Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap amikor elolvastam Andrea hsz-ét nem igazán akartam reagálni,mert úgy voltam vele,hogy elmondta a véleményét és kész!

De most,hogy végig olvastam a többi hsz-t mégis úgy érzem írnom kell.12 évvel ezelőtt voltam utoljára a klinikán(PIC-es gyakorlaton)tehát nem az ottani helyzetet és ellátást szeretném megtámadni ill.megvédeni!

Sajnos,amit Andrea leírt az az egész egészségügyre igaz!(ahogy Sára is leírta)Tök mindegy melyik kórházba mész,mindenhol találkozol olyan emberrel,aki hasonlóképpen éli meg a benn tartozkodást!Sajnos vannak olyanok akiknek csak a rosszból jutott.Nekik minden vigaszuk a kisbabájuk!És igen is fontos a negatív dolgokat is a felszínre hozni,de arra vigyázzunk,hogy ne általánosítsunk!Mert egy-két orvos,nővér és szülésznő hanyagsága,lustasága miatt,nem szabad a többi,szívüket is kitevő kollégákra ráhúzni a vizeslepedőt!
Nagyon sajnálom Andreát amin keresztül kellett mennie,élete legszebb hónapjaiban,napjaiban,óráiban,és sajnos amiket leírt igazak és más kórházakban is megtalálhatóak!(nem hiszem,hogy hozzáállás kérdése)
Nem értem miért dolgozik ilyen helyen az aki nem hivatásaként kezeli a szakmáját!A csecsemősöknek sem csak az a dolguk,hogy ellássák a babát,igen is foglalkozni kell az anyával is.Tudom nagyon kevés a szakember,ezért most én is kérek minden kismamát bárhol szüljön,vagy bármelyik osztályra kerüljön legyen türelmes a személyzettel,mert a többség tényleg szívből dolgozik napi 12 órát!Akivel meg gond van annak tessék szólni,vagy panaszt tenni!Mindenkinek van felettese,ha hanyag és lusta viselje a következményeit!!!!!Természetesen mindenkinek vannak rosszab és fárasztóbb napjai,de akire többször panaszkodnak,annál már ennél többről van szó!
Tudom,hogy így is kevesen vagyunk,de nem kötelező szülésznőnek lenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Akiben nincs semmi empátia az menjen szalag mellé dolgozni,ott nincs szükség erre!!!!!!!!!!!!!!!

A kórházban mindenki ki van szolgáltatva és gyűlölöm,amikor egyes kollégák ezzel visszaélnek!!!!!!!!
Nagyon szomorú,ha valakiban ennyi negatív élmény halmozódott fel!Andrea hozzáállásához nem tudok mit szólni,mert nem ismerem őt!

Mint sokan tudjátok nálunk(Vezsprém)2.5 éve nem lehet se szülésznőt se orvost fogadni!Először nagyon rossz volt mindenki szemszögéből,de aztán ahogy teltek a hónapok,évek már teljesen természetes ez az állapot.Pénztárca kímélő,az orvosok egyenrangúnak veszik az összes kismamát(itt is vannak kivételek,hazudnék ha nem.egy két doki azért sokkal kedvesebb,ha látja,hogy jobb módú a kismama).

Nem szaporítom tovább a szót,a lényeget leírtam,de tudnék még mit írni!!!!!!!

Pusz

Timi
timiban

Szia Aerdna,
én tuti nem bántódtam meg azon, amiket írtál. Sőt, szerintem mindenkinek a saját véleményét kell leírni. Ilyen is van, sajnálom, hogy Neked ezt meg is kellett tapasztalnod.
Egyébként most jutott eszembe, hogy miután szültem volt a szobában egy bolgár kismama, aki nem beszélt csak picit angolul, koraszülött volt a babája, és át akarták irányítani egy másik kórházba és velem tolmácsolt a személyzet, hogy már nagyon várják a másik kórházba, menjen ahogy tud (azt kellett volna lefordítanom, hogy hogy jut el metróval (!) oda). Én erre nem nagyon voltam hajlandó, mert hát hogy képzelik, hogy szerencsétlen a koraszülött gyerekkel, tök egyedül (semelyik hozzátartoója nem volt Mo-on) elmegy gyalog! Szegény lány folyton azt hajtogatta, hogy hagy várja meg a bolgár tolmácsot, akit hívott, mert nem ért semmit, de a nővérkék meg makacskodtak, hogy menjen már. Nagyon gáz volt, én ha nem lettem volna KO közvetlenül a szülés után, tuti panaszt teszek. Még szerencse, hogy időben befutott a tolmács, és intézkedtek gyorsan.
Na szóval sajnos történnek rossz dolgok is ez tény, ezt is el kell fogadni.

Kép
emma8

Sziasztok

Andrea
Két dolgot szeretnék még hozzáfüzni.
Én azért úgy gondolom, hogy nem kell mindent elhinni amit a szobatársak mondanak. Azért lássuk be mi nők azért képesek vagyunk tulozni. Én pl: nem hiszem el, hogy valaki azzal kezdte voln hogy "van 100.000-re szülésre..."szerintem ezt a lány dúrván kiszinezte. Elég régóta vagyok ebben a topikban elég sokat olvatam itt a lányok írásaiból és ilyet senki sem tapasztalt. Pedig vagyunk egypáran.

Másik én hive vagyok de ez csak az én privát véleményem hogy legyen a nőknek joguk eldönteni, hogy császárral szeretne -e szülni vagy nem.
Volt itt egy anyuka aki 3-mat szült már és a 4-dik babánál szeretne császárt. Szerintem ez szive joga. Nem árt vele senkinek se.
És nem tudhatod mi volt az igazi oka miért akart császárt. Biztos volt oka rá.

Amúgy Manóval is teljesen egyetértek abban, hogy 1 kicsivel több vagányság kéne és persze kell a segítség is de pl:mi 3man voltunk anyukák 1 szobában és sokat segítettünk egymásnak. De a csecsemösök is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.

És az egyik szobatársam is a Tóth Annánál szült és nagyon megvolt elégedve vele. Nagyon profi szülésznő , jó lenne ha ez is lejönne Róla ha valaki olvassa a topikot.
És éjszaka volt bent a lánnyal és úgy gondolom hogy mindenki előre eldöntheti hogy ez megére neki 30000 vagy nem. Ez nem kötelező. LEHET INGYEN IS SZÜLNI. NEM KELL ORVOST ÉS SZÜLÉSZNŐT VÁLASZTANI.

Lini

Kép
lini

Sziasztok!

Úgy látom kicsit felfűtötte a hangulatot Andrea hozzászólása, de nem is csoda.

Andi,
Én csak azt sajnálom, ha "csak" ezért ragadtál billentyűzetet - és alig írtál valami jó dolgot (nem feltétlenül a kórházról). Nem épp egy társasági kezdés... arról nem beszélve, hogy a friss első babásoknak nemcsak a kórháztól, de még a szüléstől is elveszi a kedvét. Ettől függetlenül tiszteletben tartom a véleményed.
Azt hiszem mindannyian tudnánk negatívumokat írni és egyikünk sem állította, hogy rózsaszín köd a szülés után bent töltött 5-7 nap, de csak negatívumot írni a kórházról, az a másik szélsőség. Szóval az élet szerencsére nem csak fekete és fehér.

Ebba,
Az egy-két emlegetett jó nővér is általánosítás - szerintem. Van akinek bejön valaki, van akinek nem. Én spec nem találkoztam Ica nénivel, ettől függetlenül mind a csecsemősök, mind a gyerekágyasok között több szimpatikus nővérhez volt szerencsém. És még humoruk is van! :)

Azért én csakazértis jó kedvű vagyok ma továbbra is, hiszen 2 nap net mentesség után ma végre újra itt vagyok. Apa ma megállapította, hogy a kisasszony keze volt a dologban :lol: , mert mindig a modemet húzgálja.
Ugyan újra beszereztünk egy kötőhártya gyulladást + egy megfázást, így csütörtökön szó szerint (és előre bocs a fogalmazásért, de) taknya-nyála egybe folyt szegénykémnek. Szerencsére elég szépen javul és éjjel azért jól alszik.
+ rájöttem, hogy már kint van a 4. fogunk, ami ugyan nem a szabályosan várt második felső, hanem egy harmadik felső (ezt most biztos értitek, ugye? :roll: :P ), de legalább kint van. És Blanka már magától bújócskázik a függöny mögött és fel tud mászni egyedül a kandalló alsó párkányára :D (hogy ezeket kitől tanulta?) Olyan édes! És jógázik is, egyelőre a hegy tartást gyakorolja.

Timi,
Már ti is itt vagytok a közelben vagy még csak a párod? Úgy örülök neki! Még a végén egyszer a klinikán fogsz dolgozni és veled is szülhetünk. :wink:
Jó, hogy Zsoltikánál kiderült probléma forrása. Kár, hogy a logopédusok nincsenek képben a téren, hogy egy beszédhiba mögött más is állhat... vagy ez csak nekem tűnik így a ti példátokból és pont egy nem csúcs kategóriás logo-nénit fogtatok ki? (akkor lehet, hogy ő lógó-pédus szakra járt :lol: ).

Dorka,
Nagyon sajnálom a történteket. :( Talán majd így hamarabb rájön a párod is, hogy mit veszít (-het) és fordul kicsit a kocka. Addig is jót fog tenni egy kis nyugi Neked és Norbinak is, bár biztos nehéz lesz - főleg, hogy anyukád már nem lehet mellettetek.
Drukkolok, hogy jól alakuljon az életetek és megint boldogok legyetek! :wink:

Ranpo,
Sem bárányhimlő (sem kullancs) ellen nem lehet oltani 1 éves kor előtt a gyerkőcöket. Valahogy így van kitalálva az oltóanyag. Kíváncsi leszek elkapta-e, de azért az esetek többségében nincs gáz a lefolyás során, ne parázz. De a legközelebi fertőző betegségnél érdemes elkerülni egy ideig a tesódékat.

Educi,
Én egyelőre Bübchen időjárás krémmel kenem Blanka pofiját. A kalsszikus naptejek nem ind jók arcra is, de ahogy Lini írta, a Vichynek és pl. a Babénak is van arcra is jó 40-50 faktoros napteje.
Amúgy szerintem nem túl korai a mozgásfejlődése Anitának. Ha a dolgait magától produkálja, akkor már megerősítette az ehhez szükséges izmait, szóval csak nyugodtan.
Az ernyő kocsi nem kifejezetten alvásra való, de érdemes olyat venni ami majdnem vízszintesig dönthető – szükség esetére. :wink: De úgyis egyre kevésbé alszanak a babák babakocsiban, ahogy nőnek.

Anid,
Köszi az ötleteket.

Most rohanok altatni + romeltakarítani.
Szép hétvégét!
prücs

prucsok

Sziasztok!

Látom, hogy mindenkit megérintett Andrea hozzászólása! Pont én voltam az első tegnap, aki reagált és azóta is sokszor gondoltam rá. Még a férjemnek is elmeséltem, pedig ilyet ritkán teszek. Valaki azt írta, hogy Andrea megbántott minket. Engem egyáltalán nem bántott meg, és szerintem a többieket se, mert itt mindenki tapasztaltabb társalgó annál, hogy 1 db köszönés nélküli hozzászóláson megsértődjön. És természetesen szólásszabadság van ebben a topikban (még ha az országban nincs is teljesen), senki nem torkolta le Andreát. Ahogy ő leírta a negatív élményeit, így mi is válaszoltunk, ki-ki a saját vérmérséklete és gondolatai alapján. Azt se gondolom, hogy mi nem a valóságot írjuk le, mint ahogy Ebbak írta. Közülünk sokan feküdtek hosszasan, több hetet a pathológián (én is), szültünk ott (van, aki többször is), műtöttek is minket, és természetesen nem látom-látjuk rózsaszín ködön át a klinika rossz dolgait. Vannak nem jól működő részei a klinikának, sőt, én se voltam tökéletesen elégedett mindennel. Mint ahogy az életben sem!!! Szerintem fontos a jó dolgokat is észrevenni, és néha sokkal inkább arra kellene figyelnünk, nem a szobatársak rémhíreit, az orvosok baklövéseit hallgatni és azokat felsorolni! Én örülök, hogy olvastam ilyen véleményt is, mert elfogadom, hogy van, akivel sajnos csak rossz dolog történt, és csak erről tud mesélni. Hátha pont mi tudunk segíteni!!! Gyere Andrea gyakrabban közénk, lehet, hogy itt jobb kedvre derülsz!!
Nekünk is vannak rossz napjaink, de azért nem ez a jellemző!!!!
A csecsemős nővérek közül én még mondanék többet is, akik segítettek, vígasztaltak, de sajnos nem tudom a nevüket!!! Szerintem a többiek se tudják, ezért emlegetjük csak azt a párat(Ebbak!)! Engem például megismertek a második és harmadik szülésnél, az egyik még arra is emlékezett, hogy Péternek hívják a legnagyobbat! Nekem ez is fontos!!!!

