Új privát üzeneted érkezett!

Kajával kapcsolatban akartam még írni, hogy kezdek teljesen kétségbe esni.
A darabos kaja kanállal még mindig nem megy, de ha az egész etetést végigóbégatom, hogy Rágjál!, akkor azért megeszik öklendezés nélkül. :shock: Viszont Marci vasárnap is, meg tegnap is egy az egyben kihányta a TURMIXOLT ebédet. A többi kaját meg nem. Komolyan mondom, nem értem már az egészet. Nem ugyanazt ette a két nap alatt, nem is volt új a kaja. De azért az meg elég gáz lenne, ha csak simán azért csinálja, mert nem éhes. Kiváncsi leszek a mai ebédre, ha megismétlődik, lehet elviszem a dokihoz. Kezdek nagyon tanácstalan lenni. És mellette meg simán eszik a kölesgolyót, piskótát, kenyeret, zsemlét, kekszet alkalomadtán, banánt.
Refluxos nem lehet, mert akkor nem csak az ebéddel szívnánk, és nem is most jött volna elő - gondolom.
Már olyat is hallottam, hogy akinek nehezen megy a darabos kaja, az később valszeg a beszéddel is gondban lesz, mert a nyelv izomzatával lehetnek gondok. De nem látom az összefüggést, mert nem úgy általában a darabossal van gond, hanem csak a kanálból jövő ebéddel.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edith!
Remélem azért megússzátok a himlőt, vagy így, vagy úgy. Ne izgulj, nem lesz semmi gáz. A homeós szereket lehet megelőzésként is szedni, ha jól tudom, bár gondolom nem mindegy, hogy melyiket.

Andi
Kép
zsandi
 
 


A gyerekeim még mindig alszanak. :shock: Kezdek aggódni. :?

Andi
Kép
zsandi
 
 

 
 

Zsandi:nem tudom miért csinálja ezt Marci, de nálunk Zsombi akkor bukott mostanában(pedig ő aztán még picinek sem igazán) amikor túlette magát, evett abbahagyta aztán rájött, hogy egyedül is eszik és az visszajött!!!!Nem lehet, hogy előtte evett valamit, amitől tele lett!!!!?????
Roland még most is élvezi a tűzoltóságot!!!! :wink: Sőt azt mondja azóta jobban mióta élesben dolgoznak!!!

Edith:a chamomillának 5 év a szavatossága, meg nálunk nem szoktak drágák lenni annyira , kérdezd meg, de szerintem elég akkor megvenni ha kijönnek rajta!!!!Nem is biztos, hogy elkapja, vagyis persze ez fertőző, de én úgy tudom, hogy nem mindenki kapja el!!!! :roll:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi,én örülnék,ha ilyen sokáig aludna a Geri.Ma reggel csak 1/2 7-kor volt ébresztő.Tegnap is ilyenkor kelt és csak 1-kor feküdt,de akkor 2 1/2 órát aludt.Viszont már este 6-kor tiszta nyüg volt az egész gyerek.Ki érti ezt?
Villával próbáltad már egy kicsit összetörni a kaját?Igy nem annyira darabos,de nem is pépes.A Geri pl.már több napja ugy eszik,hogy nálam a kanál,nála a villa és böködi a kaját.Ami rá megy a villára azt nagy boldogan a szájába is tömi.És tudja,hogy a villa szúr,ezért olyan óvatosan teszi a szájába :lol: :lol: .És ő sokszor eszik kézzel is.Lehet,hogy csak tényleg arról van szó,hogy még nem éhes akkor.Nálunk is már arrébb "toltam az ebédelést" ,mert délben sokszor csak pár kanál ételt evett.Pedig mi ált.9,de legkésöbb 1/2 10-kor már befejezi a reggelit.Most olyan 1/2 1-1 között ebédel,és ő ha van leves akkor mindkét fogásból eszik.Szerintem kizárt,hogy reflux-os lenne,hisz akkor mást se enne darabosan.
bibolya
 
 


Edit, Barnusnak boldog születésnapot. Kívánok nektek boldogságot, egészséget!

