Sziasztok!
Andrea, én nagyon örülök, hogy leirtad az élményeidet, mert ez is a valosag része (sajnos). En is hallottam mar par rémes történetet, amikor bent voltam (nem szobatarstol hanem növértöl - rosszabb
Nem nekem mondtak, hallottam, ami lathatoan nem zavarta öket).
Ritkan vannak ilyen hozzaszollasok, pedig ez is beletartozik a pakliba.
Es visszavonom, amit a hozzaallasodrol irtam, rajöttem, h hülyeség.
Timi, Ebba teljesen igazatok van azt hiszem, kicsit jobban belegondoltam és nem feltétlenül hozzaallas kérdése. Inkabb az, hogy ki milyen hangulatban van és milyen dokikat, növéreket fog ki, kinek mi jut...
Boga,
Minka, ami jo hir, hogy itt vagyunk jo paran és szerintem a 80%-unk elégedetten tavozott a klinikarol. Es ez az egész szerintem tényleg az összes magyar szülészetre vonatkozik, nem csak a II. nöire.
En nem itt nöttem fel ezért annyira idegen nekem a halapénz "intézménye". Akkor is, ha a doki a szabadidején jön be, stb. Ezt akkor sem tartom korrektnek, mert minden az asztal alatt történik meg és közben kötelezö jellege van. Ez a sok para, h meennyit kell adni, vajon elég lesz-e, hogyan és mikor adjam
. Ezen szétparaztam az agyamat, de ez legyen a legkissebb gond az egészben.
Kezdettöl fogva tudtam, hogy ez van, de inkabb ezt valasztottam, mint az ügyeletes orvost. De ugy érzem ettöl még jogom van nem elfogadni ezt a rendszert, hisz mindenki a legjobb körülmények között szeretné vilagrahozni a kisbabajat.
Lehet nem fogjatok elhinni, de Fr-ban a betegnek
eszébe sem jut, h pénzt csusztasson barmilyen dokinak. Ha vki ezzel probalkozna szerintem véresen megsértödne az orvos.
Azt tudom, hogy itt rosszul keresnek az orvosok, de akkor is ugy érzem, h sokszor mar a pénz körül forog minden és nem a beteg körül.
Elfuseralodott ez a rendszer és tényleg rég meg kellett volna valtoztatni...
Timi, szerintem is tul gyors ez a reform tempo. Kicsit izgulok is, h mi lesz a vége... Ugy érzem a kormany sem tudja, mit miért és hogyan kellene megcsinalni csak az van, hogy vmit csinalni kell és megy a nagy reform buldozer... (ebben ne keressen senki politikai hovatartozast, politikamentesen élek).
Anid, sztem adhatsz mar kölest Katanak (meg rizst). A kismama féle tablazat szerint 1 éves kortol lehet, de ismerek anyukakat, akik 6 hos kortol adtak gond nélkül. Irtam mar többször azt hiszem, h az USA-ban ezekkel kezdik a hozzatapit aztan jönnek a zöldségek és a gyümölcsök a legvégén.
A kölest 2,5-3 szoros vizben kell fözni, persze lehet potolni is a vizet. Készülj, nem vmi csucs az ize. Hajdinaval is probalkozhatsz, az is gluténmentes.
Amugy én is azt mondom, h beszélj a tesoddal, mert felgyülemlik benned a sok feszéltség és durva lesz, ha egyszer szétdurran az agyad! Jol gondold at, el lehet mondani
finoman ugy, h ne sértödjön meg senki!
Reggel majdnem meghalt a TVnk. V ugyanis lepaterolta a TVallvanyrol. A képernyöre esett a 10 (20?) kilojaval, 3 méteres tavolsagrol néztem az esetet, hm, "érdekes" volt. De müködik még, ezen igazan meglepödtem.
Megyek, Zuzomester felébredt....
Ja és Ebba, Andrea, gyertek maskor is
!
u.i.: Andrea, elarulnad légyszi, h mit takar az angliai vérvétel, ez vmi speci vizsgalat, amit kint végeznek?
Szép napot!