Na, lányok! Gyönyörű ma az idő! Televagyok tetterővel és nincs itthon a két nagy gyerekem. Nagypapával nyomulnak valamerre! Erre! Gézu alszik, még nem is ebédelt! Nincs szivem felébreszteni. Férjem füvet vág, utána fákat ültetünk!

Educi!
Bennem is felmerült az első gyereknél, hogy nem fog-e csikarni a hasa a tejtől. Nálunk nem volt se hasfájás, se több puki, de majd meglátod, ha úgy érzed, hogy szenved, akkor ne szoptasd utána!
A krém meg nálunk változó, mert háromféle a bőrtípusuk. Ha nagyon fehér a kislányodnak, akkor tényleg nagy faktorszámú kell. Nekem Babylove-os krémem volt az arcukra, és 30-as aloeverás a testükre. Petike kreolbőrű, meg már nagyobb is, neki az arcát sima Nívea krémmel szoktam bekenni. Hátha a többiek konkrétabban tudják! Egy biztos, gyakran kenjed, és ha lehet, ne legyen sokáig a napon!!

Képzeljétek! Már -11 kilónál tartok!!!!!!! :lol: :lol: Ez pont a fele! Olyan boldog vagyok!!!
Puszi nektek és jó hétvégét!!!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!
Az már rég furcsa lenne, ha mindenkinek kizárólag jó élményei lennének a kórházasdiról! :) Persze az, amikor várom a baba érkezését,biztosan mindenkiben szép élmény, de nem feltétlenül kell az embernek jól éreznie magát a gyermekágyon, vagy akár a patológián, csak mert gyereket vár.
Ettől függetlenül, vagy éppen ezért én nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Tegnap összeszámoltam, a terhességem alatt összesen 3 hónapot feküdtem a patológián, utána 4 napot a gyermekágyon. Csak jókat tudok mondani, ha lehet egy kórházban jól éreznie magát az embernek, hát én jól éreztem magam eltekintve a bajaimtól. A nővérek mindig segítettek, ágyat és kórtermet választhattam (mint visszatérő beteg.:) ), amikor agyonszúrták a vénáimat, krémet kaptam, hogy regenerálódjon (vigye csak haza, szükség lehet rá jelmondattal).
A szülés egy élmény volt, alig várom, hogy újra megtörténjen velem!A gyermekágyról is csak jókat tudok mondani: folyamatosan kezelték az aranyerem, ahányszor mentem szólni, hogy megint fáj. Szoptatásnál segítettek, kaptam mellszívót is. A csecsemős nővérek mindig érdeklődtek, még amikr a zárómért mentem vissza, akkor is, hogy mi van velünk. Tény, hogy én mindig pozitívan álltam hozzájuk is, hiszen ők is emberek, és fáradtak. Azért írtam mindezt le, hogy az érem mindkét oldalát lássák, akik a kettesre kerülnek szülni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nehany szo az elozmenyekhez:

En most tartok a 38. het vegen, ket hete "igazoltam at" a klinikara, mivel bezartak a szuleszetet, ahova eddig jartam, es az elso babamat varom. Mit mondjak, ahogy Prucsok is mondta, nem tolt el tul jo erzessel ezt a rengeteg negativ dolgot olvasni... De vegul is minden eremnek 2 oldala van, nem igaz?

Eddig igyekeztem minel pozitivabban allni a korhazhoz, meg az uj dokimhoz, mert bizalom nelkul azt hiszem, be sem mernek menni oda...

Egy szo, mint 100, koszonet Magnesnek, es a tobbieknek, h a pozitiv oldalt is hangsulyozzatok. Sztem senki nem ugy megy be ebben az orszagban korhazba, hogy azt varja, kinyaljak a popojat, foleg, h nem is vagyunk betegek, hanem a gyermekunket hozzuk ott vilagra. En hiszek abban, hogy azon emberek viselkedese, akikkel kapcsolatba kerulunk altalaban, aszerint valtozhat, h mi hogyan viszonyulunk hozzajuk. Szoval en maradnek a (+) hozzaallasnal, hatha ugy vmi olyasmit kapok vissza... Majd beszamolok...

Minka
Te jottel at a Margitbol, ugye? ki volt ott az orvosod? Megirod, akar priviben?

Sziasztok&tovabbi jo 7veget!

Kép
boga

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Felszabadultunk a rokoni nyomás alól!
Üssetek le,ha még egyszer azon nyafizok, hogy nincs programon! Az elmúlt 2,5 hétben mindig volt itt valaki+ a húsvétolás Szatmárcsekén! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Annyi minden van a fejemben, hogy csak na!!!!!!

Andi
Nem sértettél meg senkit, csak nem értettem ezt a kirohanást?
De csak ennyi! Sokat gondolkoztam a soraidon. Sajnos fizetünk mindenért. Nincs ingyen ebéd!
De ezt már megszokhattad volna a világból!
A hálapénz nevében benne van: hálából adod. Tóth Anna nekem is szülésznőm volt, és végtelenül rendes,aggódó,törődő völt! Profi volt, ott volt velem végig, bár császáros lettem és külön hálá, Melczer dokinak, hogy a legnyugisabban közölte a műtét szót és valóban az ígért 25 perc múlva kislányom a párom kezében volt.
A kórházban én is voltam megelőző vizsgálaton a lombik miatt, igaz egy napos dolog volt.
DE ha valóban talpraesetteben kell a világhoz áll!!!!!
Nem lehet mindig várni a segítségre, neked kell elébe menni, ha boldogulni akarsz!

MÁS

A tesóm kislánya 20 hós, és amit Kata kapott az elmúlt héten!!! Mennyi fejreeséstől, borulástól lesz hülye valaki???
Állandóan fellökte, lenyomta, rúgta.
Szóval én már olyan ideges voltam, hogy ma reggel apával már beadtuk a válópert úgy veszekedtünk!
Én nem szóltam a tesómnak. lehet,hogy kellett volna, d eúgy éreztem a gyerek csak szeretetből csinálja. Ugyanis mindig megpuszilta, megölete, de KAta ellökte a kezét és ekkor lökött rajta egyet! Ezel mit lehet kezdeni?
Előre parázok, hogy 3 hét múlva megint megyünk haza és ott leszünk náluk.

(Jó vicc én papaolok a kiállásról!
:? )Kérem azokat a sziklákat! :lol:
csak az a baj, hogy atesóm elég pukkancs, azt hiszem ez a legjobb szó rá! Én meg konfliktuskerülő vagyok!

Ötlet??

Sára:
Kölest adhatok a gyereknek? Hogy is kell megcsinálni??

NA majd jövök, csak apa megy akádba és mennem kell! :roll: :roll: :roll: :roll:

A gyerekem kivirult mióta elment az uncsitesója: aludt 3 órát, azóta meg játszik vidáman!Ez lehetséges! NA pá!!

Kép
anid

Prücsök,
köszönöm a soraid!Nagy megtiszteltetésnek venném,ha a következő babádat én segíthetném a világra! :wink:
Sajnos mi még nem vagyunk Budakeszin. :cry: A párom hétvégenként van itthon!Már nagyon jó lenne,ha tudnánk költözni,de a házunkat még nem tudtuk eladni.A hitel kérelmet kedden adjuk be a lakásra.
Munka:a terveimben nekem is Telki van.Szeretnék én is ott dolgozni.De szerintem most nem részletezem a magánkóház esetleges előnyeit,mert itt tényleg pénzről szól a dolog.Viszont mindenki egyformán fizet és ugyan azt kapja!De ez teljesen más világ az biztos!!!
De az is lehet,hogy a klinikán kötök ki! :roll:

Sajnos a logopédusoknak ezt nem kell tudniuk,de a kondoktornak illene!Zsoltikát is vizsgálta konduktor,de neki nem tünt ez fel.Pedig a srác pár spec.gyakorlatból rájött,hogy miről van szó!
Ágibosziék is nála voltak,tőle kaptam ezt a tippet,és tényleg nagyon jó,hogy elmentünk!!!!ÁGI MÉGEGYSZER KÖSZÖNÖM!!!!!!!!

Anid,
szerintem beszélj a tesóddal!neki azért észre kéne venni,hogy nem egy "súly csoport" a két gyerek!(ezt nem csak a kilókra értem)Én biztos nem hagynám,hogy a gyerekemet fellökje egy nagyobb!Még akkor sem,ha először szeretetből közeledett.A nagyokra mindig rászólok,még akkor is,ha csak a Hanna kezét lökik el.Mondjuk a Hanna is "bántja"őket,akkor a Hannát is leszidom!
Kata még nem úgy érzékeli és fogadja a közeledést,mint egy majdnem 2 éves.Szerintem ezt a tesódnak is be kell látnia!

Lilla merre vagy????Ennyire megviselt az elválasztás????Gyere és mesélj!!!!!!!!Remélem minden oké!!! :wink:

A többiek is jöjjenek pár szó erejéig!Gondolom mindenki élvezi ezt a gyönyörű időt!!!!!

Mindenkinek jó éjszakát!És további kellemes hétvégét!!!!!

Timi
timiban

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

ÉN VAGYOK AZ ELSŐ!!!!!!!
Várom,hogy a gyerek felkeljen! :P
Már megettem két házi kakaóscsigát! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

VAn valakinek jó ötlete, hova lehet menni babakocsival kirándulni???
CSak ide a környékre!

Ki akarunk kapcsolódni!

Képzeljétek tegnap,miután tesóék elmentek én lementem Katával sétálni és addig apa elpakolt mindenT! :lol: :lol: :lol:

Visszakaptuk a lakást! :lol:

Csemeténk pedig a délutáni nagy alvás után már este fél kilenckor aludt!

Timi
AZ jó is lenne, ha a Klinikán dolgozál. Én valószínüleg ott szülném a másodikat!(NA j ó, ha ikrek akkor is :P )

Magánintézettel a Kaálival vagyok kapcsolatban, ott nincs hálapénz. Nem is lehet megpróbálni (mi majdnem rápróbáltunk :oops: , pedig aláírtuk a papírt,de hát beidegződés az már van 30 túl)
Mondjuk elég drága mindne, de a pénzemért maximális feigyelmet, tisztaságot, kedvességet kapok!
Az más kérdés, hogy fizetem TB-t és szart kapok érte.
Ha az új rendszer kidob magából valam letisztulást, hogy fizeted a járulékot és azért tisztességes ellátást kapsz, akkor eljutunk valahova.

Ennek az egész refomosdinak a legnagyobb hibája, hogy nem 1989/90-ben csinálták meg!
történelem szakos tanárként csak kapkodom a fejem,hogy embertársaink zöme hol élt az elmúlt időkben? Nem itt?
kilugozódott a bársonyos, vér nélküli rendszerváltás története az agyakból? Ha anno kiborítják rendesen a bilit, azóta újra telel lehetett volna szarni!

Timi
Tesómmal, illetve tesóinkkal (mert sógórnőm is brr) már készülünk beszélni,de hát akkor vmegsértődnek, és jön a brühaha az én részemről is!

Prücsök
Úgy látom nálatok is egy kis ezermester lakik! :lol:
Mindig ad ő is munát nektek.
MI lett a tesód szülcsinapi ajándéka végül??
És a tied????? :lol:

Mikor volt a nagy nap?

Szép napokat mindnekinek!
ÉS JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ REGGELT mégeszer! :lol: :lol:

Kép
anid

Anid,
ezt a frisseséget!Álmatlanságban szenvedsz???? :shock:
A Telkiben sem szabad hálapénzt adni,és elfogadni sem!Ott megvan mindennek az ára,de ezért tényleg azt kapod amit te is leírtál.
Az tény,hogy számunkra megfizethetetlen!

Meg kéne találni az aranyközéputat a magyar egészségügyben!Mert ami most van az egy nagy fejetlenség!Szükség volt már reformokra,de nem így és nem ilyen áron!A kórházakban akkora káosz van,hogy az már nem a betegek érdekeit szolgálja.
Felháborítónak tartom,hogy egy orvosnak az esküjével kell szembeszegülnie a reform miatt!Az biztos nem gondolták át rendesen és nem szervezték meg jól a dolgokat.Kicsit több időt kellett volna az elindításig hagyni.Csak akkor belevágni,hamár minden a helyén van.Biztos akkor is lettek volna hibák,de nem ennyis és ilyen súlyosak,mint most!
Na meg a váró listák!Azért alakulnak ki,mert a TB csak egy bizonyos esetszámig fizeti a beavatkozások költségét!Ha ezt egy bizonyos intézet túllépi akkor a betegnek várnia kell.nem ő tehet arról,hogy több "sorstársa"van!
A párom nagynénjének most 1.5 hetet kell várnia egy citológiai szövettanra,mert olyan sok van és kevés a patológus!Egy rákos daganatnak igencsak hosszú idő ez!Nagyon reménykedünk,hogy nem az,de sajnos a mammográfia nem ezt mutatja.Ráadásul az ő édesanyja is mellrákban halt meg!
Szóval sok mindenen kéne változtatni az biztos!!!És ami eddig volt az is se jó!Én sem értem a rendszerváltás óta miért tart még mindig itt az egészségügy!!!!
Bocsi a kirohanásomért,de olyan rossz ezeket dolgozóként látni!

