Új privát üzeneted érkezett!

Jolka! köszi az infot, megnézem ha arra járunk. Merre mentek hétvégén? Pihenés??! Peti fél 1 óta alszik.. mondjuk ki is volt tikkadva, hisz reggel 3/4 6-kor fújt riadót! :?

Kép
dora1980

Sziasztok!

Jankának mi is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Kár, hogy nem tudtunk menni a játszira, képek nincsenek? Legközelebb mi sem hagyjuk ki, bár még nem voltunk ott, Csilla mondta, hogy nagyon jó az a játszótér.

Dóra! De igen, jártam oda franciára, akkor onnan ismerjük egymást. MIlyen jó a memóriád!!! Még így sem ugrik be, hogy onnan ismerlek, de jártam oda, szóval biztos. Egy magas csaj volt a tanár, Tünde, ha jól emlékszem.?
Hogy van Peti a 15 hós oltás után?

Nusi! Tényleg nem könnyű döntés, nagyon pici még Dávid, de szerintem se hagyd ki, pályázd meg az állást, ha ennyire neked való! Sok sikert!!!

Ági! NAgyon édi Dóra a farmerruhában!!

Jankának mi is boldog szülinapot kívánunk!!

Tünde! Jó, hogy ilyen jó áron kifogtátok a gyerekülést, és főleg, hogy nem vetted meg 12E-ért. Megvan a bicajod?

Annamari! Tényleg gyönyörű felétek a Tisza, nyáron megyünk!!!
Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!
Én egy 5 hónapos kislány, Dorka (anyakönyvi nevén Dóra) anyukája vagyok. Szeretnék csatlakozni a topic-hoz és megismerni más nyíregyházi anyukákat. Ha elmegyünk sétálni néha unalmas egyedül tologatni a babakocsit benne az alvó babával. Ha meg az erkélyen alszik akkor néha van egy kis időm leülni a gép elé :wink:

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Köszi csajok!!! Aranyosak vagytok! Csak azt hittem kicsit sok lehetek, hogy mindig magunkról beszélek! :oops: No de akkor nem mondok semmit! Annyi minden történik velünk nap mint nap!!!
Dóra tegnap felfigyelt a kutya ugatásra! Vau- vau. AZtán a madarakra! Olyan édes! Felállítottam neki a kis játszósátrat, amit még januárban vettünk, de akkor még nem díjazta! Most pedig elbújik, és onnan kukucs játékot játszik! :lol: Ma míg a fürdőben voltam, elbújt, és nekem keresnem kellett! :lol:
Jolka! Én sem kenem magam, a rúzs még fiatal korból való! :lol: (a herpesz miatt nem is szeretem!) Reggel már meg is kóstolta, aztán a fürdetőt, délután a fürdőben az apja mellett pedig a wc-ből kiszedte a papírt! Őrület!
Örülök, hogy rendben lezajlott a vérvétel! Már én is kiváncsi vagyok az uh-ra! :lol:
Tünde! Jól írtad te, hogy várjam ki! Anno volt a kezdet!
Akkor tényleg nem téged láttalak a talin! Megvan a bicaj? Mi is a katalógust nézegetve beszéltük az ülést a párommal, jó lenne venni, és jó lett volna menni a börzére, hátha kifogtunk volna 1 jó állapotban lévőt! MA voltunk a spárban, de el is felejtettem!
Annamari! Téged láttalak! :oops: Világoskék felsőben! Nagyon szép környezetben tudtok sétálgatni! Alvás rendeződött, kop-kop-kop, 1* kelt éjszaka, nappal maradt a 2*-i alvás!
Zsuzsi! Jó lenne talizni, és jó lenne ha már küldenék az ajándékokat! Dóra még nem megy! Sőt, magától sem áll, így még hasznát vennénk, ha küldenék!!! :twisted: Bár míg megérkezik! MAjd ezt akkor +beszéljük! Nekünk van 2 kicsi babó az ismerős család között, így még tényleg nem tudok mit mondani!
Ahhoz képest, hogy Dóra január 24-én felállt! :shock: No de nem baj, ő tudja a továbbiakat!
ANita!!! Kitartás! Már nincs sok!!! Küldöm az energiát! :wink:
Nusi! De jó, nemsokára költöztök a szép lakásba!
Petra! Szoktatok jönni ide Csilláékhoz?
Dorkamama! Üdv a topicon! Írj magatokról!
Már nem csak az én Dórám az egyedüli csajszi! :wink:

Mi holnap anyáéknál megyünk, grillezni fogunk! :lol:

Szép napokat!
Ági
Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni :lol:

Mesi!
Jankának mi is boldog szülinapot kívánunk!!! Élménybeszámolót kérünk a szülinapról!!!

Dorkamama Anita!
Csatlakozz közénk, jó csapat ez :lol: Írhatnál bővebben is magatokról, Tomi fiammal egyidős Dorkád :lol:

Annamari!
Ilyeeeeen kilátást szeretnék én is!!!!!

Dóra!
Szent István út, kb közepe, Kossuth Gimi mellett. Nagyon jó rövidárus és méterárus üzlet!!!

Használ valaki önbarnítós testápolót? Véletlenül Dove önbarnítóst vettem, a sima helyett, csak itthon vettem észre, azt hittem, csak új a csomagolása... nem venné át valaki? Olcsón megszámítom... :roll:

Szép estét:
ZSuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok!!

Négy óra alvás után itt vagyok! :o
A tegnapi lánybúcsú fáradalmait próbálom pihenni. :? Lehetetlen Dodo mellett, az apja meg ma megy legénybúcsúba. Úgyhogy pápá ágyikó :cry: .

Szép termés volt itt az elmúlt napokban.

Annamari: Most ezzel a képpel sok irigyet szereztél magadnak. Ilyen szép helyet... már sárga vagyok :? :shock: :lol: . Isteni, nagyon szupi. Nem féltitek Ádit később a Tiszától, vagy ez nem a kert végében készült? Mennyire laktok a vízhez közel?

