsz, talan ezért is ilyen Akos.
Fejfajasra megnéztem a könyvemet és itt is nagyon sok mindentöl függ, nincs 1 féle bogyo. Szoval inkabb menj el homeos dokihoz szerintem.
Vasat szedsz? Vashianytol fajhat.
En speciel 1 ciciböl etettem altalaban. Nem fejtem ki a maradékot.
öltöztetés: sztem mindenki bénazik ezzel az elején :)

Panzej, halapénz témaban A-tol Z-ig egyetértek!
Az a tippem, h az orvosok nem adoznak a magandijbol.
Tegnap még eszembe jutott, hogy probalkozhatnal sütötökkel. Csodakra képest kakilas ügyben! Adtal mar Micinek? Hajra sütötök! :)
8 éve élsz külföldön, nem semmi! Végig Hollandiaban? Bocs, nem akarok indiszkrét lenni, nem kell am valaszolnod, ha nem akarsz.
Ha a többieket nem zavarja, irhatnal par sort a hollandokrol, kivancsi vagyok nagyon a véleményedre.

Csilla, az a tippem, hogy sokkal több a "melo" fiukkal. Aposomnak 2 fia és 2 lanya van, allandoan ezt mondja. Szerintem van benne valami... Anyukam is azt mondja, h a hugommal nyugisabb voltunk, mint V.
Bar Zsu lehet, hogy nem ért ezzel egyet! :lol:
Gémkapocs, brrrrrrr ! :(

Anid, Katrina hurikan :lol: :lol: :lol: (ami amugy nem vicces)
üdv a pakolos korszakba! Faraszto, de közben olyan jo, ha mar ügyesebben mozognak a gyerköcök (ehez csatolhatnék egy fényképet az itteni allapotokrol :lol: ).
Augusztus mindjart itt van!
35 éves kor utan nem lehet mar benevezni lombikra??

Zsu, én is vizualis tipus vagyok, imadom én is a sztoriaidat!
Biztos nagyon jo lesz hazamenni baratnözni meg minden mas!
Mar akartam kérdezni: mikor szoktal fözni?
öszintén csodallak, hogy még netezésre is marad idöd, biztos jol szervezed a napjaidat. Van vmi titkod? :) Van egy 3 gyerekes baratnöm, hat eléggé ki van, pedig nagyon türelmes és strapabiro csaj.
Aloe First-öt vettem én is par honapja, kiprobalom majd V popsijara, kivancsi vagyok. Ez is vmiféle windex :lol:?

Tündi???

Gabek?

Ma a Millenarison voltunk, ittam (alkoholmentes) sört az ottani szabadtéri kocsmaban, haverekkel, olyan joooo voooolt!
Vince össze-vissza szaladgalt, nagyon tetszett neki a hely. A nap végére 3 lila foltot egy néhany karcolast szerzett a kis pofijara :(, de nem volt gond az elalvassal...
Vettem neki egy kis traktort, nem hiaba, teljesen odavan ugy örülök! Mondja, h TATO, TATO!!!!! :P

Regény megint összejött :roll:

Jo éjt!

Sára

Kép

Kép
saara

Jó estét

Hálapénz témához hozzászolnék

Hu annyi minden jár a fejemben ezzel kapcsolatban. Pl: én az angol tanáromnak is kifizettem a privát angolt és ő mondtam meg mennyit kér, ja és ha lett volna tenisz vagy bármilyen más privát orám azt is kifizettem volna és sajna nem én döntöm el az árát. Pedig de jó volna :D :D Ezzel csak arra akarok célozni hogy lehet hogy hát igen nem csak az orvosok dolgoznak zsebre no adó stb...
Szóval, azért is is van hiba.
Én öszintén koreknek tartom hogy mindennek ára van. Mondják is meg mennyibe kerül a szabadidejük amit rám szánnak. Na azért az jó lenne ha mindenki adóznaa is utána.
És továbbra is ugy gondolom hogy igenis alternativa, hogy aki ugy gondolja szüljön az ügyeletesnél. Ők is azok az orvosok akiket mi megfizetünk, csak nem a szabadidejüket töltik bent hanem a munkaidejüket. Ott lehetünk hálásak vagy nem. És orvosilag tuti nem hibáznak nem is tehetik meg maximum nem bájcsevegnek velünk annyit. De az ő kezük közül se kerülhet ki sérült baba vagy mama.
Ez az én véleményem

Lilla
Teljesen megértem a véleményedet. Én is totál kiakadtam.
Nekem látatlanul is nagyon nagyon szimpatikus vagy. Remélem a következő talin megismerhetlek benneteket.

Lini

Kép
lini

VIRÁGOS JÓÓÓÓÓÓÓÓ REGGELT!

Sára
Persze, nem a hurrikán a vicce, csak a jányom (így vidékiesen) Szörnyű a pusztítás! Már nem tudom mit hova dugtam be előle!

Persze hogy lehet 35 fölött is lombikolni, sőt AIDS-esen is megcsinálják,mondhatni.
Csak én paranya vagyok és félek minden kockázattól.

Erika
nekem anno a Mágus kettőt javasolt, de ezen már kár keseregni.

MA mentek UH-ra?, jelentkezz!

Pusszantás

Kép
anid

Rita

Sok boldog szülcsinapot!

Kép
anid

Az Andreáknak is sok boldog névnapot!
Meg az Ilmáknak is!

Kép
anid

Jó reggelt!

Köszönöm, annak aki a védelmemre kelt, én nem veszem fel a kesztyűt, elolvastam a nekem szóló részt, de még mielőtt bárki más reagálást elolvastam rá már elhatároztam, hogy nem fogok rá reagálni, mert ez a topic nem erről szól. Én ide azért jövök, mert jó Veletek beszélgetni és mert segítjük egymást mindenben.
Azt a kórházat, ahol egy viszonylag problémás terhesség után megszületett a gyönyörű egészséges kisfiam, az ott dolgozók segítségének, szakértelmének köszönhetően, mindig meg fogom védeni.

Annyira hálás vagyok a szopival kapcsolatos együttérzésért is. Köszönöm.
Muzsu: Olyan jó, hogy Te ilyen sok tapasztalattal bíró nőci vagy és itt vagy közöttünk. :wink:

Sára: A nagy ölelést telepatikus úton fogadtam. Jól esett. :)

Lányok, ma reggelre Bínek felhólyagosodott a kis felső ajka és a szájpadlása. Ez vajon szájpenész vagy mi lehet? Míg szopiztunk ilyen soha nem volt. Elvigyem ezzel dokihoz vagy lehet rá kapni valamit a gyógyszertárban?
Aki tud kérem segítsen!

Szép napot!
Lilla

lilló

Lilla
Hailhóóóó
Először telefonon kérdezz rá, mert nem tudom , hogy nálatok van e külön egészséges rendelés, de nehogy megint Biii összeszedjen valamit.