Mindenkinek szép napot!!!!

Pusz

Timi
timiban

Sziasztok!

Andrea, én nagyon örülök, hogy leirtad az élményeidet, mert ez is a valosag része (sajnos). En is hallottam mar par rémes történetet, amikor bent voltam (nem szobatarstol hanem növértöl - rosszabb :( Nem nekem mondtak, hallottam, ami lathatoan nem zavarta öket).
Ritkan vannak ilyen hozzaszollasok, pedig ez is beletartozik a pakliba.
Es visszavonom, amit a hozzaallasodrol irtam, rajöttem, h hülyeség. :oops:
Timi, Ebba teljesen igazatok van azt hiszem, kicsit jobban belegondoltam és nem feltétlenül hozzaallas kérdése. Inkabb az, hogy ki milyen hangulatban van és milyen dokikat, növéreket fog ki, kinek mi jut...
Boga, Minka, ami jo hir, hogy itt vagyunk jo paran és szerintem a 80%-unk elégedetten tavozott a klinikarol. Es ez az egész szerintem tényleg az összes magyar szülészetre vonatkozik, nem csak a II. nöire.

En nem itt nöttem fel ezért annyira idegen nekem a halapénz "intézménye". Akkor is, ha a doki a szabadidején jön be, stb. Ezt akkor sem tartom korrektnek, mert minden az asztal alatt történik meg és közben kötelezö jellege van. Ez a sok para, h meennyit kell adni, vajon elég lesz-e, hogyan és mikor adjam :x. Ezen szétparaztam az agyamat, de ez legyen a legkissebb gond az egészben.
Kezdettöl fogva tudtam, hogy ez van, de inkabb ezt valasztottam, mint az ügyeletes orvost. De ugy érzem ettöl még jogom van nem elfogadni ezt a rendszert, hisz mindenki a legjobb körülmények között szeretné vilagrahozni a kisbabajat.

Lehet nem fogjatok elhinni, de Fr-ban a betegnek eszébe sem jut, h pénzt csusztasson barmilyen dokinak. Ha vki ezzel probalkozna szerintem véresen megsértödne az orvos.
Azt tudom, hogy itt rosszul keresnek az orvosok, de akkor is ugy érzem, h sokszor mar a pénz körül forog minden és nem a beteg körül.
Elfuseralodott ez a rendszer és tényleg rég meg kellett volna valtoztatni...

Timi, szerintem is tul gyors ez a reform tempo. Kicsit izgulok is, h mi lesz a vége... Ugy érzem a kormany sem tudja, mit miért és hogyan kellene megcsinalni csak az van, hogy vmit csinalni kell és megy a nagy reform buldozer... (ebben ne keressen senki politikai hovatartozast, politikamentesen élek).

Anid, sztem adhatsz mar kölest Katanak (meg rizst). A kismama féle tablazat szerint 1 éves kortol lehet, de ismerek anyukakat, akik 6 hos kortol adtak gond nélkül. Irtam mar többször azt hiszem, h az USA-ban ezekkel kezdik a hozzatapit aztan jönnek a zöldségek és a gyümölcsök a legvégén.
A kölest 2,5-3 szoros vizben kell fözni, persze lehet potolni is a vizet. Készülj, nem vmi csucs az ize. Hajdinaval is probalkozhatsz, az is gluténmentes.

Amugy én is azt mondom, h beszélj a tesoddal, mert felgyülemlik benned a sok feszéltség és durva lesz, ha egyszer szétdurran az agyad! Jol gondold at, el lehet mondani finoman ugy, h ne sértödjön meg senki!

Reggel majdnem meghalt a TVnk. V ugyanis lepaterolta a TVallvanyrol. A képernyöre esett a 10 (20?) kilojaval, 3 méteres tavolsagrol néztem az esetet, hm, "érdekes" volt. De müködik még, ezen igazan meglepödtem. :lol:

Megyek, Zuzomester felébredt....

Ja és Ebba, Andrea, gyertek maskor is :)!

u.i.: Andrea, elarulnad légyszi, h mit takar az angliai vérvétel, ez vmi speci vizsgalat, amit kint végeznek?

Szép napot!

Sára

Kép

Kép
saara

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

megvolt a kirándulás: a vácrátóti botanikus kertben voltunk, igaz csak második nekifutásra jutottunk el, mert félúton visszafordultunk a babakocsiért, mait Katánk nem is használt, mert a hordozókendőben volt végig! :twisted:
Nem hajlandó ülni a kocsijában!
menne csak menne!

A múltkor a konyhán áttolta széket és úgy lépegetett. Ez akkor már a járás kezdete?

Nem korai még?
JA, és szereti a motorozást is, ha meglátja ki akar szállni a kocsijából és ráül (kunyizunk a telepen,mert még saját nincs) és tolnom kell, felemeli a lábát előre és szaladuuuuuunk! :roll:

Sára: Akkor strapabíró a tévétek! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vincusnak nem lett baja?

Na pusszantás mindenkinek!

Kép
anid

Sziasztok!

Sikeresen végigolvastam az elmúlt pár napot, megint másfél óra lett a szintidő! :D :D :D

Andrea!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz dolgok vettek körül a szülés előtt és után is. Az ilyenkor levő felfokozott lelkiállapotban az embernek minden tizszeresen rosszul esik- emlékszem magamra, eléggé mimóza állapotú voltam.
Úgy értettem a soraidból, hogy a második babát szinte csak te vártad, a családod nem támogatott ebben. Olvasni is rossz volt, nagyon sajnálom.
De látod, neked volt igazad, mert irod, hogy most meg már mindenki el van olvadva tőle - hát persze, egy babát nem lehet nem szeretni, hiszen a világ legnagyobb csodái.

Kivánom, hogy az idő előrehaladtával elfelejtsd a sok negativ élményt, ami ért!

Dorka!
Most láttam csak, hogy nem sikerült együtt maradnotok a pároddal. Sajnálom a dolgot és csatlakozom Manóhoz: majd meglátja a párod, mit veszitett!
Irtad, hogy hazaköltözöl. Lesz akkor segitséged?

Majd még jövök, most éhségsztrájk van!

Kinga
kgk

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓ

Mi van csajok???? Én nyitom és zárom a napot??????????

HOL VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!!???????????????? :P :P :P :P

Kép
anid

Szép jó reggelt mindenkinek!

Lassan kezdem megszokni, hogy minden reggel ilyen szép. Ilyenkor a legszívesebben mennék ki azonnal. De hát el kell végezni a reggeli teendőket.
Amiben ma apa elég szokat segített. Reggel mindig ad puszit mielőt elmegy dolgozni és most aji is járt a puszii mellé. Közölte hogy kipakolt a mosogatógépből és bepakolta a koszosat. Levitte a szemetet, és főzőtt kávét. :shock: :shock: :shock: :shock: :D :D :D :D :D
Hát meglepődtem rendesen.

Andreátol én is szeretnék elnézést kérnil, az én hangemem is lehett volna egy kicsit visszafogottab!!! De mit várjon az ember egy 22 éves kis csitritől? :oops: :oops: :oops:

Anid!
Szerintem is beszélj a tesóddal minél hamarabb, vagy szólj rá Te a tesód gyermekére, hogy nem szabad a kisebbet bántani.
Hogy sikerült a kirándulás???

Sára!
Hát nem semmi Vince!!!! De azért nyugtass meg miket hogy nem Rá esett az a 10-20 kg...

Dorka!
Hogy vagy???

Lilla!
Tényleg nagyon eltüntél. Tessék írni, hogy hogy telnek a napok cici nélkül.

Timi!
Pont azon gondolkodtam hogy Veled még nem is találkoztam... :roll:
Pedig már kíváncsi vagyok nagyon, hogy ki párosul ezekhez a hozzászólásokhoz.
Na majd a legközelebbi talin, remélem mind a ketten ott leszünk.
Hanna jobban van már?

Ekcéma mitől lehet a gyereken???
Már kb. két hónapja küzdünk vele. Ételtől nem lehet???

További szép napot!!!!

A hiányzóknak pedig lejárt a szabadságuk!!!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Tündi
Végre nem egyedül tengek-lengek itt egyedül!
A kirándulás nagyon jó volt, csak apa szénanáthás és uugye avirágzó fák bokrok nagyon megviselték. De megérdemli,mert este nem vette be a bogyóját! Száján át vette a levegőt végül.
:roll:
MAga a botanikus kert egy gyönyörű útvesztő, futni tudó gyerekeknek maga a paradicsom!
Katánk is élvezte, mikor hazaértünk jó nagyot aludt (mi is)

Én hiába szóltam a tesóm gyerekére, ha az anyuijával azt játszák,hogy lehet lökdösni,mert anyuka kileng és vissszaül, és nagyokat kacag ezen a gyerek!
A sógoromnak nagyon nem tetszett a gyerekük viselkedése, ezen ők jól össze is vesztek! Szóval szerintem nekik következetességre kéne jutni!
De persze én szólni fogok mindig,amikor közeledik a gyerekemhez, hogy nana!Csak óvatosan!

Azt hiszem befejeződött az arany életem, gyerekem belépett a gőzerővel paklok és mászok és állok és kapaszkodok és rágok és cipőt nyalok korszakba. Tornádó pusztításához hasonlít a lakás!

Kép
anid

Sziasztok!

Szerintem is nehéz lehetett Andi hsz-ét olvasni azoknak, akik most fognak szülni. Annyiban azonban igaza van, hogy nem minden fenékig tejfel a klinikán, és ennyiben néha kicsit én is egyoldalúnak érzetem a fórumot, hogy "csak a szépre emlékezünk". Vagy legalábbis nekem ez volt az érzésem sokszor, mert én is azok közé tartozom, akik a szobatársak, és egy érdekes felfogású doki révén megszívtuk ezt az egészet. Úgyhogy jó, hogy felmerült ez a téma, persze, nem helyes az sem, hogy csak a rossz oldalát mutatajuk be az egésznek.

Kismamik!
Ti meg ne aggódjatok, tényleg ki lehet bírni azt a pár napot. Ha szerencsétek van, jó fejek lesznek a szobatársak, az nagyon lendít azért az ügyön. A szülés meg max 12 óra, erre tessék gondolni. Tovább úgysem engednek vajúdni. Úgyhogy ripsz-ropsz kint lesz a gyerek, és már filózhattok is rajta, kivel főzettek madártejet magatoknak.

Lilla,
ha esetleg erre jársz, és dobsz fel táblát, a korom sajnos elévült benne... adj hozzá egyet. :lol:
Mi a helyzet szopifronton?

Anid,
üdv a klubban. Nálunk a zoknik és fehérneműk váll fölött nagy ívben történő hátradobása a jelenlegi sport. (De azt engedem, mert azt hamar vissze lehet pakolni, nem kell hajtogatni.)

Üdv mindenkinek,
R.

Kép

Kép
rita81

Kedves Saara!

