Dorkamama!
Mivel én szültem legutóbb itt Nyíregyházán, talán nekem vannak a legfrissebb infoim a szülészetről.
Korábban voltak fent képek a josa.hu-n, de most néztem, hogy új honlapot raktak fel, tartalom nélkül. Megpróbálom megkeresni a régebbi CD-men. Nem találom.
Akkor pár mondatban. A nyíregyházi szülészeten születik Magyarországon a legtöbb gyerek, azaz a legnagyobb hazánkban. áJól felkészült, szakmailag hozzáértő orvosok és szülésznők, stb. dolgoznak itt.
Elég sok kórterem van, a nem magyarok külön vannak. Van 6 ágyas, 4 ágyas, 2 ágyas és egyágyas.
Én mindkét gyermekemet itt szültem. Mindekettő császár, tervezett. Az elsőnél volt orvosom, a másodiknál nem. Nem bántam meg, hogy nem volt. A többiek már tudják, hogy egy fiatal, rezidens orvos műtött egy professzor jelenlétében, de állítom, hogy sokkal alaposabb és figyelmesebb volt, mintha lett volna fizetett orvosom. Egyébként pont a vizitdíj, meg egyéb miatt nem mertem orvost választani. Anyagilag kicsit padlón vagyunk. Építkezés...
Gergővel, 2005-ben gyermekágyas részen voltam, akkor azt mondták nekem, hogy a császárosok nem mehetnek babás szobába. Itt 3 óránként hozták a babákat enni és éjjel nem. Az utolsó napokban mindig nagyon sírva hozták ki és ez szerintem befolyással volt a későbbiekre is, most is elég sírós, akaratos. Amiatt is hogy ő utána is 2-2,5 óránként szopizott, elhatároztam, hogy a másodikkal ha tehetem babás szobába megyek. A debreceni klinikáról én is nagyon sok jót hallottam és én is ott akartam szülni, de ott rossz orvost választottam, már a 38-dik héten felvágott volna, pedig így is 4 nappal túlhordtam Dávidot. Ez nem tetszett, így maradt Nyíregyháza az egyszerűség miatt.
Dáviddal az első napon voltam csak gyerekágyas szobában, utána babásban. Rakok fel majd képeket. Éjszakára ha kéred beadhatod, bár néha húzták a szájukat. Főleg az első pár napban hajlandóak erre.
Viszont 2005-höz képest voltak változások. Szerintem akkor nem adtak tápszert a babáknak, még akkor se ha nagyon sírtak, most viszont igen. Az első napon, nem csak én, 6 óránként tudtuk csak etetni a gyerekeket, minden második kihozásnál annyira aludtak, hogy nem lehetett őket felébreszteni. A másik, hogy korábban normál pólyában (kemény) voltak, most meg csak egy kis gyenge angolpólyában. Az első gyermekes anyukák alig tudták hogy fogják a gyereket.
Ha van még kérdésed, akkor szívesen válaszolok.
Még valami eszembe jutott. A gyerekágyas részein állítható magasságú ágyak vannak, könnyebb leszállni, a babás részen nagyon magasak (2005-ben ezek voltak a gyerekágyason, akkor halálom volt a le és felszállás).
Kórterem:
Tili toli:
4 ágyas kórterem :
Közös pelenkázó (2 négyágyas között volt):
És talán látszik a pólya:
Bocs többiek, hogy kicsit hosszúra sikerült!
Nusi