Kép
anid

Sziasztok,

Lilla,

Ne foglalkozz az ilyen kirohanásokkal. Jól tetted, hogy nem reagáltál rá.

Nem lehet, hogy Bí, vmit a szájába vett, vagy megevett és az okozta a hólyagokat? Nyelvén semmi sincs? Legjobb, ha telefonálsz a kórházba.

Anid,

Igen, Viktor imádja a sárgarépapürét. De a kedvence a sütötök volt télen. Sajna itt nem kapni olyan finomat és édeset, mint Magyaro-on. Egyyébként már mindent eszik. Szopi csak éjjel van már. :cry: Nekem furcsa, mert Daniella csak 1 évesen volt hajlandó mást is elfogadni.

Saara,

Köszi megnyugtattál, hogy máshol is így van. Majd fordul a kocka. Kamaszkorban meg a fiúk nyugisabbak állítólag, akkor majd a lányokkal lesz nehezebb. Nekem jut ez is az is. :P

Én is már elszoktam a hálapénztöl, borravalótól. De mikor most télen otton voltam egy hosszabb idöre ismét tapasztaltam. Nem ismerem az arányokat, és mint utólag kiderült mindig többet adtam a kelleténél (postásnak, benzinkutasnak, orvosnak, portásnak, díjbeszedönek).

Mondta is apukám, hogy majd ezután kilesik, hogy mikor vagyok én otthon és akkor jönnek pénzt beszedni. :?

De nem mindegyik doki várja el. Ez azért kellemes csalódás volt.

Rita boldog szülinapot, Andreáknak boldog névnapot.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Ma voltam CTG-n, utana talalkoztam dokimmal, azt mondta, akar ma is szulhetek!

Elso babam! Fu, nagyon izgi!!!

De amikor jon 1-1 komolyabb joslo fajas, azert megszeppenek rendesen...

Koszonom mindenkinek az eddigi infokat, igyekszem a legjobban hasznositani oket :wink:

Szerencses front-atveszelest mindenkinek! Sziasztok!!

Kép
boga

Sziasztok!

Én új vagyok ezen a fórumon. A kórházak körüli teljes káosz folytán elképzelhető, hogy itt kell majd szülnöm szeptember közepén. Jelenleg még a Kútvölgyi kórházban zajlik a terhesgondozásom, de a helyzet nagyon bizonytalan, szinte naponta változik.
Ha úgy alakul, hogy nem tudok az orvosomnál szülni, hanem ide jövök, tudnátok ajánlani egy rendes, 40 év körüli orvost, aki türelmes, minden kérdésre válaszol, és adott esetben az utolsó pillanatban is elvállalna?

Előre is köszi!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Jaj-jaj-jaj!!!!

Annyit írtatok,hogy mire reggelente elovatam már nem vot időm válaszolni. Most itt vagyok anykámnál így tudok egy kicsit írni.

Hol is kezdjem???

Először is aki szapuja Lillót az inkább vegyen példát róla.
No comment.
személy szerint én imádom a csajszit. :)

Muzsu!
Én is nagyon szeretem olvasni a hsz-aidat.Nem akarsz egy könyvet írni,a Hogyan neveljünk 3 gyereket címmel? Én tuti megvenném. :D
Ekcémával voltam már gyerekbőrgyógyásznál és felírt szteroidos krémet ami 3 hét után sem használt, visszamentem és közölte hogy kenjem még 3 hétég... De én azt hallottam, hogy nem szabad ilyen sokáig használni. Így most már nem kenem. Hanem csak fürdés után testápoló.

Hálapénz témában nem nyilatkoznék többet. Igazából nengyon-nagyon sok mindent meg kellene alapjaiban változtatani ebben az országban.

Anid!
Döbbenten olvasom miket tud már Kata!!!
A botanikus kertet lehet mi is megnézzük majd,ha Imi kicsit aktivizálja magát.Mondjuk ha így haladunk akkor nem tudom mikor fog elindulni. Már 2,5 hónapja csak kúszik. Semmi jele h többet is szeretne. :evil:
Nagyon rossz lehet h le van szabályozva h mennyi babót tehetnek vissza... :cry: :cry:
De végül is elég 1-et, aki meg is marad. :)

Belegondoltam h 35 évesen Imi már 13 lesz. :shock: Tita kamasz.

Panzej!
Iminek a hasa,háta, és a karja ekcémás.
Csak pamut ruhája van,erre odafigyelek még magamnál is.
Fürdetni miért csak 2-3 naponta lehet??? Én minden este megfürdetem.

Minimanó!
Üdv közöttünk!
Az eredmények miatt ne aggódj minden rendben lesz. :)
Gondolom milyen nehéz lehet az előző terhességed után,de a sors kárpótolt miatta,most két babóval. :)

Sára!
Vagyok-vagyok.
Ekcéma: víz: klóros pesti víz, fürdetőkrém: gyógyszertári, öblitő: hipoallergén, mosószer:na az egy szimpla Tomi(de leváltom), viszont fura h írtad az oltálst,mert először az oltása körül jelent meg és utánna máshol. :shock:
Homeos dokihoz szerintem el fogom vinni, csak találni kell még egyet.

Hát most időmből ennyire futotta.
Megyek haza (jön a légkondis) itthagyva a poronytyomat anyukámra. :lol:

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Csak gyorsan:

Boga, kérünk szépen napi jelentést!! Drukk-drukk-drukk! :)

Zsuzsoci, szia :) a lanyok biztos tudnak segiteni!

Lilla, vmi allergiara tippelek. Nem evett vmi uj dolgot? Csipés nyomot nem talaltal Bii szexi kis testén? Szerintem is hivd fel a dokit elöbb!

Tündi, ekcéma/oltas -> a homeos könyvem irja. Jo kis könyv sztem.
Egyik baratnömnek most is ekcémas a 4 éves kislanya és nagyon szaraz a böre. Ök is csak 3 naponta fürödnek. Este csak punci mosas van különben "lehullik" a böre...
Tudom, h szélsöségesnek tartotok ilyen téren, de akkor is azt javaslom, h ne hasznalj öblitöt mikor Imi ruhait mosod. Semleges mososzer sem artana. Bocs, befejeztem :oops:
Homeos dokit itt tudsz nézni: http://www.homeopata.hu/budapest.html
A miénk Budaörsön van, ha érdekel.
Ja és ne ess le a székröl az ott feltüntetett araktol. Kb 3000 Ft-al kell szamolni.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok lányok!
Gyorsan benéztem hozzátok!
Andrea és Ebba hsz-aira többet nem akarok reagálni, amikor írtam nekik, nagyon visszafogtam magam. Illetve kitöröltem pár dolgot. Nem szeretek fejet homokba dugva elmenni a dolgok mellett, Lillával, Andusszal értettem egyet. De tényleg hagyjuk a francba ezt a dolgot, térjünk vissza a mi kis világunkba!!!!! :D

