Sziasztok,
BKV
Egyre jobban kifordul magából a világ. Semmi udvariasság, elözékenység, sőt inkább durvaság, faragatlanság felé fordul a világ.
Szomorú
Erika, nagyon örülök, hogy minden rendben a babával
Nem tudom, hogy miért, de más protokollt csinálok, mint ti. Antagonista elnevezésüt. Gondolom a polycystás ováriumom miatt, mert elvileg ezzel kisebb az esély a hyperstimura.
Kiváltottam az összes gyógyszert és 185000 ft-ot hagytam ott a patikában. Sajnos a súlyom miatt jóval több puregon kell mint a normál testalkatúaknak. Ők 125 E-el kezdenek, én 250 E-gel kezdek. Rengeteg Ultrogetánt írt föl a doki 3 x 3-at hüvelybe, és 3 x 2-öt szájon át kell majd szednem.
Ezt találtam a protokollokról:
Long
Elõkészítõ szakasz:
A ciklus 20-23. napjától kezdve napi 1 ampulla Decapeptyl 0,1 mg-os injekciót kell bõr alá (kar, comb, has) beadni. (illetve a ciklus hossza mínusz 5. napon kezdeni).
Menses 1. napján UH, E2, LH kontroll (amennyiben nincs ciszta és LH < 2,0 indulhat a stimuláció)
Stimuláció: 200 NE Puregon/nap 3 napig
  ; 150 NE Puregon/nap 2 napig
Közben a Decapeptyl csökkenthetõ ½ amp-ra.
A stimuláció 5. napján UH, E2, LH kontroll à ettõl függ a Puregon további adagja.
A stimuláció 10. napján hCG tüszõrepesztõ.
Antagonista
Menses 2-3 napján kezdõdik a stimuláció 200 NE Puregon / nap
A Puregon adás 5-6 napján UH, E2, LH kontroll.
Ha a legnagyobb tüszõ elérte a 14 mm-t vagy az LH a kezdeti érték 2x-re emelkedett, akkor kezdik adni az Orgalutrant (0,25 mg/nap sc.) addig amíg a legnagyobb tüszõ eléri a 17-20 mm-t. Természetesen a Puregont folytatni kell.
2-3 naponta UH, E2, LH kontroll
Ha a legnagyobb tüszõ elérte a kívánt méretet à hCG tüszõrepesztõ
Elõnye: rövidebb kisebb az OHSS rizikója, nincs ösztrogén hiányos tünet
Short
A ciklus 1.v.2. napjától 6. napig (6 nap) ½ amp (0,1 mg) Decapeptyl / nap. A ciklus 3. napjától 50-100 NE Puregon/nap (kb. 8 napig). hCG tüszõrepesztõ.
vagy
Egyes intézetekben Marvelon fogamzásgátlót kell szedni a short protokoll elõtt. A Decapeptyl helyett pedig 4 napig Suprefact (1/2 ml) injekció. A stimuláció 2. napjától 75-150NE Gonal –F. hCG tüszõrepesztõ.
Természetesen mindenki másképp reagál, ezért megtörténhet, hogy egyénektõl függõen hosszabb vagy rövidebb stimulációra van szükség. Ugyanez vonatkozik a szükséges injekciók számára is.
Természetesen ezektõl lehet eltérés intézményenként!