Az "angliai vérvizsgálat" tulajdonképpen az integrált teszt, ami az anyai vérből vizsgálja a Down szindróma kockázatát. Az első vérvétel a 12. hétben történik, a második a 16.-ban. Az AFP-n kívűl meghatározzák az oestriol-t, az inhibint, BhCG-t és a PAPP-A értéket. Ezekhez a markerekhez még hozzánézik az UH-on a nyaki redő vastagságát illetve az anyai életkort és megállapítják a Down kór kockázatát. A Az idegcső rendellenességet is méri. A teszttel a beteg terhességek 94 %-a kiszűrhető. Az ára kb. 20.000 Ft (támogatja az EU) és a teszt ereménye a második vérvétel után 2 nappal megérkezik. Azért angol teszt, mert kiküldik az angliai Wolfson intézetbe. Ez a teszt feleslegessé tesz a rossz AFP (az én és még egy csomó kismama) esetében az aggódást. Engem az orvosom elküldött Dr Hajdú Krisztinához (genetikus szakértő) a rossz AFP miatt. Ő ránézett a Wolfson intézet kockázat értékelésére, ami az én esetemben 1: 3500 volt és azt mondta, ez nagyon megbízható eredmény.
Tehát ha valaki elmúlt 35 és erősen javasolt a chorion biopszia vagy az amniocentézis, inkább ezt a tesztet kéne megcsináltatnia, mert ez csak két vérvétel és nem bántják a burkot. Családi ismeretségemben van egy lány aki Down kóros babát szült és az AFP-je tökéletes volt, ez is bizonyítja, hogyez nem egy megbízható vizsgálat (pl. már csak Magyarországon végzik ezt az egy markeres vizsgálatot a TB terhére) és ha rutinszerűen szúrják a mamákat a rossz érték miatt az vetéléshez is vezethet, ami pedig több, mint borzasztó, főleg ha kiderül, hogy felesleges volt. Bár nem tudom, hogy tudod -e, de az eredményre heteket kell várni (pedig kész van 2 napon belül) és akkor egy esetleges műtéti befejezés rettenetes élmény a nők számára (ha a magzat túl nagy már, le se írom mit csinálnak). Gondolom, kimerítően válaszoltam kérdésedre. Hogy miért nem lehet az intergrált tesztet bevezetni, valamint az UH-os orvosokat (főleg a kórházakban) jól felkészíteni, hogy lássák is amit néznek, nem tudom. A II UH-os szonográfusa (nem a Lintner Balázs, hanem a nő) például nekem a lepényt II-es fázisunak titulálta, pedig III-on is túl volt amikor megszületett 2 nap múlva, sőt infarktusos volt. Amikor próbáltam elmondani neki, végig se hallgatott, mondván erre neki nincs ideje.
Persze ez is csak velem történt meg, mással minden rendben volt. A tapasztalataimat azért írtam ide, mert azt hittem ez a fórum fő témája. De kissé belterjes és sok köze már nincs az eredetileg megjelölt témához.
Senki kedvét nem akarom elvenni a II-től, mert abszolút nem érdekel, ki hol szül. De ha valaki még nem biztos a döntésében, jogában áll, hogy elolvasson sokféle véleményt. Ugyanis Magyarországon nincs és nem is lesz soha, rossz kórház, jó kórház lista, mert itt túl erős a lobbi. És ha hozzá akarnak nyúlni jól megszokott rendszerükhöz, akkor hisztériázva üvöltenek.
Egyébként hallottam, hogy a Margit kórház szülészetének jó része is a II-re vándorol. Csak azt nem tudom elképzelni, mit csinál majd az a rengeteg orvos, így is amíg az ember a CTG-re vár az ambulancián számos ténfergő, dolgát nem találó orvost lát. Nézzétek meg a SOTE honlapján, hány orvos van. Ne mondja nekem senki, hogy mindre szükség van.
Minden jót. A.
aerdna

Sziasztok!

Andrea!

Érdeklődve olvastam a hozzászólásodat, mert nemcsak jó dolgok történnek az ember lányával a klinikán, ebben igazat kell, hogy adjak. Sajnálom, hogy veled ennyi rossz dolog történt és hidd el nem vagy egyedül. Más is feküdt a pathológián és rengeteg rémtörténetet tudnánk mesélni.

Az első hozzászólásod után még sajnáltalak is egy kicsit, biztos depressziós lehetsz a rengeteg rossz élmény után.

DE!!! Itt a lányok mindenkit szeretettel és nagy segítőkészséggel fogadnak. Úgy látom ez nálad nem vált be. Nem tudom észrevetted-e, hogy próbálnak bevonni egy normális hangvételű fórumozásba????

Ha nem tetszik a fórum témája, nyiss egy másik topicok, ami nem "belterjes" és több köze van a Klinikához.

Természetesen joga van mindenkinek a saját tapasztalatát leírni, Neked is és másnak is.

Remélem senkit nem bántottam meg, ez a saját véleményem és ez már cenzúrázva van.

További szép napot Nektek.

Andi

Kép
andusz

Sziasztok!

Ehhez az egesz negativ-pozitiv dologhoz csak nagyon roviden szeretnek hozzaszolni. Termeszetesen senki nem hiszi, hogy egy hazai allami korhaz az olyan mint a Hilton. De szerintem sok korhazhoz viszonyitva a kettes klinika szuleszete nem gaz. A pathologia zsufolt, azon tenyleg kellene valtoztatni. Ami a szakmai oldalat illeti, higyjetek el, mashol sem feltetlenul jobb a helyzet. Angliaban, Franciaorszagban megkockaztatom, hogy meg rosszabb is.
Itt Hollandiaban, pedig amellett, hogy az Eu gazdasagilag legfejlettebb orszagarol van szo, rengeteg baj szarmazik abbol, hogy nem koltenek az egeszsegugyre eleg penzt. Igy elofordul, hogy egyszeruen azert halnak meg a betegek, mert sorbanallas van a mutetekre. Igy pl nekunk olyan biztositasunk van, hogyha surgos a dolog, megmutenek kulfoldon. Ez a surgos persze lehet pl vakbel is, csak hogy valami trivialisat mondjak...

Ami engem tenyleg kiborit otthon, az a halapenz dolog. Itt meg sem fordul az emberek fejeben, hogy akar egy csokit adjanak az orvosnak. Szornyunek tartom, mikor az egyik ismerosunk, aki kardiologus, meseli, hogy fiatalabb koraban az volt a dolga, hogy a professzorhoz jelentkezo betegeket elvigye egy korre a folyoson, es elmagyarazza, hogy mennyit kell letenniuk az asztalra, ha nem akarnak meghalni. Az pedig, hogy a kismamakbol nyereszkedik es akar nyereszkedni nagyreszt az egeszsegugy, az nemcsak a nepessegfogyasi tendencia miatt etikatlan, hanem azert is, mert pont a kismamaknak lenne szuksege anyagi tamogatasra.
Valahol olvastam egy olyan videki korhazrol, amelyik pl nem ad mar fizetest a szulesz-nogyogyaszoknak, csak cserebe azert, hogy azok hasznalhatjak a korhazi rendeloket, muszereket, dolgozhatnak ott.
Az orvosoknak igy is megeri, es a korhaznak is tobb penze marad. Nagyon fura volt pl, amikor regebben a klinikan orakat ultunk az ultrahangon, mert a dokik soron kivul vittek be ultrahangra a magan-pacienseket. Fura, nem? Ezert pl a dokinak szerintem valahany szazalekot le kellett volna perkalnia a magan-dijabol a korhaznak, igy lenne tisztesseges. Egyaltalan, az egesz terhesgondozas magandijanak bizonyos szazaleka a korhazat illetne, hiszen az orvosok nemcsak az uh-t de a szuloszobat, rendeloket is hasznaljak.
Na mindegy, nem futtatom itt az elmemet tovabb, de valamelyikotok irta, hogy ezt a korhazasdit meg 90' kornyeken at kellett volna gondolni, es nagyon igaza volt. Amit en most otthon latok, ezek az un. reformok, ez tenyleg csak egy kapkodas, elvonasa a figyelemnek az alapveto problemakrol. Ezt jelzi a miniszter tavozasa is.
Na jo, mindegy, persze nem en valtom meg a vilagot, csak neha azt gondolnam, hogy klinikasok vagy mas egeszsegugyisek is beneznek ebbe a topikba, hatha hozza tudunk jarulni valami kis szemleletvaltashoz vagy legalabb annak igenyehez.

Na, ne haragudjatok tenyleg, hosszura sikerultem.

Persze van gondom is, Micurnal megint kakiproblema van. Miota hozzataplalok, azota nagyon szorul, fajdalmasan sir kakilasnal es ilyen kis kemeny bogyok jonnek belole. Mit csinaljak? Van valami csodamodszer kakipuhitasra? Lehet, hogy gond pl, hogy csak zoldseget akar enni, a gyumolcsot nem fogadja el?

A masik pedig, hogy a popsijanal maradjunk, az az, hogy a pisilojenel a bor nagyon piros, pici piros pottyok olvadnak ossze nagy piros terulette. Eloszor azt hittem, allergias a popsitorlore, elkezdetm vizzel mosogatni, de csak egy kicsit javult, nem tunik el. Hiaba kenem sudokremmel, nem segit. Valoszinu elviszem dokihoz, mar egy hete tart, de gondoltam meg vegsokent megkerdezlek Titeket, hatha volt valakinek hasonlo.

Mano, nalunk a Lacko ekcemas (valoszinu a Mici is az lesz, mert a ferjemmel mindketten allergiasak vagyunk, es ennek sajnos egyees kovetkezmenye a gyerek ekcemaja), es o pl a citrusfelekre kimondottan. Valaki azt mondja, hogy a tej sem jo az ekcemas gyereknek, ugyhogy en azt sem eroltetem. Melyik testresze olyan? Nalunk a Lackon mindenfele szokak foltok lenni, tobb-kevesebb. Legjobb, ha boven kened testapoloval, roviden furdeted, akar ket-harom naponta csak, es minel szellosebb ruhaba oltozteted. Es felejts el a muszalat, csak pamutot hasznaljatok! A napfeny is sokat hasznal, persze ovatosan, de napoztathatod is. Altalaban nyaron az ekcema elmulik, telen erosebb. Szoval ez a joido most nagyon kedvezo nekunk!

Na megyek, mert nagyon elhanyagolom a gyerkocoket.

Tovabbi szep napot mindenkinek!
P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok ! Mindenkiek gratula akinek van és akinek lesz babája! Röviden magamról:
18 hetes terhes vagyok, ikerbabákat várok. :D Ez lesz az első szülésem és tele vagyok rengeteg kérdéssel és félelemmel. Kinéz nekem, hogy ha koraszülés indul meg nálam akkor a SOTE II-re fogok kerülni, mondván, hogy ott megfelelőképp tudják ellátni a koraszülött babákat. Már most szeretnék minden információt begyűjteni, szeretek idejében felkészüni minden eshetőségre.
18-án lesz meg az AFP és a Down kór integrált teszt eredménye, némiképp tördel a frász, de igyekszem pozitívan hozzá állni. Tudjátok tavaly volt egy művi vetélésem, a 8. hétem elhalt a terhesség. Életem első terhessége volt, rózsaszín felhőkön szálldostam, aztán jött az orcára esés. Most nagyon félem a babákat, az első pillanattól itthon vagyok.
Van valakinek tapasztalata ikerbabákkal kapcsolatban?
Másrészt milyen a SOTE szülészete? A szobák? Velem lehetnek a babák?
Köszike a választ előre is.
Üdv Zsuzsi
minimano

Sziasztok!

Andrea, köszi a infokat, erröl még nem hallottam.
Hajdu Krisztina hol praktizal?
Az AFP-re ugy küldtek el, hogy nem nagyon kell foglalkozni az eredménnyel, mert egy elavult vizsgalat, amit mar sehol nem végeznek, csak Mo-n. Remélhetöleg ez is megvaltozik egyszer, mert tényleg felesleges pénzkidobas.

Panzej, sok mindenben veled is egyetértek.
A magyar orvosok szakmai tudasaval kapcsolatban nem igazan tudok objektiven nyilatkozni, mert nem végeztem orvosi egyetemet.
Ettöl függetlenül sokszor ugy érzem, hogy ezt mindenki kézpénznek veszi, nem tudom mi a helyzet a valosagban... Szerintem itt is, mint mindenhol mashol vannak jo és rossz orvosok. (akkor is, ha altalanosan jo a szinvonal).

Nem probaltal egy kis gyümit becsempészni a Mici kajajaba? Nalunk pont forditott helyzet volt, zöldséget raktam a gyümölcshöz, eleinte csak nagyon picit, h ne érezze az izét. Aztan nagyon fokozatosan emeltem az adagot. Az öszibarack segithet az ö helyzetében, de ezt gondolom te is tudod :).
Az is segithet, ha sokat iszik. Vizet iszik? Nincs olyan tapszer, ami "kakibarat"? (bocs :oops:).

Prücsök a babamasszazst szokta még emlegetni. Nem probaltatok?

Popsi: ugy tudom a Sudokrémet csak néhany napig szabad hasznalni, ha be van gyulladva a popsi böre, tehat nem folyamatosan (5-6 napot ir a doboz, ha jol emlékszem, most nem tudom megnézni, mert Vincusnal van és alszik). Szerintem egy kis ideig ne hasznalj krémet vagy valts!
A Weleda körömviragos popsikrémet ajanlottak nekem, allitolag sikertermék, biztos van Hollandiaban.

Mas pelus markat nem probaltatok ki?
Popsitörlöt szerintem se hasznalj. (érzékeny a böröm és a multkor V félig lehanyta az arcomat jatszon :o , egy anyuka kedvesen felajanlott egy pampers törlöt, utana ugy viszketett az arcom, mint a fene).

Nem szoktad pucér fenékkel hagyni egy kicsit? Adsz ra egy kis bugyit vagy rövidgatyot pelus nélkül, nalunk mindig bevallt (és nagyon cuki igy :)).

Lilla, mi ujsag nalatok?

Rita, jo, h jelentkeztél!!! MSN-ed azota is halott ugy latom :(
Boldog szülinapot!!

Tündi: 22 éves csitri :lol:
Ekcéma sok mindentöl lehet.... vmi, amit ö evett vagy, amit Te ettél (tejtermék, eddig szokatlan kaja?). Mososzer, viz, fürdetökrém, öblitö, oltas....
Sok van neki?
A homeos könyvem azt irja, hogy bogyokkal nagyon jol kezelhetö (gyogyithato). Viszont egy rakas bogyot ir mindenféle tünetekre. Szerintem vidd el homeos dokihoz. Vagy masoljam be, h mit ir a könyv?