Most csak ennyi, mert ebédelünk. Sajna, elkezdett esni az eső!!! :(

Jó délutánt!!!!
Este jövök, feltéve ha ez a fránya babanet nem áll le. Nekem reggel se ment!
Puszi, Zsu (most jó sok Zsu lett)

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Hellóka,

na voltunk gyerekdokinál, mert végül nem hagyott nyugodni a dolog. A diagnózis: szájpenész :( Egy éves korunkra ezt is megértük. Gondoltam, hogy ez lesz az eredménye a mindent a szájba tömködésnek...
Azt mondja helyettesítő doktornéni: nem kell ám mindig a gyerek szájában lógni a cuminak... :shock:
Mondom: tényleg? Soha nem volt cumija, cumisüvegje is csak mostanában van nagy használatban, mióta nincs cici.
Kaptunk rá borax glycerint, azzal ecsetelem neki, meg kifőztem ecettel minden ivókáját. Most épp plüssállat nagymosásban vagyok, a műanyagokat már lemostam. Sajnos a játszótéren nem tudom a homokot meg a füvet fertőtleníteni. :) Remekséges. De azért örülök, hogy nagyobb baj nincs.

gondoltam beszámolok

Köszi mindenkinek a tippeket, segítségeket!

Puszi
Lilla

lilló

Boga: drukkolok Neked nagyon!!!

Zsuzsóci: Sajnálom, hogy ennek a káosznak az áldozata lettél. Írtam Neked privit!

lilló

Helló emberek!

Lilla!
A borax nagyon jó lesz. Botinak is volt szájpenésze, fogalmam sincs, mitől, mert ő nem is olyan, hogy a szájába tömne mindent. Neki nem volt hólyagos, csak a fehér foltok jöttek elő. A borax nagyon gyorsan helyrerakta, csak arra kellett figyelni, hogy miután elmúltak a tünetek még 3-4 napig kellett használni, nehogy kiújuljon.
Jobbulást nektek!

Anid!
Na, akkor Katicád átrendezi a kis életeteket! Hát, mit tehet, minden érdekes és most, hogy végre szabadabb és többfélét tud mozogni, persze, hogy minden alkalmat megragad. A múltkor akartam - vagy irtam is ?- hogy Joe Botija is 9 hósan indult el, szóval ne izgulj, lehet, hogy Kata már olyan erős, hogy hamarosan megy! Ha igy lesz, akkor már eljött az ideje!

Köszi a válaszokat Sudocrem ügyében! Akkor használjuk továbbra is!

Képzeljétek, az Iwiw-en bejelölt engem Terika nevű régi barátosnénk, ott lehet vele találkozni. Sajnos a babanetre nem tud jönni, mert nem engedi belépni a rendszer, de jól vannak, Zalán nagyon szép nagy fiú lett.

Lenne újabb kérdésem: van, aki beadatta a gyermekének a kullancs encephalitis elleni oltást? HA igen, lett valami mellékhatás? El kéne döntenünk sürgősen, hogy Boti megkapja-e, mert már itt a jó idő. Előre is köszi a válaszokat.

Na, most lépek, mert várjuk a dokinénit, szerencsére semmi baj, csak rutinellenőrzés lesz!

Sziasztok!

Kinga
kgk

Sziasztok!

Tunde, azert ne furdesd minden este, mert az ekcemas gyerekeknek nagyon szaraz a bore. Legjobb ket-harom naponta furdetni, egy-ket fokkal hidegebb vizben, es kenni, kenni, minden este, akar pelenkazasokkor is! Mi Eucerin testapolot hasznalunk, szuper ekcemas borre, bar nem olcso. Ugyanigy, ha a Lackon nagyon kijon az ekcema, akkor Balneum Hermal olajat teszek a furdovizebe. Ettol olajos lesz a viz, szoval nem szarad ki a bore. Ezenkivul szappan helyett gyogyszertari babakenocs, de ezt hasznalod amugy is, latom. Az oblitot tenyleg felejtsd el, es csak keves mososzert hasznalj. Lenge ruhazat, semmi body, amikor csak lehet, ki a napra! Nyaron ha lehet, menjetek tengerhez, a tengerviz sokat segit!

Diohejban ennyit, Lackonak is ilyen/ott volt/van. Ja, es figyelj oda, mit eszik Imi, hozzataplalasnal minden uj kaja utan figyelni a boret, nem jonnek-e ki uj foltok! Hozzataplalas lassan, ovatosan! Mit adtal neki mostanaban, hogy kijott rajta? Sokat segitene, ha azt ki tudnatok kuszobolni. Ja, es meg valami. Kovetkezo babanal az elejetol fogva vedd ugy, hogy ekcemas lesz, amig lehet, szoptasd, es nagyon ovatosan, ha lehet csak hat honap utan kezdd majd hozzataplalni!

Lini, a magan tenisz, angol stb. nem kotelezo, ugyhogy en nem vennem egy kalap ala a halapenzzel. Plane nem, hogy az angoltanarnak meg a teniszedzonek nem fizeted a TB-t pl. Es a szabadidorol. A tanarok pl szabadidejukben javitjak a dolgozatokat vagy keszulnek fel az orajukra. Azert ok mikor kapnak halapenzt? Vagy a tulorakert mas szakmaban ki kap halapenzt?
(Kicsit szelsoseges, tudom, az orvosok is ugyelnek, de az nem tudom, szabadidonek szamit-e.)
Amugy meg igazatok van, nem mi fogjuk megvaltani a vilagot.. Pedig jo lenne! :)

Sari, egyszer mar probaltam a sutotokot, akkor nem volt sikere. Most megprobalom megint, hatha valtozott az izlese. Koszi a tippet!

Sziasztok, megy innet a jo ido Feletek! (Itt most napokig 27 fok volt!)
P

Kép
Kép
panzej

Tunde, meg valami. Vakarozik Imi? Az ekcema eros viszketessel jar, de nem szabad hagyni, mert ugy terjednek az ekcemas foltok. Emiatt a viszketes miatt lehet nyugtalan is, foleg ejszaka.

Na tenyleg dugulok.
P

Kép
Kép
panzej

Tündi: Közben eszembe jutott, hogy múlt szombaton a Babavilágban a tv2-n pont az ekcémáról volt szó. Fent vannak a neten az adások, nézd meg, ha nem láttad, hátha nyersz némi plusz infót a témában:

http://babavilag.com/index.php?p=galler ... 1288&gid=4

Lilla

lilló

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Manó
Azért ne sürgesd az időt! :lol: Ez a pakolás az agymra megy néha, de olyan vicces is!

Tulajdonképpen nincs lekrlátozva a babaszám, csak az ésszerűség miatt, meg egy babó a termeszértes veszteségé.

Jé erre én is gondoltam,mikor írtad milyen kis fiatalka vagy!:)))))

Csilla
Jó neked a szopival kapcsolatban.
Akkor már tejet és kenyeret is eszik Viktor?
Egyébként miért adtál pénzt a postásnak meg a többieknek?
Vikotr orra sárga, hihi Katáé is ilyen! :lol: :lol: :lol:
Muzsu mia az ebéd?
Nálunk máj, rizs és almakompót!!!ÉS EZT ETTE KATA IS!!!HALADUNK!

