Új privát üzeneted érkezett!

Mazsusz,
köszi a segítséget,a vonalzót amint tudom felrakom,most még küzdök vele,de ígérem hamarosan meglesz.
A vonalzót meg tudom csinálni,csak valahogy a másolásnál akadok el,mert mindíg kiírja,hogy valami hiba van a rendszerben,de rajta vagyok!!! :D
puszka
Riella
riella77

Riella!
Azt a sort kell bemásolnod a Profilodba - az aláíráshoz - , amihez az van írva, hogy BBCode.

Remélem sikerül :wink:

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

De jó alig győztem visszaolvasni!!! :D És mindenki tele élményekkel!!!

Riella! szomszéd kisfiú tényleg nagyon édi lehet. Tényleg tudjátok a baba nemét? bocsi ha már írtad, csak már nem győzök minden infot megjegyezni, mert annyi van szerencsére. :oops: sztem menni fog a vonalzó mert nekem is sikerült, szal tényleg nem bonyolult:-)) ami még hasznos lehet a kórházban a WC ülőkére papírt 10 db van egy csomagban. a többit sztem már mind leírták. ja és a kedvenc kispárna ha van. ja és én két papucsot vittem, hogy a fürdéshez legyen külön /sima gumipapucs/ Örülök, hogy megnyugodtál.

Judit! Danca a szókimondó. Nem kell a sok duma csak a történés. Igazi pasi... :D és milyen volt a du? merre jártok? lakást hirdetitek már? vagy még azért az odébb van?

Szandra! voltak apukádék? most voltak Nálatok először, ugye? és milyen volt?

Fricky! Bencének grat a beszédhez, csak győzd hallgatni és válaszolni Neki.
Johanna annyit tud még mindig kérdezni, hogy már néha nem is bírom. Bulcsúnak sem áll be a szája. Sógornőm el is nevezte Karattynak /NOdiból/ Nem tudom kire hasonlítanak a gyerekeim? 8)

Finike! Nurofen is jó a fogzásra, ezt csak azért írom mert nálunk mindkét gyerek egy picit pöttyös lett a Panadoltól. /gondolom az eperízesítés miatt/

Mtücsök! jó volna ha változna ez a rendszer és nem lenne ez a saját körzetes kórház mizéria. Régen volt ilyen mikor gyerekek voltunk.

Mazsuzs! most vettem az adást nem úgy mint Finikénél. Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából.

Igen Bulcsú nagyon szeret a szüleimnél lenni. Apukám a kedvence, nagyon össze vannak nőve. Haza sem akar jönni tőlük. Talán a tegnapi esésénél közrejátszott az is hogy du nem aludt és már fáradt volt, de nem sírt csak egy kicsit görbült a szája. És mára szinte nem is látszik semmi az egészből.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Köszi csajok a segítséget,közkívánatra van vonalzóm,ma még beszerzem azokat a dolgokat amiket írtatok,ha megjöttem írok.
puszi
Riella

KépKép
riella77

Sziasztok!

Mazsuzs,
Neked tényleg mostanában van a szülinapod, mert ha igen, akkor isten éltessen sokáig füled érjen bokáig! :lol:

Szandra,
Edónak is Boldog 5. hónapot!
Kép

Riella,
Jó lett a vonalzód, ügyi vagy!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Helló Csajok!

Minden szülinaposnaposnak és hónapfordulósnak nagyon boldog szülinapot és hónapfordulót kívánok! :D
Kép
Tegnap voltunk Zsófival kontroll vizsgálaton a JFK-ban, és mindent rendben találtak nála, a doktor néni meg volt elégedve vele! :D
A ma de. pedig megkapták mindketten az első oltást. Zsófi egy hős volt, alig sírt utána. Zéti egy kicsitt többet pigyergett, de aztán kapott cumikát és ő is elnyugodott. Izgultam nagyon, hogyan fogják viselni, de eddig minden OK. Már kaptak kúpot a doktor néni javaslatára, most szépen alukálnak.
Rövid az eszem, mert elfelejtettem a doktor nénit megkérdezni a hozzátáplálásról :? , de miután midannyian azt mondtátok, hogy inkább 4 hónapos koruk után kell kezdeni, akkor ráérek még rákérdezni.

Riella!
Nagyon klassz lett a vonalzód!!! :D
Van már hírvivőd itt a fórumon? Ha nincs én szívesen vállalom. Priviben elldöm neked a telefonszámomat, s ha megszületik a kislegény küldj egy sms-t s én a lányokat értesítem, így mindenki mielőbb megtudja a hírt.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok Lányok!

Sidney,
kisfiúnk lesz....a páromnak az első házasságából van egy lánya,és nagyon szeretett volna egy kisfiút,képzelheted milyen boldog volt,mikor kiderült,hogy teljesül az álma,meg persze az enyém is.
:D :D :D (bár ő már a kezdetektől tudta)
Anyukám épp az előbb jegyezte meg,hogy szerinte két hetem van,mert szélesedik az orrnyergem,és torzul az arcom...a régi dokim is mondta ,hogy 10 nappal érettebb babuci szóval nincs kizárva,hogy előbb érkezik.

Ma beszereztem az általatok felsorolt dolgok nagy részét,a táskát már bepakoltam a múlt héten ,az menetre kész.
Tudjátok mit akartam kérdezni,a szülésnél apuci bejöhet,mert mi úgy terveztük,hogy velünk lesz??????
Ha minden rendben lesz,már pedig úgy állunk hozzá,hogy igy lesz,,akkor hány napig tartanak a kórházban?És komplikáció,teszem azt csaszi esetén?
A csecsemős nővérek mennyire sajátítják ki az elvégzendő feladatokat pl.pelenkázás,fürdetés,vagy megmutatják,aztán csináld magad???és ha elsőre esetlen leszek akkor ,mennyire segítőkészek,ugye nem ciki újra és újra megkérdezni ugyanazt???
Jó, vannak az emberben ösztönök,de mégiscsak most fogok elöszőr újszölött bébit a kezembe fogni,pláne hogy a sajátomat :oops:
A babakocsinak amit vettünk tartozéka a mózeskosár,kinek mi a véleménye,mert nálunk családon belül megoszlik,a babucit mibe hozzuk haza a kórházból,mózeskosárban,vagy bébihordóban???
Még valami,(úgy utálom ezekete a piszkos anyagiakat,de ha egyszer kell) most úgy néz ki az ügyeletes orvosnál fogok szülni,és annál a szülésznőnél aki éppen bent lesz,szerintetek mennyit illik adnom neki,én ezekkel mindig olyan bajba vagyok....
a csecsemős nővért,és a többi nővért se felejtsük ki a sorból!!!
7 évvel ezelőtt voltam kórházban utoljára,azt az "árfolyamot "nem vehetem alapul,és mivel eredetileg úgy volt hogy a dokimnál szülök,kb.tisztába voltam,vele hogy neki,mint fogadott orvosnak mit adok,de ez a káosz,teljesen bekavart,most új a felállás,és tanácstalan vagyok,akinek frissek a tapasztalatai ,megkérem segítsen!!!!!!!!!!!!
Puszi
Riella

KépKép
riella77

Adra,

Köszönöm a felajánlást,élnék vele,mert még nincs hírhozóm...tegnap este pont azon gondolkodtam,hogy mielőtt elindulok a szülészetre feljövök és megírom,hogy most egy kicsit nem leszek elérhető,mert elfoglat nő leszek,de reklám után visszajövünk,akkor már kettesben. :D :D :D :D :D
De ez igy tökéletes lesz.
Örülök ,hogy a babák ilyen hősiesen viselték a szurit,és hogy a doktor néni mindent rendeben talált.
Üdv.
Riella

KépKép
riella77

Riella!

én egy hónapja szültem pont a kórházban. A lányok már sok mindent leírtak, hogy mit vigyél.
Nekem két dolog nagyon jól jött, ami volt nálam: inkontinencia betét az egyik (tena is volt, de a dm-ben lehet kapni a jessa nevűt, ez a dm saját terméke, sokkal olcsóbb, több van benne és ugyanolyan jó.)
A másik a mellszívó, mert valóban jól jött, hogy már ott el lehetett kezdeni a fejést. A sterilizáláshoz én a chiccho sterilizáló folyadékát vettem, ez a kaisers-ban is lehet kapni vagy baba boltban és vittem hozzá egy olyan tálat, amibe belefér a mellszívó, így tudtam sterilizálni teljesen önállóan és nem kellett segítséget kérni.