Edith, a homeós bigyók szav. ideje 5 év. Van itt nálunk egy homeós gyógyszertár ha gondolod megkérdezem és elküldöm neked postán. Azt mondjuk nem tudom, hogy így vagy ha a gyógyszertárad megrendeli érne-e oda hamarabb. De ha gondolod szívesen megteszem. Így legalább egyszer majd csak Pest fele jártok és elszámolunk. :lol: :lol: :lol:

Timi, jól kiakadtam ezen a tetűs dolgon. Illetve a szülők reagálásán!!! Zsolti haját ne sajnáld, majd figyeld meg mennyivel erősebb és dúsabb lesz a haja. Ki fog nőni és lesz még loboncos. (Próbáld meg így felfogni, hátha így te is könnyebben feldolgozod a hajvágást.) Amúgy tetű ügyben javult a helyzet? Tehát tünögetnek el? Én még soha nem láttam ilyet így most nagyon jegyzeteltem.

Andi, aranyos Marci bibis orra. Dorka homlokán van egy kis betonminta, ugyanis tegnap szó szerint szaltózott séta közben. Átfordult a fején. Nem tudom hogyan csinálta, nem volt a lába előtt még egy kis dudor sem.

Barbi, Ádám alvása? Most milyen volt?

Én még élek és úgy látszik már meg is maradok. Kaptam pénteken én is antibikát. Ma éjjel viszont Livikém 1/4 3 - 1/2 5 ig szórakoztatott. Nem aludt vissza. A helyén sírt, így kihoztam magunk közé ahol velünk focizott... Végül a hasamra vettem mint egy csecsemőt és úgy aludt el. Úgyhogy fitt vagyok és üde...

Húú, bocsi, hogy a többieknek nem írok, de nagyon bebüdösítettek a csajok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Még jövök. Addig is: SZÉP NAPOT NEKTEK!

KépKép
kgiulia
 
 


Márti, én is erre gondoltam, hoyg csak akkor kellene megvenni azt, amit alatta érdemes csak szedni. Ami az árakat illeti, eddig Stodalt vettem, ami nem volt drága, mintegy 600 ft., de az Oscilloccoccinum viszont olyan 1400 ft-nyiba került a 6 tubus. Hát, egy ekkora összeget azért megspórolnék, ha lehet. nem hatalmas, de amikor nem sokkal több van az egyszerű élésre....
Na, nem panaszkodom, mert megver az isten. Mások vnnak rosszabbul is, az biztos.

Andi, tényleg érdekes ez a jelenség nálatok. Szerintem, térj át arra, amikor ő maga eszi a főzijét is, de persze darabos legyen. Én szoktam krisztának kis krumpli- és husifalatokat elétenni, hoyg csipegesse. Múltkor néhány falat savanyú uborkát is tettem mellé, és mindent ügyesen megevett. Szóval arra gondolok, hoyg akkor a rendes ételt is maga egye, nemcsak a nasiszerű dolgokat.
A beszéd miatt meg még ne aggódj, hiszen tudnak rágni! :) Különben, amikor így eszik Kriszta, és főleg ha banánt adok neki, állandóan hajtogatom, hoyg rágjon. Sőt, még mutatom is, hoyg hogyan. :oops: :roll: igaz, a fulladozás óta csak úgy eszi a banánt, hogy én tartom, hoyg harapja vagy apró falatokra tördelem neki. Így normális falatokat eszik.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Julcsi, naaaagyon köszönöm a felajánlást. HA nem sikerülne itt beszerezni valamit, akkor mindenképpen egyszer igénybe veszlek majd! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Valamikor télen érdeklődtam, hoyg miket tartanak raktáron, és általában van a leggyakrabban használt szerekből, de ha valami nincs, állítólag néhány napon belül tudják hozatni. Szerintem ez mégiscsak gyorsabb, d emajd megválik. Mindenesetre, nagyon köszönöm még egyszer.
Örülök, hyog most már jobban vagy! Érdekes, mi még sosem jártunk úgy, hoyg éjszaka megébredjen a kiscsaj, és ne akarjon visszaaludni. :roll: De biztos, hoyg ami késik, nem múlik! :P

Ibolya, csak félve írom le, hoyg Kriszta még mindig alszik. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Fél 8 és 8 között volt fenn, de nem mentem be akkor hozzá, és azóta visszaaludt. Ja, és fl 7-kor ette meg a tápiját.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


irigykedem Edith nagyon.Nekem is 1/2 7 kor itta a tápiját,de esze ágában sincs már visszaaludni.Régebben tán olyan 4 hónappal ezelött még nálunk is hasonló volt a szitú,csak akkor 1/2 6-kor kelt,megitta a tápiját és 1/2 8 -ig aludt.
bibolya
 