Zsuzsóci
Miért kell 40-es doki? :oops:
Az enyimé kb. körül van, de ezt még soha nem kérdeztem tőle!Dr. Melczer Zsolt, és merem ajánlani.
de itt mindneki(illetve a többség) meg volt elégedve a dokijával.

Boga
DRUKkkkk
Jól sikerült a vizsgálat?
Hogy vagy? Pocakod nem áll furcsán ebben a hülye időben. Katám ekkor már négykézlábon állt a pocakomban, olyan hegyes formát vett fel!Vicces volt!

KÉPZELJÉTEK!
Lesz saját autóm!!!!!!JUHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ :lol:

Kép
anid

Sziasztok

Lányok még írni egy kicsit a hálapénz témáról.
Akit nem érdekel nyugodtan ugorja át :D

Panzej

Én azt gondolom evvel kapcsolatban, hogy abban teljesen igazad van hogy a külön órák Angol stb.. valoban nem kötelező, én ezt csak az adózással kapcsolatban írtam, hogy ők sem adóznak de az árát a szabadidejűknek ők szabják meg. Ami szerintem rendben is van.
A doki ha magán idejükben rendelnek és gondolom van kötségü a rendelőre asszisztansre és a szabadidejükbe az én nyavajájimat hallgatják akkor miért ne szabhatják meg az árát. És ha vasárnap szülök akkor is elvárom , a családi ebédjü helyett engem átyolgassanak ha szülök . Ennek is ára van miért is ne lenne.
Te szívesen tőltenéd a családod helyett a szabadidődet mással?
Ingyen?
Igen igaz fizetjük a TB-t. Ezért ha úgy döntesz a munkaidőben gondolom hétőtől péntekig bemehetsz az ambulanciára és ott teljesen ingyen el fognak látni a Tb kártyádra. Csak azt nem döntheted el hogy melyik doki legyen. Én is játam már ott egyszer amikor a dokim külföldön volt és sürgős volt.
Nem fizettem egy fillért sem mert Tb-t fizetek.

A tanárok jócskán alá vannak fizetve evvel teljesen egyetértek. Sajnos többet érdemelnének :(

Remélem a véleményem nem bánt meg senkit :D

Lini

Kép
lini

Ajaj elírtam

Sajnos, a tanárok többet érdemelnének. Hajaj a helyesírásom :D :D

Lini

Kép
lini

Hi!

Koszi koszi a drukkokat mindenkinek!

Anid,

Jo lett a vizsgalat, vegig ficankolt a kiscsaj, es nagyon egyenletes a szivverese. Az en hullamamim meg nem voltak rendszeresek. Nem furcsa a hasam, mert a kislanyom mar fejen all reges regen. Ma reggel, amikor megvizsgalt a doki, es megallapitotta, h 1 jo ujjnyira nyitott a dolog, egyszer csak felkialtott, h "hu, de lent van ennek a babanak a feje! Nem is vizsgalom tovabb, mert meg megindul a szulese!" Pedig a hasamat meg sem fogta... Onnan lentrol erezte a bebi fejet.

Mar nagyon izgatott vagyok, gyermekem apja meginkabb, nem bir a feneken ulni az irodaban :D .

Koszi a torodest, jelentkezem, ha van vmi :)

Sziasztok :wink:

Kép
boga

Sziasztok!

Mikor érdemes elkezdeni a málnalevél teát?

Köszi!

Kép

Kép
precious
Budapest

Sziasztok!

Lini, nagyon szeretek vitazni, szoval ha zavarunk valakit, legyszi lojetek le nyugodtan. Max. irok akkor priviben es megsertodom.. :wink:

Szoval, ha nem lenne halapenz, rendesen dokumentalnak a terhessegeket, nem allna hozzad a doki slendrianul, azert mert tudja, hogy nem szamithat Toled semmi komoly osszegre, hat akkor nem kellene az orvosnak sem benn toltenie a vasarnapjat a klinikan! Mert akkor nem lenne szukseg fogadott orvosra, boritekra, az emberek bizalommal szulnenek/fordulnanak problemajukkal az ugyeletes orvoshoz. En csak azt mondtam, hogy az, aki az ugyeletes orvost manapsag, mint opciot es olcso megoldast allitja be az egeszsegugyben, annak szerintem nincs igaza. Mert az ugyeletes orvos nem opcio, egyszeruen azert, mert nem biztonsagos, es tenyleg a szerencsen mulik, milyet fogsz ki. Na es innet nem ismetelem magam.

Nekem az a rendszer szimpatikus, amit mas orszagokban tapasztaltam, ahol az a normalis, hogy egy orvos nem attol teszi a dolgat, hogy plusz penzt kap, hanem azert mert ez a dolga. Es kedves veled, korrekt veled, es eszebe sem jut, hogy elvarjon a pacienstol barmi ellenszolgaltatast.

Az egyetlen dolog, amibe eddig nem kotott bele senki, az szerintem inkabb az, hogy az orvosok sem keresnek eleget ahhoz, hogy ne fogadjanak el halapenzt. Mondjuk ez annyiban santit, hogy mas diplomas dolgozok sem keresnek tobbet, illetve, hogy az elvart/megszabott halapenz irrealisan magas. Sokszor annyi, mint pl egy tanar egyhavi fizetese. Es ugye akit egyszer elkap a gepszij, elobb-utobb mar semmi nem eleg, tobb es tobb kell, hogy az egyre magasabb eletszinvonalat biztosithassak maguknak.

Varom, hogy Timi elokeruljon, O biztos tobbet tud errol mondani. Kivancsi lennek pl, hogy naluk hogy viszonyulnak az orvosok ahhoz, hogy nincs tobbe fogadott orvosra szukseg, es ezzel gondolom a halapenz is kevesebb, ill. nem elvarhato.

Na megyek, ma a fel eletemet itt toltom a gep elott es ez ketgyerekes mamanal nem megengedheto luxus..

P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok!
Szemerkél az eső, úgy hogy Petikével se mentem ki a teraszra. Felépítettem a sínpályát, ez mindig telitalálat. Egyedül még nem teljesen megy nekik, de már olyan ügyesen rakják a síneket, csak a csatlakozásokhoz kellek. Most tologatja a vonatokat. A lovagőrület előtt vonatőrület volt (még most is nyerő!), tavaly nyáron meg tűzoltó volt Petike. Egész nyáron tüzet oltottunk. Az apja vasárnap elégette a száraz gallyakat meg a csupasz karácsonyfát (elég égő, hogy eddig húztuk), és a tűz mellett Peti FÜSTLOVAGosat játszott. Tehát a tűzoltó + lovag keverékét! Mindig lenyűgöz a gyerekfantázia.
Ja, és iszonyúan fúj a szél!