Csajszik! én még adós vagyok a szülés történetemmel!
Íme:

Márton 2007. március 12-én hétfőn óramű pontossággal a kiírt napon született.
Nagyon szép 9 hónap előzte meg, ami eltekintve kisebb kellemetlenségektől, teljesen probléma mentesen zajlott.
Az utolsó két hónapban nagyon sok időt töltöttem főleg a mentális felkészülssel, és talán ez is az oka, hogy az én történetem minden "majd meglátod első szülsénél...." riogatásnak és jóslásnak ellentmond.
Az utolsó héten már nagyon nagyon izgatott voltam, belül mégis nyugodt. Március 8-án még ctgre mentem, a méhszáj még zárt volt, de már felpuhult. A hétvégén gyönyörűszép tavaszi idő volt, sokat sétáltunk a férjemmel, ültetgettem, még az ablakokat is megtisztogattam egy nagyon kicsit az esőfoltoktól. Azt éreztem, hogy a méhösszehúzódások gyakoribbá váltak és tompa görcsbe végződtek, de minthogy csináltam a légzőgyakorlataimat, nem érzetem semmilyen fájdalmat, közben ezt azt amazt tevékenykedtem és gondoltam, hogy lassan lassan azért csak megindulnak majd a fájások. Hozzá kell tennem, hogy 22 éve fuvolázom, így az a jellegű hasi légzés, ami a vajúdási szakban is segít, nekem lényegében "normál tevékenységem", így sokszor nem tudatosan is így levegőzöm.
A férjem vasárnap délután, 11-én kezébe vett egy csecsemőgondozási könyvet és még vihoráztam vele, hogy "na mi van, az otthon és a kórház közötti autóúton való szülés lebonyolítását tanulmányozod???"
Este 10 óra körül elmentem zuhanyozni, és az ég világon nem volt semmilyen fájdalmam, csak az összehúzódások és a lélegzés. Átvillant a fejemben, hogy most valami készül, történik, most utoljára zuhanyozok itthon a szülés előtt. (mert persze mondanom sem kell a nagy várakozásban az utolsó héten már ötször kitakarítottam, ültünk a nagy tisztaságban és rendben, minden nap főztem valami plusszt is a férjemnek, hogy hátha már holnap nem leszünk itthon, de ezeket a "vésztartalékokat" is mindig szépen megettük, mert még mindig várakoztunk...)
Fél 11 körül lefeküdtünk és nem tudtam azonnal elaludni. Azon gondolkoztam, milyen kabátban menjek a kórházba szülni, ha ilyen meleg idő van. Vettem ugyanis egy nagy dzsekit, amibe belefértem, de az már nagyon meleg volt, a rendes kabátjaim pedig nem értek össze elől.
És egyszer csak mintha robbantottak volna, elöntött a meleg víz, rohantam ki a mosdóba, folyt folyt folyt a víz és úgy éreztem, nekem itt most mindent kell csinálnom. Sokáig tartott, majd alább hagyott és két három perc múlva újra. A férjem ekkorra már kijött, szegényke hunyorogva, hogy akkor indulunk e. Biztonságból felhívtam a kórházat, de alig tettem le a telefont, már négykézláb álltam a nappaliban, erős görcs fogott el, a legszívesebben megint mentem volna a mellékhelyiségbe. Minden amit éreztem és amit tettem, hogy segítsek magamon, a testhelyzet és a légzés, a kitolási szakra voltak jellemzőek, legalábbis az előzetes utána olvasások alapján. Mindeközben teljesen ép ésszel azon gondolkoztam, hogy te jó ég, ha ez a vajúdás, akkor mi lesz még ebből...
Alig bírtam magamra szedni a ruhákat, a férjem kötötte be a cipőfűzőmet és mindeközben folyt belőlem a víz. 25 perc alatt értünk be a kórházba, így nagy szerencse volt, hogy éjszaka történt mindez, mert nekem a kórház normál viszonyok között 1 óra, forgalomban még több. A térdemig vizes volt a nadrágom, annyira eláztam. Az autóban néztem, a görcsök 2-3 percenként jöttek.
A szülőszobára a 9. emeletre valahogy feljutottunk, pontosabban felmásztam. A három szülésznő szedte le rólam a ruhát, fel a vizsgálóra és jött a legrosszabb, legalábbis számomra ez volt a leginkább kellemetlen: a méhszáj nézegetése. Én naiva azt hittem, hogy csak úgy bekukucskálnak. A szülésznő, aki először nézett, megkért egy másikat, hogy nézzen meg ő is. Azt hittem valami nincs rendben. Mindeközben iszonyatos mennyiségű vizet nyomtak ki még belőlem. Nos hát az történt, hogy nem volt már méhszáj, kitolási szakban voltam, a babácska feje lent volt....Csak az először vizsgáló szülésznő kontrollálni akarta, hogy jól érzi e azt amit érez. Nem akarták elhinni, hogy első szülés és nem voltak fájdalmaim előtte.
Így hát szépen csöndben a magam módján elvajúdtam (vajúdtam egyáltalán???) két napig a hétvégén, és a finisben futottunk be a kórházba, hogy onnantól számítva másfél óra és 5 görcs után megláthassuk egymást a kisfiammal.
Áttuszkoltak a szülőágyra és hívták Hartman doktort telefonon, hogy siessen. Ő az információk alapján azt mondta, hogy kezdjük el az ügyeletes orvossal, biztos ami biztos.
Rámtették a ctgt, de nem találták a bébi szívhangját. Nagyon nyugtalan lettem, átfutott a gondolat, hogy mindjárt megyünk a műtőbe, közben hátulról hallottam, hogy "hol van már az ügyeletes orvos" és ez még nyugtalanabbá tett. Állandóan kérdezgettem, hogy minden rendben van? minden rendben van?. És nem kaptam választ, csak a ctgt próbálták ide oda rakni.
Aztán kicsit oldalra fordítottak és egyszer csak ott volt a bébi szívhangja is. Én akkor már kezdtem elmerülni a más tudatállapotba a görcsök alatt. A férjem szegény halál sápadt lett, hogy a ctgn először nem találták a szívhangot, úgyhogy lefektették a szomszédos ágyra, nehogy aztán őt kelljen ápolni, így én csak azt szoktam mondani, hogy a szülés elejét "fotelból nézte".
Az ügyeletes Séd doktor (remélem jól emlékszem a nevére) két görcs között még kezet fogott velem és bemutatkozott és hihetetlen megnyugtatóan, miután megnézte a méhszájat, azt mondta: még 3-4 ilyen görcs és kint a baba.
Az ő irányításával 2 görcsöm volt.
Utána befutott Hartman doktor (nyakkendőben!!!!) éjjel 1 körül és innen számítva 3 vagy 4 nagy görcshullám, majd a hasamon a pici meleg test.
Márton gyönyörű tisztán érkezett, alig volt rajta máz vagy vér, sírdogált egykori lakóhelyén kívülről és nyújtogatta a nyelvét. Amint beszélni kezdtem hozzá, abba is hagyta a sírást és csak a nyelvecskéjét nyújtogatta tovább.
Majd jött a varrás, még mindig más tudatállapotban, ahol egyfelől érzékeltem a külvilág dolgait, de valahogy mégsem és teljesen irreális módon még arra is volt energiám, hogy Hartman doktort varrás közben az orosz tudásáról és lakhelyéről meginterjúvoljam.
A megfigyelőben már próbálkoztunk a szoptatással, majd Mártont elvitték és a reggeli 7 órás behozatalnál kaptam meg újra, s kezdtük el végeláthatatlan és befejezhetetlen ismerkedésünket.

Bár már írtam egyszer röviden, most még egyszer szeretném megköszönni Hartman doktornak a 9 hónapi, a szülési és minden egyéb támogatást és biztatást. S a szülésznőnek Czövek Áginak ugyancsak a segédkezést.

Kápijudit!!!
Egyetértek Veled, hogy Hartman doktorért elmegyek bármilyen messzire!

Márton most volt egy hónapos, nagyon gyorsan fejlődik és gyönyörűséges. Megpróbálok majd feltenni képet, de ahhoz kell a férjem.
Márton nagyon ügyesen szopikázik, amivel szerencsére egyikőnknek sem volt problémája.
Ajánlom nagyon nagyon meleg szívvel a Szoptatás című könyvet, a szerzőpáros: Márta Guóth-Gumberger és Elizabeth Hormann
A könyv borítóján alul a Kismama magazin logója is ott van. Én ezt olvastam át szülés előtt háromszor és azt hiszem, sokat segített abban, hogy a szoptatás jól és probléma mentesen megy.