 


Köszönöm a tippeket! Sajna az egyedül evés még nagyon nem megy, és a villával áttört kajánál 10X simábbat sem eszik gond nélkül, úgyhogy arra még gondolni sem merek. Inkább próbálkozom az üveges darabossal, abba tényleg nagyon minimális darbkák vannak.
A húst, krumplit kis darabokban, sajtot sem eszik meg, csak a kenyeret, zsemlét. Szóval, erősen szivatásgyanúm van, mert olyan nincs, hogy ez megy, az meg nem, ugyanaz a technika kell hozzá. Mert ugyan a kis husidarabokat rágni kellene, a banánt meg elég szopogatni pl, de a főtt krumplit is elég lenne szopogatni, az mégsem kell. Azért ilyenkor mindig azzal vígasztalom magam, hogy talán iskolás korukban nem csak trutyit esznek majd. :?

Sikerült felébredni fél 9 körül, azóta megették a tápijukat, most meg vajas kenyeret eszegetnek.

Julcsi!
Jobbulást neked továbbra is, talán már túl vagy a nehezén. Csajok jól vannak?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Drága Barnus, nagyon sok boldog születésnapot kívánunk!!!

Edith, remélem valami csoda folytán megússzátok a bárányhimlőt. Viszont ha mégsem, legalább enyhébb lefolyású legyen.

Andi, ne aggódj a darabos kaja miatt, mi követünk benneteket a nem evéssel.
Pont tegnap kérdezte a Lilla, hogy eszik-e már darabosat. Ez nálunk úgy néz ki, hogy ha az ebédje darabos, vagy olyan masszív főzelék, akkor azt nem hajlandó megenni. Egy falatot megkóstol, utána többet nem tudok neki adni mert összezárja a száját, nem kell neki.
De délután adtam egy kis vajaskenyeret, azt simán megette. Nem fuldoklott, nem volt öklendezés sem. De akkor a főzeléket miért nem? Már a rakott krumpliból is adtam neki krumplit, azt is csak villával összetörve. És simán ette. Igaz, hogy csak 4-5 kanállal, tehát ha ezt enné ebédre simán éhen halna. Nem értem én ezt, komolyan.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Barbi!
És mint mondott Lilla? Mert hallottam a nyelvben valami izomgyengeségről, amit szintén lehet tornáztatni. :shock: Furán hangzik, ő gondolom jobban ért ehhez. Nem tanácsolt semmit? Mert valóban eléggé fej-fej mellett haladnak a gyerekeink azon az úton, hogy ki tud legkésőbb megtanulni normálisan enni. :x

Andi
Kép
zsandi
 
 


Jó reggelt!

Nálam se jött be tegnap a babanet.

Barnusnak nagyon boldog születésnapot kívánok!!

Edith: én kb. 4 éve voltam bárányhimlős előtte egyszerűen, nem fertőződtem meg. Pedig rengeteg alkalom volt rá. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindenki kapja el a betegséget.
Ami nekem nagyon nem jött be, a mentolos hintőpor. Ezt adták, hogy nem vakarózzak. Szörnyű, még rosszabb volt, mint előtte.
Viszont van egy aloevera spray az nagyon jó volt, sajnos nagyon drága, de attól teljesen elmúlt a viszketés.

Márti: elkezdtem a diétát, de máris bűnöztem! :oops: Éjjel egyszerűen éhen akartam halni. Ma remélem erősebb leszek!
Roland volt tegnap nyuszit gyűjteni? A tévében mondták, hogy őket hívták. :lol:

Ibolya: jók az új képek!
Nálunk nincs gond a reggeli keléssel a Szandi kb. 9-kor kel, eszik és 10 körül, már újra kidől, általában 1 órát még ráhúz. :oops: Aztán már csak 3-kor alszik, de akkor egy hosszút.

Andi: érdekes, mostanában a Szandi is újra bukik. :shock: Én biztos vagyok benne, hogy ilyenkor túletettem. Neki mindegy, hogy épp darabos kaja volt vagy pépes.

Barbi: ügyi vagy Ádám visszaszoktatásával.