Nem tudom, honnan van ennyi energiám, az egész családom ilyen. Anyukámat apa hangyának hívja, de apukám se semmi. 70 éves idén, de teljes gőzzel játszik a gyerekekkel, viszi őket a játszótérre, olvas nekik, versekre tanítja őket. Azért imádok otthon lenni, mert feltöltődök náluk, annyira optimista emberek! Én is az vagyok, de én azért panaszkodni is szoktam. Nálunk természetes, hogy egy csomó dolgot csinálunk, mi soha nem unatkozunk. De akkor se unatkoztam, mikor gyerek voltam, meg mikor még nekem se voltak. És szerencsére az én gyerekeim is mindig nyüzsögnek. Ma délelőtt festettünk, ez kb. fél órára köti le őket. Ha megyünk Békéscsabára mindig rajzolnak meg festenek a nagyszülőknek. És boldogan viszik a műveket!!
A férjem szülei teljesen mások, nekem ez furcsa is.

Tündi!
Szerintem nem szabad azt az ekcémás kenőcsöt ilyen hosszasan használni. Én pár napig szoktam, ha már borzalmas, és utána rengeteg gyógyszertári testápoló. És én se fürösztöm minden nap a gyerekeket. A száraz bőrük az egyik ok, a másik, meg hogy nem birom. Három gyerek a kádban!!!! Nagyon édesek, de elég nagy meló. A férjem megpróbál 2 naponta hazaérni a fürösztésre, de egyedül is szoktam természetesen. Különben meg a csapban popsimosás, már ők is mondják, hogy cicamosdás. Nyáron azért koszosabbak, de akkor mindig jobb a bőrük. Az Eucerint én is használtam régen, jó, hogy írta Panzej. Drága, de nagyon jó. Szerintem veszek megint, mert ezt már el is felejtettem.

Boga!
Izgulok érted! Most majd rád gondolok Csabán! Mindig van egy szülő kismamink!!!!!!! Puszi, puszi

Lilla! Én is a szájpenészre gondoltam, csak mivel nekünk nem volt, semmi hasznosat nem tudtam mondani. Illetve a szomszéd csaj arra is az aloeverás Firstöt nyomta. Az gyakorlatilag mindenre jó!! Ez fertőző, vagy csak úgy kialakul? Nem irigyellek, hogy mindent fertőtleníthetsz! Ezekkel a lurkókkal mindig van valami!! :lol:

Zsuzsóci!
Nekem 40 körüli az orvosom és nagyon meg voltam vele elégedve. Ha gondolod, írok privit. Péntek reggelig vagyok még!

Csilla!
Gyönyörűek a gyerekeid!!!!!
Persze én tényleg nem érzem, hogy a fiúk a problémások, nálunk pont fordítva van. Pannika nagyon nagy egyéniség, ővele foglalkozom a legtöbbet, mert MINDIG CSINÁL VALAMIT, ami nem feltétlenül a rendes játék körébe tartozik. Mai esemény: belógott a fürdőszobába, behívta Gézut is és pohárba engedtek vizet, majd ezt kiöntötték a földre és abban tapicskoltak zokniban! Ezt egy perc alatt intézték, mert mindig rajta van a fél szemem.
Voltam egyszer én is Helsingborgban egy fél napot. Onnan ment a kompunk Helsingörbe!

Sára!
Nincs titkom! Illetve az a titkom, hogy zabszem van a fenekemben! Mindenki kérdezi tőlem, hogy bírok 3 picivel segítség nélkül, és mindig azt válaszolom, hogy tök jól mennek a dolgok. Vannak nehéz napok, de nem ez a jellemző. A napi rutinba jól belejöttem, és valahogy a gyerekek is tolerálják, ha egy picit pihenni szeretnék a kanapén (10 perc), amúgy meg tényleg sokat foglalkozom velük. Én délután nem tudok aludni, ezt az időt is mindig valamire fordítom. Este meg a hímzés és olvasás, no meg a férjem, amivel levezetem a napi fáradságot. Főzni kétnaponta szoktam, de csak egyszerűeket. Télen mindig összedobtam valami gyors dolgot séta előtt, most meg párhuzamosan főzök és játszok velük, de a kert nagy segítség!! Persze néha borzalmas, hogy nem tudok tőlük egy lépést se tenni a konyhában!!! De Pannikát sokszor odaállítom egy székre magam mellé, és "segít". Ezt amúgy csak ő élvezi, mert biztos, hogy kiborít valamit, vagy megsózza az édeset.
Akartam már írni, hogy van egy ugyanolyan vezetéknevű barátnőm itt Gödöllőn, mint te. Gyakori a nevetek? Azt hittem először, hogy a húga vagy, de mondta, hogy nem vagytok rokonok.

Anid!
Ügyes lány ez a Kata! És a java még csak most jön!!!! Széktologatósdiból nekünk is jutott mindháromnál! Klassz hallgatni! :lol: De olyan jó látni, ahogy felfedezik a világot! Tologatás után jön a felmászás, lepottanás, majd a magaslati légkörben való rámolás, lopkodás!

Lányok! Ti mikor vittétek a nagyobbakat Bábszínházba? Petikét már tutti leköti, de Pannit meg nem lehet otthon hagyni.

Húúúú, borzalmas sokat írtam, de én úgy szeretek veletek beszélgetni. Remélem a legközelebbi talira el tudok menni, és személyesen is megismerkedhetünk. Jó előre leszervezem majd!

Megyek Petikéhez, a két pelenkás alszik!
Sziasztok, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Anid!
Tegnapi szilvaleves meg pörkölt tarhonyával. Nem volt nagy sikere! Én meg tésztás salátát ettem husival, hátha fogyok. Még mindig bálnaalak vagyok, férjem FATÖRZS ZSUZSANNÁnak hív, de viccből, mert soha nem bánt, hogy ennyire meghíztam! 4 éven át állandóan csak terhes voltam, szoptattam és jó kis fókazsírt növesztettem. De a fele már lement!! :D
Előre félek anyukám főztjétől, de elég szigorú velem, úgy hogy otthon is marad a diéta!
Jó lesz, ha Katának nem kell külön főzni!!
Almakompót!!!! Imádom!
Puszi, tényleg megyek! Mintha hallanám Pannit beszélni, lehet, hogy Peti belógott hozzájuk.....

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

precious:
Én a befejezett 36. hét után kezdtem el inni. Ízesítve egész tűrhető...:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kedves Panzej

Én is imádok vitázni főleg kulturált modon :D :D

Rossz hírem van :D Vége a vitánknak mert teljesen egyetértek amit írtál. Igen az Állam bácsinak kéne megfizetni tisztességesen az orvosokat, pedagógusokat stb... és akkor nem tőlünk várnák el a pénzt.

Éljenek a Laci nevű kisfiúk és az összes babanetes kisfiú és kislány. :D :D

Lini

Kép
lini

Sziasztok,

Anid,

Szüleim is ezt kérdezték, hogy miért adtam? Azt godoltam, hogy szoktak.