Prücsök, hogy allsz az ajandékkal?

Gabek, milyen volt Hollandiaban????

TV: köszi az érdeklödés, Vincusnak nem lett baja szerencsére, mert lelökte, nem huzta magara....
Amugy minden ok, most megint kettesben vagyunk, de sebaj, megzabalom ezt a kis bohocot :D

Sára

Kép

Kép
saara

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Andi
Azért jó is történt veled nem?
Én elhiszem, hogy belterjesek vagyunk, bár ez a szó ide nem illik, de miért baj? Szerintem tök jó, hogy a bajban és boldogságban együtt tudunk lenni.
Azért jó,jó az anyaság, meg a picik is aranyosak, de az ember lánya kicsit be van zárva a maga kis világába. Az internet ezt nyitja ki. Én imádok ide jönni és olvasni mindenkiről néhány sort, hogy tudjam ki hogyan éli meg az anyaság különböző fázisait.
Szerinted hogy kéne müködnünk, hogy leírjuk a tapasztalatainkat és mindenki megy a maga útjára?
Vadidegenek vagyunk mégis megértjük egymást, szoktunk találkozni és a rohanó világban tudunk és szoktunk is egymásnak segíteni.

Kicsit úgy érzem, hogy neked ez furi, és zavar.

Soha nem tapasztaltam anno sem és most sem, hogy a friss kismamikat elzavartuk volna, nem segítettük és ne szurkoltunk volna nekik és vártuk őket a kórházi napok után.
Miért kell nekirontani az ember lányának, mert kialakított magának egy baráti közösséget?
Miért baj,hogy valami átalakult?
Miért zavar téged, hogy jól érezzük magunkat?
Mi a bajod a világgal????

Azért van jó is nem az életedben?
Mesélj a gyerekeidről, napjaitokról, mert azért mi itt kiadjuk magunkat.

Panzej
Kaki ügyben: nekünk anno doki azt mondta, hogy reggeli előtt cukros víz, 1 dl víz és vagy 3 kanál cukor.ezt lehet kamillateával is.

ekcéma
Én is úgy tudom hogy angyo nsok esetben kaja okozza, el kell hagyni a gyanúsítottak körét (mármint kajákat) és kitapasztalani.
Illetve fürdést sem kell mindennapos rutinná tenni.
esetleg egy jó gyermekbőrgyógyászt felkeresni.

Bocsánat a fenti kirohanásért!

Kép
anid

Sziasztok

Jó régen írtam, de azért olvasni szoktalak titeket.

Andi írása számomra egy kicsit tiszta negatív, vagyis a klinikán veled csak rossz történt? Semmi jó?
Én úgy voltam az egésszel (összesen 4 hetet voltam bent) hogy a lényeg a gyerek biztonsága, hogy olyan helyen szülessen meg ahol ha bármi baj adódik, minden segítség a közelben legyen. Amúgy meg én már megszoktam hogy mindenért meg kell szenvedni és túl kell élni és sok mindenen túl kell lépni (gyerek témában), mert különben bele is hallhattunk volna már. Ill. nekem nem számított hogy velem mi van, a lényeg a gyerek, és nem az hogy én velem hogy bánnak, vagy hogy nekem mennyire rossz. Végülis nem egyszer volt a patológián eltöltött 3 hét alatt hogy többször is mentem a nővérekhez hogy nekem még ez és ez a a mai vizsgálat nincs meg. És egyszersem néztek rám csúnyán. De lehet hogy én csak azért fogom így fel ezt az egészet, mert ahhoz képest hogy előszőr azt mondták hogy gyerekünk sem lehet, ahhoz képest már úton van a kistesó is, igaz orvosi segítséggel. Úgyhogy én már megszoktam hogy mindenre várni kell, és a türelem rózsát terem.

Anid
írtam neked privit, remélem nem baj!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!
Csak gyorsan benéztem, mert ezer dolgom van! Érdekesek voltak a hozzászólások, reagálni is fogok!

Andre!
Mit értesz azon, hogy "De kissé belterjes és sok köze már nincs az eredetileg megjelölt témához. "?

Andusz!
Ugyanazt gondolom, amit te!

Tündi!
Ekcéma sok mindentől lehet. Sajna, nálunk is azok a gyerekek, tényleg jó, ha nem hagyod kiszáradni. Gyógyszertári testápoló remek, meg nálunk már annyira elfajult, hogy kaptunk szteroidos kenőcsöt, de csak egyszer használtam, mert az nem oldja meg a problémát, bár eltűnt tőle. Nekem azt mondta a doktor néni, hogy fehérjékre figyeljek. De én is ekcémás vagyok, de én például a vegyszerektől. Nézd meg, milyen mosóport, öblítőt, fürdetőt, testápolót használsz! A nap is jó valóban!

Anid!
Én rá szoktam szólni a többi gyerekre is, nem csak a sajátjaimra, ha egymást bántják. Az sose vicces, és ha még kicsi is (bár 20 hónap már nem az, ő már érti a dolgot!!!), akkor is el kell szépen magyarázni. Nálunk is megy a verekedés, és én mindig rájuk szólok. Gézu is bepróbálkozott egy-két fülessel, és nem hagytam. Nekem se egyezik minden tesómmal a nevelési elvem, én akkor is meg szoktam nekik mondani! Ezen nincs mit megsértődni - szerintem!
Nálunk most az a menő, hogy a bugyijaimat, meg melltartóimat a nyakukba akasztják és azzal rohangálnak! A zoknihajigálás már lecsengett! Mókásak! :lol: :lol:

Sára!
Franciaországban nőttél fel?

Panzej!
Mióta éltek Hollandiában? Melyik városban? Nagy kedvencünk a férjemmel Hollandia, nászúton is ott voltunk. Vannak barátaink Rotterdamban. Most egy kicsit irigy vagyok...., de csak egy kicsit, mert én szeretek itt élni!
Popsi - nálunk ilyen a fogzásnál volt. Nekem semmilyen kenőcs nem segített, pedig mindent kipróbáltunk. Aztán befújtam egy First nevű aloés cuccal, és rögtön elmúlt. Ez tulajdonképpen égés ellen van és azóta csak ezt használom a fenekükre, meg mindenhova. Csak nem tudom, hogy ezt tudsz-e ott szerezni.
Kaki- eleget iszik a pici? Próbálj meg őszibarackot vagy almát is adni! Nekem sárgabaracklevet kellett adnom Petikének, mert ő 6-7 hónapos korában hetente egyszer kakilt, de soha nem erőlködött, sokat eregetett. És az orvos első kérdése pont a puki volt (elnézést, de hát ez fontos :oops: ).

Még se lett rövid....
Délután megyünk az udvarra játszani, meg kertészkedünk tovább!

Sziasztok, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

MUZSU

irigy irigy a kert miatt. én itt ülök a konyhában és nézek ki az franciaerkélyen!
Tényleg miért ez a neve a zérő erkélynek, csak vasrácsnak???
Vicces lehet, ahogy a bugyijaid és melltartóid rohangálnak! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Na, most értem ide! Ismét szépen csicseregnek nekünk odakint, nagyon helyes, tegyék csak! :D :D

Örömmel láttam, hogy mindannyian jól vagytok és aki csak teheti, kint nyargalászik a babájával a szabadban. Mi is leugrottunk szombaton a balatoni nyaralóba, megjárattuk Botit, nagyon élvezte.

Sára!
Hát, Vince és a TV esete elég izgalmas olvasmány volt, konkrétan a frász kitört tőle! Még jó, hogy a babáknak van védőangyalkájuk és a TV a megfelelő helyre pottyant. Sűrűn ad elő ilyesmit szemed fénye? :) :) :)

Boti valamelyik nap bevágta az állát az asztalba, úgy izomból.
Ha szerencsétlenebbül ütközik, szerintem el is tört volna. Ezt csak utólag gondoltam végig. Őkelme azonban megrázta magát és meg se nyikkant.

Panzej!
Kakilással kapcsolatban nekünk akkor voltak hosszabb szünetek, amikor Boti még sokszor szopizott egy nap, mivel az anyatej teljesen hasznosul. Ne haragudj, nem emlékszem, ti hogy álltok szopival.
A rostos gyümölcsök nagyon jók lehetnek, pl. az őszibarack, ahoyg irták a lányok. Botinál mostanság is előfordul, hogy ha nem kap elég rostos nyamnyammot - mert az anyja nem figyel oda :? -, akkor beáll egy kis kakiszünet.
Remélem, megoldódik a dolog hamar!

Csajok!
A Sudocremet valóban nem szabad tartósan használni? Azért kérdem, mert én lelki probléma nélköl hetek óta ezzel kenem Botit pospsikenőcs gyanánt. Eddig nem volt baja tőle. Akkor ezt csak pár napig, adott probléma jelentkezése esetén szabad használni?
Ja, persze, ezt nem mondták a gyógyszertárban, amikor posikenőcsöt kértem....

:evil: :evil: :evil:

Most mennem kell, csengettek!

Kinga
kgk

Miközben írtam, jöttek új hsz is!

Erika! Örülök, hogy itt vagy!
Hogy vagy?

Sára! Itt a környékemen sok kismama megcsináltatta ezt az angliai vérvételt és mindenki dícsérte. Én is félnék a magzatvíz ellenőrzéstől, én éppen megúsztam Gézuval, de nem hiszem, hogy megcsináltatnám, ha jönne a negyedik. Ez az angliai jobbnak tűnik, bár húzós!

Még alszanak a kicsik! Mindig meg szoktam lesni őket, annyira édesek, ahogy gondtalanul alszanak. Petike meg lovagosat játszik továbbra is. Most kukáslovagot szerelt össze, tegnap postást. Engem Zsuzsanna Sára hercegnőnek hív, Pannikát Anna hercegnőnek, Gézut meg kinevezte fegyverhordozónak!

Na, Zsuzsanna Sára hercegnő búcsúzik tőletek! Sziasztok!

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Anid!
Franciaerkély??????
Még életemben nem hallottam ilyenről!!!!
Ti is kertes házat kerestek, ugye?
A legnagyszerűbb dolog pici gyerekekkel! Mi előtte a VI. kerületben a Dessewffy utcában laktuk. Bele se merek gondolni, hogy Pannika miket csinálna ott!!!! :roll:

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Muzsu
Jó ez a lovagosdi!!!!!
Megint röhögök!!!

Franciaerkély: ablak előtt, általában erkély, keresztben egy rács! Aztán ez az erkély é nteregetésre használom! Lehetne még virágot tartani, ládában, de minek kínozzam virágokat? Úgyis meghalnának!

enyémke is alszik már1,5 órája!

Palacsintát ettem az imént, és meggylekvár befolyt a klvaitúrába :lol: :roll:
Hogy szedjem ki? ragad minden! NA, apától majd kapok!

Kinga
ezt én sem hallottam még, hogy a sudocrémet nem lehet használni mindig?
Miért nem??
Na ja, a gyógyszertában nem sok felvilágosítást adnak! Tisztelet a kivételenk!

megyek mosogatni, mert a "takarítónőnk" csak netezik és palacsintát eszik és enm haladunk!

Kép
anid

Sziasztok lányok!

Először is most jutottam odáig, hogy írjak, eddig nem volt nagyon "kedvem".

Andi!

Nagyon sajnálom, hogy te ilyen negatív tapasztalatokkal találkoztál csak a klinikán. Igen sajnos vannak ilyen kórházak.
DE azt nem értem, ha te ezt az egészet ilyen szörnyen élted meg, akkor miért nem váltottál? Én is egy másik kórházból kerültem ide és pont az miatt, mert az előzővel nem voltam megelégedve. (sem orvos, sem kórház). Tudod mi sem látjuk mindig rózsaszínben a világot, de szerintem a rosszat mindenkivel feledteti az, ha ránéz a lurkójára. Nem azt mondom, hogy szemet kell hunyni a hiányosságok felett, de ennyi erővel mindenbe bele lehetne kötni, bárhol is legyünk. Ha valamit nem tudunk, vagy nem értünk, akkor nem a másikat okoljuk, hanem kérdezünk és kérdezünk a végtelenségig. Néma gyereknek az anyja se érti a szavát. És nem KELL szégyellni ha valamit nem tudsz.

Hálapénz dolog pedig: ebbe sajnos bele kell nyugodnunk, hogy ez így van és lesz is. Csinálhat itt akárki akármilyen reformot a hálapénz maradni fog. És az orvosokat erre mi "betegek" szoktattuk rá, gondoljunk csak bele. Nem jó ez, de sajnos így van.
A másik oldala a dolognak pedig igen az, amit sokan írtak már, hogy lehet az ügyeletesnél is szülni. (és nem kerül semmibe).