Azt hiszem végre kijött a 4. foga. Még nem 100%, mert nem igazán hagyja, hogy megnézzem, de mintha reggel éreztem volna valamit.

Kicsit szétszórt vagyok. Mikor lesz a tali? Annyira szeretnék végre eljutni!!

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Közben előkerestem egy fórumon, hogy hol olvastam erről:
"A logopédusok ma azt mondják, ha azokra a gyerekekre, akik nem hajlandóak rágni vagy öklendeznek a darabos ételtől jobban oda kell figyelni, mert náluk nagy arányban tapasztalható megkésett beszédfejlődés, és az ebből kialakuló problémák. (ill. pontosabban a megkésett beszédfejlősédű gyerekek 70-80%nál előfordult ez a probléma).
A rágás meg a beszéd az arcizmok, nyelv szempontjából nagyon hasonló tevékenység, ezért is a kapcsolat."

Teendő:
"1) ha a gyerek jól szopott, akkor valószínűsíthető, hogy nincsenek letapadások a szájában, ami gátolná a rágást-beszédet,
2) már a szopival is volt gond... akkor jó ha egy pl. egy dévényes gyógytornász belenéz a szájába, hogy mi ott a helyzet ill. ha a nyelvét megnézik.
ezek után olyan 2 éves korig ált. várni lehet, addigra úgyis alakul a beszéde, és ca. onnantól lehet őket már célzott gyakorlatokkal fejleszteni. (ide dugom a nyelvem, oda dugom, így grimaszol úgy grimaszol.. hasonlóak)"

Bocsi, hogy untatlak benneteket ilyennel, mert nem jellemző ez a probléma, talán csak mi és Barbi küzdünk vele, lehet inkább priviben kellett volna. :oops:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi, azt mondta a Lilla, hogy ha vannak bizonyos kaják, pl. a vajaskenyér, vagy a tört krumpli akkor nincs baj, csak abban az esetben gáz, ha SEMMIT nem hajlandó darabosan enni. Azt mondta ez a legnehezebb idő, amikor próbáljuk átszoktatni a darabosra és őkegyelmének még sokkal egyszerűbb a sima nyelés, nem akar rágni.

Igen, jól tudod, az Ádámnak a száját is szokta maszírozni egy gumiujjal. De ott nem volt semmiféle letapadás. Úgyhogy ne aggódj, ők csak ilyen lusták, de azért ha akarnak esznek darabosat is. Ha éppen úgy tartja úri kedvük.
Legfeljebb majd a suliban nem a többiekkel ebédelnek, hanem anyuci által leturmixolt kaját nyomják. :lol: :wink:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Andi: most jutott eszembe erről amit küldtél. A nővérem kisfiának le volt tapadva a nyelve. De semmi gondja nem volt se a szopival, se a darabos kajákkal és még beszélni is időben kezdett. Csak éppen voltak dolgok, amiket nem tudott kimondani. Tényleg érdemes megnézetni, mert neki pl. érzéstelenítették és simán elcsippentették a letapadt részt.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Elemnetünk vásárolni és mire ideértem jó sokat írtatok!!!!Na ezt már szeretem!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi:tarts ki a diétával, nekem ma jó napom lesz, pizza és torta estére!!!!! :wink:
Nem ők szedték a nyuszikat össze, anyósom azt mondta azok önkéntes tűzoltók voltak,meg az nem is az ő körzetük(bár most még sok helyre kiküldik őket , hogy tanuljanak)

Zsandi,Barbi:én ehhez nem tudok hozzászólni, hogy nem akarnak darabos ebédet enni, de az tényleg gyanús, hogy akkor a banán, meg a kenyér megy???!!!! :shock:

Edith:megértem ezt a dillemmádat a pénz ügyben, nekem ne magyarázkodj!!!!! :roll: Nálunk az osci..izé 900 Ft, ha jól emlékszem!!!!

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Igen Zsuzsi, az a nyelvfék vagy mi a szösz. De azt csak 2-3 éves korban műtik, mert bizonyos betüket ill. hangokat nem bír kimondani. Mert le van tapadva ott a nyelve.

De nálunk és az Andiéknál is szerintem nem ez a gond, legalábbis most még nem ezért nem esznek.
A Marci és a Flóra is simán nyomja a vajas kenyeret, zsömlét és a banánt is. Ha nagy baj lenne, ezt sem ennék.