Igen, V. tejet és kenyeret (nem fehér) is eszik, de csak módjával, az ízük miatt.

Vmelyik nap raktam a zöldségpüréjében karalábét is, de megtudtam, hogy azt a nitráttartalma miatt nem szabad még adni. :oops:

Jó neki fözöcskézni, mert mindenevö.

Tündi,
Nálunk Daniella ekcémás. Szerencsére itt a víz keménysége 5-6 között van, szóval lágy vizünk van.

Arra valóban vigyázz, hogy nem kaparja el, mert elfertözödik. Mi Karbamid Eucerin 10 % testápolót használtunk eddig. Sajnos néhány hónapja itt már nem forgalmazzák tovább, mert vmi gond volt vele.

Pedig egy csomó krémet kipróbáltunk, mire erre rátaláltunk. Most a dokinkkal elkezdtük újból a kísérletezgetést, hogy melyik válik be.

Nekünk azt mondták, hogy szteroidos krémet csak pár napig használjunk, akkor, amikor az ekcéma "virágzik". Ez bevált. A legrosszabbak a téli hónapok, de úgy ahogy kordában tudom tartani.

Muzsu,

Köszi. Nálunk is elöfordult, hogy a lányok mikor kisebbek voltak eláztatták a fürdöt. Csak játszani akartak. :P Én megengedem nekik, hogy ott legyenek, bevisznek egy kisasztalt, azon megterítenek, föznek, méricskélnek, öntögetik ide-oda a vizet. Jó sokáig elvannak ott, nekem jut addig is másra idö. :roll:

Régebben a festést is ott oldottam meg velük. Csak egy bugyi volt rajtuk, a földre leterítettem egy nagy fehér papírt, és azt festették, kézzel-lábbal. Persze nem csak a papír lett festékes, de a csempéröl , padlóról könnyen feltöröltem mindent.

Itt egy recept gyerekbarát festékre, amit kenhetnek, és ha megkóstolják akkor sem lesz bajuk. A mennyiséget növelni lehet, ez csak az arányok miatt van.

3 evökanál liszt
1 kávéskanál só
3 dl víz

Összekeverni, fözni egy-két-három percig, keverés mellett, fetékport hozzákeverni. Ha kihült a gyerekek elé kis tálkákban tenni, és csak az ö fantáziájuk szab határt, hogy mit kezdenek vele. :D

Csak átutazóban voltatok itt?

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

fetékport=festékport

Kép
Kép
Kép
csillah

Csilla!
Milyen festékport? Nekem vannak festékporaim, de azok igazi "művészporok", azok is jók?
Nagyon jó ötlet ez a papírleterítés, ki fogom próbálni. Most is rajzolnak egyébként itt mellettem, mert annyira fúj a szél, hogy nem tudunk kimenni. Ezen a domboldalon mindig fúj a szél, ezért már megszoktuk, de most extra erős. Én is sok mindent megengedek a gyerekeknek, játszhatnak a lábosokkal is, mert imádnak főzni. És mindent meg kell kóstolni.

Átutazóban voltunk, mert onnan mentünk át Dániába. Minden skandináv országban túráztunk egy-egy hetet, meg kirándultunk, várost néztünk. Tőletek mentünk át Dániába. Nagyon jó volt, csak már régen volt, 94-ben. A barátnőmmel voltunk úton egy hónapig, életre szóló élmény volt, azóta is vágyom vissza Skandináviába. De most már anyagilag nem nagyon megy. Talán egyszer!!!! Ott dolgozik a férjed, vagy miért éltek ott? A nagynéném Göteborgban lakik.

Precious!
Én a 38.-ik héttől ittam. Fogalmam sincs, hogy tényleg segít-e, de azért én is ittam. Meg a barátnőm szedett szülés közben egy homeopátiás bogyót, ha érdekel, megnézem a nevét, mert kimondhatatlan és megjegyezhetetlen. (De én hadilábon állok a latinnal! :D ).

Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

Nem tudom meddig tudok jönni,mert sz@rakodik a gépem.Állandóan kikapcsol.Holnap felhívom a szerelőt,hogy nézze meg.Az előbb már írtam egy jó hosszút,de kikapcsolta a drága :evil: :evil: :evil: és elszállt!

Lilla,
a borax nagyon jó.Nekem mindegyik gyereknél volt.Sajnos nem tudsz ellene védekezni,ezért nem is értem a dokinő beszólását a cumivan kapcsolatban.Na de ezt most hagyjuk!
viszont figyelt Bí popsiját,mert ez általában átmegy a tápcsatornán és a popó is gombás lehet.(nekem mindegyiknál az lett)
Ha megjelennek a piros foltocskák kend be vékonyan Canestennel vagy Candibenevel.Az hamar rendbe hozza.És ahogy Kinga is írta hamár nem látod a szájában akkor is ecseteld még pár napig!Pusszancs neked és a drága Bínek!!!!!!! :lol: A hsz-szel meg jó,hogy nem foglalkoztál!

Panzej,
nem tudom még mit írhatnék ez ügyben.Asszem a múltkori hsz-eiben eléggé kitárgyaltam a magyar eü-t!Utólag lehet,hogy kicsiterős voltam,de én így látom és így érzem!
A"hálapénz"már nem az,mint régen,ahogy ezt már egy páran kiis fejtettétek!
Én inkább "megfogadási díjnak"hívnám.Éppen azért,amit írtatok,hogy azért fizetk,hogy a szabadidejében bejöjjön!De azt már nem kéne megszabni,hogy mennyi ez az összeg!Mert azt lássuk be,hogy ezért a plusz szolgáltatásért mondjuk több tízezer kicsit sok!Mert egy szülésen 70-100 ezreket keresni tényleg durva!!!Nehogy már ennyi legyen egy szabadidőnek az ára!!!
Remélem értitek most mire gondolok,nem azt akarom mondani,hogy menjetek az ügyeleteshez szülni.
Nálunk tényleg hálapénz van.Mert mindenki az ügyeletesnél szül.
timiban

Gyorsan elküldtem mert féltem,hogy megint kikapcsol a gép!Hát így is történt! :evil: :evil: :evil:

Ha nálunk elégedett a kismama meghálalja a dokinak és kész.Annyival amennyivel ő akarja!Ez sem mindenben jó,itt is vannak kiskapuk,de lagalább nem kell azon filózni,hogy most mennyi is egy szülés!
Vannak jobb és rosszabb ügyeletes párosok.Ez ellen nem lehet mit tenni.
Azért azt megcáfolnám,hogy minden orvos egyforma,mert mindegyiknek el kell látnia mindenkit.Hát ilyen szintem egyformák,de szakmailag nem!!!!!!!!!!!!Mindegyiknek a tudása legjavát kell nyújtania az is tény,de a tudás nem egyforma!
Amíg volt fogadott orvos rendszer nálunk,hát akkor nagyon is jellemző volt,hogy ha ügyelt a doki és éppen akkor jött a "saját"kismamája a többi "ügyeletes"kismamát elhanyagolták.Tisztelet a kivételnek!!!!
Most ilyen sincs!
timiban

Folyt!
Ha bárkinek konkrét kérdése van ez ügyben szívesen válaszolok.
Természetesen más szakmai kérdéssel is jöhettek,de nem akarok untató lenni!