És még lenne egy kérdesem:
volt köztetek olyan, akinek a szülés után, miután már alább hagyott a gyermekágyi folyás viszketése lett és kellemetlen érzete?
Nekem ez volt az egyetlen, de nagyon makacs problámám a várandósság alatt. Állandóan kúpot kellett használni. Abban reménykedtem, reménykedem, hogy szülés után megváltozik a helyzet, de tegnap megint éreztem, hogy valami nem jó, így megint jön a canesten kúp.
csillagmaci

Mazsuzs!
Igen, fog kapni ajándékot Rékától bátyuskája, már ki is néztem egy barkács-szettet neki :lol: A fürdő átalakítása alatt is folyamatosan "dolgozott" apával. Fandli, meg kőműveskanál olyan jól áll a kezében :lol:

Riella!
Sima szülésnél 4 napot, csaszi után 5öt maradsz a kórházban, ha jól tudom (a csaszi nem biztos :) )

Most én is olyan babakocsit vettem, amihez jár a mózeskosár. A hordozóval egyetlen gond van, hogy lehet használni már újszülött kortól is (főleg ha van hozzá fejszűkítő), de soha nem ajánlják 20-30 percnél tovább benne tartani a picit. Még túl megterhelő az ő kis derekuknak-gerincüknek. A mózesben pedig totál vízszintesen fekszik, ill. úgyis teszel bele plédet v. pelust. Az meg fini puha lesz neki.

Apa bent lehet a szülésnél, sőt a köldökzsinórt is elvághatja, ha akarja. Annyi egyedül (legalábbis az én dokimnál), hogy Oda nem engedik, nem láthat mindent premier plánba.

Én a csecsemős nővéreknek nem adtam semmi lovettát, a dokim meg fix volt :wink:

Egyébként nagyon sok mindent ők csinálnak meg, tisztába is teszik őket, de nap közben azt jobb ha te csinálod :) A fürdetés mindig reggel van, azt is ők csinálják, mikor reggel kihozzák a piciket, akkor mindig olyan kis illatosak voltak :wink:

Más most nem jut eszembe. Illetve ha van még kérdés, még most kérdezz :wink: :lol:

Pá: Eszti

Kép Kép
fricky

Riella!

én hétfőn hajnalban szültem és csütörtökön jöttünk haza.
Csecsemősök: egyike kedvesebb másik kevésbé. Amíg te életed nagy eseményét éled, addig nekik ez a munkájuk, tehát az eltérő hozzáállás érthető.
Nyugodtan kérdezz tőlük, és szólj, ha valami nem jó vagy nem megy. Én kérdezős típus vagyok, így mindig kérdeztem, bár ennek a hátránya az volt, hogy néha ellentétes válaszokat kaptam, így egy idő után nem kérdeztem, hanem magamra hallgattam.
Pelenkázás van délben, ha akarod segítenek, ez a szobában zajlik.
Én egyszer kértem segítséget, utána nem.
Mi babahordozóban hoztuk haza Bébikét. Úgy tudom, a Kresz szerint is kötelező. De lehet, erre a mózeskosár is jó, ezt nem tudom
Csillagmaci
csillagmaci

A szülés történetemhez elfelejtettem a felhasználó nevemet írni:

Csillagmaci
csillagmaci

Helló Csajok!

Riella!
Privi megy! Örülök, hogy sikerült mindent megvenned!
Szerintem is nyugodtan kérdezd a csecsemősöket, én is mindig őket kérdeztem. De persze benne van a pakliban, hogy esetleg mindegyik mást mond. Ha nem tudod eldönteni, szerintem is az ösztöneidre hallgass!

Csillagmaci!
Köszi a törénetet én egy kicsit megkönnyeztem! :cry: :D
Örülök, hogy ilyen klasszul zajlott a szülés, és gratula Mártonnak és Neked a szopizáshoz! :D

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Lányok akkor a baba nincs velünk a megszületése után reggel este?
Estére elviszik?
Hogy van ez?
Kérdeztem a szülésznőt a gátvédelemről de nem igazán volt olyan érzésem hogy nagyon támogatnák. Hát az attól függ. Nővérem mindkét gyermekét ugy szülte a Péterfyben.
Én is szeretnék ugy szülni. Bár eleve magától a szüléstől is félek még hogy mi lesz. De az még messze van.

kit-kat
kit-kat

Adra ,
privit megkaptam ,számot mentettem...jaj bárcsak már azt az smst kéne írnom neked!!!!!!!!!!!!!!
Köszi mégegyszer
Riella

KépKép
riella77

Kit-kat!
Szülés után úgy tudom 2 órás megyfigyelési időszak következik, amikor veletek van a baba. Utána nem tudom pontosan hogyan alakul, mert én császárral szültem, de aki normál úton szült pontosabban el tudja neked mondani.
A babát éjszakára 11 órától elviszik. Másnap reggel 7-kor kihozzák kb. 8-ig. Utána elviszik és 10-re kihozzák, és legközelebb du. 4-kor v. 5-kor a bababemutató miatt elviszik. Aztán este 7-től 11-ig megint veled van.
Szerintem jó, hogy éjszaka nincs veled, mert egy kicsit tudsz pihenni és erőt gyűjteni az elkövetkezendő időkre, hiszen ha a kórházból hazamész 24 órás szolgálat következik.

Riella!
Én is hordozóba hoztam haza őket. Kérdeztem is annak idején a csecsemősöket, hogy mibe szokták őket hazavinni, és ők is azt mondták, hogy az esetek 90%-ában ebben. Szeritem olyan mózesbe is hazaviheted, amit lehet rögzíteni az autóüléshez.
Bár nekem a privát véleményem az, hogy a hordozó a legbiztonságosabb az autóban.

További szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Riella,

Én császárral szültem hétfőn korán reggel és pénteken jöttünk haza. Szonjus miatt már csütörtökön hazajöhettünk volna, de akkor nekem másnap vissza kellett volna mennem varratszedésre. Mivel a város másik végén lakunk, inkább maradtam még egy napot. Ha jól tudom, akkor a szülést követően 4x24 órát kell bent lenni. Persze, ha este jár le, akkor csak másnap mehetsz haza. Nekem határozottan jó emlékeim vannak Szonjussal a kórházban töltött napokról. Élveztem, hogy velem lehet, mert anno Danca a koraszülött osztályon árválkodott.
Egyetértek Adrival az éjszakát illetően. Biztos, hogy van, aki nem így gondolja, de én is örültem még egy pár pihentető éjszakának. Utolsó éjszakára már tudtam adni egy minimális mennyiségű lefejt tejet, azt adták neki éjjel.
Mi az utolsó pillanatban kaptunk kölcsön egy mózes kosarat, abban hoztuk haza Szonját. 2 évvel azelőtt Dancát a hordozóban. Én egy kisebb törölközőt belehajtogattam, hogy minél kevésbé üljön benne a manócska.

Kicsit irígyellek ezért az időszakért :?

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Minden ünnepeltnek sok boldogságot!!!!!!

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Holnap megyek ctg-re még a régi kórházba,múlt héten azt mondták,hogy ezen a héten még mehetek bátran,mert még nem hordják szét a gépeket,szomorú dolgok ezek,jövő hétre meg van már időpontom a JF-be....megkezdődik szerintem a legizgalmasabb szakasza a bébivárásnak.
Az utolsó két hétben kell csak sűrűbben járni ctg vizsgálatra ,ha jól tudom,minden másnap,vagy három naponta????
Vettem ma beszerző körútam kapcsán,hasleszorító övet,szülés utánra ,kinek milyen tapasztalata van ez ügyben,hasznos,vagy nem??,
Ha igen vigyem-e a kórházba magammal,vegyem fel rögtön a szülés után másnap,egyáltalán mikortól ajánlott a használata????Persze nem az a cél,hogy én rögtön nádszál vékony legyek,meg nem is vagyok az az alkat,de mivel műtve van a hasam és elvágták anno az izmaimat,egy pici pocim akár mit csinálok lesz,ezért gondoltam,hogy talán az öv segítségével gyorsabban visszahúzódnak a megnyúlt szövetek,vagy rosszul gondolom????
Ti használtatok ilyet?
Puszi
Riella

KépKép
riella77

Riella!

Én is nagyon irigyellek, hiszen most már nagyon izgi időszak következik!!! :D

Én is használtam hasleszorítós bugyit, és nekem nagyon bevált. Ha jól emlékszem, akkor csak a második nap tudtam magamra venni. Először egy kissé nehéz lesz felhúzni, de minden nap kicsit szorosabbra tudod kapcsolni. Sőt, császárnál kifejezetten hasznos, mert tartja a hasat, és kevésbé húzodik a vágás helye.
Nem tudom, hogy nekem attól-e, de már elég jól visszahúzódott a hasam és kb. szüléstől számítva 1 hónapig hordtam.