Jolka: Húha, nagyon ügyes voltál :) Nekem a terhességemben a szurik voltak a rémálmok, de szülés után megszoktam, mert csak úgy szúrták reggel-este az összehúzo szurit. Pedig előtte már a hideg rázott a gondolattol is, hogy tű... A délutáni tali minket is érdekelne!!!!!!

Ági: Én azt gondolom azért vagyunk itt, mert érdekel a másik dolga, sorsa. Ezalól te sem vagy kivétel. Én személy szerint szívesen olvasgatom a hosszú beszámolókat...

Zsuzsi: jó lesz még az most így nyárelőtt! mondjuk én nem használom, nem tudom milyen a hatása (a testápolónak). Hogy vagytok? Fiúk?

Anita Dorka anyukája: Üdvözlünk köztünk. Zsuzsinak igaza van.... jó a csapat. Most hogy jó idő van viszonylag sok a tali ( habár mi a bölcsi miatt mostanában kimaradunk. Azonban ha nem csak unaloműzőek jó a topic, de rengeteg hasznos tanács cserélődik, illetve segítjük egymást ahol tudjuk... Szerintem szeretni fogod! Kiváncsi vagyok rátok én is. Mesélj!!!! :)

Szép napot. A kirándulóknak, mutizóknak jó pihit!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Szia Dorkamama!
Ha van egy kis időd, írj magatokról. Merre szoktattok sétálni? Mindenről, korházi élményről, minket minden érdekkel. :wink:

Dóra!
Most hétvégén Mutiék vagyunk. Papának a névnapját ünnepeljük.

Ági!
:D Nálunk most a tepétát szedte le Manó, ágy mögött. Nem baj, elvileg most lesz lecserélve, csak még pénzt kell szerzni, esetleg spórolhatnánk egy kicsit, De Apa szerint, nyugi, megoldjuk. :)

Kelelems hétvégét! Még benézek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Timi!

De azért jó volt a lánybúcsú? Apa nem vigyázott addig Dodóra?

Jól viseltem a szurit, De képzeld eddig még sosem lilult be, erre szuper fájdalom mentes vérvétel után, van 1 forintos foltom, nem zavar, csak...:)

Nektek is szép hétvégét, Ha Dodó alszik délután, Te is pihiz egy kicsit.

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Mi is Anyáéknál vagyunk, Bence alszik épp. Jól bírjuk cici nélkül, úgy tűnik, mostmár nem lesz gond. Annyira örülök neki, nem hittem, hogy ennyire egyszerű lesz, na persze a nehezét nem én csináltam. Képzeljétek, felfedeztem 2 új fogát, egész hátul felül, nem tudom, mikor jöhetett ki, de így már 10 van. Jövő héten kapja Bence a 18 hós oltást, rengeteget beszél, egy kis tündér.

Anita (Dorkamama)! Üdv közöttünk! Van már egy Anitánk és egy Anita2-nk, szerintem Te legyél Dorkamama az egyszerűség jegyében. Merre laktok? Biztos jól fogod magad érezni közöttünk, írjál még magatokról.

Anita2, Csagi!! Mi van veletek? Jó régen írtatok!

Ági! Nem szoktunk Csilláékhoz menni, inkább ők jönnek hozzánk - vagyis a leendő házukhoz.

Timi! Milyen volt a lánybúcsú?

Petra

Kép
ppetra

Zsuzsi!
Én pont ilyen testápolót nézegettem, csak még gondolkoztam, hogy megéri-e, és jó-e egyáltalán. Talán egy próbát megér. Hogyha nem gondoltad meg magad, és tényleg nem kell neked, én szívesen átveszem. De csak ha világos bőrre való. (egy sötétet azért még nem vállalnék be)

Más. Gyerekülés huzatot mi is újfehértón vettünk, már több,mint egy éve nyúzza Bencus, nagyon jól bírja a strapát.

KépKép
simsi

SZIASZTOK!!!

Mi szombaton tartottuk Dórika szülinapját. Most is csak szűk körben vágtuk fel a tortát. De azért nagyon örült neki. Teszek fel képet ha sikerül. Kép

Dávid a nagy utazó!!! Kép

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége.

Én is üdvözölek Dorkamama.

Majd még benézek Sziasztok. Tündi.

Kép
Kép
kispaszuly

Sziasztok!

Én is üdvözöllek dorkamama.
Tündi Dórájának sok boldog névnapot kívánok!

Köszönöm mindenkinek a bíztatást az állással kapcsolatban. Pénteken (13-án, :)) délelőtt elküldtem a pályázati anyagomat és 20 perc múlva hívtak, hogy a jövő hét után menjek interjúra. Nem semmi tempó!
Szóval majd meglátjuk mi lesz. Ez még nem jelent semmiféle elkötelezettséget. Természetesen csak akkor vállalanám el, ha olyan dolgokat kínálnak ami számomra is teljes mértékben megfelelő.
Pl. most utánanéztem, hogy Dávid 6 hónapos koráig napi 2-szer 1 óra munkaidőkedvezmény jár a szoptatás miatt, 6-9 hónap között pedig napi 1.
A bölcsödén, stb. majd ráérek akkor gondolkozni...

Remélem, hogy mindenkinek jól telik a hétvégéje. Szép idő van, csak megint nagyon fúj a szél.
Nusi

Kép
Kép
tolvethanna

Sziasztok!

Csak egy percre.

Tündi: Dóri nagyon szép nagylány, a kisfiad pedig egyenesen ennivaló!

A lánybúcsú jol sikerült, viszont a legénybúcsú tragédiába torkolott, így most elég szar a kedvem. Úgyhogy majd jövök!