És nekem még az is tökre furcsa, hogy veled csak rossz dolgok történtek és semmi jó. De egy kicsit nézz már körül! Ott van melletted két aprótalpú, akik feltételek nélkül szeretnek téged. és hála a jó Istennek egészségesek!!!!
Legalább ez adjon neked egy kis pozitív energiát, és ha ezek után is csak szürkében látod a világot, akkor komoly segítségre van szükséged.

Kinga! - a sudocremra az van írva, hogy: Pelenkával fedett bőr mindennapos kezelésére. (én is mindennap használtam). Bár a kipirosodás nem múlt el. Viszont nem tudom, hogy attól-e, de mióta a neogranormon törlőjét használom azóta nincs.

Dorka!- nagyon sajnálom, hogy nem működött ez az egész. De talán így jobb lesz, nektek is.

Lányok!- már azt hittem, hogy csak nálunk vannak veszekedések, a mai nap a földhözvágtam a kapros-túrós sütit, meg a telefonom, mert az került a kezem közelébe. Néha már tök ki vagyok. De ha utánna belegondolok mindig valami kis hülyeségen veszünk össze. Persze utánna szent a béke.

Anid!- szerintem is szólj rá nyugodtam a gyerekre, hogy kicsit óvatosabban a kislánnyal, talán a tesód is észbe kap, és mondja neki ő is.

Holnap megyünk a 15-hós oltásra a kisasszonnyal. Hogy rohan az idő!
Na most már befejezem, mert betöltöm az egész oldalt.

Szép álmokat mindenkinek!

Mesa, Luca

Kép
mesa

Jó reggelt lányok! :D :D

Nálatok se működött este a babanet? Bepróbálkoztam vagy ötször, aztán semmi!! Így hát más oldalakat olvasgattam, és úgy elment az idő!

Mi délelőtt bent leszünk, mert pakolok, mivel hétvégén megyünk Békéscsabára anyukámékhoz. Lehet, hogy velem van a gond, de nekem már napokkal hamarabb hozzá kell fognom, különben a fele dolog itthon marad. 10 listám van, kész röhej!! Ráadásul most meg tavasz-nyár váltás lesz! És minden gyerek kinőtte az őszi cipőjét!!!!!
A legutóbb annyira elvetettem a sulykot, hogy a férjem kijelentette, előtte mindent leellenőriz és mindent hajít kifele, ami fölösleges. Ezen persze jól összevesztünk, mert akkor miért nem ő pakol???? Erre az volt a válasz, hogy akkor én meg vezessek le Csabára. Szóval, így megy ez. De be kell látnom, hogy igaza volt.
Borzalmas nagy autónk van, és képes voltam fullra pakolni.

Ma is jó idő van, gondolom mindenki nyomul kifele!

Ti próbáltátok már a DM oldalát? Kaptam a bababónusszal fényképkupont, de nincs is oldala a DM-nek. Vagy csak én vagyok béna???? :oops:

Gézu tegnap leesett a teraszról, jó nagyot huppant! Rohantam hozzá, de egy kis hüppögéssel elintézte! Úgy dobogott a szívem!! Mennyi izgalom!!!
A férjem meg hajnalban ment dolgozni és itt szentségelt, mert valamelyik gyerek kifűzte a cipőjét és eltűntette a fűzőt. :D
Zajlik az élet!!!

Puszi nektek, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok:)

Szokásos jöttem, irtam, mentem.....

Az angliai vérvételes szűrésről

2005. novembere óta a klinikán is csinálják INGYEN és bérmentve ezt a szűrési vizsgálatot, azoknak a kismamiknak akiknek az orvosa a klinikán dolgozik (nem csak ott szüleszt).
Van vérvétel 12. héten és a 18. héten és utána ennek eredményével és a 18. heti genetikai uhával összevetve adják meg a "veszélyezettségi faktort", vagyis mennyi százaléka van arra a mamának hogy beteg babója szülessen.

Az amniócentézisről a második vizsgálatom után nekem is meg van bőven a véleményem, ha lehet inkább nem javaslom senkinek, akinek nincs alapos indok a tarsolyában, inkább a szelídebb markereset.

Negatív kontra pozitív élmények és vélemények

Mindenkinek szive joga hogy mit ir le, ezért senkit nem fogunk "kituálni" vagy nem meg hallgatni. Mindenkiben élnek szerintem jó és rossz élmények, de szerintem az utóbbit inkább elfelejtjük és a jót erősítjük, főleg ha látjuk a mi kis puhatalpuinkat körülöttünk.
Danival 13 hetet feküdtem bent a pathológián, vagyis tudnék én is mesélni sztorikat, a vérmérsékletemből fakadóan ugy álltam a dologhoz , hogy jól akarom magam érezni, ezért mindent meg is tettem ezért. A dokik ugy jöttek be a szobánkba, hogy ez a jó kedvű szoba, volt olyan hogy este vizitnél még Activytiztünk és hajnalban beindult az egyik szobatársunk szülése, lent a szülőszobán még a doki rá is kérdezett hogy nem jön még valaki a játékosok közül szülni? Vagyis ezzel azt akartam mondani, hogy mi tettünk azért hogy jól érezzük magunkat és igy a nővérek és a dokik is ugy álltak hozzánk. Nem egyszer volt, hogy én is végig soroltam hogy milyen vizsgálaton nem vagyok még aznap túl, mert kimaradtam valami miatt, vagy én szóltam hogy milyen gyógyszert nem kaptam még meg, soha nem haragudtak érte hogy szóltam.

Ezzel az aprósággal csak azt akartam mondani, mint amit Erika és a többiek is : ha valamit nem értünk,nem kaptunk meg, vagy bármi kérdésünk akad, akkor azt tegyük fel, találjuk fel magunkat, álljunk ki magunkért, járjunk az illetékes nyakára, mert így fogunk csak megnyugodni és jól érezni magunkat.

Hálapénz és társaihoz csak azt tudom mondani, hogy először a fejünkben kell a változásnak megtörténie, utána fog a rendszer is igazán megváltozni. (Megjegyzem hogy amit Andrea irt, az az ő dokijánál "listaár" volt, legalábbis az egyik szobatársam annó ugyanezt adta elő : választott szülésznő 30 ezer....., Azért nem vagyok róla meggyőzödve, hogy ezt ő mind meg is kapta , de lehet, ebben nincs tapasztalatom, nekem nem ő volt az orvosom)

Üdv az új pocakosoknak, bármi kérdés lappang bennetek, azt tegyétek fel, igérem megprobáljuk megválaszolni Nektek a tapasztalataink alapján.

Gondolkodom azon, hogy kéne nyitnunk egy új topicot amiben semmi személyeset nem irunk, csak infokat pl: mit vigyünk be a korházba, hány ágyas szobák vannak, van e szülésfelkészitő, velünk lehetnek e a babák és társai, nem tudom mit szóltok hozzá lányok??? Az új kismamiknak igy könnyebb lenne eligazodni. A dokikról szóló véleményeket továbbra se gondolnám odairni, az totál egyedi, a fent felsoroltak viszont nagyjából állandó faktorok....

Nah most megyek mert nagyon hív kifelé a kert :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok

Muzsu
köszi a kérdésed, hol így vagyok, hol úgy, ha bajom van az a baj, ha meg nincs az a bajom, hogy miért nincs semmi bajom, igaz hányingerem Ákosnál sem volt, és szerencsére most sincs.
Szombat éjjel 2x volt ici-pici barnás maszat, de akiket kérdeztem mindenki azt mondta hogy belefér, még egy ismerős szülésznő is a Kaáliból, habár ő mondta is a 4hetes UH után hogy valszeg lesz, mert láttak valamit még a Pici Bogár mellett, de remélem hogy minden OK, holnap délután a dokinál ki is derül.

Hálapénz: szerintem ahogy az ember szoktatja az orvosát, vagyis, én pár éve a HSG vizsgálat előtt a magánban rá is kérdeztem, hogy mivel fogok tartozni, és a dokim közölte hogy semmivel mert a tb fizeti, így nem is adtam neki, utána volt egy Laparos műtétem annyit adtam amennyit tudtam és a szülésnél is (neki nincs tarifája) ki mennyit gondol ill. tud adni.
Illetve hallottam olyan kismamáról is aki a dokiját szó szerint tömte, hát persze hogy egy idő után már várta is a boritékot, én csak a magánba és a szülés után adtam neki pénzt, ha a klinikára hívott be ott soha. De láttam olyan kismamát is aki a dokijának mikor bent feküdt a patológián akkor is adott neki minden UH-ért pénzt.
Hát szerintem ki hogy szoktatja a dokit annyit vár el!
De lehet hogy ezt csak én gondolom így, de remélem hogy nem!
De volt olyan szoba társam is aki elmondta hogy a dokija megmondta hogy mennyi a szülés nála, mivel a következő héten síelni ment így ha nála akart szülni a szülés ára emelkedett, és közölte a doki vele, hogy + a szülésznő 30-35.000Ft.
De olyat is hallottam akinél ügye minden szülésfajtának meg van a tarifája, és nem annyi mint amennyit én adtam az én dokimnak, úgyhogy sokszor csak néztem és ámúltam hogy egyesek mennyit fognak fizetni.

És egy bizti a patológiás takarítónéni volt számomra a legvisszataszítóbb, a minden reggeli kávéjával, nagyon nehezen értette meg hogy én soha nem kávéztam és nem is fogok!
De azért nekem is volt a 3 hét alatt 1-2 olyan szobatársam akiket csak nagy önuralommal tudtam elviselni, de hát muszályvolt, mert mindent a cél érdekében!

Remélem nem bántottam meg senkit!

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Huuu, megnéztem én is a sudocreme-es dobozt, SEHOL nem irja ezt a 5-6 napot :shock:. Gözöm nincs, honnan szedtem ezt az infot (hülyeséget), ugyh bocsanatot kérek mindenkitöl!!! :oops: :oops: :oops:

Mesa, mi is mindig vmi apro hülyeség miatt veszekedünk (szerencsére ritkan fordul elö, a férjem nagyon türelmes :lol:).

Zsu, és mennyi ideig lesztek Csaban? Jo nektek, h utaztok! Szurkolok, hogy rendben menjen a pakolas :wink: ! 3 gyerekkel bele se akarok gondolni, h mennyi cucc kell! :roll:

Angliai vérvizsgalat: ugy néz ki ebböl pont kimaradtunk.
Az amniocentézis amugy kötelezö 35 év felett?
Agi, leirnad légyszi, hogy mik a tapasztalataid ezzel kapcsolatban? Amugy jo, hogy benéztél!

Uj topik: attol tartok, h ebböl is 2 topik lesz (tehat akkor mar 3), mert a kismamaik ott fogjak feltenni a kérdéseiket, nem? Es akkor lehet szambazni a 2 topik között... De amugy jo lenne tényleg összegyüjteni ezeket a "közérdekü" infokat, mert minden uj kismama ezekre kivancsi.
Es ha szimplan vmi doc-ba irnank össze? Kicsit gagyi megoldas, az tény...

Zsuzsi (Minimano), szia! Kicsit atugrottuk a hsz-odat, bocs :)
Most elég sokat irtunk a klinikarol (az utolso 3 oldalon sok infot talasz - jot is rosszat is :? ).
Diohéjban: A szülészet egész modern, nagyon szépek és modernek a szülöszobak. A gyermekagyas osztaly nem olyan szép, de van minden szobaban wc és zuhanyzo, ki lehet birni azt a néhany napot, amit bent kell tölteni. 24 oras rooming-in müködik, tehat végig veled lehetnek a babak.

A vetélést nagyon sajnalom, szörnyü lehetett :cry:
Most két kisbabat kaptal, nem semmi :)
A Kaalis forumban van egy Zsebi nevü anyuka (Erika, Anid, ugye ott van??), aki ikreket szült nemrég a klinikan, biztos tud neked sok hasznos infot adni.
PP Patrickja is a PIC-re került (koraszülött volt) és ugy rémlik, hogy ö nagyon dicsérte mind az osztalyt mind az ott dolgozok munkajat. ö sajnos kicsit eltünt most, gondolom nem sok ideje marad a 2 lurko mellett :).
De bizzunk benne, hogy nem lesz szükségetek a PIC-re!
Drukkolok, h minden rendben legyen a holnapi eredménnyel kapcsolatban! Ird meg légyszi, h mi volt!