Dóri!
Mizujs veletek? Nagyon el vagy tűnve! Remélem nincs semmi gond, és csak a jóidő miatt nincs időd a gép elé ülni?

Többiek?

Szép estét Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Riella!
én is vettem hasleszorítót, másnap fel is vettem a kórházban már. Nekem nagyon jó tapasztalatom van vele, bár én nem híztam lényegében semmit, a maradékot viszont jól leszorította és napok alatt hihetetlen hamar visszament a poci
Csillagmaci
csillagmaci

Már nem tudom ki kérdezte, Fannika hiszti műsorát, de nagyjából abból áll, hogy ha nem kap meg valamit rögtön(általában nem), iszonyatos sírás, krokodilkönnyekkel, földre ülés, néha toporzékolás.
Hogy honnan vette ezeket, nem tudom, mindig rászólunk ha cirkuszol.Csak neki a szép szó nem használ, tök erős egyéniség.
Úgyhogy ha itthon műsorozik, otthagyom a földön fekve, ha máshol, pl vásárlás közben, akkor eltereljük a figyelmét.
Földön fekvésből 10 mp-en belül felkel, mert látja, hogy nem vagyunk vevők rá.
Nagyon idegesítően tud hisztizni, úgyhogy nem nagyon szoktam hagyni. :lol:

Természetesen így is imádom!!!!!!!!!!

Riella, én is használtam haskötőt, pedig mondták, hogy felesleges.Hát szerintem jó volt, főleg a császár után, ahogy Adri írta!
Fannit hordozóban hoztuk haza, semmi baja nem lett. Az a fajta mózes, amit be lehet kötni a kocsiba méreg drága volt, használtan nem találtam sehol-legalábbis 2005 szeptemberében.
Én se bántam, hogy estére elvitték a babát, tényleg tudtam
egy kicsit pihenni.
De ha egyágyast kérsz(és van is szabad szoba), ott bennt tarthatod magad mellett a picit éjszakára is, csak szólni kell.
asszem még a kétágyasban is ha a másik anyuka is beleegyezik.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Csillagmaci! hát ez nagyon izgalmas volt és megható . Még szerencse hogy beértetek. Szinte átéltem, amit leírtál. Megélni nem lehetett semmi. Útközben nem voltál megijedve? fel sem merült Bennetek, hogy nem értek be? gRAT A szopihoz, ügyi fiú!!! Doki sztem Séra dr. De ebben a szituban még az is meglepő hogy emlékeztél egyáltalán bármire is. :D

Riella! egyik ismerősöm tegnap szült meg a Rókusban valszeg ő volt az utolsó aki ott szült és a szülésznő nagyon sírt utána. Gondolom abban a kórházban sem lehet jobb hangulat ahol Te szültél volna.
Johannát /5éve/ textilmózesben hoztuk haza, mert kaptunk kölcsön. Bulcsút hordozóba hoztuk haza. Mondjuk elég hideg volt ezért bundazsákot adtunk rá és ez még adott neki egy plusz tartást.

Kit-kat! csatlakozom a többiekhez nekem is jó volt kihasználni még azt a pár éjszakát alvásilag, tudtam jó helyen van vigyáznak rá. Megmondom őszintén a második gyerköcnél kimondottan vártam azt a pár napot. :oops:
Én a Bulcsút /második szülés/ gátvédelemmel szültem. Sok különbséget nem tudok tenni a kettő között.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Lehet hogy én vagyok ilyen kukacos, de akkor nem szoktak a babáknak pótlást adni? Nem szeretném ha igy lenne. Azért jó ha veled van. Aztán persze majd meglátjuk mert nekem is ez az első így nem tudok tapasztalatból beszélni. Meg a látogatóknak hogy mutogatom akkor a picit?

kit-kat
kit-kat

Sziasztok!

Már megint úgy belendültetek, hogy csak nézek mint Rozi....

Riella!
Hát azt hiszem bőven el vagy látva mindenféle infóval :) . Hidd el hamar eltelik az a pár nap bent és akkor már csak egymásra kell koncentrálnotok. Én mikor hazajöttem akkor vettem hasszorítós bugyit de az "icikepicike" hasamat nem nagyon szorította le :oops: :oops: . Hát igen én is kezdem nemsokára a 90 napos diétát.

Kit-kat!
Valószínü, hogy valamit adnak nekik este de nem számottevő. Szerintem is jó volt, hogy elvitték éjszakára és így nyugodtabban tudtam aludni. Lesz neked még jó pár álmatlan éjszakád amikor visszasírod még azt a négy napot :wink: . A látogatók csak az ablakon keresztül nézhetik meg a babát abban a meghatározott időben délután. Különben én egyedül a napközbeni itatással nem értek egyet amit itt a kórházban szorgalmaznak (limonádé szerü lötty). Még a csecsemősöknél is van aki nem javasolja.

Adra!
Gratuli a szurihoz! Te, hogy viselted? :wink:

Csillagmaci!
Hát nem volt valami sétagalopp a dolog! Te jó isten, neked a második gyereknél a kórház mellett kell albbérletet kivenned, hogy tuti ami ziher és beérjél, persze akkor is szedd a lábad :wink: :) .

Tibicsoki!
Hát nem lehet semmi Fannival az élet! Nálunk is volt egy ilyen időszak de hál istennek nem tartott sokáig. Fanni egészen pici kora óta ilyen erős egyéniség?

Jaj azt hiszem Riella kérdezte a mózest vagy hordozót!
Hát én igencsak hordozó párti vagyok mert a textilmózest nem lehet olyan biztonságosan rögzíteni és hát az a csöppség az mindennél fontosabb. Én is tettem a feneke alá egy türcsit ami megemelte és akkor nem olyan derékszögben ül

Most megyek mert felébredt a díszes társaság!!!

Mindenkinek millió pussssz

Szandra

szandrakiss

Kit-kat!
Lehet, hogy adnak neki tápit, de ha kéred, akkor nem.
Jó, hogy elviszik, tényleg ki tudod pihizni a szülést :wink:
Persze van aki azt szeretné, hogy 24 órában vele legyen, ez is megoldható, csak a vizsgálatokra viszik abban az esetben el.
Az meg, hogy a látogatók nem tapizhatják össze-vissza - csak üvegen keresztül nézhetik meg, csakis a babucid érdekeit szolgálja! Gondolj csak bele, most is a fél város dögrováson van vmi vírus miatt :shock:

Csillagmaci!
Nagyon szuper volt a szüléstörténeted! Tök jó volt olvasni :wink:

Tibicsoki!
Hát, szinte magam előtt látom Fannit :lol: Nem nagy ördöngősség elképzelnem, mert kicsi fiam dettó uez!
Elég csak a nem szót meghallania, és ő is elveti magát, toporzékol, könnycseppek jelennek meg.
Igen, kissé ciki amikor a nyílt utcán zajlik ez, de szerencsére ahogy írtad, akkor gyorsan le lehet zárni egy kis figyelem-eltereléssel. Kíváncsi leszek, meddig fog ez az időszak tartani :roll:

Pápá, mert a kis zsivány-kópé itt szenved ezerrel, hogy mi az hogy én a gépnél vagyok, és nem vele!!

Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Csillagmaci,
Szerintem mindenki ilyen szülésre vágyik, tök izgin kezdődik, és könnyedén, gyorsan fejeződik be. Gratulálok! Én megkönnyeztem a történetedet. :oops: Hirtelen kedvet kaptam én is egy második babához, de ez csak hirtelen felindulásból elkövetett vágyakozás volt a részemről. :D :lol:

Kit-kat és Riella,
A többiek már minden lényeges infoval eláttak benneteket én nem szeretném ismételni őket, csak még annyi, hogy én természetesen szültem, volt gátmetszés is és szerdán du. fél 2 kor született a babám és vasárnap délben mehettünk haza, és mi hordozóban hoztuk haza, mert mi azt tartottuk a legbiztonságosabbnak, és majdnem minden anyuka így vitte haza csemetéjét.
A gátvédelem ritka, általában vágni kell, de persze vannak kivételek, de a szülésznők tapasztalatai alapján az esetek 80%-ban, (de lehet hogy több) vágni kell. Persze ha nem muszáj akkor nem, de főleg első gyereknél szoktak vágni. Utána van gát...azt hiszem gátfertőtlenítésnek vagy minek hívják, leöntik a varrást valami meleg víz szerűséggel, azt nagyon tudom ajánlani, nehogy elfertőzödjön, ezt minden nap megcsinálják, úgy este 6 körül.(ha jól emlékszem)
Nekem jól esett, hogy estére elvitték a babámat, mert szükségem volt az alvásra, így ahogy lekapcsoltuk a lámpát én mély kómába estem, fárasztó volt a szülésem. :wink: :roll:
Apuka benn lehet nyugodtan. :lol: Nálunk is benn volt és ő vágta el a köldökzsinórt. :lol: :lol: :D

Riella,
Gondolom lesz azért segítséged otthon pld. anyukád. Szerintem lesz elég időd otthon kisérletezni, benn csak ismerkedj a picivel, otthon majd anyukád segít és nem abból az idióta ruhából kell kihámoznod és vissza a babát, hanem amit Ti vettetek neki, és azzal sokkal egyszerűbb lesz. Nyugodtabb is leszel, anyukád majd mindent megmutat, pelenkázás, fürdetés. A köldökkezelést kérd meg, hogy mutassák meg mindenképp. A pelenkázást megmutatják, de nekem az volt a rossz, hogy olyan gyorsan csinálta a csecsemős, hogy szinte semmit nem láttam belőle (ha érted mire gondolok). Szóval én itthon kezdtem el igazán az anyai teendőket.