Épp tegnap beszélgettünk erről az Anikóval. Én úgy csinálom, hogy megeszi a sima kajáját, aztán amikor én eszem próbálok neki adni az én kajámból. Van, hogy visszajön, erre mondja az Anikó, hogy a végén bulémiásak lesznek a sok hányástól. :lol: Remélem nem, de ha meg sem próbálom adni neki?! Viszont olyan sokat meg nem eszik belőle, hogy csak azzal jóllakna.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Zsuzsi:csütörtökön lesz a tali, délután 1-2 körül már jöhettek.Ebéd után, kaja nem lesz(BOCSI :oops: ), de sütit sütök, kókusz kockára gondoltam, ha az megfelel, van pár doboz gyümilé meg ásványvíz, ha ezek a feltételek megfelelnek mindenkit szeretettel látunk!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Na megint én.

Tudom hogy már ezerszer volt róla szó, de én most jutottam el odáig, hogy be kéne oltatni a Szandit a nem kötelező oltással.
Megnéztem a pneumo oldalát és nem igazán értem. Ha 1 évesen kapja az elsőt akkor összesen csak 2x kel oltani? Valaki meg tudja nekem mondani mennyibe kerül?

Márti: mindenképp megpróbálok elmenni. Remélem semmi nem jön közbe.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78
 
 


Márti!
Nem kajálni megyünk! :wink:

Zsuzsi!
De jó, veletek még nem találkoztunk!!!
A pneumoból én is úgy tudom, hogy 1 éves kor után 2x kell.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:szerintem ne stresszelj ezen a beszéd dolgon, a Barbi is nyugtat látom, ha haza jön az Iza biztosan szívesen megkérdezi az Annát, hogy milyen összefüggés lehet a ti esetetekben és hogy kell-e valamit csinálni!!!

Zsuzsi:oké :wink: ,oltást passzolom.

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


17 ezer körül van/darab. Na meg támogtottan 5 ezer körül.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi: :lol: , bátyám is mindíg ezt mondja, de én azért zseretem, ha nem hal éhen nálunk senki!!!! :roll: Max. a sütiből feltankol mindenki!!!! :wink: Vagy vajas kenyér partyt tartunk!!!! 8) (zsír sincs itthon micsoda szégyen :roll: :oops: :lol: )

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Zsuzsi, a pneumo 15 ezer valamennyi. Ha jól tudom. És igen, 1 éves kor után csak kettő kell.

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Na, lehet hogy az Andinak van igaza és 17 ezer körül van. A fene sem tudja.

Márti, nem zsereted? :lol:

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Andi-Barbi ne izguljatok a nem evésen.Az én lányom majdnem 1 éves volt mikor sikerült leszoktatni a cumisüvegből evésből.Addig a főzit is abból ette,mert még kanállal sem volt hajlandó enni.És utána is még elég sokáig csak pépeset evett,a darabostól ő is sokat hányt.Ja,és a beszédével semmi baj nem volt,be nem állt a szája,egyfolytában csak dumcsizott.Higgyétek el náluk ez csak egyfajta "lustaság",hisz más darabos étellel megbirkóznak amit ők maguk is meg akarnak enni.
Nekünk a lányomnál mondta is a védőnő mikor 6 hónaposan nem akart kanállal enni,hogy ebből még késöbb sok kellemetlen problémám lesz.Igaza is volt,mert ugyanigy mint most ti mi is magyon megszenvedtük a kajálást.De már iskolába jár és nem kell turmixolt kaját csomagolnom !!!!:lol: :lol: :lol:

na megyek,kiteregetek,meg a levesemet megnézem hogy áll.
bibolya
 
 


Márti-ha tudok én is mennék hozzátok!!!!
bibolya
 
 


Barbi: :lol: :lol: :lol: :lol: , de még akkor sem űberelem ezzel a te fűnyitódat!!!!! :P

Ibolya:gyertekgyertekgyertek!!!!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Az oltás teljes ára 15.957 Ft. 2007. január 16-tól 70%-os TB támogatással írható fel az oltás az 5 éves kor alatti, az invazív pneumococcus fertőzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek számára a gyermekorvos által. Ebben az esetben az oltás térítési díja 4.787 Ft.