Szép napot!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Igyekszem visszaolvasni az eddig történteket, hogy képben legyek :wink:
Épp túl vagyunk egy nagy ilyedségen, ami még most sem múlt el teljesen. Dorka baba mostanában elég aktív lett, forog a hasáról a hátára és vissza. Így történt hogy két másodperc alatt a 2 m széles ágyunk közepéről letornázta magát és koppant a feje. Nagyon megijedtünk, de "szerencsére" azonnal sírni kezdett, miután megnyugodott nem tapasztaltunk rajta változást. Hívtuk a gyerekorvost aki azt mondta hogy figyeljük és ha nem hány és szédeleg akkor nem lesz semmi baja, csak a pukli a homlokán. Hát remélem igaza van, bár a manó azóta is jókedvű. Azt hiszem ma a szobájában alszok...
Azt hiszem ez a kezdés nagyon is jellemző ránk, mert egy igazi örökmozgó kislányom van. Még most múlt 5 hónapos, igazából a forgáson kívül csak tolatni tud felfelé a hátán, de az látszik rajta, hogy mindent meg akar nézni és ha már menni tudna semmi nem lenne előle biztonságan. De hát biztos ilyen a többi 5 hónapos is :)
Mi egyébként a Toldi utcán lakunk, ezen a környéken szoktunk sétálni is, ha nem vagyok túl lusta akkor felmegyünk a városba is.
Debrecenben szültem, mert ott dolgoztam, és ott kezdtem ele terhesgondozásra járni. Tervezünk másik babát is majd, jó lenne megint Debrecenben szülni, de nem sok esélyt látok rá a mostani kavalkádban. Majd igyekszem mindent visszaolvasni, de szívesen venném ha írnátok az itteni szülészetről bíztató dolgokat! És egy jó orvost is szeretnék találni.
Huh, egyenlőre ennyi, így is hosszú voltam.

Nusi! Sok sikert az interjúhoz!
Üdv mindenkinek!
Dorkamama

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Tündi!
Aranyosak a gyerkőcök :D

Timi!
Ha nyilvános, akkor írj bővebben is a búcsúkról :lol: Anno a páromé is úgy sikerült, hogy ha pénteken van a legénybúcsú, biztos elmarad az esküvő... alkoholmérgezés... azóta még a sörreklámnál is kiveri a víz, pedig addig sem volt egy nagyivó :lol:
A lényeg, hogy szombatra összeimádkoztuk, és lám, itt vagyunk... :D

Dorkamama Anita!
Ez az 5 hónapos forgolódás, izgés-mozgás ismerős :D Tomi is előszeretettel csinálja...
A többiek tudják, hogy nekem szuper nőgyógyászom volt, Jolkána is ajánlottam, most Ő is hozzá jár. Ha érdekel, írj egy privit, és akkor mesélek. A többieknek már biztos a könyökükön jön ki a sztori...

Simsi!
Privi ment...

Szép estét mindenkinek:
ZSuzsi

Kép
Kép
zsuzsimano

Sziasztok

Timi!

Megrémitett amit irtál, ha megnyugottál akkor remélem minket is megnyugtatsz, hogy nincs komoly baj.Remélem minden rendbe jön.

Tündi.

Kép
Kép
kispaszuly

Sziasztok!

Mi is itthon. Mutiék kertészkedtünk egy jó. Megkésve, de elültettünk jó pár rózsát és füvet telepítettünk. De az ásót nem foghattam a kezembe csak a gereblyét. :) Nehezebb munkákat, Zolkó nagylelkűen átvette. Pedig nem kértem rá, csak félt. :D
A tesó nem panaszkodik a kis fizikai munka miatt. :)

Zsuzsi!
Én szívesen meghallgatom megint a storyt. :)
Ja még Zolkónak is felolvastam a legénybúcsú történetet, jót nevetett rajta. Biztos a sajátja jutott az eszébe. Még mindig homályos előttem a történet, csak annyit mondták, hogy jó volt. Ja és én már Mutiék voltam az utolsó hetekben, így a "nász" ágyat megvetettem itthon, minden vadi új és tiszta, erre Zolkó a barátja a buli után ebbe aludtak. :?

Dorkamama!
Mi itt az Árpádon lakunk. Tehát nem messze tőletek. :) Mi Manó kb. 1,5 éves koráig minden nap 2x megtettük a térig az utat, ott legalább van nézelődni való.
Én is DEbibe akartam szülni, de már nem jutottam át. :) Én a Kenézyben szültem volna(és TE?), de nem bántam meg, hogy maradtam. Szerintem, jobb a Nyíregyi kórház, vagy csak, mert jó élményekkel jöttem haza. Felesleges átmenni Debibe, pedig én anno nagyon ragaszkodtam hozzá. dehát, manó itt akart megszületni. :wink:

Tündi!
Nagyon szépek a gyerekek. Nincs véletlenül az Árpádon rokonotok, mert a szomszéd kislány nagyon hasonlít a te kislányodra.

Nusi!
Sok sikert, remélem sikerül. Feltételeket már én is olvastam, de...csak nem tudom, hogy M.o-on mennyire lehet ezt megvalósítani. Gondolom aki nélkülözhetetlen, annál megoldják.

Szép estét mindenkinek!

SZiasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Ági, Boti szept. 9-én állt fel, és dec 18-án lépett 3-at egyedül, majd dec 31-én indult el. Úgyhogy talán lassan elindul Dóra! Amúgy semmiről nincs lemaradva. Sok ismerősömnek még nem megy a bébi 13-14 hósan :)
Hogy vagytok?

Zsuzsi: Hajrá topicdoki! :D :D :D Nem unjuk!!! :D

Dorkamama: üdv köztünk! Szegény Dorka! Biztos nem lesz semmi baj. Boti is sajna elég gyakran beüti a kobakját. Legutóbb másfél hete, akkor én is hívtam a gyerekdokit, ugyanezeket mondta. Tudom magamtól is, de jó a megnyugtatás! Nagyon édes a picilány :)

Jolka, nagyon figyelmes Zolkó :D Hogy érzed magad? Nem érzed még Kis Tesót? Köszi a délutáni tali lehetőségét, de remélem, most már újra rendeződik az alvásunk!

Nusi, ez nagyon izgi! Drukk Neked! Bár biztos voltam benne, hogy jól el tudod adni magad! :wink:

Timi, még ma is sokat gondoltam az esetre... :( Remélem, minden jól alakul majd!

Tündi, nagyon szépek a gyermekeid! Na, csak megy ez a képfeltöltés! :wink:

Szép estét!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Timi! Atya ég! Remélem olyan dolog történt, ami megoldható! Ha akarsz, írj róla!