Eszti,
Tényleg neked van már hírhozód? Én szívesen hoznám Réka megszületésének hírét, ha gondolod! :lol:

Tibicsoki,
Nem lehet könnyű Fannikával, amikor hisztizik, én is nagyon félek, hogy Viki fog e ilyenek művelni, mert itthon még kezeli valahogy az ember, de vásárlásnál vagy vendégségben elég ciki. :roll: :wink: :? Kitartás, ez szerintem nem fog sokáig tartani, szerintem nagyon jól kezelitek a helyzetet én se tennék másképp.

Adra,
Nagyon ügyik voltak a babáid! Gratula! Te hogy viselted? Mikor Viki megkapta az elsőt én lettem majdnem rosszul, Viki baba nagyon jól viselte. :shock: A kúpot miért kellett? Volt lázuk?

Na jó most megyek tízórait adni a hercegnőmnek. :D
Mindenkinek szép napot!

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Csá Csajok!

A mai napom nem egy semmi,ott kezdeném,hogy reggel hatkor indultam a kórházba,most utoljára a Károlyiba ctgre,és a hajnali kóma vagy nem tudom mi miatt,az utolsó két lépcsőt egyszerre léptem,és megcsúsztam ,jól fenékre ültem,szóval most sajog az egész hátsóm,nem ütöttem nagyon meg magam,mert az a pár kiló többlet a faromon felfogta a becsapódást,azt hiszem az ijedtség nagyobb volt.
Aztán megvolt a vizsgálat,minden rendben van babuci jólérzi magát,dokim értekezleten volt,nem vártam meg,haza fele beugrottam a védőnőhöz,nézett szívhangot,azt mondta markáns ,férfias :D .
Szerinte még elég fent van a hasam,mondta ne aggódjak minden rendben lesz ,örült,hogy a kórház kérdés rendeződött,és látja rajtam,hogy sokkal nyugodtabb vagyok.(hála nektek!!)
Biztos igazatok van babamutogatós ügyben,én még előtte vagyok,és az érvek amik mellette szólnak elég meggyőzőek.
Van mózes is és bébihordó is,nyakmerevitős....szerintem a páromon fog múlni,hogy éppen melyik lesz aznap szimpatikus mikor jön értünk.
Anyukám itt lesz,sőt a nagynéném is hazajön Kanadából,hoz egy rahedli cuccot a babucinak,nagyon vagány ruhákat vett neki,mutatta a múltkor skypon,már alig várom,hogy benne lássam :D :D :D
Biztosan jó lesz az a pár nap,amikor még csak mi ketten fogunk ismerkedni babucival,mert az egy dolog hogy 9 hónapig édes egymásra hangolódásban voltunk mi ketten,de szemtől szembe azért mégiscsak más.
Meg igy majd ,ha kézzel fogható lesz,a többiket is be lehet vonni a buliba :D :D
Most mennem kell majd még este jövök
szép napot
Riella

KépKép
riella77

Sziasztok!

Mindenkitől elnézést kérek, hogy nem reagáltam a kérdéseitekre! Ez csak azért történt, mert még nem tuti a terhességem (bár én már teljesen be vagyok zsongva, és nagyon beleéltem magam, pedig tudom nem kellene). Terhességi tesztet nem csinálok, mert utoljára a 4. negatív terhességi teszt után az orvosi vizsgálaton derült ki, hogy petefészek cisztám van, és az okozta a mensi kimaradást. De ez most olyan babás érzés! :D A jövő héten szerdára kaptam időpontot a Jaksi doktor úr magán rendelésére, remélem akkor be fog igazolódni a gyanúm.

Köszönöm, hogy aki tudta elmondta a dokiról a véleményét, ill. azt, hogy mit hallott róla. Időközben egy ismerősöm ajánlotta még a Kerényi doktor urat is, de róla, ezt a topikot visszaolvasva, és az ismerősök között érdeklődve is eléggé megoszlanak a vélemények, pedig amúgy neki itt Csepelen. hozzánk, mind a lakásunkhoz, mind pedig a munkahelyhez nagyon közel van a rendelése, de hát ha már kétségekkel kezdem vele szemben, az nem jó, ezért maradtam a Jaksi doktornál. Remélem az első személyes találkozás kedvező lesz, és nem bánom meg, hogy őt választottam.

Még egyszer mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget. A fejleményekről mindenképpen beszámolok. És ha a terhességem beigazolódik, akkor sűrűbben is jönnék közétek, és fárasztanálak benneteket a sok-sok bennem felmerülő kérdéssel, és megosztanám veletek a nem mindig a hormonoknak köszönhető nyavajgásaimat. :wink:

A babaváróknak jó babavárást, a babásoknak jó babázást. SZép idő van, aki teheti legyen sokat a friss levegőn! :D :D :D

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Helló Csajok!

Szandra, Finike!
Köszönöm én elég jól viseltem, bár nagyon sajnáltam őket. Olyan picikék még!!!
Kúpot a doktor néni mondta, megelőzésképpen. Bár izgi volt a tegnap, mert Zsófi a délelőtti kúpot kb. 15-20 perc múlva kikakilta, s estére lett is egy kis hőemelkedése, de az esti kúp nem jött ki belőle. Zétiben a délelőtti kúp simán benne maradt, de este 3 kúpot is elhasználtam és nem maradt meg benne. Annyit kakilt szegény, hogy a végén már alig jött valami pedig még nyomott, úgyhogy este már nem kapott kúpot, mert nem bírtam tovább kínozni szegénykét. Szerencsére nem volt éjszaka hőemelkedése, így remélem ezt megúsztuk.
Ma még szerintetek lehet hőemelkedésük? Bár most néztem, és most biztos nincs.

Riella!
Hű.. szerencse, hogy nem estél nagyot és nem történt semmi baj! :D Amikor nekem is elkezdett nőni a hasam a lábamban az inak teljesen elgyengültek és néha még lapos cipőben is kibicsaklott a bokám :? , pedig előtte állandóan tűsarkúba jártam, szóval nem okozott gondott addig az egyensúlyozás.

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Ráadásul ahogy olvasom, meg amiket látok más gyereke is hisztizik szépen, szóval ez hozzá tartozik az egészséges fejlődéshez.Csakúgy mint a sebek, sérülések.
:lol:

KépKép
tibicsoki75

Szandra, igen, kb 3 hónapos kora óta látszik rajta, hogy nem egy elveszett gyerek.Szűz-mérleg határán született nyilas ascendenssel.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Csillagmaci!

Nagyon szép volt a szüléstörténeted, én nagyon meghatodtam!

Riella, Kit-kat!

Én szülés után egyágyas szobában voltam, oda se jöhetet be a párom, de ezt mi természetesnek vettük. Mindennap be jött hozzánk amikor mutogatási idő volt, igy mindkettönkel találkozott.
Én hétfőn hajnalban szültem és csütörtökön mentünk haza, de az a 4 nap a picikémmel csodálatos volt. Csak Ő meg Én. Amikor csak rá néztem sírtam. Ez még ma is idönként előfordul.
A kórházba csak a párom és a szülők jöttek be, ami nagyon jó volt. Szerintem jó hogy az osztályra nem jöhet be senki, ez az igazi baba-mama barát kórház!

Tibicsoki!

Kérdezted, hogy Szofinál miben nyilvánul meg a hiszti. Hát szinte mindenben ha éppen olyan kedve van. Pl. azt nagyon utálja ha evés után meg szeretném törölni a kezét arcát vagy öltözködésnél (ha megyünk sétálni) el kezdi dobálni magát. Ahogy a doktornénink mondta fekve toporzékol. Rögtön hangot ad ha vmi nem tetszik neki. Pici korától ilyen és a sírást is fortéba nyomja. Szoktam is Neki mondani, hogy "Szofi, belőled opera énekes lesz", a tüdeje már meg van hozzá. De ha rám mosolyog elolvadok!