A pneumococcus oltást 2 hónapos kortól lehet először adni. A csecsemők és 6 hónapnál fiatalabb kisgyerekek 3 oltást kapnak 1-1 hónapos kihagyással, majd egy negyedik oltást két éves korban. A 7-11 hónapos gyerekek két oltást kapnak 1 hónapos kihagyással, majd a harmadik oltást két éves korban. A 12-23 hónapos gyerekek 2 oltást kapnak legalább 2 hónapos kihagyással. 2-5 éves gyerekek számára egyszeri oltás elegendő. Az elfogadott oltási ajánlás a következő: egy-egy oltás a 3., 4., 5. hónapban, majd 2 éves korban egy emlékeztető oltás. A pneumococcus védőoltás egy időben adható az egyéb alapoltásokkal. A gyermeke számára legmegfelelőbb eljárásról kérdezze orvosát.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Ibolya!
Akkor van remény, majd igyekszem mindig a szemem előtt tartani a ti eseteteket. Addig meg próbálkozunk. :)
De jó lenne, ha ti is tudnátok jönni!

Andi
Kép
zsandi
 
 


Nálam még mindig szar az óra. A profilomban nyári időszámításra van állítva, közben meg egy órával kevesebbet mutat. Látom hiába a sok próbálkozás... :?

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:nálam se jó az óra én is állítgattam, de most már nem érdekel!!!! :wink:

Megint gyúrják a drágáim a pizzát!!!!! :lol:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Márti!
De jó dolgod van ma! :)
Az én drágáim ma úgy döntöttek, hogy nem alszanak, legalábbis eddig. Lehet nekem is hasznossá kéne őket tennem. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Zsandi:na hallod akinek ilyen későn kelnek a gyerekei!!!! :shock: :shock: Majd délután szundiznak egy nagyobbat...remélhetőleg!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Csajok, nagyon aranyosak vagytok a szülinapi köszöntésért! Átadom az illetékesnek a jókívánságokat!

Egész napom egy rohanás.

Reggel vittem az oviba az ünnepeltet, majd irány a piac. Siettem haza Virágot fektetni, majd főzés. Mikor felébredt, loholtam a tortáért, irány vele az oviba, majd bevásárolni és játszóterezni. Majd haza, ebéd, altatás.

Elromlott az öntözőberendezésünk, így a rohadt nagy kertet slaggal locsolgatom, mikor a kiscsaj alszik. Remélem, holnap a szerelő életet csihol belé, mert már nem győzöm. Mentem a kertet, ki ne száradjon, de egy állandó mozgásban és hisztiben lévő 1 éves mellett elég macerás.

Takony még nem gyógyul senkinél, nem tudom, várjak még vagy vigyem vissza a gyerekeket az orvoshoz.

Bocsánat, hogy nem írok senkinek, de nem tudtam visszaolvasni még, csak a nagybetűs köszöntéseket láttam.

Puszi/Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Nos, délutáni sziesztánkat töltjük. Nagyon kellemes a hangulat, Marci alszik, Flóra meg sikít az ágyában. :twisted: Laza 20 percet altattam, aztán gondoltam rábízom ezt a procedúrát. Remélem ügyes lesz, és megoldja. :twisted: Az teljesen mellékes, hogy a hajam égnek áll. Lehet ki kéne mennem az udvarra, mielőtt felrobbanok, hogy ne halljam. Persze előttem meg el akart aludni az etetőszékben evés közben.
Apropó ebéd. Ma nem volt hányás. Hurrá! Igaz, nem is volt darabos a kaja, mint ahogy tegnap sem.

Edit!
Tényleg jó rohanós napod van. Gyors gyógyulást kívánok nektek, remélem nem lesz szükség orvoshoz menni.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi!

Szerintem ne streszeld magad. Emlékszem, régen azon aggódtál, hogy kopaszak maradnak a gyerekek, majd nem nő foguk, nem indulnak el, és most meg az a baj, hogy még nem esznek teljes adag darabos kaját. Ehhez képest van hajuk, foguk és már járnak is. A kaja is megoldódik majd, de csak csendben súgom, Virág is hasonlóan adja elő a főzelék témát. Darabosan nem kell, turmixolva igen, de eszik vajas sajtos sonkás kenyeret, babakekszet, gyümülcsöt, tésztát stb. De csak pár falatot, attól nem lakna jól. Na én ezen nem aggódok, okos, nagyon értelmes gyerek és többet beszél, mint Barnus ilyenkor.
Szóval nyugi!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edith!