Jolka! Olyan aranyos, figyelmes a párod! Mocorog már a pocaklakó? Mikor lesz afp eredmény?

Dorkamama! Szegény picike! Nálunk ilyen nem volt, de már a fogait 3* verte a földhöz! :lol: Erről már írtam!

Anita! Köszi, tudom, nem vagyunk lemaradva semmiről, csak gondoltam olyan hamar felállt.. . Bár nem gond! Így még el tudom kapni! :lol: Szomszédasszony szerint Dóra "agyra gyúr"! Szerintem olyan, ,int bármely hasonló korú gyerek!

Kicsit megijedtem a napokban, Dórám befelé lép a jobb lábával, igaz csak ha a cipő van a lábán! :cry: Remélem nem lesz gond! Volt valakinek hasonló gond? Vagy ez a kezdeti járás miatt? Pedig írtátok ti is, hogy nem kell cipő, csak vettünk! Igaz akkor van a lábán, ha kimegyünk!

Szombaton nagyon jót grilleztünk anyáéknál, vasárnap pedig kimentünk a vadas parkba! Dóra nagyon élvezte! Főleg a kakast! :lol: Kukorékolását már messziről hallotta, és csak magyarázott! :lol: Most itt áll mellettem, lépek is!
Kép
Szép napot!
Ági
Kép
ágimanó1

Sziasztok!!

Nagyon szép a reggel ma is.
Elnézést kérek mindenkitöl, senkit nem akartam letörni a legénybucsu miatt. Nem a völegénnyel történt a baj, hanem egy baráttal, de elég komoly azonban, tegnap kaptuk a hirt, hogy idővel felépül a srác. nem nagyon szeretnék irni rola, mert szörnyű. de nem életre szóló.

Na délután benézek. most megyek fodrászhoz. Csak szerettelek volnamegnyugtatni benneteket! már akit érdekelt!

Szép napot mindenkinek!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!
Timi!! remélem nem olyan nagy a baj, mint amilyennek hangzik... :cry: azért sztem ez kicsit mindenkit érdekel, de persze ha nem akarsz róla itt nyíltan beszélni azt is megértjük!de ha jó kiönteni a bánatodat, akkor csak tedd!
Ágimanó! szerintem nem vészes az a befelé lépés, kezdetben Peti is csinálta,sőt! néha még mostanában is, leginkább ha új, vagy már régebben hordott cipő van rajta!Úgyhogy szerintem nem kell megrémülni! :wink:
Ma is csodás idő van! :D mi ma is kimentünk a tornapályára délelőtt, és képzeljétek! egyetlen kisgyerek volt a nagyszüleivel rajtunk kívül! Így peti urlata a játszóteret!! :lol: amikor elindultunk haza, akkor jött egy óvodás csoport, desztem nem maradhattak sokáig, mert már 11 óra elmúlt, és hát ott is ebéd van, + alvás!
szép napot mindenkinek!

Kép
dora1980

Sziasztok!!!

Zsuzsi!

Mivel én is új vagyok itt, így én is szívesen olvasok bármilyen történetet. :) :)

Dorkamama!

Megnyugtatlak az én kisfiam is leesett az ányról, igaz Ő aludt. Épp ezért bevittem megfigyelésre, de nem volt semmi baj. Azóta is sajna többször ütötte meg a fejét,eddig mindig megúsztuk. Szerintem ez később is elő fog fordulni pláne ha ilyen kis izgága a kislányod, mert ezek a balesetek a másodperc töredéke alatt történnek meg.Nekünk is szinte napi rendszerességel vannak balesetek nagyon vakmerő kissrác, a lányom után egy kicsit furcsa, mert Ő nem volt ilyen kalandvágyó.

Ágimanó!

Nekem két gyerekem van lány, és fiú. Dóra 10 hósan önnálóan ment. Dávidnál nem sok jel volt arra hogy elindul az 1.szülinapja előtt, de megtette egy nappal előtte, szerintem ne csüggedj ami késik nem múlik. Bocsi ha okoskodtam.

Nusi!!!

Én is csak gratulálni tudok és remélem bejön a számításod, kitartást és erőt mindenhez.

Jolka!!

Hogy vagy?? Remélem minden oké. Mikor mész a dokihoz?
Ja nincs rokonunk az Árpádon,

Timi!

Hát igen nehezen de ráéreztem a képfeltöltésre :lol: képzeld
nagy lázban csináltam ide a babanetre egy albumot.

Velünk nincs semmi különös Dórám készül az Anyáknapi verssel.
Dávid épp alszik de nagyon nyugtalanul.
Amúgy a himlőt megusztuk, már egy hónap telt el azóta, hogy az oviba himlős lett a kisfiú.
még annyit, hogy a 15-hós védőoltás még mindig olyan mumus mint régebben, akik túl vagytok rajta,hogy viseltétek?Már nem emlékszem, hogy Dóra hogy viselte annak idején. jövőhéten esedékes. :shock:

További szép napot!!
Nálunk fúj a szél, de lehet, hogy csak azért mert eléggé a város szélén lakunk.

Tünde!!! rég irtál!! Remélem nincs baj?

Tündi.

Kép
Kép
kispaszuly

Ági, klassz a kép, szépek vagytok! Milyen a Vadaspark? Kivitték már a télen fázós állatokat? Mi mikor voltunk legutóbb, még elég sokan nem voltak láthatóak.
Jajjj, nem akartam okoskodni. Remélem, nem sértettelek meg azzal, hogy azt írtam, "nincs lemaradva semmiről"! Ellenkezőleg, nagyon ügyes, szerintem tényleg nemsokára elindul :wink:

Tündi, képfeltöltést én mondtam :lol:

Tünde, tényleg rég írtál!!! Mizújs?????????