Szandra!

Szofinak utban a hetedik foga, hát nem is csodálom, hogy a mozgására nem tud koncentrálni!

Adra!

Megnéztem a képeket a picikről. Gyönyörüek! Zéti, fantasztikusan ügyesen kinyomja magát.

Utólag is mindenkinek boldog év és hónap fordúlót!
Akiknek most nem írtam azoknak sok puszi.

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Riella, Kit-Kat!

Babamutatás minden hétköznap 17:30-tól van, 1 órán át, ez azt jeléenti, hogy egy üvegablak mögül megmutattják a picit, max 1 percig, szóval ismerősöket, szölőket készítesétek fel, ne várjanak csodákat.

Egy ágyas szobába apuka bemehet, minden nap, tul-kép bármikor a délután folyamán, ha beöltözik, a nővérpultnál van a köpeny, alap esetben csak a császár után mehet be az őrzőbe az apuka látogatási időben, mert ilyenkor te nem tudsaz kimenni. Ha többágyasba kéred magad, akkor nem jöhet be.
A látogatás úgy működik, hogy beszólnak a kaputelefonon (a folyosón van) a szobaszámhoz tartozó gomd megnyomásával és te kisétálsz a folyosóra, elvileg a nap bármely szakában jöhetnek, csak nem jó bent egyedül hagyni a babát, ezért kérik , hogy 17:30 és 18:30 között jöjjenek a látogatól, mert ilyenkor beviszik a piciket és nyugodtan tudsz velük beszélgetni.
Hétvégén 14 és 16 között.

A fürdetést nem mutatják meg, mert ők folyó víz alatt mossáka piciket, a pelekázást szoptatást első szülő nőknek megmutatják, van kózházi védőnő is, aki jön a szülést követően és ellát tanácsokkal, meg minden déelőtt jönnek a csecsemős nővérek és végigmennek mindenkinél, hogy van e kérdés/ probléma. Azt jó tudni, ha teltház van, ninc solyan sok idejük egy-egy kismamára, tehát csodára ne számítsatok.

Én szültem így is, úgy is, és minden téren jók a tapasztalataim :lol:

Haskötőt nem használtam és az ikrek után már szinte alig van hasam, annyi, hogy a műtét után kaptam homokzsákot! Ez természetes szülés után nem volt és most sokat segített, haskötőt nem használtam, így sem fájt annyira seb, igaz az óriási hasamhoz képest már megváltás volt a szülés, valószínű ezért viseltem jobban a dolgot. :wink:

Kitkat!
Kérdezted a pótlást, ha szólsz a csecsemősöknek, hogy szeretnéd, hogy ne adjanak neki, akkor nem fog kapni, max akkor,ha az orvos szerint szüksége van rá, pld sárgaság miaat, és mondjuk még nincs annyi tejed.

Hordozó kontra mózes, autóban csak olyan mózest szabad használni, ami beköthető, ezek úgy 50e Ft-tól indulnak, van hozzájuk a biztonsági övre szerelhető csatt, és a mózesben is van egy pánt ami fogja a gyereket. A sima mózes ütközés esetén nem ér semmit.
Már a közepes kategóriájú horodzókban is van egy kivehtő szivacsrész, ami azt biztosítja, hogy minél vízszintesebben feküdjön a gyerek, amíg pici, ez később kivehető a fejszűkítővel együtt, könnyű felismerni, olyan ék alakú. Alap esetben napi max. 1,5 órát tölthetnek a hordozóban.

Adra!

Köszi a kérdést,megvagyunk, minden ok, csak kicsit sok a dolgom :shock: A kicsik egyre több szorakoztatást igényelnek és Ági is, nehéz osztódni, ha végre le tudnék ülni akkor meg ott a házimunka. Nem semmi a nagycsalád kiszolgálása. 8)
Meg ilyen jó időben sokat sétálunk, ma pld hazatoltamőket a babkocsiban az orthopédiáról, ami itt van a Móricz Zsigmond körtéren, fél óra alatt itthon voltunk, a párom és Ági autóval jöttem, mivel azzal mentünk, csak olyan jó idő volt és az ikrek úgy bealudtak, hogy nem volt szívem átrakni őket a hordozóba.

Tibicsoki!

Ági is lefekszik néha hiszti közben, Finike írta, hogy ciki, ha mások előtt csinálja, de én nem aggasztom magam, így is tök megnéznek minket, látom a szánalmas pillantásokat a három gyerkőc miatt :lol: Valaki már be is szólt, hogy tuti nincs diplomám, ha így halomra szülöm őket.... :shock: ezen csak mosolyogtam... ha tudná az előéletemet... :wink: :wink: :idea:

Na kidőltem majd még jövök!

Addig is gratula szülinaposoknak,így utólag is!

Ja és Fricky ne aggódj, hogy Bence később kezdett beszélni, ha jól rémlik akkor Einstein is későn kezdett beszéni, szóval... ki tudja :wink:

Üdv: Dóri
Vendég

Sziasztok,

Egy előnye biztosan van a kórházreformnak: vannak új pocakosaink, és nemsokára új babáink is lesznek :D

Az egész telet megúsztuk betegség nélkül, de lehet, hgoy a tavaszt nem fogjuk. Danca ma délután elkezdett köhögni. Most, alvás közben szerencsére nem köhög, remélem, reggelre kutya baja sem lesz. Természetesen anyuék (aki nem mellesleg a gyerekorvosunk is) ma utaztak el egy hétre Párizsba. Murphy...

Adri,

Én is megnéztem a képeket, nagyon édesek!!!!

Kérek még képeket a többiektől is!!!!

Mindnekinek jó éjszakát, nagyon álmos vagyok. Danca ma nem aludt délután, és hiperbrutálba nyomta estig.

Puszi:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Dóri, ezt biztosan egy diploma nélküli mondta :lol:
Ezen tényleg csak röhögni lehet.

Én is akartam írni, hogy úgy megbámulnak hiszti közben, mintha hétfejű sárkányok lennénk, pedig csak egy gyerekkel vagyok. De engem már baromira nem izgat.
Az jobban zavart, hogy leizzadtam egy-egy ilyen műsor alkalmával, de most már tanultam belőle és kevesebb ruhában járok, így ezzel sincs gond.
Tegnap pl azért bámultak meg, mert nyári papucsban vonultam.Egy:tényleg melegem volt, kettő: terhesség óta állandóan melegem van, három: kocsiból ki-kocsiba be.Ehhez minek is vastag, zárt cipő?

Jaj és ma az Europarkban példásan vislekedett Fanni, megette a sültkrupliját, amíg mi a sógornőmmel kajáltunk, nyugton ült a kocsiban, majdnem egy órát és csak akkor kezdett el nyekeregni, mikor elfogyott a teája.Miután pótoltam újra csend lett.
Rá se ismertem.

Szami: F is utálja az arctörlést!!!!De észrevettem, ha langymeleg vízzel teszem ezt jobban elviseli.

Én is mindig meghatódtam, ha ránéztem a kórházban a gyerekre.Még most is sokszor van ilyen.

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok,

Sajnos a tavaszt már biztosan nem ússzuk meg betegség nélkül. Dancának ma délelőtt már hőemelkedése is volt. Olyan kis bágyadt volt egész nap. Kíváncsi leszek rá, amikor majd felébred.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Helló Lányok!

Annyi munka lenne míg a baba alszik a teraszon a kocsiban, de itt is annyira beindultatok az írással, hogy gyorsan én is csatlakozom. :-)

Sidney, Finike, köszi a szülinapi köszöntést, csak egy sor volt ahol megemlítettem, de látom olvastok a sorok között. :-)
Finike! Nyugodj meg, ha Viki nem fordulgat, nincs nagyon elkésve! Mi tegnap voltunk egy mozgásterapeutánál, és adott egy papírt ahol fel van sorolva egészen 6 éves korig, hogy milyen nagy és finom mozgásokat kell csinálnia a babának. Ez alapján Viki nincs elkésve még, ha nem fordul. Most sehol nem találom a papírt pedig délelőtt néztem, de 6 hónapos korában kell fordulnia a papír szerint. Remélem nem írtam nagy marhaságot, tényleg azon szerepelt így. Mi egyébként az enyhe nyaki hypotonia miatt voltunk. Sajnos Nándus nem nagyon emelgeti a fejét és támasztja a kezét hasonfekve. Ha nem javul egy hónap alatt semmit, akkor járni kell vele "kezelésre", tornáztatni. Addig pedig sokat hasonfektetni.
Adra! Hol lehet megnézni a képet ahol Zéti "kimonyja" magát? Neked a kislány az már emelgeti a fejecskéjét? Mert akkor a kisfiú ezek szerint igen. Csak nem láttam, hogy hol lehetne megnézni a képeket. Ha írtad, akkor bocsi, átsiklottam felette...