Remélem, megússzátok a bárányhimlőt. A hűtőmben figyel a bárányhimlő elleni vakcina, hétfőn akartam oltatni Virágot, de a takony miatt eltolva.

Olvasom a blogodat, nagyon ügyes vagy. Tényleg van írói vénád, nagyon tetszik a stílusod.

Lenne egy kérdésem. Nem tudja valaki, hogy a borsmenta olajnak van-e nyugtató hatása? Mert ugye mikor alváskor cseppentek a kiscsaj ruhájára egy kicsit, sokkal jobban alszik takonykór idején. Mikor elmarad, akkor rémálom, amit művel. Szóval csak tisztítja a légutakat és azért alszik jól vagy nyugtat is? Ha meggyógyul, lehet, hogy kipróbálom a cseppentést, és akkor kiderül a valóság.

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Edit!
Köszi a bíztatást, azért annyira nem aggódok ám, csak megint felvetődött bennem a gondolat a két napi hányás után.
Egyébként pont ma járt azon az agyam, hogy amióta megtudtam annak idején, hogy terhes vagyok, azóta aggódok velük kapcsolatban valamin. Nagyon bíztató a gondolat, hogy ez már mindig így lesz. :wink:
Már megtanultam bízni bennük, mert mindig rácsodálkozom, hogy mennyire tudja minden kismanó, hogy mi a dolga, ilyenkor inkább az merül fel bennem, hogy jól csinálok-e mindent. Mert az nem érdekel, ha pár hónappal később jutunk el vmilyen pontra, amit mondjuk a két házzal arrébb lakó baba már tud, az viszont bántana, ha mindez az én bénaságom/butaságom/nemtörődömségem miatt lenne. És nem elég, hogy az ember amúgy is tele van kételyekkel, hiszen mindent a lehető legjobban akar csinálni - a gyerek számára a legjobban!!!! - azért akadnak, akik mindig próbálnak rávilágítani, hogy mennyire szar dolgokat csinálok.

Andi
Kép
zsandi
 
 


Edit:van nyugtató hatása, ezt találtam:

"A legismertebb hűsítő, gyulladáscsökkentő, nyugtató és izzadásgátló."

"Mire jó?

Már az ókorban felismerték a mentalevél emésztés- és étvágyjavító jótékony hatását. Később alkalmazták gyomor-, epe-, bélbántalmak ellen, de a borsmenta csökkenti a hányingert is. Bizonyítottan jó szélhajtó, görcsoldó, idegnyugtató, fejfájás-csillapító, fertőtlenítő, vértisztító, és hatásos a légúti megbetegedések kezelésében. A menstruációs zavarok ellen is alkalmazzák. Illóolaját hűtőkenőcsökben, rázókeverékekben viszketés mérséklésére használják."


Zsandi:ha ezen filózol, hogy jól csinálod-e a dolgokat, akkor szerintem tutira a helyes úton jársz!!!!Egy anya sem lehet tökéletes, de a tőlünk telhetőt megtesszük!!!! :wink:

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi! Fel a fejjel! Mégis mit kellene tennünk, ha nem eszi meg a darabos főzeléket? Elzavarni az etetőszékből és csá? Szerintem ez még nem működik, mert nem értik meg. Majd két évesen már lehet náluk ilyen manővert csinálni.

megyek locsolni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Andi! Fel a fejjel! Mégis mit kellene tennünk, ha nem eszi meg a darabos főzeléket? Elzavarni az etetőszékből és csá? Szerintem ez még nem működik, mert nem értik meg. Majd két évesen már lehet náluk ilyen manővert csinálni.

megyek locsolni!

Edit

KépKép

KépKép
edit74
 
 


Barbi, azt nem próbáltad meg a darabos kaja szoktatásnál, hogy ebéd közben mondjuk minden X falat darabosított verzió? Lehet, hogy hülyeség, akkor bocsi. Csak agyalok. Merthogy lehet, hogy egy darabos falat után szájzárat alkot és annyi. (Bevallom a múltkori banános eset után még mindig nem merek falatozós banánt adni, inkább villázom. Úgyhogy talán nekem nem is kellene agyalgatnom és okoskodnom. Szóval bocsi.)