Gyönyörű az idő valóban. Úgy tűnik, ez a nyitja. Jól lefárasztottam Botit idekinn a kertben egész délelőtt, és már mindjárt 3 órája alszik. Juhhhhhééééé :lol:

Sziasztok, további szép napot!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Boti alvásának rendezésének titka úgy tűnik, ha nem megyünk autóval délelőtt sehova, hanem itt, a kertben kigyalogolja magát :lol:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Húú, hosszú napunk van eddig. Reggel mentünk Manóval az SZTK-ba, a vérképért. Teljesen meg vagyok elégedve, millió ember, de a sor halad, 5 perc alatt megkaptuk az eredményt. Vérkép jó, közép tartományba van minden. Egyedül a MCH a vörösvértesszám határérték. 26,9 (27-35). Na de én utána néztem a neten (mire nem jó), itt már 26-34 között van tartomány, tehát nincs gond, Vagyis én emiatt nem aggódok. Remélem nem baj, hogy ezt leírtam. :wink:

Zolkó szülei ma jöttek megköszönteni Manót, most is egy gyors látogatás volt. :? Elvittek minket a Bambiba, hogy Manó válaszon. 3 óriás lapáttal, egy új homokozóval, barkáskészlettel és Rafis labdával távoztunk. :) A gyerek happy, a nagyszülők hamar leléptek.:D Valahogy nem így képzeltem a szülinapi partit, még fel sem jöttek, csak após addig, míg Manót felhozta. (hétvégén hozzájuk megyünk.) Tortát is holnap vesszük, nálunk nem ilyen volt gyerekkoromba.
Na majd holnap jönnek Mutiék, majd akkor partizunk. :D

Ági!
Nagyon-nagyon édes Dóra a képen. Gyönyörű ebbe a szerkóban. Te is jól nézel ki, de... Már legutóbb is megfigyeltem, hogy fogysz elfelé, most nem az irigység beszél belőlem, mert én ilyen nagydarab vagyok. :)De vigyázz magadra, nehogy beteg legyél. De még a párod is sokat fogyott, mi van ennyire, leszív benneteket picurka? :)

Köszönöm mindenki érdeklődését, nagyon jól vagyunk. A picurka mocorog, de mivel van felesleg bőven, felfogja a mozgásokat. :) Na persze időm sincs, mint anno, hogy befelé forduljak, és csak füleljek, ha vízszintbe kerülök, akkor meg már alszok. Elvileg az első nem hivatalos mozgolódás, ami már nem lufi pukkanás, az április 11. De nem ezt fogom bemondani, még várok, mert még nem rendszeres, nem akarom, hogy utána ezért pánikolyon a védőnő, hogy miért nem mozog. Szerintem még nem vagyunk késésben. :)

Timi!
Jaj, na majd személyesen, ha akarod, nem foglak faggatni, esetleg azt, hogy milyen ruhát veszel fel a nagynapra. A fiatalembernek meg jobbulást!

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Tündi!

:), akkori s nagyon hasonlítanak egymásra. :)
Most jelentkeztem be a dokihoz. CSütörtökön megyek. rEmélem akkor már a nemét is tudni fogjuk. Addig szugerálom, hogy kislány legyen. :) De Tuti Tökös, Apa szerint egyértelmű, hogy kislány. Manónál is bejött a tippje.

Ja az album publikus? Milyen név alatt nézhetnénk meg?

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szép estét!
kettesbn vagyunk petivel, de ő már alszik, így nem túl szórakoztató társaság! :lol: Apa hevrokkal kimozdult, 10körülre ígérte magát... :?: azért jó világa van!!!
ma voltunk egy doktornéninél petivel(ismerős ajánlotta), aki a kórházban az ételallergiavizsgálatot csinálja. Azért mentünk el a magánrendelésére, merrt állítólag a kórházban kb. 1 hó múlva kapunk időpontot... :? így meg ő írt egy beutalót, és holnap reggel be kell vinni petit, és ő le is veszi a vért. se labor, se hónapokig való várakozás, se hiábavaló diéta! :wink: nagyon aranyos volt, megnézte peti bőrét, és mondta h. amíg ki nem derül pontosan h. vmi kajára allergiás e felesleges diétáztatni. mondjuk egy ismerősöm úgy járt, h. a doki szerint diétáztatnia kell a gyerkőcöt, ő ezt meg is tette, és csak több mint 1 hó múlva kaptak allergiaszűrésre időpontot, de mivel már semmmi tejeset nem kapott, persze negatív lett a tejallergia tesztje. de azóta is ha egy falat túrórudit v. kiflit lenyel a gyerkőc rögtön kiütéses... :(
Én sem örülök h. honap megszúrják petit, de mégis jobb tudni mi a helyzet. úgyis csak addig fáj az neki, mire kijövünk elfelejti..
bocs ha sok voltam..
jó éjt! :oops:

Kép
dora1980

Sziasztok,

Megvagyunk, minden ok velünk, csak hétvégén nem ültem a gép elött, ma pedig bár elég sokszor próbálkoztam délután, de nekem nem jött be a babanet. Most bejött, de laptopra vagyok számüzve, ugyhogy nem tudok regélni. Sajnos továbbra is össze-vissza ugrál a kurzor. Halálom, ha ezen kell irni.
Látom, h. talit megint senki nem forszirozza, ugyhogy én megteszem. Jolkával este beszéltünk is róla és mivel szerdára esöt jósolnak csüt. v. péntek, azon belül is a délelött jó nekik. Többiek? Na és hol?

Bicajom megvan (többen kérdeztétek), de a gyerekülés valahogy egyelöre nem 100%-osan stabil, de Z. majd csinál vele valamit. Annyira kiváncsi vagyok milyen bicajozni a tizenpárkilós 'csomaggal'.
Ja, talán Tündi kérdezte 15 hóssal nekünk nem volt semmi utózönge, de elég sok gyereknél elöfordul. Nekünk eddig egyiknél sem volt, erre most sorra hallom a Zalussal hasonlókorú gyerekek a 18 hóstól aznap és másnap is még jól belázasodtak. Jövö héten készülünk erre az oltásra. Addig reménykedem.

Bocsi, de most többet tényleg nem tudok irni.
Jó éjt.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Jó reggelt!

Dóra!
Mindenképen gyere beszámolni, hogy bírta a nagyfiú a szurit. Szegényke, egyáltalán honnan vesznek és mennyit ennyi idősen? Nekem anno az ujjamból, de most hogy? Szegényke...