Pociló! Te is írtad az enyhe nyaki hypotoniát, neked is úgy született a fiúcska, hogy a nyakán volt a köldökzsinór.. Ti hogy álltok a fejecske emelgetéssel? Te csinálsz valamit ez ügyben? És még nem írtál választ arra a kérdésemre sem, hogy az ekcéma amit megállapítottak, milyen ekcéma és mire jött ki Marcusnál?

Csillagmaci! Nagyon szép a szüléstörténeted! Tényleg ilyen szülést kívánna az ember lánya magának! Egyébként én is olvastam a Szoptatás című könyvet, de ettől sajnos én nem tudtam szoptatni a kisbabámat. Azt elismerem, hogy nagyon jó a könyv, érhető mondatok és ábrák de sajnos nem csak ezen múlik...

Paga! Neked szorítok, és remélem nemsokára kérdések halmazával rohamozol meg bennünket!

Riella! Egyetértek Csillagmacival az ügyben, miszerint a Kresz a mózeskosarat nem engedi. Én is abban szerettem volna hazahozni a picúrt, de szóltak, hogy nem szabályos a Kresz szerint. De mint írták a lányok, akkor ezek szerint van ővvel beköthető mózeskosár is...
Egyébként CTG-re egészen a 40. hétig heti egyszer kell menni (én nem tudok róla hogy más gyakrabban ment volna) és ha esetleg túlhordod a babát, akkor a betöltött 40. hét után már minden nap kell menni CTG-re. Nekem így mondták februárban a kórházban.

Kit-Kat! Az ember szülés előtt eljátszik a gondolattak, hogy milyen jó lenne gátvédelemmel szülni, de aztán annyi körülmény lehet ami miatt ez meghiúsulhat! Elég ha csak egy kicsit lágyabbak a szöveteid... Abban az ügyben, hogy a babáknak adnak-e pótlás én nem nagyon vettem észre, mert az én bébim állandóan éhes volt, mivel tejem nem volt pótlást valószínűleg nem kapott....így rengeteget sírt. Vagy ha kapott valamit, az nagyon kevés lehetett mert szegény nagyon éhes volt mindig.

Egyébként lenne kérdésem most nekem is! A védőoltással kapcsolatban (mivel pár nap múlva Nándi is betölti a két hónapot). Nekem kell telefonálnom a doktornőnek, hogy mikor mehetek majd szurira? A védőnőt ugyanis már 6 hete nem láttam, nem jön és nem is értesít ilyesmiről. Még jó, hogy az eü. kiskönyvben benne van, hogy mikor kell oltást kapnia. Ezek alapján nekem kell zargatni a doktornénit? Nálatok hogy van ez?

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Közvélemény kutatást szeretnék tartani mellszívó ügyében.
Én az ikrek születésénél nem használtam, mondjuk túl sokáig nem is volt tejem.
Így nem tudom melyik a jó. Szeretnék tanácsot kérni, hogy beszerezzem.
Köszi
boki

Szia Boki!

Sajnos mint előbb is olvashattad, tejem nekem sem volt, de mellszívó ügyében én is sokfajta tippet kaptam mikor kérdeztem, mind itt a topicon mind otthon az ismerősöktől...

Nekem az ismerősök a Medela Mini Elektric-et ajánlották, ami végül is bevált addig amíg tudtam használni. De a kórházban pl. egy szobatársam az AVENT kézi mellszívót használta, és mivel volt teje, hangtalanul le is tudta fejni nap mint nap. Az elektromos mellszívónak sajnos van hangja mégha csekély is, igazán egy több ágyas szobába ha a babák ott vannak kellemetlenül érzi magát az ember ha használja.

Szóval én ennyit tudtam írni neked a mellszívókról. Majd a többiek még gondolom írnak más típusokról is....

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mazsuzs!
Boldog szülinapot!

Finike!
Még nincs hírhozóm, majd elküldöm priviben a számom :wink: Meg te is a tiédet!

Boki!
Nekem sima 600 Ft-os kézi mellszívóm volt/van. A célnak tökéletesen megfelelt.

Csillagmaci!
Annyira édi a történet, hogy az csak na!
Mondjuk én is pont ettől parázok, hogy vajon időben beérünk-e, mert mindenki azt mondja, hogy a második sokkal gyorsabb :roll:
Na, ha nekem gyorsabb lesz, mint Bence, akkor nem sokat leszek a szülőszobán 8)

Judit!
Ne aggódj, mi már egy hete szenvedünk Bencével ilyen takonykóros-hőemelkedéses-köhögős nyavalyával. Szépen az egész családon végigment :?
Múlt hétvégén szombaton kezdte a gyermek, tőle persze elkaptam én is - ugyebár nem szedhetek semmit, szóval marad a C vitamin -, erre a húsvétot már jóanyám is göthösen csinálta végig, tegnapelőtt apa jelentette, hogy szétrobban a feje a dagszlitól, majd tegnap apukám hívott. Szóval nyugi :wink:
Bence egyébként tök ari, már ő hozza az orrszívó alkatrészét, hogy szívjuk le neki.

Tibicsoki!
Már én sem veszem fel, ha megnéznek minket egy-egy szenvedésnél. Az egyetlen, amitől kiakadok, hogy egyszerűen Bencével nem lehet elmenni egy kajáldába enni, mert ő készen van 3 perc alatt az evéssel, és azt persze nem hajlandó végig ülni, míg én befejezem. Na akkor meg jön az üvöltés, hogy induljunk már. Nnnnna ettől ki tudok akadni.

Na, megyek tápot adok a kis családomnak!

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok lányok!

Annyit írtatok,hogy nem tudom felvenni teljesen a fordulatot. :roll:
Azért nagyjából próbálom követni.

Csillagmaci!
Szép volt a történeted! :D Én is épp hogy beértem... :roll:

Eszti!
Nektek jobbulást kívánok.

Mazsuzs!
Szerintem az oltás időpontjáról levélben kell értesítsenek. Nálunk legalábbis így szokott lenni. Illetve egyhónapos kórtól havonta kell járnunk és mindig szólnak előre,hogy pl.a következő hónapban esedékes az oltás.

Kit-kat!
A babák kapnak pótlást. Én múlt szombaton jöttem haza. Mi megkérdeztük... 8) Első éjjel csak cukros vizet. Utána tápszert(a nevére nem emlékszem) és cukros vizet. Mondjuk azt vettem észre,hogy mielőtt kihozzák,előtte szerencsére nem etetik be. Kérheted(és jogodban is áll) hogy ne adjanak neki pótlást!
Első éjjel nem ajánlják de utána kikérheted éjszakára is. Ha nem vagy túl fáradt. 8)
Én kikértem és nem bántam meg. Igaz, kétágyas szobában voltam,a négyágyas már nehezebb ügy... :roll:
De ha mégegyszer mennék,tuti hogy egyágyas v.kétágyasba kérném magam. Sokkal jobb! A nagyobb lányom születésekor négyágyasban voltam,az nem volt valami jó. Legalábbis nekem.

Riella!
Mi is babahordozóban hoztuk most haza Flórácskát. Ez a legbiztonságosabb.

Ja,nekem is kint aludt a picikém ma a teraszon. Először életében! :lol:

Judit!
Remélem Danca hamar jobban lesz.Jobbulást!

Riella,Kit-kat!
Az egyágyas szobában fekvő anyukához,most amikor én voltam bemehetett a férje és a kisfia is.

Jelentem,a kádas szülőszoba elkészült,üzemel. Nekem,mondjuk nem volt szerencsém hozzá... Pedig úgy terveztem. Dehát,ember tervez.... :wink:

Na legyetek jók. Szép estét mindenkinek! :D

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Írtam egy csomót és valamit véletlen megnyomtam és elszált az egész :evil: :evil: .

Akkor előről!

Judit!
Dancának sok gyógypuszi.

Kép

Remélem ez is csak egy múló nyuvaja és holnapra már sokkal jobban lesz. Főleg, hogy két és fél éves volt ma így isten éltesse sokáig.

Kép

Szonjusnak is millió puszi az 5 hónapos pofijára.

Kép

Dóri!
Úgy látom a te drágáid is most jubilálnak így nekis is puszika és..