Andi, az az anya aki azon filózik, hogy tutira jól csinál-e mindent, az nem lehet rossz anya. És azzal, hogy a terhességed elejétől fogva mindig aggódsz... nos, tudod, csak hogy ne unatkozzunk. De most komolyan. Szerintem - ahogy a többiek is írták - mivel megesznek darabos, falatozós kaját, nem hiszem, hogy gondjuk lenne. Inkább csak olyan "nincs kedvem rágni". A csajoknak is volt egy bukós időszakuk. Már el is felejtettem. De szerintem akkor túlették magukat. Titeket nem küldtek el anno hasi uh-ra? Ott sokminden kiderül. Igaz, hogy eddig nem volt hányásos gondotok, szóval ez most hülyeség is volt a részemről. :oops: Tényleg a gyerekorvoshoz mikor mentek? Meg kéne kérdezni, hátha ő is meg tudná nézni a szájizmokat és a nyelvletapadást. Márcsak azért is, hogy megnyugodjál. Zsolti apukáját nem tudod megkérdezni? Ő mégiscsak orvos (ha jól emlékszem). Amúgy írtad, hogy bízol a gyerekeidben, mert tudják mikor mit kell csinálniuk. Akkor igenis bizzál magadban is!!!

Ibolya végül hogyan sikerült anno Enikőt a darabosra szoktatni? Hátha tudnál újat mondani amit még nem próbáltak ki a Barbiék, Andiék.

Amúgy én tökre féltem attól, hogy hogyan tanítom majd meg őket rágni, darabost enni. Akkor vettem komolyan amikor Ibolya írta, hogy hogyan jártak Enikővel. Úgyhogy összekötöttem a játékkal a rágást. Velük rágcsáltam a kenyérhéjat, zsömit és utánoztak. De mondjuk ők nagyon szeretnek utánozni, lehet, hogy ezért szerencsém volt. A másik ilyen "hogy tanítom meg" parám a bilire szoktatás. Már csak azért is, mert én akkor majd nem szeretnék bilire ülni, hogy utánozzanak, wc-ből is egy van... De szerencsére erre még ráérek. Addig is lelkesen magyarázgatom nekik mi történik a wc- ben.

Márti, csütin megyünk. Ill csak a női rész. És nyugi kaját hozunk, sütit meg nem ehetek aznap.
Merthogy én is 90 napozom. De nem is mertem írni, mert annyira féltem, hogy az első nap után elbukok. De még bírom. Túléltem az első gyüminapot, holnap lesz a második. Úgyhogy szerintem megint a tapétát fogom nyalogatni... Szerintem én meghalnék egy lakatlan szigeten ahol csak gyümik vannak. Nem az éhezés miatt hanem az ízek miatt. Eddig azt hittem, hogy tök jól bírnám és akkor legalább lefogynék és még egészséges is lennék sütik nélkül. Már nem hiszem ezt...:lol: :lol: :lol:

KépKép
kgiulia
 
 


Zsandi:NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!!!Remélem ma a manóid is kicsit visszafognak magukból!!!!! :lol: 8)

Kép

Kép

Szonja 2004.02.24.
Zsombor 2006.03.13.
Anissza 2008.01.09.
"Abból tudhatod, hogy a gyermekeid kezdenek felnőni, hogy olyanokat kérdeznek, amikre van válasz."
"Csak a szeretetet lehet vég nélkül osztogatni, úgy hogy közben mégsem fogy el."
bmo
 
 


Andi, boldog névnapot!
Kép .

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith
 
 


Andi,nagyon boldog névnapot kívánok!!!! Kép Kép
bibolya
 
 


Andi, nagyon-nagyon boldog névnapot kívánunk! :P

Barbi
Kép
b_barbie
 
 


Hú, Lányok!
Nagyon, nagyon köszönöm! Aranyosak vagytok, hogy gondoltatok rám.
Marci fiam úgy gondolta, hogy anya ne csak a nappalt élvezze ki a névnapján, hanem már az éjszakát is, így fél 2-től fél 6-ig szórakoztatott. Most meg persze alszik, mint aki jól végezte dolgát. Ha valóban ez volt a terv, akkor jól is végezte. :wink:

Andi
Kép
zsandi
 
 


Andi, nagyon boldog névnapot kívánunk neked!!!
Marci nagyon vicces! Pont mint Livi volt tegnap hajnalban.

KépKép
kgiulia
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?