Tündi!
Nekünk sem volt, semmi gond a 15 és a 18 hós oltáson. :)

TAli: Használjuk ki, míg Nusiék vannak, és a erdei játszin legyen most a tali. Ok? Péntek 10 órától az erdei játszin?
Timi bocsi, hogy megint d.e-t, de ha gondolod ,szervezzünk a hétre d.u-ra is. Nekem sajnos most nem lesz jó d.u-n.
Esetleg Szerda, az is kb. 17-től jó, előtte háziorvos, csak túl kellene lenni ezen a belgyogyi vizsgálaton. :?

Ki megy a cirkuszba? Mi nagyon szeretnénk, mától van, de egyáltalán nincs idő rá. :( Ma Mutis nap van, holnap apa foci, csütörtök nődoki, péntek már megyünk anyósék. De azért megnézem pontosan a hirdetőt, hogy mikor van pontosan.

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok.

Jolka!!

Az fotoalbum a DÓRA és DÁVID albuma név alatt van."testvérek fotói a mindennapokról"

Az oltással kapcsolatban kösszi h irtatok..

Majd még jövök

Tündi.

Kép
Kép
kispaszuly

Isten éltesse Manót sokáig! Sok ajándékot kívánunk neki.
Majd később jövök még.
SZép napot.
Tünde

KépKép
tuzal

Sok boldog születésnapot kívánunk Márkónak!

Jolka köszi, hogy gondolsz ránk. Nekünk OK a pénteki találkozó. Tegnap is elindultunk (Dóra lehet, hogy találkoztunk volna!), de a férjem telefonált, hogy azonnal menjek haza, mert jön a villanyszerelő a számlával. Szóval félútról visszafordultunk...
Ez 10 órakor volt. A szerelő 2-kor jött.
mondjuk Gergő nagyon fáradt volt, 11-kor bealudt. Tegnap napközben csak fél órát aludt és hiába aludt jól este, kellett neki a hosszabb napi alvás is.
Az interjú jövő héten lesz. Majd beszámolok róla.
Már nagyon esz a fene itt. Már nagyon-nagyon mennék...
Gergő is, mindennap emlegeti.

Szép napot mindenkinek!
Nusi

Kép
Kép
tolvethanna

Jolka!!!

SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK Márkónak sok szerettettel.

Tündi és családom.

Kép
Kép
kispaszuly

Sziasztok! na túlvagyunk a nagy napon.Reggel bementünk petivel a nappali klinikára kb 3/4-9kor, és kilenckor már készen voltunk, siettünk Apához a parkolóba! :wink: a dr-nő ismét nagyon aranyos volt, rögtön behívott bennünket, aztán engem kiküldött, h. majd ők petivel és a segédekkel elintézik a dolgokat... :D bezárult előttem az ajtó, és csak azt hallottam , h. a fiam sír , de nagyon, a dr-nő pedig énekel neki!!!! ez megnyugtatott, még akkor is ha az ordítás elnyomta a kedves hangokat.. amikor készen voltak ismét bemehettem, a fiam már vigyort erőltetett a szájára, és hősként tartotta a kis kézfejét ahonnan min 4 kémcső vért vettek.(én legalábbis kb. ennyinek saccoltam a fiolák számát)
Érdekesnek tartottam, h. kiküldtek, de a dr-nő szerint nincs itt idő arra h. az anyukát is fel kelljen locsolni... (volt már rá pl.), na meg ők szakszerűen lefogják a babákat, én meg csak sajnálnám, + bénáznék. :( a lényeg, hogy peti már rég elfelejtette mi történt vele. eredményt egy hét múlva várhatunk, akkor kell érdeklődni.
na, megint jó hosszú voltam magunkról..
Márkónak nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!!

Kép
dora1980

Márkó Manó!!! Sok - sok szeretettel köszöntünk 2. születésnapod alkalmából! Isten éltessen sokáig!

Kép

Egy éve...
Kép

Péntek délelőtt nekünk jó (eddig), remélem tényleg oda is érünk, és ki is szállunk az autóból! :wink:

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindenkinek, Manó nevében a szülinapi köszöntéséket!!! :)

Anita!
Nagyon aranyos vagy! Köszi:)

Majd később jövök élménybeszámolóval ,de előtte a lakást helyre teszem.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Sok boldog születésnapot kívánok Márkónak!
Zsuzsi! Köszi, szívesen meghallgatom a történetedet, írok privit.
Mindenkinek a tapasztalatát szívesen meghallgatom, mert most nagyon bizonytalan vagyok. Ha minden úgy megy ahogy tervezzük van még majd két évem, de sose lehet tudni (nekem nem jött be a szoptatós fogamzásgátló tabletta).
Jolka, én a klinikán szültem és az volt az egészben a legjobb hogy a babuci ott volt velem egész idő alatt. Ha kértem volna beviszik éjszakára, de én addig sem voltam nyugodtam amíg kétszer 2 órát kékfényezték. Te kinél fosz szülni? Tényleg, ha ilyen közel lakunk akkor lehet hogy már láttuk is egymást!
Dóra! nagyon bátor kisfiad van és jó hallani, hogy a kórházban is vannak még ilyen elhivatott doktornénik! Szerintem jobban jártál, hogy nem voltál bent, mert én végignéztem, ahogy az éppen 2 napos picibabámtól két kémcsőnyi vért vesznek :cry: Remélem nem lesz semmi komly baja a kisfiadnak!

Köszönöm mindenkinek a biztatást, mára már a pukli is eltünt Dorka fejéről. Most éppen visszatérni látszik az alig alvós korszak. Egyszer már volt lyen, hogy napköben csak két órát alszik. De az éjszakát legalább végigalussza!!!

Igyekszem visszaolvasni a topicot, már a 8. oldalnál tartok! :)

Szép napot mindenkinek!
Dorkamama

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Dorkamama!