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok,

ne haragudjatok, hogy "eltűntem", nagyon köszönöm az érdeklődést, meg hogy hiányoltatok. Az az igazság, hogy kicsit meg voltam/vagyok még zuhanva, és nem igazán volt kedvem netezni, inkább Bálintba "temetkeztem". Aztán egyszer benéztem, épp akkor robbant közénk Andrea, és ő nem csinált kedvet, hogy visszatérjek a fórumra. :roll:

Nos, mostmár egy hete nem szopizunk :( hát érdekes az életünk azóta. Annyi minden megváltozott. Manókám még anyásabb, még bújósabb lett. Én meg teljesen jó úton haladok afelé, hogy végleg elrontsam őt, de most ez nem igazán foglalkoztat. Nagyon ügyesen alszik el szopi nélkül, számomra ez a legmeglepőbb. Talán még könnyebben is, mint előtte. Mostmár leginkább csak egyet alszik napközben (11-15-ig) és utána már nem. Volt egy-két nap amikor rövidet aludt, és akkor délután is leraktam, de már inkább a hosszabb egy alvás a jellemző.
És nem kel fel éjszaka egyszer sem. Persze ebbe lehet az is belejátszik, hogy végre teljesen kibújt a két őrlő fog, amivel már egy hónapja szenvedünk.
Úgy döntöttem, hogy nem kap még tehén tejet, megvárom az első szülinapját mindenképpen vele, eszik elég tejterméket. Tápszert semmi szín alatt nem fogok neki adni. Szerintem elég sokfélét táplálkozik, nincs szüksége rá.
Már próbálkozik az egyedül menéssel, nagyon ügyes,nem vakmerő inkább óvatos - aminek nagyon örülök.

A tejelapasztással haladgatok. Már nem feszül a mellem annyira. Szedtem az urticát, hidegvizes borogatás, kis fejések. Nem csodálom, hogy nem kellett már neki ez a tej, szinte víz amit már lefejek. Illetve mostmár tegnap fejnem se kellett.
Hát ennyi van velünk.

Andrea, a te írásaidra inkább nem is reagálok. Elolvastam, a férjemnek is megmutattam, aki aztán jobban kiakadt, mint én, és közölte velem, hogy:"hú Kicsim, remélem kiosztod". De nem, nincs hozzá kedvem. Persze mindenkinek joga van negatívat is írni, na de így berontani ide (köszönés nélkül), telefröcskölni az oldalt, nevekkel, összegekkel dobálózni. Asszem bemutatkoztál, elég is ennyi, a stílus maga az ember. Én a szöges ellentétét tapasztaltam mindennek, amit te leírtál.

Ebba: A fentiekből néhány dolog rád is vonatkozik, nem értem miért vonod kétségbe azt, hogy mi miket írunk. Mert ez a mondatod, hogy nem árt ha valaki néha leírja a valóságot is... erre utalt.

Kedves új kismamák! Szerintem ti elolvassátok mindenkinek az írását, és eldöntitek, mérlegelitek a dolgokat. Mert igazság többféle van, mint ahogy mi emberek is többfélék vagyunk. De én úgy gondolom, hogy mindenkivel úgy bánnak, ahogy ő bánik másokkal.

Téma lezárva.

Kinga: Mi Bálintnak néhány hetes kora óta a Sudocremet használjuk, mert a többi popsikenőcstől piros volt a popsija. A Sudotól nagyon szép neki. Semmi baja nincs tőle, csak gyönyörű a bőre, mindennapos használatra ajánlják napi 3-5 alkalommal. Én nagydolog után mindig bekenem, éjszakára illetve minden második pisi után.

Rita: Itt jut eszembe, hogy kérdezted a pelenkázást. Én is kb napi 6 pelus cserét hajtok még mindig végre. Ebből kb 2-3 kaki miatt, a többi meg alvasok előtt, játszótér után.

Minimanó: Üdv itt. Gratulálok az ikrekhez. Sajnos az ikres anyukánk (volt egy) el van tűnve, gondolom nagyon lefoglalják az ikrek. A kórházról magáról sokat írtunk már, ha visszakeresel sok hasznos infót találsz, de inkább javaslom az alattunk levő topikot, ott kevesebbet kell visszaolvasni, és ott is leírtunk sok infót.

Na még megpróbálom a táblázatunkat felfrissíteni és felrakni, hátha belefér még az alvásidőnkbe (nem tudom ma rövid vagy hosszú alvás lesz...).
Ebéd kész (tárkonyos krumpli leves, mákos guba - gyerkőcnek cukkini főzelék). Takarítás kész. Szóval más dolgom sincs...

Puszi
Lilla

lilló

Az ígért tábla:
Kép

Javítandó adattal vagy bekerülési szándékkal keressetek nyugodtan priviben!

Rita, boldog szülinapot! (Javítottam a kort)

lilló

Sziasztok!!!!

Jó rég jártam már erre, és mivel Manó írta, hogy lejárt a távollévők szabija, így gyorsan irok is:-))) Ja igen, nem vagy csitri Manó, egy nagyon szuper anyuka vagy, mert tök jó fiatalon lett Imid:-))

Anid: teljesen egyetértek veled, nagyon sokat segítettetek nekem, amíg pocakos voltam, és miután megszületett Ákos, akkor is olyan jó volt anyai szívemnek visszaolvasni a gratulációtokat. Pedig én még nem tudtam talira menni, de még így "ismeretlenül" is nagyon sokan gratuláltatok, aminél jobb érzés szerintem nincsen.

Persze a kórházban nem minden szuper, én mondjuk megvoltam elégedve mindennel, jók voltak a szobatársaim, sokat segítettek, mert az egyik védőnő volt, szóval dupla segítség:-) Én bármikor újrakezdeném az egész babavárást, szülést, és én itt szeretném a kövi gyerekemet, gyerekeimet is megszülni, mert most elégedetten távoztam.

Olyan jó, hogy ilyen az idő, szuper jókat lehet sétálni. Az elejétől fogva megyek Ákival, délután már szinte kiköveteli magának!

Kérdésem lenne: fejfájásra milyen homeos szert tudnátok ajánlani? Mert néha annyira rámtör, és hát nem merek semmi gyógyszert bevenni a szopi miatt.

Meg lenne még egy kérdésem: ti egy ciciből vagy kettőből szoptattok egy-egy kaja alkalmával?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szép napot Mindenkinek!

Szilvi

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!
Délutáni alvás, újságot elolvastam, tehát még maradt időm netezni. Pakolni nem tudok, mert ott alszik a KÉT BÜDÖS KÖLYÖK!!! Nekem ma olyan eleven mindegyik, hogy már fáj a torkom. Tökre szégyellem, de ma egy csomót kiabáltam. Mikor mondtam nekik, hogy büdös kölykök, akkor Petike azt válaszolta, hogy" Anya! Nem vagyunk büdösek, nem kakiltunk!" El is nevettem magam!

A homeós fejfájáselleni engem is érdekel, mert sokat fáj a fejem!

Szilvi! Örülök, hogy jól vagy, jó a kedved!!! Anyának lenni a világ legfárasztóbb és egyben legcsodálatosabb dolga!!!!!!
Cici - én eleinte egy étkezést egy ciciből oldottam meg, később mindkettőből, de inkább a mennyiség számít. Méred, hogy mennyit szopizik? Egyébként pont ma gondoltam rád, mert mikor legutóbb voltam anyukáméknál, akkor született Áki!

Lilla! Nehéz dolog lelkileg, ha már nem szoptat az ember!! De jó, hogy Bálint ilyen könnyen vette! Hidd el, ez sokkal jobb, mintha elment volna a tejcsid, és a pici keresi a cicit!! Amikor elment a tejem Pannikávak, akkor a férjem unokatesója azt mondta nekem, miután én napokig zokogtam, meg kínoztam magam, hogy fogjam fel a jó oldalát a dolognak! Most már magammal is foglalkozhatok, el tudok menni hosszabb időre egyedül, meg ilyenek. Megpróbáltam erre gondolni én is, de hát nehéz ez!!!
És tök finom volt nálatok az ebéd!!!!!! Nálunk ma szilvaleves volt rizses hússal. Gézunak már nem főzök külön, viszont mindent turmixolok, mert a 6 fogával még nem kéri, ami nem pépes.

Minimanó druszám!
Gratulálok az ikrekhez! Elfelejtettem neked válaszolni, mert egy kicsit felbosszantott Andrea stílusa. Annyi mindent írtak már a lányok a klinikáról, szerintem olvasd vissza a hsz-okat! Rengeteg okosságot olvashatsz! És nyugodtan kérdezz bármit, itt senki nem nevet ki, hanem segítünk.

Sára! Két hétre megyünk megint. Most egy kicsit azért macerásabb, mert még pár napig nem lesz kapu. Most volt a felújítás náluk, új garázst építettek, meg átalakítottak ezt-azt. Úgy volt, hogy később megyünk, de jövőhéten mennek a fiúk horgászni és kiderült, hogy Csabán van a férjem pecafelszerelése. Ezért megyünk már most. Én meg egy hétvége miatt nem pakolok és utazok ennyit a gyerekekkel. De majd figyelek rájuk, meg nem olyan forgalmas helyen laknak anyukámék. Ráadásul most egy nagyon jó barátnőm is otthon lesz 2 hétig a gyerekekkel, így velük is találkozunk. Meg a szokásos: könyvesbolt, kozmetikus, fodrász, rokonok, keresztgyerekek, játékbolt, barátnők.

Erika! Én is meglepődtem ezeken a hálapénz összegeken!! A legelső alkalommal én is megkérdeztem a dokimat az UH után, hogy mivel tartozom, mert nem tudtam, hogy megy ez. De ő soha nem kért semmit az UH-ért, meg a kórházi vizsgálatokért, mikor bent feküdtem. Sőt, nagyon elutasítóan viselkedett. A szülésért természetesen elfogadta, meg a magánrendelésén is.
Vigyázz magadra, örülök, hogy jól vagy. Majd írd meg, hogy mi volt a dokinál!

Ági!
Jó tudni, hogy itt is lehet angliait csináltatni! Kíváncsi vagyok én is, hogy mi volt a magzatvíznél nálad, de csak akkor, ha nem túl indiszkrét a kérdés!
A múltkor kérdeztem, hogy melyik nagykerbe jársz kreatívos cuccokért, az Üllői útra, vagy az nem nagyker? Már pár fényképet készítettem a falvédőkről, de egyedül nem megy, mivel a gyerekek állandóan nyüzsögnek. Szépen beállítom a párnát, erre valamelyik ellopja, ráfekszik, vagy meglöki a kezemet! A képek a falon meg tükröződnek az üveg miatt, úgy hogy még mindig bénázok az albummal.

Közben Pannika kimászott az ágyából és közölte, hogy nem alszik! De Gézu nem ébredt fel.
Megyünk ki a kertbe játszani. Közben én mindig tudok egy kicsit kertészkedni is. De végre felszerelte a férjem a harmadik hintát is, így nincs több vita! Hármat lökök egyszerre!!!! És Gézu vasárnap elaludt hintázás közben, ilyet még nem is láttam!
Jó délutánt, puszi! :P :P

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok!

OFF

Kicsi Lilló, még a férjednek is megmutattad, és kiakadt...??!!! azannyát!!! És hogy hogy nem osztottál ki minket jobban? Már megbocsáss, de a te stílusoddal van inkább baj. Szegénykém. Gondolom kiosztogatjátok egymást otthon is, ha véletlen van vmi nem tetszö vélemény. Vagy a nadrágon hordóval kell megegyezö véleményen lenni... mert különben...

Visszaolvashatod a hozzászólásod, amit Andreának és nekem szántál.

A többiektöl bocs, de az ilyen, embert elsöprö stilusra válaszolnom kellett.

Ebba
ebbak

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Minimanó
Gratulálok nagyon az ikrekhez!
A kaális babás topikban ZSebi tud neked segíteni, neki is ikrei vannak és korábban is jöttek!
Valóban el van havazva, de nagyon szépen fejlődnek a gyerkőcei! Jól vannak!
Húúú, egyébként errő laz érzésről egy kicsit nekem (és Erikának) i svan egy kicsi sejtelme, amikor két babócát ültettek vissza apocakomban nagyon,de nagyon sokat fantáziáltam különböző szitukról abban a két hétben míg vártuk az első teszt eredményét!

Most is felmerült, hogy az augusztusi projekten hánybabaát kérjünk vissza! :lol: 1-2-3????

Neveitek vannak? Hogy vagy egyébként???

Szilvi
Hogy vagytok? Mi újság veletek???

Megyek, s ha van időm még visszajövök. katrina hurrikán nyomait takarítom! :roll:

Kép
anid

Sziasztok

Anid
Katánál hány emrikét kaptál vissza?
Én Ákosnál és most Pici Bogárnál is 3-at 3-at.
Ja és én azért szólnék a tesómnak gyerek ügyben!

Én úgy szerettem volna ikreket, de hát nem jött össze, a dokim szerint jobb is, elég 1 pocakba 1 baba, főleg hogy Ákosnál hamar elkezdett öregedni a lepény, és ő egyedül is mindössze 2670g-al született. Így útólag jobb is, mert kitudja mi lett volna ha 2-en vannak.
Sajna legközelebb már nem lesz! hogy azon izgulhatnék hogy hányan vannak a pociba, mert ügye Pici Bogárka is egyedül van odabenn.

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Halihóóó!