Puszi mindenkinek!

Timi
timiban

Zsu,

Elhiszem, hogy nagy élmény volt! Én is jól érzem itt magam. Férjem magyar, öt éves volt, mikor a szüleivel kijött ide. Szomszédok voltunk Magyaro-on. Én meg jöttem utána. Már 16 éve.

Festékport a hobbyboltban szoktam venni. Ne legyen mérgezö, az a lényeg. Lehet élelmiszerfestéket is használni.

Ha itt a nagynénéd, akkor hozzá tudtok jönni, úgy mégiscsak olcsóbb mintha mindent kellene fizetni.

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Szép estét!

Ma jó szeles és hideg lett, de csomó dolgot elintéztem. Blankát a szomszédasszonyra hagytam, akit nagyon szeretek és ők is nagyon szeretik Blankát. Tök jól elvan náluk/velük - olybá fest ők lesznek a pótnagyszülők. :)
Nem akart még elaludni, úgyhogy a járókában van pihenőidőn. :?

Lilló,
Szopi nélkül hogy megy nálatok este az altatás?
Nálunk most kezdődik a fáradt vagyok, de nem alszom el mégsem című műsor, általában heti egyszer. Szóval most van másodszor, de múltkor eljátszott és kidőlt végül a járókában, csak át kellett tennem az ágyába. Ám most nyűglődik... :roll:
És nagyon jó hallani, hogy Bí milyen bújós lett! Látod, csak máshogy akar többet belőled, hiszen egyre jobban ért téged! :wink:
Ja és jobbulást Bínek!

Nálunk Blankának fixa ideái vannak pakolás ügyileg, úgy mint DVD, fotóalbum, pelenka, zsebkendő, adventi naptár csizmái (már a gardróbban elsüllyesztve). A sütőajtón lógást házi biztonsági zárral már megoldottuk - a gyáriakat eddig majd mindenről leszedte, csak pénzkidobás. :roll: :lol:
De a legutóbbi OBI-s vásárláskor ő is szépen eszegette a meténg leveleit, győztem kiszedni a szájából. A kertben meg a pitypangra van ráizgulva, de annak mérgező a tejnedve... vagy rosszul tudom? Pedig az idén annyi van, hogy ki se lehet irtani. :? Hát nem egy golfpázsit a mienk.

Zsuzsóci,
Gratulálok a harmadik babához! Jó látni-hallani a bevállalós nagycsaládos anyukákat és a történeteiket. :)
A dokimat én is tudom ajánlani, szerintem ő is megfelel a kritériumoknak. Infó róla: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... nc=nevjegy és/vagy http://www.forgacsintezet.hu/munkatarsak.htm

Boga,
Nagyon drukkolok! De jó lehet most neked! :P :P :P

Tündi,
Utánaszámoltam: tesóm fia is 13 lesz mire mi a 35-öt töltjük. Ikremhez képest erős lemaradásban vagyok. Későn érő típus lennék? :oops: :lol: De azért nagyon szupi lehet ilyen fiatalon anyukának lenni, büszke lehetsz magadra! :wink: Nekem ez/azidőtájt még nem volt meg életem párja.

Muzsu,
Olyan jó "hallagtni" téged. És közben irigy is vagyok ám és remélem én is ilyen zabszemes mami leszek majd. Most ugyan épp nem érzem magam a legjobb formában :oops: , de azért igyekszem. Addig írjál csak, nagyon jó motíváció, élmény- és ötlettár minden írásod. Ölellek érte! :D

Csilla,
Nagyon jó ez a festék recept, de mi az a festékpor? Ételszínezék is lehet?

Panzej,
Tutira jöttök haza idén vagy még függ valamitől? Ti miért mentetek ki? Én holland cégnél dolgoztam, hát tényleg érdekesek. :P No de koreaiakról is tudnék mesélni. :lol:

Gabek,
Hol a hollandiai élménybeszámoló.

Ja, update Norbi nálam bukásra áll. Vagy én belőle? :oops: :(

Vár a vacsi, így búcsúzom.
Prücs

prucsok

Sziasztok,

Prücsök,

Látom Blanka is formában van ha pakolásról van szó. Igen, a festékpor ételszínezék is lehet. A lényeg, hogy több szín legyen, ezzel is felkelted az érdeklödését. Csak pelenka legyen rajta, mert a végén az egész gyerek festékes lesz úgyis.

Mindenkinek ajánlom, mert igazi élmény a gyerekeknek.

Szép estét nektek!

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Prücsök, Lillö, muzsu, köszi szépen a tippeket, privi(ke)t! :)
Lillo. érdekelnének a részletek: rendelési idő, tarifák, magánrendelői vizitdíj, szülés közben mennyire rugalmas (gátvédelem, homeopátia, szülési pozíció szabad megválasztása...)
Előre is köszönöm!

Anid, azért "fontos", mert egy ilyen korú dokinak már van tapasztalata, de még nem idős. Lehet, hogy én vagyok furcsa, de nem szimptatizálok, az idős (60 és afeletti) nőgyógyászokkal. Az én mostani dokim is fiatal, és nagyjából ezeknek a "kritériumoknak" felel meg, amiket írtam.

Prücsök, köszi a gratut a 3. babához. Bár erősen véletlen volt, hogy már most jön a 3. gyerkőc, későbbre terveztem, de anyuci tervez (és próbál vigyázni), Isten és apuci végez. :) A párom a plafonon van az örömtől, hogy megint babánk lesz, én egyelőre egy kicsit visszafogottabban lelkesedem! :)

Üdv. mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok,

Jó reggelt mindenkinek!

Prücsök,

Ezt tegnap elfelejtettem. A pitypang ehetö. Itt a zsenge leveleit salátába teszik, mert azok még nem annyira keserüek. Szóval nem gond ha belekóstól. Ízlik is Blankának?

Szép napot :D

Nálunk esik az esö.

pusz

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Jó reggelt!

Tegnap elfelejtettem 2 dolgot:
1) Van idén novemberi lejáratú Aloe First Spray-m. Az érdeklődőkkel szívesen megosztom kb. decis kiszerelésben a következő talin kipróbálás céljából ingyen és bérmentve, mert különben dobhatom ki. Eddig apával nem voltunk nagy felhasználók. :P
2) A császárral kapcsolatosan eszembe jutott, hogy akinek van otthon- és/vagy életbiztosítása az nem árt, ha megnézi van-e benne műtéti kiegészítő biztosítás, mert császárra fizetnek. Ez nálunk is utóbb derült ki és most 1 hónapja rendeztük.