Kép

Mazsuzs!
Neked is így utólag nagyon boldog szülinapot kívánok

Kép

Szóval minden szülinapost, névnapost isten éltessen sokáig.

Fricky!
Ti is gyógyuljatok meg. Ha nagyon ramatyul vagy akkor én még mindig javaslom neked az osscilloccocinumot mert az nagyon jól bevált nálunk és azt szoptatás és terhesség alatt is lehet mert homeós cucc.

Boki!
Amit a kórházban lehet venni mellszívót nekem az is nagyon bejött. Van összehas alapom mert nekem van az AVENT-os is de a másikkal sokkal jobban tudtam fejni, ráadásul az csak 3000 ft és nem kell sterilizálni hanem csak forró vízzel és mosogató szerrel kimosni. Azt hiszem Amning Pump a neve és patikában is lehet venni.

Mazsuzs!
Csak szorgalmasan a tornával és akkor biztos nem kell vinni a csöppet gyógytornázni. Kitartás!!!

Judit!
Azt már régebben meg akartam kérdezni, hogy a Dancánál, hogyan vettétek észre, hogy kell neki szemüveg?

Most megyek mert ultra brutál sz.r napom volt ma és túl akarok lenni rajta így a szunyával remélem már nem lesz semmi rossz tovább. :roll:

Jó éjt mindenkinek

Szandra

szandrakiss

Még azt felejtettem el mondani tegnap, hogy tesóméknál a Planet Autó M1-nél ez Törökbálintnál van ma mindenféle gyerekprogram van. Arcfestés, bűvészmutatványok ingyen hot-dog, kukorica, innivaló. Szóval ilyen tök nagy gyerekes cuccos buli. Meg lesz tesztvezetés és minden kötelezettség nélkül a végén kisorsolnak egy új Ford Fiestat. És én ilyenkor számítok családtagnak :roll: :wink: .

Na mindegy, ha gondoljátok, hogy péntek 13 után ez egy szerencsés nap lesz akkor....

Puszi
Szandra

szandrakiss

Helló Csajok!

Nagyon pörögtök! :shock: :D

Dóri!
Örülök, hogy minden OK nálatok!
Boldog hónapfordulót a csajoknak!
Nem könnyű a helyzeted, ekkora családot ellátni! És még a csajokkal is foglalkozni! Le a kalappal előtted! Olyen jó, hogy ilyen szép idő van, én is alig várom a délutáni sétákat!
Az emberek meg olyan idióták :evil: tudnak lenni, az eszükbe sem jut, hogy ezek a drága picikék mennyi örömet tudnak okozni!

Judit, Szami!
Köszi a dicséretet a manók nevében is! Annyira jólesik! :D

Judit!
Jobbulást Dancának! Gratula Szonjuskának a hónapfordulóhoz!

Eszti!
Hát... jól kifogta a család ezt ronda begsit! Jobbulást Nektek is!

Mazsuzs!
A manókat a vonalzóm alatti linkre kattintva tudod megnézni! Ezek már kicsit régebbi képek, nemsokára lesznek újak, majd szólok. Zéti már 3 hetesen úgy tartotta magát, hogy csak néztünk a férjemmel. :shock: :) Zsófi elég sokáig nem, emiatt már kezdtem megijedni, aztán egyik napról a másikra úgy elkezdte tartani, hogy nem hittünk a szemünknek. :shock: :D Szerintem minden baba más, és valakinek több idő kell hozzá, valakinek meg kevesebb.
Az oltással kapcsolatban nekem a doktor néni mondta, hogy akkor oltja őket amikor elérik a 4,5 kg-os súlyt, és kiszámoltuk, hogy kb. mikor érik el, és úgy kértünk a tanácsadásra időpontot. Persze a súly nem is biztos, hogy mérvadó, mert tudom, hogy a Dóri lányai is hamarabb kapták meg mint ahogy a 4,5 kg-ot elérték.

Tibicsoki, Szami!
Nem lehet könnyű ez a hisztis időszak, én már előre félek tőle! Majd biztos állandóan interjúvolni foglak benneteket, ki hogyan oldotta meg az ilyen helyzeteket.

Dalma!
Már ki is vitted a levegőre a pici lányt? Bár ebben a szép időben biztos nagyon jót aludt Flóra a teraszon!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok !!!

Bocsánat, hogy ritkán jelentkezem, de néha nagyon fárasztó napok vannak és nem látom a klaviatúrát se.

MINDEN NÉV ÉS SZÜLINAPOS, HÓFORDULÓS BABÁNAK MAMÁNAK SOK BOLDOGSÁGOT!!!

MINDEN KISMAMÁNAK ÖRÖMTELI BOLDOG VÁRAKOZÁST KÍVÁNOK.

Mazsuzs!
Bocsánat, hogy nem válaszoltam.Az ekcémát sajna apától örököltük. :cry: A nyaki hypotoniát valószinü nekünk is a köldökzsinór okozhatta.Sokat javult azóta, de a kuszatás nem nagyon működik :oops: mert nincs idő rá. Amúgy szépen kerekedünk ma mértem 4940g. :D Tényleg nektek kell a konakion vagy a tápi miatt már nem adod? A védő nőnek ki kellene hetente 1x járni, miért nem teszi, kérdezted már tőle?

Eszti!
Gyógyuljatok gyorsan! Kép

Adri!
Nagyon ügyik a gyerköcök nagyon szépek.

Judit! Kép
Jobbulást Dancának remélem Szonjus nem kap belőle.

Dóri!
Nagyon fáradt vagy? De a három grácia minde energiát megér ugye.

Dalma!
Hogy telnek a napok, hogy bírod van segítség?

Szandra!
Boldog hófordulót Edinának ! Nagyon helyesek ezek a figurák honnan töltöd le?

Akit kihagytam bocsánat :oops:
Majd jelentkezem jó hétvégét.
Pocilo

Kép

Kép

Kép
pocilo

Sziasztok!

Én is Sok Boldogságot kívánok utólag is, a szülinaposoknak és a hónapfordulósoknak! :D

Adri!
A kisasszonynak nagyon tetszett a levegő! :D Hatalmasat aludt odakint. :lol:

Pociló!
Köszi kérdésedet,a napok elég gördülékenyen telnek. Van segítségem is,és a lányaim nagyon tündéri jó kislányok,szerencsére. :D :wink:
A védőnéni azt mondta,hogy egyhetesen,már meghízta a picikém a kétheti adagot. :wink:

Na mennem kell mert éhes Flórácska és utánam kiált.
Szép estét!
Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Judit! REmélem Danca mára már jobban volt és tudtak ebben a jó időben programozni. Én egésznap kinn voltam, úgyhogy a fejem és a karom szép piri lett.

Mazsuzs! én mindig telefonon kértem időpontot az egészséges rendelésre és akkor vittem szurira a gyerköcöket. Most is vinnem kéne kullancs ellenire, de mindig tologatom.
Ne aggódj Nándi hamarosan emelgeti majd pici kobakját és nem lesz semmi gond vele.

Pocilo! Bulcsút is kellett mászatni, de nálunk is sokszor elmaradt a többszöri "torna" időhiánya miatt. Aztán mikor felébredt a lelkiismeretem gyorsan mászattam /ez ritkán volt sajna/

Dóri! hogy sikerült a szülinapi buli? Ági élvezte? én csodállak a 3gyerköc miatt és mindenkit akinek 3 gyermeke van. És elismerem őket. sztem le a kalappal előttük.

Fricky! jobbulást Nektek is. Én is mindig mindent benyaltam Johannától amikor Bulcsúval voltam terhes. És persze jó sokáig eltartott mivel semmit nem szedhettem rá és akkor még a homeopátiában sem voltam ennyire jártas. Szandrának igaza van az oscillococcinum csodákra képes. Nekem is mindig sokat segít. Én mostanában ha érzem hogy fáj a torkom náthásodom használom a graipfruitmag cseppet is /ökonetes/ és nagyon jó hatása van rám.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok,

csak egy gyors beköszönés, mert már eléggé késő van :lol:
Látom, mindenki jól van, ennek örülök! :D

Mi meg vagyunk. Múlthét végén Miskolctapolcán voltunk barlangfürdőzni, nagyon jóóó volt :D A lelkecskénk gyógyulgat, kicsit már jobban vagyunk, próbálunk előre tekinteni, és a jövőnkre koncentrálni. Ha már a múlton változtatni úgysem tudunk. Sajnos...

Ja, múlt pénteken ide is küldtem egy húsvétos-nyuszis képet, és most láttam, hogy nem sikerült :( De azért tudjátok, gondoltam rátok :D

Millió puszi mindenkinek! Néha jelentkezem majd! :)

Szép álmokat! :D

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?