Én örülök a szólásszabadságnak és vica verza le lehet/kell írni a véleményeket, de az egymás szapulását hagyjuk abba, jó!? :twisted: Mindannyian másként éltük meg és reagáltuk le Andrea és Ebbak hozzászólását, de azért én nem vonnék le ebből messzemenő következtetéseket senki személyiségéről. És nem szeretném, ha végtelenségig folyna a vita (pláne egymás szapulása), mert nincs nagy közös igazság a témában, ez az igazság. :?

Szülészet ügyben amúgy én egyszer egy adag infót összegyűjtöttem. Ha gondoljátok átdobom a csapatnak mailben és mindenki kiegészítheti, aztán az új érdeklődőknek el tudjuk majd küldeni vagy bemásoljuk a másik topicba, aztán lehet csemegézni. Ott az a 4-5 oldal még áttekinthető.

Lilló,
Tök jó hogy Bálint ilyen ügyesen elalszik szopi nélkül és már egyszer alszik csak napközben. A menéshez pedig külön gratulálok! :P

Blanka ma felmászott az asztalra az etetőszékből - bár nem először. :roll: Amúgy főzelék sztrájk van... se a bolti, se a házi (sütőtök) nem kell hétvége óta. (Ugyan a favorit paradicsomos krumplit még nem vetettem be. :lol: ) Szerintetek meddig tart? Most emiatt délben csak egy fél szelet kenyeret vagy ilyesmit szokott kapni. :oops:

Csütörtökön mi is hazamegyünk manócskával Ajkára, kedden jövünk vissza. Már én is tartok listát a pakolandókról, különben valami tuti itthon marad. De már 1 napos listám is van, mert egyre káposabb a fejem (Lázár Ervin után szabadon :D ).

Valaki kérdezte mikor lesz a szülinapunk tesómmal: június 12. Szóval még van időm kitalálni és megvalósítani az ajándék projektet, bár még nem bírtam eldönteni. :? :)

Ma mi is csomót kint voltunk. Blanka ismerkedik az ebekkel és visong nekik. Olyan édes! :P a fűben még nagyon óvatosan közlekedik négykézláb, de már minden füvet és kavicsot a szájába vesz. :roll: Ez kell biztos főzi helyett. :lol:

Na megyek vacsizni apával.
Prücs

prucsok

Sziasztok!

Hát ma nem igazán aludt a gyermekem, most sikerült elaltatni... Az a baj, hogy a lakásba nagyon meleg van, (26fok), és mivel nem kicsi Ákos (5400 gramm volt tegnap ruci nélkül:-), így folyton melege van. Én meg bajban vagyok az öltöztetéssel állandóan, van, hogy túlöltöztetem, és akkor meg azért nem tud aludni.. Olyan nehéz az öltöztetés még az elején, vagy csak én vagyok béna???

Tényleg ne szapulja senki a másikat, de főleg nem Lillát!!!!

Muzsu: olyan aranyos vagy, hát igen, Áki már pénteken lesz 6 hete, hogy megszületett. Szóval irány anyukádékhoz haza, mert már régen voltál:-))) (na persze ez nem komoly ám) Neked aztán van energiád a gyerkőcökhöz!! De én is még legalább 2-t szeretnék, ezért gyűjtöm az energiákat én is majd a későbbi időkre. Csak akkor már azért jó lenne egy kertes ház, mert hát a panelba ennyi gyerekkel pl nyáron meglenni az katasztrófa...
Mérem, hogy mennyiket eszik a fiam. Tegnap óta próbálom az egyik mellből adást, elég sikeres, reggel éhesebb, akkor adok kettőből neki. Ami marad abban a ciciben, amiből evett, azt ki kell mindig fejni?

Anid: köszönjük az érdeklődést, nagyon jól vagyunk. Nagy már Áki, jókat szopizik, átlagban olyan 150-160-t eszik étkezésenként. Nem vagyok álmi sem, mert este 10kor leteszem, és fél 5kor kel fel legközelebb. Szóval azért tudok 6 órát egyfolytában aludni mellette. Nagy kopé, imádja, ha imádjuk:-))) Fürdés az isten, nagyon odáig van érte, na de az öltözködést meg nagyon utálja.. Főleg a sapikat:-) Sétánál sem alszik a babakocsiban, nézelődik (na már amennyit kilát ugye fekvő helyzetben:-). Imádom, és a világ legcsodálatosabb dolga ez a kisember!!!
Ti jól vagytok? Látom már készültök a kövi kisemberre:-)) Nagyon drukkolok már most nektek, hogy minden simán menjen!

Ne haragudjatok, hogy csak ritkán jövök, igyekszem sűrűbben jönni. A héten apa itthon van, igy könnyebb egy kicsit, bár tényleg nem panaszkodom, nem igazán sírós baba, bár a szeles idő nagyon érzékenyen érinti, akkor nagyon nehéz vele egész nap.

Laktoherb tea tényleg segíti a szelek távozását a babáknál?

Erika: hogy vagy, hogy viseled a terhességet? Minden rendben az új kismanóval?

Puszi Mindenkinek!

Szilvi

UI: ez egy nagyon békés, családias fórum volt eddig, maradjon is így még nagyon sokáig!

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
b.szilva

Sziasztok!

Nekunk sem volt tegnap egesz este babanet.

A halapenz ugyhoz meg annyit szeretnek hozzaszolni, hogy meglep, hogy sokan ugy kezelitek a dolgot, hogy oke, ha nem fizetsz, hat lehet az ugyeletesnel szulni.. Hat ez az, ami nem opcio most Magyarorszagon. (Es nemcsak a szuleszeten nem, de semmilyen mas jellegu mutetnel vagy kezelesnel.) Nem alternativa az ugyeletesnel szules, es pontosan a halapenz miatt. Mert nem arrol van szo, hogy ha nem fizetsz, akkor jo, kapsz vmi alapszolgaltatast, hanem ezzel azt kockaztatod, hogy esetleg nem vagy rossz szolgaltatast kapsz. Es nemcsak a kortortenet hianya miatt (honnet tudhatna az ugyeletes, hogy milyen volt a terhesseged stb.), hanem a hozzaallas miatt. Termeszetesen nem all egy orvos ugyanugy a fizetos meg a nem fizetos paciensehez. Es mi van pl, ha egyszerre szul az ugyeletes orvosnal a fizetos paciense meg a nem fizetos?
Szoval szerintem a kettot nem lehet elvalasztani, es legyintve elintezni, hogy akkor ott az ugyeletes orvos.. Mert egy jo ugyeletes orvoshoz szerencse kell, ezt a "luxust" meg meg a legrosszabb anyagi korulmenyek kozott elo kismamak sem engedhetik meg maguknak.
Abban, hogy mi szoktatjuk erre az orvosokat, egyetertek. De abban megint nem, hogy ezt nem lehet megvaltoztatni. Pont Timi meselte, hogy naluk, az o korhazukban mar maskepp van. Es meg egy aprosag. A halapenz azt jelenti, hogy egy halas beteg a kezeles utan ad valamennyi penzt boritekban, annyit, amennyit gondol, es az orvos esetleg elfogadja. Ugye, mar ez sem igy van.. Amin manapsag paraznak itt a forumon a kismamak, azt mar nem is neveznem halapenznek. Tenyleg, adoznak ebbol vagy a magandijbol egyaltalan?

Es miutan mindezeket leirtam, azert hozzatennem, hogy amikor a Mickot szultem, az ugyeletes orvos, aki eloszor megvizsgalt, nagyon kedves volt. Szoval nekem szerencsem lett volna, mint ahogy a szulesznovel is sokkal szerencsesebb voltam mint a Lackonal.
Kivancsi lennek, a ti orvosaitokat hogyan kepzelnetek el ugyeleteskent. Szerintem az enyem nem valasztott orvoskent is becsuletesen es problemamentesen levezetne ugyeletben a szuleseket. Szoval azert esely lenne, de a szerencse megsem opcio.

Koszonom szepen a hozzaszolasokat kakiugyben (hogy valami foldhozragadtabb temaba vagjak :) ), sajnos a Mici a gyumolcsot abszolut elutasitja, es meg ha beleturmixolom a kajaba, akkor is kiszurja. De a barackot meg nem probaltam, csak az almat, kortet, banant. Ebbol persze az alma es a banan meg fog is, ugyhogy ezeket most ugyis melloznenk. Megprobalok barackot venni.

Muzsu, Maastrichtban lakunk, Limburg megyeben. Ha erre jartok, szoljatok feltetlenul. Hollandia tenyleg szep, de itt lakva azert mar nem olyan nagy fun. A hollandok eleg nehez emberek. Egyebkent osszel mi is hazakeszulunk mar, mert en is szeretnek otthon lakni mar!! Ez mar a nyolcadik evem kulfoldon!! Haza!!!!! P 8)

Erika, drukkolok, valahogy most lattam csak, hogy terhes vagy.. :oops:

Sziasztok, mindenkinek szep estet kivanok:
P

Kép
Kép
panzej

Sziasztok,

Adok én is életjelt magunkról. Leginkább olvasó üzemmódban vagyok, mert nem mindig tudok jönni.

Ne bántsátok már egymást! A véleményeket tiszteletben kell tartani, vitatkozni, érvelni lehet, de egymást minösíteni nem kellene.

Timi,

Olvastam, hogy talán a Telkiben fogsz dolgozni. Biztos klassz lesz, olyan körülmények között dolgozni. :D PIC-jük van már, vagy még mindig a klinikára szállítják a kisbabákat?

Anid,
Viktor egyidös a Te Katáddal. Már meg akartam kérdezni, hogy Te hogy bírod a 24 órás ügyeletet. Nekem a két viszonylag nyugis lánybabák után Viktor olyan mint egy tornádó.

Örökké szerm elött kell hogy legyen. Mindent rámol, rángat, huzigál, csapkod, szájába vesz mindent, morzsákat felszedegeti, állítom jobb mint a porszívónk.

A minap egy gémkapcsot horgásztam fel a torkából, mert krahácsolni kezdett. :oops: Tegnap a kertben tömte tele a száját fatörmelékkel, csak addig volt szem elöl, míg Krisztinek elövettem egy labdát a 10 m-re lévö garázsból. :roll:

A lányokkal ilyen gondom nem volt. Viktort a bokrok alól, virágok közül kell kiszednem.

Dobok fel képet

Kép

húsvét

Kép

virágföld kóstolgatás

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah

Sziasztok!

Rég nem írtam, mostanában inkább csak olvaslak Titeket, de most nem folytom vissza, ami kikívánkozik.

Andrea, Ebbak megértem hogy ha nektek más a tapasztalatotok a Kinikáról, de kérlek Titeket ezen ne vesszünk már össze. Ide eddig mindenki azért jött, mert ez egy jó hangulatú vidám Topic. Ezért ,ne kezdjük el egymás pocskondiázását, és az ide-oda adogatást.

Nekem tényleg sokat segítettek a lányok. Bármikor bármilyen kérdéssel lehet hozzájuk fordulni. az embernek rosszul esik, ha számunkra kedves személyeket kezdenek ki, és itt Lillót mindenki szereti. Szóval értitek, kicsit barátságosabban kellene a világhoz állni, és ezzel senkit nem akartam begbántani.
endy

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Vélemények jöhetnek, jellemrajzokat kérjük otthonyhagyni! :lol:

Kész a romeltakarítás! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Csilla
Hát gázos a pakolás: ma 5ször pakoltam vissza cipőket, állványra felmászás van, műanyagdobozokat állandóan, csipeszek eltünnek, szobafenyő megkúrtítva, komód már falnak fordítva-(ha kell valami huzigatjuk)
Szóval a tesóm elnézte a napi pakolást, és eltünődött,hogy mi a jobb.állandó korai mozgás, vagy,mint ahogy az ő gyereke lassan,megfontoltan egyszercsak elindult.

Szóval karcsúsodik a derekam! :lol: :lol: :lol:

Most már vezetve megy a gyerek SAJNA.H a nem fogom a kezét, akkor magától oldalazva körbejárja alakást!
Szerintem kukac van bugyijában! :lol: :lol:

De látom, hogy Viktor is eszik sárgarépát! Kijött az A vitamin! :lol:

Ahogy leteszük aludni én is kidőlök!

Muzsu
Imádom a történéseiteket! Vizuális típus vagyok!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Erika
Anno kettőt kaptunk vissza. Már nagyon bánom. Most meg max.kettő jöhet szóba! Az időfaktor miatt! Jövőre 35 lesazek!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Pussazntás!!!!!!!!!

Kép
anid

Sziasztok

Anid
én Ákost mikor vissza kaptam 32 voltam és 33-on szültem, most 34-en kaptam ismét 3 babócát, igaz Pici Bogárt még mindig 34-en fogom megszülni, csak januárban leszek :lol: 35.
És így is mind 2x 3-at 3-at kaptam vissza, és a mostaninál is Mágus azt mondta hogy jó döntés volt (UH-népszámlálásnál)!
Mondjuk nekem a 3-as jó szám! Sok 3-as szerepel a dátumaimban!
És végülis szerencsét is hozott eddig!

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?