Itt is nálad lehet a baba állandóan. Csak fürdetni viszik el. A szülészet szépen rendbe van, a többi korházi épülettel szembe. Ja és amit itt nagyon szeretek a nyíregyibe, hogy nuku látogató a szobákba, nem mehetnek be, csak az alapítványi szobába. Szülni elvileg Zsuzsi dokijánál fogok. De ha több is érdekkel inkább privi, mert a csajok tényleg sokszor hallották már a sztoryt. :)

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja Tündi, megnéztem az albumot, tetszik:) Főleg a nagyfiad tortája, nagyon édes. Manónak most egyszerű tortája lesz, csak fogyon el. :) Tavaly 3 volt, rajtunk is marad. Most anyuék hoznak csak. :)

Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Nagyon sok boldogságot kívánok Márkónak születésnapja alkalmából!!!!!

Ne haragudjatok, de nem nagyon olvastam vissza, úgyhogy most inkább nem is írok. Nem állnak túl jól a dolgok... :(
Remélem pénteken eljutunk a játszira!

Üdv mindenkinek!

Ádimama

Jolka!

Privi ment...

Dorkamama

Anita
Kép
Kép
dorkamama

[color=red]Nagyon nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Márkonak 2. szülinapján!! [/color]

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Dorkamama!

Mivel én szültem legutóbb itt Nyíregyházán, talán nekem vannak a legfrissebb infoim a szülészetről.
Korábban voltak fent képek a josa.hu-n, de most néztem, hogy új honlapot raktak fel, tartalom nélkül. Megpróbálom megkeresni a régebbi CD-men. Nem találom.
Akkor pár mondatban. A nyíregyházi szülészeten születik Magyarországon a legtöbb gyerek, azaz a legnagyobb hazánkban. áJól felkészült, szakmailag hozzáértő orvosok és szülésznők, stb. dolgoznak itt.
Elég sok kórterem van, a nem magyarok külön vannak. Van 6 ágyas, 4 ágyas, 2 ágyas és egyágyas.
Én mindkét gyermekemet itt szültem. Mindekettő császár, tervezett. Az elsőnél volt orvosom, a másodiknál nem. Nem bántam meg, hogy nem volt. A többiek már tudják, hogy egy fiatal, rezidens orvos műtött egy professzor jelenlétében, de állítom, hogy sokkal alaposabb és figyelmesebb volt, mintha lett volna fizetett orvosom. Egyébként pont a vizitdíj, meg egyéb miatt nem mertem orvost választani. Anyagilag kicsit padlón vagyunk. Építkezés...
Gergővel, 2005-ben gyermekágyas részen voltam, akkor azt mondták nekem, hogy a császárosok nem mehetnek babás szobába. Itt 3 óránként hozták a babákat enni és éjjel nem. Az utolsó napokban mindig nagyon sírva hozták ki és ez szerintem befolyással volt a későbbiekre is, most is elég sírós, akaratos. Amiatt is hogy ő utána is 2-2,5 óránként szopizott, elhatároztam, hogy a másodikkal ha tehetem babás szobába megyek. A debreceni klinikáról én is nagyon sok jót hallottam és én is ott akartam szülni, de ott rossz orvost választottam, már a 38-dik héten felvágott volna, pedig így is 4 nappal túlhordtam Dávidot. Ez nem tetszett, így maradt Nyíregyháza az egyszerűség miatt.
Dáviddal az első napon voltam csak gyerekágyas szobában, utána babásban. Rakok fel majd képeket. Éjszakára ha kéred beadhatod, bár néha húzták a szájukat. Főleg az első pár napban hajlandóak erre.
Viszont 2005-höz képest voltak változások. Szerintem akkor nem adtak tápszert a babáknak, még akkor se ha nagyon sírtak, most viszont igen. Az első napon, nem csak én, 6 óránként tudtuk csak etetni a gyerekeket, minden második kihozásnál annyira aludtak, hogy nem lehetett őket felébreszteni. A másik, hogy korábban normál pólyában (kemény) voltak, most meg csak egy kis gyenge angolpólyában. Az első gyermekes anyukák alig tudták hogy fogják a gyereket.
Ha van még kérdésed, akkor szívesen válaszolok.
Még valami eszembe jutott. A gyerekágyas részein állítható magasságú ágyak vannak, könnyebb leszállni, a babás részen nagyon magasak (2005-ben ezek voltak a gyerekágyason, akkor halálom volt a le és felszállás).

Kórterem:
Kép

Tili toli:
Kép

4 ágyas kórterem :
Kép

Közös pelenkázó (2 négyágyas között volt):
Kép

És talán látszik a pólya:
Kép

Bocs többiek, hogy kicsit hosszúra sikerült!
Nusi

Kép
Kép
tolvethanna

Látom mindenkinek sikerült szép nagy betükkel köszönteni Márkót (hogy Anita köszöntöjéröl már ne is szóljak, kép, képeslap, ez igen!) csak én adtam fel 5 perc bénázás után, ugyanis ma nekem a szinen kivül semmi módositást nem vett be. Remélem igy is el tudta az ünnepelt anyukája olvasni. Aki remélhetőleg hoz képeket is a kétéveséről. Ugye?

Nusi, Nagyon jó volt olvasni, nosztalgiáztam legalább egy kicsit. Én nem fotóztam, de szép emlékek kötnek engem is a helyhez. Rooming-in-ben voltunk mi is. Legközelebb is igy tervezem. Jó társaság is 'jött össze', nagyon béna voltam elsőgyerekesként, de többiek sokat segitettek. Én a régifajta pólyában tartottam még itthon is Zalust egy rövid ideig, megnyugtatott, h. nem törhetem ki semmijét. Angolpólyát nem ismerem.

Dóra, Zalusnak mikor 3 hósan a branült a fejébe tették engem is kiküldtek, de az én gyerekem még sokkal később is üvöltött, ti szerencsésebbek voltatok. SZoritok, h. ne legyen semmi allergiája Petinek.