Csilla,
Köszi a pitypang infót, ez azért megnyugtató, bár salátát nem fogok csinálni belőle. :)

Zsuzsó,
Írok privit.

Szép napot! Remélem ma már nincs olyan hűvös, mint tegnap, mert a nap az gyönyörűen süt!
Prücs

prucsok

Szép Jó reggelt!

Zsuzsóci
AH! Így már értem! Szerintem nagyon sokunk orvosa megfelel, a kíírásnak! :lol: Válassz bátran!
Hogy bírod a két lurkó mellett?
Otthon vagy a kisebbikkel, vagy már dolgozol?
Akkor nálatok is mozgalmas ám az élet! :lol:
Azt még nem tudjátok, mki lakik a pocakodban?Neveitek vannak?
Akkor neked van összehasonlítási alapod kórházasdi témában! mesélj!

Pénzügy
Köszönöm a fizetésemelést a tanárok nevében! :lol: :lol: Tessék továbbítani az illetékesekhez!
talán akkor a megbecsülés is gyerekrészről nagyobb lenne, mert míg megvesznek kilóra. A mai gyerekt talán csak azzal lehet megfogni,ha "fejen áll"az ember. Vagyis kivívja a tekintélyt/tiszteletet a tudásával!És ezt nemcsak gyereknél teszi,hanem a szülőnél, társadalomnál is.
Nincs olyan ma már, hogy alapból tisztelem a tanárom, mert felnőtt, mert többet tud.
Ezen a területen ugyanolyan nagy aszarság,mint az egészségügy területén!
Jogod,pénzed semmi, kötelességed millió!
Azért néha kíváncsi lennék,mit szólnának egyesek, ha diplomásként,mint orvosék én/mi is zsebet varnék a köpenyemre egy-egy érettségi ciklusban!
Azt hiszem
a) este már a Fókuszban szerepelnék
b)de hamarabb vehetnék kertesházat!

Kérdés
A gyerek eddig ötször evett, de mostanság vacsi előtt(8) becsúszik úgy 7 óra magasságában egy kis gyümi!
Ez a magy mozgásigénye miatt van?

Kép
anid

Sziasztok!

Helyzetjelentes: este elhagytam azt a nyakdugot, vagy mit, meg hasmenesem is volt, teljes fraszban voltunk, hogy akkor most mi lesz.

A parom oromtancot jart a nappaliban, h vegre jon a kislanya, en meg ketsegek, felelmek es izgalmak kozott tronoltam... De egesz mostanaig sehol egy fajas...

Pedig a baba feje annyira lent van, h kidudorodik az alhasam legaljan. Lehet, h a testem nem engedi ki?! Szerintetek normalis ez?!!!??!

Kép
boga

Szerintem is lassan készülődhettek. Azért a dokira csörgess rá!!!
IZGIIZGI HAJRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
anid

Boga,
ne izgulj nem fogod elhagyni a babócádat! :lol: A tested meg biztosan kiengedi ha itt az ideje.Ráérsz akkor izgulni(de ekkor se nagyon),hamár rendszeres fájásaid vannak.Addig meg pihengess,mert nem tudhatod mikor jön el az idő,és akkor ne legyél fáradt!Vegyél egykis meleg fürdőt,az jót tesz ilyenkor.
Sok sikert,és drukkolok nektek!

Timi
timiban

Sziasztok!

Boga, varjuk a fejlemenyeket!! Drukkolok!!
P

Kép
Kép
panzej

Boga
APát kérd meg, ha kiörömködte magát és aludt egyet, dobjon egy sort nekünk!
Megy a drukkkkkkkkkk!

Kép
anid

Boga,

Tölem is mennek a drukkok! De jó!! Próbálj pihenni.
puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

boga:
ez már jó jel! Én észre sem vettem a nyákdugót! Ha nincs fájás az sem jelent semmit, hamar jöhetnek:) Menjetek el sétálni kicsit(de ne messzire! ), vagy lépcsőzz párat! Ahogy bement az a baba, úgy ki is fog jönni! :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok Lányok!

Kinga, Timi, Zsuzsi: Köszönöm a szájpenésszel kapcsolatos hsz-kat. Tegnap egész nap kentem neki, ma már sokkal jobb a helyzet.
Timi: Arról már én is hallottam, hogy a fenekén is kijöhet. Azt mondta telefonon a saját dokinőnk, hogy kezdjek neki adni Normaflore-t és akkor hátha nem.

Tádááám, ma megismertem az új védőnőnket (január óta ő az új) :) Lent henteregtünk délelőtt Bível a fűben a parkban, és odajött, megkérdezte, hogy itt lakunk-e, mert akkor bemutatkozna. :) Azt mondta rajta vagyunk a listáján, akiket régen látott, vagy még egyáltalán nem :) De állítólag az jót jelent, hogy minket még nem keresett, mert azt mondta az egyik csajszinak itt a régi védőnő, hogy ők mindenki mellé írtak megjegyzést, hogy ki mennyire megbízható, mennyire kell figyelni rá. Ezek szerint mi nagyon megbízhatóak vagyunk, hogy fel se lettünk keresve.

Csillah: Köszi a festék receptet, szerintem ki fogjuk próbálni. Kincsi annyira szeret maszatolni, ezzel meg jól kiélheti magát majd.

Boga: Hajrá, hajrááá! Várjuk a híreket a babáról és Rólad. Már nagyon a végén vagytok. Ne izgulj, nálunk is így volt, hogy már teljesen lent volt Bálint de a méhszájam nagyon tartott.

Precious: Én a 35. héttől ittam a málnalevél teát, tök feleslegesen, mert végül császár lett. Én egyáltalán nem tágultam. 6 óra szenvedés után szűk egyujjnyit. Szóval nálam nem sokat segített. De ez nem jelenti azt, hogy Nálad sem fog beválni. Szerintem ez is alkati kérdés.
A táblába beírtalak, mikor legközelebb rakok, már benne leszel.

Zsuzsóci: Ismét írok privit. :)

Prücsök: Az altatás úgy megy, hogy este apa megfürdeti, bekenegeti, pizsit ad rá, behozza nekem. Ölembe veszem, cumisüvegben teát adok neki, azt megiszogatja, én simogatom a kis fejecskéjét és közben elalszik.
Van nálunk is nyűgi nap, mikor fáradt, kidörzsöli a szemét, de mégse alszik, csak tekereg, nyíg, hiába ölelgetjük apával felváltva kiveti magát a kezünkből. Ismerős? Ilyenkor lerakjuk az ágyra, hagyjuk hadd nyűglődjön, hadd másszon ránk fel-le ötvenszer, aztán elfárad és lehet rendesen altatni. Hát ehhez sok-sok türelem kell. Néha nagyon nehéz, mikor már én is fáradt vagyok, és alig várom, hogy ágyban legyek. Szerencsére nem ez a tipikus.

Gabek: Brékó-brékó! Hová tűntél? Elnyelt Hollandia???

Szép napot!
Lilla

lilló

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?