Még annyi kikivánkozik belőlem, h. a Tescos sapielhagyás óta elhagytuk a második legjobban szeretett sapinkat (Spanyolo-ban vettük, tehát ha viszontlátnám még valaha, erős lehetne a gyanum, h. a miénk), sőt a harmadikat is, de az egy csoda folytán mégis meglett. Mindez röpke egy hát alatt jött össze. SZóval mondhatnám, h. ilyen nincs, de sajnos mégis van, mert velünk esett meg. Soha nem hagytam el még a gyerekemnek a cuccait, de most a sapkákkal rám jár a rud, de nem is érdekelne, ha lehetne kapni, de nem lehet. Amit Nusi mondott, oda meg nem jutok el. De a fürdőszobaázásunk sem szokványos történet, mert vasárnap megyek be és zubogott le a két csö mentén a viz (jelzem ezen a hétvégén szombaton voltunk Anyukáméknál, tehát ilyenkor itthon sem szoktunk lenni), gyorsan hivom a felettünk lakót, h. nézzen már be a fürdőbe, elindul és kiállt a telefonba, h. már a szobában is áll a viz, ugyanis elfelejtették elzárni a kádba folyó vizet. Szóval pechsorozat másnál is van, bár ez a sorozat ránk is kihat. Kérdés persze felmerül benne ezek után ujitsuk fel egyáltalán a fürdőt? Minek?

Jó éjt.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Manó leparancsolt a gép elé. :D Sejtem mit akar, az új cipőmbe parádézni a tükör előtt. :D Ilyenkor nem lehet nézni, tudja, hogy nem szabad. Inkább most próbálgassa, mit felnőtt korában. Vagy csak rosszban töri a fejét. :)

Tünde!
Szomszéddal nincs minden rendben. Szerintem előbb nekik kéne újra megcsinálni a fürdőt. Valami jó szigetelő csempézéssel. Majd csak azután kell nektek felújítani a fürdőt.
Mi az első években vagy 2x árasztottuk el a fürdőt, a mosógép gégecsöve elmozdult. De 1x sem panaszkodott a szomszéd, nagyon jó le van szigetelve a fürdőnk.

Dóra!
Már gyerekkoromba se jöhetett be szülő a vérvételre. Emlékszem ovis lehetem, amikor minket, törpéket sorba állítottak és beállítottak a laborba, persze az ajtó nyitva maradhatott. Persze meg sem mertem pisszeni, mit szólnának a többiek, ha én sírnék. Nagyobb még most is a szégyenérzetem, mint a félelem. De Manót most hagyni nem lenne szívem, tuti övöltés lenne belőle.
Szorítok, hogy minden ok legyen.

Angolpólya nekem nem szimpi, semmi tartást nem add a gyereknek, főleg, ha rosszul kötik meg, tök kényelmetlen lehet aludni benne. Tehát, én már eldöntöttem, hogy viszek majd be a korházba, és a gyerek alá teszem.

Még1x nagyon szépen köszönöm Manó nevében a köszöntéseket!!!!

Íme a képek:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Tőlünk traktort kapott, anyuéktól pedig egy tűzoltóautót. Na és a tortát, ami nagyon finom, nincs kiszáradva, nagyon jó a krémje, nem az émelygős vajas vacak. (Tünde: Debiből a Kismandulából van)
Már a képeket tettem volna be, megint nem jó a babanet. Mi van vele mostanában? Legalább a főoldalra kiírhatnák, hogy ekkortól eddig, nincs, és akkor nem irogatnék kisregényt. Még jó, hogy rutinosan, kimásolom küldés előtt a wordbe, mert bármi történhet. :D Pl. Egy csúnya helyesírási hiba, ami nálam nem szokatlan. :D

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Nusi! Köszi szépen az összefoglalót! Debrecenben a babákra csak egy kis reklit és egy rugit adnak. Apa a szülés után este még egyszer vissza kellett hogy jőjjön nyh-ról Dorkának takaróval és kis body-val. Talán ezért van, hogy Dorka csak addig volt pólyában míg hazahoztuk.
Első perctől pólya nélkül fogtam a gyereket, és azt szoktam meg.
Nem szimpi, hogy megetetik a babákat tápszerrel, Db-ben ezt csak akkor csinálták ha kérte valaki, hogy adjanak pótlást a gyereknek, vagy nem kezdett el gyarapodni. De a szobák klasszisokkal jobban néznek itt ki mint a klinikán. Az ágyról pedig nekem sincs szép emlékem :)
Bocs mindenkitől ha kicsit hosszú voltam!
Mégegyszer köszi az infot, és szerencsére még van időm, hátha addig is változik valami. Az interjúhoz szorítok, tök jó hallani olyasmiről, hogy egy kisgyerekes anyuka pályázata nem landol rögtön a fiók mélyén!

Jolka! Igazi nagyfiad van! Az ásónyélre támaszkodós kép tetszett a legjobban!

Tényleg nem mindig működik a babanet nekem sem. Most megyek, mert Dorka elaludt, én meg addig megpróbálok csökkenteni a vasalatlan halom méretén!
Szép napot mindenkinek!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok! Bocsi hogy csak úgy befofátlankodok,de most találtam meg itt ezt a oldalt.Nagyon megörültem mert már régen kerestem "otthoniakat"Második kislányomat várom augusztus közepére.Már van egy 9 éves nagylányom.Érdeklődve olvastam az infót a kórházról mert én már elég rég szültem.anno1998-ban.Császárral.Valóban sok minden megváltozott.Köszönöm,üdvözlök mindenkit,,Andi
andrea9

Szia Andi!
Üdv a topikban. :) Én majd szeptember végén szülök. :D

Dorkamama! Ment egy kisregény a szülészetről, privibe. Andi, ha érdekkel elküldöm neked is.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Tünde!
Nem igaz, megint bejött az előre jelzésed, már csepereg az eső. Ebbe már boszorkányosság is van. :) :wink: Vagy Te nagyon jól tudod ellemezni az internetes oldal adatait. :) Most már, hozzád fordulok, nyaralás előtt. :)
Ja, ha meg lenne, a tel.szám, akkor elfogadom. Legalább holnap friss adatokkal tudnék menni a nődokihoz.

4-kor megyek a háziorvoshoz belgyogyi vizsgálatra, remélem, túlélem. :? Mert, tapi megint lesz, tuti.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok! Szia Jolika!Köszönöm,szívesen venném.,, :) Andi..
andrea9

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?